bodrum papatyasi bakimi / Bodrum Papatyası Bakımı Nasıl Yapılır? | OnikiBilgi.Com

Bodrum Papatyasi Bakimi

bodrum papatyasi bakimi

Astarte Garden Bodrum Papatyası (osteospermumfruticosum 77100170

Astarte Garden Bodrum Papatyası (osteospermumfruticosum

Satıcı :

Koleksiyona Ekle

  • Bu ürün tarafından gönderilecektir.
  • Bodrum Papatyası (osteospermumfruticosum) Bodrum papatyası çok yıllık bir bitkidir.
  • Renk çeşitliliği vardır.
  • Bakımı kolaydır.
  • Soğuğa karşı duyarlılığı düşüktür.
  • Düzenli sulamaya ihtiyaç duyar.
  • Çelikleme yöntemiyle çoğaltma yapılır.
  • 14 cm saksıda satılmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Astarte Garden Bodrum Papatyası (osteospermumfruticosum

  • Bodrum Papatyası (osteospermumfruticosum) Bodrum papatyası çok yıllık bir bitkidir.
  • Renk çeşitliliği vardır.
  • Bakımı kolaydır.
  • Soğuğa karşı duyarlılığı düşüktür.
  • Düzenli sulamaya ihtiyaç duyar.
  • Çelikleme yöntemiyle çoğaltma yapılır.
  • 14 cm saksıda satılmaktadır.

Bodrum papatyası, Osteospermum

Asteraceae (papatyagiller) familyasındandır. Bu cins papatyaların bilimsel adı: Osteospermum. Çiçek açma özellikleri türüne göre değişir. Bodrum papatyası kültivarları daha uzun süreli (aylarca) çiçek açmaya devam ederler. Eski esas türlerse soğuğa dayanıklı olmayanlar ilkbaharda ve sonbaharda, soğuğa dayanıklı türler sadece ilkbaharda çiçek açarlar.

Çeşitli renklerde Bodrum papatyaları

Bodrum Papatyası

Özellikleri

Kış soğuklarına pek fazla dayanıklı olmayan, uzun ömürlü, güzel çiçekli bir park / bahçe / balkon bitkisidir. Güneşi, gevşek toprağı sever. Beyaz, pembe, mor, eflatun, mavi, sarı, turuncu ve çeşitli renklerde çiçek açan yeni yeni çeşitleri var. Ayrıca yer örtücü özelliklidirler. Güney Ege kıyı kesimleri ve Akdeniz bölgesi kıyı kesimlerinde kış soğuklarına tam dayanıklıdırlar. Buralarda sonbahar ve kış boyunca pekçok güçlü yan dallar verir. İlkbaharda diktiğiniz küçük bir fide 1 yıl sonraki ilkbaharda tek başına 1 metrekare alan işgal eder ve bol bol çiçek verir. Ama yer işgaline karşı kış boyunca budamalar, ayıklamalar yapmanız iyi olur.

En gür çiçek açma dönemleri kış sonu / ilkbahar başıdır. Fazlaca verimli olarak çiçek açma dönemi karasal iklimli yerlerde daha uzun sürer. Çünkü gündüze göre fazlaca serin geceler çiçek açmasını sağlıyor. Mesela İstanbuldakiler çiçek açmayı bırakmışken Ankaradakiler çiçek açmaya devam edebilir. Yani Bodrum papatyası iyi bir çiçeklenme göstermek için serin gecelere, güneşli gündüzlere ihtiyaç duyar. En çok ilkbaharda ve sonbaharda çiçek açarlar. İklimi uygun yerlerde kış boyunca çiçek açmaya devam edenleri de var.

Yaprakları tek parçalı, dar, uzuncadır (yapraklar ve dallar aynısafa papatyasına benzerler, çiçekler farklıdır).

Güneşi çok seviyorlar. Buna dikkat edin. Saksılarda balkonlarda yetiştirmeye uygundur. Fakat bir defa toprak tamamen kurursa (yaz sıcakları da baş göstermişse) çiçek açmayı bırakır. Üstündeki çiçek tomurcukların gelişmesi tamamen durur. Sulamaya tekrar özen göstermek bir şey değişmez.

-1C derece, en fazla -3C derede soğuğa tam dayanıklı türleri çoğunluktadır. Bunların genellikle yaprak kenarları düzdür. Bazı türleri, özellikle çiçeklerinin ortasında lacivert hale olanları ve yaprak kenarları dişli olanları kışın -7C dereceye kadar soğuğa dayanıklıdır.

Bazı çeşitlerinin dalları fazlaca uzar. Bunları bahçelerde kenar çitlerine tırmandırabilirsiniz.

Bakımı, yetiştirilmesi

Bodrum papatyası toprak seçmez ama sulama dengeleri büyük önem taşıyor.

Toprak: Suyu iyi geçiren olması koşuluyla pek fark etmez. Fakir ve tuzlu topraklarda bile güzelce gelişir. Bahçe zeminine dikerseniz en ağır killi topraklarda bile sorunsuz gelişirler.

Sulama: Çiçeklenme dönemlerinde aşırıya kaçmayarak sık sulanmalı. Toprağın tamamıyla kupkuru kalmamasına dikkat edin. Yazın çiçek açmıyorsa sulama pek önemli değildir. Susuzluğa, kuraklığa kaktüsler gibi dayanıklıdır. Saksılarda yetiştiriyorsanız ayda bir defa bitki besini verin.

Bodrum papatyası çoğaltma

Bodrum papatyalarının çoğu türleri hibrittir, melezdir. Tohumlarını ekseniz aynı özellikte bodrum papatyaları elde edemezsiniz (zaten kolay kolay tohum da vermezler). Onun için aynen devam ettirmek istediğiniz sevdiğiniz türleri çelikle çoğaltmalısınız. Tohumdan yetiştirecekseniz tohumlar serin havada çimleniyor. İlkbaharda fazla gecikmeden tohumları ekmelisiniz. Ya da kışın pek don olayı görülmeyen yerlerde tohumları yaz sonunda ekeceksiniz. Tohum ektiğiniz kasaları (yaz sonuna doğru ekmişseniz) ilkin kuzeyli serin rüzgarları alan bir yerde tutun. Tohumlar çimlenmeye başlayınca güneşli yere alın.

Çelikle çoğaltma: En iyi köklenme zamanı İstanbul için nisan sonu veya eylül sonudur – havaların gün içi çoğunluk saatlerde 16 – 23C derecelerde olduğu, daha fazla sıcakların olmadığı günlerde çelikle üretmeye başlayacaksınız. Tomurcuklu olmayan yan dallardan alın. İnce bir makasla alt yapraklarını kesin. En üstte iki yaprak kalsın. Bunları » tepe çeliği yazımda anlattığım gibi kapalı tutmalısınız. Yeri direkt güneş almamalı ama kuvvetli aydınlık olmalı. Bir ayda köklenirler. Yeni yerlerine diktikten sonra tuttuklarından emin olduğunuz zaman, ayrıca birkaç santim uzamışlarsa tepelerini koparın ki birkaç yan dallar çıkarıp daha çok çiçek açsınlar. Sonbaharda diktikleriniz, bölgenizde fazla soğuk oluyorsa, esas amacınız baharda çiçeklenmesi ise zaten hava soğudukça gelişmeleri yavaşlar. Onlarda tepe budaması yapmayın. Bodrum papatyalarınızı kışın don olaylarından korumalısınız.

Daldırma ile çoğaltmak: Siz bir şey yapmasanız da kendiliğinden olması sık görülür. Yani uzayan dallar toprağa sıkıca temas ederse kök salar ve o kökler toprağa işler. Kendi haline bırakmayıp bu işi siz daha garantili yapabilirsiniz. Uzun dallarının bir kısmını 5cm derinliğe toprağa gömün. Dalın ucunu gömmeyin. Dal topraktan rüzgar vs etkenlerle çıkmasın diye üzerine yeterince ağır bir taş koyun. İki ay kadar sonra yeterince köklenmiştir. Dalı ana bitkiden kesin ve topraktan sökerek başka yerlere dikin. Bu usul ile köklendirdiğiniz dalları anadan kesip ayırmak için en iyi zamanlar kış sonu ve sonbahar başıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası