icy tower floors / Icy Tower, Tüm Floorları Açma Hilesi ve Ek Karakterler

Icy Tower Floors

icy tower floors

Kendisi Küçük, Bağımlılığı Büyük: Icy Tower

Bilgisayarlarımızda kapladığı alan sadece birkaç MB olduğu halde, bir kere başladınız mı sürekli olarak “bu defa son, oynayıp çıkıyorum” dediğiniz ama asla bırakamadığınız bir oyun Icy Tower En büyük özelliği basitliği olan bir platform oyunu olunca böyle yan etkiler de ortaya çıkabiliyor. Genel kanı Icy Tower’ın tüm versiyonlarının çekirdek yemeye benzediği yönünde. Bir kez zıplamaya ve yükselmeye başladığınızda kendinizi durdurmanız çok zor oluyor&#;

İlk Icy Tower sürümü, İsveçli oyun şirketi Free Lunch Design tarafından geliştirildi ve &#;de ücretsiz olarak piyasaya sürüldü. Bu ilk Icy Tower sürümü gerçekten de öylesine beğenildi ki daha sonra birçok yeni sürümü çıktı. Yazıda incelediğimiz sürüm ise sürümü. Sürümün en önemli yeniliği artık oyunu kaydedebiliyor olmamız. Yani artık hiç çıkmadığınız bir yüksekliğe çıktığınız takdirde bir süre mola alıp daha sonra zıplamaya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Gücü Basitliğinde

Platform türüne dahil edilen oyunun ilk sürümünde yalnızca Harold the Homeboy’u yönlendirebilirken sürümünden itibaren başka karakterleri alabilmek de mümkün oldu. Icy Tower &#;teki tek amacımız ise karakterin, oyunun sürekli artan hızıyla birlikte yukarıya doğru zıplamasını sağlamak ve bunun sonucunda da mümkün olduğunca yüksek puan elde etmek. Yönettiğimiz karakteri, ekranın alt kısmından sürekli olarak kaçırmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz kuyunun katlarını tek tek de çıkabiliriz ancak bu yöntem hem oyunun sıkıcı hale gelmesini hem de çok az puan almanızı sağlamaktan başka işe yaramıyor. İşin matematiği ise şu şekilde gerçekleşiyor: Katları tek tek çıktığınızda yalnızca 10 puan alabiliyorsunuz. Ama çılgın bir combo ile bir anda 50 kat yukarıya yükseldiğinizde alacağınız puanı 60 ile çarpabilirsiniz. Kısacası, puan bu combo ile birlikte hanemize yazılmış oluyor.

Disco Dave

Icy Tower ve sonraki versiyonlarda başka karakterle de oynanabilir hale getirildi. İlk sürümdeki Harold the Homeboy’un yanında artık Disco Dave de oyuna dahil edildi. Ayrıca oyuna  Pikachu&#;dan Darth Vader&#;a birçok karakteri de dahil edebiliyorsunuz.

İlk oyunda tek bir modda oynamanıza izin verilirken &#;te Custom Game modu da mevcut. Bu modda, oyunla ilgili birçok parametreyi değiştirebiliyoruz. Play Game&#;e tıkladıktan sonra karşımıza çıkan ilk parametre Speed oluyor. Normal, Hasty, Fast, Faster, Fastest ve son olarak Insane modu. Insane genelde &#;çılgınlık&#; anlamında kullanılan bir kelime. Floors sekmesinde ise sadece 2 ayrı mod bulunuyor. Normal ve Wide modları. Son olarak Gravity sekmesinde ise yer çekimi motorunu ayarlıyoruz. Burada da yine 2 modumuz var: Normal ve Helium modu. Helium gazının havadan hafif gazlar arasında olduğunu belirtelim.

Tabii oyun bu kadar basit bir kuralın üzerine kurulu olduğu için şehir efsanelerini de beraberinde getiriyor: “Adam katlık combo yapmış abi”den, “rekor 2 milyon puanmış”a kadar çeşitli söylentiler bunlar. Ancak gerçek bir gamer bu söylentilerden sonra tek bir şey yapabilir: katlık bir combo yakalamaya çalışmak!

Staying Alive!

Icy Tower , tüm Icy Tower sürümleri gibi basitliği ve renkli karakterleri ile bağımlılık yapsa da diğer oyunlar gibi zaman ayırdığınız bir oyun olmuyor. Daha çok, yaptığınız işten sıkılıp küçük bir mola vermek istediğinizde vakit geçirdiğiniz bir oyun. Tabii bağımlılık burada devreye giriyor ve o kısa molanın biraz uzadığını fark edebiliyorsunuz. Biraz fazla kaptırdığınızda ise kendinizi Disco Dave gibi “Staying Alive” diye bağırırken bulabilirsiniz. Oyundan kurtulmanın en kolay ve güzel yolu ise onu bir başkasına bulaştırmak ve arkanıza yaslanıp izlemek.

En son Nis 27, tarihinde güncellenmiştir.

Artıları
  • Basit oynanış
  • Eğlenceli tırmanış görevi

Icy Tower Tanıtım Videosu

Icy Tower oyunundan görüntüler ve oyunun tanıtım videosu

Kendisi Küçük, Bağımlılığı Büyük: Icy Tower 1.4

Bilgisayarlarımızda kapladığı alan sadece birkaç MB olduğu halde, bir kere başladınız mı sürekli olarak “bu defa son, oynayıp çıkıyorum” dediğiniz ama asla bırakamadığınız bir oyun Icy Tower 1.4. En büyük özelliği basitliği olan bir platform oyunu olunca böyle yan etkiler de ortaya çıkabiliyor. Genel kanı Icy Tower’ın tüm versiyonlarının çekirdek yemeye benzediği yönünde. Bir kez zıplamaya ve yükselmeye başladığınızda kendinizi durdurmanız çok zor oluyor…

İlk Icy Tower sürümü, İsveçli oyun şirketi Free Lunch Design tarafından geliştirildi ve 2001’de ücretsiz olarak piyasaya sürüldü. Bu ilk Icy Tower sürümü gerçekten de öylesine beğenildi ki daha sonra birçok yeni sürümü çıktı. Yazıda incelediğimiz sürüm ise 1.4 sürümü. Sürümün en önemli yeniliği artık oyunu kaydedebiliyor olmamız. Yani artık hiç çıkmadığınız bir yüksekliğe çıktığınız takdirde bir süre mola alıp daha sonra zıplamaya kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.

Gücü Basitliğinde

Platform türüne dahil edilen oyunun ilk sürümünde yalnızca Harold the Homeboy’u yönlendirebilirken 1.2 sürümünden itibaren başka karakterleri alabilmek de mümkün oldu. Icy Tower 1.4’teki tek amacımız ise karakterin, oyunun sürekli artan hızıyla birlikte yukarıya doğru zıplamasını sağlamak ve bunun sonucunda da mümkün olduğunca yüksek puan elde etmek. Yönettiğimiz karakteri, ekranın alt kısmından sürekli olarak kaçırmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz kuyunun katlarını tek tek de çıkabiliriz ancak bu yöntem hem oyunun sıkıcı hale gelmesini hem de çok az puan almanızı sağlamaktan başka işe yaramıyor. İşin matematiği ise şu şekilde gerçekleşiyor: Katları tek tek çıktığınızda yalnızca 10 puan alabiliyorsunuz. Ama çılgın bir combo ile bir anda 50 kat yukarıya yükseldiğinizde alacağınız puanı 60 ile çarpabilirsiniz. Kısacası, 3000 puan bu combo ile birlikte hanemize yazılmış oluyor.

Disco Dave

Icy Tower 1.2 ve sonraki versiyonlarda başka karakterle de oynanabilir hale getirildi. İlk sürümdeki Harold the Homeboy’un yanında artık Disco Dave de oyuna dahil edildi. Ayrıca oyuna  Pikachu’dan Darth Vader’a birçok karakteri de dahil edebiliyorsunuz.

İlk oyunda tek bir modda oynamanıza izin verilirken 1.4’te Custom Game modu da mevcut. Bu modda, oyunla ilgili birçok parametreyi değiştirebiliyoruz. Play Game’e tıkladıktan sonra karşımıza çıkan ilk parametre Speed oluyor. Normal, Hasty, Fast, Faster, Fastest ve son olarak Insane modu. Insane genelde “çılgınlık” anlamında kullanılan bir kelime. Floors sekmesinde ise sadece 2 ayrı mod bulunuyor. Normal ve Wide modları. Son olarak Gravity sekmesinde ise yer çekimi motorunu ayarlıyoruz. Burada da yine 2 modumuz var: Normal ve Helium modu. Helium gazının havadan hafif gazlar arasında olduğunu belirtelim.

Tabii oyun bu kadar basit bir kuralın üzerine kurulu olduğu için şehir efsanelerini de beraberinde getiriyor: “Adam 600 katlık combo yapmış abi”den, “rekor 2 milyon puanmış”a kadar çeşitli söylentiler bunlar. Ancak gerçek bir gamer bu söylentilerden sonra tek bir şey yapabilir: 600 katlık bir combo yakalamaya çalışmak!

Staying Alive!

Icy Tower 1.4, tüm Icy Tower sürümleri gibi basitliği ve renkli karakterleri ile bağımlılık yapsa da diğer oyunlar gibi zaman ayırdığınız bir oyun olmuyor. Daha çok, yaptığınız işten sıkılıp küçük bir mola vermek istediğinizde vakit geçirdiğiniz bir oyun. Tabii bağımlılık burada devreye giriyor ve o kısa molanın biraz uzadığını fark edebiliyorsunuz. Biraz fazla kaptırdığınızda ise kendinizi Disco Dave gibi “Staying Alive” diye bağırırken bulabilirsiniz. Oyundan kurtulmanın en kolay ve güzel yolu ise onu bir başkasına bulaştırmak ve arkanıza yaslanıp izlemek.

En son Nis 27, 2021 tarihinde güncellenmiştir.

Artıları
  • Basit oynanış
  • Eğlenceli tırmanış görevi

Icy Tower 1.4 Tanıtım Videosu

Icy Tower 1.4 oyunundan görüntüler ve oyunun tanıtım videosu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir