açıköğretim tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik okuyanlar / Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Okuyanların Çalışma Alanı

Açıköğretim Tıbbi Dökümantasyon Ve Sekreterlik Okuyanlar

açıköğretim tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik okuyanlar

tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü açıköğretim

arinna82 .!.:

Is imkanlari nasil bende kayit olacaktim sonra vazgectim

Genişletmek için tıkla

Ben hastanelerde hasta kayıt, sekreterlik işi istiyordum. Hep bunun için uğraştım. Lise mezunuydum, bu bölümün varlıgından da habersizdim. ÖSS'ye girdim AÖF sosyal hizmetler önlisans programını seçtim. Çalışma alanları içinde hastaneler de vardı, belki işime yarar dedim. Okul bitti sonra bilgisayar kursuna gittim, bilgisayar işletmenliği sertifikası aldım. Daha sonra tıp sekreterliği kursuna gittim yine M.E.B. onaylı sertifikamı aldım. O dönemde bakanlık tüm hastanelere yazı göndermişti çünkü, işe alımlarda sertifikası olanlara öncelik verilsin diye. Sonra bütün devlet ve özel tüm hastanelere başvuru yaptım. Başvuru yaparken çoğu yer bana ak parti'ye üye olmamı işe onların yerleştirdiğini söyledi. (Hastanede çalışanlara da sormuştum işe partinin yerleştirdiğini söylediler. Hatta hiç birinin hiç bir sertifikası da yoktu konuştuğum kişilerin. Ortaokul mezunu ya da lise mezunu kişilerdi). Ben de üye oldum. Yani başvuru için üyelik şart! Sonra yine bir devlet hastanesine başvuru için gitmiştim, adam git ak parti'ye üye ol öyle gel dedi, zaten üyeyim dedim. Şu an açık yok dedi. Edindiğim bilgilere göre işe yerleştirme bu şekilde oluyor. Kpss'de atama durumunu bilmiyorum ama olsa da kadro çok azdır. Tıp Fakültesi'ne gittiğimde oradaki müdür demişti zaten bu işte kadro durumu yok temizlik şirketine bağlı olarak alıyoruz sekreterleri dedi. Bunu devlet bu şekilde istiyor dedi. Yani özelde ve devlette durum bu şekilde. Maaşı da asgari ücret. (Eskişehir için)
yıl oldu ben hala iş bulamadım. Yaşadığım şehirde hastanelerde bunca zaman içinde sürekli yeni binalar, bölümler açıldı bir sürü eleman aldılar. Durum böyle olunca ben de gittim partideki üyeliğimi sildirdim.
Başka bir şehirde ilçede de evimiz var. Oraya da devlet hastanesi açılacaktı, açılmadan gidip başvurumu yaptım, ay sonra açıldı ama beni yine aramadılar. Sonraki sene tekrar başvuru yapayım dedim. Yine aynı parti çıktı karşıma, orada da işe yerleştirmeleri onlar yapıyormuş. Gittiğimde beni yine üye yaptılar, açık pozisyon olduğunda şehir ya da ilçeler için mutlaka haber vereceğiz dediler. Bir daha arayan olmadı. Bu arada açıköğretim fakültesi sosyoloji lisans programına geçiş yapmıştım, geçen yıl mezun oldum. Hastanelere tekrar başvuru yaptım. Ama sonuç belli zaten. Hiç kimse ne mezunu olduğuna hangi sertifikalara sahip olduğuna bakmıyor!

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Okuyanların Çalışma Alanı

Tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik, temelinde büro işlerini barındıran bir meslektir. Bu meslektekiler, tıp ve sağlık kurumlarında bulguların araştırılması, derlenmesi, hizmete sunulması, saklanması ve ilgili kişilere iletilmesi tarzında işlerle ilgilenirler. İki yıllık ön lisans eğitimini tamamlayan mezunlar tıbbi sekreter unvanıyla mesleğe başlayabilirler. Resmi ve özel hastanelerde hasta kabul sekreteri olarak çalışabilirler. Çalışma ortamları genelde masa başı şeklindedir.

Hasta giriş işlemleri, taburcu işlemleri ve doktor yönlendirmeleri en belirgin görevleri arasında sayılabilir. Kurumlarda, etkin çalışmalarıyla hasta muayene akışının kontrol altına alınmasını sağlarlar. Yetenekli tıbbi sekreterlerin çıkardığı iyi iş sayesinde kuyruklar uzamaz ve hasta memnuniyeti sağlanır.

Aynı zamanda kaliteli yapılan tıbbi sekreterlik hizmeti ile kurum kalite ve itibarına pozitif yarar sağlanır. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunlarının çalışma yelpazesi oldukça geniştir. Hem devlet bünyesindeki sağlık kuruluşları hem de özel olanlar tıbbi sekreterlere ihtiyaç duymaktadır. Bunları genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Devlet hastaneleri

  • Adli tıp kurumları

  • Sağlık ocakları

  • Araştırma hastaneleri

  • Medikal ilaç ve tanıtım firmaları

  • Tıbbi yazılım şirketleri

  • Üniversite hastaneleri

  • Özel hastane ve klinikler

  • Özel muayenehaneler

  • Ambulans şirketleri

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Okuyanlar Hangi Dersleri Görüyor?

Bu bölümün öğrenim süresi toplamda 2 yıldır. Tıbbi sekreterlik bölümü dersleri şu şekilde sıralanabilir. Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Bilgisayar, Psikoloji, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji, Daktilografi, Hastalık Bilgisi, Stenografi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Deontoloji, İlk Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Bilgisi, Araştırma Teknikleri, Halkla İlişkiler, Tıp Kütüphaneciliği, Sağlık Yönetimi, Büro Teknikleri ve Yönetimi…

Dersleri başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrenciler, kpss ile devlete bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarına, hasta kabul personeli olarak memur statüsünde atanabilirler. Ya da sınavsız şekilde özel sağlık kurum ve kuruluşlara başvurarak iş bulabilirler. Kariyerini ilerletmek isteyen ön lisans mezunu öğrenciler dikey geçiş sınavı ile öğrenimlerini 4 yıla tamamlayabilirler. Böylece meslekte yükselme yapabilir, iş kariyerlerini arttırabilirler. İki yıllık tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları; işletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere dikey geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Sertifikası

Bu meslek üzerine kendini geliştirmek isteyenler tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik kurslarına katılmaktadır. Ön lisans eğitimi olarak bu bölümü okumayanların da kendilerine iş imkanı yaratmak için başvurduğu bu kurslar oldukça rağbet görmektedir. Zaman ve mekan problemini ortadan kaldıran uzaktan eğitim platformları bu konuda öncelikli şekilde tercih edilmektedir. Enstitü, verdiği kaliteli uzaktan eğitim ile popüler kurumlar arasındadır.

İlgili Eğitim: Tıbbi Sekreterlik Uzaktan Eğitim

Sertifikanızın size, işveren karşısında sağlam bir referans olabilmesi için tercih edeceğiniz eğitim kurumu oldukça önem taşır. Enstitü’de alınan tıbbi sekreterlik kursu sonrasında, derste başarılı olan adaylar sertifika almaya hak kazanır. Ve bu sertifikalar uluslararası resmi ve özel kurumlarda geçerliliğe sahiptir.

Yani özgeçmişinize ekleyeceğiniz Tıbbi Sekreterlik Sertifikası iş konusunda size, sağlam bir referans olacak ve yeni kapılar açılmasını kolaylaştıracaktır. Kurs içeriğinde tıbbi sekreterlik işlemleri ve genel kavramları hakkında gereken tüm bilgiler öğretilmektedir. Ayrıca tıbbi sağlık terminolojisi de kurs içeriğinde yer almaktadır. Bu da sizin için artı avantaj sağlamaktadır.

Tıbbi Sekreterlerin Görevleri Nelerdir?

Tıbbi sekreterler aynı zamanda hasta kabul sekreteri olarak da bilinmektedir. Sağlık kurum ve kuruluşlarında hasta ile ilk irtibata geçen birim olarak çalışırlar. Hastaneler daha disiplinli ve etkili bir hizmet sunmak adına tıbbi sekreterler için iş istihdamı yaratmaktadır. Tüm görevlerinin yanı sıra kurum itibarını da temsil eden tıbbi sekreterlerin iyi eğitim almış olması ve sakinliğini koruyabilmesi oldukça önemlidir. Genel olarak tıbbi sekreterlerin görevlerine değinecek olursak şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Hastanelerde hasta giriş kaydı ve taburcu olacak hastaların çıkış işlemleriyle ilgilenirler.

  2. Tıbbi raporları hazırlarlar ve ilgili kişilere iletir.

  3. Serviste görevliyse, hastaların servise alınmasını ve hastaların odalarına yerleştirilmesini sağlarlar.

  4.  Hasta giriş çıkışlarına ilişkin dosyaların kaydını yaparlar.

  5.  Serviste olanlar, günlük boş yatak ve hasta sayılarına ilişkin bilgileri tutarlar.

  6. Yatışı yapılan hastaların, istenen tetkiklerine ait işlem takibini yaparlar.

  7. Tedavi esnasında tespit edilen, ihbar edilmesi mecburi hastalıklarla ilgili yazışmaları gerçekleştirirler.

  8. Ameliyathanede çalışanlar, günlük ameliyat listesini düzenler ve ilgili birimlere dağıtırlar.

  9. Ameliyata alınacak hastaların dosyalarını düzenlerler.

  10. Ameliyatla ilgili gerekli kayıtları tutar ve ameliyat raporlarının yazılmasını sağlarlar.

  11. Poliklinikler için randevu akışını düzene koyarlar.

  12. Randevu dışı gelen hastalara yardımcı olmaya çalışır, gerekli yönlendirme işlemlerini yaparlar.

  13. Muayene esnasında istenen tetkikler için hastaları ve hasta yakınlarını bilgilendirir ve ilgili birimlere yönlendirirler.

  14. Haberleşme ve yazışma işlemlerini yürütürler. Genel olarak tüm ofis işlerinden sorumlu tutulurlar.

Tıbbi Sekreterler Kendilerini Nasıl Geliştirebilir?

Var olan bilgi ve becerilerinizi ne kadar geliştirirseniz iş hayatında, o kadar çabuk fark edilirsiniz. Her meslek için bu kural geçerlidir. Tıbbi sekreterlik son dönem popülerliği artan bir meslek olsa da mesleğe olan yoğun talebe kurumların yarattığı iş istihdamı yeterli gelmemektedir. Bu sebeple tercih edilebilirliğinizi arttırmanız gerekmektedir. Bunun içinse kişisel gelişiminizi, iş kariyerinizi sürekli beslemek zorundasınız.

Teknoloji çağının nimetlerinden faydalanarak zaman mekan tasarrufu sunan online eğitimlere yönelebilirsiniz. Hasta kabul bölümü bitirdiniz ya da sertifikanızı aldınız diyelim. Peki, nasıl kendinizi ekstra geliştirebilirsiniz? İşte sizin için tıbbi sekreterlik kariyerinizi güçlendirecek birkaç gelişimsel ipucu.

On parmak klavye kullanımı

Tıbbi sekreterlerin on parmak klavye kullanabilmeleri farkındalık yaratır. Hızlı klavye kullanımı bilgisayara veri girişinizi hızlandırır. Yoğun hasta kuyruklarını kısa sürede eritmenizi sağlar. Bu da sağlık hizmetinde aksamaların önüne geçer.

İyi seviyede bilgisayar kullanım bilgisi

Teknoloji çağında oluşumuzun etkisiyle evrak işleri elektronik ortama taşınmıştır. Araştırma, inceleme, raporlama, kayıt, arşiv gibi birçok ofis işlemini bilgisayar üzerinden yapacağınızı düşünürsek bilgisayar sizi sağ kolunuz olmalı. Sadece hastane otomasyon programını kullanmakla sınırlı kalmamanız mesleki başarınızı artıracaktır.  Özellikle tıbbi yazılım firmaları için iyi bilgisayar bilgisine sahip olan adayların başvuruları daha öncelikli değerlendirilebilmektedir.

İngilizce bilmek

Yabancı dil bilmek ise her meslekte olduğu gibi tıbbi sekreterlik için de artı sağlayan bir durum. Dilediğiniz takdirde online eğitim şeklinde yabancı dil olarak İngilizce eğitiminizi almanız mümkün. Rakiplerinizin birkaç adım ilerisinde olmak için dil eğitimini önemsemelisiniz. Mesleki İngilizce olarak da kendinizi geliştirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Günlük konuşma bilgileri, iş İngilizcesi için yeterli gelmemektedir.

Etkili iletişim kurma becerisi kazanmak

Sürekli hasta ve hasta yakınları ile sözlü iletişim kurmak zorundasınız. Hastane ortamının kalabalık ve gergin bir ortam olduğunu göz önüne alırsak iletişimde denge tıbbi sekreterlerdir diyebiliriz. Bu nedenle her türlü durum karşısında sakinliğini koruyabilen bir personel olabilmelisiniz. Problemlere etkili iletişim beceriniz ile hızlı ve etkili çözümler bulabilmelisiniz. Etkili iletişim konusunda kendinizi geliştirmek içinde birçok online kurs mevcut. Bunlara katılabilirsiniz. Ya da etkili iletişim kurmak üzerine kitaplar, blog yazıları okuyarak bilgilenebilirsiniz. İşinizin kurumdaki sürekliliği için etkili iletişim beceriniz, size güvence olabilir.

Okul bitince ön lisan mezunu olurlar. İsterlerse lisans eğitimine tamamlayabilirler. Özel kurumlar yanında devlet sağlık kurumlarında kpss ile memur olabilirler.

İş alanları oldukça geniştir. Devlete bağlı ya da özel olan sağlık kuruluşlarında çalışabilirler. Devlet hastanesi, sağlık ocağı, diş hekimleri yanı, medikal firmalar gibi..

Özel sağlık kurumlarında ve medikal firmalarda iş bulma olanağınız artar. Enstitü’de alınan sertifikaların uluslararası geçerliliğe sahip oluşu referansınızı güçlendirir. İş kariyerinize bu sertifika ile katkı sağlayabilirsiniz.

Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon alanında öğrenilen beceriler arasında, hasta kayıtlarının güncellenmesi, hastalara verilen hizmetlerin kaydedilmesi, tıbbi terminoloji ve dokümantasyon standartlarının anlaşılması, hasta verilerinin korunması ve gizliliğinin sağlanması, hastalara karşı olan ilgili ve profesyonel tavırların geliştirilmesi, hastalarla çalışan doktorların ihtiyaçlarının karşılanması ve klinik hizmetlerin yönetilmesi gibi beceriler bulunur.

Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon alanında genellikle kurumsal yönetim, medikal yazışma veya kodlama, hasta kayıtlarının yönetimi, veri girişi, e-posta ve telefon etkileşimleri, medikal dökümantasyon ve raporlama, elektronik hasta kayıtlarının yönetimi, hasta arşivleme ve güvenlik konularında eğitimler verilmektedir. Ayrıca bu alanda çalışanların kamu ve özel hastanelerde tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon hizmetleri sağlamaları için gerekli olan kapsamlı bilgi ve becerileri edinmeleri ve uygulamaları için eğitimler verilmektedir.

Tıbbi sekreter ve dokümantasyon sorumlulukları arasında şu maddeler bulunmaktadır:

1. Hastaların randevularını almak ve kaydetmek.

2. Hasta dosyalarını güncelleyebilmek ve koruyabilmek.

3. Hasta kabul/giriş işlemlerini yapmak.

4. Reçete hazırlamak ve muhasebe işlemlerini yürütmek.

5. Doktorların talimatlarını almak ve uygulamak.

6. Hasta iletişimini sağlamak ve gerektiğinde destek sağlamak.

7. Yönetimsel görevlerin yerine getirilmesi.

8. Sağlık kayıtlarının güncel tutulması.

9. Doktorların ve diğer sağlık hizmetlerinin raporlarının oluşturulması.

Veri kayıt ve girişi.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Mezunlarının İş İmkanları

Hastane ve Kliniklerde Çalışma İmkanı
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunları, özellikle hastanelerde ve özel kliniklerde görev alabilirler. Bu alanda çalışanlar hasta kayıtları, muayene ve tedavi süreçlerine ilişkin bilgileri düzenleyerek sağlıklı bir veri tabanı oluşturmayı amaçlarlar.

Doktor ve Sağlık Çalışanları ile İletişim
Mezunlar, hastalar ve sağlık çalışanları arasındaki iletişimde önemli bir rol üstlenirler. Randevu, muayene ve tetkik işlemlerini planlayarak hastaların uygun zamanda sağlık hizmetine erişmelerini sağlarlar.

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumları ile Koordinasyon
Tıbbi sekreterler, devlet hastaneleri ve sosyal güvenlik kurumları ile ilgili veri toplama ve raporlama süreçlerinde de görev alır. Bu sayede hastaneler, bakanlık ve sosyal güvenlik kurumları arasındaki işlemler daha hızlı ve düzenli gerçekleştirilir.

Hasta Hakları ve İlgili Mevzuat Bilgisi
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünde mezunların ilgili mevzuata hakim olmaları ve hasta haklarını bilerek doğru ve etkili bir hizmet sunmaları beklenir. Bu sayede hastaların hakları korunarak sağlık hizmetlerine erişmeleri mümkün kılınır.

Özel Poliklinik ve Sağlık Kuruluşlarında Görev Alma İmkanı
Mezunlar, özel poliklinikler, diş hastaneleri, laboratuvarlar ve fizyoterapi merkezleri gibi sağlık sektörü içinde farklı iş alanlarında göreve başlayabilirler. Bu tür kuruluşlarda hasta kayıt süreçlerinin düzenlenmesi ve koordinasyon işlemlerinin yürütülmesi gibi önemli görevler üstlenirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunlarının iş olanakları çeşitlidir ve sağlık sektöründe farklı alanlarda çalışma imkanı sunar. Bu sayede mezunlar hem hastanesi ve kliniklerin düzenli işleyişi için önemli roller üstlenir, hem de sağlık hizmetlerinin daha hızlı ve etkin sunulmasına katkıda bulunurlar.

Eğitim Süresi ve Formatı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı, genellikle 2 yıllık önlisans düzeyinde eğitim veren ve sonunda mezun olan öğrencilere önlisans diploması kazandıran bir sağlık sektörü programıdır. Bu programın temel amacı, sağlık sektöründe nitelikli tıbbi sekreter ve dokümantasyon uzmanları yetiştirmektir.

Önlisans Programı

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programında eğitim süresi 4 yarıyıl olup, bu süre zarfında teorik dersler ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Bu dersler arasında Tıbbi Terminoloji, Hastane Bilgi Sistemleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği ve İletişim gibi alanlara yer verilmektedir. Eğitim süresinin sonunda öğrenciler, genellikle bir sağlık kuruluşunda staj yaparak, iş başında deneyim kazanmaktadırlar.

Öğrenci Kabul Koşulları

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programına kabul edilebilmek için, adayların Türkiye'de gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) gerekli puanın üzerinde başarı göstermesi gerekmektedir. Ayrıca eğitim süresi boyunca başarılı olmak için öğrencilerin devam zorunluluğunu yerine getirmesi ve sınavlarda belirlenen başarı kriterlerine ulaşması gerekmektedir.

İş Olanakları ve Kariyer

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı mezunları, kamu ve özel hastaneler, tıp merkezleri, üniversite hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, diş hastaneleri ve poliklinikler gibi çeşitli sağlık kuruluşlarında çalışma fırsatı bulabilmektedir. Bunun yanı sıra mezunlar, kayıt ve hasta kabul birimlerinde, tıbbi arşiv ve hastane bilgi sistemlerinde, sağlık kuruluşları yönetimi ve izleme komitelerinde görev alabilmektedir.

Sonuç olarak, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı, sağlık sektöründe dokümantasyon ve iletişim alanında beceri ve bilgi sahibi olan profesyonellerin yetiştirilmesini amaçlayan önemli bir eğitim programıdır. 2 yıllık önlisans eğitimi sürecinde öğrencilere teorik ve uygulamalı eğitimler verilerek, iş hayatına hazır hale gelmeleri sağlanmaktadır. Careers

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon mezunlarının iş hayatındaki rolleri ve sorumlulukları, sağlık sektöründeki önemli görevler arasındadır. Bu görev ve sorumluluklar şu şekilde sınıflandırılabilir:

Hasta Kayıt ve Kabul İşlemleri:
Tıbbi sekreterler, hastaların hastaneye giriş ve çıkış süreçlerini yöneten ve kayıt işlemlerini gerçekleştiren personeldir. Bu süreçte, hastaların kimlik ve iletişim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak kaydedilmesi, randevuların ayarlanması ve dosyalarının düzenlenmesi gibi işlemlerden sorumludurlar.

Tıbbi Dokümantasyonun Düzenlenmesi:
Hasta dosyalarının ve tıbbi kayıtlarının sistematik ve düzenli bir şekilde muhafaza edilmesi, tıbbi sekreterlerin önemli sorumluluklarındandır. Bu kapsamda, tıbbi raporlar, laboratuvar sonuçları ve başvuru formları gibi belgelerin yönetilmesi, güncellenmesi ve ilgili birimlere teslim edilmesi beklenir.

İletişim ve Koordinasyon:
Tıbbi sekreterler, sağlık personeli ile hastalar ve hasta yakınları arasında iletişimi sağlayan ve koordinasyonu sağlayan görevlilerdir. Bu bağlamda, hastaların randevu, muayene ve tetkik süreçlerinin düzenli bir şekilde işlenmesi ve ilgili taraflarla paylaşılması gerekmektedir.

Fatura ve Ödeme Takibi:
Hasta ve hasta yakınları ile yapılan finansal işlemlerin takip edilmesi ve gerçekleştirilmesi de tıbbi sekreterlerin sorumluluk alanına girmektedir. Bu süreçte, hasta ödemelerinin doğru ve zamanında alınmasını sağlamak, faturalandırma işlemlerini gerçekleştirmek ve geri ödeme taleplerini değerlendirmek önemlidir.

Gizlilik İlkesinin Korunması:
Tıbbi sekreterler, hastaların kişisel ve tıbbi bilgilerinin gizliliğini koruma sorumluluğuna sahiptirler. Bu kapsamda, hastaların verilerinin sadece yetkili kişilerle paylaşılması ve bilgi kaybı ya da hırsızlık gibi olumsuz durumların önlenmesi beklenir.

Sonuç olarak, Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon mezunları, sağlık sektöründe önemli roller üstlenmekte ve çeşitli sorumluluklarla görev yapmaktadır. Bu görevlerin başarıyla yerine getirilmesi, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli ve etkili bir şekilde sunulmasında önemli rol oynar.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunlarının İş Hayatındaki Başarılarının Avantajları

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları, sağlık kurumlarında oldukça önemli roller üstlenirler. İki yıllık ön lisans eğitimini tamamlayan bu mezunlar, hasta kabul işlemleri, taburcu işlemleri ve doktor yönlendirmeleri gibi görevleri yerine getirerek etkin bir hizmet sunarlar. Bu hizmetlerin kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmesi, sağlık kurumu kalite ve itibarında pozitif gelişmeler sağlar. Ayrıca, hastaların memnuniyeti artar ve beklemeleri kısalır.

Kurum İçi İş Akışının Kontrolü

Tıbbi sekreterler, etkin çalışmalarıyla hasta muayene akışının kontrol altına alınmasını sağlarlar. Böylece, sağlık hizmetlerinin sunumunda daha düzenli ve planlı bir yapı ortaya çıkar. Bu durum, iş verimliliğinin ve kalitenin artmasına destek olur.

Çalışma Olanaklarının Genişliği

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunlarının iş olanakları oldukça geniştir. Hem devlet bünyesindeki sağlık kuruluşları hem de özel olanlar tıbbi sekreterlere ihtiyaç duymaktadır. Bu sayede, mezunlar kısa sürede istihdam edilme şansına sahiptir.

Kariyer Gelişimi

İş hayatında başarı elde eden mezunlar, dikey geçiş sınavı ile öğrenimlerini 4 yıl tamamlama şansına sahiptir. Bu sayede, işletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler. Böylece, meslekte yükselme yapabilir ve kariyerlerini arttırabilirler.

Eğitim Olanakları ve Sertifikasyon

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında kendini geliştirmek isteyenler, bu yönde kurslara katılarak başarı sağlamaktadır. İlgili eğitimler sonucunda başarılı olan adaylar, uluslararası kabul gören sertifikalar almaya hak kazanarak, işveren karşısında güçlü bir referans oluştururlar.

Sonuç olarak, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunlarının iş hayatındaki başarıları, sağlık kurumları ve mezunlar açısından pek çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajlar, mezunların istihdam edilebilirliği, iş verimliliği ve hizmet kalitesi, kariyer gelişimi ve eğitim olanakları olarak gözlemlenmektedir. Dolayısıyla, bu mesleğin önemi ve değeri, günümüzde daha da artmaktadır.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Ön Lisans Mezunlarının Dikey Geçiş İmkanları

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik eğitimi alan ön lisans mezunları, dikey geçiş sınavı sonucunda genellikle işletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi lisans bölümlerine geçiş yapabilirler. Bu sayede öğrenimlerini dört yıla tamamlayarak meslekte yükselme şansı elde ederler ve iş kariyerlerini geliştirme imkanına sahip olurlar.

Eğitim Süresi ve Ders İçerikleri

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünün öğrenim süresi toplamda 2 yıldır. Bu eğitim sürecinde öğrenciler Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Bilgisayar, Psikoloji, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji, Daktilografi, Hastalık Bilgisi, Stenografi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Deontoloji, İlk Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Bilgisi, Araştırma Teknikleri, Halkla İlişkiler, Tıp Kütüphaneciliği, Sağlık Yönetimi, Büro Teknikleri ve Yönetimi gibi dersler alırlar.

Kariyer İmkanları ve İş Olanakları

Ön lisans mezunları tıbbi sekreter unvanıyla özel ve resmi hastanelerde hasta kabul sekreteri olarak çalışabilirler. Hasta giriş işlemleri, taburcu işlemleri ve doktor yönlendirmeleri en belirgin görevleri arasında sayılabilir. Bu sayede hastanelerde etkin çalışmalarıyla hasta muayene akışını kontrol altına alarak kurum kalite ve itibarını arttırırlar.

Diğer Eğitim ve Sertifika İmkanları

Kendi mesleği üzerine kendini geliştirmek isteyen tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları, kurslar ve sertifika programlarına katılabilir. Ön lisans eğitimi alamayanlar için, tıbbi sekreterlik kursları iş imkanı yaratma amacıyla tercih edilebilir. Bu kurslar zaman ve mekan problemini ortadan kaldıran uzaktan eğitim platformları sayesinde kolaylıkla tamamlanabilir.

Sonuç olarak, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunları, dikey geçiş sınavı ile ilgili lisans bölümlerine geçerek eğitimlerini tamamlar, ve kariyerlerinde önemli fırsatlar elde ederler. Bu sayede hem çalışma alanlarını genişletebilir, hem de iş olanakları ve itibarlarını arttırabilirler.

Tıbbi Sekreterlik ve Dokümantasyon Becerileri ve Yetkinlikleri

Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon alanında kendini geliştirmek isteyenlerin dikkate alması gereken beceri ve yetkinlikler, eğitim süreçlerini başarıyla tamamlamaları ve sonrasında elde ettikleri sertifikalarla güçlendirilebilir. Ön lisans mezunu tıbbi sekreter adayları, kariyerlerini ilerletmek için dikey geçiş sınavıyla lisans eğitimine devam etme şansına sahiptirler. Ayrıca, bu alanda kendini geliştirmek isteyenler uzaktan eğitim imkanlarını değerlendirebilir ve sertifikalarını uluslararası resmi ve özel kurumlarda kullanabilirler.

Eğitim Süreçlerinde Öğrenilmesi Gereken Temel Konular

Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon ön lisans eğitiminde verilen dersler arasında Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Bilgisayar, Psikoloji, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji, Daktilografi, Hastalık Bilgisi, Stenografi, Halk Sağlığı ve Tıbbi Deontoloji, İlk Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Arşiv Bilgisi, Araştırma Teknikleri, Halkla İlişkiler, Tıp Kütüphaneciliği, Sağlık Yönetimi, Büro Teknikleri ve Yönetimi gibi oldukça geniş bir yelpazedeki konuları içermektedir.

Uzaktan Eğitim İmkanları ve Sertifikaların Önemi

Tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon alanında kendini geliştirmek isteyenler için uzaktan eğitim fırsatları günümüzde önemli bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sayede zaman ve mekan problemini ortadan kaldıran bu platformlar, tercih edilebilir bir yöntemdir. Kaliteli bir eğitim kurumu tercih edildiğinde, sertifikalar işveren karşısında güçlü bir referans olarak kullanılabilir. Uluslararası resmi ve özel kurumlarda iş imkanı sağlayan bu sertifikalar, tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon alanında kendini geliştirmek isteyenler için büyük önem taşımaktadır.

Sonuç olarak, tıbbi sekreterlik ve dokümantasyon alanında başarılı olabilmek için ön lisans eğitim süreçlerinin başarıyla tamamlanması ve sonrasında dikey geçiş sınavları veya uzaktan eğitim fırsatları değerlendirilerek lisans eğitimine geçilmesi önemlidir. Ayrıca, bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için kaliteli eğitim kurumlarından alınan sertifikalar, iş imkanlarını artırmak için önemli bir referans olarak kullanılabilir.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunlarının Çalışma Alanları

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları, büro işlerini içeren bir meslek dalıdır. İki yıllık ön lisans eğitimini tamamlayarak tıbbi sekreter unvanı ile devlet ve özel sağlık kurumlarında çalışma imkanı bulabilirler.

Hasta Kabul ve İşlemler

Özellikle resmi ve özel hastanelerde hasta kabul sekreteri olarak görev alabilirler. Hasta giriş işlemleri, taburcu işlemleri ve doktor yönlendirmeleri en belirgin görevleri arasında sayılabilir. Bu alandaki çalışmalarıyla hasta muayene akışının kontrol altına alınmasını sağlarlar.

Kurum Kalite ve İtibarının Arttırılması

Tıbbi sekreterlerin başarılı çalışmaları sayesinde hasta memnuniyeti sağlanır ve kurumun kalite ve itibarına pozitif katkı sağlarlar. Hem devlet bünyesindeki sağlık kuruluşları hem de özel olanlar tıbbi sekreterlere ihtiyaç duymaktadır.

Dikey Geçiş İmkanları

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunları, işletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere dikey geçiş yaparak lisans mezunu olabilirler. Bu sayede meslekte yükselme imkanı bulabilir ve kariyerlerini geliştirebilirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Kursları

Ön lisans eğitimi almayanlar için tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik kurslarını tercih ederek iş imkanı sağlayabilirler. Uzaktan eğitim platformları bu alanda öncelikli şekilde tercih edilmektedir. Başarılı bir eğitim ve sertifika, işveren karşısında sağlam bir referans oluşturur.

Sonuç olarak, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları devlet ve özel sağlık kurumlarının hasta kabul, işlem ve yönetim bölümlerinde çalışma imkanı bulabilirler. Aynı zamanda kendilerini geliştirmek ve kariyerlerini arttırmak için diğer eğitim olanaklarına da başvurabilirler.

Dikey Geçiş Şartları

İki yıllık tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik programından mezun olan öğrencilerin, dikey geçiş hakkıyla 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için öncelikle başarılı bir ön lisans eğitim süreci tamamlamış olmaları gerekmektedir. Özellikle Türk Dili, İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Bilgisayar, Psikoloji, Biyoistatistik, Anatomi, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Histopataloji, Tıbbi Terminoloji ve diğer önemli dersler üzerinde iyi bir performans sergilemiş olmaları büyük önem taşımaktadır. Bu temel dersler, öğrencilerin 4 yıllık lisans programlarında da başarılı olabilmeleri için gerekli olan yetkinlikleri kazanmalarına katkı sağlar.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)

Ön lisans mezunu öğrencilerin 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) adını verdikleri sınavda yeterli puanı almaları ve tercih ettikleri bölümün kontenjanına girebilecek düzeyde sıralamada yer almaları büyük önem taşır. DGS ile öğrenciler, işletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi farklı bölümlere dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilirler.

Eğitim Kalitesi ve Gelişim Olanakları

Öğrencilerin başarılı bir dikey geçiş süreci yaşayabilmeleri için, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında kendilerini geliştirecek eğitim ve kurslara katılmış olmaları önemlidir. Özellikle Enstitü gibi kaliteli eğitim platformlarında alınan sertifika programları, öğrencilere işverenler karşısında sağlam bir referans sunar ve onların iş bulma olanaklarını artırır.

Sonuç olarak, iki yıllık tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik programından mezun olan öğrencilerin, 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yapabilmeleri için başarılı bir ön lisans eğitimi, DGS sınavında yeterli puana sahip olma ve kaliteli eğitim olanaklarından faydalanma gibi şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu şartların yerine getirilmesi, öğrencilerin kariyerlerinde başarıya ulaşmaları ve daha iyi istihdam olanaklarına sahip olmaları açısından büyük önem taşımaktad.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunlarının Sağlık Sektöründe Katkıları

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları, sağlık sektöründe önemli roller üstlenirler. İki yıllık ön lisans eğitimi sonrasında tıbbi sekreter unvanı alarak çalışmaya başlayan bu mezunlar, sağlık kurumlarında bulguların araştırılması, derlenmesi, saklanması ve ilgili kişilere iletilmesi gibi işlerle ilgilenirler.

Hasta İşlemlerinde Etkinlik

Resmi ve özel hastanelerde hasta kabul sekreteri olarak çalışan tıbbi sekreterler, hasta giriş ve taburcu işlemleriyle doktor yönlendirmeleri gibi görevleri üstlenirler. Kurumların çalışmalarında etkin oldukları için hasta muayene akışının kontrol altına alınmasına katkı sağlarlar.

Hasta Memnuniyeti ve Kurum İtibarı

Yetenekli tıbbi sekreterler sayesinde hızlı ve düzenli işleyen sağlık hizmetleri, hastaların memnuniyetini artırır. Bu durum, kurumun kalite ve itibarına pozitif katkı sağlar. Ön lisans mezunları, devlet ve özel sağlık kuruluşlarında geniş bir çalışma alanına sahiptirler.

Dikey Geçiş İmkanları

Kariyer gelişimine önem veren tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik ön lisans mezunları, dikey geçiş sınavı ile dört yıllık eğitimlerini tamamlayarak lisans mezunu olabilirler. İşletme, sağlık idaresi, işletme yönetimi ve sağlık yönetimi gibi bölümlere geçiş yaparak daha üst düzey görevlere atanabilirler.

Eğitim ve Kurslar

Tıbbi sekreterlik mesleğine adım atmak isteyen ve kendi becerilerini geliştirmek isteyenler, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik kurslarına katılabilirler. Kaliteli olarak verilen uzaktan eğitimlerle, zaman ve mekan problemini ortadan kaldıran bu kurslar popülerlik kazanmaktadır.

Sertifika Önemi

Başarılı bir tıbbi sekreterlik kursu sonrasında alınan sertifika, mezunların işveren karşısında sağlam bir referans elde etmelerine yardımcı olur. Bu nedenle, tercih edilecek eğitim kurumunun kalitesi büyük önem taşımaktadır.

Sonuç olarak, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik mezunları, sağlık sektörüne önemli katkılar sağlayarak kurumların kalite ve itibarını artırır. İyi eğitim ve sertifika programları ile meslekte başarı ve kariyer gelişimini desteklerler.

tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik okuyanlar tıbbi sekreter hasta kabul sekreteri tıbbi sekreterlerin görevleri hasta kabul personeli
Tuba Uyar

Aralık doğumdur. İskenderun/ Hataylıdır. Konya Necmettin Erbakan üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Öğretmenliği (BÖTE) bölümünden mezun olmuştur. yılında Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne başlamıştır, halen devam etmektedir. Yüz yüze İş güvenliği, online olarak içerik editörlüğü eğitimleri almıştır. Dijital İllüstratör çizimleri yapmakta ve yazar olarak çalışmaktadır.

ATA AÖF Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik dersleri ATA AÖF Tıbbi sekreterlik dersleri nelerdir?

Atatürk Üniversitesi bünyesinde yer alan ATA AÖF sınavları online olarak gerçekleştiriliyor. ATA AÖF Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik dersleri bölümün öğrencileri tarafından araştırılıyor. Corona virüsü sebebiyle online olarak yapılan ATA AÖF vize sınavı 12 gün boyunca erişime açık olacak. Peki ATA AÖF Tıbbi sekreterlik dersleri nelerdir? İşte ATA AÖF Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik dersleri

ATA AÖF TIBBİ SEKRETERLİK VE DÖKÜMANTASYON DERSLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1. SINIF I. YARIYIL DERSLERİ

İŞLETME BİLİMLERİNE GİRİŞ

HALKLA İLİŞKİLER

ÇALIŞMA İLKELERİ ve ETİK

TEMEL ANATOMİ

DAVRANIŞ BİLİMLERİ

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1

YABANCI DİL I

1. SINIF II. YARIYIL DERSLERİ

TIBBİ TERMİNOLOJİ

SÖZLÜ İLETİŞİM ve HİTABET

TEMEL SAĞLIK BİLGİSİ

İLKYARDIM ve ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

DOSYALAMA ve ARŞİVLEME

TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ II

YABANCI DİL II

2. SINIF III. YARIYIL DERSLERİ

HASTALIKLAR BİLGİSİ

TIBBİ KAYIT ve HASTANE OTOMASYONU

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ I

YÖNETİM ve ORGANİZASYON

TIBBİ DOKÜMANTASYON

ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ I

TÜRK DİLİ I

2. SINIF IV. YARIYIL DERSLERİ

SAĞLIK EKONOMİSİNE GİRİŞ

BİYOİSTATİSTİK

SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ II

YAZIŞMA TEKNİKLERİ

SAĞLIK HUKUKU

ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAP TARİHİ II

TÜRK DİLİ II

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Erzurum Atatürk Üniversite ATA AÖF vize sınavları 30 Kasım Aralık tarihleri arasında yapılacak.

ATA AÖF sınav takvimi: ATA AÖF sınav tarihleri

ATA AÖF ONLİNE SINAVI NASIL YAPILACAK?

* Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız/tabletiniz/cep telefonunuzdan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

* Sınav sistemi 30 Kasım Aralık tarihleri arasında, her gün ile saatleri arasında erişimine açık olacaktır.

* Sınav sistemimize funduszeue.info adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz.

* Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Mozilla Firefox ve Google Chrome tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (MYO) Bölümü

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Nedir?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, üniversitelerin ön lisans programları arasında yer alır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurumlarda; hastanın randevu işlemlerini düzenleme, hasta bilgilerinin sisteme girişini sağlama ve hastayı kurumun işleyişi hakkında bilgilendirme işlemlerini yürütür. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü, tıbbi ve idari bölümlerdeki yazışmalar ve evraklar gibi belgeleri arşivleme ve raporlama, tıbbi verileri derleyip bilimsel yöntemlerle analizini raporlama, hastalıkları uluslararası sistemlere uygun olarak kodlama işlemlerini yerine getirme görevlerini kapsar. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü aracılığı ile öğrencilere, tıbbi terminolojiye iyi düzeyde hâkim olma, teknolojiyi ve büroda bulunan teknolojik aletleri kullanabilme, hekimler, hastalar, çalışma arkadaşları ve toplumdaki diğer kişiler ile etkili iletişim kurabilme becerisine ulaşabilme, meslek ile ilgili donanım ve bilgilere sahip olma gibi yetkinlikler kazandırılmaya çalışılır. Bu mesleği yapmak isteyenler Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik puanları hakkında bilgi sahibi olmalıdır.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 4 yıllık taban puanları yerine ilgili program bir ön lisans programı olduğu için iki yıllık ön lisans eğitimi puanlarına göre öğrencileri alır. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik taban puanları ilgili yıldaki tercih durumuna bağlı olarak değişebilir. Bölümü okuyan veya bu bölümden mezun olan öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile 4 yıllık eğitim veren Sağlık İdaresi ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği, İşletme ve Uluslararası İşletme Yönetimi bölümlerine geçiş sağlayabilirler.Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programında staj uygulaması da bulunur. İkinci sınıf öğrencilerinin, 4. yarıyıl sonunda Staj Eğitim Komisyonu tarafından belirlenen tarihler arasında 30 iş günü staj yapma zorunluluğu bulunur. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programını tercih edecek kişilerin şu özellikleri taşıması beklenir:

  • Ayrıntıların farkında olunması, dikkatli ve disiplinli çalışmaya uyum sağlanması.
  • Kurallara uyan ve planlı çalışan biri olunması.
  • Sorumluluk sahibi olunması.
  • Kendisini geliştirmek konusunda istekli olunması.
  • Güler yüzlü ve sabırlı olunması, güçlü iletişim becerilerine sahip olunması.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü, üniversitelerin meslek yüksekokulları bünyesinde bulunur. Özel üniversitelerde ve devlet üniversitelerinde de bu alanda eğitim alınması mümkündür. Tıbbi sekreter olarak bu bölümden mezun olabilmek için mezuniyet şartlarını yerine getirmek gerekir. Üniversitelerin Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programından mezun olma koşulları arasında yer alan şartlar şöyledir:

  • Fakülte Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kredi/AKTS miktarına ulaşmak.
  • Zorunlu derslerin tamamını başarılı şekilde tamamlamak.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü Dersleri Nelerdir?

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik dersleri bahar ve güz dönemi olmak üzere, iki yılda toplam dört dönemde tamamlanır. Bu bölümü okuyan öğrencilerin alacağı temel dersler şu şekildedir:

  • Tıp Terimleri
  • Temel Bilgi ve Teknolojileri I-II
  • Tıbbi Belgeleme
  • Anatomi
  • Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi
  • Temel İlk Yardım Bilgisi
  • Yabancı Dil I-II
  • Halkla İlişkiler ve İletişim
  • Sağlık Psikolojisi
  • Toplantı ve Sunu Teknikleri
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Genel Muhasebe
  • Mesleki Yazışmalar
  • Büro Teknolojileri
  • Sağlık Kurumları Yönetimi I-II
  • Yönetici Asistanlığı
  • Türk Dili I-II
  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II
  • Sağlık Kurumlarında İletişim
  • Dosyalama ve Arşivleme
  • Sağlık Kurumlarında Bilgi Sistemleri
  • Klavye ve Daktilografi
  • Hastane Yönetim ve Organizasyonu
  • Güzel Konuşma ve Diksiyon
  • Tıp Kütüphaneciliği
  • Girişimcilik
  • Biyoistatistik

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümü öğrencileri bu derslerden sorumlulardır. Üniversite programında yer alan derslerin tamamını başarıyla tamamlayan kişiler, tıbbi sekreter unvanına sahip olurlar. Tıbbi sekreter olarak farklı kurumlarda görev yapabilirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunu Ne İş Yapar?

ÜniversitelerinTıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programından mezun olanlar kamuda ve özel sağlık kuruluşlarında tıbbi sekreter unvanıyla çalışabilirler. Tıbbi sekreterlerin çalıştıkları kurumlarda yerine getirmeleri gereken görevler ve sorumluluklar bulunur. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunu çalışanların görevleri ve sorumlulukları şunlardır:

  • Hastaları karşılayarak giriş kayıtlarını yapar, gerekli evrakları doldurtur ve hastaların bilgi alma isteğine cevap verir.
  • Hastaların gerekli birimlere dağılımını sağlar.
  • Hasta öyküsünü ve ameliyat bilgilerini not eder.
  • Gelen telefonlara cevap vererek mesajları not alıp ilgili doktora iletir.
  • Doktorun randevu takvimini düzenler, hastaların bir sonraki muayenesi için randevu ayarlar ve gelecek randevuyu teyit eder.
  • Laboratuvar sonuçlarını ilgili kişilere iletir.
  • Faturalandırma işlemlerini yerine getirir.
  • Büro ve idari işleri düzenleyerek ofiste bulunan teknolojik aletlerin bakımını ve onarımını yapar.
  • Sağlık kuruluşunun yatak kapasitesi, ölüm oranı ve doğum hızı gibi konularda istatistik cetvellerini düzenleyip araştırmacılara sunar.
  • Tıp alanında yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçları düzenler.
  • Hastane politikalarına bağlı kalarak çalışma yürütür.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik iş imkânları mevcuttur. Öncelikle devlet hastanesinde görev alabilirler. Devlet hastanesinde çalışabilme olanağı bulmak için Kamu Personeli Seçme ve Sınavı’na girilmesi ve kontenjanda yer almaya yetecek puanı almak gerekir. KPSS'den yeterli puan alınırsa devlet hastanelerine atama işlemi gerçekleşir. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunu olanlar aynı zamanda özel hastanelerde ve özel kliniklerde tıbbi sekreter olarak çalışabilirler. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik mezunu kişiler; devlet hastanelerinde, özel hastanelerde, özel kliniklerde, özel tıp merkezlerinde, üniversite hastanelerinde, ambulans şirketlerinde, tıbbi yazılım firmalarında, adli tıp kurumunda, aile sağlığı merkezlerinde, medikal malzeme satan şirketlerde, görüntüleme merkezlerinde, ilaç firmalarında, özel muayenehanelerde ve sağlık sigortası şirketlerinde görev alabilirler.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümü mezunları bu kurumlarda; hasta karşılama görevlisi, hasta kayıt yetkilisi ve doktor asistanı olarak poliklinik ve kliniklerde bilgi işlem hizmetlerinde, insan kaynakları bölümünde, tıbbi arşiv hizmetinde göre alabilirler. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik maaşı çalışılan kuruma ve sahip olunan niteliklere göre değişkenlik gösterebilir. Devlet hastanelerindeki ve özel hastanelerdeki maaşlar arasında farklılık olabilir. Sağlık çalışanı maaşları hastane döner sermayesi ile belirlendiği için hastaneden hastaneye maaşlarda değişikliklerin görülmesi normaldir. Özel hastane, özel klinikler veya medikal şirketlerde çalışan kişilerin de maaşlarında farklılık görülebilir. Tıbbı dokümantasyon ve sekreterlik maaşı özel kurumlarda kişinin tecrübesine göre de değişebilir. Siz de bu alanda çalışmak isterseniz funduszeue.info üzerinden tıbbi sekreter iş ilanlarına göz atabilir ve kendinize uygun ilanlara başvurabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası