peygamber efendimizin soy ağacı isimleri / Peygamberimizin aile soy ağacı şema şeklinde gösteriniz

Peygamber Efendimizin Soy Ağacı Isimleri

peygamber efendimizin soy ağacı isimleri

Peygamberimizin Soy Ağacı - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) Soyağacı ve Aile Şeceresi

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Kur'an-ı Kerim'e göre bilinen pek çok peygamber bulunuyor. Tüm peygamberler ortak özelliklere ve görevlere sahip olarak, insanlara yol göstermeyi hedefliyor. Örnek yaşantıları ile dikkat çeken peygamberlerin, soy ağaçları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Kur'an-ı Kerim'de geçen 25 peygamberin soy ağacı nedir?

Peygamberimizin Soy Ağacı - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in S.A.V. Soyağacı ve Aile Şeceresi
Peygamberimizin Soy Ağacı - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in S.A.V. Soyağacı ve Aile Şeceresi
Peygamberimizin Soy Ağacı - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in S.A.V. Soyağacı ve Aile Şeceresi
Peygamberimizin Soy Ağacı - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in S.A.V. Soyağacı ve Aile Şeceresi
Peygamberimizin Soy Ağacı - Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in S.A.V. Soyağacı ve Aile Şeceresi
SON DAKİKA

4. HZ. HÜSEYİN VE SEYYİDLER (SÂDÂT)

Hazret-i Hasan’ın neslinden gelen aktablar, hususan Aktab-ı Erba’a35 ve bilhâssa Gavs-ı A’zam olan Şeyh Abdülkadir-i Geylânî ve Hazret-i Hüseyin’in neslinden gelen İmâmlar, hususan Zeynelâbidîn ve Cafer-i Sâdık ki, herbiri birer manevî mehdi hükmüne geçmiş, manevî zulmü ve zulümatı dağıtıp, envâr-ı Kur’aniyeyi ve hakâik-i imaniyeyi neşretmişler. Cedd-i emcedlerinin birer vârisi olduklarını göstermişler.36

Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm Hazret-i Hasan ve Hüseyin’e karşı küçüklüklerinde gösterdikleri fevkalâde şefkat ve ehemmiyet-i azîme, yalnız cibillî şefkat ve hiss-i karabetten gelen bir muhabbet değil, belki vazife-i nübüvvetin bir hayt-ı nuranîsinin bir ucu ve veraset-i Nebeviyenin gayet ehemmiyetli bir cemâ’atinin menşei, mümessili, fihristesi cihetiyledir.37

Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib ( – 10 Ekim ), Hz. Muhammed (SAV)’in torunu, dördüncü Halîfe ve birinci İmâm Hz. Ali ile Resulüllah’ın kızı Fatıma’nın oğludur. Hicret’in dördüncü yılında Şaban ayının üçüncü gününde (M. 8 Ocak ) dünyaya gelmiştir. Hz. Fatıma doğum yapınca, babasına haber verildi ve dedesi bebeği göğsüne basarak sağ kulağına ezan ve sol kulağına kamet okudu. Hz. Ali’ye, ‘Oğluma ne ad verdin’ diye sorduğunda, Hz. Ali’nin, ‘Senden önce ona isim verecek değilim’ cevabıyla şöyle dedi; ‘Onun adını Hüseyin koy’. Hüseyin, Arapça’da güzel, yakışıklı manasına gelmektedir.

Burada Ehl-i Aba Hadisini de hatırlatmamız gerekmektedir. Bir diğer adı Ehl-i Kisa da olan bu hadis, Peygamberimizin sırtında abası olduğu halde, abanın altına, Hz. Fatıma’yı, Hz. Ali’yi, Hz. Hasan’ı ve Hz. Hüseyin’i alması ve Ahzab Suresi’nin “Ey Ehl-i Beyt! Allah sizden günahı gidermek ve sizi tertemiz kılmak istiyor” mealindeki ayetini okuyup, bu şahıslar için dua etmesini anlatır.

Hazret-i Hasan Oniki İmâmın ikincisidir. Birincisi Hazret-i Ali’dir. Üçüncüsü ise, Hz. Hüseyin’dir. Hazret-i Hasan’ın soyundan gelenlere Şerîf ve Hz. Hüseyin neslinden gelenlere de genelde Seyyid denilir. Resulullah efendimizin soyu, Hazret-i Hasan ve kardeşi Hazret-i Hüseyin’in çocukları ile devam etmiştir. Tarihçiler İmâm Hüseyin’in 6, 9 ve 10 çocuğu olduğunu yazmışlardır. Bunlardan bazılarını şöyle zikretmek mümkündür:

Hz. Hüseyin radiya'llahü anhü ()

Ali Ekberİmâm Zeynelabidin Anası İran şahı Yezdcürd’in kızı
Abdullah (Ali Esğar)Anası Ebu Murre b. Urvet b. Mes’ud Sakefi’nin kızı Leyla
Câ’ferKüçük yaşta vefat eden bu zatın annesi Hüzâ’a Kabilesinden
AbdullahAnası Rubab’ın kucağında oklanarak şehid edilmiştir.
SekîneAnası Kilab kabilesinden İmri’ül-Kays b. Adiy’in kızı Rübab
FatımaAnası Talha b. Ubeydullah’ın kızı Ümmü İshak

Hazret-i İmâm Zeynelâbidîn Ali es-Seccâd radiya’llahü anhu

Zeynel Âbidin, Ali Zeynelabidin (bazen Ali Zeyn el-Abidin) veya Ali bin Hüseyin tam künyesiyle Ebu Muhammed Ali bin Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib, (d. , Medine - ö. ). Hz. Hüseyin’in oğullarından biridir. Annesi ise İran’ın fethinden sonra Müslüman olup, Hz. Hüseyin’le evlenen Sasani-Pers prensesi Şehr-i Banu Gazele’dir. Bir İslâm âlimi olan bu zat, Kerbela Olayı sırasında Kerbela’da bulunup da sağ kalan nadir kişilerdendir. İmâm Seccad’ın, 11'i erkek, 4'ü ise kız olmak üzere 15 çocuğunun olduğunu söylenmiştir. Onların isimleri şöyledir: “Bakır” lakabıyla meşhur olan Muhammed, Abdullah, Hasan, Hüseyin, Ömer, Hüseyin Esğer, Abdurrahman, Süleyman, Ali, Muhammed Esğer, Hatice, Fatıma, Aliyye, Ümm-ü Gülsüm.


35 Aktâb-ı Erba’a (dört kutup) genel kabule göre onlar şunlardır: Abdülkadir-i Geylânî, Ahmed Rifaî, Ahmed Bedevî, İbrahim Dessükî veya Ebû’l-Hasan Şazelî. Bir de, vefatlarından sonra tasarrufu devam eden dört evliyâ vardır ki, genel kabule göre bunlar da, Abdülkadir-i Geylânî, Şeyh Hayat b. Kays el-Harranî, Şeyh Harakanî ve Şeyh Menbicî hazerâtıdır.36 Bedîüzzaman Said Nursi, Mektûbât, sh. 37 Bedîüzzaman Said Nursi, Lem’alar, sh. 38 Dâmin bin Şadkam el-Hüseynî el-Medenî, Muhtasaru Tuhfet’il-Ezhâr ve Zülâl’il-Enhâr fî Neseb-i Ebnâ’-il-E’immet’il-Ethâr, sh. vd.

Üsküdar Üniversitesinin kurucu vakfı olan İDER (İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı) Vakfı tarafından baısm ve yayın aşamasında desteklenmiştir.

İmtiyaz Sahibi Üsküdar Üniversitesi adına A. Furkan TARHAN

Altunizade Mah. Haluk Türksoy Sk. No: 14 PK: Üsküdar /İstanbul / Türkiye

funduszeue.info - [email protected]

Tel: 22 22 / Faks: 12 56

Facebook Instagram

Tüm hakları saklıdır ve T.C. Üsküdar Üinversitesine aittir. Tanıtım amacıyla, kaynak göstermek şartıyla yapılacak kısa alıntılar dışında, yayıncının yazılı izni olmaksızın hiç bir elektronik veya mekanik araçla çoğaltılamaz. Eser sahibinin manevi ve mali hakları saklıdır. © İstanbul

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası