vize reddi maddeleri / Hollanda Vize Reddi

Vize Reddi Maddeleri

vize reddi maddeleri

Almanya Vize Reddi

Almanya Vize Reddi İçin Merak Edilenler

Almanya sınırları Covid artışlarından dolayı kapalı mı? Bu durum vize reddi için bir sebep mi?

Almanya sınırları Covid sebebinden ötürü kapalı değil. İstenen koşulları sağlamıyor olmanız size Almanya vize reddi almanıza olanak sağlıyor olabilir.

Almanya vizesi reddine itirazı ne kadar zaman içinde yapmalıyım?

Tarafınıza verilen vize reddine itirazınızı ret edilen tarih başlangıç alınarak bir ay içerisinde yapmalısınız.

Almanya vize reddime itirazımı ne kadar zamanda cevaplar? Vize ret cevabı kaç günde gelir?

12 hafta Konsolosluğun itirazlara cevap verme sürecidir.

Almanya vizesinden ret alanlara diğer ülkelerde ret verir mi?

Reddi hangi maddeden ötürü aldığınız önemlidir. Başka ülkelerden yapacağınız başvurularda önce ki ret maddesini çürütür nitelikte evrak eklemeniz önerilir.

Almanya vize reddine nasıl itiraz edebilirim?

İtiraz dilekçenizi Almanca yazmanız gerekmektedir. Ret maddesini çürütür evraklar ile beraber Almanya Konsolosluğuna elden edebilir, ya da mail yoluyla iletebilirsiniz.

Almanya aşı olmayanlara ret mi veriyor?

Sadece aşı olmadığı için ret veriliyor gibi bir durum söz konusu değildir.

Tek doz Biontech ve Sinovac aşısı olmak ret sebebi mi?

Ret sebebi değil fakat iki doz Biontech olmadığınızda ülkeye giriş için acil/geçerli bir sebebiniz yoksa alınmayacağınızı Konsolosluk yazılı beyan etmiştir.

Almanya Schengen vize reddine itiraz ettim itirazımda ret edildi ne yapabilirim?

Almanya Konsolosluğu vize retleri için temyiz yolunu açık tutmuştur. Dava açarak ret edilen vizeniz için temyize gidebilirsiniz.

Almanya vize reddine itiraz ettim itirazım geçerli sayıldı vize verildi, Aşı olmak zorunda mıyım?

Alman topraklarına giriş yapabilmek için aşılarınızın tam olması gerekmektedir.

Almanya Schengen vize başvuruma ret verdi, Nasıl itiraz edebilirim.?

İmzalı Almanca itiraz dilekçesi yazarak taratıp [email protected] adresine mail yolu ile gönderebilirsiniz. Dilekçenizin sonuna başvuru numaranız ve ret numaranızı yazmayı unutmamalısınız.

Almanya vize reddine itiraz ederken otel ve uçak satın almalı mıyım?

Almanya seyahatiniz için ihtiyacınız olan vizeniz tarafınıza ulaşmadan konaklama ve ulaşım hizmeti satın almamalısınız. Sadece rezervasyon yapmanız önerilir.

Almanya Vize Reddi Maddeleri ve Sebepleri

Almanya ret sebepleri Konsolosluğun belirlemiş olduğu ret mektubuna madde madde belirtilmektedir. Ret alma durumunuzda Konsolosluk bu sebeplerden birini veya birkaçını işaretlemekte ve vizenizin ret olduğunu bildirmektedir. Dosyanızın ret olmaması için yapmanız gerekenler ise öncelikle aylık net bir gelire sahip olmanız veya Türkiye’ye sizi bağlayan bir sebep sunmanız gerekmektedir.

Bu öğrencilik veya çalışıyor durumda olmanız gibi sebeplerdir. Aynı zamanda maddi kaynaklarınızı eksiksiz olarak sunmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında sunulan belgelerin eksik veya hatalı olması da redde sebebiyet vermektedir. Ret sebepleri kısaca aşağıdaki gibidir.

Almanya Vize Reddi 1. Madde

Sahte/ Gerçek olmayan / Tahriş edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir: Sunulan belgelerin geçerliliği olmaması, Yapılan otel rezervinizin iptal olması veya sunulan belgelerin yıpranmış olması.

Almanya Vize Reddi 2. Madde

Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilememiştir: Seyahatinizin amacına inanılmaması da reddinize sebebiyet vermektedir. Örnek vermek gerekirse 1. Derece akraba bulunması durumunda turistik bir başvuru yapıldığında Konsolosluk seyahat amacınıza inanmayarak ret verme durumu söz konusu olabilmektedir. Bu sebeple mutlaka davetiye talep edilmesi gerekmektedir.

Almanya Vize Reddi 3. ve 4. Madde

Planlanan seyahat tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara yasal yollardan sahip olduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilememiştir: Banka hesap dökümlerinde son hareketlerin yüksek meblağlar olması gene vizenizin ret ile sonuçlandırılmasına sebep olmaktadır. Normal dökümden ayrı olarak son hareketlerin yüksek giriş çıkışlar Konsolosluğun dikkatini çeker ve bu giriş çıkışların açıklamasını talep etmektedir. Satılan bir ev veya araba var ise bu gelirin yasal yollardan olduğunu kanıtlamak için mutlaka satış sözleşmesi veya ispat belgesi sunulmalıdır.

Almanya Vize Reddi 5. Madde

İçinde bulunan günlük dönem itibariyle, standart vize veya sınırlı bir bölgede geçerli bir vize ile üye Devlet topraklarında 90 gün kalınmıştır: Daha önceden alınan bir Schengen vizenizde ülkede vize sürenizden fazla kalmanız bir sonraki vizenizin ret ile sonuçlanmasına sebeptir.

Almanya Vize Reddi 6. Madde

Schengen bilgi sistemine (SIS) Üye devletin kısıtmış adı) tarafından, başvuru sahibine dair giriş yasağı kaydı girişmiştir: Daha önce herhangi bir Schengen bölgesinden sınır dışı edilmeniz veya başvurunuz esnasında tehdit oluşturduğunuz düşünülerek verilen redde tarafınıza giriş yasağı konulmuştur.

Almanya Vize Reddi 7. Madde

En az bir üye Devlet, Başvuru Sahibini kamu politikasına veya iç güvenliğe tehdit olarak kabul etmektedir: Gidilecek Ülke tehdit unsuru olduğunuzu kamu huzurunu bozacağınızı düşünüyor olması.

Almanya Vize Reddi 8. Madde

En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin AB / sayılı tüzüğünün 2/ Maddesi ( Schengen sınırları Yasası) uyarınca kamu sağlığını tehlike oluşturduğu kanaatindedir: Kamu sağlığını ve huzurunu bozacağınız Daha önce sınırda yaşanılan bir sorun sebebi ile veya tarafınızın Türkiye’de bir olaya karışmış olması ve gidilecek Ülkede de aynı şekilde sorun oluşturarak Kamu huzurunu bozacağınız düşünülmesi.

Almanya Vize Reddi 9. Madde

En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin uluslararası ilişkilerine tehdit oluşturduğu kanaatindedir: Başvuru sahibinin Vatandaşı olduğu ülke ve seyahat edeceği ülke arasında tekdir oluşturulduğu düşünülmesi ve bu başvuru sahibinin seyahatinin uygun görülmediği düşünülmesi sebebi ile ret almasına sebep olmaktadır.

Almanya Vize Reddi Madde

Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir: Seyahat amacınızın net olarak belirtilmemiş olması ve başvuru dosyasının gidiş amacını net ve açık şekilde bildirilmemiş olması sebebi ile ret ile sonuçlanabilmektedir.

Almanya Vize Reddi Madde

Başvuru sahibi ile ilgili olarak yapılan açıklamaların güvenilirliğine dair makul şüpheler mevcuttur: Başvuru sahibinin dosya hazırlama sırasında verdiği beyanların esas olması gerekmektedir. Yalan yanlış beyanlar vizenizin reddine sebebiyet vermektedir.

Almanya Vize Reddi Madde

Sunulan destekleyici belgelerin güvenilirliği, gerçekliliği veya içeriğinin doğruluğuna dair makul şüpheler bulunmaktadır: Sunulan belgelerin sahte olduğu düşünülmektedir. Yalan veya tutarsız verilen bilgiler gene güvenilir bulunmayarak başvurunuzun ret ile sonuçlanmasına sebebiyet vermektedir.

Almanya Vize Reddi Madde

Vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır: Seyahatten sonra Türkiye’ye geri dönmeyeceğiniz ve Ülkeyi terk etmeyeceğiniz düşünülmüştür. Sizi Türkiye’ye bağlayan herhangi bir sebebin olmaması Kendi ülkenize dönmeyeceğinizi Konsolosluğa düşündürmektedir.

Almanya Vize Reddi Madde

Daha önceden vize talep edemeyerek sınır kapısında vize talep etmeniz gerektiğine dair yeterli kanıt ibraz edilmemiştir: Vizeniz olmayan bir Schengen bölgesine vizesiz şekilde gitmeniz ve sınır polisi tarafından Ülkenize geri döndürülmüş olmanız yapılan vize başvurusunun reddine sebebiyet vermektedir.

Almanya Vize Reddi Madde

Planlanan havayolu transit geçişinin amacı ve koşullarına ilişkin gerekçe sunulmamıştır: Transit geçişlerde girilen Scghengen bölgesinden çıkış uçak biletlerinizi ibraz etmemeniz ara geçişleri sunmamanız yapacağınız vizenin ret olmasına sebep olmaktadır.

Almanya Vize Reddi Madde

Geçerli ve yeterli sağlık sigortasına sahip olduğuna ilişkin kanıt ibraz edilmemiştir: Zorunlu seyahat sağlık sigortası sunmamanız gene vizenizin ret olmasına sebep olmaktadır. Bu seyahat sağlık sigortası 30 bin € teminatlı ve seyahat sürenizin tamamını kapsar şekilde sunulması gerekmektedir. Aksi takdir de vizenizin ret ile sonuçlanmasına sebep olmaktadır.

Yukarıda belirtilen sebepler vizenizin Almanya vize ret nedenleri olarak sıralanabilmektedir. Her başvuru sahibi bu ret sebeplerine dikkat edecek seyahat amacını ve koşullarını acık acık ibraz etmeli ve eksiksiz ve doğru olarak başvuru dosyasını hazırlayarak başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bizimle her konuda iletişime geçebilir ve bilgi alabilirsiniz. Vize Merkezi bu zorlu süreçte siz değerli yolcularımıza destek ve danışmanlık sağlamaktadır.

Almanya Vize Reddi Durumunda Ne Yapılır?

Sizler de Almanya vize reddi geldi ne yapmalıyım? diye merak ediyorsanız aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz.

Almanya vize reddi kararına karşı temyize gidebilirsiniz. Almanya Konsolosluğu tarafından verilen Almanya vize başvurusu ret kararı ve ret nedenleri standart bir form ile bildirilir. Ret bildiriminde ret kararının nedenleri ve temyiz için son başvuru tarihi yer almalıdır. Ancak, yeni bir başvuruda bulunmadan önce, bir önceki Almanya vizesi reddinin sebeplerini inceleyerek gerekli yerlerde düzeltmeler yapmanız tavsiye edilir. Vize başvurusu reddedilirse vize ücreti iade edilmez. Vize ücreti, Almanya vize başvurusunun incelenme giderlerini kapsar.

Vize Merkezi - Almanya Schengen vize departmanı çağrı merkezini arayarak Almanya Schengen vize (90 güne kadar konaklamalı) başvuru evraklarını temsilcilerimizden bir ''bilgi e-maili'' olarak ücretsiz talep edebilirsiniz. Vize Merkezi - Almanya vize departmanı hazırlanması gereken evrakların güncel halini sizlerle e-posta olarak paylaşacaktır. Vize harç ücretinin yanı sıra belli bir hizmet bedeli ödeyerek Vize Merkezi aracılığıyla seyahat amacınıza uygun, eksiksiz, doğru ve hızlı bir başvuru yapabilirsiniz. Vize Merkezi’nden alacağınız hizmet sayesinde yorucu prosedürlerle uğraşmadan, kolay ve hızlı randevuyla vize başvurunuzu sağlama alabilirsiniz. Konuyla ilgili Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Almanya vizesi başvurularınızın olumsuzlukla sonuçlanması durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır. Vize başvurunuzun olumsuz bir sonuçla neticelenmemesi için lütfen Almanya vize başvurusu uyum koşullarını eksiksiz olarak tamamlamaya özen gösterin.

Vize Merkezi olarak Almanya vize başvurularınızın sonuçlanma süresi, vize başvurunuz hakkında verilecek kararlar ve alacak olduğunuz vize süresi konusunda yetki sahibi olmadığımızı belirtiriz. 05 01

Almanya Vize Reddi, Nedenleri ve Redde İtiraz

Almanya vizesi için belgelerinizi titizlikle hazırladınız ve vize merkezine sundunuz. Artık yapılacak tek şey vizeyi alıp seyahate başlamak kalmıştır. Fakat vize başvurusunda bulunmak her zaman vizenin onaylanacağı anlamına gelmemektedir. Federal Almanya vize başvurusunda bulunulduğunda, vizenin onaylanması veya reddedilmesi bölgeye bakan Almanya konsolosluğunun inisiyatifindedir. Konsolosluk vize bölümünün, başvuruda görebileceği herhangi bir eksiklik veya tutarsızlık vizeyi reddetmesi için yeterlidir. Vize başvurusu Almanya konsolosluğu tarafından reddedildiğinde, pasaportunuz ile beraber vizenin reddedilme sebebini bildiren Vize Talebinin Reddi belgesi verilir. Vize talebinin reddi belgesi içerik olarak 16 maddeden oluşur. 

Almanya Vize Reddi Nedenleri ve itiraz

Almanya Vize Reddi Nedenleri Nelerdir?

Vize başvurunuzun reddi ile ilgili olarak tarafınıza verilen “Vize Talebinin Reddine İlişkin Bildirim” formunda, vize başvurunuzun red sebebi işaretlenmiştir. 9 Maddeden oluşan bu formda sizin başvurunuz ile ilgili sebepler işaretlendiğinden, hangi konularda yetersiz görüldüğü ve düzeltilmesi gereken maddelerin hangileri olduğu hususunda bilgi sahibi olunmuştur. 

  1. Sahte / gerçek olmayan / tahrif edilmiş seyahat belgesi ibraz edilmiştir
    Belgelerinizin orijinal ve üzerinde tahrifat yapılmamış olması çok önemlidir. Aksi takdirde başvurunuz ve sonraki başvurularınız ile ilgili olarak sıkıntı yaşanılması kaçınılmazdır.
  2. Planlanan seyahatin şartları ve amacı gerekçelendirilmemiştir.
    Bu madde ile ilgili muhtemel durumlar; 
        * Talep edilen belgelerin eksik sunulması
        * Sunulmuş belgelerin seyahat amacı ile uyuşmaması – Örnek: Sunulmuş olan seyahat sağlık sigortası başlangıç bitiş tarihleri ile uçak bileti rezervasyon tarihlerinin uyuşmaması vb.
         * Akraba ziyaretinde, akrabalık bağının net olarak anlaşılamaması
         * İş ile ilgili sunulan belgelerin teyit edilememesi,
         * Daha önce Almanya vizesi ile Almanya’ya seyahat edilmemiş olması
  3. Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.
    Bu madde dolayısı ile başvurunun reddedilme muhtemel sebepleri:
    * Seyahati finanse edecek maddi gücün bulunduğunun belgelerle ikna edilememesi
    * Davet eden kişinin davetiyesinin veya taahhütnamesinin yeterli görünmemiş olması
    * Bankadan alınmış olan son 3 aya ait hesap dökümünün bulunmaması, hareketlerin yetersiz olması veya hesap dökümü yerine hesap durumunu bildirir yazı verilmiş olması
    * Son 3 aya ait banka hesap hareketlerinin olmaması veya yetersiz olması
  4. Planlanan seyahat süresinin tamamı için veya kaynak ülkeye veya ikamet ülkesine dönüş veya vize için başvuran kişinin kabul edileceği kesin olan üçüncü ülkeye transit yapabilmesi için yeterli maddi kaynaklara yasal yollardan sahip olunduğuna ilişkin kanıtlayıcı belgeler ibraz edilmemiştir.
    Kısa Dönem Schengen vizeleri ile gün içerisinde maksimum 90 gün kalabilirsiniz. Bu süreyi doldurmuş iseniz vize başvurunuz reddedilir. Gün geçtikten sonra yeniden vize başvurusunda bulunabilir, vizenizi alabilirsiniz.
  5. İçinde bulunulan günlük dönem itibariyle, standart vize veya sınırlı bir bölgede geçerli bir vize ile Üye Devlet topraklarında 90 gün kalınmıştır.
    Schengen ülkelerinden herhangi bir tanesi tarafından giriş yasağı konmuş ise bütün schengen ülke vize başvurularınız reddedilecektir. Bu tahdidin kaldırılması için ilgili ülkenin yetkili mercilere başvurulması gerekmektedir.
  6. Schengen Bilgi Sistemine (SIS) (üye devletin kısaltılmış adı) tarafından, başvuru sahibine dair giriş yasağı kaydı girilmiştir.
    Muhtemel Sebepler:
    * Sunmuş olduğunuz belgerler konsolosluğu yanıltıcı mahiyette olduğu kanaatine varılmıştır
    * Belge ve ifadelerse tutarsızlık ve çelişki söz konusudur
  7. En az bir üye Devlet, başvuru sahibini kamu politikasına veya iç güvenliğe tehdit olarak kabul etmektedir.
    Sunmuş olduğunuz Seyahat Sağlık Sigortanız geçerli değil veya seyahat tarihlerini kapsamamaktadır. Yeni seyahat sağlık sigortası hazırlayarak başvurunuzu yeniden yapabilirsiniz.
  8. En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin AB / sayılı Tüzüğünün 2/ Maddesi (Schengen Sınırları Yasası) uyarınca kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu kanaatindedir.
    Muhtemel Sebepleri:
    * Eksik, yetersiz, tutarsız belgeler sunulmuştur
    *Sunulan belgeler ile seyahat amacı örtüşmemektedir vb.
  9. En az bir üye Devlet, başvuru sahibinin uluslararası ilişkilerine tehdit oluşturduğu kanaatindedir. Almanya vize reddi sebeplerinden en yaygın olanıdır. Sunmuş olduğunuz belgeler, vize süreniz dolduğunda ülkeden çıkış yapacak olduğunuzu teminat altına almalıdır. 
  10. Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir
  11. ……………ile ilgili (açıklayınız) olarak yapılan açıklamaların güvenirliğine dair makul şüpheler mevcuttur.
  12. Sunulan destekleyici belgelerin güvenilirliği, gerçekliği veya içeriğinin doğruluğuna dair makul şüpheler bulunmaktadır.
  13. Vize geçerlilik süresi dolmadan önce üye devlet topraklarından çıkılacağına dair makul şüpheler bulunmaktadır.
  14. Daha önceden vize talep edemeyerek sınır kapısında vize talep etmeniz gerektiğine dair yeterli kanıt ibraz edilmemiştir.
  15. Planlanan havayolu transit geçişinin amacı ve koşullarına ilişkin gerekçe sunulmamıştır.
  16. Geçerli ve yeterli sağlık sigortasına sahip olunduğuna ilişkin kanıt ibraz edilmemiştir.

Vizeler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Vize reddi cevabının verilmesinin ardından en kısa sürede ilgili vize bölümüne itiraz dilekçesi ulaşır. İtiraz dilekçesini Almanca dilinde yazarak ve şahsi imzalanmış bir şekilde sunulması gerekmektedir. Ligarba Turizm vize ekibi ile iletişime geçerek vize reddi konusunda detaylı bilgi alabilirsiniz.

Almanya Vizesi reddi sebeplerinden en sık karşılaşılanı seyahat amacını yeteri kadar desteklememesinden ve evrakların yeterli düzeyde inandırıcı bulunmamasıdır. Diğer sebepleri de görmek, incelemek için tıklayın.

Yapılan vize reddedilmeleri hakkında bilgiler önceden pasaporta direkt işlenirdi. Şu an bu yöntem kullanılmıyor. Yalnızca hangi nedenle ve ne zaman reddedildiği hakkındaki bilgiler tutuluyor. Vize reddine dair tüm bilgiler her ülke tarafından kayıtlara alınır ve saklanır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası