simbiyotik 2004 / Ahlaksız soru - Magazin Haberleri

Simbiyotik 2004

simbiyotik 2004

Herkes ahlak sorgusu yapacak

Herkes ahlak sorgusu yapacak

En yakın arkadaşınız ya ölecek ya da eşinizle sevişerek hayatta kalacak. Böyle bir durumda siz olsanız ne yaparsınız? Yönetmenliğini ve yapımcılığını Harun Özakıncı'nın üstlendiği 'Simbiyotik' bu soruya cevap arıyor. Cevap zor ama ünlü isimlerin görüşleri hayli ilginç

Yönetmenliğini Harun Özakıncı'nın yaptığı 'Simbiyotik' adlı sinema filmi, izleyenlere "En yakın arkadaşınız donmak üzere. Ölecek veya eşinizle sevişerek hayatta kalmayı başaracak. Böyle bir durumda ne yaparsınız?" sorusunu yöneltecek. Taylan Özgür Ölmez, Emsal Özaksun, Ece Dizdar, Harun Özakıncı ve Ersin Ayçan'ın başrollerini paylaştığı filmin yaz çekimleri tamamlandı. Filmin bitmesi ise kışın yüzünü göstermesine, kar yağışına bağlı. Zira 'Simbiyotik', aralık ayında Uludağ'da çekilecek sahnelerle tamamlanarak şubat ayında vizyona girecek. Harun Özakıncı, aynı zamanda yapımcısı olduğu filmin çekimlerine başlamadan önce "Bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?" diye ünlülere sordu. Özakıncı, bu soruyu Cem Yılmaz, Şafak Sezer, Derya Alabora, Lale Mansur, Zuhal Olcay, Güven Kıraç ve Zeki Demirkubuz'a yönelterek 'Simbiyotik'in bir belgeselini hazırladı. Görüşlerin yanı sıra, kamera arkası çekimlerinin de belgesel haline getireleceği filmin izleyenlere soracağı soruya bakın ünlü isimler nasıl cevap verdi
Cem Yılmaz Önce arkadaşımın donmaması için izin veririm. Sonra "Kayaktan niye zamanında dönmüyorsun?" diye dayaktan gebertirim. Bana ne? Kaybolurken bana mı sordu? Ben ne yapar-eder iğne bulurum. İğneyi bulamazsam dağdan bir ayı bulur postundan istifade ederim.
Zuhal Olcay İnsan hayatından daha değerli olan ne vardır? Kadının erkeği donmaktan kurtaracak olması, onunla sevişeceği anlamına getirilmemeli. Önemli olan niyettir. Türkiye'de bu durumu kabullenmek çok zor. Bunun nedeni ise oluşacak toplum baskısıdır.
Şafak Sezer Bula bula beni mi buldu? Hayır, izin vermem. Şu andan tezi yok, dağa çıkarken yanımda o iğneden bulunduracağım. Bana lazım olmasa da olur. Lavuğun biri kaybolur. Kaybolması bir şey değil, adamın başını belaya sokarlar.
Lale Mansur Böyle bir olayda kadının erkekle sevişmesi namus meselesi haline getirilmemelidir. Çünkü en yüce kavram yaşamak ve yaşatmaktır. Namus meselesi haline getireceğim bir konu yüzünden bir insan ölecekse namus nedir? Nerededir? Böyle bir durumda erkeğin eşine izin vermesi gerektiğini düşünüyorum.
Güven Kıraç Ne dağa çıkarım, ne de çıkarsam bir arama ekibine katılırım. Kardeşim niye zamanında otele dönmüyor? Niye menzil dışına çıkıyor? Adam keyfi için dağda bayırda dolaşacak, sonra ceremesini kocalar mı çekecek? Bu kocalık zor be kardeşim!

MEHMET ÇALIŞKAN MAGAZİN

Simbiyotik
Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet

Taylan yetenekli fakat olanakları sınırlı bir şarkıcı adayıdır. Özel bir üniversitede şan bölümü kazanınca hayatının değişeceğini zanneder fakat ödemesi gereken para çok yüksektir. Sinema hocası Harun, Taylan'a sahip çıkar ve okulun peşinatını öder, daha sonra da kendisine kaset yapması ve klibi için yardımcı olacaktır.

Harun ve Taylan'ın hayatında herşey hızla değişmeye başlar. Harun, arkadaşları Emsal ve Ersin'in nikahında sevgilisi Ece ile evlenmeye karar verir ve evlenir. Taylan kendisine bir yapımcı bulur ve Uludağ'da sahneye çıkmaya başlar. Tüm karakterler, Taylan'ın kasedi için düzenlenen basın toplantısından sonra Uludağ'da biraraya gelir ve kayak yapmaya giderler. Kayakta Taylan kaybolur, bulunduğundaysa donarak ölmek üzeredir ve doktor yapılabilecek hiç bir şey olmadığını söyler. Tabi tıp dışı olasılıklar düşünülmüyorsa?

Simbiyotik?in dramatik kurgusundaki en önemli özellik, filmin baştan sona gerçek zaman tekniğiyle çekilmiş olması. Zamansal değişimlerin, birebir oyunculardaki fiziksel değişikliklerle yansıtıldığı filmde, Harun Özakıncı?nın kendi atölyesinde yetişmiş ve henüz tanınmayan birçok oyuncu rol alıyor.

Öneriler

Oyuncular

Tüm oyuncular ve teknik ekip

bu filmi ilk kez geçen yılın sinema dergisinin ağustos sayısında yeni sezonda izleyeceğimiz türk filmleri dosyasında görmüştüfunduszeue.info bi hayli çekmişfunduszeue.info bir daha haberi çıkmadı.ne zaman vizyon yüzü görebilecek acaba?

1 İzleyici eleştirisi

Fotoğraflar

  • Fotoğraf Simbiyotik

Teknik bilgiler

Ülke Türkiye

Dağıtımcı-

Yapım yılı

Metrajuzun metrajlı film

İlginç Detaylar-

Bütçe-

Dil -

Görüntü formatı -

Renk-

Ses formatı-

Yapım formatı-

Viza numarası-

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri , En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler :

Yorumlar

Tüm Sinema Haberleri

Michael Keaton Başrollü "Batman Beyond" Filmi Mümkün mü?
Karakterlerin Saçma Kararlar Verdiği 10 Klasik Bilim Kurgu Filmi
James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic&#;le Benzerliği Gerçeküstü!
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" Gişede Önemli Bir Eşiği Geçti
Dwayne Johnson&#;lı Yeni "Hızlı ve Öfkeli" Filminin Adı Belli Oldu
Vizyondaki Filmler: "Büyü de Gel", "Haile: Bir Aile Kabusu", "Tebessüm"
Tüm sinema haberleri

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser
 Gün Fragman

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Transformers: Canavarların Yükselişi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Hızlı ve Öfkeli 10
Elemental: Doğanın Güçleri
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler

Ahlaksız soru

Haberin Devamı

Önce Sabah’la Günaydın’ın haberi (30 Eylül) :

Herkes ahlak sorgusu yapacak

En yakın arkadaşınız ya ölecek ya da eşinizle sevişerek hayatta kalacak. Böyle bir durumda siz olsanız ne yaparsınız? Yönetmenliğini ve yapımcılığını Harun Özakıncı'nın üstlendiği 'Simbiyotik' bu soruya cevap arıyor. Cevap zor ama ünlü isimlerin görüşleri hayli ilginç

Yönetmenliğini Harun Özakıncı'nın yaptığı 'Simbiyotik' adlı sinema filmi, izleyenlere "En yakın arkadaşınız donmak üzere. Ölecek veya eşinizle sevişerek hayatta kalmayı başaracak. Böyle bir durumda ne yaparsınız?" sorusunu yöneltecek. () Harun Özakıncı, aynı zamanda yapımcısı olduğu filmin çekimlerine başlamadan önce "Bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?" diye ünlülere sordu.

Cem Yılmaz :

Önce arkadaşımın donmaması için izin veririm. Sonra "Kayaktan niye zamanında dönmüyorsun?" diye dayaktan gebertirim. Bana ne? Kaybolurken bana mı sordu? Ben ne yapar-eder iğne bulurum. İğneyi bulamazsam dağdan bir ayı bulur postundan istifade ederim.

Zuhal Olcay :

İnsan hayatından daha değerli olan ne vardır? Kadının erkeği donmaktan kurtaracak olması, onunla sevişeceği anlamına getirilmemeli. Önemli olan niyettir. Türkiye'de bu durumu kabullenmek çok zor. Bunun nedeni ise oluşacak toplum baskısıdır.

Şafak Sezer : Bula bula beni mi buldu? Hayır, izin vermem. Şu andan tezi yok, dağa çıkarken yanımda o iğneden bulunduracağım. Bana lazım olmasa da olur. Lavuğun biri kaybolur. Kaybolması bir şey değil, adamın başını belaya sokarlar.

Lale Mansur

: Böyle bir olayda kadının erkekle sevişmesi namus meselesi haline getirilmemelidir. Çünkü en yüce kavram yaşamak ve yaşatmaktır. Namus meselesi haline getireceğim bir konu yüzünden bir insan ölecekse namus nedir? Nerededir? Böyle bir durumda erkeğin eşine izin vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Güven Kıraç

: Ne dağa çıkarım, ne de çıkarsam bir arama ekibine katılırım. Kardeşim niye zamanında otele dönmüyor? Niye menzil dışına çıkıyor? Adam keyfi için dağda bayırda dolaşacak, sonra ceremesini kocalar mı çekecek? Bu kocalık zor be kardeşim!

*

Haber ve ‘ünlüler’in görüşü böyle. Gelelim fıkraya

(Bu fıkra aslında belli bir “dinî azınlığa” mal edilir ama hassasiyetleri dikkate alarak genelleyelim. Kahramanları - Türk fıkralarının en yaygın isimleri olan - Fadime, Dursun ve Temel olsun.)

Temel akşam eve dönerken, yıllardır görmediği arkadaşı Dursun’a rastlamış.

- Ne o? Yüzünden düşen bin parça, Karadeniz’de gemilerin mi battı?

- Yok be arkadaşım, ufak bir sağlık sorunu

- Hayırdır?

O kadar ısrar etmiş ki Temel, sonunda nadir bir hastalığa yakalandığını anlatmış Dursun.

- Dur be oğlum, hemen koyuverme kendini, Allah’tan umut kesilmez. Vardır elbet bir çaresi

Varmış gerçekten de, Dursun utana sıkıla onu da söylemiş:

- Bu hastalığın tek ilacı, yeni doğurmuş bir kadının sütünü emmek! Ama hangi kadın kabul eder ki böyle birşeyi, hangi koca he der ki?

Bir saniye bile tereddüt etmemiş Temel.

- Oğlum bak, demedim mi ben sana, çıkmamış candan umut kesilmez, iyi olacak hastanın arkadaşı Temel ayağına gelirmiş, yürü bizim eve gidiyoruz.

Uzatmayalım, Temel’in karısı yeni doğurmuş, bebeğine süt veriyormuş. Dursun hayatta kabul edemem, demiş, Temel, en yakın arkadaşımın canından kıymetli mi, demiş, neticede eve varmışlar. Fadime de en küçük bir tereddüt geçirmemiş Allah razı olsun:

- Kocamın bunca yıllık arkadaşı, hayat memat meselesi, insan hayatından kıymetli mi?

Temel bu sahneye şahit olmamak için kahveye kaçmış, Fadime gömleğinin düğmelerini açıp vaziyet almış, Dursun da alı al moru mor, başlamış cok cok cok süt emmeye

Ama insanlık hali, “tedavi” sırasında Fadime başlamış huylanmaya, yerinde kıpraşmaya Sonunda artık dayanamamış:

- Dursun, canın başka bir şey istemiyor mu?

- Yok, sağ olasın Yenge

Beş dakika sonra, kanı iyice kaynamış halde, bir kere daha sormuş Fadime:

- Dursuuuun, emin misin canının başka bir şey çekmediğine?

- Hayır Yenge, sağ ol!

Cok, cok, cok

Artık iyice kudurmuş Fadime:

- Bana bak Dursun, emin misin canının bir şey istemediğine

Dursun meme emmeyi kesip kaldırmış başını:

- Peki Yenge, madem ki çok ısrar ettin, iki tane bisküvi rica edeyim!

Ece Dizdar Kimdir

Ece Dizdar Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen Ece Dizdar, lise eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim aldı. Oyunculuğa ilk adımı Esir Şehrin İnsanları isimli dizi ile atan Ece Dizdar, ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. Beş Kardeş isimli dizide canlandırdığı Şevval karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. 

funduszeue.info

Genç oyuncu 'te Karakol: Herkes Adalet İster isimli dizide Dicle karakterini canlandırdı. Dizi, çok farklı insanların İstanbul'un karanlık sokaklarında uğradığı adaletsizlikleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ertan Saban, Ekin Türkmen, Zeynep Eronat, Mahir İpek ve Mustafa Avkıran yer aldı. Ardından Şubat isimli dizide Yeşim karakterini canlandırdı. Dizi, terk edilen bir çocuğa sahip çıkan ve onu büyüten bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Musa Uzunlar, Engin Öztürk, Damla Sönmez ve Melisa Sözen yer aldı. 

ecejpg

Ece Dizdar 'te Güneşi Beklerken isimli dizide Melda karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra babasıyla tanışan Zeynep isimli genç bir kadının yaşadıklarını ve yeni okul arkadaşlarıyla yaşadığı sürtüşmeleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Emre Kınay, Ebru Aykaç, Hande Doğandemirler ve Kerem Bursin yer aldı. Başarılı oyuncu 'te ise Beş Kardeş isimli dizide Şevval karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerinden çok farklı karakterlere sahip beş kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Nadir Sarıbacak, Tansu Biçer, Osman Sonant ve Fatih Artman yer aldı. 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Beş Kardeş
  • Çekmeceler
  • Güneşi Beklerken
  • Şubat
  • Karakol - Herkes Adalet İster
  • Simbiyotik
  • Hayalet
  • Esir Şehrin İnsanları

funduszeue.info / Özel Haber

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası