word metrekare nasıl yazılır / MetreKare İşareti (m²) Klavyede Nasıl Yapılır?

Word Metrekare Nasıl Yazılır

word metrekare nasıl yazılır

Klavyede metrekare işareti nasıl yapılır sorusu son dönemlerin en çok merak edilen sorularından biri. Klavyede bulunan bazı kısayollar ile m² şeklinde yazmanız mümkündür. Klavyede harf ve rakamların yanı sıra pek çok fonksiyonel tuş vardır. Bu tuşları kullanarak metin içinde simgelere de yer verebilirsiniz. Klavyede yer verilmeyen tuşlar için de kombinasyonları kullanarak amacınıza ulaşabilirsiniz. Hem matematik simgesi olarak hem de temel sayılarla işlem yapmak için kullanılmaktadır.

metrekare işareti nasıl yapılır

m² işareti inşaat, mimarlık, mühendislik, matematik gibi sayısal alanlarda çalışan kişiler tarafından bu sektörlerde sıklıkla kullanılır. Projelerde, ilanlarda ya da diğer çalışmalarda metrekare işaretini kullanmak isteyebilirsiniz.

Microsoft Office, word, Excel gibi kelime işlemci programlarında metrekare yazmanız gerekebilir. Ders notları, haritalar, tapu kadastro gibi alanlarda bu işarete gerek duyulur. Sadece metrekare değil, kilometrekare gibi hesaplamalar için de bu simgeye gerek vardır.

Metrekare İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede metrekare işareti nasıl yapılır diye merak edenler için hazırladığımız bu yazda bu sorunun cevabı bulunmaktadır. Klavyede bu işareti doğrudan yapmanızı sağlayan bir tuş yoktur. Tuş kombinasyonları kullanmak mümkündür. Size birkaç yöntem aktaralım:

  1. Bunun için öncelikle klavyede m2 yazın ve sonrasında 2 rakamını seçerek üst panelde yer alan x2 simgesine dokunun. İşte bu simge sayesinde 2 rakamı m harfinin üstüne atılacak ve m² işaretine ulaşacaksınız. Şu an okuduğunuz bu metinde biz de bu şekilde yazmayı tercih ettik ve oldukça kolay oldu.
metrekare
  1. İsterseniz de bu metinde &#;  m² &#; simgesini worde kopyalayarak istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  2. Bilgisayar klavyesinde metrekare nasıl yazılır diye merak edenler için de bir yolu vardır. Ancak maalesef ki akılda kalıcılığı zordur. İlk olarak Alt tuşuna basılı tutun. Tuşu bırakmasan sırayla tuşlarına basın. Yani kısaca Alt+ diyebiliriz. Böyle bir tuş kombinasyonunu akılda tutmak ve uygulamak maalesef ki zordur. Bu yüzden ilk yöntemi denemenizi öneririz.
  3. Web üzerinden metrekare araması yaptığınız zaman karşınıza sembol de çıkacaktır. Bu sembolü istediğiniz yere kopyalayarak kullanabilirsiniz. İsterseniz buradan kopya edebilirsiniz: m²
  4. Diğer bir yöntem ise bilgisayarın kodlarından yararlanmaktır. Bilgisayarınızdan Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter Eşlem şeklinde ilerleyin. Karşınıza çıkan karakter haritasından Unicode 33A1 kodları içinde bulabilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemleri kullanarak m2 ya da m3 gibi çeşitli işaretleri yapmanız mümkündür. Kullanmak istediğiniz kombinasyona göre seçiminizi yapabilirsiniz.

Excel&#;de Metrekare İşareti Nasıl Yapılır?

m2 işaretini sadece Word’de değil Excel gibi tablolarda da kullanmak isteyebilirsiniz. Excelde metrekare işareti yapmak için farklı bir yöntem daha vardır.

  • İlk olarak Excel tablonuzda istediğiniz yere m2 yazın.
  • Sonra sadece rakam olan kısmı yani 2’yi seçin.
  • Sağ tıklayın ve seçeneklerden Hücreleri Biçimlendir seçin. Bu seçimi yapmak için rakamı seçtikten sonra Ctrl + 1 yapabilirsiniz.
  • Seçimi yaptıktan sonra üst simge ifadesini seçin ve tamam deyin. Böylece rakam olan kısım harfin üzerine atılır.

Metrekare İşareti Yapımı Son Derece Kolaydır

Excel&#;de metrekare yazmak için Word için verdiğimiz yöntemlerden de yararlanabilirsiniz. Bunlar da işinize yarayacaktır. Sürekli olarak kullanmadığınız için bu kısayolları kullanmak sizin açınızdan kolay ve hatırlanabilir olmayabilir. Fakat sık sık kullanmaya başladığınızda metrekare işaretini yapmak son derece kolay olacaktır.

Kategoriler Konu Dışı

Klavyeden metrekare işareti nasıl yapılır sorusunun cevabını bu yazımızda detaylarıyla aktardık.

instagram takipçi satın al

Birçok iş alanında, bilimsel yazılarda, Microsoft Excel, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint ya da metin belgelerinde sıklıkla kullanılan metrekare m harfinin üstüne 2 yazarak elde ediliyor. Elbette bunun tek bir yolu yok. Metrekare işaretini (m²) elde etme yöntemleri için yazımıza geçelim.

Klavyede ( _ ) Alt Tire Nasıl Yapılır? ve Orta Çizgi ( – ) İşareti Nasıl Yapılır? [3 Metot] yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Metrekare İşareti Nerelerde Kullanılır? ( m² )

Metrekare, yüzey ölçü birimlerinden biridir. 1 metrekarelik alan, kenarları 1 metre uzunluğundaki bir karenin alanına eşittir. Bir yerin kenar uzunluklarının birbiriyle çarpılması sonucu elde edilir.

Günlük yaşamda çok fazla kullanılan birimlerden biridir. Duvar, halı, parke, fayans, oda, ev, ofis, harita, arsa, tarla gibi alanların ölçüm hesaplamasında kullanılır. Bu birimin en çok kullanıldığı sektör inşaat ve emlak sektörüdür. Matematik işlemleri ve temel sayılarda da çok sık kullanılan bir semboldür. Desimetrekare, santimetrekare, milimetrekare gibi askatları bulunan bu ölçü biriminin üst katları da vardır.

Klavyede ( M² ) Metrekare İşareti Nasıl Yapılır?

Klavyede Metrekare İşareti Nasıl Yapılır? ( m² )

Bu sembol maalesef klavyeler üzerinde yer almamaktadır. Windows işletim sisteminde bir bütün olarak m² işareti de bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu işareti direkt olarak yazmamız mümkün değildir. Ancak bunun birkaç çözümü bulunmaktadır. Birlikte göz atalım!

Metrekare İşareti için Alt Kod Nasıl Kullanılır? ( m² )

Klavyede ( M² ) Metrekare İşareti Nasıl Yapılır?

Dijital ortamda metrekare işaretini yapmak için en çok kullanılan yöntemlerden biri alt koddur. Dekar, hektar, dönüm hesabı yaparken kullanılan metrekare işaretini klavyeden oluşturmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • “Alt” tuşuna basılı tutun.
  • Klavyenin yan tarafında bulunan numlock alanından sırayla tuşlarına tıklayın.
  • Elinizi “Alt” tuşundan çekin.
  • İşaret karşınıza gelecektir.

Kopyala Yapıştır Metrekare İşareti Nasıl Yapılır? ( m² )

Bu işlem dışında başka bir yöntem ise internet üzerinden metrekare araması yapmaktır. Ardından çıkan metrekare sembolünü kopyala ve yapıştır yaparak yazmak mümkündür. Anlattığımız diğer yöntemi kullanmak istemiyorsanız bu adımları izleyebilirsiniz:

  • ” m² ” sembolünü Ctrl+C yaparak ya da sağ tıklayarak Kopyala seçeneğiyle kopyalayın.
  • Yapıştırmak istediğiniz yere gidin.
  • Ctrl+V yaparak ya da sağ tıklayarak gelen seçeneklerden Yapıştır’ı seçin ve tıklayın.

Microsoft Excel’de Metrekare İşareti Nasıl Yapılır? ( m² )

Microsoft Excel’de metrekare sembolünü direkt yapamıyoruz. Ancak aşağıdaki basit yöntem ile kısa sürede elde edebilirsiniz:

metrekare işareti nasıl yapılır

  • İlk olarak klavyede m2 yazın.
  • Sonra 2 rakamını seçin.
  • Sağ tıklayın ve Hücreleri Biçimlendir sekmesine gidin. Karşınıza Yazı Tipi penceresi gelecektir.
  • Karşınıza gelen pencereden kırmızı renkle işaretlediğimiz “Üst Simge” seçeneğine tıklayın.
  • Bu yöntem ile m² işaretini elde etmiş olacaksınız.

Microsoft Word’de Metrekare İşareti Nasıl Yapılır? ( m² )

Microsoft Word’de de metrekare sembolünü doğrudan yapmanızı sağlayan bir tuş maalesef yoktur. Ancak tuş kombinasyonları ile elde edebilirsiniz. Size iki yöntem aktaralım:

metrekare işareti nasıl yapılır
  • Öncelikle klavyede m2 yazın.
  • Sonrasında 2 rakamını seçin.
  • Sağ tıklayın ve Yazı Tipi sekmesine gidin.
  • Karşınıza gelen pencereden sarı renkle işaretlediğimiz “Üst Simge” seçeneğini işaretleyin.
  • Bu yöntem sayesinde 2 rakamı m harfinin üstüne gelecek ve m² işaretine ulaşacaksınız.
metrekare işareti nasıl yapılır

İkinci yöntem ise çok daha basit. İşte izlemeniz gereken adımlar:

  • Aynı şekilde m2 yazın.
  • Ardından 2 rakamını seçin.
  • Üst sekmede çıkan m² işaretine tıklayın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir