masaj salonu açmak istiyorum / Masaj Salonu Açmak | Şartlar Ve Belgeler - Piyasa Anketi

Masaj Salonu Açmak Istiyorum

masaj salonu açmak istiyorum

Masaj Salonu Nasıl Açılır Yapılması Gerekenler Nelerdir

Yeni girişim yapmak isteyen yatırımcılara yönelik iş fikirleri yazı dizimizin ilk konusu Masaj salonu açma konusunda bilgilendirmeler yapacağız.
Öncelikle masaj nedir!

Masaj terapisi, somut fiziksel faydalar sağlayan derinden stres giderici, terapötik ve faydalı bir hizmettir. Faydaları kişiden kişiye değişir, faydaları değerli, anlamlı, rahatlatıcı ve bazı durumlarda iyileştiricidir!

Masaj salonu nasıl açılır, şartları nelerdir, hangi belgeler gereklidir.

Masaj salonu açabilmeniz için öncelikle bu işi biliyor ve eğitimini almış olmanız gerekiyor.Güzellik salonları dahil belgeleriniz olmazsa bu tarz işletmeleri açamazsınıfunduszeue.info makamlar bu tarz hizmet sektörlerine olması gereken gibi katı kurallar uygulamaktadır.

Yinede uygun şartlara ve bütceye sahipseniz masaj salonu açabilirsiniz. Hizmet ve sağlık sektörü olduğundan dolayı karlılık oranları yüfunduszeue.info sektörde ihtiyaç oldukca fazladır.

Masaj Salonu Açmak İçin Gerekli Belgeler
Masaj salonu açabilmek için belgeleri eksiksiz hazırlayıp bir dosya halinde sunmanız gerekmektedir
Bu belgeler nelerdir ?

1-) Vergi levhası ve ustalık belgesi
2-) Yapı kullanım izni ve tapu
3-) Mülkün dask belgesi (zorunlu sigorta)
4-) İşletme kimin adına açılacaksa ona ait 2 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi
5-) Kiracı iseniz kontratın aslı ve noterden onaylı sureti
6-) Ticaret ve esnaf odasına kaydı
7-) İtfaiye tarafından verilen işletme uygunluk raporu
😎 Yeni tarihli sabıka kaydı(Sabıka kaydınız varsa mahkeme kararı)
Genel belgeler bunlardır.Açılacak bölgelere göre ilave belgeler funduszeue.info dolayı istenen belgeler için mutlaka bölgedeki belediyeden araştırılmasında fayda vardır.

Bir masaj salonu açılması için neler gerekli diye sorarsanız!

Öncelikle hedef kitlenizi belirlemeniz funduszeue.info kitlenize göre yer ve personel teminini yapmanız funduszeue.infoıdaki hazırlamış olduğunuz belgeleri resmi kurumlara iletmeniz ve gerekli izinleri almanızın ardından işletmenizi açfunduszeue.info salonu açma işletme yönetmelikleri Kültür ne turizm Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Masaj salonunuzun bu yönetmeliğe göre hazırlamanız gerekmektedir.

Masaj salonu açabilmeniz için;

1-) 18 yaşını doldurmuş olmalısınız.

2-) Masaj odaları 6 m2’den küçük olmamalı.

3-) Duvarlarında yağlı boya kullanılmalı.

4-) Kalorifer, duş, ısıtma sistemi ve klima gibi demirbaşlar bulunmalı.

5-) Çalışanlar üniforma giymeli.

6-) Masaj esnasında kullanılan malzemelerin her biri mutlaka steril olmalı.

Şimdi de Masaj salonu açmanın maliyetine bakalım

Masaj solonları kapasitesine, bölgesine ve müşteri portvöyüne göre farklılıklar göfunduszeue.infom kurulum maliyetleri 50,Tlden başlamaktadıfunduszeue.infoğınız salonun büyüklüğüne görede ,Tlye kadarda çıkmaktadıfunduszeue.info salonlarında hijyen önemlidir onun için oluşturduğunuz yer kolay temizlenebilir zemin ve duvar malzemeleri kullanılmalıdır. Masaj salonu kurulumunda (Resmi Gazete : RG NO: ) resmi gazetedeki maddeler dikkate alınmalıdır. Tabiki kurulum bitiminden sonra personel alımı ve personel maaşlarıda bütce planlamasında dikkate alınmalıdır.
Masörlerle birlikte mezoterapi ve akapuntur gibi hizmetlerde verecekseniz tıp fakultesi mezunu personel çalıştırmalısınız. Kurulum,personel,kira ve sarf malzemeleri gibi kalemleri hesaba katarak bütcenizi ayarlamalısınız.

İşletmenizi kurdunuz ,bütün izinleri aldınız ,reklam özelliklede sosyalmedya reklam ve tanıtımları olmadan müşteri portvöyü oluşturamazsınıfunduszeue.info içinde işinde uzman sosyal medya yöneticileriyle çalışmalısınız.

Şimdi geldik işin kazanç tarafına Masaj salonu kazandırırmı?

Masaj salonunuzu açtınız reklam tanıtım öfunduszeue.infoıtımlarla ve verdiğiniz hizmet fiyat politikası da kazancınızın belirlenmesinde funduszeue.infoli bir hizmet verirseniz müşteri portvöyünüz artacaktıfunduszeue.infodığınız ürünler vede personelinizin hizmet kalitesi ve güler yüzlü olması tabikide kazancınıza etki edecektir.
Masörlerinizi Milli eğitim bakanlığının veya bakanlığa bağlı özel kurslardan sertifika almış kişilerden seçerseniz hizmet kalitenizi artırmış olacaksınıfunduszeue.info öncesinde ve sonrasında müşterilerinize ikramlarda bulunmanızda önemlidir.

Masaj salonları sağlıkla ilgili sektör olduğundan dolayı kurallar oldukca sıkı tutulmaktadır.

Bu yazımızda masaj salonu işletmeciliği ile ilgili kısa bilgi funduszeue.infoğer sektörlerle ilgili yazılarımız devam edecektir.

Masaj salonu açmak

Yeni bir iş fikri arayışındaysanız ve küçük bir bütçeye sahipseniz masaj salonu açma fikrini değerlendirebilirsiniz. Fakat unutmamak gerekir ki masaj salonu ve güzellik salonu açmak için bazı belgelere sahip olmanız gerekir. Çünkü resmi makamlar bu tür salonların açılmasını katı kurallara bağlıyor.

 Sektörde masaj salonu ihtiyacı oldukça fazladır. Masaj salonu açmak isteyen kişiler için detaylı bir araştırma yaptık.

 Masaj Salonu İçin Gerekli Belgeler

 Masaj salonu açma izni esnasında istenen belgelerin eksiksiz olması iznin daha hızlı bir biçimde çıkmasını sağlar. İzin için gerekli belgelerse şu şekildedir:

  •  Yapı kullanım izni ve tapu belgesi,
  •  İşletme sahibine ait iki fotoğraf ve kimlik fotokopisi,
  •  Yapı kira ise kira kontratının aslı ya da noter onaylı sureti
  •  İşletme sahibinin ticaret ve esnaf odasına kaydı,
  •  Alınan çöp konteynırına dair fatura,
  •  İtfaiye tarafından verilen uygunluk raporu
  •  Yeni tarihli sabıka kaydı (Sabıka kaydı varsa kayda ek mahkeme kararını da yanınızda bulundurmalısınız.)
  •  Vergi levhası ve ustalık belgesi

 Bu belgeler genel nitelik taşır. İşletmenin bulunduğu yer belediyesi ekstra belgeler de isteyebilir. Bu neden ile izin için belediyeye başvuru yapmadan önce mutlaka istenen evrak listesini yeniden gözden geçirmelisiniz.

 Masaj Salonunda Olması Gerekenler

Masaj salonunda olması gerekenler

 Öncelikle bir vizyon oluşturmanız ve hedeflerinizi netleştirmeniz gerekir. Sonrasında resmi makamlardan izin alabilmeniz için gerekli belgeleri hazırlamalısınız. Masaj salonu açmaya yönelik yönetmelik Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanıyor. Yönetmeliğe göre 18 yaşını doldurmuş olmalısınız.

 Masaj salonuna dair detaylar da yönetmelikte açık ve net biçimde belirtilir. Buna göre masaj salonunda:

 -Masaj odaları 6 m2&#;den küçük olmamalı,

 -Duvarlarında yağlı boya kullanılmalı,

 -Kalorifer, duş, ısıtma sistemi ve klima gibi demirbaşlar bulunmalı,

 -Çalışanların her biri üniforma giymeli,

 -Masaj esnasında kullanılan malzemelerin her biri mutlaka steril olmalı.

 Masaj Salonu Açmanın Maliyeti

Masaj salonu açmanın maliyeti

 Masaj salonları düşük bütçeyle açılsa da eleman temini ve işletmenin yönetmeliğe uygunluğu için birikime sahip olmalısınız. Ayrıca masaj salonunda çalışan elemanların maaş ve ödemelerini de bütçenize eklemelisiniz.

 Masörlerin yanı sıra mezoterapi ve akapunktur gibi uygulamalar için tıp fakültesi mezunu çalıştırmanız gerekir. Tıp fakültesi mezunlarının maaş ve sigorta primleri masörlere nazaran yüksek olacaktır. Tüm bu giderleri dikkate alarak işletme bütçenizi oluşturmanızda yarar var. Çünkü işletmenin tutunabilmesi ve tanınması için belli bir süreye ihtiyacınız olacak. Bu süre içerisinde de ödemelerinizi yapabilmeniz için elinizde nakit olmalı.

 Masaj Salonları Kazandırır Mı?

 Masaj ya da güzellik salonu açmak kolay olsa da ilk yıllarda süreci dikkatli yürütmelisiniz. Tanınırlığınızı artırmak için reklam ve kampanyalar yapabilirsiniz. Eğer kaliteli bir hizmet verirseniz kısa sürede işletmenizin adını duyurabilirsiniz. Kaliteyi artırmak için ise doğru personel ile çalışmanız gerekir. Bu durumda eleman seçimini yaparken deneyimli adayları değerlendirmeniz kazancınızı etkileyecektir.

 Masörlerinizi güzellik ve saç bakım hizmetleri adı altında verilen masörlük kursuna katılan adaylardan seçmelisiniz. Kurslar Milli Eğitim Bakanlığı sertifikası veriyor. Ayrıca yine bakanlığa bağlı özel kurslar da bulunuyor. Elemanlarınızın belgelerinin bakanlık onaylı olması işletmenizi açarken de işlerinizi kolaylaştırır.

 Masaj Salonu Açmak İçin Hangi Bakanlıktan Onay Alınmalı?

 Masaj salonunda hijyen oldukça önemli bir konudur. Sağlık söz konusu olduğu için salon açmak isteyenler öncelikle Sağlık Bakanlığından onay almalı. Sonrasında ise Kültür ve Turizm Bakanlığından da gerekli onayları alarak işletme açılabilir. Diğer prosedürler ise işletmenin bağlı olduğu yer belediyesi tarafından yapılır.

 Görüldüğü gibi masaj salonu açmak isteyenler pek çok farklı makamdan izin almak durumunda. Masaj salonu bir sağlıkla ilgili bir sektör olduğundan kurallar oldukça sıkı tutuluyor.

İlgili Yazı:Spor salonu açma maliyeti ve şartları

Piyasa Anketi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası