esnaf kredi için gerekli evraklar / Kredi Başvuru Evrakları | Kobi Bankacılığına Özel Ürün ve Hizmetler | DenizBank

Esnaf Kredi Için Gerekli Evraklar

esnaf kredi için gerekli evraklar

KOBİ kredisi özetle, işletme sermayesini desteklemek amacıyla borçlu cari hesap ile çalışan ve faizli geri ödemesi olan kredi türüdür. KOBİ kredileri kapsamında verilen desteğin tamamı işletmenin finansmanı amacı ile kullanılır. Esnaf kredisi ile kişisel harcama yapılması söz konusu değildir.

KOBİ’ler genellikle; mal alımı, iş yeri yenileme, taşınma, ihaleye katılma, demirbaş alımı, büyüme ve lojistik ağ kurma gibi taleplerle bankalara esnaf kredisi başvurusu yapmaktadırlar.

KOBİ kredileri 2’ye ayrılır:

  • Nakdi krediler
  • Gayri nakdi krediler

Nakdi KOBİ kredisi, adından da anlaşılacağı gibi kısa vadeli sıcak para ihtiyacını karşılamak amacıyla nakit olarak verilen kredi türüdür. Örnek olarak eşit taksitli bir kredi tipi olan, taksitli esnaf kredisi verilebilir. Orta vadede ne kadar kazanacağını bilerek, ödeme planını hazırlayan küçük ölçekli işletmeler tarafından bu esnaf kredisi türü çokça tercih edilir.

Kredili mevduat hesabı ise personel ödemeleri gibi 1 – 2 günlük kısa vadeli nakit para sıkışıklığında başvurulan bir kredi türüdür.

Gayri nakdi KOBİ kredileri için teminat mektupları örnek gösterilebilir. Döviz cinsinden ya da Türk Lirası olarak; yüklü mal alımı, bayilik başvurusu veya ihaleye katılma gibi nedenlerle başvurulan KOBİ kredisi türüdür.

funduszeue.info üzerinden esnaf kredisi hesaplaması, faiz oranları karşılaştırması ve KOBİ kredisi başvurusu yapabileceğiniz bankalar şunlardır: Akbank, Denizbank, Garanti BBVA Halkbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Yapı Kredi Bankası.

 

TESKOMB 

KREDİ - KEFALET SİSTEMİNİN İŞLEYİŞİ

 

Ülkemizde, esnaf ve sanatkarları desteklemek amacıyla;

 

Devlet tarafından tahsis edilen kaynakların kullandırılması için funduszeue.info Bankası görevlendirilmiştir.

Bu uygulamada kooperatif, ortağı olan esnaf ve sanatkara sadece bankaya karşı kefalet vermektedir.

Esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin faizleri ile ticari kredi faizleri arasındaki fark devlet tarafından karşılanmaktadır.

 

Ortaklık Şartları;

 

Esnaf ve sanatkar olmak,

Esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı bulunmak,

İş veya ikamet yeri kooperatifin çalışma bölgesi içinde bulunmak,

Aynı zamanda başka bir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ortağı olmamak.

 

Ortaklığa Giriş Şartları taşıyanlar;

 

Yazılı olarak kooperatife müracaat ederler.

Müracaat sahibinin durumu Yönetim Kurulu tarafından araştırılır.

Kabul veya ret kararı 15 gün içerisinde ilgiliye yazılı olarak bildirilir.

 

Kooperatif, kredi talebi ile ilgili olarak;

 

Ortağın ekonomik ve mali durumunu araştırır, istihbarat raporu veya bülteni düzenler ve kefalet haddini tespit eder,

Kredi teklifini T. Halk Bankasına iletir.

İletilen teklif T. Halk Bankasınca incelenir ve banka tarafından tekrar istihbarat yapılır.

İstihbarat olumlu sonuçlandığı takdirde ortak kredilendirilir.

 

 

 

 

KREDİ ÇEKEN ESNAF İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

 

-Nufus cüzdan fotokobisi (2 adet )

 

-Vergi levhası fotokobisi (2 adet )

 

-Yeni üye olacak esnaf için (2 adet ) resim

 

-ikametgah belgesi ( nüfus kayıt örneğiyle birlikte) (2 adet )

 

-Vergi dairesi mükellefiyet belgesi ( 2 adet )

 

-Yıllık ciroyu gösteren belge ( 2 adet )

 

ESNAF KEFİL İÇİN GEREKLİ OLAN EVRAKLAR

 

-Nufus cüzdan fotokobisi (2 adet )

 

-Vergi levhası fotokobisi (2 adet )

 

-ikametgah belgesi ( nüfus kayıt örneğiyle birlikte) (2 adet )

 

-Vergi dairesi mükellefiyet belgesi ( 2 adet )

 

MEMUR KEFİL İÇİN ( DEVLET MEMURU 'YE TABİ) GEREKLİ EVRAKLAR

 

-Nufus cüzdan fotokobisi (2 adet )

 

-ikametgah belgesi ( nüfus kayıt örneğiyle birlikte) (2 adet )

 

-Onaylı ücret bordrosu ( maasta haciz yoktur yazısıyla birlikte)

 

 

ÜSTÜ İÇİN TEMİNAT GEREKLİ ; TAPU VEYA ARAÇ

 

 

 

Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğüne Yapılacak
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi
Kuruluş Başvurularında Gerekli Belgeler

Not: Asgari kurucu ortak sayısı ve çalışma bölgesi belirlenirken Kooperatiflerin Kuruluş ve Anasözleşme Değişiklik İşlemleriİle Kurucu Ortak Sayıları ve Çalışma Bölgelerinin Belirlenmesi Hakkında Tebliğe göre hareket edilmesi gerekmektedir.
Belge AdıAçıklamaMevzuatDilekçe ve Kuruluş Bilgi FormuKooperatifin kuruluş izin başvurusuna ilişkin talep dilekçesini de içeren ve Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden temin edilecek Kuruluş Bilgi Formu doldurulmalıdır. tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sayılı Kooperatifler Kanununun 3 üncü maddesiKooperatif Ana Sözleşmesi- Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (Mersis - funduszeue.info üzerinden kuruluş başvurusu yapılmalıdır.

- Mersis üzerinden alınan başvuru numarası ile Ticaret Sicili Müdürlüğüne gidilmelidir.

- Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından, Mersis üzerinden alınan kooperatif anasözleşmesinin 2 adedi tasdik edilmelidir.

- 2 adet Ticaret Sicil Müdürlüğü tasdikli anasözleşme ile 4 adet Ticaret Sicil Müdürlüğü onaylı anasözleşmenin fotokopisi olmak üzere, toplam 6 adet anasözleşme ile başvuru yapılmalıdır. tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sayılı Kooperatifler Kanununun 2 inci maddesiAdli Sicil Belgesi
- İlk yönetim ve denetim kurulu üyelerine ait adli sicil belgesi verilmelidir.

- Başvuru tarihi itibari ile son 6 ay içerisinde alınmış olmalıdır.
tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sayılı Kooperatifler Kanununun 56 ve   maddeleri
Yazılı
TaahhütnameYönetim ve denetim kurulu üyelerinin birbirleri ile akraba olmadıklarına, ayrıca yönetim kurulu üyelerinin de aynı türde başka bir kooperatifin yönetim kurulu üyesi olmadıklarına ilişkin ortak imzalarının yer aldığı güncel tarihli yazılı taahhütname verilmelidir. tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sayılı Kooperatifler Kanununun 56, 65 ve Ek-3 maddeleri
Esnaf ve Sanatkâr Sicil Müdürlüğünden alınacak üyelik belgesi- Münferit veya liste halinde olmak üzere kurucuların esnaf ve sanatkârlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir, ilgili Sicil Müdürlüğünden veya doğrulama kodu bulunması şartıyla elektronik ortamdan belge alınacaktır.

- Belge, başvuru tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde düzenlenmiş olmalıdır.Kooperatif  Anasözleşmesinin “Ortaklık Şartları” başlıklı maddesiVergi mükellefi olunduğunu ve faaliyet konusunu gösterir belge- Münferit veya liste halinde olmak üzere, Vergi Dairesinden veya doğrulama kodu bulunması şartıyla elektronik ortamdan temin edilecek olan ve tüm kurucu ortakların vergi mükellefi olduğunu  gösterir belge alınacaktır.

- Belge, başvuru tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde düzenlenmiş olmalıdır.Kooperatif  Anasözleşmesinin “Ortaklık Şartları” başlıklı maddesiBanka DekontuKooperatif kuruluş sermayesinin en az 1/4’ünün 19/10/ ve sayılı Bankacılık Kanununa göre faaliyette bulunan bir bankada,  kurulacak olan kooperatif adına açılacak özel bir hesaba yatırıldığını gösteren ve bu hesabın kurulacak kooperatife ait olduğunu belirten banka dekontu verilmelidir.- tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan sayılı Kooperatifler Kanununun 3 ve 4 üncü maddeleri

- sayılı Türk Ticaret Kanununun inci maddesiDenetim Kurulu Lise Mezuniyet BelgesiAnasözleşmenin İlk Denetim Kurulu başlıklı maddesinde adı geçenlerin en az lise mezunu olması yasal zorunluluktur. İlgili kişilerin lise ve üstü okullarından mezun olduğunu gösterir belge örneği başvuru evrakına eklenmelidir. Söz konusu belge e-devletten üretilerek yahut orijinal diploma fotokopi edilerek sunulabileceği gibi ilgili lise, yüksek öğretim kurumu ya da Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınacak mezuniyet belgesinin örneği de sunulabilir. Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Denetimine Dair Yönetmelik’in 7’nci maddesinin 1’nci fıkrasının (b) bendi. 

Esnaf Kefalet Kredisi Şartları? Haziran Faizleri

Esnaf kefalet kredisi şartları, en az 1 yıllık esnaf olan kişileri kapsayarak hazırlanır. Esnaf kefalet kredisi için oda üyeliği ve kredi notunun yeterliliği çoğu başvurular için geçerli nitelikler arasında yer alır. başvuru şartlarının yerine getirilmesi halinde esnaf kefalet kredisi için online başvuru formu doldurularak ön başvuru oluşturma fırsatı da sunulur.

Esnaf Kefalet Kredisi Nasıl Alınır?

Esnaf kefalet kredisi, başvuran kişilerin başvuru koşullarını sağlaması halinde alabilecekleri yardım kredisi olarak nitelendirilir. Başvuru koşullarını sağlayabilecek kişiler bağlı oldukları esnaf kooperatifine yazılı olarak bir başvuru beyanında bulunmaları halinde başvuruları gerçekleşir.

Yazılı olarak beyan edilen başvuru sonrasında kooperatif yönetim kurulu tarafından; kredi için başvurulan kişinin, varsa ortağının şartları sağlayıp sağlamadığı kontrol edilir. Şartların sağlanması durumunda ise, kredi başvurusu yapan kişiye ya da kişilere verilecek kredi miktarı tespit edilir.

Bu şartların değerlendirme sürecinde ise izlenecek olan yollar şu şekildedir:

  • Esnafın geçmiş dönemde yapmış bulunduğu ekonomik faaliyetler incelenir.
  • Başvuru yapan esnafın kredi ile ilgili olarak sicil durumu incelenir.
  • Talep ettiği finansmanı aldığı takdirde, oluşacak yükümlülüklerin yerine getirip getirilmeyeceği incelenir.

Bu şartların sağlanması durumunda kooperatif 15 gün içerisinde sonucu esnafa bildirir başvurunun olumlu sonuçlanması sonrası kooperatif, başvuran kişi adına anlaşmalı olduğu bankaya gerekli bilgileri iletir. Son aşamada ise bankanın da incelenmesi sonucu onay alan kişi esnaf kefalet kredisini almaya hak kazanır.

Esnaf Kefalet Kredisinin Avantajları Nelerdir?

Esnaf kefalet kredisinin esnaf ve sanatkârlar için birden fazla avantajı vardır.

Esnaf kefalet kredisinin esnaflar için başlıca avantajları şu şekildedir:

  • Hizmet veren esnaflar için banka kredi faizlerinin minimum düzeyde olması,
  • Kredi seçeneklerinin her esnafa özel olarak hesaplanması,
  • Kooperatife bağlı olarak çalışan her esnafın bu krediden yararlanabilecek olması,
  • Kredi masrafları minimum düzeyde olduğundan esnafların kazandığı anaparanın artacak olması gibi kredi alan esnafa üst düzey avantajlar sağlanarak işlerinin daha kolay ilerlemesi hedef edilir.

Esnaf Kefalet Kredisi Hesaplama Tablosu

Esnaf kefalet kredisinin faiz oranlarına göre hesaplanma biçimi ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Esnaf kredisi yıllık faizi %9,5’ten yıllık % oranına düşürüldü.
  • Daha önce esnaf kefaletten 2 kredi çekmiş olan esnafa yeni kredi çekme hakkı verildi.
  • Esnaf kefalet kredisi takibe düşen esnaflar için ise yıllık %4 faiz oranıyla borç kapatma esnaf kredisi verilecek.
  • Kredi türü: Düşük Faizli Esnaf Kredisi 
  • Kredi tutarı:  TL
  • Faiz oranı: % (YILLIK %7,5)
  • Taksit sayısı: 60 ay (5 sene)
  • Aylık Ödeme tutarı:  TL
  • Geri ödenecek toplam tutar: ,52 liradır.

Esnaf kefalet kredisi limitine göre geri ödenecek miktarlar ise şu şekildedir:

Kredi TutarıKredi TutarıFaiz OranıAylık Taksit Toplam Geri Ödeme
TL24 ay%0,62 ,46 TL,11 TL
TL36 ay%0,62,73 TL,42 TL
TL48 ay%0,62,18 TL,75 TL
TL60 ay%0,62 ,89 TL,39 TL

Esnaf kredisi hesaplama tablosu

KREDİ TUTARI TL TL TL TL TL
NET ELE GEÇEN TL TL TL TL TL
AYLIK TAKSİT,75 TL,50 TL TL TL TL
KREDİ MASRAFI TL TL TL TL TL
TOPLAM GERİ ÖDEME TL TL TL TL TL

Geri ödeme tutarlarına ek olarak vergilendirme ve dosya masrafları gibi esnaf kredisi masrafları da çizelgeye ek olarak eklenir.

Esnaf Kefalet Kredisinin Limiti Nedir?

Kredilerin hepsinde olduğu gibi, kefalet kredisinin de belirli kredi uzatma kısıtlamaları vardır. Kısıtlama, modifikasyon, ürün tedariki, işletme kredisi gibi farklı türde olabilir. Temel olarak kullanılan esnaf kefalet kredi türlerine göre limitleri şu şekildedir:

İşyeri Alım Kredisi;

  • Kredi üst limiti Türk lirasına kadar, ay vade seçenekleri ile verilir.
  • Aylık ya da 3 aylık olmak üzere farklı ödeme seçimleri oluşturularak kredi kullanma alternatifi sunulur.

Araç Alım Kredisi;

  • Kredi üst limiti Türk lirasına kadar, 84 ay vade seçenekleri ile verilir.
  • Ödeme seçimleri, aylık ya da 3 aylık şeklinde ayarlanarak başlatılabilir.

İşletme Kredisi;

  • İşletmenizin değerlendirilmesine göre belirlenir.
  • En fazla çekilebilecek kredi tutarı : TL
  • En fazla 60 ay vade seçeneği olacak şekilde geri ödeme planı hazırlanır.
  • Aylık, 3 aylık ya da 6 aylık olmak üzere ödeme seçimi yapılarak kredi kullanımlarına başlanır.

İşletme Kredisi (ESKKK);

  • ESKKK risk grubuna göre belirlenir.
  • Kredi limitleri ihtiyaca göre TL&#;dir.
  • Geri ödemeler en fazla 60 ay vade ile sağlanır.
  • Aylık, 3 aylık ya da 6 aylık olmak üzere sizin bütçenize göre geri ödeme işlemi başlatılır.

Araç Onarımı Kredisi;

  • Kredi üst limiti Türk lirasına kadar çıkarılabilir.
  • Kredi geri ödeme seçenekleri en fazla 9 ay vade seçenekleri ile gerçekleşir.

Iskonto Kredisi;

  • Kredi üst limiti Türk lirasına kadar çıkarılabilir.
  • Minimum 3 ay maksimum 9 ay olacak şekilde vade seçeneği oluşturulur.

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Ödenecek Masraflar Ne Kadardır?

Esnaf kefalet kredisi için masraf çizelgesi toplam tutarı müşteriye avantaj sağlayacak uygunlukta şekillenir.

Esnaf kefalet kredisi masraf tutarlarıtablosu

Esnaf Kredisi TutarıGeri İade Bloke SermayesiDosya Masrafı
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL
TL TL TL

Esnaf Kefalet Kredisi Kefillik İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Esnaf kefalet kredisi başvuru şartları arasında kefil bulundurma da gözetilir.

Esnaf kefalet kredisi için kefil olma şartları şu şekildedir:

  • Kredi için bankaya talepte bulunan vatandaşın ipotek olarak gösterebileceği bir taşınmazı yok ise kefil bulundurmada zorunlu tutulur.
  • Bankaya kredi talebinde bulunacak olan vatandaşın, 2 adet olmak üzere kefil göstermesi zorunludur.
  • Kredi için kefil olacak kişilerin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na üye olması şartı aranır.

Esnaf Kefalet Kredisinin Borcu Ödenmediği Takdirde Ne Olur?

Esnaflar için destek niteliğinde hazırlanan esnaf kefalet kredisi, sözleşme gereği anlaşılan vade üzerinden geri ödenmesi gerekir.

Esnaf kefalet kredisinin bankaya geri ödenmediği hallerde oluşabilecekler şu şekildedir:

  • Esnaf kefalet kredisi alan her vatandaş, banka ile anlaşılan ödeme planı ve faiz oranı üzerinden kredi borcunu geri ödemek ile yükümlüdür.
  • Bazı zor durumlarda kalan vatandaşların, borçlarını yeniden yapılandırmak ya da ertelemek için bankasına başvuru yapma hakkı bulunur
  • Bu kredi kapsamında borç affı için banka araştırması ardından borcun yeniden yapılandırılıp, yapılandırılmayacağı kararı oluşturulur.
  • Diğer bir seçenek olarak borç erteleme, çok başvurulan bir yol değildir.
  • Esnaf kefalet kredisinin hiçbir şekilde ödenmediği hallerde; krediyi çeken vatandaş mülke sahip ise ve mülkünü teminat olarak göstermiş ise banka, teminat üzerinden kredi borcunu tahsil eder.
  • Ancak bu işlemler başlamadan önce banka yetkilileri tarafından vatandaş uyarılır. Anlaşma yolları izlenir. Fakat uzlaşma sağlanamaz ise teminat ya da icra işlemleri başlatılır.
esnaf kefalet kredisi şartları

Esnaf Kefalet Kredisi Başvuru Evrakları Nelerdir?

Esnaf kefalet kredisi için başvurular, gerekli evrakların hazırlanıp dosyalanması ile mümkündür.

Esnaf kefalet kredisi başvuru evrakları şu şekildedir:

  • İşletme sahibinin T.C. kimlik kartı fotokopisi,
  • İşletme adına kayıtlı vergi levhası fotokopisi,
  • Esnaf Kefalet Odası kayıt belgesi,
  • Esnaf sicil kayıt belgesi ve fotokopisi
  • Esnaf sicil günlük tasdiknamesi,
  • Yeni üyelik başlatacak esnaflar için son 1 ay içerisinde çektirilmiş vesikalık fotoğraf
  • İkametgâh belgesi,
  • Vergi dairesi mükellefiyet belgesi,
  • Yıllık ciroyu gösteren belge,

Tüm bu belgelerin temini ile esnaf kefalet kredisi için başvuru oluşturabilirsiniz.

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Kefil Olacak Kişilerden İstenen Belgeler Nelerdir?

Esnaf kefalet kredileri için kredi limitine göre kişilerden teminat ya da 2 kişiye kadar kefil istenebilir. Kefil istenmesi halinde gerekli bazı belgeler vardır.

Esnaf kefalet kredisi için kefil olacak kişilerin hazırlaması gereken belgeler şu şekildedir:

  • T.C. kimlik kartı fotokopisi
  • İkametgâh belgesi
  • Son aya ait gelir belgesi / maaş bordrosu

Esnaf olan kefiller için;

  • Vergi levhası fotokopisi
  • Esnaf Kefalet Odası belgesi
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgâh belgesi

Esnaf Kefalet Kredisi alabilmek için işletme sahibinin gösterdiği ipotek yeterli olursa krediler için kefil talep etme yükümlülüğü kalkar.

Esnaf Kefalet Kredisi İçin Teminat Göstermede Gerekli Belgeler Nelerdir?

Esnaf kefalet kredisi geri ödemelerinde herhangi bir problem yaşanması halinde banka, kredi borcunu teminat üzerinden tahsil edebilir. Bu yüzden sözleşme öncesinde kefil ya da teminat şartı konur. Kredi geri ödemeleri için teminat şartı gözlenir ise teminatın geçerliliği ya da tutar yeterliliği açısından uygunluk araştırmaları yapılır.

Esnaf kefalet kredisi için teminat gösterme aşamasında gerekli belgeler şu şekildedir:

  • Tapu sahibinin TC kimlik kartı fotokopisi,
  • Tapu sahibinin ikametgâhı,
  • Tapu fotokopisi,
  • Belediye emlak beyannamesi,
  • Dask fotokopisi,
  • Sabıka kaydı,
  • Dar klasör,
  • Resim

Kredi teminatı için gösterilen ve taşınmazlar için talep edilen evraklar genel olarak bu şekildedir. Teminat gösterilecek varlığa göre şartlar değişebilir. Çeşitli unsurların talebi ve bu belgelerin bir araya getirilerek dosyalanması sonucunda işlemler tamamlanır.

Esnaf Kefalet Kredisini Kapsayan Meslek Grupları Nelerdir?

Esnaf kefalet kredisi belirli şartların varlığını bünyesinde toplayan esnaflara, yardım desteği niteliğinde sunulur. Unutulmaya yüz tutmuş meslek grupları yanında, pek çok bilinen meslek grupları da bu krediden yararlanabilir.

Esnaf kefalet kredisinin kapsadığı meslek grupları şu şekildedir:

  • Bakkallar,
  • Bayiler ve Büfeciler
  • Kıraathane, Kafeterya İşletmecileri
  • Kadın ve Erkek Kuaförleri
  • Lokanta, Kafe İşletmecileri
  • Terziler,
  • Butik İşletmecileri
  • Mobilya ve Ağaç İşleri Yapanlar
  • Manavlar
  • Kırtasiyeciler ve Kitapçılar
  • Taksici, Otobüs ve Servis Aracı İşletmecileri
  • Kamyoncular, Kamyonetçiler
  • Nakliyeciler gibi meslek grupları başta olmak üzere daha birçok meslek grubu esnaf kefalet kredisi için gerekli evrakları toplaması halinde başvuru gerçekleştirebilir.

Esnaf Kefalet Kredisi Kesintileri Ne Kadar?

Yayınlanan yasa ile esnafların çekeceği esnaf kefalet kredisinin kesintileri ve banka komisyon oranları şöyle;

  1. %3 bloke sermayesi kesintisi: Kredi taksitleri bitince esnafa geri ödenir. bin TL kredi için TL kesinti hesaplanır.
  2. %1,5 yıllık masraf kesintisi: Her yıl için %1,5 kesinti yapılır. Eğer 5 yıl vadeli kredi çekiliyor ise %1,5×5= %7,5 oranında hesaplanır.
  3. Risk fonu kesintisi: /1
  4. Üst kuruluş payı kesintisi: /5
  5. Bloke sermaye kesintisi: /3 (Kredi taksitleri bitince geri ödenir)
  6. Faiz oranı kesintisi:  yılında yıllık: /7,5 aylık/0,62 oranında faiz alınır.

Esnaf Kefalet Kredisi Haziran Faiz Oranları Nedir?

Haziran ayında esnaf kefalet kredisi kullanmak isteyen esnaflar için güncel faiz oranları.

Haziran ayı esnaf kefalet kredisi faiz oranları şu şekildedir:

VadeFaiz Oranı
1 Yıla Kadar Vade%7,5 (Yıllık)
1 Yıldan Uzun Vade%0,62 (Aylık)
Kredi TutarıVadeFaizGeri Ödenecek Tutar
TL60 Ay%7,5,39 TL

Depremzede Esnaf İçin Kredi İmkanı

Deprem bölgesinde olan esnafın tekrar çalışmaya başlayabilmesi için bin TL&#;e kadar kredi verilecek. Bu krediler için 12 ay geri ödemesiz olacak ve 60 ay vade ile alınabilecek. Krediyi alabilmek için Halk bank bankasına başvuru yapmanız yeterli.

Kefil Olunan Kişi Ölürse Borç Ne Olur, Mirasçılara Geçer Mi?

Gelir Belgesiz, Bordrosuz Kefilsiz Kredi Veren Bankalar

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası