harry potter ve sırlar odası film / Harry Potter ve Sırlar Odası (Film) - Evrim Ağacı

Harry Potter Ve Sırlar Odası Film

harry potter ve sırlar odası film

kaynağı değiştir]

Harry Potter, yazı Hogwarts'taki arkadaşlarından hiç mektup almadan Dursley ailesinin yanında geçirir. Odasında karşısına çıkan ev ciniDobby, kendisini Hogwarts'ın tehlikeli olduğu ve okula dönmemesi konusunda uyarır. Harry'nin karşı çıkması üzerine ona gönderilen mektuplara el koyduğunu itiraf eder ve onu zor durumda bırakmak için salondaki pastayı yere düşürür. Dursleyler Harry'yi odasına kilitler, ancak Ron Weasley ve ikiz ağabeyleri Fred ve George, babalarının uçan arabasıyla onu kurtarırlar.

Okul alışverişi sırasında Harry ve Weasleyler, Rubeus Hagrid ve Hermione Granger ile karşılaşırlar. Hep birlikte karanlık sanatlara karşı savunma dersinin hocası olacağını açıklayan ünlü büyücü Gilderoy Lockhart'ın imza gününe katılırlar. Harry, Draco Malfoy ile karşılaştığında Malfoy'un babası Lucius ile tanışır. Bu sırada Lucius'ın Ginny Weasley'nin eşyalarının arasına gizlice bir kitap bıraktığını görür ancak bundan kimseye bahsetmez. Harry ve Ron, Peron 9¾'ten içeri giremeyince Hogwarts'a uçan arabayla giderler. Vardıklarında arabayı Şamarcı Söğüt'e çarparlar ve Ron'un asası kırılır. Profesör McGonagall okuldan kovulacaklarını düşünen ikiliye ceza verir.

Harry, cezasını çekerken ilginç sesler duyar ve daha sonra kanla yazılmış "Sırlar Odası açıldı" mesajı ile birlikte okul hademesi Argus Filch'in kedisi Bayan Norris'i taşlaşmış şekilde bulur. McGonagall, Hogwarts'ın kurucularından Salazar Slytherin'in efsaneye göre gizli bir oda inşa ettiğini, odaya sadece vârisinin kontrol edebileceği ve okulu tüm safkan olmayan büyücü ve cadılardan temizleyebilecek bir canavar koyduğunu anlatır. Harry ve Ron, vârisin Malfoy olduğundan şüphelenince Hermione de Çok Özlü İksir içerek kılık değiştirmeyi ve Malfoy'u sorgulamayı önerir. Üçlü, iksiri hazırlamak için hayalet Mızmız Myrtle'ın bulunduğu ve kullanılmayan bir tuvaleti seçer.

Harry, düello eğitimi sırasında bir yılanla konuşunca okuldakiler onun vâris olduğunu düşünür. Harry ve Ron, Noel günü Malfoy'un vâris olmadığını öğrenirler ancak Malfoy, elli yıl önce Sırlar Odası'nın açıldığını ve bir kızın öldüğünü anlatır. Harry, eski Hogwarts öğrencisi Tom Riddle'a ait büyülü bir günlük bulur ve günlük onu elli yıl öncesindeki bir ana götürünce Riddle'ın o dönem öğrenci olan Hagrid'i Sırlar Odası'nı açmakla suçladığını görür. Günlük çalınınca ve Hermione taşlaşınca Harry ve Ron, Hagrid'i sorgularlar. Profesör Dumbledore, Cornelius Fudge ve Lucius, Hagrid'i Azkaban'a götürmek için gelirler, fakat Hagrid, Harry ve Ron'a örümcekleri takip etmelerini söyler. Harry ve Ron, Yasak Orman'da Hagrid'in dev evcil örümceği Aragog ile buluşurlar ve ondan Hagrid'in masum olduğunu ve Sırlar Odası'ndaki canavarla ilgili küçük bir ipucu öğrenirler.

Hermione'nin taşlaşmış elindeki buruşturulmuş kitap sayfası, canavarın kendisiyle doğrudan göz teması kuranları anında öldüren, kendisini dolaylı olarak görenleri ise taşlaştıran dev bir yılan olan basilisk olduğunu ortaya koyar. Okul kadrosu Ginny'nin Sırlar Odası'na götürüldüğünü öğrenir ve Lockhart'ı onu kurtarmaya ikna eder. Harry ve Ron, sahtekâr olduğunu öğrendikleri ve kaçmayı planlayan Lockhart'ı bulurlar. Myrtle'ın elli yıl önce öldürülen kız olduğunu bilerek Lockhart'ı tuvalete götürürler ve Sırlar Odası'nın girişini bulurlar. Lockhart, odaya girdiklerinde Ron'un kırık asasını Harry ve Ron'a karşı kullanır, ancak yaptığı büyünün geri tepmesiyle kendi hafızası silinir ve odada göçük olur.

Harry odaya tek başına girer ve Ginny'yi başında Riddle beklerken baygın bir hâlde bulur. Riddle, günlüğü kullanarak Ginny'yi kontrol ettiğini ve odayı tekrar açtığını açıklar. Gelecekteki yeni kimliğinin anagramını "I am Lord Voldemort" şeklinde yarattığında Harry, onun Slytherin'in vârisi ve Voldemort'un gerçek kimliği olduğunu anlar. Dumbledore'un anka kuşu Fawkes, Seçmen Şapka ile birlikte gelir ve Riddle'ın basiliski çağırmasına yol açar. Basiliski kör eder ve Harry'nin kör olmadan veya taşlaşmadan basiliske bakmasına olanak tanır. Seçmen Şapka daha sonra Gryffindor'un Kılıcı'nı ortaya çıkarır ve Harry, bu kılıçla basiliski öldürür ancak bu sırada onun dişlerinden biri tarafından yaralanır.

Harry, basiliskin dişiyle günlüğü yok ederek Riddle'ı mağlup eder ve Ginny'yi canlandırır. Fawkes'un göz yaşı ile iyileşir, arkadaşları ve Lockhart ile birlikte Sırlar Odası'ndan çıkar. Dumbledore onları över ve Hagrid'in salıverilmesini emreder. Harry'ye kullandığı kılıcın Godric Gryffindor'a ait olduğunu ve Harry'nin Slytherin yerine Gryffindor'u seçmesi nedeniyle Voldemort'tan farklı olduğunu söyler. Harry, aynı zamanda Dobby'nin efendisi olan Lucius'ı Ginny'ye günlüğü vermekle suçlar ve onu kandırarak Dobby'nin serbest bırakılmasını sağlar. Basiliskin kurbanları iyileşir, Hermione Harry ve Ron'a kavuşur ve Hagrid Azkaban'dan çıkar. Filmin son sahnesinde Lockhart'ın deli gömleği giydiği ve Who Am I? adlı bir kitap yayımladığı görülür.

Oyuncular[değiştir

Harry Potter ve Sırlar Odası

Writer(s)

  • Novel:J. K. Rowling
  • Screenplay:Steve Kloves

Music by

  • John Williams
  • Adaptation and Conduction:William Ross
  • Orchestrator:Conrad Pope

Distributor(s)

Warner Bros.

Release date(s)

  • 15 November (ABD, BIRLEŞIK KRALLIK)
  • 28 November (AUS)
  • 29 Kasım (Turkey)

Run-time

dakika

minutes (genişletilmiş)

Gross box office

$ milyon

Preceded by

Harry Potter ve Felsefe Taşı

"Hogwarts'a şeytani bir şey geri döndü!"
―Resmi sloganŞablon:SpecialCategorizer

Harry Potter ve Sırlar OdasıJ. K. Rowling'in ikinci romanından uyarlanan ve 15 Kasım tarihinde gösterime giren İngiliz-Amerikan fantastik filmidir. Chris ColumbusHarry Potter and the Philosopher's Stone'un devam filmini yönetmek, Steve Kloves yazmak ve David Heyman yapımcılığını üstlenmek üzere geri döndü. Felsefe Taşındaki rollerini tekrarlayan oyuncular Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Richard Griffiths, Richard Harris, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Julie Walters, [Bonnie Wright]], David Bradley, Tom Felton ve Sean Biggerstaff, Kenneth Branagh, Jason Isaacs, Robert Hardy, Shirley Henderson, Gemma Jones, Miriam Margolyes, Mark Williams ve Toby Jones ise seriye ilk kez katılıyor.

"Sırlar Odası" Richard Harris'in son filmlerinden biri; ABD prömiyerinden önce öldü ve film onun anısına ithaf edildi. Film dünya çapında milyon dolar hasılat elde ederek yılının en çok hasılat yapan ikinci filmi ("Yüzüklerin Efendisi: İki Kule "nin ardından) ve tüm zamanların en çok hasılat yapan altıncı filmi ("Titanik", "Felsefe Taşı", "Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike", "Jurassic Park" ve "Yüzüklerin Efendisi "nin ardından) oldu: The Fellowship of the Ring').

özet[]

yılında, ilk film sırasında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu'ndaki ilk yılının bitiminden kısa bir süre sonra, Harry Potter (Daniel Radcliffe) Dursley'lerin evinde korkunç bir yaz geçirir. Okul dışında büyü kullanmasına izin verilmeden ve yeni arkadaşları Ron Weasley (Rupert Grint) ve Hermione Granger (Emma Watson)'dan mektup almadan ev, Her ikisiyle de iletişim kuramaz çünkü ne Petunia Hala (Fiona Shaw) ne de Vernon Amca (Richard Griffiths) yeğenlerinin evcil baykuşu Hedwig'in asma kilitli kafesinden çıkmasına izin verir. Harry Potter'ın on ikinci doğum günü

 Harry Potter ve Sırlar Odası

FRAGMANI İZLE

Üyeler
4,3 Puanlama ve 91 Eleştiri
Puanım :

İzlemek İstiyorum

Eleştiri yaz!

Facebook'ta PaylaşTwitter'da paylaş

Özet

Harry'nin yanlarında kalmak zorunda olduğu için yanlarında kaldığı ailesi olan Dursley'ler Harry'ye kötü davranmaya devam etmektedirler. Harry de bu eziyetten kurtulmak için bir an önce çok sevdiği okulu Hogwarts'a dönmenin hayallerini kurmaktadır. Vakit gelir ve Harry hazırlanmaya başlar ancak bir elf olan Dobby onu uyararak okula döndüğünde çok büyük bir felaketle karşılaşacağı yönünde uyarır. Sırlar odası açılmıştır ve çok karanlık bir güç Hogwarts'ın üzerinde egemen olmaya başlamıştır.

Beyazperde Eleştirisi

Mesleki bir zorunlulukla, sonuna kadar dayanıp okudum Harry Potter'ı Kötü bir çocuk kitabı. Tam da, "yeni dönem" yazar taifesinin adeti olduğu üzre, her tür yaratıcılıktan özellikle kaçınan Joanne K. Rowlings, bunun yerine zorlama oldukları belli olan, ucuz panayır trüklerini andıran, keşifler koymayı yeğlemiş. Sanki kitabı edebi bir eser yaratmak için değil de, hemen filme alınsın düşüncesiyle görsel yönü ağır basan, geliştirilmiş film öyküsü formunda yazmayı tercih etmiş.Kitabın yazarı Rowlings, ya fantastik edebiyat örneklerini takip etmemiş ya da bilinçli olarak bir pazarlama taktiğini daha kafasındaki fikri kağıda dökmeden önce uygulamaya koyulmuş. Yoksa bir büyücüler bankasının varlığı, bu bankada sadece büyücüler arasında tedavül eden bir para biriminin yatması ,öte yandan büyücü ve cadıların kendilerine gereken malzemeleri bulup edinmek yerine dükkanlardan para karşılığı alm

Eleştirinin tamamı

Fragmanlar

Harry Potter ve Sırlar Odası Orijinal Fragman

Öneriler

Son Haberler

16 Haber ve Özel Dosya

Oyuncular

Tüm oyuncular ve teknik ekip

İzleyici eleştirisi: sevdiler

En iyi ve en faydalı yorumlar

İlki kadar eğlenceliydi

Serinin ikinci filmi ve daha iyisi dakika nasıl geçiyor anlamıyorsunuz.

efsane devam ediyor her geçen seride kendine bağlıyor 8/10

felsefe taşıda güzeldi,buda çok güzel,,,görsel efektler çok güzeldii

91 İzleyici eleştirisi

Fotoğraflar

45 Fotoğraf

Teknik bilgiler

Ülke ABD, İngiltere

Dağıtımcı-

Yapım yılı

Metrajuzun metrajlı film

İlginç Detaylar-

Bütçe $

Dil İngilizce

Görüntü formatı -

RenkRenkli

Ses formatı-

Yapım formatı-

Viza numarası-

Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri , En iyi film: Fantastik, {Genre} türündeki en iyi filmler :

Yorumlar

Tüm Sinema Haberleri

Michael Keaton Başrollü "Batman Beyond" Filmi Mümkün mü?
Karakterlerin Saçma Kararlar Verdiği 10 Klasik Bilim Kurgu Filmi
James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic&#;le Benzerliği Gerçeküstü!
"Spider-Man: Across the Spider-Verse" Gişede Önemli Bir Eşiği Geçti
Dwayne Johnson&#;lı Yeni "Hızlı ve Öfkeli" Filminin Adı Belli Oldu
Vizyondaki Filmler: "Büyü de Gel", "Haile: Bir Aile Kabusu", "Tebessüm"
Tüm sinema haberleri

En Popüler Fragmanlar

Büyük Kaçış Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Culpa mía Altyazılı Fragman

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser

Hızlı ve Öfkeli 10 Teaser
 Gün Fragman

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Spider-Man: Across The Spider-Verse (Part One) Dublajlı İlk Görüntüler

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman

Haile: Bir Aile Kâbusu Fragman
Yeni çıkan tüm fragmanlar

Vizyondaki En İyi Filmler

Flash
Transformers: Canavarların Yükselişi
Örümcek-Adam: Örümcek-Evrenine Geçiş
Hızlı ve Öfkeli 10
Elemental: Doğanın Güçleri
Haile: Bir Aile Kâbusu
Vizyondaki En İyi Filmler
kaynağı değiştir]

Daha fazla bilgi: Harry Potter filmlerindeki oyuncuların listesi

Kaynakça[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası