engellediğini nasıl anlarsın / Instagram'da Birinin Sizi Engellediğini Nasıl Anlarsınız? - Webtekno

Engellediğini Nasıl Anlarsın

engellediğini nasıl anlarsın

Birisinin Cep Telefonunda Numaranızı Engellediğini Nasıl Anlarsınız?

      Birisini cep telefonuyla aradığınızda garip bir mesaj alıyorsanız, ilgili kişi tarafından engellenmiş olabilirsiniz. Numaranızın engellendiğine; anormal mesaj veya aradığınızda hızlı şekilde sesli mesaj servisine yönlendirilme  bile kanıt olabilir. Bu haftaki &#; Birisinin Cep Telefonunda Numaranızı Engellediğini Nasıl Anlarsınız? &#; başlıklı yazımda, numaranızın engellenip engellenmediğini anlamak için ne tür ipuçlarını kullanabileceğinizi anlatacağım.

      Öncelikle engellenip engellemediğinizi anlamanın çok kolay olmadığını söylememiz gerekiyor. Öğrenmenin en kolay yönteminin de kişiye doğrudan sormak olduğunu unutmayalım.

Birisinin Numaranızı Engellediğini Nasıl Anlarsınız?

      Kullanılan GSM operatörünün numara engelleme özelliklerine bağlı olmakla birlikte, numara engellemelerini anlamanın ipuçları da farklılık gösterebilir. Ayrıca; iletişim kulesinin kapalı, telefonun kapalı veya şarjı bitmiş ve de telefonda rahatsız etmeyin servisi gibi faktörler de bazen numara engellemenin verdiği aynı sonuçları verebilir.

      Şimdi sıra ile aradığınız kişi tarafından engellendiğinizi anlamak için kullanabileceğiniz ipuçlarından bahsedelim.

1. ipucu: Aradığınızda Olağan dışı Mesajlar almanız

      GMS operatörlerinin standart bir numara engelleme mesajı yoktur. Aradığınız numaradan daha önce duymadığınız ve alışık olmadığınız bir mesaj alıyorsanız, muhtemelen operatörünüz üzerinden numaranız engellenmiştir. Aradığınızda aldığınız mesaj operatöre göre değişiklik gösterir.

  • &#;Aradığınız kişi mevcut değil.&#;
  • &#;Aradığınız kişi şu anda aramaları kabul etmiyor.&#;
  • &#;Aradığınız numara geçici olarak hizmet dışı.

      Aradığınız kişi yerine, yukarıdaki mesajlardan birisini iki üç gün boyunca alıyorsanız muhtemelen numaranız engellenmiştir. Bunun yanında sıklıkla seyahat eden veya doğal afet durumunda altyapısı zarar gören alanda bulunan birisi vs. gibi durumlarda da &#; Tüm devreler şimdi meşgul &#; gibi bir mesaj alabilirsiniz. Bu mesaj GSM şebekesinin yoğunluğundan kaynaklanmaktadır.

2. ipucu: Numaranın Çalma Sayısı

      Aranan telefonda sadece bir zil sesi veya zil sesi hiç gelmiyorsa bu durum aranan kişinin sizi engellediğinin bir göstergesi olabilir. Karşıdaki kişinin, telefonunun numara engelleme özelliğini kullanarak sizi engellediği anlaşılabilir. Gün içinde birkaç kez aynı şekilde yanıt alınıyorsa bu durum engellendiğiniz olasılığını artırır.

      Eğer, aranan kişi telefonunda genel aramalar için &#; rahatsız etme &#;  servisini aktif etmişse, telefon hiç çalmadan hızlı şekilde mesaja yönlendirilir. Bu durumda gerçekten engellenip engellemediğinizi anlamak için birkaç gün beklemekte yarar vardır.

3. ipucu: Meşgul sinyali veya Meşgul sinyalinin ardından bağlantının kesilmesi

      Karşı telefon arandığında meşgul sinyali almak veya meşgul sinyalinden sonra aramanın sonlandırılması, numaranızın GSM operatörü tarafından engellendiğinin bir göstergesi olabilir. Bu durum birkaç gün aynı şekilde devam ettiği taktirde numaranızın büyük bir olasılıkla engellendiğini düşünebilirsiniz.

      Aranan kişinin sizi engellendiğini düşünüyorsanız bunu doğrulamanın farklı bir yöntemi de, iPhone&#;da kullanılan iMessage servisidir. iMessage servisi üzerinden ilgili kişiye bir mesaj gönderdiğinizde, mesajın teslim edilip edilmediğini takip edebilirsiniz. İlgili kişiye mesaj teslim edilmiş ise engelleme olmamıştır. Mesaj teslim edilemiyorsa büyük bir olasılıkla numaranız engellenmiş demektir. Bu özelliği kullanırken karşı tarafın iMessage servisini kapatmış olabileceğini de hesaba katmakta yarar var.

Numaranız Engellendiğinde Yapabilecekleriniz

      Aranan kişinin telefon numaranızı engellediğini anlamanın en iyi yöntemlerinden birisi de kişiyi ararken numarasının başına #31# eklemektir. Eğer karşıdaki kişi gizli numaradan çağrı kabul ediyorsa başına koyacağınız #31# ile numarayı arayıp konuşma şansına sahip olabilirsiniz. Diğer taraftan aranan kişi gizli numaradan çağrı kabul etmiyorsa, ilgili kişiye daha çağrı gitmeden GSM operatörü üzerinden uyarılarak engellenirsiniz.

      Numaranız engellendiğinde yapabileceklerinizden birisi de sosyal medya hesaplarınızdan ilgili kişi ile iletişime geçerek, yanlışlıkla engelleme yapılıp yapılmadığının sorulmasıdır.

      Twitter takip için @salihertugrul   Instagram takip için Teknokafe

      Evde ücretsiz kaliteli film seyretmek için kullanabileceğiniz sitelere bu linkten göz atabilirsiniz.

Instagram&#;da engellendiğimi nasıl anlarım? Instagram engellenen hesabı görme yöntemi

Instagram'da rahatsız olduğunuz ve bir nedenle görmek istemediğiniz bir hesabı engelleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda o kişinin gönderileri ve hikayeleri artık karşınıza çıkmayacak, aynı şekilde o da sizin paylaşımlarınızı göremeyecektir.

Peki ya Instagram'da birinin sizi engellediğini nasıl anlarsınız? Instagram engellenen hesabı görme yöntemleri neler? Instagram engellendiğini anlamak için ne yapmalı? Rehberimizde bu sorulara tek tek değineceğiz.

INSTAGRAM'DA BİRİ SİZİ ENGELLEDİĞİNDE NE OLUR?

Instagram'da engellendiğini anlama yöntemlerine geçmeden evvel 'engelleme' özelliğinin çalışma mantığını anlamak gerekiyor. Bir kişi sizi Instagram hesabından engellediğinde:

  • Birbirinizin profilini göremezsiniz.
  • Birbirinizin Instagram'da aktif olup olmadığını ve son görülme bilgisini göremezsiniz.
  • Birbirinizin profil fotoğrafını göremezsiniz.
  • Arama bölümüne kullanıcı adını yazdığınızda hesabı karşınıza çıkmaz.
  • Mesajınız karşı tarafa gitmez. Sesli ve görüntülü görüşme de yapamazsınız.

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? Instagram engellenen hesabı görme yöntemi

Instagram'da engellendiğinizi anlamak için, söz konusu kişinin profiline bakın. Daha önce aranızda DM'den konuşma geçmişse, mesaj geçmişinden bulabilir ve "Profili Gör" butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer profili görünmüyorsa ve 'kullanıcı bulunamadı' hatası veriyorsa engellenmiş olma ihtimaliniz yüksektir.

INSTAGRAM ENGELLENDİĞİNİ ANLAMA

Instagram'da engellendiğimi nasıl anlarım? diye düşünenler için en iyi yöntemlerden bir tanesi de profiline gizli sekmeden bakmaktır. Şüphelendiğiniz kişinin kullanıcı adını Instagram'ın arama bölümüne yazdığınızda çıkmıyorsa bir de telefonunuzdan tarayıcıya girip gizli sekme açın. Ardından funduszeue.info gibi profilinin URL'sine gidin.

Gizli sekmede gözüküyorsa büyük ihtimalle sizi engellemiş olabilir. Ayrıca bundan tam anlamıyla emin olmak için başka bir arkadaşınızın profili aracılığıyla da şüphelendiğiniz kişinin hesabına bakabilirsiniz. Sizde gözükmeyip arkadaşınızda gözüküyorsa engellenmiş olma ihtimaliniz çok yüksektir.

Telefonunuz ile Instagram uygulamasında yeni bir hesap açın ve engellediğini düşündüğünüz kişinin profiline bu hesapla bakın. Eğer hesap yeni olmasına rağmen onun profili gözükmüyorsa kuvvetle muhtemel engellenmişsinizdir. Çünkü Instagram'da bir kişi sizi engellerken "gelecekte oluşturabileceği tüm hesapları da engelle" özelliğini kullanabiliyor.

INSTAGRAM ENGELLENEN HESAPLARI GÖRME

Instagram'da engellendiğini anlamanın yanı sıra engellediğiniz hesapların listesini merak ediyor olabilirsiniz. Engellediğiniz hesapları bulmak için Instagram'ı açın ve 'Ayarlar ve Gizlilik' bölümüne girin. Ara kısmına 'Engellenenler' yazın. İşte bu bölümde engellediğiniz bütün hesapları görebilir, dilerseniz de engeli kaldırabilirsiniz.

Instagram'da engellendiğini anlama ve engellenen hesapları görme yöntemleri bu şekilde. Bu arada sizi engelleyen hesapları gösterebildiğini iddia eden üçüncü taraf uygulamalara karşı dikkatli olun. Bu uygulamaların güvenilirliği tartışmaya açıktır. Kişisel verilerinizi kimliği belirsiz kişilere kaptırmamak için dikkat edin.

Kaynak: TGRT Haber 

iPhone

WhatsApp engellendiğimi nasıl anlarım? ÇÖZÜMÜ! WhatsApp engellendiğini nasıl anlarsın? WhatsApp engellendiğinde hakkında gözükür mü?

WhatsApp engellendiğini nasıl anlarsın? Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp'ta her gün milyarlarca mesaj atılıyor. Neredeyse herkesin cep telefonunda bulunan WhatsApp uygulaması hakkında kullanıcıların yanıtı en çok merak ettiği sorular arasında WhatsApp engellendiğimi nasıl anlarım? WhatsApp engellendiğinde hakkında gözükür mü? soruları geliyor. Peki, WhatsApp engellendiğini nasıl anlarsın? İşte yanıtı

WHATSAPP ENGELLENDİĞİNİ NASIL ANLARSIN?

WhatsApp'ta birinin sizi engellediğini gösteren birkaç işaret vardır. Bunlar:

Diğer bir yol olarak birisinin sizi engelleyip engellemediğini anlamak için ilgili kişinin başkasında telefon numara var ise, WhatsApp'tan engellediğini düşündüğünüz kişinin profil fotoğrafına, son görülmesine, çevrimiçi durumuna veya hakkında bölümüne bakmasını rica edebilirsiniz.

Bunların yanı sıra, ilgili kişinin sizin numaranızı rehberden silmiş olma ihtimali de bulunmaktadır.

Kişiler nasıl engellenir ve şikayet edilir?

Mesaj, arama ve durum güncellemesi almak istemediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz. Dilerseniz, sorunlu veya istenmeyen içerikler (spam) gönderdiğini düşündüğünüz kişileri şikayet edebilirsiniz.

Kişileri engelleme

  1. WhatsApp'ı açın, Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenenler > Yeni Ekle'ye dokunun.
  2. Engellemek istediğiniz kişiyi bulun ve adına dokunun.

Kişileri engellemek için aşağıdaki alternatif yöntemleri de kullanabilirsiniz:

Bilinmeyen telefon numaralarını engelleme

Bilinmeyen bir telefon numarasını engellemek için kullanabileceğiniz birkaç seçenek vardır:

Not:

Kişilerin engelini kaldırma

  1. Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Engellenenler'e dokunun.
  2. Kişinin adının üzerine gelerek sola kaydırın. (Dilerseniz Düzenle'ye ve ardından kırmızı eksi işaretine dokunabilirsiniz.)
  3. Engeli Kaldır'a dokunun.

Kişilerin engelini kaldırmak için aşağıdaki alternatif yöntemleri de kullanabilirsiniz:

Not: Kişilerin engelini kaldırdığınızda engellenmiş oldukları süre boyunca size gönderdikleri mesaj, arama ve durum güncellemelerini alamazsınız.

WhatsappGündemTeknolojiHaberler

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası