cunda ayvalık arası kaç km / Cunda Adası, Ayvalık - Balıkesir arası kaç km? Km

Cunda Ayvalık Arası Kaç Km

cunda ayvalık arası kaç km

Ayvalık’a Ulaşım

Ayvalık’a ulaşım konusu, Ayvalık’ı ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistler için son derece önemli olan bir konudur. Nasıl gideceklerini bilmeyen ve bu konu ile ilgili araştırma yapan kişiler için detaylı bir yazı hazırladık. Şimdi gelin Ayvalık’a ulaşım ile ilgili detayları hep birlikte inceleyelim.

Ayvalık’a hem karayolu ile hem de denizyolu ile ulaşım sağlayabilmek mümkündür. Havayolu ile de ulaşım sağlanabilen ilçenin İstanbul’a olan uzaklığı km kadardır. Bu mesafe özel araç ile yaklaşık olarak 5,5 saat kadar sürecektir. Bunun yanı sıra Ayvalık, başkent Ankara’ya ise km uzaklıkta yer almakta olup özel araç ile Ankara’dan Ayvalık’a ulaşım ise 8 saat kadar sürmektedir. Ayvalık’ın büyükşehirler arasında olan Bursa’ya ise son derece yakın bir mesafe de yer alır. Bursa ile mesafesi km olan Ayvalık’a Bursa’dan saatte ulaşmak mümkündür. Balıkesir ile Ayvalık arası ise km olup yolculuk ise 1 saat 50 dk. kadar sürmektedir. Ayvalık’a karayolundan dilerseniz otobüsler ile dilerseniz özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehirler arası otobüsler ile bulunduğunuz şehirden Ayvalık’a seyahat etmeniz durumunda Ayvalık otogarda inerek dilediğiniz yere şehir içi otobüsler ile gidebilirsiniz.

Ayvalık’a Denizyolu ile Ulaşım

Ayvalık’a karayolu ile ulaşmak istemiyorsanız bir diğer seçenek denizyolu ile ulaşımdıfunduszeue.infoul’un Bostancı ve Yenikapı ilçelerinden kalkan deniz otobüsleri ile kısa bir süre de Ayvalık’a ulaşmak mümkündür. Bu deniz otobüsleri ile 2 saatte Bandırma’ya gidebilirsiniz. Bandırma’dan da 3 saatlik bir yolculuğun ardından Ayvalık’a ulaşabilmeniz mümkündür. Midilli Adası’ndan deniz otobüsleri ve feribotlar aracılığı ile de Ayvalık’a iki saat gibi kısa bir süre içerisinde ulaşabilirsiniz.

Ayvalık’a Demiryolu ile Ulaşım

Ayvalık’a demiryolu ile ulaşım da mümkündür. TCDD İzmir Mavi Treni ile Balıkesir’den Ayvalık’a ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir ve Eskişehir arasında seferler düzenlenen Mavi Tren’in duraklarından bir tanesi de Balıkesir olup Ayvalık’a ulaşımınızı kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra dilerseniz Balıkesir Kocaseyit Havalimanı ile de Ayvalık’a ulaşabilirsiniz. İlçeye 45 dk. kadar uzaklıkta yer alan havalimanından Ayvalık’a yaklaşık 1 saat içerisinde ulaşabilirsiniz.

Ayvalık Şehir İçi Ulaşım

Ege’nin en güzel tatil beldeleri arasında yer alan Ayvalık’ta ulaşım minibüs ve otobüsler ile sağlanmaktadır. Bunların yanı sıra Ayvalık’ı en ince ayrıntısına kadar keşfetmek ve güzelliklerini yakından görmek için bisiklet kiralayabilirsiniz.

Ayvalık’ta araç kiralama yöntemi ile de şehrin güzelliklerini inceleyebilirsiniz. Bu sayede hem şehir içerisinde rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz hem de şehri çok daha rahat bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Ayvalık’tan Cunda’ya Ulaşım

Cunda Adası, Ayvalık’ın en önemli turistik alanıdır. Minibüsler ya da taksiler ile Cunda’ya ulaşım mümkündür. Bunun yanı sıra limandan da saat başı karşılıklı olarak kalkan feribotlar bulunmaktadır. ’dan gece ’a kadar Cunda’ya ulaşım mümkündür.

BALIKESİR&#;DE GEZİLECEK YERLER

Ayvalık ve Cunda gibi meşhur tatil beldelerine sahip olmak Balıkesir&#;in hem en büyük şansı, hem de şanssızlığı olmuş. Bir yandan Balıkesir&#;i şehir olarak gölgeliyorlar, diğer yandan da bir sürü insanı her sene beldelerine çekiyorlar.

Son gidişimizde rotamızı Balıkesir&#;in daha az keşfedilmiş yerlerine çevirdik, yepyeni yerler ve lezzetler keşfettik. Cunda, Ayvalık gibi ünlü beldelerinden az bilinen gizli kalmış cevherlerine tüm Balıkesir&#;de gezilecek yerler tavsiylerimiz&#;

Index

Balıkesir Seyahati Planlaması &#; Gitmeden Önce

Balıkesir&#;e Nasıl Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulurum?

Balıkesir&#;e uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Balıkesir Edremit Havalimanı. Buraya çeşitli havayolu firmalarının direkt uçuşları var. Uçak biletinizi almadan önce fiyat karşılaştırması yapmayı unutmayın. Fiyat karşılaştırması yapmak ve uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak içinTIKLAYIN.


Balıkesir&#;de Seçtiğimiz Oteller, Evler & Villalar

Balıkesir merkezde orta bütçeli şehir otelleri var ama direksiyonu Cunda ve Ayvalık&#;a çevirirseniz buralarda da büyük oteller yerine ağırlıklı olarak butik oteller, eski Rum evlerinden dönüştürülme küçük oteller ve pansiyonlar var. Ayvalık&#;ta ve şehir merkezinde öne çıkan otelleri aşağıda bulabilirsiniz:

Bandırma Palas Hotel $$$

Bandırma şehir merkezinde, yüzyıldan günümüze gelen bir taş konak içinde hizmet veren, tüm odaları klimalı, içinde restoranı ve barı da bulunan bir otel seçeneği. Kahvaltı konusunda iddialılar. İncelemek için TIKLAYIN.

Ramada Residences by Wyndham $$

Balıkesir merkezde odalı bir şehir oteli seçeneği. Hergün ücretli açık büfe kahvaltı sunuluyor. İncelemek için TIKLAYIN.

Rum Evi $

Ayvalık’ta, 4 kişi kapasiteli, 2 yatak odasında 2 yatak olan, 2,5 banyolu, deniz manzaralı bir Rum evi. İncelemek için TIKLAYIN.

Bahçeli Loft $$

Toplam 4 kişilik, tek yatak odası ve 2 yatağı olan tek banyolu loft şeklinde, bahçe içinde bir Rum evi seçeneği. Çiftler için ideal. İncelemek için TIKLAYIN.


Aşağıdaki bağlantılardan Balıkesir&#;deki tüm otelleri ve evleri inceleyebilirsiniz.

Balıkesir&#;deki tüm OTELLER için TIKLAYIN.

Yukarıdaki fiyat karşılaştırmalarını kişi başı maliyete göre belirliyoruz. Özellikle ev seçeneklerinde çok kişi konaklama yapılabildiği için kişi başı maliyetler de düşüyor. Şimdiden harika bir tatil diliyoruz.


Araba Kiralamak Gerekir mi?

Feribota binmeden aracınızla gelirseniz İstanbul&#;dan Balıkesir 3,5 saat sürüyor. Aşağıda sayacağımız yerleri gezmek için altınızda bir araç olması şart. Ayvalık merkezden uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK içinTIKLAYIN.

Balıkesir&#;de Gezilecek Yerler Haritası

Haritayı zoom yaparak detaylı görüntüleyebilirsiniz.

Gezilecek Yerler

  1. Ayvalık Sahili
  2. Şeytan Sofrası
  3. Cunda Adası (Alibey Adası)
  4. Küçükköy
  5. Ayvalık Sahili
  6. Midilli Adası
  7. Kazdağları Cam Seyir Terası
  8. Altınoluk
  9. Papazlık Köyü
  10. Abdullah Efendi Konağı
  11. Antandros Ören Yeri
  12. Altınoluk Sahili
  13. Güre Sahili
  14. Altın Camp
  15. Ören Plajı
  16. Artur Sitesi
  17. Özem&#;le Yaşam
  18. Havran Kent Müzesi
  19. Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı
  20. Bereketli Köyü
  21. Kirazlı Manastırı
  22. Kyzikos Antik Kenti
  23. Göktur Camping
  24. Marmara Adası
  25. Avşa Adası
  26. Paşalimanı Adası
  27. Ekinlik Adası
  28. Erdek Sahili
  29. Gönen Kapalı Pazarı
  30. Saat Kulesi
  31. Kuva-yi Milliye Müzesi
  32. Zağnos Paşa Cami

Yeme-İçme

  1. Sural Çiftliği
  2. Gordo Restaurant
  3. Inta
  4. Ma&#;Adra
  5. Nermin Hanım&#;ın Zeytinliği

Alışveriş

  1. İdamera
  2. Kesebir Mandırası
  3. Nermin Hanım&#;ın Zeytinliği
  4. Özem&#;le Yaşam
  5. Kürşat Zeytinyağı
  6. Özgün Zeytinyağı
  7. Monteida Zeytinyağı
  8. Köklü Zeytincilik
  9. Olea Area Zeytinyağı
  10. Hasada Zeytincilik
  11. Gönen Pazarı

1. Ayvalık & Cunda

Ayvalık &#;larda patlama yapıp &#;lerde popülerlik tahtını Çeşme ve Bodrum&#;a kaptırmış olsa da son yıllarda dönüşü muhteşem olan yerlerden. İyi haber şu ki kendisi hakkında çok kapsamlı bir gezi dosyamız var. Ayvalık Gezi Rehberi. Program yapmadan önce mutlaka göz atın.

Ayvalık Merkez: Balıkesir&#;in Alamet-i Farikası


Rumlardan kalan o dantel gibi tarihi doku, film setinin içindeymişsiniz gibi hissettiren sokakları, romantik bir konaklama imkanı sunan tarihi evlerden çevrilmiş butik otelleri ve meyhanelerden balıkçılara harika mekanları ile Ayvalık merkez kısa bir hafta sonu kaçamağı için ideal yer. Merkezden tüm detaylar Ayvalık Gezilecek Yerler rehberimizde. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Ayvalık Tostu: Bizce Yemeseniz De Olur Ama Meşhur Olmuş Bir Kere&#;

Ayvalık Tostu hiç şüphesiz Ayvalık denilince akla gelen ilk lezzet. Aslında Ayvalık da öyle köklü bir yeme-içme kültürü var ki bir tosta indirgemek epey ayıp oluyor. Üstelik o sosisli, salamlı, Amerikan salatalı tost gerçek Ayvalık tostu bile değilmiş. Gerçek Ayvalık Tostu&#;nda tulum peyniri ve dana sucuk ile yapılıyormuş.

Gerçek Ayvalık tostu nerede yenir sorduk soruşturduk ve öneriliermizi Ayvalık Tostu Nerede Yenir yazımızda listeledik.

Şeytan Sofrası: Gün Batımlarının En Güzeli

Ayvalık Adalar Tabiat Parkı, Ayvalık’a bağlı 22 adanın 19’unu kapsayan, Türkiye’nin en büyük tabiat parkı. Şeytan Sofrası ise Midilli Adası da dahil bu irili ufaklı adaları ayaklarınızın altındaymış gibi görebileceğiniz bir seyir tepesi. Günün her saati kalabalık oluyor ama özellikle gün batımında harika bir manzarası olduğu için ekstra dolup taşıyor. Bir gün batımını buraya ayırıp, ardından Cunda ve Ayvalık’ta rakı-meze’ye geçebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

Cunda Adası (Alibey Adası):  Balıkesir&#;in Gözbebeği

Şimdiki ismi Alibey Adası&#;nı bir türlü benimseyememiş olmakla birlikte Cunda bizce müthiş bir gastronomi noktası. Özellikle de Girit Mutfağı kültürünü yaşatması ile gerçek gurme bir destinasyon. Ayvalık merkezde de kalıyor olsanız 15 dakikada rakı-balık-meze yapmaya, Cumartesi pazarından en taze Ege otlarını almaya, plajlarında deniz keyfi yapmaya, Taş Kahve’de nostalji yapmaya, meşhur sakızlı dondurması, lor kurabiyesi ve lokmasını yemeğe gelebilirsiniz. Cunda&#;daki favorilermiz için Cunda Adası Gezilecek Yerler rehberimiz var. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Küçükköy (Yeniçarohori): Sanat Köyü Loading&#;


Osmanlı döneminde Balıkesir&#;de büyük bir Rum nüfusu vardı. Şehirde mübadele döneminde Rumlar’ın terk etmek zorunda kaldığı birçok yerlşim bulunuyor. Yeniçarohori, bugünkü adıyla Küçükköy de onlardan biri.

Kaderine terk edilmiş taş yapılarla dolu bir mahalleyken şehirli birkaç idealistin buraya yerleşmesi ile kaderi değişmiş. İnsanların pek bulaşmak istemediği pek tekin olmayan bir köyden kendi enerjisini kendi üreten, kolektif yaşam prensiplerine bağlı, sanat ve teknoloji alanındaki girişimlere bir kuluçka merkezi olmayı hedefleyen köye dönüşmüş. Gitmeden önce Küçükköy (Yeniçarohori) Ayvalık&#;ta Bir Sanat Köyü yazımıza mutlaka göz atın. Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

Sural Çiftliği&#;nde Kahvaltı

Sural Çiftliği hepimizi gözyaşlarına boğan Babam ve Oğlum filminin çekildiği yer. Aslında birkaç ineği, serbest gezen ördekler ve tavukları olan çiftlik temalı bir butik otelse de daha çok kahvaltıları ile ünlü. Minnoş ortamında, kocaman bir ağacın gölgesinde serpme kahvaltı veriyorlar. Soğuk aylar için de sobalı güzel bir iç mekanı var. Klasik seprme kahvaltısı verseler de sunumlar özenli, peynirleri, zeytinleri ve reçelleri kaliteli, domatesin ve biberin tadı yerinde. Ama ana cazibesi tabi ki de ortamı. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

Midilli Adası: Komşu Kızına Göz Kırpmaca

Yunanistan’ın en büyük ve en güzel adalarından biri olan Midilli Adası, Ayvalık’tan sadece 45 dakika sürüyor. Hazır Ayvalık’a gelmişken, feribot iskelesinden kalkan feribotlarla günübirlik veya konaklamalı Midilli Adası’na geçmek, Molivos’ta hem uygun fiyatlı hem de lezziz Yunan mezelerine, deniz mahsullerine ve Uzo’ya doymak, merkezde sakızlı dondurmayı yerinde yemek, bir araba kiralayıp tatlı dağ köylerini görmek ve beach clublardan arınmış mis gibi sahillerinde denize girmek harika bir fikir olabilir. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

2. Edremit

Balıkesir&#;in en torpilli ilçelerinden olan Edremit hem Kazdağları&#;na hem de mavi bayrakları sahillere ev sahipliği yapıyor.

Kazdağları: Bakmaya Kıyamadığımız Bir Cennet


Kazdağları sadece Balıkesir ve Çanakkale&#;nin değil tüm Türkiye&#;nin en önemli doğal hazinelerinden. Bir kere inanılmaz tazeleyici bir havası ve ilham veriren, yükselten bir enerjisi var. Gürül gürül akan şelalelerine kurulmuş mesire yerleri aslında cennetten parçalar olsalar da yazın basan kitleler nedeniyle pek keyifli olmuyor. En güzeli kendi kendinize keşfe çıkmanız, trekkinge gitmeniz, köylerini gezmeniz. Bunun için de size güzel bir rehber hazırladık. Hemen sizi Kazdağları Gezilecek Yerler yazımıza alalım.

Kazdağları Cam Seyir Terası: Çünkü Seyir Terassız Bir Anadolu Şehir Olabilir Mi? 🙂

Bir cam teras furyasıdır Anadolu&#;da aldı gidiyor. Edremit de eksik kalmamış, Şahindere Kanyonu üzerinde, yaklaşık metre rakıma bir cam seyir terası kondurmuş. Aslında teknik olarak aşağıda bahsettiğimiz Altınoluk dağ köyüne çok yakın ama o yol çok bozuk olduğu için kullanmasınızı önermeyiz. Siz yine dolaştıran yeni yoldan gidin. Arabanın 4&#;4 ise ve arabasına kıyabilenlerdenseniz geri dönerken diğer yolu kullanmak yolu epey kısaltıyor. Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

Sahildeki Altınoluk: Bir Emeklilik Planı 🙂


Altınoluk Kazdağları&#;nına sırtını yaslamış bir sahil kasabası. Kazdağları&#;nda zengin altın yatakları olduğunu duymuşsunuzdur. İşte Altınoluk ismi de dağlardan denizlere akan derelerin buralardaki su oluklarını altınla doldurmasından geliyormuş.

Altınoluk bir zamanlar İstanbulluların favori yazlık yerlerindendi. Şehirden Ege&#;ye inmenin en pratik yollarındandı. Şimdilerde eskisi gibi revaçta değilse de hala yazları hareketleniyor. Ama asıl müdavimleri ununu eleyip eleğini asmış, hayattan beklentisi Ekim sonuna kadar güneşlenmek, akşamları arkadaşlarla bir duble rakı içmek, temiz hava solumak, tatillerde Atatürkçü torunlarını görmek olan amca ve teyzeler. Beni annanem de emekliye ayrılıp bu taraflara yerleşmişti. 🙂 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

Dağdaki Altınoluk: Papazlık Köyü

Gezdiğimiz yerlerde karşımıza pek bilinmeyen tarihi köyler çıktığında çok seviniyoruz. İşte Altınoluk merkezden tepelere doğru 5 dakikalık bir sürüş mesafesi sonrası karşınıza çıkacak, eskiden Türk ve Rumların birlikta yaşadığu Altınoluk Köyü yani eski adıyla Papazlık Köyü de onlardan biri. Köy meydanında çiğ börek yemek, kalan birkaç tarihi evi görmek ve müzesini gezmek dışında yapılacak çok da bir şey yoksa da sempatik bir durak. Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

Abdullah Efendi Konağı

Köy meydanından biraz daha yukarı çıkarsanız karşınıza yıllık Abdullah Efendi Konağı çıkacak. Bu konak zamanında ismi Papazlık olan köyün kilisesinin rahibinin eviymiş. Osmanlı mimari üslubunda Rum ve Türk ustalara yaptırılmış olan konağın tavan süslemeleri ve kalem işlemelerine özellikle dikkatinizi çekeriz. Rahip Kurtuluş Savaşı öncesinde Midilli Adası’na göç etmiş ve buradaki mülkünü Midilli Adası’nda mülkü bulunan Abdullah Efendi ile değiş tokuş etmiş. Konağın yeni sahibi Abdullah Efendi köyün en varlıklı kişisiymiş. Yeni konağını onun orijinal yapısını ve süslemelerini koruyarak restore ettirmiş ve yurt dışından getirttiği mobilyalarla donatmış.

Ne var ki ileriki dönemlerde varisleri yapıyı maddi zorluklar nedeniyle eski günlerindeki gibi görkemli bir şekilde ayakta tutamışlar ve cüzi bir meblaya kültür bakanlığına devretmişler. Şu an yapıyı düzenledikleri çeşitli aktivitelerle hem konağın hem de Antandros Antik Kenti&#;nin tanıtılmasında büyük katkısı olan Antandros Derneği kullanıyor. Zaten zamanında onların çabası ile konak restorasyon geçirmiş ve bugünlere kadar gelebilmiş. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

Antandros Antik Kenti

İsmini belki de ilk kez duyacağınız Antandros Antik Kenti ülkemizin az bilinen antik kentlerinden. Altınoluk&#;a 2 kilometre mesafede, Kazdağları&#;nın eteklerinde Pelasglar tarafından kurulmuş bir Troas kenti olan Antandros&#;un tarihi antik yazarlara göre Troia Savaşı&#;na (MÖ –) kadar gidiyor. Kentteki arkeolojik buluntular ise MÖ yüzyıla kadar uzanıyor. Antandros Antik Kenti&#;nde &#;den beri devam eden kazılarda şehrin nekropolünde ulaşılan en eski mezar MÖ 8. yüzyıla ait bir çocuk mezarı. Fakat antik kentteki en önemli buluntu Efes Antik Kenti&#;ndeki örneklerle benzeyen, MS 1&#;nci yüzyıla tarihlenen ve duvarlarında fresk bulunan, taban döşemeleri mozaikli bir roma villası yani yamaç ev. Gelmişken halka açık olan kazı alanını ziyaret edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

Denize Girmek İçin: Altınoluk ve Güre Sahilleri


Altınoluk sahili Balıkesir’in mavi bayraklı noktalarından. Denizi çakıllı ve serin. Sezonda kalabalık ama Eylül ayında sakinliyor. Daha da geçe kalırsanız kuzeyde olduğundan mevsimi kaçıyor. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Altınoluk’tan hemen sonra gelen sahil şeridi olan Güre ise rüzgarı ile meşhur. Kumluk bir sahili var. Özellikle Eylül’den sonra çok dalgalı ve rüzgarlı oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 12 numara.

Güre sahilindeki Gordo Restaurant da bu taraflara yolunuz düşerse yemekleri ve deniz kenarı olması ile keyifli bir seçenek. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

İdamera&#;dan Türk Camambert&#;i: Tamambert

İdamera, Edremit yakınlarındaki Hacıaslanlar Köyü&#;nde üç genç peynir üreticisinin çabalarıyla ortaya çıkmış, döngüsel tarım ilkelerine göre tasarlanmış bir çiftlik-mera oluşumu. Ferit Uzunoğlu, Gudrun Wagner ve Şakir Kapankaya &#;dan beri burada Camembert benzeri, taze koyun ve inek sütünden peynir üretiyor. İsmine Tamambert diyorlar. Ferit ve Şakir çocukluk arkadaşı. Gudrun ise Ferit&#;in eşi. Ferit zooteknist, Gudrun ise organik tarımcı. Bu üçlü, bilinçli büyümeye, hayvan sağlığına ve yüksek kaliteli peynire odaklanarak butik üretim yapıyorlar. Aynı zamanda zeytinliklerinde zeytinyağı ve çeşitli sebzeleri üretiyor. Bütün bu ürünleri internet üzerinden kargoyla ve Ayvalık’ta bazı noktalara teslimatla gönderiyorlar. Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

3. Burhaniye

Altınkamp&#;ta Kamp: Denizi Serin, Biraz Eski Ama Harika Bir Kamp

Balıkesir’in en şirin kasabası Ören’deki Altınkamp Türkiye&#;deki en köklü kamp alanlarından. Bizim için de tüm zamanların favorilerinden. &#;larda T1’lere doluşup gezen çiçek çocuklardan bugüne hizmet veren kamp o gün bugündür hem yerli hem yabancı karavancıların uğrak nokası. Denize sıfır ve kocaman ağaçlarla örülü harika bir korunun içinde. Gerçek bir müdavim kampı. İstanbul’da yaşayanlar için sadece 4 saatte ulaşılabilmesi de büyük avantaj. Kuzeyde olduğu için denizi serin, sıcağın çekilmez olduğu aylara bire bir. Konum için tıklayın. Haritada 13 numara.

Ören Plajı: Hadi Denize!

Ören sahili Balıkesir’in mavi bayraklı kumsallarından. Sahil boyunca birçok işletme var. Hepsinde şezlong, şemsiye kiralama seçenekleri, kabin, duş ve wc hizmetleri ve atıştırmalık seçenekler bulabileceğiniz mekanlar mevcut. Konum için tıklayın. Haritada 14 numara.

4. Gömeç

Şimdi Balıkesir ezberinizi bozmanın vakti geldi. Gömeç Balıkesir&#;in gözden kaçmış keyif yerlerinden. Böylece daha uygun fiyatlı kalmış ama mavi bayrakı koylardan gastronomi duraklarına birçok güzel vaadi var.

Tekne Turu ve Hasır Adası: Suda Yürümek

 

Gömeç&#;te yapacağınız bir tekne turunda sizleri bekleyen çok özel bir noktadan bahsedeceğiz şimdi sizlere. Aşağıya eklediğimiz videomuzda da görebileceğiniz hayalet ada Hasır Adası.

Gömeç ile Cunda arasında kalan Hasır Adası, sular altında gizli bir ada. Adı Hasır adası ama bölgede aynı adlı bir ada daha var onunla karıştırmamak lazım. Yerini Gömeçli kaptanlar biliyor ama açık bir adresi yok. Suyun altında gizli kalan bu adada tıpkı suyun üzerinde yürüyormuş gibi pozlar verebilirsiniz.

Inta: Rakı Balık&#;ta Gönüllerin Sultanı


Balıkesir&#;deki en keyifli yemeğimizi burada yedik. Denize sıfır, sade, işinin ehli bir işletme. &#;Rakı-balık Ayvalık&#; dmeişler ama fiyat-performans olarak o kadar iyi ki Ayvalık&#;tan, Cunda&#;dan kalkıp her gün buraya gelirsiniz.

Hem gün batımı manzarası hem ilgi alaka hem de mezeler çok lezzetli. İşletme de alkol var ama isterseniz içkinizi alıp götürebiliyorsunuz da. Sadece kişi başı servis ücreti alınıyor. Deniz kenarındaki masaları kapmaya bakın. Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

Artur: Buraların En Güzel Sahili


Artur bölgenin en güzel koylarını kapamış, kendi içinde bir dünyası olan köklü bir yazlık site. Denizi güzel, ortamı nezih. Tabii dışarıdan kimseyi almamak için uğraştırıyorlar ama içindeki restoranları bahane ederek girebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 15 numara.

Kisthene&#;de Agroturizm


Balıkesir&#;in dağı taşı zeytinlik olunca haliyle bir sürü zeytinyağı markasına da ev sahipliği yapıyor. Kisthene dünyadan nice ödül toplamış, bizimse isimini buraya gelince duyduğumuz butik bir marka. Erken hasat,soğuk sıkım zeytinyağlarını tadabileceğiniz, sirkeler, doğal sabunlar, Balıkesir&#;e özgü peynirler bulabileceğiniz bir adres. Aynı zamanda bir butil otel. Zaman zaman sirke atölyeleri de düzenliyorlar. Konum için tıklayın. Haritada 16 numara.

Ma&#;adra Şarap Bağları


Gömeç’te dağın eteğine kuş misali tünemiş çok güzel bir bağ evi var: Ma’adra Vinyard. Burada hem şarap tadımı yapabiliyor, hem de şarabınızın yanına yakışır atıştırmalıklar bulabiliyorsunuz. Sadece burada bulabileceğiniz Ma’adra Cuvée Spéciale, Syrah- Cabernet Sauvignon adlı şarapları ödül almış. Ulaşım için Seki Bağcılık tabelalarını takip etmeniz gerekiyor. Gitmeden rezervasyon yaptırmak da şart. Tel: Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

5. Havran

Nermin Hanım Zeytinliği&#;nde Yemek Molası


Nermin Hanım&#;ın Çiftliği, Havran’da, Edremit’ten Ayvalık’a geçerken yol üzerinde kalan bir fabrika satış mağazası ve restoran. Yol üzerinde keyifli bir yemek molası verebileceğiniz, başarılı bir kadın girişimci olan Nermin Hanım’ın zeytinliğinden gelen ürünleri satın alabileceğiniz bir durak. Hem serpme kahvaltı hem de ev yapımı hamburger gibi atıştırmalık seçenekler bulabilirsiniz. Ayrıca geldiğinizde Nermin Hanım’ın uzun seneler boyunca özenle yetiştirdiği Kazdağları’nın ve Edremit’in zeytinlerinden elde ettiği zeytinyağların da tadımını yapabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

Havran Kent Müzesi


yılında Hocazade Abdurrahim Efendi&#;nin yaptırdığı 3 katlı tuğla-ahşap konak restore edilerek müzeye dönüştürülmüş. Havran&#;ın tarihini, sosyo-ekonomik yapısını ve kültürünü tanıtıyor. Özellikle de Havranlı olan, 1. Dünya Savaşı&#;nda Çanakkale Cephesi&#;nde kahramanca çarpışan ve kiloluk bir top mermisini insanüstü bir şekilde sırtladığı fotoğrafı ile meşhur Seyit Onbaşı yani Seyit Ali Çabuk hakkında birçok bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Hani size arabanıze binin Ayvalık&#;tan kalıp bu müzeyi görün diyemeyiz ama bir şekilde kendinizi buralarda bulursanız değerlendirebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 17 numara.

6. Manyas

Kuş Cenneti Milli Parkı&#;nda Tür Kuş


İlkokuldaki coğrafya derslerimizden hepimizin belleğine kazınan Manyas Gölü’nün hayat verdiği o meşhur Kuş Cenneti burası. Toplam kuş türünden milyon kuş her yıl Manyas Gölü&#;nün sağladığı beslenme, barınma ve yumurtlama olanaklarından faydalanıyor. Mart-Temmuz arası giderseniz balıkçılları, kazları, kuğuları, karabatakları ve pelikanları rahatsız etmeden doğal ortamlarında görmek çok hoşunuza gidecek. Ama buranın asıl olayı Eylül-Ekim ayı.

İçinde bir de gözetleme kulesi ve müze var. Müzeden kiralayabileceğiniz dürbünlerle veya dürbünsüz gözetleme kulesine çıkıp kuş gözlemi yapabiliyorsunuz. Biz sanıyorduk ki kamufle olan kuşları bulmak için yok falanca yaprak altına bakmak, alışkanlıklarını bilip saklanma yerlerini aramak falan lazım. Bir çıktık kuleye pelikanlar aynı bu fotoğtaftaki gibi kabak gibi güneşleniyorlar. Özetle kuş gözlemine dair incelikleri bilmenize ihtiyacınız yok. Konum için tıklayın. Haritada 18 numara.

Eylül&#;de Bereketli Köyü&#;nde Pelikanlarla Tekne Turu


Bereketli Köyü Manyas&#;ın kıyısında bir balıkçı köyü. Yazın balıklar yumurtlamak için sığlara geldiğinden balıkçıllar kolaylıkla avlanabiliyorlar. Balıklar derinlere kaçtıklarında da işin kolayını bulmuşlar, Manyaslı balıkçıların teknelerine ortak oluyorlar. Balıkçılar da göz hakkını sakınmayıp teknelerine konan pelikanları elleriyle besliyorlar. Bu görüntüler birçok fotoğrafçıyı Eylül ayında Manyas&#;a çekiyor, balıkçıların pancar motorlarında açılanlar da var.  Konum için tıklayın. Haritada 19 numara.

7. Kapıdağ Yarımadası (Erdek)

Balıkesir&#;in Marmara Denizi&#;ne uzanan ve bir bütün olarak Erdek ilçesini oluşturan Kapıdağ Yarımadası ise bizce gözlerden kaçmış bir cevher. Bir kere denizle ormanın birleştiği el değmemiş yerler kamp ya da doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için harika fırsatlar sunuyor. Baharda geldiğinizde Kapıdağ Yarımadası&#;nın çiçeklerle bezeli halini yakalarsınız. Ama yazın gelirseniz de denize girme şansınız var. Tabii Marmara Denizi olmasıyla size pek cazip gelmeyebilir ama Marmara Adaları&#;na doğru tekne turuna çıkmak, yerleşimin olmadığı adalara demir atmak çok keyifli.

Araba, Motosiklet Ya Da Bisiklet Yolculuğu Yapmak İçin Bir Doğa Harikası: Kapıdağ Yarımadası Turu


Kapıdağ Yarımadası sarp burunlarla ayrılmış yapılaşmamış koyları, her virajda sizi selamlayan nefes kesici manzaraları, baharda rengarenk çiçeklerin adım atacak yer bırakmadığı bayırları, yemyeşil dağlardan akarak plajlara kavuşan dereler ve dolambaçlı yollar boyunca size eşlik eden Marmara Adaları manzaraları ile adeta araba, karavan ya da motosikletle roadtrip yapmak için yaratılmış. Yabani coğrafyası ve sık sık karşınıza çıkan ikmal noktaları ile yol bisikletçilerin de favori rotalarından biri. Adalar hariç, aşağıda bahsettiğimiz tüm görülecek yerlere de uğruyor.

Özetle, Kapıdağ Yarımadası’nı harika bir sürüş rotası. Yani rotanın cazibesi doğasında ve manzaralı yollarında. Karavanla da çok keyifli olur. Biz de size İzlanda’daki sürüş rotası gibi küçük ve büyük olmak üzere 2 tane Kapıdağ Ring hazırladık. Rehberlik bizden, sefasını sürmek sizden. Hemen tıklayarak okuyabilirsiniz: KAPIDAĞ RING. İyi sürüşler!

Doğanın Yuttuğu Büyüleyici Kirazlı Manastırı


Kirazlı Manastırı en etkilendiğimiz Balıkesir duraklarından oldu. Türkiye&#;de gezdiğimiz en mistik yerlerden diyebiliriz. Yolu toprak, sapa, gelenler çöplerini arkada bırakmış ama bir o kadar da güzel. Doğa bu tarihi manastırı kuşatarak resmen yutmuş. Ağaçların kökleri duvarlarını kaldırmış, dallar pencerelerden kapılardan içeri sızmış, gövdeler çatıyı ele geçirmiş. Çok büyülü ve gizemli bir havası var. Buraya varan yol da sizi manastırın mistik hissiyatına hazırlıyor. Kapıdağ Yarımadası’nın heybetli, ıssız ormanlarını arşınlayarak bu haritalardan kaybolmuş manastıra varıyorsunuz. Biraz Lost dizisi, biraz Tomb Raider tadında.

Fakat burayı öyle tarih önce bir yapı sanmayın. Manastır duvar tekniğinden anlaşıldığı üzere yüzyılda Rumlardan kalma. yılından inşa edildiği düşünüşüyor. 99 tane odası olan dev bir kompleksmiş. yılında kaderine terk edilen manastır zamanla çökmüş ve ağaçların arasında kaybolmuş. Bugün yüzeyde görülen kısım manastırın kilisesinin yan duvarları ve apsisi. Konum için tıklayın. Haritada 20 numara.

Kyzikos Antik Kenti


Az bilinen antik kentler listenize bir madde daha eklemeye geldik. Ama Kirazli Manastırı&#;na gitmiyorsanız onca yolu tepip de görün diyeceğimiz bir yer değil. Yolu bozuk ve gezilebilecek pek bir şey açıkçası yok. Ama zamanın önemli şehirlerindenmiş. Ayakta kalan amfi-tiyatro duvarından Roma&#;daki meşhur Colosseum&#;dan bile daha büyük olduğunu biliyoruz.

Kyzikos ise M.Ö. yılları arasında Helenistik Çağ&#;da ve sonrasında Roma zamanında, sanatta ve mimaride özellikle de heykel sanatı alanında ileri seviyelere gelmiş bir şehir. Hatta Kyzikos&#;tan çıkma çok sayıda mimar ve heykeltıraş, Efes&#;in giriş kapılarının yapımında bile görev almış. Zaten antik kenti gezerken her ne kadar yıkılmış olsalar da buradaki tapınakların ve diğer yapıların sütunlarının ve sütun başlıklarının ne kadar süslemeli olduklarını fark edeceksiniz.

Aslında Neolitik (M.Ö. ) ve Kalkolitik (M.Ö. ) Dönem’e kadar uzanan bir tarihi var ama Kyzikos’un bilinen tarihi M.Ö 8. yüzyılda İonia’nın önemli kentlerinden biri olan Milet’in burada bir kolini kurmasıyla başlıyor. Kyzikos&#;un altın çağı da bu döneme denk geliyor. M.Ö 6. yüzyılda önce Lidya ve Pers egemenliklerine giren şehir M.Ö. yılında Büyük İskender’in Persler’i yenmesiyle Makedonların, ardından Roma&#;nın ve Bizans&#;ın egemenliğine geçiyor. Sonraki dönemlerde geçirdiği istilarla ve yağmalarla git gide önemini yitiren şehir 23 Eylül ’de yaşanan korkunç deprem sonrası tüm şehir yerle bir oluyor. Konum için tıklayın. Haritada 21 numara.

Erdek Kamplar Bölgesi

Denize sıfır konumu ve bol gölge sağlayan konumuyla Erdek Kamplar Bölgesi her sene dolup taşıyor. Balıkesir&#;deki favori kampımız Ören&#;deki Altın Kamp ama buradaki kamp alanlarından da bahsetmeden geçmeyelim:

&#; Kapıdağ Camping&#;i yüksek sezonda göremedik, o yüzden ortamı nasıldır, hijyen hassasiyetleri ne seviyededir bilemiyoruz ama kamp alanının kendisine bayıldık.  Tek bir çadırın bile güneşte kalmayacağı kadar çok ve sık ağacı var. Meşhur Pınar Otel&#;e ve beach olarak da servis veren Verde Restoran&#;a yakın olması da bonus. Hem çadır, hem de karavan alıyorlar.

&#; Göktur Kamp Balıkesir&#;deki en çok tercih edilen kamplardan. Erdek sahiline sıfır, ağaçlar içinde, karavan kampı, çadır kampı, pansiyon ve bungalow sunan temizliğe de önem veren bir işletme. Tesiste otopark, şezlong, şemsiye, ortak buzdolabı, duş, wc, internet gibi hizmetler servise dahil. Kahvaltı ve yiyecek içecek fiyatları da makul. Hem çadır, hem de karavan kabul ediyorlar. Konum için tıklayın. Haritada 22 numara.

Marmara Adaları &#; Bir Zamanlar İstanbulluların Favori Yazlıklarından&#;

Marmara Takımadaları 4&#;ü yerleşime açık 14 adadan oluşuyor. Buraları tekne ile keşfetmek ve denize de girmek en ideali.

Marmara Adası: Marmara adalarının en büyüğü. Bir beklentiniz olmadan gittinizde memnun kalırsınız. Sessiz, sakin, kaostan ve kalabalıktan uzak bir ada. Kıyı boyunca yerleşim yerleri, iskeleler, plajlar var. Adanın bazı yerleri bağlar ve bahçelerle kaplı ama gezip görülecek yerler adına pek bir şey yok. İstanbul&#;dan İdo feribotu ile yaklaşık 4 saatte ulaşabiliyorsunuz. Konum için tıklayın. Haritada 23 numara.

Avşa Adası: Marmara Adası&#;ndan küçük olsa da sayısız plaj, manastır harabeleri ve yerel yemekler sunan restoranları ile ada turizmi adına ondan çok daha gelişmiş olan küçük tatil adası. Tam da bu nedenle ondan çok daha kalabalık ve hareketli. Yine İstanbul&#;dan İdo feribotu ile yaklaşık 4 saatte ulaşabiliyorsunuz. En iyi plajlar adanın arka tarafında kalıyor. Konum için tıklayın. Haritada 24 numara.

Paşalimanı Adası: Erdek&#;ten feribotla ulaşabileceğiniz bir ada. Burası da eğlence arayanlara göre değil. Avşa&#;nın hareketliliğini beklemeyin. Günübirlik denize girmek için gelinesi bir yer konaklama opsiyonları çok sınırlı. Konum için tıklayın. Haritada 25 numara.

Ekinlik Adası: Marmara takımadaları içinde yerleşim olan en küçük ada. Ulaşımın da en sınırlı olduğu ada. Avşa Adası&#;ndan geçiş var ama deniz durgunsa yüzerek bile ulaşılabilecek yakınlıkta. Zamanında hem Bizans dönemide hem de Osmanlı&#;da sürgün adası olarak kullanılmış. Konum için tıklayın. Haritada 26 numara.

Erdek Sahili: Balıkesir&#;in Marmara&#;daki Plajı

Tüm sahil boyunca çeşitli motel ve kamp alanları, plajlar uzanıyor. Denizinin zaman zaman denizanası istilasına uğradığı, müsilaj biriktiği  oluyor. Neticede bir Ege değil ama İstanbul&#;da bile gözünü karartıp üzenler için bir alternatif olarak elinizin altında bulunsun. Konum için tıklayın. Haritada 27 numara.

8. Gönen

Balıkesir Ayvalık&#;ı, Cunda&#;sı, Kazdağları gibi o kadar çok turizm yıldızına sahip ki kaplıca turizmine özel bir ilginiz olmadıktan sonra Gönen&#;e uğramayaksınızdır. Ama uğrarsanız bunlar var:

Gönen Pazarı

Salı günleri Gönen&#;in semt pazarı kuruyor. Gezenler için enteresan olan kısmı ise kadınların açtıkları oya tezgahları. Sabah namazı sonrası çevre köylerden gelen kadınlar pazar alışverişlerini yapabilmek için ellerinde ördükleri oyaları satıyorlar. 10 kadar satacaklarını satıp, akabinde alışverişlerini yapıp köylerine dönüyorlar.

Gönen&#;in pirinci meşhur. Gelmişken Gönen baldosundan eve alabilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 28 numara.

Gönen Kaplıcaları

Gönen&#;in en önemli özelliği şifalı kaplıca sularının, termal otellerinin olması. Deneyimlemediğimiz için pek anlatacak bir şeyimiz yok. 🙂

Susurluk

Susurluk Tostu ve Ayranını Denemeyen Kaldı Mı?

Ayvalık tostu, Susurluk tostu&#; Anlayacağınız Balıkesir tost konusunda iddialı. İstanbul&#;dan güneye inen her araba yolculuğunun kaçınılmaz ritüeli Susurluk&#;ta tost molası olduğından daha önce yemişsinizdir diye düşünüyoruz ama sadece Yörsan gibi dinlenme tesislerinde denediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Doğru adres burası: En İyi Susurluk Tostu Nerede Yenir, Susurluk Ayranı Nerede İçilir?

Balıkesir Merkez

Turizm konusunda Balıkesir&#;in merkezin pek albenisi yok ama yolunuz düşerse yoğurtlu köfteyi affetmeyin deriz.

Yoğurtlu Balıkesir Köfte


Balıkesir&#;in zeytini, höşmerimi, Ayvalık ve Susurluk Tostu Yoğurtlu Köftesi&#;nin önüne geçiyor ondan rol çalıyor ama Bursa&#;nın İskender&#;ini ve Eskişehir&#;in Balaban Kebabı&#;nı andıran bu lezzet kaçmaz. Merkezdeki köftecilerde bulabilirsiniz. Özellikle bir adres önerimiz yok.

Merkezde Gezilecek Yerler

Saat Kulesi: Aslında yılında Giritli Mehmet Paşa tarafından İstanbul Galata Kulesi’nin benzeri olarak silindir şeklinde yaptırılmış ama kule &#;deki depremle yıkılınca, &#;de yerine bugünkü kare prizma şeklindeki kule yapılmış. Dört yönünde de birer saat var. Konum için tıklayın. Haritada 29 numara.

Kuvayi Milliye Müzesi: Kuvayi Milliye ruhunu en derinden yaşayabileceğiniz yerlerden biri Milli Mücadele yıllarında karargah olarak kullanılan binası ile Kuvayi Milliye Müzesi. İzmir&#;in işgalinin hemen ertesi günü insanlar burada toplanmışlar ve silahlı mücadeleye karar vermişler. İki katlı müzenin ilk katı, kuvayi milliye ruhunun Balıkesir&#;de ateşleyen baş aktörlerinin yazılı kararları ve kişisel eşyaları sergileniyor. Müzenin üst katında da Balıkesir&#;de ortaya çıkan arkeolojik ve etnografik eserler sergileniyor. Konum için tıklayın. Haritada 30 numara.

Zağnos Paşa Cami: Zağnos Paşa, Balıkesir&#;in tarihi çehresini şekillendiren isimlerden biri. Kendisi İstanbul&#;un fethinde önemli bir rol oynamış, vezir ve başvezirlik yapmış devşirme bir paşa. yılında Zağnos Paşa tarafından bir külliye olarak yaptırılmış ama günümüzde sadece hamamı ve camisi ayakta. Konum için tıklayın. Haritada 31 numara.

Balıkesir&#;de Alışveriş

Yöresel Peynirler

Balıkesir Türkiye’de süt üretiminde ise ilk ikide. Süt üretiminin çok olması mandıracılığın yaygın olmasından geliyor. Ee tabi peynircilik de nasiplenmiş. Yörenin en az 50 çeşit peyniri olduğu söyleniyor. Mihaliç peyniri, kopanisti, kirli hanım peyniri, sepet peyniri, manyas peyniri, lor peyniri gibi çeşit çeşit peynirleri de çok lezzetli. Anlayacağınız dönüşte ailenize arkadaşlarınıza bir şeyler getirmeye niyetiniz varsa burada tadını damağınızda bırakacak lezzette peynir var.

Balıkesir&#;de Peynir Nereden Alınır?

  • Yörsan gibi büyük üreticilerin satış noktalarında birçok Balıkesir peynirini bir arada bulabilirsiniz.
  • Cunda&#;daki Kesebir Mandıra. Buranın sakızlı saganakisi, Ayvalık loru, sepet peyniri ve denk gelirseniz Kirli Hanım peyniri çok başarılı. Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.
  • Kendine has camambert peyniri tamambert&#;i İdamera Çiftliği&#;nde bulabilirsiniz. Konum için tıklayıfunduszeue.infoda 1 numara.

Zeytin ve Zeytinyağı

Zeytinyağına gelince bu civara gelip zeytin veya zeytinyağı almadan ya da en azından tatmadan döneniniz yoktur diye düşünüyoruz! Balıkesir, Türkiye zeytin üretiminin yaklaşık %17’sini karşılıyor. Büyük bir kısmı zeytinyağı üretimi için kullanılırken kalanı da sofralık zeytin olarak satılıyor.

En güzel zeytinler erken hasat döneminde toplanan zeytinlerden elde ediliyor. Haliyle zeytinler tam olgunlaşmadıklarından bu dönemde toplanan zeytinlerden çok daha az yağ çıkıyor. O nedenle de fiyatları çok daha yüksek. İkincisi ise soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmiş yağın kıymeti daha çok oluyor.

Balıkesir&#;de Zeytin ve Zeytinyağı Nereden Alınır?

Pirinç

Gönen&#;in baldo pirinci meşhur. Hatta bu pirinç denilene göre Türkiye&#;de yetişen en kaliteli pirinç türü. İri taneli olması ve özellikle Türk damak tadına uygun olmasıyla pilavlarda çok sık kullanılıyor. Gönen merkezdeki salı pazarından temin edebilirsiniz. Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

Höşmerim

Höşmerim Balıkesir&#;in meşhur peynir tatlısı. Peynir, irmik, süt, toz şeker ve yumurta sarısıyla yapılan bir tatlı. Çok seveni de var hiç sevmeyini de. Ama bizce de her damak zevkine uygun bir lezzet olduğu söylenemez. Kokulu peynirlerden haz etmeyenler veya genel olarak peynirle arası iyi olmayanlara tavsiye etmeyiz.

Sucuk

Susurluk Tostu&#;nun üstadları bize “Sucuk sadece sucuk üreten yerden alınır&#; demişti. İşte Yanturalı Sucukları bizim Susurluk tostu için tercih ettiğimiz marka. Genel olarak bol baharatlı ama acısız bir sucuk. Yani tam tosta basmalık. Balıkesir&#;deki çoğu şarküteride ürünlerini bulabilirsiniz.

Balıkesir Plajları


Balıkesir&#;deki plajları Ayvalık Plajları yazımızda bulabilirsiniz. İsmin Ayvalık olduğuna bakmayın, her yerden plaj var.

Balıkesir&#;de Ne Yenir, Nerede Yenir


Balıkesir&#;de ne yenir nerede yenir tüm detaylar Balıkesir&#;de Ne Yenir yazımızda.

Balıkesir&#;e Ulaşım

Balıkesir&#;e ulaşmak için ya şahsi aracınızla gitmeniz ya otobüse binmeniz ya da uçakla Balıkesir Edremit Havalimanı&#;na uçmanız gerekiyor. Beşiktaş’ı baz alarak İstanbul’dan Balıkesir merkez kilometre ve aşağı yukarı 3 saat 15 dakika sürecektir. Bir diğer yol da İDO&#;nun Bandırma- Yenikapı – Bostancı deniz otobüsü hattında deniz otobüslerine binmek. Yol yaklaşık 2,5 saat sürüyor. Ne yazık ki Ocak ayı itibariyle İDO&#;nun Bandırma&#;ya arabalı vapur seferleri kaldırıldı.

Diğer bir seçenek İstanbul’dan Balıkesir’e (Edremit Koca Seyit Havalimanı) uçmak ve oradan otobüs ya da taksiyle Balıkesir merkeze ulaşmak. Otobüsle uğraşmak istemeyenler için kapıda kolayca taksi bulabilirsiniz. Birkaç kişiyseniz taksi paylaşmak avantajlı olabilir.

GezilecekYerleri İzleyerek Plan Yapmak Çok Daha Kolay

 

Ayval&#x;k&#x;ta ücretli ve ücretsiz 14 kamp alan&#x;

Güneşin ilk ışıklarıyla birlikte tatil enerjisi de gelip çatmaya başlıyor. Üstelik daha yaz başlamadan içimizi ısıtan küçük bir güneş ışığıyla tatil psikolojisine girmeye başlıyoruz. Tatil deyince de uzun bir yılın yoğunluğuyla hayallerimizi süsleyen şey sessiz ve sakin bir doğa kampı oluyor. Şehir gürültüsünden uzakta, yalnızca denizin dalga sesi ve kuş cıvıltılarıyla geçireceğimiz bir tatilin adeta rüyasıyla yaşıyoruz. Yaz vakti gelip çatınca da yıl boyunca düşlediğimiz fikirleri gerçeğe dönüştüren Ege ve Akdeniz gibi tatil beldeleri karşımıza çıkıyor. Tatilde ev yaşamı ve şehirden çok uzaklaşmak istemeyenlerin tercihi de Marmara Bölgesi’nden yana oluyor. Bu noktada Marmara ve Ege’yi birleştiren bir yaka görevini Balıkesir üstleniyor. Ege ve Marmara’nın incisi Balıkesir, tarih kokulu rengarenk sokakları ve benzersiz doğasıyla gören herkesi kendine adeta hayran bırakıyor. Balıkesir’in Ege koluna uzanan, tatilcilerin vazgeçilmez rotalarından biri de Ayvalık. Balıkesir’de bulunan Ayvalık kamp alanları, gerçek olamayacak kadar güzel doğası ve şehir merkezine yakınlığıyla kampçılara unutulmaz tatil anıları bırakıyor. Üstelik muhteşem bir doğa ve şehir sokaklarıyla zeytin kokusu birleştiğinde ruhunuzu doyuracak deneyimlere imza atabiliyorsunuz. Ayvalık ilçesinde ücretli kamp alanlarında konforlu hizmet politikalarıyla karşılaşırken ücretsiz kamp bölgelerinde doğa ile iç içe unutulmaz vakitler de geçirebilirsiniz. Campalow olarak düzenlediğimiz kamp alanları rehberimizde bugün Ayvalık ilçesini ele alıyoruz. Sizin için hazırlamış olduğumuz Ayvalık kamp alanları rehberimizde ücretli tesis ve ücretsiz kamp bölgelerinin adresleri, konaklama ücretleri, ulaşım bilgileri, konaklama birimleri, iletişim adresleri, hizmet ve aktivite olanaklarını sıraladık. Kamp tatil için rotanızı Balıkesir’in incisi Ayvalık’a çevirdiyseniz gelin rehberimizi birlikte değerlendirelim.

 

1 - Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Kamp Alanı - Ayvalık

ayvalik-adalari-tabiat-parki-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı girişinde ya da kamp konaklamasında herhangi bir ücret talep edilmiyor.

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Çadır konaklama
  • Karavan park alanı

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’na gidiş için hem özel araç hem de toplu taşıma tercih edilebiliyor. Tabiat Parkı’na toplu taşımayla gitmek için ilçe merkezinden düzenli olarak hareket eden minibüsleri tercih edebilirsiniz. Kamp alanına ulaşım için özel araç kullanacaksanız da öncelikle Ayvalık ilçe merkezine gelmeniz gerekiyor. Ardından ilçe merkezi üzerinden yaklaşık 9 km’lik bir mesafeyi devam ederek Tabiat Parkı’na ulaşabilirsiniz.

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda suya erişim, karavan park alanı, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, ortak oturma alanı, restoran, masalar ve banklar, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, tuvalet, duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, yoga, gezi, yüzme (deniz), yüzme (havuz), doğa yürüyüşü, voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Ayvalık Adaları Tabiat Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

2 - Ortunç Koyu Kamp Alanı - Ayvalık

ortunc-koyu-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Ortunç Koyu Kamp Alanı ücretsizdir. 

Bölgede nasıl konaklanır?

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Ayvalık halkı tarafından özellikle yaz sezonunda sıklıkla tercih edilen Ortunç Koyu’na giden yol biraz dar ve engebeli. Bu nedenle kamp alanına gelirken dikkatli olmanız gerekiyor. Ücretsiz kamp alanına ulaşım hem toplu taşıma hem de özel araçlarla sağlanıyor. Bu durum da bölgeyi olabildiğince kalabalık bir hâle getiriyor. Bölgeye özel araçla gelecekseniz öncelikle Ayvalık istikametini geçip Cunda Adası’na doğru ilerlemeniz gerekiyor. “Cunda Island” tabelasına doğru devam ettikten sonra solda Ada Camping’i görerek sola doğru dönmelisiniz. Az bir mesafe gittikten sonra Ortunç Koyu’na ulaşabilirsiniz. Bölgeye toplu taşımayla gelmek için de Ayvalık-Cunda arası düzenli seferler yapan minibüsleri tercih edebilirsiniz. Ancak Cunda’ya geldikten sonra kalan yolu devam etmek için bir toplu taşıma bulunmuyor. Bu nedenle kalan yol için araç kiralaması yapabilirsiniz.

Bölgede bulunan olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Ortunç Koyu Kamp Alanı’nda plaj, market, restoran, yakacak odun ve ağaçlık alan gibi olanaklar bulabilirsiniz. Aynı zamanda Ortunç Koyu Kamp Alanı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü, yoga, voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Ortunç Koyu Kamp Alanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

3 - Sarımsaklı Tabiat Parkı - Ayvalık

sarimsakli-tabiat-parki

Konaklama ücretleri nelerdir?

Sarımsaklı Tabiat Parkı fiyat bilgisi Haziran tarihinde alınmıştır. Tesisin güncel fiyatları gelecek dönemlerde değişiklik gösterebilir.

Giriş Ücretleri

  • Şahıs: 4 TL 
  • İndirimli Şahıs: 2 TL 
  • Midibüs: TL 

Konaklama Ücretleri

  • Kırevi - 2 Yataklı: TL
  • Kırevi - 3 Yataklı: TL 
  • Kırevi - 4 Yataklı: TL 
  • Kırevi - 5 Yataklı: TL 
  • Kırevi - 6 Yataklı: TL

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Çadır konaklama
  • Karavan park alanı
  • Kır evi konaklama

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Sarımsaklı’nın yaz mevsimi boyunca yerli ve yabancı turistleri tarafından sıklıkla ziyaret edilen Sarımsaklı Tabiat Parkı’na ulaşım hem özel araç hem de toplu taşımayla sağlanıyor. Çadır, karavan ve kır evinde konaklayabileceğiniz tesise doğru özel aracınızla yola çıkarken öncelikle Ayvalık istikametine doğru ilerlemelisiniz. Ardından sahil yolunu takip ederek Tabiat Parkı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşımayı kullanacaksanız da Ayvalık-Sarımsaklı arasında düzenli seferleri bulunan minibüsleri kullanabilirsiniz. Bölgeye özel araçla gelirseniz ziyaretçi otoparkını da kullanabilirsiniz. 

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Sarımsaklı Tabiat Parkı’nda suya erişim, plaj, karavan park alanı, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alan, restoran, masalar ve banklar, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, otopark, tuvalet, duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Sarımsaklı Tabiat Parkı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, yoga, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü, voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Sarımsaklı Tabiat Parkı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

4 - Ayvalık Akvaryum Koyu Kamp Alanı - Ayvalık

ayvalik-akvaryum-koyu-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Ayvalık Akvaryum Koyu Kamp Alanı ücretsizdir. 

Bölgede nasıl konaklanır?

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Muhteşem bir denizde yüzmenin keyfini çıkartabileceğiniz Ayvalık Akvaryum Koyu Kamp Alanı’na ulaşım özel araçlarla sağlanıyor. Ancak ücretsiz kamp tatili yapabileceğiniz kamp bölgesinde herhangi bir otopark mevcut değil. Bu nedenle gelirken yol üzerinde aracınızı bırakıp kalan yolu yürüyerek devam etmeniz gerekiyor. Kamp alanına doğru özel aracınızla gelirken öncelikle Ayvalık ilçe merkezine doğru ilerleyebilirsiniz. Ardından 15 Eylül Caddesi ve Kırmızıkuyu Caddesi istikametinde ilerleyerek kısa süre içerisinde bölge yakınlarına ulaşabilirsiniz.

Bölgede bulunan olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Ayvalık Akvaryum Koyu Kamp Alanı’nda ağaçlık alan gibi olanağı bulabilirsiniz. Aynı zamanda Ayvalık Akvaryum Koyu Kamp Alanı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü, yoga, voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Ayvalık Akvaryum Koyu Kamp Alanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

5 - Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı - Ayvalık

sarimsakli-plaji-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı ücretsizdir. 

Bölgede nasıl konaklanır?

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Ücretsiz çadır kampı kurabileceğiniz Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı merkezi konumuyla tatilciler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Sarımsaklı Plajı’na giderken toplu taşıma ve özel araçları tercih edebiliyorsunuz. Gelirken özel araç kullanacaksanız öncelikle Ayvalık ilçe merkezine gelmeniz gerekiyor. Ardından Sarımsaklı istikametine doğru yönelerek ücretsiz kamp alanına ulaşım sağlayabilirsiniz. Plaja gelirken toplu taşıma kullanacaksanız da Ayvalık-Sarımsaklı arasında düzenli seferi olan minibüsleri tercih edebilirsiniz. 

Bölgede bulunan olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı’nda suya erişim, plaj, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, restoran, masalar ve banklar, su bağlantısı, ağaçlık alan, otopark, tuvalet ve duş gibi olanaklar bulabilirsiniz. Aynı zamanda Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Sarımsaklı Plajı Kamp Alanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

6 - Badavut Plajı Kamp Alanı - Ayvalık

badavut-plaji-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Badavut Plajı Kamp Alanı ücretsizdir. 

Bölgede nasıl konaklanır?

  • Çadır konaklama
  • Karavan park alanı

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Balıkesir’in incisi Ayvalık’ta bulunan Badavut Plajı’na hem özel araç hem de toplu taşımayla ulaşım sağlanabiliyor. Kamp alanının ulaşım kolaylığı yaz sezonunda kalabalığa neden olabiliyor. Ancak bölgede hem karavan hem de çadır kampı yaparken dilediğiniz sakin bir bölgede konaklayabiliyorsunuz. Sarımsaklı Tabiat Parkı’na 5 dakikalık yürüme mesafesinde bulunan Badavut Plajı’na Sarımsaklı yönüne doğru hareket eden düzenli minibüslerle gidebilirsiniz. Badavut Plajı’na giderken özel aracı kullanacaksanız da öncelikle Ayvalık ilçe merkezine gelmeniz gerekiyor. Ardından yolunuza İnönü Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı ve Hamit Ağa Caddesi üzerinden plaja ulaşabilirsiniz.

Bölgede bulunan olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Badavut Plajı Kamp Alanı’nda suya erişim, plaj, karavan park alanı, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, su bağlantısı, ağaçlık alan, otopark, tuvalet, duş gibi olanaklar bulabilirsiniz. Aynı zamanda Badavut Plajı Kamp Alanı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Badavut Plajı Kamp Alanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

7 - Cunda Halk Plajı Kamp Alanı - Ayvalık

cunda-halk-plaji-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Cunda Halk Plajı Kamp Alanı ücretsizdir. 

Bölgede nasıl konaklanır?

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Mükemmel bir doğa ile baş başa kalabileceğiniz Cunda Halk Plajı’nda ücretsiz kamp kurmak için özel aracınızla gelebilirsiniz. Plaja gelmek için Ayvalık Adaları Tabiat Parkı yönünde ilerleyebilirsiniz. Kısa bir süre içerisinde kamp alanına ulaşacaksınız. Ancak bölgede aracı park edebileceğiniz herhangi bir otopark bulunmuyor. Bu nedenle aracınızı park ederek plaja doğru ilerleyebilirsiniz.

Bölgede bulunan olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Cunda Halk Plajı Kamp Alanı’nda plaj, yakacak odun, market, ağaçlık alan ve restoran gibi olanaklar bulabilirsiniz. Aynı zamanda Cunda Halk Plajı Kamp Alanı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Cunda Halk Plajı Kamp Alanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

8 - Ayayorgi Beach Club - Ayvalık

ayayorgi-beach-club

Konaklama ücretleri nelerdir?

Ayayorgi Beach Club’un fiyat bilgisi Temmuz tarihinden itibaren Tesisin güncel fiyatları gelecek dönemlerde değişiklik gösterebilir.

Temmuz

  • Çadırla konaklama: TL

Ayayorgi Beach Club’ta bungalow ve karavan konaklamasına dair ücret bilgisini tesisi arayarak öğrenebilirsiniz. 

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Bungalow
  • Çadır konaklama
  • Çadır kiralama
  • Karavan kiralama

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Misafirlerin kendini huzurlu ve dingin hissetmesi amacıyla kurulan Ayayorgi Beach Club’a ulaşım toplu taşıma ve özel araçlarla sağlanıyor. Üstelik tesise varınca aracınızı özel otoparka güvenle park edebiliyorsunuz. İşletmeye özel araçla ulaşmak için öncelikle Ayvalık ilçe merkezine gelmeniz gerekiyor. Ardından 15 Eylül ve Maden Caddesi yönünde ilerleyerek tesise ulaşım sağlayabilirsiniz. Gelirken toplu taşımayı tercih edecekseniz de Cunda istikametine giden araçları kullanmanız gerekiyor.

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Ayayorgi Beach Club’ta suya erişim, plaj, merkezi kamp ateşi, kimyasal imha noktası, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, açık havuz, çocuk parkı, buzdolabı, restoran, masalar ve banklar, çamaşır makineleri, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, bulaşık yıkama alanı, otopark, tuvalet ve duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Ayayorgi Beach Club’ta konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), yüzme (havuz), doğa yürüyüşü, yoga ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Ayayorgi Beach Club hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

9 - Patriçya Burnu Kamp Alanı - Ayvalık

patricya-burnu-kamp-alani

Konaklama ücretleri nelerdir?

Patriçya Burnu Kamp Alanı ücretsizdir. 

Bölgede nasıl konaklanır?

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Çadır kampı kurabileceğiniz Patriçya Burnu Kamp Alanı’na giden yol biraz bozuk ve engebeli. Bu nedenle yolda giderken dikkatli olmanız gerekiyor. Ücretsiz çadır kampı yapabileceğiniz Patriçya Burnu’na özel araçlarla ulaşım sağlanabiliyor. Kamp bölgesine gitmek için Cunda ilçe merkezine ulaşmadan önce toprak yola dönemiz gerekiyor. Ancak sizi gideceğiniz toprak yol konusunda uyarmalıyız. Yolun bozuk ve taşlı yapısı özellikle zemini yüksek olmayan araçların geçişi için zorlayıcı olabilir. Bu nedenle bölgeye giderken zemini yüksek araçları tercih edebilirsiniz.

Bölgede bulunan olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Patriçya Burnu Kamp Alanı’nda suya erişim, plaj, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, restoran, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, tuvalet ve duş gibi olanaklar bulabilirsiniz. Aynı zamanda Patriçya Burnu Kamp Alanı’nda konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü, yoga, voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Patriçya Burnu Kamp Alanı hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

10 - Körfez Kamping - Ayvalık

korfez-kamping

Konaklama ücretleri nelerdir?

Körfez Kamping’in fiyat bilgisi Haziran tarihinde alınmıştır. Tesisin güncel fiyatları gelecek dönemlerde değişiklik gösterebilir.

Haziran

  • Kişi başı çadırla konaklama: TL

Körfez Kamping’te bungalow konaklama ücret bilgisini tesisi arayarak öğrenebilirsiniz. 

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Deniz kenarında doğa ile baş başa kalacağınız Körfez Kamping’te merkezi konum avantajı da bir hayli yüksek. Bu sayede yol süresince vakit kaybetmeden kamp alanına varabiliyorsunuz. Körfez Kamping’e ulaşım özel araç ve toplu taşıma araçlarıyla sağlanabiliyor. Kamping’e özel aracınızla gelmek için Ayvalık ilçe merkezinden sahil yolunu takip edebilirsiniz. Yaklaşık 3 km’lik yol sonunda tesise ulaşabilirsiniz. Gelirken toplu taşımayı kullanacaksanız da şehir içi düzenli olarak çalışan minibüsleri tercih edebilirsiniz. 

  • Telefon:
  • Web Site: funduszeue.info

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Körfez Kamping’te suya erişim, plaj, pişirme olanakları, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, buzdolabı, restoran, masalar ve banklar, tv bağlantısı, çamaşır makineleri, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, bulaşık yıkama alanı, otopark, tuvalet ve duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Körfez Kamping’te konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), yüzme (havuz), doğa yürüyüşü, yoga ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Körfez Kamping hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

11 - Cunda Mocamp - Ayvalık

cunda-mocamp

Konaklama ücretleri nelerdir?

Cunda Mocamp’ın fiyat prensibine göre ücret bilgisi telefon üzerinden veriliyor. Çeşitli konaklama birimlerinin fiyat bilgisine ulaşmak için tesisin iletişim adresleri üzerinden bağlantı kurabilirsiniz. 

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Bungalow
  • Çadır konaklama
  • Karavan park alanı

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Ayvalık’ın en güzel köşesi Cunda’da yer alan tesise ulaşımda özel araç ve toplu taşımayı kullanmak mümkün. Cunda Mocamp’a giderken özel araç kullanacaksanız öncelikle Ayvalık ilçe merkezine gelmeniz gerekiyor. Ardından 15 Eylül ve Kırmızıkuyu Caddesi üzerinden ilerleyerek tesise kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik özel araçla gelecekseniz tesisin misafirler için hizmete açmış olduğu otoparka aracınızı park edebilirsiniz. Tesise gelirken toplu taşıma kullanacaksanız da Cunda istikametine giden otobüslere binebilirsiniz.

  • Telefon: 17 35
  • Web Site: funduszeue.info

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Cunda Mocamp’ta suya erişim, plaj, karavan park alanı, merkezi kamp ateşi, kimyasal imha noktası, pişirme olanakları, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, çocuk eğlence programı, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, buzdolabı, restoran, masalar ve banklar, tv bağlantısı, voleybol alanı, çamaşır makineleri, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, bulaşık yıkama alanı, otopark, tuvalet ve duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Cunda Mocamp’’ta konaklarken kültür, basketbol, futbol, bisiklet, dalış, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), doğa yürüyüşü, yoga ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Cunda Mocamp hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

12 - Murat Reis Çamlık Kamping - Ayvalık

murat-reis-camlik-kamping

Konaklama ücretleri nelerdir?

Murat Reis Çamlık Kamping’in fiyat bilgisi Haziran tarihinde alınmıştır. Tesisin güncel fiyatları gelecek dönemlerde değişiklik gösterebilir.

Haziran

  • Kişi başı çadırla konaklama: TL
  • Çadır kiralama: TL
  • Karavan park alanı: TL

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Bungalow
  • Çadır konaklama
  • Çadır kiralama hizmeti

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Merkezi konum avantajıyla birçok hizmeti bir arada bulabileceğiniz Murat Reis Çamlık Kamping’e özel araç ve toplu taşımayla gitmek mümkün. Sarımsaklı kavşağından metre içeri ve sahil şeridinde yer alan tesise özel araçla gelmek için öncelikle Ayvalık istikametinden ilerleyerek Sefa Çamlık’ı geçmeniz gerekiyor. Ardından Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde ilerleyerek Sarımsaklı’ya gelmeden sağa dönmelisiniz. Sahil yolunu takip ettiğinizde kısa bir süre içerisinde tesise ulaşabilirsiniz. Gelirken toplu taşıma kullanacaksanız da Ayvalık-Sarımsaklı arasında düzenli olarak çalışan minibüslere binebilirsiniz. Minibüsten Sarımsaklı kavşağında inerek kalan yaklaşık 10 dakikalık yolu yürümeniz gerekiyor.

  • Telefon:
  • Web Site: funduszeue.info

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Murat Reis Çamlık Kamping’te suya erişim, plaj, karavan park alanı, kimyasal imha noktası, pişirme olanakları, kurutma odası, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, buzdolabı, masalar ve banklar, çamaşır makineleri, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, bulaşık yıkama alanı, otopark, tuvale ve duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Murat Reis Çamlık Kamping’te konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), yüzme (havuz), doğa yürüyüşü, yoga ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Murat Reis Çamlık Kamping hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

13 - Çamlık Kamping - Ayvalık

camlik-kamping

Konaklama ücretleri nelerdir?

Çamlık Kamping’in fiyat bilgisi Haziran tarihinde alınmıştır. Tesisin güncel fiyatları gelecek dönemlerde değişiklik gösterebilir.

Haziran

  • Kişi başı çadırla konaklama: TL

Çamlık Kamping’in bungalow, çadır kiralama ve karavan park alanı konaklama hizmeti için ücret bilgisini tesisle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Bungalow
  • Çadır konaklama
  • Çadır kiralama hizmeti
  • Karavan park alanı

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Çamlık Kamping, Ayvalık ve Sarımsaklı’nın tam orta yerinde bulunuyor. Aynı zamanda Sefa Çamlık’a da yürüme mesafesi bulunan tesise özel araç ve toplu taşımayla ulaşım sağlanıyor. Tesise özel araçla gelirken Ayvalık istikametinde Sefa Çamlık’a doğru ilerlemeniz gerekiyor. Sahil yolunu takip ederken Atatürk Büstü’nün olduğu kavşaktan Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı’na dönmelisiniz. İki dakikalık kısa bir sürüş sonrası tesise ulaşabilirsiniz. Gelirken tercihiniz toplu taşımadan yana olacaksa da Ayvalık-Sarımsaklı arası çalışan minibüsleri kullanabilirsiniz. Aynı zamanda tesise özel araçla geldiğinizde park edebileceğiniz güvenli bir otopark da bulabiliyorsunuz.

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Çamlık Kamping’te suya erişim, plaj, karavan park alanı, kimyasal imha noktası, pişirme olanakları, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, çocuk eğlence programı, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, buzdolabı, restoran, masalar ve banklar, çamaşır makineleri, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, bulaşık yıkama alanı, otopark, tuvalet ve duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Çamlık Kamping’te konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), yüzme (havuz), doğa yürüyüşü, yoga ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Çamlık Kamping hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

14 - Ayvalık Camping - Ayvalık

ayvalik-camping

Konaklama ücretleri nelerdir?

Ayvalık Camping’in fiyat bilgisi Haziran tarihinde alınmıştır. Tesisin güncel fiyatları gelecek dönemlerde değişiklik gösterebilir.

Haziran

  • Kişi başı çadırla konaklama: TL

Ayvalık Camping’te bayram günleri kişi başı çadırla konaklama ücreti TL’dir. Tesiste yaş arası misafirlerden ise ücret alınmaz. Diğer konaklama birimlerinin ücret bilgisi için iletişim adresleri üzerinden bağlantı kurabilirsiniz.

İşletmede hangi konaklama biçimleri mevcut?

  • Bungalow
  • Çadır konaklama
  • Çadır kiralama hizmeti
  • Karavan park alanı

Kamp alanına ulaşım ve iletişim nasıl sağlanır?

Unutulmaz tatil anıları biriktireceğiniz saklı cennet Ayvalık Camping’e iki türlü ulaşım alternatifi bulunuyor. Tesise toplu taşımayla gelmek için Ayvalık-Sefa Çamlık arası düzenli çalışan minibüsleri kullanabilirsiniz. Mareşal Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde yer alan tesise özel araçla gelmek için de Ayvalık üzerinden yola çıkıp sahil yolunu takip edebilirsiniz. Sefa Çamlık’a geldikten sonra kamp alanına kısa sürede ulaşım sağlayabilirsiniz. Üstelik özel araçla geldiğinizde de güvenle park edebileceğiniz bir bölge bulabilirsiniz. 

Tesisin sunduğu olanaklar ve aktiviteler nelerdir?

Ayvalık Camping’te suya erişim, plaj, karavan park alanı, kimyasal imha noktası, pişirme olanakları, elektrik bağlantıları, yakacak odun, market, sıcak su, soyunma dolapları, ortak oturma alanı, buzdolabı, restoran, masalar ve banklar, çamaşır makineleri, su bağlantısı, wifi, ağaçlık alan, bulaşık yıkama alanı, otopark, tuvalet ve duş gibi hizmetler bulabilirsiniz. Aynı zamanda Ayvalık Camping’te konaklarken kültür, bisiklet, dalış, balık tutma, rahatlama, gezi, yüzme (deniz), yüzme (havuz), doğa yürüyüşü, yoga ve voleybol gibi aktiviteleri yapabilirsiniz.

Ayvalık Camping hakkında detaylı bilgi almak için tıklayın

 

Kamp tatilinde mavi ve yeşilin muhteşem dengesinden vazgeçemeyen kampçılara özel Ayvalık kamp alanları rehberimizin sonuna geldik. Ayvalık’ta ziyaret ettiğiniz her kamp alanında doğa ile bütünleşeceğiniz birbirinden güzel anılar biriktirebileceksiniz. Ayvalık kamp alanları rehberimizde aradığınız bölgeyi bulamadıysanız yine Ege’de bulunan İzmir kamp alanları ya da Muğla kamp alanları rehberlerimizi değerlendirebilirsiniz. Daha merkezi konumları değerlendirmek isterseniz Çeşme kamp alanları, Bodrum kamp alanları, Datça kamp alanları, Marmaris kamp alanları ya da Fethiye kamp alanları yazılarımıza da göz atabilirsiniz. Turizmin gözde beldesi Ege’den kalbinizi alamazsanız Kuşadası kamp alanları ya da Didim kamp alanları rehberimizi de değerlendirebilirsiniz. Kalbiniz mavinin başkenti Akdeniz’deyse Antalya kamp alanları ya da Kaş kamp alanları yazılarımız size yardımcı olacaktır. Tatilde şehir merkezinden uzaklaşmak istemezseniz Marmara Bölgesi için hazırladığımız Şile kamp alanları, Bozcaada kamp alanları ya da Gökçeada kamp alanları kaynaklarımıza da bakabilirsiniz. Rehberlerimizde aradığınız kamp alanlarını bulamazsanız Campalow olarak hazırlamış olduğumuz “Kamp Alanı Bul” arama motoruna şehir ve kamp bilgilerini yazarak araştırma yapabilirsiniz. Şimdiden kamp tatili için hayalinizin gerçeğe dönüştürmesini dileriz!

Ayvalık Cunda Arası Kaç KM

Ayvalık Cunda arası kaç km; yazımızda öncelikle Ayvalık ve Cunda şehrimize ait kısa bilgiler mevcut olup ardından, Ayvalık Cunda arası kaç km? Ayvalık Cunda arası kaç saat? Ayvalık Cunda yol tarifi? Ayvalık Cunda arası ne kadar yakıt gider? Sorularına yanıt vereceğiz.

Ayvalık ile Cunda İlçesi Hakkında Genel Bilgiler

Ayvalık ilçesi;

Marmara bölgesinde yer alan Ayvalık ilçesinin yüzölçümü yaklaşık km2’dir. Ayvalık ilçesinin coğrafi konumu ise 39° 19&#; &#; Kuzey ve 26° 41&#; &#; Doğu GPS koordinatlarıdır.

Cunda ilçesi;

Marmara bölgesinde yer alan Cunda ilçesinin yüzölçümü yaklaşık 23,3 km2dir. Cunda ilçesinin coğrafi konumu ise 39°21′38″K 26°38′34″D GPS koordinatlarıdır.

Ayvalık Cunda Arası Kaç KM

Ayvalık Cunda arası mesafe karayolu ile yaklaşık 10 km’dir.

Ayvalık Cunda Arası Kaç KM

Ayvalık Cunda Arası Kaç Saat

Ayvalık Cunda arası kaç saat; Ayvalık Cunda arası mesafe karayolu ile yaklaşık 10 kilometre olup ortalama hızı 90km/saat olan bir araçla yaklaşık 20 dakika sürmektedir. Ayvalık Cunda arası mesafe otobüs ile yaklaşık 40 dakika sürmektedir.

Özel araç ile;

20 dakika

Otobüs ile;

40 dakika

Ayvalık Cunda Arası Ne Kadar Yakıt Gider

Ayvalık Cunda arası mesafe karayolu ile yaklaşık 10 kilometre olup;

Dizel bir araç bu mesafede yaklaşık 1 litre ( km de 5,5 litre dizel yakıt yakan araç için hesaplanmıştır)

Benzinli bir araç ise yaklaşık 1 litre( km de 8 litre benzin yakıt yakan araç için hesaplanmıştır) yakıt tüketir.

Ayvalık Cunda Arası Kaç KM ve Yol Tarifi

Ayvalık Cunda arası yol tarifi için tıklayınız.

Bulunduğunuz konumdan Ayvalık’a yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Ayvalık’a yol güzergahı oluşturabilirsiniz. 

Bulunduğunuz konumdan Cunda’ya yol tarifi oluşturmak için tıklayınız.

Harita sayesinde konuma tıklayıp yol tarifi butonuna tekrar tıkladığınızda bulunduğunuz konumdan veya seçeceğiniz başka bir konumdan Cunda’ya yol güzergahı oluşturabilirsiniz. 

Ülkemizdeki tüm şehirlerin; Arası kaç km, arası kaç saat sürer, yol tarifi, ilçeleri-mahalleleri, posta kodu, plaka kodu, alan kodu vb. tüm bilgilere funduszeue.info sitemizden ulaşabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası