malatya alanya uçak bileti / Ucuz Alanya Gazipaşa Uçak Bileti Fiyatları - Pegasus

Malatya Alanya Uçak Bileti

malatya alanya uçak bileti

Ankara Alanya Uçak Bileti

Şehir Merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Türkiye’nin dünyaya açılan kapılarından biri olan Ankara Esenboğa Havalimanı, oldukça yoğun bir hava trafiğine sahip. 1955 yılından bu yana hizmet veren Ankara Esenboğa Havalimanı’nda öncü havayolu şirketlerinin uçuşları ile yurt içi ve yurt dışı seyahatleri gerçekleştirmeniz mümkün.

Türkiye’nin en büyük havalimanlarından biri olan Ankara Esenboğa Havalimanı, aynı zamanda ülkemizin en modern ve en çevreci havalimanı olarak anılıyor. Ankara Esenboğa Havalimanı şehir merkezinden 28 km uzaklıkta bulunuyor. Akyurt ve Çubuk ilçelerinin sınırında bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı’nda restoran, kafe ve lounge alanları 24 saat kesintisiz olarak hizmet veriyor.

Taksi

Şehir merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na en konforlu ve hızlı ulaşım aracı taksi. Günün 24 saati aynı tarifelerin geçerli olduğu ticari taksilere şehrin hemen her yerinden ulaşabilirsiniz. Trafik yoğunluğu ve hava durumuna göre değişkenlik gösterse de şehir merkezinden Ankara Esenboğa Havalimanı’na taksiyle ulaşım ortalama olarak 40-50 dakika kadar sürüyor.

Havaş

Havalimanına kolayca ulaşım sağlamak için en çok tercih edilen alternatiflerden biri de Havaş servisleri. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan tüm uçuşlar için düzenlenen servislerle yolculuk ortalama 60 dakika sürüyor. AŞTİ Otobüs Terminali Geliş Katı 129-130 nolu peron, İstasyon Caddesi Eryaman Yüksek Hızlı Tren Garı, Pursaklar gibi bölgelerden kalkış yapan Havaş servislerini kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Otobüs

Şehir merkezinden havalimanına ulaşım için kullanılabilecek alternatif araçlardan biri de toplu taşıma. Belko Air otobüsleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak hizmet veriyor. Kızılay, AŞTİ, Batıkent gibi noktalardan ulaşım sağlayan 442K, 442A ve 442B hat numaralı otobüslerin sefer saatleri, güzergâh bilgileri ve ücretleri hakkında buradan bilgi alabilirsiniz.

Araç Kiralama

Ankara’da bulunan araç kiralama ofisleri ile ihtiyacınıza uygun araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak size özel bir yolculuk ile havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Alanya Hakkında Genel Bilgiler

Yaz tatili denince ilk akla gelen şehirlerden Antalya’nın en büyük ve en gelişmiş ilçesi Alanya, dünyaca ünlü turistik merkezlerden biri. Yılın dört mevsimi yüzünü gösteren güneşiyle gerçek bir tatil cenneti olan Alanya, doğal güzellikleri ve yüksek enerjisiyle gezginlerin favorisi.

Tarih boyunca çeşitli medeniyetlerin hüküm sürdüğü bu yerleşim yerinde birçok kültürün izlerini görmek de mümkün. Eğlence kültürüyle öne çıkan Alanya’da Uluslararası Triatlon ve Avrupa Plaj Voleybolu Turnuvaları da düzenleniyor. Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Alanya, eşsiz doğası, Mavi Bayraklı plajları ve hareketli eğlence yaşamıyla tatilciler için vazgeçilmez bir cazibe merkezi. Alanya’da yapacağınız muhteşem seyahat için geldiğiniz havalimanından şehre ulaşmak ise oldukça kolay.

Alanya Gazipaşa Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

2012 yılından bu yana hizmet veren Alanya Gazipaşa Havalimanı, iç ve dış hat yolcuları için hizmet veriyor. Alanya şehir merkezine 45 km uzaklıkta bulunan havalimanından yurt içi ve yurt dışı birçok noktaya direkt ya da aktarmalı olarak seyahat etmek mümkün. İstanbul ve Ankara’dan karşılıklı seferler gerçekleştirilen Alanya Gazipaşa Havalimanı’nda dış hat uçuşları da yoğunluk gösteriyor. Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan Alanya şehir merkezine ve Antalya’nın birçok noktasına ulaşım sağlamak için tercih edebileceğiniz çeşitli seçenekler mevcut.

Taksi

Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan Alanya şehir merkezine ya da dilediğiniz bölgeye ulaşım sağlamak için taksi seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Alanya Gazipaşa Havalimanı çıkış terminallerinin hemen önünde 24 saat bulabileceğiniz ticari taksiler günün her saati aynı tarife üzerinden fiyatlandırma yapıyor. Havalimanı’ndan ticari taksiyle Alanya şehir merkezine ortalama olarak 1 saatte ulaşabilirsiniz.

Havaş

Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan Alanya şehir merkezine yolculuk yapmak için hızlı ve ekonomik bir ulaşım alternatifi kullanmak isterseniz, Havaş servislerini tercih edebilirsiniz. İniş yapan her uçaktan 25 dk. sonra hareket eden Havaş servisleri ile Alanya şehir merkezine yolculuk yapabilirsiniz. Transfer ücreti, güzergâh ve sefer saatlerini buradan öğrenebilirsiniz.

Araç Kiralama

Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan Alanya şehir merkezine ya da dilediğiniz noktaya kişisel ve konforlu bir ulaşım sağlamak istiyorsanız araç kiralama alternatiflerinden yararlanabilirsiniz. Alanya Gazipaşa Havalimanı çatısı altında bulunan birçok araç kiralama ofisinden dilediğiniz segmentte aracı seçebilirsiniz.

Alanya Gazipaşa Havalimanı’na ulaşmadan internet üzerinden rezervasyon yaptırarak aracınızın hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.

Alanya’da Ne Yenir?

Günümüzde turizm ile kalkınabilen ve tarım faaliyetleriyle de ekonomisine büyük katkı sağlayan Alanya, kendine has mutfağı ve geleneksel yemekleri ile ön plana çıkmaktadır. Yöresel şivenin mutfağa etkileri, yemeklerin isimlerinden de kolayca anlaşılan Alanya’da döğme aşı, lumbar, laba ve yarpuzlu akdarı çorbası gibi lezzetler, geleneksel mutfağın incileri arasında yer alır. Bir çeşit dolma da diyebileceğimiz ilibada sarması, Alanya topraklarında yetişen ilibada yaprağının bulgur, salça ve baharatlar ile bir araya gelmesiyle yapılır. Yine toprağın bir ürünü olan göleviz, kıyma ile yapılarak yemeğe kendi ismini veren yöresel bir lezzettir. Aynı zamanda Alanya’da birbirinden farklı mantar çeşitleri yetişmektedir ve her biri de eklendiği yemeğin içine kattığı lezzetle yörenin yemek kültürünü yansıtmaktadır.

Hasat zamanı toplanan buğdayların değirmende çekilerek tereyağı ve soğanla kavrulduğu diğer bir Alanya yemeği ise döğme aşıdır. Halk arasında keşkek olarak da bilinen bu yemek, muhallebi kıvamında görünmektedir ve en çok tercih edilen tatlar arasındadır. Şepit ise sac üzerinde hazırlanan bir hamur yemeği olmasıyla ziyaretçilerin en çok tattığı pratik bir yemektir. Alanya’nın tatlı kültüründe de genel olarak bal ve pekmez kullanılır. Turuncu yabanı, bal ile susamın kavrulmasıyla hazırlanan çigirdik ve un ile pekmezden yapılan öksüz helvası; Alanya’nın en meşhur tatlıları arasında yer almaktadır. Ayrıca, her yıl Alanya Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan Uluslararası Altın Kepçe Yemek Yarışması da yörenin en leziz yemeklerinin sergilenmesine vesile olmaktadır.

Alanya’da Nerede Kalınır?

Tercih edilen turizm merkezlerinden biri olmasıyla çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Alanya’da her zevke göre konaklama seçenekleri yer almaktadır. Şehrin kalbinin attığı noktaları dilediğince gezmek, hareketli gece hayatına dâhil olmak ve kalabalığa karışmak isteyenler için şehir merkezinde yer alan oteller alternatif sunmaktadır. Alanya’nın tabii güzelliklerinden biri olan Dim Çayı’na kısa mesafede yer alan oteller ise hem doğayı keşfetmek hem de rahat bir tatil yapmak isteyenler için oldukça uygundur. Yine Dim Çayı’na yakın mesafesi ve Toros Dağları manzarası ile dikkat çeken, yalnızca yetişkinlere hizmet veren oteller ise romantik bir tatil geçirmek isteyenlere muhteşem bir deneyim sunan oteller arasında yer almaktadır.

Damlataş ya da diğer adıyla Kleopatra Plajı’na yakın olan ve su sporları yapmak isteyenler için alternatifler sunan birkaç işletme ise tercih edebileceğiniz şık oteller arasındadır. Mağaraları, çayları, denizi ve ormanları ile bütünüyle pitoresk bir görüntüye sahip olan Alanya’nın Tay Camping, Perle Camping ve İncekum Orman Kampı gibi alanları ise daha özgün ve tabiat ile iç içe bir tatil deneyimi yaşamanıza olanak tanır.

Alanya’da Mutlaka Yapmanız Gerekenler

Antalya’nın en büyük ilçelerinden Alanya, unutulmaz bir gezi için sizi bekliyor. AnadoluJet, Ankara Alanya uçak bileti ile Alanya’nın masmavi koylarını, tarihî miraslarını keşfedin ve eğlenceli gece hayatını doyasıya yaşayın! Doğanın güzelliklerini keşfedeceğiniz bu gezide, mutlaka yapmanız gerekenlere göz atmayı unutmayın!

  • Bölgenin simge yapılarından Alanya Kalesi’nde yürüyüş yapın. Gün batımı manzarasını kaçırmayın.
  • Tarihî Kızıl Kule içinde yer alan Alanya Etnografya Müzesi’ni ziyaret edin.
  • Syedra Antik Kenti’nde Alanya’nın tarihine yolculuk yapın.
  • Alanya’nın merkezinden kalkan tekne turlarına katılın. Âşıklar, Korsanlar ve Fosforlu mağaralarını mutlaka görün.
  • Alanya’nın doğa harikalarından biri olan Dim Çayı’nı ziyaret edin. Çayın etrafında yer alan mekânlarda organik serpme kahvaltı yapın.
  • Oluşumu M.Ö 1500’lü yıllara dayanan Damlataş Mağarası’nı görün.
  • Kleopatra Plajı’nda deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini sürün.
  • Sapadere Kanyonu’nda doğa ile baş başa bir gün geçirin.
  • Alanya merkezde bulunan Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret edin.
  • Alanya yaylalarında bol oksijen eşliğinde doğa gezilerine katılın.
  • Alanya’nın birbirinden lezzetli yöresel yemeklerini tadın.

Malatya - Alanya Uçak Bileti Ara

Malatya’da şehir merkezine 34 kilometre uzaklıkta yer alan, iç hat ve dış hat seferleriyle hizmetini sürdüren Malatya Erhaç Havalimanı bulunuyor.

Sivil ve askeri kategoride hizmet veren Malatya Erhaç Havalimanı, kendi açık otoparkına sahip olmakla birlikte şehir merkezine gidebilmeniz için çeşitli alternatifleri de sizlere sunuyor. Aynı şekilde şehir merkezinden Malatya Erhaç Havalimanı’na gidiş için de aynı alternatifleri kullanmanız mümkün.

Taksi

Şehrin merkezinde bulunduğunuz her yerden taksiler ile Malatya Erhaç Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz en hızlı seçenek olan taksiler ile trafiğin yoğunluk durumuna göre zamanınızı diğer tercihlere oranla daha hesaplı şekilde kullanabilirsiniz. 24 saat hizmet veren taksiler sizin için bu anlamda iyi bir tercih olabilir.

Havaş

Malatya Erhaç Havalimanı’na şehir merkezinden Havaş otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Taksiye kıyasla daha ekonomik bir alternatif olan Havaş otobüsleri ile yaklaşık 45 dakika süren konforlu bir yolculuğun ardından kendinizi havalimanında bulabilirsiniz. Havaş otobüsleri, uçağınızın kalkış saatinden 2 saat öncesinde Havaş ofisi önünden kalkıyor.

Araç Kiralama

Terminal binasında araç kiralama ofislerinin bulunmasının yanı sıra, şehir merkezindeki araç kiralama ofislerinden de kiraladığınız araçlar ile havalimanına gidebilirsiniz. Araç kiralama firmalarının merkez ofislerinden kiralayabileceğiniz araçlarla havalimanına ulaştıktan sonra, havalimanı binası içerisindeki ofislerine bırakabilirsiniz. Tercih edebileceğiniz araç kiralama firmaları arasında; Meydan Taşımacılık, Meydan Oto Kiralama, Grand ve Avis yer alıyor.

Havalimanı Bilgileri

Malatya Erhaç Havalimanı’nda, İç Hatlar ve Dış Hatlar terminali olarak tek bina hizmet veriyor. Yapımı 1941 yılında tamamlanan ve hizmete açılan Malatya Erhaç Havalimanı’nda, araç kiralama ofisleri, sağlık ünitesi, kayıp eşya, danışma gibi yerlerin yanı sıra kafe ve büfe gibi yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz bölümler de mevcut.

04 Oca 2017 Tarihinde Güncellenmiştir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir