yurtdışından gelen cihaz kaç günde kapanır / Yurtdışı Telefon Kayıt: Pasaporta Telefon İşletme Şartları []

Yurtdışından Gelen Cihaz Kaç Günde Kapanır

yurtdışından gelen cihaz kaç günde kapanır

Yurt dışından Gelen Telefon Kaç Günde Kapanır

Yurt dışı telefon IMEI uzatma işlemi nasıl yapılır? e-Devlet telefon kullanım s&#;resi kaydetme ve sorgulama!

Akıllı telefonların özellikle de iPhone telefonların yurt dışından gelişinin daha ekonomik olmasından dolayı kullanım sayısında artışlar yaşanıyor. Yurt dışından bir telefon satın aldığınızda bunu Türkiye’de günden fazla kullanmak için pasaport kaydı gerekiyor. e-Devlet uygulaması üzerinden gerçekleştirilen IMEI uzatma işleminin detayları araştırılıyor. 

YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARI KULLANABİLMEK İÇİN;

Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. 

-Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone’u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak. Bu yöntemde 3 yıl boyunca sadece 1 telefonu kayıt ettirebiliyorsunuz ve 3 yıl boyunca telefonu sizden başkası kullanamıyor. 3 bine yakın da ücret tahsil edilmektedir.

-Yıl başına kadar beklemek: BTK’nın tanımlamış olduğu gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden gün kullanım hakkı tanınıyor.

-Geçici IMEI kaydı yaptırmak: Ülkeye gelen turistlerin mağduriyet yaşamamaları için gün kullanım hakkı olan yurt dışı telefonlarda sorun yaşamamaları için geçici IMEI süreleri 2 ay daha uzatılabiliyor. Çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında gün daha kullanılabiliyor. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. IMEI kayıt hakkınız varsa, pasaportsuz kimlik ile IMEI kaydı için aşağıdaki adımları takip edin:

-Harç bedelini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve kayıt edilecek cihaza ait IMEI numarasını belirtmelisiniz.)
-BTK IMEI kayıt sayfasına gidin.
-Bilgilendirme sayfasındaki notları okuyup “Devam et”e tıklayın.
-Bilgilendirme ekranında yurda giriş yapılan belge türünü “Nüfus cüzdanı veya ID kart” olarak seçerek ilerleyin.

YURT DIŞINDAN GELEN TELEFON KAYDI NASIL YAPILIR?

Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır. 

E-DEVLET IMEI KAYDI AŞAMALARI

-BTK IMEI kayıt hakkı sorgulama sitesine girerek, yurtdışı telefon kayıt hakkınız olup olmadığını öğrenin.
-Bankalar, vergi daireleri veya sisteme entegre ödeme kuruluşlarına harç ücretini yatırın. (T.C. kimlik numaranız ve cihazın IMEI numarası yazmalı)
-e-Devlet üzerinden “BTK IMEI kayıt” sayfasına girip gerekli bilgileri doldurarak (IMEI no, yurda giriş yapılan belge türü, yurda giriş tarihi gibi) IMEI kayıt işlemini gerçekleştirin.
-IMEI sorgulama sayfasında “Yolcu beraberinde kaydedilen cihaz” yazıyorsa, IMEI kayıt işlemi gerçekleştirilmiştir.

YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de ilgili karar yayınlandı. Buna göre yılında yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanabilmek için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti netleşti. yılı başından itibaren yeni aboneliklerde TL yerine TL maktu ÖİV alınacak. IMEI kayıt harcı ise  TL’den TL'ye çıkarıldı. yılının sonuna kadar bu ücret geçerli olacak.

e-DEVLET IMEI KAYDET SAYFASI

e-DEVLET IMEI SORGULAMA SAYFASI

Yurt dışından Gelen Telefon Kaç Günde Kapanır?

Konuyla alakalı olarak, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik; elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınmasına dair yönetmelikte değişiklik başlığı altında yayımlanmıştı. Bu yönetmelik; elektronik kimlik bilgisi barındıran cihazların elektronik haberleşme hizmeti yapabilmesi için öncelikle kayıt altına alınmasına, sonrasında kayıp, çalıntı veya kaçak cihazlara elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin önüne geçilmesine, elektronik kimlik bilgisi farklı cihazlara kopyalanan, ihraç ve bertaraf edilen cihazlara ait esasları ve usulleri düzenliyor. Kısacası, yeni yönetmelik; 12 Temmuz tarihinde ve sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan eski yönetmelikteki değişiklikleri kapsamaktadır.

Yurt Dışından Getirilen Telefonlar Nasıl Kullanılır?

Yurt dışından getirdiğiniz cep telefonlarını kayıt altına almak veya cep telefonunuz çaldığı zaman açmak için cihazınızın IMEI numarasını bilmeniz gerekiyor. Çoğu kişinin bilmediği IMEI numarasını ise çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Tüm cep telefonu cihazlarınızda *#06# tuşlarını tuşladığınız takdirde IMIE numaranızı rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Hepimizin bildiği gibi, yurt dışından getirilen telefonları tam gün boyunca kayıt yaptırmadan kullanabilirsiniz. Cihazınızı, gün içerisinde kayıt ettirmezseniz, süre bitiminde cihazınız iletişime kapatılmaktadır.

IMEI bilgisine sahip olan tüm cihazların kayıt ettirilmesi gerekmektedir. Bu cihazların başında da cep telefonları ve dizüstü bilgisayarlar gelmektedir. gün içerisinde yaptırmak zorunda olduğunuz kayıt işlemlerinizi, gerekli belgeleri tamamladığınız takdirde, e-devlet üzerinden yapmanız mümkündür. Kısacası, başvurunuzu, E-devlet kapısını kullanarak yapmalısınız.

E-devlet üzerinden yapacağınız kayıt işlemlerinde, pasaport sahibi olarak, şahsınıza ait bilgileri, e-devlet şifrenizle, e-devlet internet adresi üzerinden sisteme girip, cihaz kaydınızı yaptırabilirsiniz. E-devlet kapısı üzerinden yaptığınız başvurularda, sizden herhangi bir belge talep edilmez. Kontrolleriniz ise elektronik ortamda yapılmaktadır. IMEI kaydı için, size ait olan pasaportun son iki yıllık süreç içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış olması gerekmektedir.

Ayrıca, sizin Türkiye’ye giriş tarihiniz üzerinden gün geçmemiş olmalıdır. E-devlet üzerinden öncelikle kayıt hakkınızı sorgulamanız, harç ücretinizi yatırmanız ve son olarak işlemlerinizi tamamlamanız gerekir.

Eğer, dekont üzerinde cihaza kayıt yaptırmak istiyorsanız cihazınıza ait 15 rakamlı IMEI numarası, adınız ve soyadınız ve TC kimlik numaranız yer almalıdır. Ayrıca, IMEI numarasının doğru olmasına dikkat etmelisiniz. Ancak, e-devlet üzerinden yabancı bireylerin kendileri üzerine kayıt yaptırmasına izin verilmiyor. Eğer, yabancı bir bireyseniz, mutlaka abone kayıt merkezlerine giderek kayıt işlemlerinizi tamamlamanız gerekir. Harç bedelinizi, EFT yoluyla ödeyebilirsiniz. Kullanmakta olduğunuz banka yoluyla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tüm işlemleri tamamladıktan sonra, cihazınızın kayıt edilip edilmediğini, e-devlet kapısı üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

Pasaporta Dikkat Etmek Gerekiyor

Yurt dışından getirilen telefonların kayıt ettirilmesi sürecinde, pasaportlar büyük önem taşıyor. Pasaportunuzu asla başkasına kullandırtmayın. Çünkü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeye göre, herhangi bir kişinin yurt dışından iki yılda sadece bir tane cihaz getirme hakkı var. Bu düzenleme dolayısıyla, ülkemize hangi şekillerde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işlemlerinin yapılması uygun olmadığından size ait olan pasaportun başkaları tarafından kullanılması, bu durum sonucunda oluşabilecek yasal sorumluluğun tarafınıza ait olduğu anlamına gelir.

Bununla birlikte, kayıt altına alınan cihazın suça karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait oluyor. Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün tarihli ve sayılı yazısıyla tarihinden beri herkesin iki takvim yılı içerisinde bir adet cep telefonunu ülkeye getirme hakkı var. Kısacası, yurt dışından getirdiğiniz telefonu maksimum gün boyunca kayıt ettirmeden kullanma hakkınız vardır. günün sonunda cihazınızı kayıt ettirmezseniz, cihazınız kapatılıyor. Cep telefonunuzu kayıt ettirmeniz ise e-devlet üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

E Devlet üzerinden kayıt yapmak için aşağıya link bırakıyoruz..

funduszeue.info

Yurtdışından getirilen telefonların kayıt süresi uzatıldı! Yurtdışı telefon kayıt süresi ve kayıt ücretleri

Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yurt dışından getirilen telefonların Türkiye'de kullanılabilmesi için belli bir süreden sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na kayıt ettilmesi gerekiyor. Cihazların kayıt başvuru süresi uzatıldı. İşte Yurtdışı telefon kayıt süresi ve kayıt ücretleri

YURTDIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLARIN KAYIT SÜRESİ GÜNE UZADI

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından hazırlanan Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazların Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, "siyah liste", kaçak, kayıp, çalıntı, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmiş ya da başka cihazlara kopyalanmış, bertaraf veya ihraç edildiği Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna bildirilmiş, uluslararası daimi veri dolaşım hizmeti aldığı veya Kurum kayıtlarında yer almadığı halde ülke sınırları içinde kullanımda olduğu tespit edilmiş ve kesintisiz 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almamak suretiyle beyaz listeden çıkarılmış cihazlara ait IMEI numaralarından oluşacak.

"Gri liste" ise beyaz ve siyah liste dışında kaldığı tespit edilen ancak elektronik haberleşme hizmetini ülke sınırları içinde geçici olarak alan cihazlara ait IMEI numaralarını kapsayacak.

Eşleştirilmiş beyaz liste, 31 Mayıs tarihinden itibaren yolcu beraberinde getirilen cihazlara ait IMEI numaraları ile üç takvim yılı ile sınırlı olmak üzere yolcunun kimlik numarasına kayıtlı abone numaralarının ve işletmeciler tarafından finansman borcu olduğu bildirilen cihazlara ait IMEI numaraları ile borcun devam ettiği süre boyunca borçlu kişiye ait abone numaralarının eşleştirilmesiyle oluşacak.

​​​​​​​İşletmeciler, IMEI numarası siyah listede yer alan cihazın kullanıcısına IMEI numarasının siyah listede olduğuna dair kısa mesaj gönderecek, kısa mesaj alma imkanı olmayan cihazın abonesini mümkün olan farklı iletişim yöntemleri ile bilgilendirecek. Uluslararası daimi veri dolaşım hizmeti kapsamındaki cihazın kullanıcısının abonesi olduğu yabancı operatöre de bilgi verilecek.

SİYAH LİSTEYE ACİL ÇAĞRI SERVİSİNE ERİŞİM İZNİ

IMEI numarası siyah listede yer alan cihazın Acil Çağrı servisine erişimi ise sağlanacak.

Kurum kayıtlarında yer almadığı halde kullanımda olduğu tespit edilen ve siyah listeye eklendiği tarihten itibaren günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan elektronik cihazlar, "kaçak cihaz" olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacak.

Ancak Kovid nedeniyle yolcu beraberinde getirilen, mobil iletişim şebekesinden hizmet alan elektronik kimlik bilgisini haiz cihazların kayıt altına alınması başvuruları, yolcunun yurda giriş tarihinden itibaren gün içinde yapılacak. Söz konusu süre daha önce gün olarak uygulanıyordu.

Belirtilen günlük kullanım süresi içinde kayıt altına alınmayan cihazlar açısından, salgın da dikkate alınarak yurda giriş tarihinden geçerli olmak üzere gün içinde kayıt yaptırma ve yeniden kullanıma açtırma olanağı sağlanmış oldu.

YURTDIŞINDAN GETİRİLEN TELEFON KAYIT ÜCRETİ

Türkiye’de geçmiş yıllardaki IMEI kayıt harcı tutarları ise şöyle olmuştu:

– TL
– TL
– TL
– TL
– TL
– TL
– TL
– TL
– TL
– TL

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası