saça maşa yapımı aşamaları / Dalgalı Saç Size En Uygun Saç Maşasını Bulun | Vogue Türkiye

Saça Maşa Yapımı Aşamaları

saça maşa yapımı aşamaları

Sa&#; D&#;zleştiricisi İle Maşa Nasıl Yapılır? İşte Sa&#; D&#;zleştiricisi İle Dalgalı Sa&#;lara Ulaşmanın P&#;f Noktaları

Saç düzleştiriciler, saçlara şekil verilmesi gereken durumlarda büyük kurtarıcı. İster düz ister dalgalı olsun düzleşticiler büyük yardımcı. Bununla birlikte saç düzleştirici ile saçlara maşa da rahatlıkla yapılabiliyor. Peki ama nasıl? İşte saç düzleştirici ile maşa yapmanın yolları

saç düzleştirici İLE MAŞA NASIL YAPILIR?

Saç düzleştirici ile maşa yapmak için ilk olarak dalgaların daha kalıcı olması için saç kremi kullanabilirsiniz. Bununla birlikte düzleştiricinin saçı yıpratmaması için yüksek ısıya maruz kalmamasına dikkat edilmeli.

İşlemi uygulamadan önce saçlar kuru olmalı. Düzleştirici ile maşa yaparken saçları iki plakanın arasına alın. Daha sonra yavaşça çevirerek uçlara doğru kıvırın.

Ön tarafta bulunan saçları da daha hacimli olması için yanlara doğru kıvırın.

False

SAÇ MAŞASI NASIL YAPILIR?

Saç maşası yapmak istiyorum ancak saç maşası nasıl yapılır  hiç bir fikrim yok… ne yapmalıyım? Saç düzenleme  işine nereden başlamalıyım ?


Dümdüz saçlara sahip kadınların büyük birçoğunun en büyük temennisi şöyle dolgun dalgalı ya da kıvırcık bir saça sahip olmaktır. Etrafımızda bir çok bayanda bunu görmüyor muyuz? Düz saça sahip olanlar dalgalı saç, dalgalı saça sahip olanlarda dümdüz saça sahip olmanın hayalini kurmazlar mı? Neyse ki gelişen teknoloji ile artık her ikisine de ulaşmak çok kolay. Üstelik dilerseniz bir gün dalgalı saçlar, bir gün kıvırcık saç bir gün düz saçlara bile sahip olabilirsiniz. Ancak her şeyde olduğu gibi bununda bazı incelikleri var. O inceliklere sahip olup mükemmel dalgalı saçları yapmayı bu yazının tam anlamı ile öğrenmiş olacaksınız.

Ayrıca saç maşası nasıl yapılırı yazının sonunda öğrenmekle kalmayıp , saç maşası nasıl yapıldığını uygulayarak öğrenmiş olacaksınız .

Saç maşası yapmadan önce sağlıklı saçlar için bakım önerilerine bakmayı unutmayın.


Dalgalı saçlar artık hayatımızın her anında karşımıza çıkıyor. Düğünde, gelin başında, mezuniyette, işe hazırlığımızda, arkadaşlarımız ile buluşurken hemen birkaç maşa hamlesi ile oldukça hacimli ve şık bir görünüme kavuşuyoruz.

Maşa yapmak eskiden sadece kuaförlerin meziyeti arasındayken, artık çeşit çeşit maşa çeşitleri ile her kadın evinde kolayca maşa yapıp dalgalı saçlara kavuşabilmekte. İnce maşa, kalın maşa ve orta segmentte ki maşa ile farklı farklı saçlar yapabilirsiniz. İnce maşa kullanırsanız tam anlamı ile bonus kafa olarak bilinen bir saça sahip olabilirsiniz. Orta ve kalın maşa daha çok gündelik hayatta kadınların tercih ettiği maşadır. Daha salaş bir görünüm sağladığı için oldukça tercih sebebidir.


Saçlarınıza hacimli, dalga dalga, daha gür ve bakımlı bir görünüm sağlayan maşa uygulaması yılın her günü ve her mevsiminde gidilecek olan her ortamda büyük bir rahatlıkla kullanılabilen saç şekil modellerinden biridir. Dalgalı saçlar çok sayıda farklı teknik ile farklı modeller yapılabildiği için hızlı ve de oldukça etkili bir saç şekillendirme uygulamasıdır. Ancak bazı durumlarda maşa yapmak oldukça fazla vaktinizi alabilir. Her bukle için uzun uzadıya uğraşmak yorucu olabilir. İşte bu sıkıntılara gerek kalmadan kısa yoldan hayallerinizde ki bukleye ulaşmak için uygulamanız gerek beş adımı şimdi sizinle paylaşıyorum. Bu püf noktalarına hakim olup işe hemen koyulabilirsiniz.

Saçınızı devamlı dalgalı kalmasını istiyorsanız. Breziyla fönü nasıl yapılır rehberimize gidebilirsiniz.

SAÇ MAŞASININ PÜF NOKTALARI


İlk olarak saçınızın temiz olması ile başlayalım. Saçınız temiz ve iyi kurumuş olmalı. Nemli kalan saç maşa yapım aşamasında hem yanar hem de nem olduğu için maşa tam ile tutmaz ve saç kendini kısa sürede salar. Şimdi saçlarımız temiz ve iyice kurulanmış ise saçınızı güzelce tarayın, yoğun ısının zararından saçınızı korumak için saçınıza durulama gerektirmeyen bir serum ya da saç bakım spreyi kullanmanız saçınızı korumak için iyi olacaktır. Dilerseniz az bir miktarda saç bakım yağını da uygulayabilirsiniz. Tercih tamamen size kalmış.

Saç Maşasi Nasıl Yapılır


Maşanızı güzelce fişe takıp ısınmasını bekliyoruz. Bu süre zarfında saçı maşa işlemine hazırlayabilirsiniz. Saçlarınızı arka taraftan yatay olacak şekilde ayırdıktan sonra altta kalan tarafı açık bırakıp diğer tüm saçı bir tok yardımı ile üst tarafta toplamalısınız. Maşanın ucunu dilediğiniz kalınlıkta ki parçayı seçerek de ısıtabilirsiniz.
Alta tarafta ki saçları dikey biçimde iki eşit parçaya ya da istediğiniz kalınlığa göre ayarlayabilirsiniz. Eğer ince dalgalardan hoşlanıyorsanız altta kalan bölümü 4 parçaya bölerek ince e sık dalgalar yapabilirsiniz. Tabi bu bir hayli vakit alacak bunu da göz önünde bulundurmalısınız. Daha kalın parçalardan hoşlanıyorsanız 2 parça yeterli olacaktır. Maşayı yatay bir biçimde tutarak ayırdığınız tutamı maşanın etrafından sarmalısınız. Daha sonra yeniden dikey konuma getirmelisiniz. Şekil alması için ortalama 10 sn gibi bir süre yeterli olacaktır. Ancak saçlarınız zor şekil alıyorsa bu süreyi daha da uzatabilirsiniz. Yoğun bir ısıya maruz kalacağından saça şekil verirken yıpranmamasına da dikkat etmelisiniz.
Bu şekilde adım adım ilerleyerek saçın orta kısmına doğru gelmelisiniz. Orta kısmını da aynı şekilde maşalamaya başlamalısınız ancak orta bölüm ve ön kısma gelene kadar maşanızın ısısı iyice artmış olacaktır. Bu bölümleri yaparken kendinize de dikkat etmelisiniz. Elinizi ya da kulağınıza falan değdirebilirsiniz. Ya da saçınızı daha kısa sürede yakabilirsiniz. O sebepten bu bölümlere gelince maşanın saçta kalma süresini kendinize göre ayarlamalısınız.
Sıra geldi ön bölüme. Ön bölümde saçlarınızı ortadan ikiye ayırın. Daha sonrasında ayırmış olduğunuz bölgeleri bir defa daha ikiye ayırın. Önce sağ taraftan başlamak işinizi daha kolaylaştırır. Yine de karar sizin hangisi kolay gelirse. Bu bölümlerde maşayı diğer bölümlere göre daha farklı tutmalısınız. Yukarıdan aşağıya doğru yönelerek ve de maşayı arkaya doğru döndürerek yaptığınız buklelerin arka yönlü olması önemli bir püf noktadır. Her bir ayırdığınız parçaya aynı işlemi uygulamalısınız. Yaptığınız bukle tam şekil almadıysa ya da içinize sinmediyse bir kez daha üzerinden geçebilirsiniz. Dalgalı saçlar ancak daha önce de dediğim gibi ısı ayarına dikkat etmek gerek. Saçınız kısa ise yine aynı işlemleri yaparak hareketli saçlara sahip olabilirsiniz.

DOĞAL MAŞA NASIL YAPILIR?


Gün içinde kullanabileceğiniz doğal maşalar için yukarıda ki adımları tamamlamanız yeterli. Sadece tek farkı tüm saç bittikten sonra saçınızı elleriniz ile ya da ince bir tarak yardımı ile arkaya doğru dağıtmak olacaktır. Dilerseniz başınızı ön tarafa da eğebilir elleriniz yardımı ile saçı dağıtabilirsiniz. Kıvırcık saç yapmak istiyorsanız eğer yine aynı şekilde önce yukarıda ki adımları tamamlamalısınız. Dalgalı saç yapmaya uygun olan maşayı kullanıyorsanız saçınızı bu plakaların arasına dolayıp maksimum 8 sn kadar bekletebilirsiniz. Maşayı çok sık olarak kullanıyorsanız saçınızda yıpranmalar kaçınılmaz olacaktır. O yüzden saç bakımınızı aksatmamalısınız. Saç bakım yağları yıpranan saçlar için mucizevi sonuçlar ortaya koymaktadır.

Saç Maşasını Doğru Kullanmanın Bir Yolu Var Ve Çoğumuz Bunu Bilmiyoruz

Ço&#;umuzun evinde saç ma&#;as&#; olmas&#;na ra&#;men çok az&#;m&#;z&#; bu aleti etkili ve kolay bir biçimde kullanabiliyoruz. &#;nternette yüzlerce video olmas&#;na ra&#;men sonuç genellikle izlediklerimize pek benzemez. Bu yaz&#;m&#;zda saç ma&#;as&#; ile istedi&#;iniz dalgalara kavu&#;man&#;n ipuçlar&#;n&#; verece&#;iz.


  1. hata: Daha gev&#;ek dalgalar için büyük ma&#;a kullanmak

&#;nsanlar genelde daha kal&#;n bir saç ma&#;as&#;n&#;n daha gev&#;ek ve do&#;al görünümlü dalgalar yarataca&#;&#;na inan&#;r. Yanl&#;&#;. E&#;er ma&#;a saç boyunuz için fazla kal&#;nsa bu ma&#;ay&#; kullanmak hem zor olur hem de istedi&#;iniz dalgalar&#; elde edemezsiniz. Daha gev&#;ek dalgalara sahip olmak için küçük bir ma&#;a kullan&#;p daha sonra saçlar&#;n&#;z&#; tarayarak do&#;al bir görünüm elde edebilirsiniz.


  1. hata: Saç spreyini i&#;lem bittikten sonra uygulamak

E&#;er saç spreyini son ad&#;mda kullan&#;rsan&#;z dalgalar&#;n&#;z hemen düzle&#;meye ba&#;layabilir. Hafif-orta tutuculu&#;a sahip spreyleri ma&#;ay&#; kullanmaya ba&#;lamadan önce saç&#;n&#;z&#; haz&#;rlarken ve daha sonra ma&#;a ile dalgaland&#;r&#;rken kullanmal&#;s&#;n&#;z. Özellikle saçlar&#;n&#;z zor dalgalan&#;yorsa bu tüyo çok önemlidir.


  1. hata: Yeteri kadar &#;s&#; kullanmamak

E&#;er saçlar&#;n&#;zda boya, balyaj, perma gibi uygulamalar varsa &#;s&#;y&#; dü&#;ük ayarda tutmal&#;s&#;n&#;z. Sa&#;l&#;kl&#; ve do&#;al saçlar&#;n&#;z varsa &#;s&#;y&#; yükseltebilirsiniz. Is&#; ne kadar yüksek olursa dalgalar&#;n&#;z&#;n kal&#;c&#;l&#;&#;&#; da o kadar uzun olur. Ama siz yine de &#;s&#;ya kar&#;&#; koruyucu bir ürün kullanmay&#; ihmal etmeyin ve bu ürünün çok ya&#;l&#; olmamas&#;na dikkat edin.


  1. hata: Ucuz ma&#;a kullanmak

Söz konusu saçlar&#;m&#;z olunca ucuz ürünler ço&#;u zaman istenmeyen sonuçlar do&#;urabilir. Profesyonel kullan&#;ma daha yak&#;n ve kaliteli bir ma&#;a kullan&#;rsan&#;z istedi&#;iniz sonuçlar&#; daha kolay elde edebilirsiniz. Profesyonel bir görünüm istiyorsan&#;z profesyonel ürünler kullanmal&#;s&#;n&#;z. - - - - - -

  1. hata: Saç klipsi kullanmamak

Saç klipsi, ihtiyac&#;n&#;z oldu&#;u anlarda dalgalar&#; iyice belirginle&#;tirmek için kullan&#;lmal&#;d&#;r. Ayr&#;ca ma&#;ay&#; üzerinde kullanmad&#;&#;&#;n&#;z saç öbeklerini toplaman&#;z için de saç klipsine ihtiyac&#;n&#;z olacakt&#;r. Bu yüzden ma&#;ayla dalgaland&#;rma i&#;lemi yaparken mutlaka bir klips bulundurun.


  1. hata: Farkl&#; sarma teknikleri kullanmamak

Elde etmek istedi&#;iniz dalga veya bukle çe&#;idine göre saçlar&#;n&#;z&#; ma&#;aya farkl&#; &#;ekillerde sarman&#;z gerekir. E&#;er çok k&#;v&#;rc&#;k olsun istiyorsan&#;z saç&#;n&#;z&#;n tamam&#;n&#; ma&#;aya sarmal&#;s&#;n&#;z, e&#;er daha gev&#;ek ve do&#;al dalgalar istiyorsan&#;z saçlar&#;n&#;z&#;n ucu d&#;&#;arda kalacak &#;ekilde sarmal&#; ve ma&#;ay&#; yava&#;ça a&#;a&#;&#; do&#;ru indirmelisiniz.


  1. hata: Ma&#;ay&#; tuttu&#;unuz aç&#;ya dikkat etmemek

Kabar&#;k bukleler istiyorsan&#;z önce saç köklerinizi &#;s&#;t&#;p ma&#;ay&#; yukar&#; do&#;ru dikey bir &#;ekilde, dalgalar&#;n&#;z&#;n kabar&#;k olmas&#;n&#; istemiyorsan&#;z ma&#;ay&#; dimdik a&#;a&#;&#;ya do&#;ru tutmal&#;s&#;n&#;z. - - - - - -

  1. hata: Saçlar&#;n&#;z&#; ayn&#; yönde sarmak

Bu yine nas&#;l bir görüntü elde etmek istedi&#;inize göre de&#;i&#;ir. E&#;er bütün saç öbeklerini ayn&#; yöne do&#;ru sararsan&#;z s&#;k&#; dalgalara sahip retro bir görünüm elde edersiniz. Da&#;&#;n&#;k ve do&#;al bir görünüm isterseniz her öbe&#;i farkl&#; yöne do&#;ru sarmal&#;s&#;n&#;z. - - - - - -

  1. hata: Ma&#;ay&#; saç&#;n&#;zda gere&#;inden uzun tutmak

Ma&#;ay&#; saç&#;n&#;zda en uzun saniye kadar tutmal&#;s&#;n&#;z. Sadece daha s&#;k&#; dalgalar istiyorsan&#;z ve saçlar&#;n&#;z zor dalgalan&#;yorsa biraz daha uzun tutabilirsiniz. Her öbe&#;i ayn&#; süre tuttu&#;unuzdan emin olmak için içinizden sayabilirsiniz. - - - - - -

  1. hata: Saç&#;n&#;z tamamen kurumadan ma&#;a kullanmak

Bazen saç&#;n&#;za ma&#;a uygulamaya ba&#;lad&#;&#;&#;n&#;zda yanma sesi ç&#;kard&#;&#;&#;n&#; duyabilrsiniz. Bunun nedeni banyodan ç&#;kt&#;ktan sonra saçlar&#;n&#;z&#; tam olarak kurutmamakt&#;r. Saçlar&#;n&#;z&#; y&#;kad&#;ktan sonra &#;s&#;ya kar&#;&#; koruma sa&#;layan bir ürün sürün ve saç kurutma makinesiyel kurutun. Daha sonra saç ma&#;as&#; kullanmaya geçmeden saç spreyi uygulay&#;n (2. maddede belirtti&#;imiz gibi). Bu hem saçlar&#;n&#;z için daha sa&#;l&#;kl&#; olacak hem de buklelerinizin daha uzun süre kal&#;c&#; olmas&#;n&#; sa&#;layacakt&#;r.

Bu yaz&#;dan faydalanaca&#;&#;n&#; dü&#;ündü&#;ünüz arkada&#;lar&#;n&#;z varsa onlarla payla&#;may&#; ihmal etmeyin. Kim bilir, belki sayenizde birisi daha güzel ve kal&#;c&#; buklelere kavu&#;abilir. :)


Kaynak

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası