ulusal parti genel başkanı / Ulusal Parti (Türkiye) - Vikipedi

Ulusal Parti Genel Başkanı

ulusal parti genel başkanı

Gökçe Fırat Çulhaoğlu kimdir?

Ulusal Parti Genel Başkanı ve gazeteci-yazar Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı. Peki, Gökçe Fırat Çulhaoğlu kimdir?

Yayınlanma:

Gökçe Fırat Çulhaoğlu kimdir?

FETÖ’nün medya soruşturmasında gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı. FETÖ'nün medya yapılanması yönelik soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu tutuklandı.

GÖKÇE FIRAT ÇULHAOĞLU KİMDİR?

Memur bir ailenin mensubu olan Gökçe Fırat, Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümü mezunudur. Daha sonra Kalkınma Ekonomisi bölümünde yüksek lisans yapmış fakat tez aşamasını tamamlayamamıştır. yılında İleri dergisini yayımladı, ’de kurulan Türksolu gazetesini çıkarmaya başladı ve başyazarlığını üstlendi. Bugüne kadar yayımlanmış 22 kitabı bulunmaktadır.

Siyasi Yaşamı

İşçi Partisi Dönemi

Gökçe Fırat Çulhaoğlu’nun siyasi yaşamı ’lı yıllarda İşçi Partisi içinde başladı. ve yılları arasında İşçi Partisi üyesi olan ve kendisini ‘bilimsel sosyalist’ olarak tanımlayan Çulhaoğlu, bu partide Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanı ve İşçi Partisi Merkez Komite üyesi olarak sorumluluk üstlenmişti. Çulhaoğlu, ’ların sonunda İşçi Partisi’ni “sağa kayıyor” diye eleştirenler arasında yer alıyordu ve 18 Ocak ’de partiden istifa etti. İşçi Partisi, Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve çevresindeki ekibin yılında partiden ihraç edildiğini söylemektedir. Çulhaoğlu ise Doğu Perinçek’in iftiraları karşısında kendi isteğiyle İşçi Partisi’nden istifa ettiğini açıklamıştır.

CHP Dönemi

yılının Ocak ayında İP ile ilişkisinin kesilmesinin ardından Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu (ADKF) adıyla faaliyet gösteren çevre, CHP’ye katıldı. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal törenle CHP’ye katılan grup adına Gökçe Fırat’a rozet taktı. Kemal Derviş’in 23 Ağustos ’de CHP’ye katılması üzerine bu durumu protesto ederek CHP’den istifa etti.

Ulusal Parti Dönemi

16 Mart ’da Ulusal Parti’nin kurucuları arasında yer aldı ve bu partinin genel başkanlığını üstlendi. Ulusal Parti Türkiye genel seçimlerine katılmadı; İstanbul 3. Bölge’den Cafer Özsoy, İzmir 1. Bölge’den Tuncer Sümer, Balıkesir’den Serap Yeşiltuna ve Mersin’den Hasan Pektekin’in bağımsız adaylıklarını destekledi. Türkiye yerel seçimlerinde her bölgede CHP ya da MHP’den güçlü olanına oy verilmesi çağrısında bulundu. Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimiinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekledi. 7 Haziran Genel Seçimleri’nde barajı geçecek muhalefet partilerine oy verilmesi gerektiğini savundu, kendi bölgesinde ise bağımsız aday Osman Pamukoğlu’na oy vereceğini duyurdu.

Atilla TaşBalıkesirCHPDeniz BaykalDoğu PerinçekFETÖistanbulistifaizmirKimdirMarmara ÜniversitesiMersinMHPprotestoTürkiye

kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir kaynağı değiştir]

yılının Ocak ayında İP ile ilişkisinin kesilmesinin ardından Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu (ADKF) adıyla faaliyet gösteren çevre, CHP'ye katıldı. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal törenle CHP'ye katılan grup adına Gökçe Fırat'a rozet taktı. Kemal Derviş'in 23 Ağustos 'de CHP'ye katılması üzerine bu durumu protesto ederek CHP'den istifa etti.[2]

Ulusal Parti Dönemi[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası