vajinal mantar lazer tedavisi / Genital Lazer | Dr. Selin Tecimer

Vajinal Mantar Lazer Tedavisi

vajinal mantar lazer tedavisi

Lazer ile doku gençleştirme ve tedavi yöntemleri, 50 yıla yakındır kullanılmaktadır. Lazer teknolojilerinin son yıllarda kadın ürolojisi alanında ise oldukça revaçtadır.

Vajinal kaslardaki güç kaybı ve doku bütünlüğündeki sarkma, kararma gibi deformasyonlar; yaş, doğum, menopoz, yanlış diyet uygulamaları, sigara kullanımı, bir takım nörolojik rahatsızlıklar gibi pek çok etkene bağlı olarak yaşanabilmektedir. Lazerle idrar kaçırma tedavisi teknik olarak kas ve doku hasarının giderilmesi ile vajinal daraltma etkisi gösteren bir tedavi yöntemidir. Uygulama alanı geniş olmakla beraber, kullanılacak lazer türü, sorun üzerinden alınmak istenen sonuç/etki hesaplanarak belirlenir.

 

Nelerde Genital Lazer Uygulaması Yapılır?

  • Menopozda kuruyan ve küçülen vajen yüzeyini kalınlaştırma ve nem salgılatma;
  • Vajen kuruluğuna bağlı ağrılı cinsel ilişkilerin tedavisi;
  • Tekrarlayan vajen enfeksiyonların (mantar gibi) tedavisi
  • Vajen duvarında gevşeme ve genişleme sonucu his kaybının tedavisinde;
  • Vajen duvarının gevşemesine bağlı pelvik (kasık bölgesi) çatının gevşemesi ve sonucunda ortaya çıkan ‘idrar kaçırma’ tedavisi;
  • Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonların tedavisi;
  • Dış genital dudaklarda (vulva) kaşıntılı hastalıklar ve liken skleroderma tedavisinde;

Kliniğimizde ikili (dual) atım özelliğine sahip Quanta Systems lazerleri kullanımaktadır.

 

Genital Lazer Uygulamaları ve Cevapsız Kalan Sorular

Daraltma, gençleştirme, beyazlatma, idrar kaçırma ve siğil tedavileri; ve utanma; ve konuşamama; ve yalnız hissetme; ve aslında asla yalnız olmama. Her 4 kadından 1’inin aynı sorunu yaşadığını biliyor muydunuz?

Dermatoloji Uzm. Dr. Selin Tecimer

Lazer ile doku gençleştirme ve tedavi yöntemleri, 50 yıla yakındır Dermatoloji uzmanlığında kullanılmaktadır. Bilinen bu yeri şimdi neden söylüyorum? Çünkü “doku” denen yerleri tanımlamak gerektiğini düşünüyorum. Aynada yüzünüzde gördüğünüz cilt ne kadar sizin, size özel ve baktığınızda zamanın izlerini taşıdığınızı görebiliyorsanız, içinizdeki doku da o kadar gerçek, size özel ve sizinle beraber zamana eşlik ediyor.

Vajinal kaslardaki güç kaybı ve doku bütünlüğündeki sarkma, kararma gibi deformasyonlar; yaş, doğum, menopoz, yanlış diyet uygulamaları, sigara kullanımı, bir takım nörolojik rahatsızlıklar gibi pek çok etkene bağlı olarak yaşanabilmektedir. Lazerle vajinal daraltma, beyazlatma ve idrar kaçırma tedavileri, teknik olarak kas ve doku hasarının giderilmesi ile etki gösteren bir çeşit dermatolojik tedavi yöntemidir. Uygulama alanı geniş olmakla beraber, kullanılacak lazer türü, sorun üzerinden alınmak istenen sonuç/etki hesaplanarak belirlenir.

Konuyu sorunlar üzerinden tanımlamak istersek:

Nelerde Genital Lazer Uygulaması Yapılır?

Vajen (rahim yolu) daraltılması;

  • Menopozda kuruyan ve küçülen vajen yüzeyini kalınlaştırma ve nem salgılatma;
  • Vajen kuruluğuna bağlı ağrılı cinsel ilişkilerin tedavisi;
  • Tekrarlayan vajen enfeksiyonların (mantar gibi) tedavisi;
  • Vajen duvarında gevşeme ve genişleme sonucu his kaybının tedavisinde;
  • Vajen duvarının gevşemesine bağlı pelvik (kasık bölgesi) çatının gevşemesi ve sonucunda ortaya çıkan ‘idrar kaçırma artışının’ tedavisi;
  • Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonların tedavisi;
  • Dış genital dudaklarda (vulva) yaşa bağlı sarkma ve kararmanın tedavisinde;
  • Dış genital dudaklarda (vulva) kaşıntılı hastalıklar ve liken skleroderma tedavisinde;
  • Genital siğil tedavilerinde

Beklenen sonuçlar üzerinden değerlendirirsek:

Sistem Nasıl Çalışıyor?

Doku gençleştirme ve daraltma tedavilerinde, kontrollü lazer sistemleri olarak tanımladığımız fraksiyonel lazer sistemleri kullanılmaktadır. Sistem temel olarak; lazerlerin peş peşe ardışık atışlar yapmasını sağlayarak, etkilenen alanların etrafında, bu alanları iyileştirecek/gençleştirecek sağlam alanlar oluşturulmasını sağlar.

Bahsedilen lazer etki alanları, ciddi bir matematik ve mühendislik sonucu oluşur. Bu ne demek? Etki gücünü maksiumumda tutarken, iyileşmenin oluşmasına da izin verilecek dozlar kullanılması demek. Bu yöntemde en başarılı ve kontrollü iyileşme etkisini alabilmek için, bilimsel çalışmalarda, 4 ila 6 hafta aralıklarla 4 seanslık uygulamalar önerilmektedir.

Genital siğil tedavisinde ise, cerrahi başlık olarak isimlendirdiğimiz sürekli lazer atışı yapılmasını sağlayan lazer başlıkları kullanılır. Siğil ile kaplı doku lazer enerjisiyle tamamen temizlenerek, siğil etrafında ve altında kalan sağlıklı dokunun iyileşmeyi tamamlaması beklenir.

Etkisini ne zaman görürüm?

Fraksiyonel lazerlerin etkisi, doku iyileşmesinde 2’nci haftada başlar. Dokunun sağlıkla kalınlaşması ise 6’ncı haftada başlamaktadır.

Süreci hafta hafta tanımlamak gerekirse:

Uygulamadan sonraki ilk hafta, dokudaki ödem nedeniyle geçici bir iyileşme hissi oluşur. Bu his, 2’nci haftada ödemin düzelmesiyle birlikte azalır. Gerçek iyileşme ve etki için 6’ncı hafta beklenir. Bu 6’ncı hafta aynı zamanda; doku iyileşmesinin başlaması sebebiyle; kaşıntı, kuruluk hissi, ağrılı cinsel ilişki, tekrarlama ihtimali yüksek enfeksiyonlar ve kararma üzerindeki iyileştirici etkilerinin de başladığı zamandır.  Daralma ve idrar kaçırmadaki etki ise, 3’üncü aydan itibaren belirgin olarak ortaya çıkar.

Genital siğil tedavisindeki süreç ise görece çok daha kısadır. Her şeyden önce, etki hemen görülür. Lokal anestezi ile uyuşturulduktan sonra siğilli doku tek seansta temizlenir ve etrafındaki sağlıklı dokunun iyileşmesi beklenir. Doku iyileşmesi, siğilli alanın büyüklüğüne göre, ortalama 5 gün sürmektedir.

Uygulama öncesi yapılması gerekenler nelerdir?

  • Vajinal lazer uygulamaları öncesinde, rahim ağzı dokunun sağlık durumunu gösteren smear testinin son 3 ay içinde yapılmış olması önerilmektedir.
  • Genital bölgede uçuk enfeksiyonu olması durumunda öncelikle uçuk mikrobu tedavisi yapılır. Genital bölgede uçuk öyküsü olan kişilerde lazer uygulaması esnasında uçuk profilaksisi (koruyucu) ilacı verilir.
  • Genital siğil tedavisinde ise, genital siğil ile birlikte olabilecek diğer mikropların tetkikleri tamamlanır.
  • Genital dış dudaklarda yapılan dermatolojik muayene esnasında şüpheli lezyon görülürse, uygulama öncesi biopsi alınabilir.
  • Liken skleroderma tanısı olan hastalarda ise, lazer tedavisinin yanında ek ilaç tedavileri önerilmektedir.

Uygulama ağrılı bir işlem midir?

Vajen uygulamarında ağrı yoktur. Genital dış dudaklar ve vulvada, uygulama esnasında minimal ağrı hissedilebilir. Anestezi gerektirmeyen bu ağrı hissi için soğutucu sistem kullanılması yeterlidir.

Genital siğil lazer tedavileri ise, ağrılı olması nedeniyle lokal anestezi iğnesi uygulanarak gerçekleştirilir.  Sonuç olarak, bu grup uygulamalar da ağrısız olarak gerçekleşir.

Uygulamadan sonra yapılması gerekenler nelerdir?

  • Uygulama alanının temiz tutulması yeterlidir. Bu nedenle havuz, deniz veya hamam gibi su ile bulaşıcı olabilecek sosyal faaliyetlerin 3 gün yapılmaması önerilir.
  • Ağda gibi dokuyu travma ederek iyileşmesini geciktirecek uygulamalar 1 hafta ertelenmelidir.
  • Cinsel ilişki, 3 gün süre ile önerilmemektedir.
  • Epitelizasyon sağlayan yara kremleri ve vajen ovulleri kullanılması, yaşam konforu ile birlikte iyileşmenin etkisini de artıracaktır.
  • Genital siğil uygulamaları sonrası enfeksiyon riski vardır. Doku iyileşmesinin daha uzun sürmesi nedeniyle, en az 5 gün süre boyunca bulaşıcı olabilecek dış etkenlerden (hamam, sauna, havuz, ağda gibi) kaçınılmalıdır. Uygulama alanına antiseptik ve epitelizan krem kullanılması yeterlidir.

Doktor Notu:

Hiçbir sorun çözümsüz değildir. Çözüme adım atmak için en büyük engel ise, kişinin yaşadığı rahatsızlığı paylaşma noktasında yaşadığı çekincelerdir. Bilmenizi isterim ki, kendinizi yalnız, şanssız, güvensiz ve yaşadığınız psikoloji içerisinde kaybolmuş hissedebilirsiniz. Ancak asla yalnız değilsiniz. Tedavinizi yapabiliriz, evet. Ancak çok daha önemlisi, bizlerle konuşabilirsiniz. Yaşadığınız sorun hakkında merak ettiklerinizi öğrenmek ve/veya uygulamalar hakkında bilgi almak için lütfen bizlere ulaşmaktan çekinmeyin.

GENİTAL,VAJİNAL LAZER UYGULAMALARI, NİŞANTAŞI

GENİTAL, VAJİNAL LAZER

Genital, Vajinal lazer nedir ?

Teknolojinin ilerlemesi ve lazer sistemlerinin geliştirilmesi ile lazer uygulamaları vajen estetiğinde sık kullanılır hale gelmiştir.  Vajina daraltma işlemi için fraksiyonel karbondioksit ( CO2 ) lazer ve erbium yag ( er: yag ) lazer kullanılmaktadır. Biz Klinik İyilik Güzellik Nişantaşı Kliniğimizde fraksiyone karbondioksit lazer tercih etmekteyiz.

 

 

Vajinal Lazer Uygulama Nedenleri

  • Menopozda kuruyan ve küçülen vajen yüzeyini kalınlaştırma ve nem salgılatma
  • Vajina daraltılması
  • Vajen kuruluğuna bağlı ağrılı cinsel ilişkilerin tedavisi
  • Tekrarlayan vajen enfeksiyonların (mantar gibi) tedavisi
  • Vajen duvarında gevşeme ve genişleme sonucu his kaybının tedavisinde
  • Vajen duvarının gevşemesine bağlı pelvik (kasık bölgesi) çatının gevşemesi ve sonucunda ortaya çıkan ‘idrar kaçırma artışının’ tedavisi
  • Tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonların tedavisi
  • Dış genital dudaklarda (vulva) yaşa bağlı sarkma ve kararmanın tedavisinde
  • Dış genital dudaklarda  kaşıntılı hastalıklar ve liken skleroderma tedavisinde
  • Genital siğil tedavilerinde

Bu işlemler sonucunda kadınlar daha genç bir genital ve vajinal görünüme sahip olmu olur. Kendilerine olan özgüvenleri artar.

  

Lazer Uygulama süreci;

  Genital lazer uygulamaları poliklinik şartlarında yapılır. Öncesinde lokal anestezik kremler kullanılarak ağrı hissedilmeyecek seviyeye indirilir. Genital bölge ve  vajinal lazer uygulaması 20 dakika süren basit bir poliklinik işlemidir. Hasta uygulama sonrasında hemen sosyal hayatına devam edebilmektedir. Sonrasında bir acı, ağrı veya rahatsızlık hissetmez.

 

Genital Bölge lazer ile Beyazlatma tedavisi:  

Günümüzde lazer teknolojilerinin tıp alanında da yaygın şekilde kullanılmaya başlamasıyla özel olarak geliştirilmiş yeni nesil jinekolojik lazer cihazlarla renk açıcı tedaviler, genital bölge beyazlatma, renk ağartma, genital alan renk açma tedavileri uygulanabilmektedir. Lazerle genital alan renk açma ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da bilinmektedir. Ağrılı bir uygulama değildir. Genel anestezi ihtiyacı bulunmamaktadır. İşlem sırasında verilen lazer ışığı sayesinde ciltte koyulaşmaya neden olan pigment üreten ‘melanosit ‘ hücreleri tahrip edilmekte, böylelikle genital beyazlatma sağlanmaktadır. Genellikle tek seans yeterlidir. İşlemden hemen sonra kişi günlük hayata dönebilir. 

 

       

      

     

Vajinal lazer ile vajina daraltma tedavisi      

  Lazer ile vajina daraltılması işlemi poliklinik şartlarında jinekolojik muayene masasında yapılmaktadır. İşlem süresi ortalama 20 dakika civarındadır. Son teknolojik cihazlar ve robotik kollar vasıtası ile bu işlem Nişantaşı kliniğimizde 5 dakikaya kadar düşürülmüştür. Bu sayede hasta daha konforlu ve sakin bir şekilde tedavi edilmiş olmaktadır. İşlem tamamen ağrısızdır. İşlem sırasında vajende sadece batma ve hafif ısı artışı hissi haricinde birşey funduszeue.info içine bir prob yardımıyla uygulanan lazer ışınları ile yaklaşık 3 mm derinliğe kadar dokular ısıtılarak, burada, bağ dokusu içinde bulunan kollajen ve fibroblastların aktive edilmesine ve bu şekilde bağ dokunun güçlendirilmesine dayalı bir sıkılaştırma yöntemidir. Bu sayede vajen duvarının tamamında sıkılaşma sağlanmış funduszeue.infoılan cihaz ve hastaya bağlı olarak hafta aralıklarla toplam, seans uygulama gerekebilir. Her iki partnerda da cinsel uyarılmayı arttırmak, cinsel hazzı arttırmak, orgazmı kolaylaştırmak ve idrar kaçırma sorununu tedavi etmek için de sıkça uygularız.

 

          

                    

Lazer ile Vajina Daraltma, Cerrahi yöntem ile Vajina Daraltmaya üstünmüdür ?

  Şikayetleri yeni başlamış, vajinal genişleme ve sarkması erken evrede olan hastalarda fizik tedavi ( kegel egzersizleri ) ve genital bölge lazer tedavileri başarılı sonuçlar verir. Şikayetleri uzun süredir var olan, vajinal genişleme ve sarkması ileri aşamada olan hastalara öncelikle cerrrahi uygulamalar ve sonrasında lazer tedavileri planlanmaktadır.

 

Lazer ile vajina daraltması sonrası bizi neler bekliyor ?

   İşlem sonrası hasta hemen sosyal hayatına başlayabilir. İşlemden sonra birkaç gün hafif pembemsi akıntı, daha sonrasında 1 hafta süre ile açık renkli akıntı olabilir. Bu dönemde vajen içinde hafif batma ve yanma hissi oluşabilir. Bunların tümü hafif ve geçici şikayetlerdir. İşlem sonrası en az 1 hafta cinsel ilişki önerilmemektedir. 

 

Vajina daraltma için ne tür lazer kullanılmaktadır ?

   Vajina gençleştirme işlemi için fraksiyonel karbondioksit ( CO2 ) lazer ve erbium yag ( er: yag ) lazer kullanılmaktadır. Biz Klinik İyilik Güzellik Nişantaşı Kliniğimizde fraksiyone karbondioksit lazer tercih etmekteyiz.

 

Lazer ile vajina daraltma ne kadar sıklıkta tekrarlanmalıdır ? 

   İlk seanstan 3 ay sonrasında ikinci bir uygulama gerekebilir. Bu doktorunuzun değerlendirmesi sonrası alınacak bir karardır. Uygulamanın etkinliği için 2 yılda bir vajinal lazerin tekrarlanması önerilmektedir.

 

 

Genital, vajinal lazer işlemlerinin fiyatı nedir? 

Vajinal lazer işlemlerinin fiyatı ve maliyeti merkezden merkeze farklılık göstermektedir. Bu işlemler ve fiyat bilgisi için tedavi alacağınız merkezle direk iletişime geçmeniz daha faydalı olacaktır. Vajinal lazer işlemlerinin başarısında hekim tecrübesi ve deneyimi önem kazanmaktadır. 

 

 

 

#Nişantaşı #Kronik #Pelvik #Ağrı #Bebek #Genital #Estetik #İstanbul #Genital Siğil #Sarıyer #Hpv #Aşısı #Yumurtalık #Over #Kanseri #Rahim #Ağzı #Servik #Kanseri #Rahim #İçi #Kanseri #Bakü #Kadınlarda #Organ #Sarkması #Vajinal #Akıntı #Vajinismus #İzmit #Genital #Vajinal Beyazlatma #Mezoterapi #Labioplasti #Vajina #Daraltma #Barbie #Vajen #Estetiği #Tüp #Bebek #Kızlık #Zarı #Dikimi # #Yumurtalık #Kanseri #İdrar #Kaçırma

 

 

Jinekolojik lazerle tedavi edilen hastalıklar

Bir ışık teknolojisi olan lazer, enerjinin tek noktaya odaklanması ile doku içerisinde kolajenin yeniden yapılandırılmasını sağlıyor. Tıpta pek çok branş lazerden faydalanıyor. Fonksiyonel jinekolojide de kolajen dokuyla ilgili tüm hastalıklarda cerrahiye alternatif olarak, iyileşme amaçlı kullanılıyor. “Lazer uygulaması jinekolojide sadece kozmetik değil, fonksiyonel olarak da efektif olarak kullandığımız önemli bir tedavi yöntemi” diyen Acıbadem Taksim Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Faruk Abike, lazerin yaygın olarak kullanıldığı hastalıkları anlattı.


İdrar kaçırma

Jinekolojik lazer uygulamaları en sık idrar kaçırma tedavisinde uygulanıyor. Bu sayede vajinanın ön ve arka duvarındaki sarkmalar, vajinanın genişlemesi ile hafif ve orta düzeyde idrar kaçırmalarda başarılı sonuçlar elde ediliyor. Kadınlar arasında idrar kaçırma son derece yaygın bir rahatsızlık. Özellikle yaşın üzerinde neredeyse üç-dört kadından birinde orta hatta şiddetli düzeyde stres inkontinansına bağlı idrar kaçırma sorunu görülüyor. Öksürük, hapşırık gibi karın iç basıncını arttıran nedenlerden dolayı yaşanan bu sorun, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kadınların bu sorunu sıklıkla dile getirmediğini, normal bir durum gibi kabullendiğine dikkat çeken Doç. Dr. Abike, “Tedavide Kegel egzersizleri ve fizyoterapiye başvurulabiliyor. Cerrahi yöntemler, çok ileri vakalarda kullanılsa da artık lazer uygulamaları birçok hastada uygulanabiliyor. İki seans lazerle problem neredeyse sıfıra indirilebiliyor. Böylece hastaneye yatış oranlarının ve cerrahi sonrası görülebilen komplikasyonların azalması da sağlanıyor” diyor.

Vajinal daraltma ve sıkılaştırma

Kişinin genetik olarak bağ dokularının gevşek olması, doğum ya da yapılan cerrahiler vajenin genişlemesine yol açabiliyor. Bu da orgazm güçlüğü, çiftler arasında cinsel uyumsuzluk gibi tablolara neden olabiliyor. Sıklıkla, vajenin lazerle sıkılaştırılmasında ve daraltılmasında tercih ediliyor. Uygulama, o bölgedeki kolajen dokusunu stimüle ederek yeniden yapılandırıyor. Böylece doku güçleniyor, sarkmalar azalıyor ve vajinada toparlanma oluşuyor. Cerrahi ile kıyaslandığında ise komplikasyon neredeyse yok denecek kadar az.

Tekrarlayan mantarlar ve enfeksiyonlar

Lazer uygulamaları, tekrarlayan genital enfeksiyonlar ve mantarların tedavisinde de başarı ile kullanılıyor. Mantar ve enfeksiyonlar nedeniyle artık flora fonksiyonlarının bozulduğu; bu nedenle sürekli akıntı ve enfeksiyon problemlerinin görüldüğü inatçı durumlarda, vajina mukozasında yeniden yapılandırma sağladığı için lazerden son derece etkili sonuçlar alınabiliyor.

Menopoz dönemi vajinal kuruluk

Menopozda östrojen eksikliğine bağlı olarak genital sistemde ciddi farklılıklar ortaya çıkıyor. Özellikle ikinci yıldan sonra vajinal kuruluk problemleri baş gösteriyor. İdrar yollarında da atrofi olduğu için sık idrara çıkma, yanma, hassasiyet gibi problemler görülüyor. Menopozun cinsel aktivitenin bittiği bir dönem olmadığını ancak vajinal kuruluğun cinsel fonksiyonda bozulmaya yol açtığını belirten Doç. Dr. Abike, şöyle devam ediyor: “Kadınlar ağrı ve kuruluk hissiden dolayı cinsel ilişkiden kaçınmaya başlıyor. Kuruluk problemini aşmak içinse östrojeni yerine koymak gerekiyor ancak limitli kullanılabiliyor. Poliklinik ortamında 15 dakikalık lazer uygulaması ise özellikle ‘atrofit vajinit’ denilen menopoz sonrası döneme ait vajinal kuruluk problemlerinde son derece etkili oluyor. İtalya’da geniş hasta gruplarında yapılan araştırma, bir lazer uygulamasının bu problemi yaklaşık 24 aylığına çözebildiğini gösteriliyor.”

Kararmalar, çatlaklar, genital siğiller

Gebelik, diyabet, tekrarlayan enfeksiyonlar, kozmetikler, sık tıraş etme gibi bir dizi neden, genital bölgede kararmalara neden oluyor. Dış genital bölgeye yani vulvaya uygulanan yüzeyel lazer uygulamaları ile bölgenin orijinal rengine döndürülmesi sağlanıyor. Hiçbir yan etkisi olmayan vajinal beyazlatma işlemi dakika sürüyor ve genellikle tek seansta başarılı sonuç veriyor. Bazı durumlarda birkaç seans gerekebiliyor. Ayrıca dış dudaklarda sarkma gibi problemler varsa onlar da toparlanabiliyor.

Bir diğer uygulama alanı da özellikle gebelikte meydana gelen “stria”lar yani çatlaklar. Bunlarda da lazerin çok etkili olduğunu belirten Doç. Dr. Abike, “Genital bölgede ‘kondiloma’ denilen siğiller de günümüzde lazer ile başarılı şekilde tedavi ediliyor” diyor.

Lazer tedavisi nasıl uygulanıyor?

Vajinanın doğal bir boşluk olduğunu, bu nedenle lazer uygulamalarının PAP smear testi ya da muayene işlemi gibi basitçe gerçekleştirilebildiğini söyleyen Doç. Dr. Faruk Abike, işlemin nasıl yapıldığına ilişkin detayları şöyle anlatıyor: “Vajina ve rahim ağzı ağrıya duyarlı değil. Örneğin; idrar kaçırma sorununda anestezi gerekmeden, acısız, dakikalık bir uygulama ile vajina içerisine ,5 mm aralıklarla lazer uygulaması yaparak, ardından ortalama dört hafta sonra belki bir seans daha uygulayarak bu sorun çözülebiliyor. En önemlisi de robotik lazer sayesinde, işlem sırasında uygulanacak doz ve alan rahatsızlığa göre seçilebiliyor. Bu konuda yapılan yayınlar, cerrahi ile kıyaslanan yöntemin efektiflik açısından farksız olduğunu ortaya koyuyor. Neredeyse ameliyatlar kadar etkili olan lazerdeki en önemli fark ise hastanın günlük yaşamına dönüş süresinin daha kısa olması.”

*Bu içeriğin geliştirilmesinde Tıbbi Direktörlük katkı sağlamıştır.
*Web sitemizdeki bilgiler kişileri tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımaz. Tanı ve tedaviye yönelik tüm işlemlerinizi doktorunuza danışmadan uygulamayınız. İçeriklerde Acıbadem Sağlık Grubu'nun tedavi edici sağlık hizmetlerine yönelik bilgiler yer almamaktadır.

RANDEVU AL  

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası