dinlendirici meditasyon müzikleri / Ruh Dinlendirici Müzikler ‑ 曲・歌詞:Rahatlatıcı Müzik Terapi | Spotify

Dinlendirici Meditasyon Müzikleri

dinlendirici meditasyon müzikleri

Zihninizi Dinlendirecek 7 Meditasyon Müziği

İş yaşamında, okulda ya da gündelik yaşamda farkında olarak ya da olmayarak, birçok stres ögesi ile zihnimizi yoruyoruz. Zihni, stres ögelerinden arındırma ve azalan stresle, yaratıcılık ile verimliliği artırma yöntemi olan meditasyon, ruhumuzu rahatlatmanın önemli bir aracı. Meditasyon, çeşitli ritüellere dayanan bir inanç olmayıp, sağlık kurumları ve bilimsel otoriteler tarafından kabul görmüş uygulamaları barındıran, beden ve zihin farkındalığıdır. Bu anlamda kaygı bozukluğu, endişe ya da stres kaynaklı farklı sorunları aşmanın en önemli anahtarıdır. Meditasyon sürecinde, tercih edilebilecek birçok uygulama var, ancak her ne olursa olsun, olmazsa olmaz öge zihnin en derin yönlerine dahi, huzurun etkilerini ulaştıran müzik. Meditasyon uygulamalarında bedenin, ruhun ve zihnin dinginliğini sağlayan temel faktörler içinde, meditasyon müziği geliyor.

Neden meditasyon müzikleri dinlemelisiniz?

Özellikle yoğun tempoda ilerleyen, ruhunuzu ve bedeninizi yoran bir hayat ritmine sahipseniz, zihniniz bu yoğunluğa bir süre sonra reaksiyon gösterebilir. İş yaşamının yanı sıra, sosyal hayat, çeşitli kişisel sorumluluklar ve spontane gelişen durumlar insan bedeninde birçok sorunun ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu sorunlar arasında, kaygı bozukluğuna kadar gidebilen endişeli bir ruh hali, uykusuzluk ve yorgunluk kaynaklı sorunlar ve beraberinde gelen kronik sağlık problemleri yer alıyor. Başarılı olmak ve mutlu bir hayata sahip olmak hemen herkesin hedefi. Ancak bunu yaparken, iç huzurunuzu kaybetme noktasına gelirseniz, zararlı çıkan olabilirsiniz. Günümüzde birçok kişi, meditasyon müziği ile strese karşı mücadele ediyor.

Yolculukta, ofiste, okulda ya da seyahatte, kısacası bulunduğunuz her anda dinleyebileceğiniz meditasyon müzikleri, yaşadığınız iç sıkıntılara karşı meditasyonun ferahlatıcı etkisini gösteren, bir arkadaş gibi adeta. Bilim insanlarının, stres sorununa karşı bir panzehir olarak nitelendirdiği meditasyonu, her an size hissettiren meditasyon müziği, çeşitli platformlar aracılığı ile artık her an ulaşılabilir bir konumda. Peki en iyi meditasyon müzikleri hangileri? Yalnız başınızayken ya da kalabalık ortamlarda kulaklık ile, Spotify, Youtube ya da Soundcloud gibi mecralarda dinleyebileceğiniz kaliteli meditasyon müzikleri içinde bir seçki yaptık.

Zihninizi rahatlatacak meditasyon müzikleri

Her meditasyon müziğinin, ruhunuzda uyandırdığı farklı etkiler olur. Listemizde yer alan meditasyon müziklerinin konsepti, ruhunuzdaki stresi ve karmaşayı dizginleyen ve sizi dinlendiren bir çizgide. İşte zihninizde ferahlatıcı bir etki yapacak birbirinden güzel meditasyon müziği önerileri…

● Orbital - Matter and Energy

● Waves - Opus Monik

● Hypnosis - Benjamin Martins

● Supernova - Adrian Coly

● More than Anything - Desolate Horizons

● Felicia - Antonie Pepe

● Ruby - Crystal Fragments

Meditasyon, müzik dünyasında ciddi bir akımı temsil ediyor. Bu anlamda, tavsiye ettiğimiz 7 meditasyon müziğinin dışında, birçok farklı tarzdan gelen sanatçının ortaya koyduğu binlerce önemli eser var. Beyin dalgalarını etkileyen, kalp ritmini yavaşlatan ve sizi sakinleştiren kaliteli meditasyon müzikleri içinde, o anki ruh halinize göre farklı eserler de tercih edebilirsiniz.

Meditasyon yaparken dinlenen müzikler listesinde, yukarıdaki şarkılar dışında en önemli isimlerden birisi olan Deuter’den Space veya Koyasan albümlerini dinlemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Ayrıca Marconi Union’dan Weightless, Airstream’den Electra ve Enya’dan Watermark’ı da listenize ekleyebilirsiniz. Odaklanmış bir şekilde meditasyon müziği dinlerken, sizi o anki streslerinizden uzaklaştırarak, adeta dünya dışı bir düzleme götüren, zihninizin berraklaşmasını sağlayan meditasyon müziği dünyasında, herkes kendi keşifleri ile, kendini keşfediyor.

Meditasyon dışında, stresten arınmak ve zihninizi bir noktaya odaklamak adına bir kitap okuyorsanız, kitap okurken odaklanılacak müzik seçiminde bulunmak isteyebilirsiniz. Mac DeMarco’dan Chamber of Reflection, Bach’tan Cello Suite No. 1 in G Major BWV I. Prelude de, kitap okurken dinleyebileceğiniz eserler arasında.

Ruh halinize göre dinleyebileceğiniz tematik meditasyon müzikleri

İnsan zihni, sakinleşme sürecinde bazen sözlerden, ritimden ve ilgi dağıtan daha birçok şeyden uzaklaşıp, sadece bir noktaya yönelmek ister. Böyle anlarda, meditasyon için daha farklı müzikler de arayabiliyoruz. Gevşeme amacı ile tercih edebileceğiniz, meditasyon esnasında arka planda çalabilecek meditasyon müzikleri konusunda da sizlere bir liste sunacağız.

● Su sesi

● Fırtına sesi

● Şamanik meditasyon müzikleri

● Sakinleştirici rüzgar ve yağmur

● Orman sesi

● Uzay sesleri

● Huzurlu gökyüzü

● Yin ve yang

● Yağmur sesi

● Okyanus dalgaları

● Deniz sesi

Yukarıda yer alan meditasyon müziklerini farklı platformlarda aradığınızda karşınıza güçlü bir içerik çıkacak. Spotify’da yer alan meditasyon müziği listelerinde, Youtube’da yer alan meditasyon müziği videolarında çok daha fazlasını keşfedebilirsiniz. O an nerede olursanız olun, ne için orada bulunuyorsanız bulunun, dinlediğiniz müziğe odaklandığınızda ruhunuz size stres dayatan birçok şeyden uzaklaşacak, rahatlığı her hücrenizde hissettirecektir.

Meditasyon esnasında, zihninizin berrak bir şekilde kalabilmesi adına arka plan müzikleri oldukça önemlidir. Günün farklı anlarında, spontane gelişen günlük olaylara karşı iç huzurunuzu ve sakinliğinizi korumak adına, tercih ettiğiniz müziklerde meditasyon müziklerinde yer alan sessiz ritmi içeren, sizi gevşeten ve odaklı bir şekilde düşünmenizi sağlayan eserleri tercih edebilirsiniz.

Ses frekansları beyni etkiliyor

Meditasyon, yazımızın başında da bahsettiğimiz üzere çeşitli dogmalara dayanan, dini ritüellere dayanan bir yaklaşım değil, aksine bilim insanlarının etkisini kabul ettiği bir felsefedir. Meditasyon müziklerinin yarattığı etki, bilim insanları tarafından yapılan birçok çalışma ile kanıtlanmıştır.

Ses frekanslarının beyinde yarattığı değişimler, tercih edilen müziklerin sakinleştirici bir tonda olması durumunda insanı rahatlatan bir fark yaratabilir. Doğru meditasyon müziği, o anki kalp ritminizle, kan akış hızınızla ve iç huzurunuzla uyumlu bir şekilde ruhunuza işleyecek, sizi tüm stres ögelerinden uzaklaştıracaktır. Bu anlamda, meditasyonun bizlere sunduğu yaklaşımı hayatın her alanında uygulamak ve yer vermek için, uygun ve etkili meditasyon müziklerini bulunduğunuz her an, uygun ortamlarda dinleyebilir, “ruhun gıdası” olarak nitelendirilen müziğin gücü ile, meditasyonun fark yaratan dinginleştirici etkisini hissedebilirsiniz.

Rahatlatıcı müzik

Bu uygulama hakkında

Rahatlatıcı müzik, yorgunluk, stres, uykusuzluk ve boğaz sinirleri için idealdir. Çalışma, uyku, meditasyon, okuma, yoga ve spa'da kalırsanız harika olur. Ayrıca çocuklar ve bebekler için de geçerlidir. Dinlendirici melodileri dinlemek stres azaltır, konsantrasyonu artırır ve kulak çınlamasını hafifletir.

Uygulamayı indirin ve gününüzü stres ve gerginlikten uzaklaştırın. Dinlendirici müzik ve melodik sesleri dinleyin, aklınızı ve ruhunuzu rahatlatın. Dinlendirici seslerin ve melodilerin geniş bir koleksiyonu sakinleşip dinlenmenize yardımcı olacaktır.

Kendi ses kompozisyonlarınızı oluşturun, kuş sesleri, cicadas, yağmur sesi, rüzgar sesi, gece sesleri ve daha pek çok şey gibi doğa sesleriyle gevşeme müziği ekleyin ve karıştırın.

Telefonunuzdaki bu uygulama sayesinde nerede olursanız olun ve istediğiniz zaman rahatlatıcı müzik ve rahatlatıcı melodileri tadabilirsiniz. Geceleri uyurken dinlendirici müzik çalmak, dinlendirici bir uyku ve etkili bir dinlenmenin en iyi yoludur.

Kulaklıkları takın, gözlerinizi kapayın ve kaplıca gibi hissedin.

Başvurunun Avantajları:
● Dahili zamanlayıcı,
● Yüksek kaliteli ses,
● Arka planda çalışabilme,
● Otomatik yürütme modu,
● Kolay kullanım,
● Çevrim dışı çalışma, veri bağlantısı gerekmez,
● Uygulama içi ücret yoktur (tamamen ücretsiz uygulama).

Uyku için müzik:
Melodi sesleri dinlerseniz daha kolay uykuya dalacaksınız, daha çok dinlenip gününüze daha iyi bir ruh halinde başlayacaksınız.

Konsantrasyona Müzik:
Rahatlatıcı müzik sizi konsantre etmeyi ve odaklanma seviyesini arttırmayı kolaylaştıran gürültüye ve ortam gürültüsüne karşı korur.

Meditasyon için müzik:
Yatıştırıcı sesler sakinleşmenizi ve iç huzura kavuşmanızı sağlayacaktır. Dinlenmek için gereken zaman daha keyifli olacak.

Kulak çınlatma düzelmesi:
Çoğu kimse rahatlatıcı müzik dinleyerek ortadan kaldırılabilecek bir kulak çınlaması geçirir.

Daha iyi uyuyun ve dinlenin.
Deneyin gerçekten ücretsizdir.

Güncellenme tarihi

15 Nis

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir