aloe vera jeli yüzde ne kadar kalmalı / Aloe Vera Jel Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? - Çam Termal Otel

Aloe Vera Jeli Yüzde Ne Kadar Kalmalı

aloe vera jeli yüzde ne kadar kalmalı

Aloe Vera Jeli Nasıl Saklanır?

 Asphodelaceae familyasına ait bir bitki olan aloe vera, tıbbi amaçlarla kullanılan bir sarısabır türüdür. Aloe vera bitkisi yeşil kabuk bölümü ve jel bölümü olarak 2 bölümden oluşur. Aloe vera jeli özellikle son yıllarda cilt bakımında kullanılır. Ancak bunun dışında az miktarda jel içeceklere eklenerek de tüketilmektedir. Süs bitkisi olarak da evlerde yetiştirilen bu bitki, büyüdüğünde yapraklarının ayrılması ve içindeki jelin çıkartılmasıyla kullanılır. Aloe vera jeli, sivilce, akne, cilt lekeleri gibi farklı cilt problemlerinin tedavisinde maske olarak uygulanır. 

Aloe Vera Jeli Nasıl Saklanır?

  1. Aloe vera jelini muhafaza etmek için, çıkardığınız jeli temiz cam bir kavanoza koyabilirsiniz.
  2. Cam kavanozun kuru olması ve kapağının sıkıca kapatılması gerekir. Bu sayede jelin yapısını koruyabilirsiniz.
  3. Aloe vera jelini serin kuru bir yerde ve buzdolabında 1 haftaya kadar saklayabilirsiniz.
  4. Bu süre içerisinde jelin toza ve suya maruz kalmamasına özen gösterin.
  5. Aloe vera jelinde renk değişimi, keskin koku ve küflenme görürseniz, bu jeli çöpe atmanız gerektiğini unutmayın.


Aloe Vera Jeli Buzluğa Konur Mu?

  1. Aloe vera bitkisinin jelini ve yapraklarını çıkarmadan orta büyüklükte olacak şekilde kesin.
  2. Kestiğiniz parçaları buzluğa atarak dondurun.
  3. Dondurulmuş aloe vera jelini istediğiniz zaman çıkartarak kullanabilirsiniz.
  4. Dondurulmuş aloe vera jeli, özellikle güneş yanığı, normal yanık ve morluklar için oldukça etkilidir.

Aloe Vera Jeli Uzun Süre Nasıl Saklanır?

  1. Aloe verayı uzun süre saklamak için, buzlukta dondurma yöntemini kullanabilirsiniz. Bu şekilde 1 yıla kadar muhafaza etmek mümkündür.
  2. Ancak jelin sıvımsı yapısını kaybetmek istemiyorsanız, içerisine aynı miktarda bal koyup karıştırarak buzdolabında daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  3. Eğer jeli saç, tırnak ve cilt bakımı için kullanacaksanız, jeli E vitamini takviyesiyle karıştırarak normalden daha uzun süre saklayabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Aloe vera nasıl yetiştirilir?
  2. Çilek nasıl saklanır?
  3. Nar nasıl saklanır?
  4. Avokado nasıl saklanır?
  5. Polen nasıl saklanır?

Aloe Vera Yüze Nasıl Uygulanır? Aloe Vera Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Aloevera özellikle iyileşmeyi kolaylaştırmak, cilt sorunlarını ve yanıkları etmek gibi çeşitlilik gösteren tıbbi amaçlar için kullanılmış doğal bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Aloe Vera Yüze Nasıl Uygulanır?

Aloe vera'nın cilde faydalarından yararlanmak adına bu parmak uçları yardımıyla nazik bir şekilde yüzeuygulanır. Yüzünüzde bulunan aloe vera'dan tam anlamıyla yararlanmak adına hafifçe kurulamak gerekir. Aloe veranın yüze uygulanması esnasında yüz bölgesine derinlemesine bir masaj yapılmasına gerek yoktur.

Aloe vera'nın çok fazla emilmesi söz konusu olur ise ters etkiye sebebiyet verebilir ve yüz bölgesinin kurumasına yol açabilir. Bunun için aloe vera'yı yüze yalnızca ince bir jel tabaka şeklinde uygulamak önemlidir. En iyi sonuçların sağlanabilmesi için, aloe vera'yı yüz bölgesinde yaklaşık 10 dakika kadar bir süre bekletmekte yarar olacaktır. Daha sonra yüz bölgesi soğuk su ile durulandıktan sonra kurulanmalıdır.

Aloe Vera Maskesi Nasıl Hazırlanır?

Aloe vera maskesi farklı cilt tiplerine uygun olarak hazırlanabileceği gibi tüm cilt tiplerine uygun olarak da rahatlıkla hazırlanabilir.

Tüm cilt tiplerine uygun olan Aloe vera maskesi: Öncelikle iki tane aloe vera yaprağının jeli çıkarılarak blender'ın içine konur. Sonrasında üzerine yarım limonun suyunu eklenir ve yaklaşık olarak bir dakika kadar bir süre boyunca karıştırılır. Bu şekilde hazır hale getirilmiş olan aloe vera maskesi cilde uygulanır. Maskenin cilde uygulanmasından sonra 15 dakika kadar bir süre beklenir ve sonrasında ılık su ile cilt durulanır. Eğer cilt yapısı hassas değilse bu maskeyi haftada iki defa uygulamak ideal olacaktır.

Siyah nokta önleyici aloe vera maskesi: Yarım salatalığın kabuğu soyulur ve dilimlenir. Sonrasında blendar’dan geçirilir ve üzerine 2 yemek kaşığı aloe vera jeli ilave edilir. Ardından 1 yemek kaşığı bal, yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı yoğurt ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Malzemelerin tamamının iyice karıştırılmasından sonra 2 yemek kaşığı kil ilave edilip macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. Hazır olan maske cilde kalın bir tabaka halinde sürülüp 15 dakika bekletilir. Ardından soğuk suyla durulanır. Bu maske haftada 1 kez cilde uygulanabilir.

Aloe vera bitkisinden aloe vera jeli nasıl yapılır?

Aloe vera sadece bir bitki değil. Aynı zamanda hem cildiniz hem de sağlığınız için mükemmeldir. Yanık, sivilce, güneş ve sedef hastalığı gibi deri rahatsızlıklarının sebep olduğu lekeleri tedavi eder. Peki iyileştirici özelliği bulunan aloe vera bitkisinden, aloe vera jeli nasıl yapılır?


Çoğu insan aloe vera jelinin güneş yanığı üzerindeki faydalarını biliyordur. Ağrıları yatıştırmak ve küçük yanıklardan kaynaklanan iltihaplanmayı azaltmak için harikadır, ancak buna ek olarak geniş bir kullanım alanı daha bulunmaktadır. Aloe vera, iltihap önleyici, antiseptiktir ve iyileşmeye yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Cildi nemlendirir ancak yağlı bir his bırakmaz, bu nedenle çoğu cilt tipi için uygundur. Bu nitelikler, özellikle kuru, kaşıntılı saç derisi ve kepekle mücadele ediyorsanız, saç ve saç derisi için de harikadır.


Birçok insan ayrıca sindirime yardımcı olmak ve mide ülserlerini hafifletmek için aloe vera'yı dahili olarak kullanır. Aloe vera jeli, vücudu yenilemeye yardımcı olan çok sayıda vitamin ve mineral içerir. Bu ilaçlar, sağlık uzmanınızın tavsiyesi altında uygulanmalıdır.



Aloe vera eviniz için harika bir bitkidir. Sadece evinizdeki havayı filtrelemekle kalmaz, aynı zamanda farklı kullanımları olduğu için harika bir seçenektir. Aloe bitkisinin bakımı kaktüse benzer. İyi drenajlı, kumlu toprak gerektirir ve dona tolerans göstermez. İç mekanlarda çok iyi sonuç verir. İyice sulayın, ancak tekrar sulamadan önce mutlaka toprağı kontrol edin. Fazla su bvitkinin bozulmasına neden olur.


Aloe vera yaprakları uzun ve tırtıklı kenarlarla hafifçe kavislidir. Jel, yaprağın derisi arasındaki kalın etli kısımdır.Evde kolayca hazırlayacağınız 51 güzellik reçetesi yazısını okumak için tıklayınız...


Malzemeler:

  • Aloe vera yaprağı
  • Bıçak
  • Saklamak için temiz hava geçirmez bir kap
  • Blender
  • Temiz kase

Yapılışı:

20 cm uzunluğunda olan aloe vera yaprağını kesin. Hemen kenarlarındaki tırtıklı bölümleri kesin. Sadece kenarı almaya çalışın çünkü jeli bu parçalardan çıkarmak zordur. Bıçağı yan şekilde ve şeritlerden birinin ucundaki derinin hemen altına gelecek şekilde kesmeye başlayın. Bıçağı, derinin alt kenarı ve yaprağın tüm uzunluğu boyunca dikkatlice kesin. Mümkün olduğunca fazla jel elde etmek için yaprağa yakın kalmaya çalışın. Tüm deri parçasını çıkardıktan sonra, bölümü ters çevirin ve diğer tarafla tekrarlayın.


Aloe vera bitkisinin içindeki jel kısmı 2 - 3 parçaya bölün ve temiz bir kaseye ya da blender koyun. Tüm bölümlerin derisi soyulup blenderda, pürüzsüz olana kadar karıştır. Blenderın çalıştırdığınızda hemen köpürecektir. Bu normal. Pürüzsüz olana kadar karıştırmaya devam edin. Köpük sonunda aşağı inecektir. Jeli saklama kabına dökebilir ve soğutabilirsiniz. Buzdolabında yaklaşık bir hafta saklayabilirsiniz.



Taze aloe vera jeli buzdolabında sadece bir hafta kalabilir. Daha küçük bir yaprak kullanıyorsanız bu sorun olmayabilir, ancak büyük bir yaprak alırsanız, muhtemelen bir haftada kullanabileceğinizden daha fazla jel elde edersiniz. Hiçbirinin boşa gitmemesi için onu korumanın başka yolları da var...


Dondur

Fazla kalan aloe vera jelini buz kalıplarına dökün ve dondurun. Aloe küplerini dondurucuda güvenli bir kapta ya da torbada saklayabilirsiniz. Yanıklar için kullanmak istediğinizde aloe küplerini kullanabilirsiniz.


Alternatif olarak, aloe vera bitkisini küçük parçalar halinde kesin ve parşömen kaplı bir fırın tepsisine koyun ve dondurun. Parçalar donduğunda, dondurucuda güvenli bir kaba ya da torbaya koyun.


Doğal koruyucular ekleyin

1 bardağa 2000 mg C vitamini ve 1600 IU (1 yemek kaşığı ya da 4 400 IU kapsül) E vitamini ekleyin. Toz C vitamini ya da uygun miktarda tableti ezin. Vitaminler iyice karışana kadar karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra karışımı dinlendirin. Daha sonra tekrar karıştırın. Bu karışımı buzdolabında saklarsanız, jelinizin ömrünü yaklaşık 8 aya çıkmaktadır.



Referanslar:

Katie Wells "How to Make Aloe Vera Gel from Fresh Aloe". Şuradan alındı: https://wellnessmama.com/natural-home/aloe-vera-gel/ (29.06.2019).




nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası