prefabrik ev imar izni / Turizm İmarlı Arsaya Prefabrik Ev Yapılır mı? - Villa Yapı Prefabrik

Prefabrik Ev Imar Izni

prefabrik ev imar izni

Prefabrik evler son yılların en çok tercih edilen konut tipinin başında yer almaktadır. Ucuz, güvenli, dayanıklı, sağlam ve hızlı teslimat avantajları gibi avantajlardan dolayı prefabrik evler insanlar tarafından fazlasıyla sevilmektedir. Önceden sadece hizmet alanlarında kullanılan prefabrik yapılar günümüzde ise yaşam alanları olarak bile kullanılmaktadır. Prefabrik yapılarda kullanılan teknolojiler prefabrik evlerin gelişimini büyük ölçüde hızlandırmıştır. Prefabrik evler özellikle yazlık arazisi bulunan insanlar için biçilmiş kaftan olma özelliğini taşımaktadır. İnsanların çoğu yazlık arazisini inşaat alanına döndürmek istemiyor ve kolay pratik bir yol olarak prefabrik evleri tercih ediyor. Prefabrik evler diğer betonarme yapılara nazaran hem çok daha ucuz hem çok daha pratiktir. Biz bugünkü içeriğimizde siz değerli okurlarımız için prefabrik ev belediye masrafları konusu hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. İçeriğimizi dikkatli bir şekilde okuduktan sonra prefabrik ev yaptırırken belediyeye ödemeniz gereken bütün masraflar hakkında bilgi birikimine sahip olacaksınız. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan hadi konumuza başlayalım!
Prefabrik Ev Belediye Masrafları
Prefabrik ev yaptırırken belediyeden veya il özel idaresinden bir takım gerekli izinleri çıkarmamız gerekmektedir. Bunun yanında da harç ücretleri bizim masrafımız olmaktadır. Aşağıda belirtilen ücretler “İstanbul” ili için geçerlidir. Siz “İstanbul” dışında başka bir ile prefabrik ev kurulumu yapacaksanız bu ücretlerin çok daha altında bir ücretlendirme ile karşılaşabilirsiniz.
Avan Proje Tasdik Ücreti
Mimari, Statik,Elektrik, Mekanik ve istenirse Peyzaj projeleri için her bir proje için hesaplanır. (Prefabrik Konut için metrekaresi TL)
İmar Durumu Belge Ücreti (ilk müracatta her bir belge için)
Belge Adet Fiyatı: 80 TL
 Fotokopi ve Dosya İnceleme Ücreti
 Suret (Fotokopi) Ücreti sayfa :   TL
 Suret Tasdik Ücreti sayfa : TL
 Dosya İnceleme Ücreti parsel:   TL
Aplikasyon Krokisi Ücreti
Bu konuda detaylı bakanlık tablosu için aşağıda ki bağlantıya tıklayınız.
funduszeue.info%20YILI%20H%C4%B0ZMET%20%C3%9CCRETLER%C4%B0%20ve%funduszeue.info
Proje ofisine ödenecek ücret.
Yapı denetimine ödenecek ücret.
Buraya kadar olan ki kısımlar inşaat aşamasından önce olan ödemelerdi, inşaatınız bittikten sonra ise iskan almak için ödeme yapmanız gerekmektedir. Onlara da hadi gelin hep beraber değinelim.

Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan ) Alınmasına İlişkin Ücretler
Prefabrik Ev- Konut   metrekare kadar metrekare: TL
Kaynak : funduszeue.infoul/BBImages/Slider/Image/imar-mudurlugupdf
Röperli kroki nedir?    
    Bazı illerde, prefabrik evlerde iskan öncesi röperli kroki istenmektedir.
Röperli kroki aplikasyon krokisinin özel bir çeşididir. Genellikle yapı kullanma izin belgesi öncesinde yapının projesine uygun olup olmadığının kontrolü için istenmektedir.
Röperli kroki ücreti aplikasyon ücretine ilave + TL olarak hesaplanır.
Şehirlerde ruhsat için belediyelere başvurulması gerekmektedir.
Köylerde ise ruhsat için il özel idareye başvurulması gerekmektedir.
Prefabrik ev yaptırmadan önce ruhsat alırken sizden istenecek belgeler şunlardır;
Arsanızın tapusu.
Arsanıza inşa edilecek yapının imar projesi.
Prefabrik evin statik projesi.
Prefabrik evin su ve elektrik tesisatı projesi.
Prefabrik evin röperli veya ebatlı krokisi.
Bu belgeler kısacası prefabrik evlerin belediye masraflarını oluşturmaktadır. Prefabrik evlerin kurulumuna başlamadan önce mutlaka evin müstakbel arsasına ayrıntılı bir çalışma ve inceleme yapılması gerekmektedir. Bu sayede ileride doğabilecek problemler çok daha önceden tespit edilebilir. Bu incelemeler sonucu arsa satın alınmadıysa ona göre alınmalıdır ve konuta uygunluğu bunun yanı sıra kurulacak sistemlere de uygunluğu kontrol edilmelidir.  Arsanın yapısı imara uygunsa prefabrik ev yapımına gönül rahatlığıyla başlanabilir.
Belediyenin Bizden İstedikleri
Elektrik mühendisinin elektrik projesini imzalaması
İnşaat mühendisinin statik projesini imzalaması
Mimari projeyi mimarın imzalanması
Mekanik proje için makine mühendisinin imzalaması
Belediyeden prefabrik ev için izin alırken gerekli olan bu projelerin çizimleri de bize ek olarak bir masraf oluşturmaktadır ve bu masrafları belediye masrafları olarak nitelendirebiliriz. Belediyeler tarafından verilecek olan ruhsatlar prefabrik evlerin metrekaresine göre değişiklik göstermektedir. Prefabrik ev yaptırırken belediye masraflarının yanı sıra evrak masraflarını da dikkate almanızı öneririz. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler öncelikle prefabrik ev ruhsatı için gerekli izinleri almalı ve ardından evin kurulumunu gönül rahatlığıyla tamamlayabilir.
Bu içeriğimizde prefabrik ev inşası için gerekli olan izinleri ve ruhsatların yanı sıra prefabrik ev belediye masrafları konusu hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız ki içeriğimizin amacını başarılı bir şekilde yerine getirebilmişizdir. Prefabrik ev sahibi olmayı düşünüyorsanız ve profesyonel bir ekiple çalışmak istiyorsanız Merlin Yapı ailesiyle tanışın! +90 26 07 bu numara aracılığıyla bizimle iletişime geçerek aklınızda ki bütün soruları veya sorunları bize danışabilirsiniz. Yedi gün yirmi dört saat bizimle iletişime geçebilirsiniz, sizin için buradayız ve hep burada olacağız!

Prefabrik Ev Belediye Masrafları
 

İmarsız Arsaya Prefabrik Yapı Yapılır Mı?

prefabrik yapı için arsa

Prefabrik yapı inşa etmek için ilk ihtiyaç, doğru koşulları sağlayan bir alandır. Prefabrik yapı için arsa seçimi, bu yapıların hangi arsa üzerine kurulabileceği ve resmî işlemlerin neler olduğu bu aşamada önemlidir.

Farklı özelliklere sahip arsalar üzerinde kurulması mümkün olan bu tarz temelsiz yapıların resmiyet kazanmaları ve ruhsat alabilmeleri için kurulumlarının bazı kurallara bağlı olarak yapılması gerekir.

Çünkü arazi üzerine izinsiz bir prefabrik yapı kurulduğunda ileride problem yaşanabilir. Prefabrik yapı kurulumu için arazi arama aşamasındayken, satın alım işleminden önce arazinin doğru koşulları sağladığından emin olunmalıdır.

İmarsız arazi olarak anılan tarla, bağ ve bahçe statüsündeki topraklar, üzerine yapı kurulmasına izin verilmediğinden en büyük sorunu oluşturur. Peki, imarsız arsa üzerine prefabrik yapı yapılabilir mi? Hangi şartlarda yapılabilir?

Prefabrik Yapı İçin Arsa Özellikleri Neler Olmalıdır?

Yeni satın alınan ya da hali hazırda sahip olunan imarsız bir tarla üzerine prefabrik yapılmasına belirli koşullar altında izin verilebilir. Sit ve tarım alanı statüsünde olan yerler için temelsiz ve kulübe tarzında inşaatlara, uygun şartlar sağlandığı takdirde izin veren mevzuat bulunur.

kadastro planı

Söz konusu uygulamaya, toprağın kazılmasını gerektirmese dahi normal bir inşaat muamelesi yapılır. Arazi kullanım hakkını kaybetmemek için devlet eli ile haklar güvence altına alınmıştır ve belli şartlar altında yapılaşmaya izin verilir. İmarsız arsa üzerine prefabrik yapı için arsa şartları şöyle sıralanır:

  • Ulaşım konusunda sıkıntı yaşanmaması ve ekstra bir uygulama gerekmemesi için aranan ilk şart, arazinin yola cephe bir konumda olmasıdır. Çünkü devlet, imarı olan her yapı için yol, elektrik ve su ihtiyacını karşılayacak altyapıyı inşa etmek zorundadır.
  • İnşaata başlanmadan önce elektrik, su ve kanalizasyon sistemi için gerekli altyapının bulunması ve son kontrollerin yapılması da şartlar arasındadır.
  • İmar kanun ve yönetmeliklerinde açık bir şekilde yola cephe olması gerektiğinden bahsedildiği için bu sorun çözülmediği müddetçe yapılaşma izni alınamaz. Geçit hakkı gibi yönetmelikler baz alınarak yol sağlanırsa ilk şart karşılanmış olur.
  • Kadastro cephesi bulunan imarsız arsalarda belirli bir limit dahilinde imar izni verilir. %5 olarak belirlenen bu oran, metrekareden büyük yapılaşmaya izin verilmediğini anlatır.
  • Gelecekte bölge için planlanan bir projenin olması da inşaatın akıbeti için sorun teşkil edebilir. Belediye ve gerekli mercilerden arsa üzerindeki dava, proje ve benzeri durumları sorgulayarak önlem alınabilir.
  • Arsanın tamamı için nitelik değişikliği talebinde bulunulduğunda arsa imara uygun ise inşa izni istenebilir.

İmarsız Arsada Prefabrik Yapı İçin Ruhsat İşlemleri

yapı ruhsatı almak için gereken evraklar

metrekareye varan ölçüde bir prefabrik yapı için izin almak istiyorsanız öncelikle mevzuata hakim olmalısınız.

Prefabrik yapıların inşası İmar Kanunu’nun maddesinde yer alan hükümlere bağlanmıştır. Bu yapılar standart inşaatlar ile aynı şekilde değerlendirilir; boyut, taşınabilirlik, temelsizlik ve inşa teknikleri nedeniyle istisna olarak görülmez. Dolayısıyla prefabrik ve standart inşaat arasında ayrım gözetilmeden aynı kanun hükümleri uygulanır.

Görüldüğü üzere yapılarda ekstra bir ayrıcalık söz konusu değildir ve izin alınması gerekir. Arsa ve planlanan yapının türüne göre gerekli belgelerde değişiklik olabilir. Gerekli belge ve bilgi için her daim belediyeler ile iş birliği içerisinde olunmalıdır.

Yapı ruhsatı alınmadan inşaata başlamak cezai işleme tabi olduğundan bu adım asla atlanmamalı, detaylı olarak yapı türüne göre ihtiyaçlar incelenmelidir.

Prefabrik Yapı İçin Arsa Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

prefabrik yapı için arsa

İnşası planlanan yapı için yeni arsa arayışındayken bazı noktalara dikkat ederek seçim yapmak, maddi kayıp yaşamaktan koruyabilir. Seçim aşamasında ilk dikkat edilmesi gereken konu bütçedir.

İmarlı ve imarsız olarak iki farklı nitelikte toprak üzerine de yapılabilen prefabrik yapı için arsa fiyatları değişkendir. Arsanın imarlı olup olmaması ya da gelecekte niteliği değiştirilmeye uygun oluşu fiyatını etkiler.

  • İmarlı arsalar, üzerine farklı türde bina inşa edilmesine izin verir. İzinler; konut, ticaret ve turizm imarı gibi farklı cinslere sahiptir. İnşa edilmesi istenen yapı türüne göre izinler arasında değişime gitme imkânı vardır.
  • İmarsız arsalar ekip biçmeye uygun olan toprak parçalarıdır. Tarım faaliyetlerini korumak adına üzerinde yapılaşmaya, belirli şartlar sağlandığı takdirde %5 oranında izin verilir. Genellikle tarla sahibinin kişisel kullanımı, işçi konaklaması ya da barınak tarzında yapılaşma için inşaat gerekir.

Arsa seçimi yaparken altyapı ve yol gibi şartların sağlandığından emin olmak gerekir. Satın alma işleminden sonra imar çıkıp çıkmayacağını sorgulamak risk almaktır ve olumsuz durumlarda sorun içinden çıkılamaz hale gelebilir. Her daim seçilen arsanın belediyeden sorgulanması ve yerinde canlı görülmesi tavsiye edilir.

İmarlı veya İmarsız Arsada Prefabrik Yapının Avantajları Nelerdir?

  • İmarsız bir arazinin sonradan niteliği değişebilir ya da kamulaştırılabilir. Bu durumda sökülüp taşınabilir olan prefabrik yapılar başka bir alana kurulabilir. Nitelik değişimi ve kamulaştırma işlemlerinde taşınabilirlik avantajı sağlar.
  • Uygun prefabrik fiyatları, birden fazla yapıya ihtiyaç duyulduğunda avantajlıdır. Sökülüp farklı bir alana taşınabilir ve toprağa bağımlı olmadan kullanımda süreklilik getirisi vardır.
  • Yalıtım konusunda başarılı materyallerin kullanılması ile zorlu kış geçiren şehirlerde ve yüksek kesimlerde kullanıma uygun olur.
  • Prefabrik yapıların deprem dayanıklılığı konusundaki başarısı güvenlik ihtiyacını karşılarken olası risklere karşı önlem almayı sağlar.
  • Kısa sürede inşa edilmesi ve tekrar sökülebilmesi ile vakit kazandıran bir uygulamadır.
  • Ekstra bir temel ihtiyacı bulunmadığından sadece grobeton üzerine inşa edilebilir, şantiye kirliliği oluşturmaz.

Prefabrik Yapı ve Konteyner Yapı Kullanım Alanları

prefabrik ofisler

Konutun yanı sıra farklı yapı türleri de imarsız arsa üzerine kurulmak istenebilir. Özellikle tarım amaçlı kullanılan arazilerde birçok farklı nitelikte ve sayıda yapı gerekebilir.
Tarım ile ilgilenen şirketlerin sahip olduğu işçilerin konaklama ihtiyacını karşılaması gerekir.

Prefabrik olarak mevsimlik ve daimi işçilerin konaklaması için barınak yapılabilir. Bu durumda işçilerin konaklaması amacıyla şantiye içi yapılara benzer prefabrik tasarımlar tercih edilir.
Çoklu işçi konaklaması ihtiyacı nedeniyle toplu yapılaşmanın en çok gerektiği sektörlerden biri de inşaattır.

Taşınabilir konteyner ile prefabrik yapılar yeniden ve başka yerde kullanıma uygun olduğundan sektörel gereksinimi avantajlı şekilde karşılar.

Çoklu konaklama yapılan alanlarda işçi sağlığı ve güvenliği için tuvalet ve duş bulunması zorunludur. Metropol kabin anlayışı ile inşa edilen tuvalet ve duşlar ile bu gereksinim çözülebilir. Benzeri bir diğer ihtiyaç olan mutfak alanları da konteyner ve prefabrik yapılarla kısa süre içerisinde kurulur.

İş ve tarım alanı faaliyetleri süresince kullanılan malzemelerin saklanması ve emniyete alınması için kabin tipi kulübeler kullanılabilir. Yönetici ofisleri ve benzeri idare alanı için de kabin sık sık tercih edilir.

Birçok avantajı nedeniyle firmalar tarafından sık tercih edilen taşınabilir nitelikteki yapılar, boyutu ve özelliğine bakılmaksızın imar iznine tabi tutulur. 10 metrekarelik bir kabin ve metrekarelik konut arasında bir ayrım bulunmaz.

İmarlı ve imarsız arsa üzerine kurulması planlanan yapı gruplarına uygun fiyat ve üstün kalite avantajı ile sektörün öncüsü Villa Yapı’dan ulaşabilir, prefabrik ve konteyner modellerini inceleyebilirsiniz.

Prefabrik ev yapmak isteyene bin lira destek! Devletten depreme karşı kampanya

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hem afet bölgesine hem de Türkiye geneline yönelik devlet yardımları hız kesmeden devam ediyor.

Betonarme ya da prefabrik ev yapmak isteyen ihtiyaç sahiplerine bin TL arası yardım sağlanacak olan projede evsiz kalan ya da evi ağır hasar alan vatandaşların maddi olarak zorlanmadan güvenli bir barınak elde etmesi amaçlanıyor.

funduszeue.info

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve hasarlı binalarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine verilen desteği alabilmek için başvuru sahibinin T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını tamamlamış olması, hane içinde kişi başına düşen gelirin ise net asgari ücretin 1/3’ünden yani ,33 TL'den az olması gerekiyor.

Ayrıca yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile (anne ya da babanın olmaması), dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine de sahip olmanın gerekli görüldüğü hibe desteğine başvuran kişi, onarımı yapılacak evin ya da prefabrik ev yapılacak arsanın tamamına sahip olduğunu gösteren tapuyla başvurabilecek.

Prefabrik ev konusunda devlet desteği almak isteyenler ikamet ettikleri adreslerde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına müracaat ederek yardımdan faydalanabiliyor.

Başvuru kapsamında yapılan soruşturmalar neticesinde gerekli şartları sağlayanlara “muhtaçlık sınırı altında yaşayan ve gerekli şartları sağlayan hanelere” maddesi altında bin liraya kadar nakit destek veriliyor.

funduszeue.info

İMAR İZNİ OLMAYAN ARAZİYE PREFABRİK EV YAPILIR MI?

Müstakil ve tek katlı olması sebebiyle yasal esneklikler sağlanacağı düşünülen prefabrik evler veya gecekondular gerçekte betonarme ve çok katlı yapılarla aynı kanunlara tabidir.

Kanun önünde içinde yaşam sürülen her türlü yapı barınak kapsamına girdiğinden imar izni olması şarttır. Prefabrik de olsa ev inşa edeceğiniz alanda imar izni yoksa yapılan eve su, elektrik ve doğalgaz gibi temel ihtiyaçların belediye tarafından hizmeti sağlanamıyor.

Ev inşa edeceğiniz arsanın imar izni olup olmadığını yerel belediyenizden öğrenmeniz mümkün.

İmar Kanunu'nun 20’nci maddesine göre prefabrik evler de betonarme konutlar gibi imar planına ve yönetmelik hükümlerine uygun olarak yapılmak zorunda.

funduszeue.info

TARLAMA PREFABRİK EV YAPABİLİR MİYİM?


Yaşanan depremin ardından tarlalara prefabrik ev yapmak isteyenlerin sayısı arttı. Tarlanıza prefabrik ev yapmak için tarlanın yola dönük cephe olması şartı aranıyor.

Ayrıca tarla olarak görünen arsada inşa edilecek evin arsanın yüzde 5’inden daha fazla bir alanı kapsamaması gerekiyor.

Tarla üzerine yapılabilecek prefabrik ev için en yüksek sınır ise metrekare. Bu büyüklükten fazla bir eve izin verilmiyor.

İlgili Haberler

Gıda ürünlerinde büyük indirim! Stoklarla sınırlı, çabuk davranan ucuza alır! Peynirden makarnaya, nohuttan salçayaGSS tutarlarıyla ilgili flaş karar! Yüzde artırıldı: Hastaneye gidecekler dikkat!İhtiyaç sahiplerine tıkır tıkır yardım ödenecek! Bir yılda 10 bin TL alabilirsiniz: Başvuru detaylarına hemen bakın!O bankadan TL fatura yardımı! Son başvuru tarihini kaçırmayın, devir tasarruf devriTanımadığınız kişilerin profilinde 'Belki' yazacak! Whatsapp'tan grup sohbetlerine ilginç güncellemeBorcu olanlar derin bir oh çekecek! O tarihe kadar başvuru hakkınız var!İstanbul'da iş arayanlar dikkat! İBB, KPSS şartsız daimi çalışacak personel alımı yapıyor!Orucunu dışarda açmak isteyenlere kötü haber! İftar menüleri ceplere alev aldıracak: Bakın bir ailenin iftar maliyeti ne kadar!Ergin Ataman'dan kötü haber: Hastaneye kaldırıldı! Anadolu Efes maçlara başantrenörsüz çıkacakMaaşıyla geçinemeyenlere devletten büyük destek! Bakanlık bu sabah duyurdu: Şartları taşıyanlar TL yardım alacakKız Kulesi darmadağın olmuş! Son hali tartışma konusu oldu, işte restorasyonda son durumVatandaşlara Ramazan kredisi verilecek! Faiz oranı ve vade belirlendi: Nakde ihtiyacı olan o bankaların kapısında yatacakPrefabrik ev fiyatları ne kadar? 85 m2, m2, m Metrekaresine göre prefabrik ev fiyatlarıDeprem sonrası talepler patladı! 75 metrekare prefabrik ev TL! Devletten hibe de var
Prefabrik ev nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekli?

Prefabrik evlerin şüphesiz en büyük avantajı, çok kısa sürede oturuma hazır hale gelmeleri. Belki de bu nedenle son yıllarda çok fazla tercih ediliyorlar. Peki imarsız arsaya prefabrik ev yapılır mı? Prefabrik ev nasıl yapılır? Öncesi ve sonrasında neler yapmak gerekli? Prefabrik ev fiyatları neye göre belirlenir? Yapım süreci nasıl ilerler? İşte tüm ayrıntılarıyla prefabrik evlerin yapım süreci ve ince detaylar&#;

Prefabrik ev nasıl yapılır?

Prefabrik evlerin yapım süresi betonarme evlere göre daha kısadır. Normal bir evin inşası yıl sürerken, prefabrik evin temeli dahil ayda tamamlanması mümkün. Peki bu kadar kısa sürede prefabrik ev ev nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekli? Hem arsa durumu, hem prefabrik ev seçimi, hem de diğer detaylarıyla prefabrik ev yapım sürecini sizin için altı aşamada derledik. Bu aşamalara detaylıca bakalım&#;

1 &#; Arsanızın imar izni olmalı

Sanılanın aksine imar izni olmayan arsaya prefabrik ev yapılamaz. Aksi durumda hem yıkım, hem de cezai işlem uygulanabilir. Yani prefabrik ev yaptırmayı düşündüğününüz arsanın imar izninin olması ilk şart. Bu yüzden henüz arsayı alma aşamasında iseniz &#;imar izinli&#; arsa almayı tercih edin. İmara açık olmayan tarla niteliğindeki arsaya &#;imar izni&#; almak hem oldukça sıkıntılı, hem de uzun bir süreçtir. Burada bir küçük istisnayı hatırlatalım; eğer tarlanız 5 bin metrekare ve üzeri büyüklükteyse, oraya 2 katlı bir &#;bağ evi&#; yapmanıza izin verilebilir. Ancak bu durumda bile resmi makamlardan izin almak, projelendirme yapmak gerekli.

Diyelim ki prefabrik ev yaptırmayı düşündüğünüz tarlanızın imar izni yok, bu durumda ne yapacaksınız? Eğer kaçak bir inşaat yapmak istemiyorsanız, arsanızın imara açılması için ilgili makama başvurmanız gerekir.

Peki imar izni nasıl alınır?

İmar izni için arsanın bulunduğu belediyeye bir dilekçeyle birlikte istenilen belgeleri vermelisiniz. Dilekçeyle birlikte teslim etmeniz gereken belgeler şunlar:

  • Arsa tapusu veya hissedarlardan muvafakatname
  • Mimari proje
  • Elektrik, su ve kalorifer tesisatı projeleri
  • Statik proje
  • Ebatlı ya da röperli kroki

Ardından da belediyeden çıkacak kararı beklemelisiniz.

2 &#; Arsanızın imar durumuna göre prefabrik evinizi seçin

İmar sorununu çözdünüz ve imarlı arsanıza prefabrik ev yaptırmaya karar verdiniz. Sıradaki aşama yaptıracağınız evi seçmek. Bu aşamada şunlara dikkat etmelisiniz; eviniz imara uygun metrekaresi, evinizin yapımında kullanılacak malzemelerin kalitesi, evin kaç katlı olacağı ve elbette bütçeniz.

yılı için kabaca prefabrik ev fiyatlarına BURADAN bakabilirsiniz.

Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var. İnternet üzerinde verilen rakamlar, evlerin çıplak fiyatıdır. Yani içinde yaşanabilir, eksiksiz, kaliteli bir ev istiyorsanız, evin maliyetinin internetteki rakamların iki katına çıkabileceğini bilmeniz gerekli.

3 &#; Prefabrik ev fabrikada demonte bir şekilde üretilsin

Siz evinizi seçtikten sonra fabrikada evinizin özelliklerine uygun üretim başlar. Prefabrik ev üretiminde çelik, hafif çelik, beton ve ahşap kullanılır.

4 &#; Montaj öncesi subasmanı ve temeli yapın

Prefabrik evler düz bir zemine konulmak zorunda. Bu yüzden montaj öncesinde bu zeminin hazırlanması gerekli. Prefabrike v için sadece düz bir zemin şart olsa da resmi makamlar sizden betornarme ev yapacakmış gibi temel atmanızı ve su basmanı koymanızı isteyecektir.

Prefabrik evler bakıldığında ucuz gelebilir fakat fiyatın içine dahil olmayan hususlar toplam fiyatı oldukça yükseltebilir. Bunlardan bir tanesi, belki de en önemlisi temel ve subasmanıdır. Subasmanının metrekaresi yaklaşık TL&#;dir. Kabaca bir hesapla 50 metrekare bir evin subasmanı ve temeli 50 bin TL&#;ye mal olur.

5- Prefabrik evin kurulumu gerçekleştirilsin

Evin temelinin hazırlanmasının ardından fabrikada üretimi gerçekleştirilmiş parçaların arsaya gönderilir.

Burada nakliye ücreti alıcıya  aittir. Yani arsanız ne kadar uzakta ise, o kadar nakliye ücreti ödersiniz.

Ardından parçaların montajı başlar. Yaklaşık kişilik montaj ekibi ortalama metrekarelik bir prefabrik evi günde tamamlar.

Eviniz montajı sırasında hava koşulları da önemlidir. Evin çatısı yapılmadan yağacak yağmur bazı malzemelere zarar verebilir. Bu yüzden hava durumu takibiyle ev yapım süreci için yağmurun yağmadığı günler tercih edilir.

Burada size iki hatırlatma yapalım;

Birincisi prefabrik evlerin demonte malzemeleri çalınabilir. Bu nedenle en azından montaj bitene kadar bu malzemelerin korunaklı bir alanda tutulmasını tavsiye ediyoruz.

İkincisi ise anlaştığınız firmanın evinizi yapması için göndereceği işçilerin barınma ve yeme, içme masraflarının tamamen size ait oluşu.

6 &#; Prefabrik evin eksiklerini tamamlayın

Evinizin kabası bittikten sonra sıra sizin yapacağınız işlere geliyor. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Zemin  ve duvar kaplama
  • Bilgisayar televizyon ve USP hatları
  • Elektrik dağıtımı ve topraklama hatları
  • Elektrik, su sayaçları
  • Kanalizasyon bağlantıları
  • Isıtma ve soğutma tesisatları
  • Mutfak ve banyo dolapları

Bunlar prefabrik ev fiyatlarına dahil değildir. Yani prefabrik ev firmasıyla işiniz bittiğinde bunları sizin yaptırmanız gerekir.

Esra İnci / Evdenhaberler

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası