not 5 kalem tamiri / Samsung Galaxy Note 5 Sensör Tamiri | ALPA Tamir Merkezi

Not 5 Kalem Tamiri

not 5 kalem tamiri

Bildiğiniz gibi Samsung&#;un yeni pahbleti Galaxy Note 5&#;in stylus yani dokunmatik kalemi ile ilgili bir problem mevcut. Eğer S Pen&#;i ters sokarsanız içeride normalde kalemi tutacak olan mekanizma onun sıkışmasına sebep oluyor. Buna pen-gate yani kalem girişi deniyor.

Samsung bu sorunu &#;kullanım kılavuzunda belirtildi&#; açıklaması ile geçiştirmeye çalışsa da sorunun ne olduğunu açıklamadı. 9to5Google sitesi ise Samsung Galaxy note 5&#;i sökerek bu problemin köküne indi ve bizlere neden kalemin takıldığını açıklamış.

lead-spen

Buna göre kalem yolundaki bir çıkıntı normal şekilde kalemi soktuğunuzda kalemin içeride kalmasını sağlarken ters soktuğunuzda onun sıkışmasına sebep oluyor. Sıkışması durumunda kalemi çıkartmak o kadar da kolay değil. Yukarı aşağı oynatarak çıkartmayı deneyebilirsiniz ancak bu kısımda ikinci bir çıkıntı daha bulunduğunu ve kalemi çok hafifçe tuttuğu için oynamanız durumunda bu çıkıntıyı kırabilirsiniz. Bu ikinci çıkıntıyı tamir etmek de kolay iş değil. Nitekim ikinci çıkıntı SPen&#;in otomatik algılama fonksiyonunu tetikliyor. Dolayısı ile bu çıkıntının kırılması demek Samsung&#;un reklamlarda anlattığı kilit ekranı notları özelliğini kullanamayacağınız anlamına gelir.

screen-shotatpm

Bunlar da ilginizi çekebilir

Samsung, Galaxy Note 5'te ya&#;anan kalem s&#;k&#;&#;mas&#; sorununu çözmü&#; olabilir.

Phandroid'in haberine göre Galaxy Note 5'in içerisinde yap&#;lan de&#;i&#;iklikler, yeni bir foto&#;rafta ortaya ç&#;kt&#;. Geli&#;tirilen S Pen yuvas&#;, art&#;k k&#;r&#;lmas&#; daha zor bir alg&#;lama anahtar&#;yla geliyor. Bu, kalemi ters tak&#;p ç&#;karmaya çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#;zda, mekanizmay&#; k&#;rmayaca&#;&#;n&#;z anlam&#;n&#; ta&#;&#;yor.

Samsung, S Pen yuvas&#;n&#;

Note 5'in kalemi ters tak&#;ld&#;&#;&#;nda kalem, yuva içerisinde s&#;k&#;&#;&#;p kalabiliyor veya kalemin tak&#;l&#; olup olmad&#;&#;&#;n&#; alg&#;layan mekanizmaya zarar verebiliyordu. Samsung, sorunun ortaya ç&#;kmas&#;n&#;n ard&#;ndan telefonunun kutusuna çe&#;itli uyar&#; etiketleri dahil etmeye ba&#;lam&#;&#;, sorun ya&#;ayan kullan&#;c&#;lara da kullan&#;m k&#;lavuzunu okuma tavsiyesinde bulunmu&#;tu.

Note 5'teki onar&#;m telefonun en son üretilen modellerine sessizce dahil edildi&#;inden, hangi telefonlar&#;n yenilenmi&#; S Pen yuvas&#;yla geldi&#;ini söylemek zor olacak. Ancak bir sonraki Note'un kalem yuvas&#;n&#;n böyle bir sorunla gelmeyece&#;ini dü&#;ünebiliriz.

İlgili GaleriSamsung&#;un cesur telefon tasarımları! Galeriye Gözat

Okuyucu Yorumları

Samsung Note Kalem Çalışmıyor

Samsung Note Kalem Çalışmıyor, samsung Galaxy Note 5 modeli birçok kullanıcı tarafından beğenildi. Bu modelde büyük ilgi gören bazı sorunlar var. İnternetteki araştırmalarımızda, bu sorunun çok fazla insanda görünmediğini görüyoruz.

Genel olarak, öncelikle bu sorunu çözmek için, telefonun Güç Tasarrufu modu kapatılmalı ve cihaz fabrika ayarlarına sıfırlanacaktır. Değerli ziyaretçilerimizden herhangi biri bu sorunu yaşıyorsa ve bize bir yorum göndererek çözüm yöntemini bulursa, bu sorunla karşılaşan diğer kullanıcılara yönlendirilecektir.

S Pen Yuvası Tamiri

Galaxy Note 5&#;te yapılan değişiklikler yeni bir fotoğrafta ortaya çıktı. Geliştirilen S Pen yuvası artık daha zor bir kırılma algılama anahtarı ile birlikte geliyor. Bu, kalemi baş aşağı takmaya ve çıkarmaya çalıştığınızda mekanizmayı kırmayacağınız anlamına gelir.

Not 5 kalemi ters takıldığında, kalem yuvaya sıkışabilir veya kalemin takılı olup olmadığını algılayan mekanizmaya zarar verebilir. Samsung, sorun ortaya çıktıktan sonra telefonun kutusuna çeşitli uyarı etiketleri eklemeye başladı ve kullanım kılavuzunu okurken sorun yaşayan kullanıcılara tavsiyede bulundu.

Not 5&#;deki onarım, telefonun en yeni modellerine sessizce dahil edildiğinden, hangi telefonların yenilenmiş bir s Pen yuvası ile geldiğini söylemek zor olacaktır. Ancak, bir sonraki notun kalem yuvasının böyle bir problemle gelmeyeceğini hayal edebiliriz.

Samsung Galaxy Note5 S Pen Sorunu

Samsung Galaxy Note5 kalemi, telefona zarar verme konusunda endişeleniyor. Daha önce BM&#;nin kılavuzu okuduğunu söyleyen Samsung, nihayet ilk somut adımı attı ve kalem mekanizmasının tasarımını değiştirdi. Not 5&#;i tersine taksanız bile, cihaza zarar vermeden kaldırabilirsiniz. Bildiğiniz gibi, Galaxy Note5&#;in duyurusu ile hayatımıza küçük bir sorun geldi. Bu kullanıcı kaynaklı sorun yanlışlıkla telefona geri note5 kalem itti, kalem ya hiç geri gelmek ya da olsa bile sensörleri kırmak için neden.

İlginizi Çekebilir: Telefon Ekranının Yarısı Farklı Renkte

Samsung Note Kalem Sorunu

Samsung&#;un bu konudaki tek hatası, note5&#;in kalem tasarımından dolayı s kalemine ters takılabilmesiydi. Önceki not cihazlarında durum böyle değildi. Neyse ki, Samsung, zihin kullanıcıları için sorunu çözmek için Note5&#;in iç tasarımını değiştirdi. Phandroid tarafından tanıtılan yeni tasarımda, kalem mekanizmaya sokulsa bile, sensörlere zarar vermeden kolayca çıkarılabilir. Bunun için hangi Note5 cihazlarının geçerli olduğunu bilmiyoruz, ancak Samsung&#;un odak noktası önemli bir gelişmedir. Yeni tasarlanmış olanı satın alsanız bile, kalemi düzgün bir şekilde yerinde tutabilirsiniz.

Bu makale için Google’da en çok aranan kelimeler ; samsung note 4 kalem çalışmıyor , samsung note 5 kalem çalışmıyor , samsung note 3 kalem çalışmıyor , samsung note 2 kalem çalışmıyor , samsung note 8 kalem çalışmıyor , samsung note 2 dokunmatik çalışmıyor kalem çalışıyor , samsung note 5 dokunmatik çalışmıyor kalem çalışıyor , note 4 kalem çalışmıyor , samsung note kalem , note 8 kalem çalışmıyor , samsung galaxy note 4 kalem çalışmıyor , samsung note 3 kalemle çalışıyor elle çalışmıyor , samsung note kalem kullanımı , samsung note kalemi , note 4 kalemle çalışıyor elle çalışmıyor , note 5 kalemle çalışıyor elle çalışmıyor , note 5 kalem çalışmıyor.

Galaxy Note 5 kalem sorunu &#;&#;z&#;m&#; burada

Galaxy Note 5 kalem sorunu için Samsung’un yeni çözümü çok daha kalıcı ve akıldı. Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı çerçeve içerisine alınan yer, Galaxy Note 5’in ana devre kartı üzerindeki kalemi algılayan ufak plastik parçayı gösteriyor. Sağdaki eski Galaxy Note 5’e, soldaki ise yeni Galaxy Note 5’e ait. Yeni cihazdaki değişiklik dikkatiniz çekti mi?

Galaxy Note 5 kalem sorunu Çözümü burada

Cihazın anakartı üzerinde yapılan ufak bir modifikasyon ile kalemi algılayan hareketli siyah parça koruma içerisine alınmış. Böylece kalemin tersten sokulması durumunda, S-Pen’in çıkıntısı bu parçaya zarar vermeyecek. Bu yeniliğin dışında kart üzerinde başka bir yenilik yok.

WhatsApp neden ücretsiz oldu?

Samsung ilk etapta sorunu “kullanıcı hatası” olarak değerlendireceğini söylese de, bu değişiklik ile aslında bir mühendislik ayıbını el altından örtmek istiyor. Ancak yine uyarımızı yapalım. Samsung Galaxy Note 5 modelinin dokunmatik kalemi olan S-Pen’i tersten takmayınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası