kıymalı pırasalı börek nefis yemek tarifleri / Kıymalı Pırasalı Börek Tarifi: Kıymalı Pırasalı Börek Nasıl Yapılır? | Lezzet

Kıymalı Pırasalı Börek Nefis Yemek Tarifleri

kıymalı pırasalı börek nefis yemek tarifleri

Nefis Pırasalı Börek Tarifi

Nefis Pırasalı Börek Tarifi ne başlarken önce iç harç için derin bir tavaya sıvı yağ koyun. Biraz ısındıktan sonra çok ince bir şekilde doğradığımız pırasayı tavaya alın yumuşayana kadar kavurun. Havucu rendeleyin, pırasaların üzerine ekleyin,  havuçlar sönükleşene kadar kavurun ve ocaktan alın. 

Sosu için derin bir kaba tüm malzemeleri ve erimiş tereyağını da alın bir güzel çırpın. Bu arada nişastanın topak kalmamasına dikkat edin. Önce bir adet yufkayı serin her tarafına sos gelecek şekilde fırça ile sürün. Sonra 2. kat yufkayı serin, onu da bir güzel soslayın. 3. Kat yufkayı serin, onu da aynı şekilde soslayın. 4. Kat yufkayı da serin, ama onu soslamayın 

2 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup boylu boyunca yayın ve silindir şeklinde sarın. 

Yağlanmış tepsimize yerleştirin, bütün yufkalarımız bittikten sonra üzerine yumurtanın sarısını sürün. Susam çörek otu serperek son şeklini verelim ve derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Nefis Pırasalı Börek servise hazır.

Afiyet olsun



RESİMLİ ANLATIM :

Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it
Nefis Pırasalı Börek Tarifiin it

Kıymalı Pırasalı B&#;rek

Kıymalı Pırasalı B&#;rek

18 Nisan

Pırasalı börek tarifini hiç denemediyseniz, mutlaka bu tarifi not edin. Pervin İnan’dan çay saatleriniz için çok lezzetli bir börek tarifi ile karşınızdayız. Hazır yufka ile hazırlanan bu börek, kıyma, pırasa, kaşar peyniri ve baharatlı iç harç ile doldurulur. Böreklere gül şekli verildikten sonra fırında pişirilir ve çayın yanında servis edilir.

Çekme börek ve ıspanaklı etli börek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika

Pişirme Süresi : 40 dakika

Kaç Kişilik: 6 Kişilik

Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti

Kıymalı Pırasalı B&#;rek için

Kıymalı harç için

  • 1 adet kuru soğan (Zar şeklinde doğranmış)
  • g kıyma
  • g pırasa (Parmak kalınlığında doğranmış)
  • g kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Börek sosu için

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ

Üzerine sürmek için

Kıymalı Pırasalı B&#;rek

  1. Harç için kuru soğanı bir tavaya alarak 2 kaşık zeytinyağı ekleyin ve kavurun. Kavrulmaya yakın 2 kaşık tereyağını da ilave edin.
  2. Tereyağı eriyince kıymayı ekleyin ve kısık-orta ateş arası bir sıcaklıkta bir kaşıkla ezerek kavurun. Kıyma suyunu çekince pırasayı üzerine ekleyin.
  3. Sumak ve karabiberi de ilave ederek kavurmaya devam edin. Son olarak tuzu ekleyin ve kıymalı pırasalı harcı soğumaya bırakın.
  4. Börek sosundaki tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
  5. Bir bütün yufkayı ikiye kesip tezgaha serin ve üzerine börek sosundan sürerek ıslatın. Daha sonra kıymalı harçtan ekleyin ve elinizle yufkanın tamamına yayın.
  6. Rendelenmiş kaşardan avucunuzla bir miktar alın ve üzerine serpin. Yufkanın uzun kalan tarafından düz bir şekilde sarıp daha sonra gül şeklini vermek için etrafında döndürüp fırın tepsisine yerleştirin.
  7. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Kalan börek sosunu böreklerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış derecedeki fırında pişirmeye başlayın.
  8. Böreğin üzerine sürülen sos kuruyunca fırını açın ve üzerine bir fırça ile sıvıyağı sürün. Böreğin üstü kızarınca fırından alın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası