cennet elektronik / TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI

Cennet Elektronik

cennet elektronik

TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI

Bu çalışma, Toni Morrison'un Cennet isimli yapıtında kurguladığı Ruby köyündeki, kölelik zincirlerinden yeni kurtulmuş siyahî erkeklerin iktidar sevdası ve güç tutkusu ile kendi kadınlarına ve gençlerine, daha sonra ise köyün yakınlarındaki Manastır'da yaşayan kadınlara yönelik tutumların yüzyılda Avrupa'da başlayan cadı avları ile nasıl bir benzerlik içerisinde olduğunu gözler önüne sermeyi amaçlar. Özgür ve huzurlu bir yaşama kavuşmak amacıyla kurdukları köylerinde yeni bir iktidar biçimi geliştiren erkekler, ataerkil tutum ve davranışlarla yaşadıkları cenneti sonunda kadınlar için cehenneme dönüştürürler. Yarattıkları cennet bir süre sonra yalnızca kendilerine ve saf kan iktidarlarına yönelik bir cennete evrilir. Kadınlar ve gençler üzerinde kontrol sahibi olma yarışının ve geleceği kendi kurallarıyla biçimlendirmeye çalışmanın sonucunda köyde bazı değişimler başlar ve erkekler bunu yozlaşma ve çürüme olarak adlandırır. Manastır'da yaşayan ve hayatları boyunca o veya bu şekilde örselenmiş, hırpalanmış veya aşağılanmış kadınları bir erkeğe ihtiyaç duymaksızın, rahat ve dayanışma içinde yaşamalarından ötürü cadılıkla ve bir takım doğaüstü güçlere sahip olmakla suçlarlar. Saf kan ailelerden gelmekle övünen bazı erkekler, köylerinde meydana gelen can sıkıcı gelişmeleri onların lanetine bağlarlar. Kendi günahlarını, yanlış tutumlarını, hatalarını ve köylerindeki kötü gidişatı kadınların bağımsız ve özgür yaşamlarına bağlayarak, sorumluluktan kurtulmaya çalışırlar. Bu durum ise köyde yaşayan sekiz saf-kan ailenin erkeklerinin Manastır'da yaşayan kadınlara yönelik bir nevi cadı avı başlatmasıyla sonuçlanacaktır

This paper aims to reveal how the attitudes of ex-slave black men in Ruby fictionalized by Toni Morrison in Paradise against their women and young people and then the women in the Convent near Ruby with ambition for power resemble to the witch hunts in the 15th century in Europe. The men developed a new kind of dominancy in their village founded to have a new, free and peaceful life turn this fake paradise into a hell for women because of patriarchal attitudes and behaviors. After a while, this paradise evolves into a paradise for only men and their full-blooded power. In consequence of the race of having control over women and young people and efforts to shape the future according to their own rules, some changes perceived as corruption and degeneracy by men come up. Living in the Convent, women who are offended, beaten or humiliated in one way or another are blamed to be witches and to have some supernatural forces because they live in peace together and in solidarity without any need to men. Some men who are pride of coming from full-blooded families tie some troublesome developments in these women. Relating their own sins, wrong attitudes and mistakes and bad progression in the village to the women’s free and independent lives, these men refuse blaming themselves and try to get rid of their responsibilities. This situation ends up with the men of eight full-blooded families launch a witch hunt against the women in the Convent

Tam Metin

___

  • ELIUZ, Ülkü. “Cinsel Kimlik Paniği: Kadın Olmak.” Turkish Studies- International Periodical For The Languages, Literature and History of Turkish or Turkic (): Web.
  • FUQUA, Amy. “ “The Furrow of His Brow”: Providence and Pragmatism in Toni Morrison’s Paradise.” The Midwest Quarterly (): Web.
  • GRAUSAM, Daniel. “On the Idea of In(ter)dependence: Paradise and Foreign Policy.” MELUS (): Web.
  • GRIFFITH, Johnny R. “In the End is The Beginning: Toni Morrison’s post-modern, post- ethical vision of paradise.” Christianity and Literature (): Web.
  • KAHRAMAN, Leyla, et al. “Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Araştırması.” Turkish Studies- International Periodical For The Languages, Literature and History of Turkish or Turkic (): Web.
  • KELLER, Delores A. “Toni Morrison’s Sermon on Manhood: God in the Hands of Nine Angry Sinners.” The Midwest Quarterly (): Web.
  • LA FONTAINE, Jean Sybil. Speak of the Devil: tales of satanic abuse in contemporary England. London: Cambridge University Press, Web.
  • MAYBERRY, Susan Neal. “Everything About Her Had Two Sides to It: The Foreigner’s Home in Toni Morrison’s Paradise.” African American Review (): Web.
  • MORRISON, Toni. Paradise. London: Vintage Books, Print.
  • PAGE, Phillip. “Furrowing All the Bows: Interpretation and the Transcendent in Toni Morrison’s Paradise.” African American Review (): Web.
  • PARVANEH, Farid. “A paradise for men or women? The Paradox of power in Toni Morrison’s Paradise.” Canadian Social Science (): Web.
  • ROMERO,Chanette. “Creating the Beloved Community: Religion, Race and The Nation in Toni Morrison’s Paradise.” African American Review (): Web.

___

APA TANRITANIR B, UZUN K (). TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI. Turkish Studies (Elektronik), 9(8), -
Chicago TANRITANIR BÜLENT CERCİS,UZUN Kıvılcım TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI. Turkish Studies (Elektronik) 9, no.8 (): -
MLATANRITANIR BÜLENT CERCİS,UZUN Kıvılcım TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI. Turkish Studies (Elektronik), vol.9, no.8, , ss -
AMATANRITANIR B,UZUN K TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI. Turkish Studies (Elektronik). ; 9(8): -
VancouverTANRITANIR B,UZUN K TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI. Turkish Studies (Elektronik). ; 9(8): -
IEEETANRITANIR B,UZUN K "TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI." Turkish Studies (Elektronik), 9, ss - ,
ISNAD TANRITANIR, BÜLENT CERCİS - UZUN, Kıvılcım. "TONİ MORRİSON’UN CENNET’İNDE CADI AVI". Turkish Studies (Elektronik) 9/8 (),

CENNET BİLGİSAYAR & ELEKTRONİK

CENNET BİLGİSAYAR & ELEKTRONİK Firmamız Tekirdağ şehrinde Çerkezköy ilçesinde Kızılpınar, Çerkezköy/Tekirdağ adresinde bulunmaktadır.

CENNET BİLGİSAYAR & ELEKTRONİKSektör_Adi sektöründe hizmet vermektedir.

CENNET BİLGİSAYAR & ELEKTRONİK Firmamıza sayfa üzerinden mesaj gönderebilir, yorumlarınızı bu sayfa aracılığı ile iletebilir ve firmamız hakkındaki şikayetlerinizi yazabilirsiniz. Sms ile firmamızı istediğiniz kişiye göndererek CENNET BİLGİSAYAR & ELEKTRONİK firmamızı beğenebilir ve firmamız hakkında gelişmeleri takip edebilirsiniz.

CENNET BİLGİSAYAR & ELEKTRONİK firmamıza sayfamızda yer alan iletişim bilgileri aracılığıyla telefon ile ulaşabilir aşağıda yer alan Yol tarifi aracılığı ile konumumuza erişebilirsiniz.

Firmamız bu sayfaya 5 Nisan itibariyle eklenerek internetten bulunmasını kolaylaştırılarak kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Firmamızı aradığınızda bu sayfadan ulaştığınızı belirterek bu sayfa ile daha fazla ilgilenmemizi tavsiye edebilirsiniz.

Vodafone Bayisi Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri

Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri Vodafone Bayisi İletişim Bilgileri

Vodafone Bayisi Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri için adres, telefon, çalışma saatleri, email gibi iletişim bilgileri bulabilir, koordinat bilgileri ile de yol tarifi alabilirsiniz. Vodafone Bayisi Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri ile ilgili şikayet ve önerilerinizi de sayfamızın en altındaki yorum alınana yazarak, görüş ve şikayetlerinizi yazabilirsiniz.

Vodafone Bayisi Tekirdağ

Adres Bilgisi : Ayaz Paşa Mah. Çarşı Cad. No:6 Saray- Tekirdağ

İlçe-Semt / İl : Saray / Tekirdağ

Vodafone Bayisi Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri'nin adresiAyaz Paşa Mah. Çarşı Cad. No:6 Saray- Tekirdağ'dir. Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri Tekirdağ ilinin Saray ilçesinde bulunmaktadır.Cennet Elektronik İletişim Hizmetleri çalışma saatleri arasındadır.

Bu sayfa 49 kez ziyaret edilmiştir.


ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU

yılında Herat’ta doğup aynı şehirde yılında vefat eden Ali Şir Nevayi, Türk Edebiyatının en büyük şairlerindendir. Çağatay Türkçesinin ve klasik edebiyatımızın şekillenmesinde örnek alınan bir şahsiyetidir. Onun eserlerinin sayısı otuzdan fazladır. Edebiyatımızın ilk tezkirecisi, ilk hamse sahibidir. Farsçanın edebi dil olduğu bir dönem ve coğrafyada bilinci bir Türk dili savunucusu kimliği ile karşımıza çıkar. Muhakemetü’l-Lugateyn adlı eseri Türkçe ile Farsçayı dillik delillerle karşılaştıran filolojik açıdan değerli bir çalışma olarak bugün de önemini korumaktadır. Hayatının çeşitli dönemlerinde yazdığı divanları insan ömrüne göre adlandırıp sınıflandıran ve divanlarına adeta bir hayat romanı özelliği katan da yine Ali Şir Nevayi’dir. Bu çalışmada Ali Şir Nevayi’nin iki divanı, Fevayidü’l-Kiber ve Bedayi’ül-Vasat taranarak cennet ve cehennem metaforları tespit edilmiştir. Bilindiği üzere metafor, benzetme yoluyla soyut kavramları somutlaştırma, düşünce düzeyinden dil düzeyine çıkarma işlevidir. Ontolojik metaforlardan olan cennet ve cehennem, Ali Şir Nevayi’nin şiirlerinde tasavvufi bir anlam taşır. O, bu kavramlara bir sûfi gibi bakar. Onun için cennet, aşkın yani Allah’a kavuşma duygusunun aslında kendisidir. Cenneti istemez eğer içinde aşk yoksa. Cehennem ise ona göre korkulacak bir yer değildir. Ayrılık yani Allah’tan uzaklaşmanın verdiği acı, cehennem acısından daha yakıcı, daha kötüdür. Bir an ayrılığı çekmektense cehennemde bin yıl kalmaya gönüllüdür. Ali Şir Nevâyi, cennet ve cehennem metaforlarını bir karşılaştırma unsuru olarak aynı beyit içerisinde kullanır. Zıtlıklardan yararlanırken anlamı kuvvetlendirir. Çalışmada onun orijinal olduğunu düşündüğümüz metaforları ele alınmıştır. Ali Şir Nevayi’nin eserleri metaforlar açısından daha geniş çalışmalarda ele alınmalıdır.

Ali Shir Nevayi, who was born in Herat in and died in in the same city, is one of the greatest poets of Turkish literature. He is an example person in the shaping of the Chagatai Turkish and our classical literature. The number of his works is over thirty. He is also the first tazkira writer in our literature and the owner of the first khamsa. In a period and in a geography that the Persian was a literary language and, its consciousness is presented as a Turkish language advocate. His work, Muhakemetü’l-Lugateyn, which compares Turkish with Persian by the linguistic evidents, maintains its importance even today in term of philology. Ali Shir Nevayi is also the person who named the diwans written in the various periods of his life according to human life and added a life novel feature to his diwans. In this study, two works of Ali Shir Nevayi, Fevayidu’l-Kiber and Bedayi’ul-Vasat were well-scrutinized and metaphors of heaven and hell have been determined. As it is known, metaphor is the function of abstracting concepts from analogy, from level of thought to language level. Ontological metaphors of heaven and hell have a mystical meaning in the poems of Ali Shir Nevayi. He looks at these concepts as a sufi. For him, heaven is love, in other words, the feeling of reunification with God. There is no heaven, if there's no love in it. Hell is not a place to fear, according to him. The farewell, or being far from God, is worse and more burning than the dolor of hell. He is willing to stay for a thousand years in hell rather than a moment of being seperated. Ali Shir Nevâyi uses the metaphors of heaven and hell in the same verse as a comparison element. He strengthens the meaning while he benefits from the contrasts. In this study, metaphors which we think that are original, are being discussed. Ali Shir Nevâyi 's works should be considered in terms of metaphors in more comprehensive studies.

Tam Metin

___

  • Aksan, D. (). Her Yönüyle Dil. Ankara: TDK Yayınları.
  • Eraslan, Kemal (), “Nevâî Maddesi”,Türk Klasikleri, funduszeue.info, İstanbul
  • Gülensoy, T. (). Türkiye Türkçesindeki Türkçe Sözcüklerin Köken Bilgisi Sözlüğü. Ankara: Türk Dil Kurumu Yayınları.
  • Gülensoy, T. (). Moğolca ve Türkçede Yaşayan Benzer Sözler Üzerine, Turkish Studies - International Periodical For The Languages, Literature and History of Turkish or Turkic, 6/1, 1-
  • Güzel, Abdurrahman (), Süleyman Hakim Ata’nın Bakırgan Kitabı Üzerine Bir İnceleme, Öncü Kitap, Ankara.
  • Kaya, Önal (), Ali Şir Nevâyî Fevâyidü’l Kiber, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara.
  • Kemal Yunusoğlu, Mağfiret (). Yönelim Metaforları ve Kültürel Temelleri, Turkish Studies Vol. 10/8,
  • Kövecses, Z. (). Metaphor, A Practical Introduction. USA: Oxford University Press.
  • Kuyma, Erol (). Cehennem Ve Tamu Kelimeleri Üzerine Art Zamanlı Bir Değerlendirme, TEKE Uluslararası Türkçe Edebiyat Kültür Eğitim Dergisi Sayı: 4/3 s.
  • Lakoff, J. ve Jhonson, M. (). Metaforlar Hayat- Anlam ve Dil. İstanbul: Paradigma Yayınları.
  • Onay, Ahmet Talat (). Eski Türk Edebiyatında Mazmunlar ve İzahı, Akçağ Yay.
  • Özünlü, Ü. (). Edebiyatta Dil Kullanımları. İstanbul: Multilingual Yayınları.
  • Türkay, Kaya (), Ali Şir Nevâyî Bedâyi’u’l- Vasat Üçünçi Divân, Türk Dil Kurumu Yayınları, Ankara.

___

APA TOPRAK F (). ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU. Turkish Studies (Elektronik), 13(28), - /TurkishStudies
Chicago TOPRAK FUNDA ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU. Turkish Studies (Elektronik) 13, no (): - /TurkishStudies
MLATOPRAK FUNDA ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU. Turkish Studies (Elektronik), vol, no, , ss - /TurkishStudies
AMATOPRAK F ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU. Turkish Studies (Elektronik). ; 13(28): - /TurkishStudies
VancouverTOPRAK F ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU. Turkish Studies (Elektronik). ; 13(28): - /TurkishStudies
IEEETOPRAK F "ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU." Turkish Studies (Elektronik), 13, ss - , /TurkishStudies
ISNAD TOPRAK, FUNDA. "ALİ ŞİR NEVĀYÎ’DE CENNET-CEHENNEM METAFORU". Turkish Studies (Elektronik) 13/28 (),

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası