celal şengör evi nerede / İşte onların evleri

Celal Şengör Evi Nerede

celal şengör evi nerede

Mustafa Erdik ve Celal Şengör&#;ün deprem ve zeminle ilgili açıklamaları Fatih Altaylı&#;yı şaşırttı: Çok acayip bir şey ilk defa öğreniyorum

Kahramanmara&#;'ta 6 &#;ubat'ta meydana gelen ve 11 ilde hissedilen ve büyüklü&#;ündeki depremlerin ard&#;ndan can kayb&#; 42 bini a&#;t&#;. Türkiye'yi yasa bo&#;an deprem felaketinin ard&#;ndan bölgede artç&#; depremler ya&#;anmaya devam ederken uzmanlardan ise uyar&#;lar pe&#; pe&#;e geliyor. Teke Tek program&#;na kat&#;lan Prof. Anke Friedrich Kahramanmara&#; depremlerinde y&#;k&#;lan bina ve zeminlerle ilgili aç&#;klamalar yapt&#;.

teketek

Harita üzerinde de&#;erlendirmeler yapan Friedrich, bölgedeki y&#;k&#;mlar&#;n sert kayaç olan zeminler yerine daha gev&#;ek kum alanlar&#;nda ya&#;anmas&#; gerekti&#;ini söyleyerek "K&#;rm&#;z&#; bölgeler büyük ihtimalle evlerin binalar&#;n tamamen çöktü&#;ü yerler. Ye&#;il tondaki bölgede sediment kayaç var daha gev&#;ek kum gibi. Asl&#;nda tam tersi olurdu hasar&#;n sert kayaç yerine di&#;er bölgede görülmesi gerekirdi. Bu çok enteresan bir gösterge yeni yer alt&#; çok önemli de&#;il demek ki" dedi.

teketek

"E&#;ER ZEM&#;N YUMU&#;AKSA"

Friedrich'in ard&#;ndan sonra konu&#;an Türkiye Deprem Vakf&#; Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Erdik, ise zemin ve bina kalitesiyle ilgili aç&#;klamalar yapt&#;. Erdik, "E&#;er binan&#;z deprem &#;artnamesine uygun yap&#;lsayd&#; zemin çok fark etmezdi. Deprem &#;artnamesine uygun yap&#;lmayan yap&#;lar, e&#;er zemin yumu&#;aksa hasar zeminde oluyor. Bina ya gömülüyor ya yat&#;yor ama binaya hasar gelmiyor. Adapazar'da bunlar&#;n örne&#;ini de gördük. Zemin deprem hareketinin bir k&#;sm&#;n&#; yutuyor, e&#;er bina depreme uygun yap&#;lmam&#;&#;sa avantaj&#; var tabi ki. Oradan sa&#; ç&#;kma ihtimaliniz çok daha fazla. Ama e&#;er kaya zemindeki bir bina deprem yönetmeli&#;ine uygun yap&#;lmam&#;&#;sa hasar daha fazla oluyor. S&#;v&#;la&#;ma ya&#;ayan zeminde ise ev kötüyse bile bazen canl&#; ç&#;kabilirsiniz" ifadelerini kulland&#;.

celallll

"ZEM&#;NE ÇOK GÜVENMEMEK LAZIM"

Bu bilgileri ilk defa ö&#;rendi&#;ini söyleyen Altayl&#; ise ,"Yani zemine çok güvenmemek laz&#;m. 'Benim evim kaya' ama e&#;er evin kötüyse daha beter. Yani kaya zeminde iyi ev hayat kurtar&#;r kaya zeminde kötü ev öldürür. S&#;v&#;la&#;ma ya&#;ayan zeminde ise ev kötüyse zemin sizi kurtarabilir. Ama zemin kötü ev sa&#;lamsa devrilir. Bu çok acayip bir &#;ey ilk defa ö&#;reniyorum bunu. 'Benim evim sa&#;lam zeminde' yok böyle bir &#;ey. Eviniz sa&#;lam in&#;aa edilmemi&#;se eviniz sa&#;lam zemindeyse
bile çökebilir" dedi. Altayl&#;'n&#;n bu sözlerini &#;engör ve Erdik de onaylad&#;.

celal

"ÇOK &#;LG&#;NÇ B&#;R DERS"

Celal &#;engör de bu aç&#;klamalara "Bu çok ilginç bir ders. Benim alan&#;m yerin alt&#;d&#;r, Mustafa'n&#;n ise ilgi alan&#; yerin üstüdür. Bu durumlarda en çok konu&#;mas&#; gereken Mustafa'd&#;r." dedi.

celal &#;engör2

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Prof. Dr. Naci Görür&#;den kendisini Celal Şengör&#;le kıyaslayan İlber Ortaylı&#;ya cevap

Türkiye'nin önemli isimlerinden tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, tv'de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk oldu. Programa Yerbilimci Prof. Dr. Celal Şengör de bağlantı ile katıldı.

Işık'ın programın kapanışını 'Naci Görür'ü hatırlatarak' yaptığı konuşma sonunda canlı yayının bittiğini zanneden Ortaylı, Celal Şengör'ü kastederek Naci Görür için “O bizim Celal'den daha iyidir" ifadesini kullandı.

GÖRÜR'DEN ORTAYLI'YA TEŞEKKÜR

Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İlber Ortaylı'nın kendisi hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle teşekkür etti. Celal Şengör'e de övgüler yağdıran Naci Görür, "Ülkemizin yetiştirdiği ender yerbilimcilerden sayın Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur. Sevgiyle" dedi.

Celal Şengör İstanbul'da depreme dayanıksız ve zemini en kötü ilçeleri açıkladı! İşte İstanbul 1. derece deprem bölgeleri

İSTANBUL'DA ORTA DEPREM RİSKİ TAŞIYAN SEMTLER HANGİLERİ?

Vatandaşlar İstanbul'un da deprem riski taşıdığı endişesiyle ilçelere göre deprem risk haritası araştırmaya başladı. İşte İstanbul'da orta deprem riski taşıyan semtler:

Beşiktaş,

Ortaköy Dereboyu,

İstinye çukuru,

Tarabya çukuru,

Üsküdar çukuru,

Beylerbeyi çukuru,

Küçüksu çukuru,

Paşabahçe-Beykoz çukuru,

Topkapı,

Bakırköy,

Bahçelievler,

Merter,

Şirinevler (bir kısmı),

Halkalı,

Nakkaşdere,

Esenkent,

Ömerli,

Büyükçekmece,

Tepecik (Tepecik, Akören ve Pomak'ın güney kısmı),

Selimpaşa,

Silivri,

Çanta,

Gümüşyaka,

Kavaklı,

Yakuplu,

Esenyurt,

Avcılar,

Ambarlı,

Firuzköy,

Küçükçekmece,

Florya, Yeşilköy,

Ataköy ve Zeytinburnu,

Çayırbaşı çukuru,

Karaköy, Tophane,

Salıpazarı, Ortaköy (dolgu olan kesimleri),

Eyüp,

Alibeyköy,

Sütlüce,

Balat,

Kasımpaşa ve Güngören'in sahil kesimi,

Kadıköy (Kurbağalıdere),

Moda (denize bakan kısmı),

Küçükyalı,

Kartal (Rahmanlar bölümü),

Tuzla (dere kısmı),

Dilovası,

Eminönü (Cankurtaran, Şehzadebaşı, Fatih, Çarşamba, Edirnekapı'nın güneyinde kalan kısım).

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası