kıvırcık saçlı çizgi film karakterleri / Çizgi Film Karakterleri: Çocukluğumuzun Vazgeçilmezi Olan Karakterler

Kıvırcık Saçlı Çizgi Film Karakterleri

kıvırcık saçlı çizgi film karakterleri

Çocukken çizgi film seyretmek şüphesiz en büyük zevkimizdi. Her sabah erkenden kalkıp televizyonun başında beklediğimiz çizgi filmlerini büyüdükten sonrada izlememizin en büyük sebebi, hayranı olduğumuz birçok çizgi film karakteri. İşte karşınızda sizi küçük bir zaman yolculuğuna çıkaracak, en sevilen çizgi film karakterleri&#;

1. Bugs Bunny

çizgi film karakteri

Çizgi film karakterleri arasında en ünlülerinden biri. yılından beri çizgi filmlerin vazgeçilmezi olan karakter Bugs Bunny. Naber cınım? sözleri hâlâ kulaklarımızda!

2. Road Runner ve Wile seafoodplus.info

çizgi film karakteri

Çölde hızlı koşan masum Road Runner ve onu sürekli yakalamaya çalışan kötü karakter Coyote. Çizgi film izlerken biz onu Çakal diye tanıdık, ancak karakterin orijinal adı Wile seafoodplus.info!

3. Mickey Mouse

Walt Disney tarafından &#;de yaratılan Mickey Mouse, etrafına iyimserlik saçan bir çizgi film karakteri olarak karşımıza çıkmaktaydı.

4. Temel Reis

çizgi film karakteri

Güce ihtiyacı olduğu zamanlarda teneke kutudaki ıspanağı çıkarıp ağzına boşaltan ve pazılarını şişiren Temel Reis&#;e hepimiz hayran kalırdık. Ayrıca ağzında piposuyla gezmesiyle aklımıza kazınan bu çizgi film karakteri sayesinde pek çoğumuz ıspanağı sevdik!

5. Kaptan Tsubasa

çizgi film karakteri

Dünyanın en iyi futbolcusu olmayı hayal eden Kaptan Tsubasa&#;da en sevdiğimiz çizgi film karakteri arasında!

6. Ash (Pokémon)

çizgi film karakteri

Pokémon çizgi filminin baş karakteri olan, Pokémon dünyasında usta olabilmek için köyünü terkeden ve Pikachu&#;nun sahibi olarak yeni bir serüvene başlayan Ash&#;i de unutmadık!

7. Winnie the Pooh

çizgi film karakteri

Winnie the Pooh belki de en sevimli çizgi film karakteri olabilir. Karakterimiz sürekli bal yemesiyle ünlüydü fakat çocukken tam da anlayamadığımız, hayata dair oldukça mantıklı sözleriyle de meşhurdu!

8. Süngerbob Karepantolon

çizgi film karakteri

Bikini Kasabası&#;nın sevimli ve enerjik karakteri Süngerbob&#;u sevmeyenimiz yoktur sanırım! Belki Squidward olabilir. 🙂

9. Daffy Duck

çizgi film karakteri

Siyah renkli, inatçı, çok konuşan ve bu yüzden başına hep bir şey gelen bahtsız Looney Tunes karakteri. Seni de çok sevdik!

Domuz Porky

çizgi film karakteri

Sürekli kekeleyerek konuşan, sevimli ve şişko çizgi film karakteri Domuz Porky.

Scooby Doo ve Shaggy

çizgi film karakteri

Scooby Doo ve Shaggy&#;nin arkadaşlığını, sürekli abur cubur yemelerini ve hayaletlerden korkmalarını unutmadık. Çizgi film dünyasının en değişik ikililerinden; konuşan bir köpek karakteri ile onun her şeyi beraber yaptığı yakın arkadaşı!

George Jetson

çizgi film karakteri

Robotların ve uzaylıların olduğu bir distopyada geçen çizgi film Jetgiller&#;de , ailedeki baba karakteri olan George, belki de en sevdiğimiz Jetgildi!

Pembe Panter

çizgi film karakteri

Her bölümde beceriksiz bir müfettiş tarafından yakalanmaya çalışan ancak bundan sinsice ve kolayca kaçmayı başaran Pembe Panter&#;den söz ediyoruz. Bu çizgi film karakteri pek konuşmazdı, yine de onu oldukça sevmiştik!

Tweety ve Slyvester


&#;Bir kedi gördüm sanki?&#; repliğini duyar gibiyiz.

Ayı Yogi

çizgi film karakteri

Çocukluğumuzun yeşil kravat ve fötr şapkalı karakteri Ayı Yogi, her bölümde arkadaşlarıyla maceradan maceraya atılırdı.

Donald Duck

çizgi film karakteri

Şanssız ve asabi çizgi film karakteri Donald Duck, çatallı sesini de unutmayalım!

Ağaçkakan Woody

çizgi film karakteri

Sürekli muzurluklar yapan, kahkahasına ve görünüşüne hasta olduğumuz minik çizgi film karakteri Woody&#;i nasıl atlayabiliriz?

Bu kahkahayı duymayı özleyeniniz varsa, buraya tıklayabilir. 🙂

Tom ve Jerry

çizgi film karakteri

Çizgi film karakterleri arasında en sevilen ikili. Aslında bize rekabetle beraber gelen dostluğu anlatan Tom ve Jerry, şüphesiz soluksuz izlediğimiz çizgi filmlerinden biriydi. Biraz avanak olan kedi Tom ve rakibi zeki fare Jerry karakteri çocukluğumuzun unutulmazları arasında.

The Powerpuff Girls

çizgi film karakteri

Profesörün kızları yaratırken karışımın içine yanlışlıkla Kimyasal x dökmesi sonucu, süper güçlerle ortaya çıkan 3 birbirinden tatlı kızdan söz ediyoruz: Blossom, Bubbles ve Buttercup!

Ralph (Casus Köpekler)
çizgi film karakteri

Evcil hayvan gibi görünen ama aslında dünyayı kurtarmakla görevli olan karakterimiz grubun lideriydi, aynı zamanda çizgi filmin baş karakteri.

Örümcek Adam

çizgi film karakteri

Küçükten büyüğe pek çok insanın aşina olduğu çizgi film karakteri Örümcek Adam. Evrenlerin birleşmesiyle başka karakterle beraber savaşmasını izlemeye bayılırdık!

Superman

Küçüklükten beri her yerde karşımıza çıkan bir diğer çizgi film karakteri: Yakışıklı, güçlü ve iyi kalpli Clark Kent&#;i unutmayalım.

Batman

çizgi film karakteri

Asıl adı Bruce Wayne olan, karizmatik ve zengin çizgi film karakteri. Onu Batman yapan güçlülüğü, özel kostümü, arabaları ve peleriniydi!

Şeker Kız Candy

Ailesi olmayan ve yetimhanede büyüyen güzeller güzeli çizgi film karakteri Şeker Kız Candy&#;e çocukken aşık olmayanınız yoktur diye düşünüyoruz.

Sonic

Dr. Robotnik&#;in kötücül planlarından sıyrılmayı başaran mavi renkli ve süper hızlı koşan kirpi Sonic karakteri de unutulmazlar arasında.

Garfield

Çizgi film dünyasının tembel, uyuşuk ve lazanyaya bayılan kedisi. Şişko kedimiz, lazanya yerken onu kıskanmamıza sebep olurdu&#;

Müfettiş Gadget

çizgi film karakteri

Çizgi filmde her bölümde edindiği görevlerle maceraya atılan ve vücudunda değişik yerlerden ihtiyacını karşılayacak araçlar çıkaran Müfettiş Gadget karakteri, robot mu insan mı hâlâ anlayamadık!

Red Kit

çizgi film karakteri

Kasabanın güvenliği ve adalet için savaşan karizmatik kovboy karakteri Red Kit bizi &#;cool&#; olmaya özendirirdi.

TenTen (TenTen&#;in Maceraları)

çizgi film karakteri

Polisiye içeren çizgi film olan TenTen&#;in Maceraları, tehlikeli serüvenlere korkusuzca atılan, gezgin ve gazeteci olan TenTen. Seni nasıl unutabiliriz?

Homer Simpson

Komplo teorileriyle aklımıza kazınan Simpsonlar çizgi filmindeki baba karakteri olan Homer Simpson&#;un tembelliği, ahmaklığı ve saflığı bizi oldukça güldürürdü.

Fred Çakmaktaş

Taş Devri çizgi filminin çıplak ayaklı mağarada yaşayan iyimser ilk insan karakteri Fred Çakmaktaş ve bowling tutkusunu hatırladık mı?

Gargamel

çizgi film karakteri

Çizgi film karakterleri arasında belki de en kötüsü, Şirinler&#;in ezeli düşmanı. Asıl amacı Şirinler&#;i yakalamak ve onları altına çevirmek olan Şirinler çizgi filminin kötü karakteri zaman zaman bizi beceriksizliğiyle güldürürdü.

Andy (Andy&#;nin Nesi Var?)

çizgi film karakteri

Zekasına ve şakalarına hayran kaldığımız Andy, yaşadığı çevredeki herkesi çılgına çevirmeyi iyi bilirdi. Onu izlerken şakalarına ve karizmasına özenmekten kendimizi alıkoyamazdık!

Johnny Bravo

Elvis Presley&#;i anımsatan dış görünüşü, kendini beğenen narsist ve budala karakteri, son olarak her bölümde bir kadına kur yapışıyla gönlümüze taht kuran Johnny Bravo&#;yu hatırlayalım biraz da. Bizi özendiren güzel saçları için yanından ayırmadığı tarağını da unutmayalım!

Dexter (Dexter&#;in Laboratuvarı)

Evin içinde gizli laboratuvar barındıran ve ailesinin bunu öğrenmesi en büyük korkusu olan, icatları ve çabuk sinirlenmesiyle meşhur çizgi film karakteri Dexter!

Avatar Aang

çizgi film karakteri

yıldır Ateş Ulusu&#;nun egemenliği altında olan dünyayı kurtarma sorumluluğunda olan, 4 elementi bükebilen son hava bükücü Avatar Aang karakteri, gelmiş geçmiş en başarı çizgi film karakterlerinden.

Jack (Samurai Jack)

Çizgi filmin kötü karakteri şeytan Aku tarafından hep izlense de, onu yok edebilecek güce sahip kılıcıyla Aku&#;nun peşinden amansızca giderdi Samuray Jack. Sessizliğine ve sakinliğine hayrandık!

Arnold (Hey Arnold!)

çizgi film karakterleri

Çizgi film dünyasının futbol topu kafalı karakteri Arnold, büyükanne ve büyükbabasıyla yaşayan, arkadaşlarıyla ve onunla sürekli uğraşan Helga&#;yla bitmek bilmeyen maceralar yaşardı.

Sam, Clover ve Alex (Casus Kızlar)

çizgi film karakteri

Normal yaşantıları dışında gizli bir casus kimliğine bürünen, dünyayı kurtarmakla görevli ve karakterleri birbirinden farklı bu 3 kızı çok severdik.

Kedi ve Köpek (CatDog)

çizgi film karakteri

Birbirlerinden çok farklı olan, anlaşamayan fakat aynı bedeni paylaşan Kedi ve Köpek bizi her bölümde güldürmeyi mutlaka başarırdı.

Fineas ve Förb

Phineas Flynn ve üvey kardeşi Ferb Fletcher, Amerika’da yaşayan iki çocuktur. Çizgi film karakterleri arasında yer alan bu iki müthiş karakter, yaz tatilinde can sıkıntısından çılgın projeler ve icatlar yaparlar. Bu iki karakterin yaptığı her icat her zaman çılgınlık seviyesini zorlardı ve izleyicilere büyük bir keyif verirdi.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Örümcek Adam’dan Thor’a: Marvel Hayranlarının Merakla Beklediği 11 Film”

Caillou

çizgi film karakterleri

Eski çizgi film karakterleri arasında bulunan Caillou, 4 yaşında lösemi hastası bir çocuktur. Caillou, okuldayken, evdeyken veya dışarıdayken bir yandan keyifli vakitler geçirirken, diğer yandan yeni bilgiler öğrenir. Dünyalar tatlısı bu çizgi film karakteri, belki de çizgi film karakterleri arasındaki en uslu olanıdır.

Casper

Hayaletler her zaman korkutucu olacak değil ya! Bazıları gerçekten sevimli ve eğlencelidir. İşte bu hayalet Casper’dır. Casper, bize anlatılan hayaletlerden çok daha farklıdır. O, bütün canlıları seven ve sürekli iyilik peşinde koşan bir hayalettir. Asla birilerini korkutmak istemediği için hayalet okulunda sürekli başarısız olur. Çünkü hayalet okulu insanları korkutmayı öğretir, ancak Casper bunu önlemeye çalışır.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Dünden Bugüne Kronolojik Sırasıyla Tüm Marvel Filmleri”

Yugi Mutou / Yami Yugi

En sevilen erkek çizgi film karakterleri arasında bulunan Yugi Mutou, Düello Canavarları adlı bir oyunu oynayan liseli bir gençtir. Bu genç zamanla fantastik ve gizemli bir dünyanın içine çekilir ve kötülerle mücadele etmek zorunda kalır. Çizgi filmde oynanan kart oyunu tüm dünyada popüler olmuştur ve hala günümüzde bile oynanmaktadır.

Disney prensesleri

çizgi film karakterleri

Kaç Disney prensesi var sorusu herkesin aklını kurcalıyor. Pek çok Disney prensesi var. Sizler için hepsini listeledik.

  • Pamuk Prenses
  • Külkedisi
  • Prenses Aurora
  • Prenses Ariel
  • Belle
  • Prenses Jasmine (Yasemin)
  • Prenses Pocahontas
  • Fa Mulan
  • Tiana
  • Rapunzel
  • Prenses Merida
  • Prenses Elsa
  • Prenses Anna
  • Prenses Moana
  • Raya

Şirine

çizgi film karakterleri

Kadın çizgi film karakterleri arasında bulunan Şirine, Gargamel tarafından Şirinlere ihanet etmesi için yaratılmıştır. Ancak Şirin Baba onu kurtarıp yanına almış ve gerçek bir şirine dönüştürmüştür. Şirine, tüm Şirinler arasındaki tek kadın karakterdir.

Marsupilami

Mutlu bir aileye sahip olan Marsupilami, kocaman bir ormanda yaşar. Ormanda yaşayan araştırmacı aile ile arası oldukça iyidir. Marsupilami, en iyi arkadaşı Leo ile birlikte her gün yepyeni ve eğlenceli maceralar yaşar. Çizgi filmin kötü karakteri Bring M. Backalive ise Marsupilami ve ailesini yakalayıp hayvanat bahçesine satmak için elinden gelen her şeyi yapar.

Betty Boop

Betty Boop, masumiyeti, küçük kız sesi, kadınsı cazibesi ve hareketleri ile zamanında en çok ilgi gören çizgi film karakterlerinden biri olmuştur. Bu karakter, ilk başlarda insan vücuduna sahip bir dişi köpeğe benziyordu. Daha sonra, karakter çok beğenilince hepimizin bildiği seksi ve şirin Betty Boop’a dönüştürüldü. Betty, muhtemelen kadınsı zarafeti ile çizgi film tarihinde türünün ilk örnek olmuştur.

Çizgi film kahramanları neden 4 parmaklı?

Eski çizgi filmlerin yapıldığı dönemdeki teknoloji ile 5 parmak çizmek oldukça uğraştırıcı ve zordu. Yani, eskiden günümüzdeki teknoloji olmadığı için bütün çizgi filmler el ile çiziliyordu. Bu nedenle eski çizgi filmlerdeki karakterlerin 4 parmağı vardı.

Çizgi film kahramanları neden beyaz eldiven giyer?

Eldiven giyen ilk Disney karakteri Mickey Mouse idi. Eskiden çizgi filmler siyah beyaz olarak çekiliyordu. Hal böyle olunca, karakterlerin ellerini görmek oldukça zor oluyordu. Beyaz eldivenler ise karakterlerin ellerini ve hareketlerini vurgulamaya yardımcı oldu. Bu nedenle eski çizgi filmlerdeki karakterlerin ellerinde beyaz eldivenler bulunuyordu.

Köpek koşuyor, kıvırcık saçlı çizgi film kız koşuyor, çizgi film karakteri, ingilizce, çocuk png

Köpek koşuyor, kıvırcık saçlı çizgi film kız koşuyor, çizgi film karakteri, ingilizce, çocuk png

etiketler

  • çizgi film karakteri,
  • ingilizce,
  • çocuk,
  • gıda,
  • turuncu,
  • yürümeye başlayan çocuk,
  • illustrator uygulaması,
  • çizgi film,
  • kurgusal karakter,
  • kız,
  • kadın,
  • saç,
  • çizgi film Gözler,
  • çizim,
  • bebek Kız,
  • gülümseme,
  • seksi Kızlar,
  • balon Çizgi film,
  • koşmak,
  • oynamak,
  • çizgi film ÇiftDavranış,
  • mutluluk,
  • bukleler,
  • kıvırcık,
  • sanat,
  • Köpek,
  • Koşma,
  • Küçük resim,
  • kıvırcık saç,
  • png,
  • şeffaf,
  • Ücretsiz indirin

bu png hakkında

Görüntü boyutu
xpx

Dosya boyutu
MB

MIME türü
Image/png

Png indir ( MB )

Benzer png görüntüleri

  • iki bebek tutan peluş oyuncak illüstrasyon, bebek oğlan kız, karikatür bebek, çizgi film karakteri, çocuk, memeli png thumbnail
    xpxKB
  • kırmızı kısa kollu gömlek illüstrasyon giyen çocuk, Karikatür, küçük çocuk soru sormak istedi, çocuk, fotoğrafçılık, el png thumbnail
    xpxKB
  • melek, Çizim Melek, bebek melek, çeşitli, çocuk, yüz png thumbnail
    xpxKB
  • Bebek çizgi film illüstrasyon, Çizgi film erkek ve dişi bebek bebek, iki bebek grafik sanatı, aşk, çizgi film karakteri, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Çizgi film karakteri erkek, iş adamları, kahverengi saçlı erkek karakter, tshirt, mavi, diğer png thumbnail
    xpxMB
  • Çocuk Çizgi Film, Çocuklar, çocuk, el, insanlar png thumbnail
    xpxKB
  • bebek, bebek bezi bebek çizgi film, çizgi film bebek bebek şirin bebek çocuk, Çizgi film karakteri, memeli, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • melek illlstration, Vaftiz İlk cemaat, melek bebek, çeşitli, hristiyanlık, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • erkek ve kadın, konuşma, resimleme yapma, kadin, talk, aşk, çocuk, el png thumbnail
    xpxKB
  • Çizgi Film Okulu, çizgi film çocuk, çocuk, fotoğrafçılık, el png thumbnail
    xpxKB
  • oturan kız kitap Illustration, Ayın Evreleri: Bir kızın şiirsel bir yolculuğu Karikatür, Çizgi film kızın okuma materyali, aşk, çizgi film karakteri, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Arkadaşlık, arkadaş, aşk, çeşitli, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • erkek ve kız kitap resimde üzerinde oturuyor, Öğrenci Karikatür, çocuklar, çocuk, insanlar, okuma png thumbnail
    xpxKB
  • iki mavi ve pembe bebek resimler, Bebek Karikatür Çizim, Karikatür Bebek, Çizgi film karakteri, çizgi roman, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Anne çizgi film, karikatür kıvırcık saçlı kadın, Çizgi film karakteri, iş kadını, çocuk png thumbnail
    xpxMB
  • Kız kız, mor, çocuk, menekşe png thumbnail
    xpxKB
  • İşadamı kadın, düşünen adam, çocuk, yüz, el png thumbnail
    xpxKB
  • Boyama Çizim, Kıvırcık saçlı kız, çocuk, moda Kız, fotoğrafçılık png thumbnail
    xpxKB
  • Kız, küçük kız, çeşitli, çocuk, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • dokuz çocuk illüstrasyonlar, Çocuk Karikatür Çizim İllüstrasyon, Dokuz çocuk karikatür çizim malzeme, çizgi film karakteri, yüz, metin png thumbnail
    xpxKB
  • erkek ve kız, üstünde, lâ notasi, üstünde, kurşun kalem, kiz , çocuk, kurşun kalem, el png thumbnail
    xpxKB
  • Kız kadın, bahar bebek, çocuk, moda, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Çocuk Dostluk Günü Çizim, Karikatür sevimli çocuk malzeme bakmak, çizgi film karakteri, memeli, insanlar png thumbnail
    xpxKB
  • melek resmi, vaftiz melek ilk cemaat çocuk, vaftiz, yürümeye başlayan çocuk, oğlan, bebek png thumbnail
    xpxKB
  • çocuklar, oyun çocuklar, karikatür çocuklar, çizgi film karakteri, insanlar, dostluk png thumbnail
    xpxKB
  • Vaftiz melek çocuk bebek, bebek melek, erkek melek illüstrasyon, hristiyanlık, çocuk, el png thumbnail
    xpxKB
  • hapşırma çocuk illüstrasyon, Soğuk algınlığı, Karikatür çizimi bebek ateş, burun akıntısı, Çizgi film karakteri, çocuk, fotoğrafçılık png thumbnail
    xpxKB
  • melek, vaftiz ilk cemaat, melek bebek, beyaz, çocuk, yüz png thumbnail
    xpxKB
  • Bebek Anne Karikatür, Bir bebek tutan anne, bebek taşıyan kadın animasyonlu illüstrasyon, aşk, bebek Duyuru Kart, çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • İncil Çocuk, İsa, yürümeye başlayan çocuk, illustrator uygulaması, bebek oyuncakları png thumbnail
    xpxKB
  • Moda illüstrasyon Çizim, Elbise Kız, aynanın önünde oturan kadın, suluboya resim, mobilya, boyalı png thumbnail
    xpxKB
  • Çocuk Çizgi Film, Çizgi Film Öğrenci, çizgi film karakteri, insanlar, dostluk png thumbnail
    xpxMB
  • Çizgi film, çocuk, çocuk, el, insanlar png thumbnail
    xpxKB
  • Takvim Çocuk illüstrasyon Zamanı, Çizgi film çocuklar, çizgi film karakterleri illüstrasyon, çizgi film karakteri, gıda, metin png thumbnail
    xpxKB
  • beş çocuk el ele tutuşarak illüstrasyon, çocuk çizim, el ele tutuşarak çocuk, çocuk, dostluk, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Çocuk, çocuk, çocuk, el, insanlar png thumbnail
    xpxKB
  • Wonder Woman, Diana Prince YouTube Bayan Kadın, wonder, çocuk, süper kahraman, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • kahverengi saçlı kadın, saç modeli çizim saç boyama Afro-dokulu saç, kıvırcık saçlı kız, moda Kız, siyah Saç, çizgi film png thumbnail
    xpxKB
  • tespih illüstrasyon, İlk cemaat Eucharist, diğerleri taşıyan kız, çeşitli, çocuk, siyah saç png thumbnail
    xpxKB
  • Kız kardeşi, el yapımı çizgi film kız kıvırcık saçlı, suluboya resim, çocuk, gıda png thumbnail
    xpxKB
  • Wonder Woman illüstrasyon, Diana Prince Batgirl Süper Kahraman, Kadın Bebeği, çocuk, yürümeye başlayan çocuk, oğlan png thumbnail
    xpxKB
  • Doll Girl, zenci kız, çeşitli, çocuk, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Hermione Granger Ron Weasley Harry Potter, İri gözlü kız, çocuk, boyalı, siyah Saç png thumbnail
    xpxKB
  • Vaftiz Melek, melek, çocuk, el, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • kız küvet resimde, banyoda çizgi film duş jeli, banyoda çizgi film kız, çizgi film karakteri, çocuk, memeli png thumbnail
    xpxKB
  • düşünme, kadın kız, düşünme kadın, çocuk, yüz, el png thumbnail
    xpxKB
  • Kadın Kız, shabby chic, çocuk, insanlar, yürümeye başlayan çocuk png thumbnail
    xpxKB
  • Dua eden bebek illüstrasyon, Budizm Buddhahood Buda 'nın Doğum Günü Bhikkhu, Çocuk ' ın çizgi film karakteri Budizm, aşk, çizgi film karakteri, kültür png thumbnail
    xpxKB
  • Çizim Kadın Kadın, kadın, çizgi film karakteri, çocuk, el png thumbnail
    xpxKB
  • Çizim Çocuk, Sevimli küçük kız, suluboya resim, boyalı, moda Kız png thumbnail
    xpxKB

Çizgi Film Karakterleri Denince Akla Gelen 20 Karakter

Çizgi filmler, genellikle çocuklar için üretilmelerine rağmen, renk, hareket ve aksiyon bakımından büyüklerin de ilgisini çeker. Bu gün çocuk, genç ve orta yaştan her insan çizgi filmleri bilir, takip eder ve izler. Çocukların iç dünyaları, izledikleri çizgi film ve programlara göre şekillenir.

İzlenilen yayın ve idol olarak benimsenen karakterin çocukların davranış ve taleplerini değiştirdiği bilinen bir gerçek. Bu hayali karakterlerle rol model oluşturan çocuk, duygusal bir bağ kurar ve bu karakterin resminin olduğu objelere hızlıca yönelir. Ayrıca her işlenen hikaye ve senaryo, yazıldığı kültürün kodlarını, bilgisini, felsefesini, değerlerini aktarır. Bu konu, ebeveynlerin üzerinde dikkatle durması gereken bir konudur.

Sizler için geçmişten günümüze en sevilen çizgi film karakterlerini derledik.

1. Garfield

garfield

19 Haziran ’de Jim Davis tarafından yaratılan sevimli, filozof, kedi Garfield&#;in en önemli iki amacı uyumak ve yemek yemektir. Bu turuncu ve sarman kedi, pazartesilerden, örümceklerden ve postacıdan nefret eder. Sahibi tarafından sürekli şımartılan, obur, her daim yorgun ve aç, oldukça geveze, tembel ve uyanık olan Garfield, kedi olmanın verdiği mutluluğun felsefesini yaparak hayatın tadını çıkaran bir karakterdir.

2. Bugs Bunny

bugs bunny

Keskin zekası ile Bugs Bunny, dünyada en çok tanınan çizgi film karakterinden birisidir. Güzel bir havuç peşine düşmediği zamanlarda, az bulunur meraklı doğasını gözler önüne sermekle meşguldür, soğukkanlıdır. İlk olarak yılında Ben (Bugs) Hardaway tarafından yaratılmıştır. İlk Filmi Porky Tavşan Avında&#;dır. Adı Bugs Bunny değil, Mutlu Tavşan&#;dır (Happy Rabbit). ’de Knight Knight Bugs ile Oscar Ödülü almıştır.

3. Mickey Mouse

mickey mouse

Mickey Mouse, Walt Disney&#;in kurucusu Walter Elias Disney&#;in yılında yayınladığı belki de dünyanın en popüler karikatür ve çizgi film karakteridir. Walter Elias Disney, herhangi bir gazetede karikatürlerini yayımlayıp düzenli gelir elde edemezken bir kilisenin garajında kalmaktadır. Bu garajı, zaman zaman fareler basmaktadır. Farelerden çok korkan Disney, bu durumu katlanılabilir hale getirmek adına farelerin karikatürlerini çizmeye başlar.

Mickey Mouse&#;nin yılında Çılgın Uçak adında ilk çizgi filmi yayınlandığında ilk sesli çizgi film olma özelliğini de kazanır. İlk başlarda yaramaz ve afacan olarak karakterize edilirken, popülerliği arttıkça daha neşeli ve daha insancıldır artık Mickey. Karakter sayısı arttıkça arkadaşlık, paylaşma, sevgi gibi çocuklara örnek olacak birçok konu işlenmiştir. yılında W.E Disney tarafından dünyanın en büyük eğlence parkı Disneyland açılmıştır.

4. Temel Reis

temel reis

Temel Reis, ilk kez yılında bir mizah dergisi olan Thimble Theatre’da yayımlandığında yalnızca yardımcı bir karakterdir. Yaratıcısı Elzie Segar’ın hikayeleri temel olarak Safinaz’ın ve ailesinin etrafında geçer. Fakat Temel Reis çok sevilip popüler olunca, çizer hikayenin merkezine onu oturtarak devam eder.

Elzie, Temel Reis’i yaratırken mahallesinde (Chester) yaşayan denizci Frank (Rocky) Fiegal’den esinlenir. Popeye’nin kavgacı karakteri ve pipoya olan düşkünlüğü, Fiegal’in özellikleriyle örtüşür. Fiegal, ’de yaşama veda ettiğinde mezar taşına “Temel Reis’e ilham vermişti” yazılır. Safinaz figürü ise Elzie’nin bir diğer komşusu Dora Paskel’e dayanır. Ne zaman başı sıkışsa ve ekstra bir güce ihtiyaç duysa bir teneke ıspanak yer Temel Reis. Bu nedenle, Texas Crystal City’de ’de artan ıspanak üretimini kutlamak için heykeli dikilir. yılında Robert Altmann, Temel Reis’i sinemaya uyarlar. Başrolü Robin Williams’a verir büyük usta. Film Malta’da çekilir ve bölge filmden sonra Popeye Village adıyla anılan bir turizm merkezi haline gelir.

5. Voltran

voltran

Voltran: Evrenin Savunucusu &#;li yıllarda televizyon için yapılmış japon çizgi dizidir. Voltran’ın asıl adı Japonca Hyakujū ō Go raion olup, yüz hayvanın kralı beş aslan anlamına gelir. 5 farklı gücü taşıyan mekanik aslan, gene 5 farklı karakter tarafından yönetilir ve bir araya geldiklerinde Voltran’ı oluşturarak düşmanlarını alt ederler. Her biri kendi başına iyi, ama tek başına olduklarında yetersiz olan beş kahraman aslan, kötüler karşısındaki mücadele söz konusu olunca birleşirler, güç birliği yapmak için kenetlenir ve Voltran’ı oluştururlar.

6. Kai Hiwatari

Kai Hiwatari

Beyblade çizgi dizisinin en cool karakteri. Kutsal canavarı Dranzer ile birlikte yenemeyeceği rakip yoktur. 90’lı yıllarda çocuk olanların nerdeyse hepsi Kai&#;nin karizmasını bilirler. Takımın en güçlüsü olmasına rağmen geri planda kalmayı tercih eder, çok fazla konuşmaz. Kutsal canavarı Dranzer, nam-ı diğer kırmızı anka kuşu ile rakiplerini alt eder. Beyaz atkısı, yüzündeki dövmeleri ve saçlarıyla o dönem büyük bir hayran kitlesi yaratmıştır.

7. Red Kit

red kit

Red Kit, Belçikalı karikatürist Morris (Maurice De Bevere) tarafından çizilen bir çizgi roman kahramanıdır. İngilizce&#;de adı Lucky Luke olarak bilinir. Çizgi filminin maceralarının bazıları, yılları arasında yaşamış olan Fransız yazar René Goscinny tarafından kaleme alınmıştır. Yaratıcısı Morris öldükten sonra bazı maceraları ise Fransız çizer Achdé tarafından çizilmiştir. Daltonların korkulu rüyası, kanun adamı ve kendi gölgesinden bile hızlı silahını çeken kovboy Red Kit, kendisine en sadık dostu beyaz atı Düldül ve sevimli köpeği Rin Tin Tin ile beraber suçluların ve adaletsizliğin amansız düşmanıdır. Red Kit dünyada çok kere çizgi film, animasyon ve televizyon serisi olarak filme çekilmiş ve yayınlanmıştır. &#;ten sonraki yaşadığı maceralarda ağzındaki sigara yerine, bir saman parçası tutmaya başlamıştır.

8. Şeker Kız Candy

candy

yılı Japon yapımı olan Şeker Kız Candy, bir tv çizgi film serisidir. Orijinal adı Candy Candy&#;dir. Her şey Pony Evi diye adlandırılan bir yetimhanenin önüne bırakılmış iki bebeğin bulunmasıyla başlar. Bu bebeklerden biri Candy&#;dir, diğeri de onun en yakın arkadaşı olacak olan Annie&#;dir. Yıllar sonra zengin bir ailenin Annie&#;yi evlatlık edinmesi Candy&#;yi çok üzer ve o da başka bir ailenin kendisini evlatlık edinmesini kabul eder. Bundan sonra Candy&#;i yepyeni bir hayat beklemektedir.

9. Atom Karınca

atom karinca

Atom Karınca, Hanna-Barbera tarafından yılında yaratılan çizgi film karakteri ve aynı adlı serinin adıdır. Atom Karınca şehir halinde bir karınca kolonisinde yaşamakta ve kötülerle mücadele ederken uçabilmektedir. Süper hızlı, süper güçlüdür ve şehrin polisi ile işbirliği içindedir.

Şirinler

sirinler

Şirinler, Belçikalı çizer Pierre Culliford’un oluşturduğu çizgi roman ve animasyon dizisinin adıdır. ’de Pierre Culliford tarafından çizgi roman olarak ortaya çıkar. ’de televizyonda gösterilen bu mavi yaratıklar büyük ilgi görür. Şirin Baba, Şirinlerin lideridir, kırmızı kıyafetleri ve beyaz sakalı ile diğer şirinlerden ayrılır. Kötü bir durum söz konusu olduğunda Şirin Köyü&#;ndeki herkes akıllı, sakin Şirin Baba&#;ya danışır. Şirin Baba’nın şirin çocuğundan 99’u erkek, 1’i kızdır. Baş düşmanları ise Azman adında kedisi bulunan büyücü Gargamel’dir. Şirinler&#;in sessiz sakin köylerinde, paradan puldan uzak, komünal bir hayat sürmeleri bir dönem komünizm propagandası yapıyor diye yaftalanmalarına neden olur. Aileye ve işbirliğine önem vermeleri, insanların önce en iyi yanlarını görmeleri ve birbirlerine çok değer vermeleri, şirinlerin en önemli özellikleri.

Bart Simpson

simpsonlar

Sarı tenli Homer Simpson, karısı Marge, çocukları Bart, Lisa ve Maggie’nin maceralarının anlatıldığı Simpsonlar, karikatirüst Matt Groening tarafından yaratıldı. İlk bölümü 17 Aralık ’da yayınlanan çizgidizinin, karakterlerinin isimleri, Matt Groening’in ailesindeki kardeşleri, anne babası ve halasına ait isimler. Bir tek Bart, Brat’in anagram hali. Soyadları olan Simpson ise basitçe aptaloğlu demek.

Bart Simpson’un asıl adı Barholomew JoJo Simpson. Uyumsuz, isyankar, sürekli yanlış anlaşılan bir çocuk. Fakat özünde iyi biri ve yaşadığı küçük kasabada sık sık başını belaya soksa da bütün dünyada çok sevilir. Okulda büyük başarısızlıklara imza atan Bart’ın ciddi bir konsantrasyon sorunu var. Derslerde çok sıkılıyor ve her fırsatta okulu kırıyor. Daha dünyadaki ilk günlerinde babasının o anda boynunda olan kravatını tutuşturmayı başaran Bart, efsanevi yaramazlıkların insanı. Palyaço Krusty’ye, skateboard’a, çizgi roman okumaya, televizyon seyretmeye, Lisa’yı korkutmaya, video oyunlarına meraklı. Aynı zamanda bir graffiti sanatçısı olan Bart Simpson’ın rumuzu ise El Barto. Ailesiyle birlikte yaşadığı Springfield Kasabası’nın en problem çocuğu. yılında, Time’ın en etkili insanlar listesinde 46’ncı sırayı alan Bart, kız kardeşi Lisa’yla birlikte TV Guide dergisinin Tüm zamanların en iyi 50 çizgi kahramanı listesinde de 11’inci olur.

Fred Çakmaktaş

cakmaktaslar

Taş Devri, ve yılları arasında ABD&#;de tam 6 sezon oynayan bir çizgi filmdir. Yapımcısı Hanna-Barbera Productions&#;dır. Fred Çakmaktaş, karısı Vilma, çocukları Çakıl ve vefakAr ev hayvanları Dino, komşuları Barney Moloztaş, karısı Betty ve evlat edindikleri çocukları Bam Bam, Taş Devri&#;nin karakterleridir.

Fred Çakmaktaş, tarih öncesine ait Taşyatağı şehrinde yaşar. Bowling oynamayı çok sever, Bufalo Derneği’ne de üyedir. Arkadaşı Barney Moloztaş ile birlikte taş ocağında çalışır. Patronları Bay Slate ile kovulma noktasına gelene dek kavga etseler de konu hep tatlıya bağlanır. Düzgün bir aile yapısına sahip olan, eşlerini seven bu iki arkadaş çok iyi anlaşsalar da, zaman zaman kavga edip birbirlerine küserler.

George Jetgil

jetgiller

Jetgiller, Hanna-Barbera yapım şirketi tarafından ilk olarak yılında televizyonda yayınlanmaya başlar ve 90’lara kadar aralıklarla devam eder. Jetgiller, George ve Jane’in kızları Judy ve oğulları Elroy&#;dan oluşan bir ailedir. Robotların, uzaylıların, hologramların ve enteresan buluşların olduğu bir gelecek zaman ütopyasında yaşamaktadır. Ailesini çok seven bir baba George Jetgil, genellikle yanlış kararlar almakla ünlüdür. 40 yaşlarındadır ve Spacely Dişlileri şirketinde çalışmaktadır. George, karısının, çocuklarının isteklerini yerine getirmeye çalışan nazik, kibar bir eş ve babadır.

Heidi

heidi

Ülkemizde de çok sevilen Heidi, İsviçreli yazar Johanna Spyri’nin kitabından, yılında Japonlar tarafından uyarlanan bir çizgi filmdir. 8 yaşında İsviçreli yetim bir kız çocuğu olan Heidi’yi teyzesi, dağ evinde yaşayan dedesine bırakır. Sonrasında teyzesi Heidi’yi Frankfurt’ta varlıklı Sesemann ailesinin evlerinde yaşaması için dedesinden ayırır. Heidi, Sesemann ailesinin yanında tekerlekli sandalyeye bağlı olarak yaşayan Clara’ya refakatçilik yapar. Her zaman için dedesini ve dağ evindeki yaşantısını özleyen Heidi, mutsuzluğuna rağmen hep pozitife ve iyiye odaklanır.

Tsubasa

tsubasa

&#;de Yōichi Takahashi tarafından yaratılmış bir çizgi roman (manga) serisidir. Manga popülerlik kazanınca aynı isimle anime olarak da uyarlanmıştır. Japon genç takımının yıldız oyuncusu Tsubasa Oozora, 10 numarayı giyen başarılı orta saha oyuncusudur. Yeteneği Brezilyalı santrafor Roberto Hongo tarafından keşfedilmiş ve geliştirilmiştir. Dünyaca ünlü bir futbolcu olmayı başarır. Golden 23 adlı manga serisinde Efsanevi Dünya Kupası&#;nı almayı başarır. Kendine özel şut teknikleri vardır. Rövoşatalarıyla, Drive Shoot (Aşırtma/Kavisli Şut) ve en iyi arkadaşı Misaki ile çektiği Twin Shoot (İkiz Şut) teknikleriyle bilinir.

Pembe Panter

pembe panter

Ekrana yansıdığı ilk günden beri süregelen başarısı ve pandomim bir karakter olması onu eşsiz kılar. Sofistike, kurnaz ve yaramaz Pembe Panter, çizeri David De Patie’ye göre tavrı ve etkisiyle anime bir James Dean.

Blake Edwards, yılında Maurice Richlin ile yazdığı bir senaryo için kamera dediğinde, sinema tarihine geçecek birkaç pop ikonu yaratacağını düşünmüyordu. Pembe Panter adını verdiği filmdeki, tüm dünyaya tanıttığı Henry Mancini&#;nin bestelediği tema müziği, Peter Sellers&#;ın Müfettiş Clouseau rolü ve jenerikteki sevimli panter kısa zamanda unutulmazlar arasına girer. 18 Aralık ’te ilk Pembe Panter çizgi dizisi izleyici ile buluşur. Sessiz sinema günlerinden kalmışa benzeyen bir çizgi karakterin bu kadar başarı kazanmış olması şaşırtıcı. Animasyonun, söze dayalı komedinin, aksiyonun ve hızın ön plana çıktığı yıllar olmasına rağmen, Pembe Panter unutulmaz müziğine uygun bir biçimde salınarak yürür, konuşmaz, efektler en alt düzeydedir. En önemlisi sadece iki karakter vardır: Friz adlı büyük burunlu bir adam ve Pembe Panter.

He-Man

he-man

He-Man, yılları arasında çekilen Kainatın Hakimleri çizgi serisindeki ana karakterdir. He-Man ve arkadaşları Eternia&#;yı ve Şato&#;sunun sırlarını İskeletor&#;un kötü emellerinden korumaya çalışır. He-Man, Eternia prensi Adam&#;ın süper kahraman olan ikinci kişiliğidir. Daha çok alçak gönüllülüğüyle tanınınır. Grayskull Castle&#;ın (Gölgeler Şatosu) gizli güçleri, Adam&#;ın kılıcı ile ilişkilidir. Kılıcını havaya kaldırıp By the power of Grayskull, I have the power der ve çok güçlü bir süper kahramana dönüşür. Bu söz serinin Türkçe eserlerinde Gölgelerin gücü adına, güç bende artık olarak çevirilmiştir. Yanından ayrılmayan yol arkadaşı korkak kaplan Cringer (Titrek) bu sihirli söz ve kılıç sayesinde Battlecat (Atılgan) olur.

Snoopy

snoopy

Snoopy, zaman zaman sahibi Charlie Brown&#;dan daha akıllı olduğunu düşündüren çizgi film kahramanı bir köpektir. Kulübesinin üzerinde uyur, asla içinde değil. En ilginç dostlarından biri, sarı küçük bir kuştur. Charlie melankolik, varoluşsal depresyonlar yaşarken, Snoopy, neşeli, dünyayı takmayan bir havadadır. Yaratıcısı Charles Schulz&#;ün kendi kişiliğinden çok şey kattığı Charlie Brown karakteri, ismini Schulz&#;ün sanat okulundaki yakın bir arkadaşından alır. Snoopy&#;yi yaratırken ise en büyük esin kaynağı 13 yaşındayken sahip olduğu Spike adlı köpeğidir. Ekim ’de, 7 ayrı gazetede Peanuts (Fıstıklar) adıyla bant seri olarak başlar.

Casper

casper

Casper bir hayalettir. Etrafındaki bütün canlılar ondan korkmakta, hiç arkadaş edinememektedir, bu durum onu çok üzmektedir. Fakat o diğer hayaletlerin aksine, insanları korkutmak yerine, onlara yardım etmeyi seçer. Her defasında kötülük yapmaya çalışan üç amcasını durdurmaya çalışır. Yaptığı iyilikler sonucunda bazen arkadaşlar edinir. Bazı bölümlerde beceriksiz cadı arkadaşı Wendy de onunla beraberdir. İkilinin en büyük ortak noktası güçlerini insanlara kötülük yapmak yerine, iyilik yapmaya adamış olmalarıdır.

Müfettiş Gadget

mufettis gadget

Müfettiş Gadget, sakar, dalgın, çevresinden bihaber olan bir müfettişin maceralarının anlatıldığı bir çizgi dizidir. Gadget, insan olmasına karşın vücudunun çeşitli yerlerinden çıkan yararlı cihazlar ile suçluları kolayca yakalamaktadır. Bu aletlerin çıkması ve mekanizmanın çalışması için Hadi Hadi Gadget ya da işte Hadi Hadi Gadget-Kopter demesi gerekir.

Kaynak
Çizgi Film Sektörel Bilgilendirme Raporu, Garfield&#;in Dünyası ve Felsefesi, Simpsonlar Hakkında Bilmediğiniz 10 Şey, Pembe Panter: Çizgi Dünyanın Sessiz Elması

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir