bkü sınav başvurusu / ZİRAİ İLAÇ BAYİLİK SINAVI EĞİTİM KURSU DERS ÇALIŞMA PLATFORMU

Bkü Sınav Başvurusu

bkü sınav başvurusu

BKÜ Bayilik Sınavı

Eskişehir Yolu seafoodplus.info Lodumlu / ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Üseafoodplus.infoÇE
Tel : () 75 66 Fax : () 75 79 İnternet Sitesi : seafoodplus.info
T.C.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ VEYA TOPTANCILIK
SINAVI TAKVİMİ VE UYGULAMA TALİMATI
Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı ile ilgili olarak aşağıdaki hususlar belirlenmiştir.
Sınava girmek isteyen adayların, protokol ile belirlenen aşağıda belirtilen takvim ve hükümlere uygun olarak hareket etmeleri zorunludur.
SINAV DUYURUSU
1. Sınavla ilgili “Sınav Takvimi ve Uygulama Talimatı” 04/01/ tarihinde seafoodplus.info internet adresinde yayımlanacaktır.
2. Sınava girecek adaylar için sınav uygulama duyurusu ve sınav kılavuzu 04/01/ tarihinde seafoodplus.info internet adresinde yayımlanacaktır.
SINAV BAŞVURUSU
3. Bitki Koruma Ürünleri Bayi veya Toptancı İzin Belgesi almak için Yönetmelik hükümlerine göre sınava girecek olan ziraat mühendisi,eczacı, kimya mühendisi, kimyager, bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş tekniker veya ziraat teknisyenlerinin, (en geç saat’ye kadar) tarihleri arasında ASYM’ye seafoodplus.info internet adresinden müracaat etmeleri gerekmektedir.
4. Sınava girecek aday, sınav ücreti olarak 60₺’yi (Altmış Türk Lirası KDV dahil), seafoodplus.info adresindeki sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödeyecektir.
5. Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari sebeple sınava girememesi durumunda, sınavın ait olduğu yıl içinde ASYM’ye dilekçe ile başvuruda bulunması halinde ASYM tarafından kendisine ücret iadesi yapılabilecektir.
SINAV GİRİŞ BELGESİ
6. Adayların sınava girecekleri yerleri, sınavın yapılacağı bina ve salonları belirten Sınav Giriş Belgeleri, 31/03/ - 08/04/ tarihleri arasında seafoodplus.info internet adresinde yayınlanacaktır.
7. Buna göre adaylar, sınav giriş belgelerini tarihinden itibaren sınav gününe kadar (sınav günü dahil) seafoodplus.info internet adresinden almaları gerekmektedir.
Eskişehir Yolu seafoodplus.info Lodumlu / ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Üseafoodplus.infoÇE
Tel : () 75 66 Fax : () 75 79 İnternet Sitesi : seafoodplus.info
T.C.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
8. Sınav Giriş Belgelerinde herhangi bir onaylatma işlemi yapılmayacaktır.
9. Adaylar internet üzerinden aldıkları sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik no yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport dışındaki kimlikler geçerli değildir.) ile sınava alınacaklardır. Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
SINAV UYGULAMASI, SÜRESİ ve İÇERİĞİ
Sınavda 80 adet soru sorulacak olup, sınav süresi dakika olacaktır. Sınavda, yanlış cevapların doğru cevaplara bir etkisi olmayacaktır.
Sınav sorularının konulara göre dağılımı aşağıda belirtilmektedir.
a) Mevzuat (16 soru)
- Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılası Hakkında Yönetmelik
- Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik
- Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Yönetmeliği
- Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik
- Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik
- Zirai Mücadele Alet ve Makineleri Hakkında Yönetmelik
b) Bitki Hastalıkları (16 soru)
- Bakteriyoloji
- Mikoloji
- Viroloji
- Herboloji
c) Bitki Zararlıları (16 soru)
- Entomolji
- Nematoloji
d) Mücadele Metotları (16 soru)
e) Diğer Konular (16 soru)
- Bitki koruma ürünlerinin çevreye ve insan sağlığına etkileri ve korunma yolları
- Bitki koruma ürünlerinin uygulamaya hazırlanması, formülasyon şekilleri ve karışabilirlikleri
- Tarım ürünlerinde bitki koruma ürünlerinin kalıntı sebepleri ve kalıntının önlenmesi
- Bitki koruma ürünlerinde direnç ve yönetimi
- Toksikoloji ve ekotoksikoloji
- Entegre zararlı yönetimi, entegre ürün yönetimi ve organik tarım
- Zirai mücadele ve entegre mücadele teknik talimatları
Sınav konuları ile ilgili kaynaklar aşağıda belirtilmektedir.
a) Ön lisans ve Lisans düzeyinde temel fitapatoloji, entomoloji, herboloji ders kitapları
b) Teknik Talimatlar
c) Teoriden Pratiğe Biyolojik Mücadele
d) Teoriden Pratiğe Biyoteknik Mücadele
Eskişehir Yolu seafoodplus.info Lodumlu / ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Üseafoodplus.infoÇE
Tel : () 75 66 Fax : () 75 79 İnternet Sitesi : seafoodplus.info
T.C.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
e) Teoriden Pratiğe Kültürel Mücadele
f) Entegre Mücadele Teknik Talimatları
g) seafoodplus.info
Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anında ASYM tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adayın kayıt esnasında ilgili kutucuğu işaretlemesi ve sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin ASYM’ye aday tarafından iletilmesi gerekmektedir. Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday sorumlu olacaktır.
Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı, 08 Nisan tarihinde, cumartesi günü, saat 'da Ankara'da yapılacaktır.
Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (TC Kimlik no yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Bunun dışında sınavın uygulanması ile ilgili diğer kurallar ASYM tarafından belirlenecek olup, tüm adaylar ASYM’nin belirlediği kurallara uymak zorundadır. Bu kurallara uymayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.
Cevaplı soru kitapçıkları 10/04/ tarihinde seafoodplus.info ve seafoodplus.info internet adresinde yayımlanacaktır.
DEĞERLENDİRME VE İTİRAZLAR
Adaylar, sınav sonuçlarını tarihinde seafoodplus.info internet adresinden öğrenebileceklerdir.
Sınavda yer alacak her soru, puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.
Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının seafoodplus.info internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde son gün saat ’ye kadar yazılı olarak doğrudan ASYM’ye yapabileceklerdir. İtirazlar ASYM'ye iletildikten sonra en geç 5 (beş) iş günü içerisinde değerlendirme sonuçları GKGM'ye teslim edilecektir. Sınav sorularına itiraz dilekçelerinde ASYM’ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. İtiraz ücreti yatırılmamış veya usulüne uygun yapılmayan başvurular itiraz komisyonunca değseafoodplus.info’ne yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.
Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde son gün saat ’ye kadar ASYM’ye yapılacaktır. ASYM itirazları kendisine ulaştıktan sonra 5 (beş) iş günü içerisinde inceleyip sonuçlandırarak GKGM'ye bildirecektir. Sınav sonuçlarına itiraz dilekçelerinde ASYM’ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır. GKGM’ne yapılacak itirazlar kabul edilmeyecektir.
Eskişehir Yolu seafoodplus.info Lodumlu / ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Üseafoodplus.infoÇE
Tel : () 75 66 Fax : () 75 79 İnternet Sitesi : seafoodplus.info
T.C.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
Sınav sorularına ve sonuçlarına yapılacak olan itirazlar ASYM’ye yapılacaktıseafoodplus.infolar değerlendirildikten sonra tüm sonuçlar ASYM tarafından GKGM’ne teslim edilecek ve tüm itiraz sonuçları adaylara GKGM tarafından bildirilecektir.
Adaylar, soru ve sonuçlara ilişkin itiraz başvurularını ASYM'ye bağlı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası hesabına 20₺ (Yirmi Türk Lirası KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve itiraz konusunun ve iletişim adreslerinin açıkça yazılı olduğu dilekçe ile ASYM’ye yapacaklardır.
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T.C. kimlik numarası, imza, adres ve banka dekontu olmayan dilekçeler ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve itiraz komisyonunca değerlendirilmeyecektir.
Sınav takvimi ve uygulaması hakkında yukarıda belirtilen talimattaki hükümlere uymayan adayların, Sınav başvurularının kabul edilmesi, sınava alınması veya sınav sonuçlarının değerlendirilmesi mümkün olmayacaktır.
SINAV SONUÇ BELGELERİNİN VERİLMESİ
Sınavda başarılı olan adaylar için GKGM tarafından hazırlanacak “Sınav Başarı Belgesi” adaylara İl Müdürlüğü tarafından verilecektir.
Sınavda başarılı olan adaylar, sınav başarı belgelerini ASYM’ye (seafoodplus.info internet adresinden) yaptıkları sınav müracaatında “Başvuru yaptığınız il” seçeneğinde seçtikleri il müdürlüğünden alabileceklerdir.
Sınavda başarılı olan adaylar “Sınav Başarı Belgesi”ni almak için en geç 2 ay içerisinde il müdürlüğüne başvuru yapmaları zorunludur.
“Sınav Başarı Belgesi”ni almak için il müdürlüğüne yapılacak başvurularda aşağıda belirtilen bilgi ve belgelerin sunulması zorunludur.
- Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı sureti,
- Transkript (Sadece Teknikerler için bitki sağlığı ile ilgili dersi aldığını gösteren)
- T.C. Kimlik Belgesi fotokopisi
Sınavda başarılı olan adaylar tarafından “Sınav Başarı Belgesi”ni almak için il müdürlüğüne yapılan başvurularda Maddede belirtilen bilgi ve belgelerin incelenmesinin yapılmasından sonra sınav başvuru tarihi itibariyle tarih ve sayılı “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik”te belirtilen şartları taşıdığı tespit edilen aday/ adayların listesi il müdürlüğü tarafından GKGM’ye bildirilecektir.
İl Müdürlüğü tarafından bildirilen liste dikkate alınarak GKGM’ce hazırlanacak “Sınav Başarı Belgesi” ilgili il müdürlüğüne gönderilerek sınavda başarılı olan adaylara teslim edilecektir.
Eskişehir Yolu seafoodplus.info Lodumlu / ANKARA Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat: Üseafoodplus.infoÇE
Tel : () 75 66 Fax : () 75 79 İnternet Sitesi : seafoodplus.info
T.C.
GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
tarih ve sayılı “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik”te belirtilen şartları sınav başvuru tarihi itibariyle taşımadığı halde sınava giren ve başarılı olan adaylara sınav başarı belgesi verilmeyecek ve sınavları geçersiz sayılacaktır.

Yılı Bitki Koruma Ürünleri Bayilik veya Toptancılık Sınavı Takvimi ve Uygulaması

DİKKAT!!!

yılı içerisinde yapılacak olan sınavla ilgili bütün paylaşımları bu konu altından yapabilirsiniz. Bizler de her türlü güncel bilgiyi yine buradan duyuracağız. O nedenle, konuyu sık sık takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Sınav tarihleri kesinleşmişolup yapılacak güncellemelere uygun olarak sürekli düzenlenecektir.

SINAV TAKVİMİ VE UYGULAMA TALİMATI
ANKÜSEM SINAV UYGULAMA KILAVUZU

Başvuru Tarihleri:20 Haziran - 18 Temmuz (en geç saat 'ye kadar) seafoodplus.info internet adresinden müracaat edilecektir.

Sınav Ücreti: TL (seafoodplus.infosindeki sanal pos üzerinden kredi kartı ile ödeyeceklerdir)

Sınav Tarihi:17 Aralık

Sınav Saati ve Süresi: - dakika

Soru Sayısı:80

Sınav Yeri:Ankara, İstanbul (Avrupa-Anadolu), İzmir, Antalya, Adana, Samsun, Diyarbakır

Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavına;
Ziraat Mühendisi, Orman Mühendisi, Orman Endüstri Mühendisi, Eczacı, Kimya Mühendisi, Kimyager ve Bitki Sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş Ziraat Teknikeri veya Ziraat Teknisyenleri başvurabilecektir. Başvuru şartlarını taşımadığı halde sınava giren adayların sınavı geçersiz sayılır. Bu adaylar sınavda başarılı olsalar bile hiçbir hak talep edemezler.

Soru:Sınav konuları nelerdir ?

Sınav sorularının konulara göre dağılımı aşağıda belirtilmektedir.
a) Mevzuat (16 soru)
- Bitki Koruma Ürünlerinin Ruhsatlandırılası Hakkında Yönetmelik
- Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik
- Bitki Koruma Ürünleri Kontrol Yönetmeliği
- Bitki Koruma Ürünlerinin Sınıflandırılması, Ambalajlanması Ve Etiketlenmesi Hakkında Yönetmelik
- Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik
- Zirai Mücadele Alet ve Makineleri Hakkında Yönetmelik
b) Bitki Hastalıkları (16 soru)
- Bakteriyoloji
- Mikoloji
- Viroloji
- Herboloji
c) Bitki Zararlıları (16 soru)
- Entomolji
- Nematoloji
d) Mücadele Metotları (16 soru)
e) Diğer Konular (16 soru)
- Bitki koruma ürünlerinin çevreye ve insan sağlığına etkileri ve korunma yolları
- Bitki koruma ürünlerinin uygulamaya hazırlanması, formülasyon şekilleri ve karışabilirlikleri
- Tarım ürünlerinde bitki koruma ürünlerinin kalıntı sebepleri ve kalıntının önlenmesi
- Bitki koruma ürünlerinde direnç ve yönetimi
- Toksikoloji ve ekotoksikoloji
- Entegre zararlı yönetimi, entegre ürün yönetimi ve organik tarım
- Zirai mücadele ve entegre mücadele teknik talimatları

Soru:Bayilik sınavı için çalışabileceğim bir ders kitabı var mı ?

Cevap:Sınav konuları ile ilgili kaynaklar aşağıda belirtilmektedir.
a) Ön lisans ve Lisans düzeyinde temel fitapatoloji, entomoloji, herboloji ders kitapları
b) Teknik Talimatlar
c) Teoriden Pratiğe Biyolojik Mücadele
d) Teoriden Pratiğe Biyoteknik Mücadele
e) Teoriden Pratiğe Kültürel Mücadele
f) Entegre Mücadele Teknik Talimatları
h)seafoodplus.info

Bayilik sınavına hazırlık kitabı olarak satılanlara itimat etmeyiniz. Çünkü, bu kitapların büyük çoğunluğu internette ücretsiz olarak sunulan ders notlarının yazıcı çıktısı alınarak hazırlanmış. Bir üyemizin de bu konu hakkında yorumu şu şekildedir:

Al&#;nt&#;:

tugse´isimli üyeden Al&#;nt&#; Mesaj&#; göster

Bayilikle ilgili kitap almayı düşünenler için bir kaç önerim olacak bayilikle ilgili olarak bu sene bir kitap siparişi verdimbir internet sitesinde satılıyor ama kesinlikle tavsiye etmiyorum sayfalık bir kitap ve yanında cd seafoodplus.infoaki yazım hataları berbatcd ise zaten internette olan bilgiler yani resmen para tuzağıhazırladıkları kitap yasal olmadığı için ben hakkımı aradım ve para iademi aldım yani kesinlikle bayilikle ilgili satışta olan kitabı tavsiye etmiyorum buradaki dokümanlar zaten yeterli olacaktır iyi günler .)

Çalışma konuları ve sunuları hakkında:

Zirai İlaç Bayiliği Sınavına Hazırlık Ders Notları

Sınava hazırlık için gereken her şey bu konuda yer almaktadır. Güncel dökümanlar geldikçe de aynı konuya eklenecektir.

Soru:İlçe müdürlükleri de başvuru kabul ediyor mu ?

Cevap:Büyükşehir haricindeki illerde ilçe müdürlükleri başvuru almıyor. Bazı büyükşehirlerde ilçeler de başvuru alıyormuş, ancak hangileri olduğunu bilmiyoruz. Arayıp sorabilirsiniz. Mesela, Samsun'da il müdürlüğü hariç hiç biri başvuru almıyormuş.

Soru:Bayi açmanın maaliyeti hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba?

Cevap:Bir üyemizin soruya cevabı şu şekildedir:

Al&#;nt&#;:

musabican´isimli üyeden Al&#;nt&#; Mesaj&#; göster

ben yeni bayi açtım ;

tohumluk bayi belgesi
zirai ilaç bayiliği belgesi
kimyevi gübre ve organik gübre dağıtıcılığı belgesi
TODAB üyeliği
Belediyeden İş Yeri Açma Belgesi
Ticaret odası Kayıt
Vergi Dairesi Kayıt
Ödeme Kayıt Edici Cihaz

yukarıda yazdıklarım sadece birer A4 kağıdı fakat bunları almak bin lira tutuyor sadece kağıtlara bu parayı veriyorsun hiç mal almadan..






nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir