şehri şifa / Şehr I Şifa Eczanesi - Esenler Eczaneleri (İstanbul)

Şehri Şifa

şehri şifa

Eski Bir Kaplıca'da Şifa Bulun

Eski bir kaplıcada banyo yapıp masaj ve kese ile vücudunuzu ve ruhunuzu yeniledikten sonra avluda soda ve ayran içerek serinleyin.

Şehrimiz, tarih ve medeniyetler merkezi olduğu kadar, termal hazineleriyle de bir şifa şehri. Üç büyük medeniyetten Roma, Bizans ve Osmanlı’dan kalma onlarca tarihi hamam ve termal kaplıca, günümüzde de şifa dağıtmaya devam ediyor. Bunların birçoğu Roma döneminden beri kullanılan, imparatorlara, padişahlara hizmet etmiş ünlü kaplıcalardır. Bursa’nın şifalı suları, mitolojik kayıtlarda Olimpos olarak geçen Uludağ’ın eteklerindeki Çekirge semtinden kaynamaktadır. Denizden yaklaşık 240 metre yükseklikte oluşan jeolojik bir yarıktan çıkan bu sular, bileşimleri bakımından benzer özellik gösterir. Büyük Türk Seyyah Evliya Çelebi Bursa’yı ziyaret ettiğinde; Bursa hakkında şu hükmü verir; ''Vel hasıl Bursa sudan ibarettir. Gören her göz Bursa’nın hakkını teslim eder. Bursa; akarsuları, çağlayanları ve termal kaynaklarıyla bir şifa yurdudur.''  Bursa termal sularıyla tedavi edilen hastalıkların başında romatizma ve nevralji gelir. Bursa’nın radyoaktif suları bu rahatsızlıkların ve daha birçok rahatsızlığın giderilmesinde önemli rol oynar.

Asklepion

Asklepion (Yunanca: Ἀσκληπιεῖον), Antik Yunanistan'da tıp tanrısı Asklepios adına kutsanmış şifa tapınağıydı. Bu tapınaklar, hastaların ister tedavi ister bir çeşit şifa olsun, ister ruhsal ister fiziksel olsun, ziyaret edeceği bir yerdi.

Asklepion adını Sağlık Tanrısı Asklepios’tan almıştır.Asklepios, Sağlık Tanrısı Apollon ile Koronis adlı bir perinin çocuğuydu. Zamanla Asklepios ünlü bir doktor olur ve ölüleri bile dirilttiği düşünülür. Zeus buna çok kızar ve Asklepios’u öldürür.[1] Asklepios adına pek çok tapınak yapılmıştır.Bu tapınaklara Asklepion adı verilmiştir.Bunlar; Titan-Trika, Rodos, İstanköy, Epidauros, Atina ve Bergama’da olanlardır. Günümüze kadar ayakta kalan tek Asklepion Bergama’dakidir.

İzmir‘in Bergama ilçesinde yer alan bu Asklepion’un MÖ 4.yy’de kurulduğu düşünülüyor. 9 yüzyıl boyunca şifa dağıtmaya devam etmiştir. Geyikli Dağı’ndaki bir vadi içinde konumlanan, şifalı su kaynakları bulunduğu düşünülen bir konuma sahiptir. Bu şifalı sular ile insanların iyileştirilmesi sağlanmıştır. Bergama Asklepion ‘u Galenos gibi ünlü hekimlerinin yetiştiği bir tıp okuludur ve dünyanın ilk psikiyatri hastanesidir.

Bergama Asklepionu’nda en önemli yöntemlerden telkin ve fizyoterapinin dışında su-çamur banyoları, masajlar, şifalı otlar,müzik, çeşitli törenler de tedavi yöntemlerindendi. Asklepion ,şifalı sulara, akıl hastalarının su ve kuş sesleri eşliğinde gezinebileceği koridorlara tünellere ve mermer tiyatrolara sahipti. Helioterapi (güneşle tedavi), teatroterapi (tiyatro), teoterapi (inanç), jimnoterapi (spor); Asklepion’un ünlü tedavi yöntemleri olarak bilinir.Bir hasta, bu merkeze geldiğinde önce şifalı sularla temizlenirdi daha sonra tanrıya sağlık dileyip çeşitli adaklarda bulunurdu. Uyunur ve görülen rüyanın rahip hekimler tarafından analiz edilmesiyle tedavi programı çıkarılırdı.

Bergamalı doktorların hastaların rüyalarını yorumlayıp psikoterapiyi kullandıkları görülmüştür.Ayrıca ağrıları dindirmek amaçlı ilk kez afyon maddeli ilaçlar Asklepion’daki bu doktorlar tarafından kullanılmıştır.

Asklepeionlardaki hekimlere “Asklepiad” ya da Rahip-Hekim deniliyordu.[1] Asklepion’un hastaları ve hastalıkları çeşitliydi .En çok kadınlar buraya iyileşmeye gelirdi.Felç, göğüs darlığı, mide ağrıları, delilik gibi ağır hastalarla, en hafif yarası, beresi olanlar da gelmekteydi.Ölüm riski olan hastalar bu sağlık merkezine giremezdi yoksa merkezin iyileştirici gücünün kaybolacağına inanılırdı.[1]

Dış bağlantılar[değiştir

Wellness ve sağlık

Daha Romalılar, Wiesbaden'in 26 sıcak su kaynağının şifa ve huzur veren etkisinin değerini biliyorlardı. Günümüzde Wiesbadenliler ve şehre gelen konuklar, Kaiser Friedrich termal kaplıcasının Jugendstil atmosferinde veya modern Aukammtal termal kaplıcasında istedikleri gibi termal suyun tadını çıkarabilirler. Yüzme havuzları, ayrıca deneyimli sauna ve yüzme havuzu müdavimleri için bile sıra dışı tecrübeler sunan değişik sauna türlerine ve uygun Wellness etkinliklerine sahiptir. Özellikle şehrin su parkları, yaz aylarında çocuklu aileler tarafından rağbet görmektedir. Wiesbaden-Neroberg'de bulunan ve harikulade bir şehir manzarası sunan Opelbad havuzu, bölgenin en güzel açık yüzme havuzlarından biri olarak kabul edilir.

Wiesbaden'in "klasik kaplıca şehri" unvanı, uzun süredir meşhur romatizma ve ortopedik hastalıklar tedavi merkezi olma unvanıyla yer değiştirdi. Çok sayıda modern ve uluslararası boyutta tanınmış uzmanlık ve rehabilitasyon kliniğinin merkezleri Wiesbaden'dedir ve kaliteli tıbbi standartlara sahip geniş bir hizmet yelpazesi sunmaktadırlar. Hizmet yelpazesi çeşitli sağlık merkezlerinin varlığıyla tamamlanmaktadır.

Çok sayıda otel de kendi özel Wellness paketlerini sunmaktadır. Bundan başka, Wiesbaden Marketing GmbH tarafından bireysel olarak bir araya getirebilen cazip paketler de sunulmaktadır.

kaynağı değiştir]

  1. ^abc"Arşivlenmiş kopya". 24 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2018. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası