diş ağrısı iltihabına ne iyi gelir / Diş Apsesi için Doğal Çözümler | Colgate®

Diş Ağrısı Iltihabına Ne Iyi Gelir

diş ağrısı iltihabına ne iyi gelir

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

İltihaplı diş ağrısının geçmesi için diş hekimlerimiz ilaç tedavisi uygulayabilecekleri gibi evde tedavi yöntemleri ile de diş ağrısının geçmesi sağlanabilmektedir. İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir sorusunu yanıtlamak gerekir ise; iltihabın temizlenmesi için yardımcı tedaviler uygulanmaktadır. Ancak dişin kurtulamaması durumunda, çekilmesi gerekmektedir.

İltihaplı Diş Ağrısının Oluşum Sebepleri Nelerdir?

İltihaplı diş ağrısının nedenleri aşağıda verilmiştir:

  • Ağız ya da çene travması sonrasında diş ağrısı meydana gelebilmektedir. Sert besinlerin kontrolsüz ısırılması gibi durumlar sonucunda yüzün belirli bölgelerinde ağır kuvvet travmaları görülebilmektedir.
  • Sinüs enfeksiyonu sonucunda hastalarımızın diş ağrısı hissedebilmeleri mümkündür. Azı dişinde hissedilen ağrı ile sinüs enfeksiyonu sonucunda hissedilen ağrı karıştırılabilmektedir.
  • Diş kökü veya diş minesi merkezli çürük oluşumları sebebi ile ağrı hissedilebilmektedir.
  • Dolgulu dişin dolgusunun düşmesi veya zarar görmesi halinde; sinirler savunmasız hale geleceği için diş ağrısı hissedilebilmektedir.
  • Diş apsesi, diş ve diş eti enfeksiyonları sonucunda dişte ağrı görülebilmektedir.
  • Ağız içerisinde biriken organik veya inorganik nesin artıkları sonucunda bakteri oluşumu hızlanmaktadır. Bu sebeple de hastalarımız diş ağrısı hissedebilmektedirler.
  • Hastalarımızın yirmilik dişleri çıkacaksa fakat pozisyonu sağlıklı değil ise; diş eti içerisine veya komşu dişe basınç uygulamış olacağı için ağrı hissedilebilmektedir.
  • Kısaca TME olarak ifade edilen temporomandibular eklem rahatsızlıkları sonucunda diş ağrısı oluşabilmektedir.

İltihaplı Diş Ağrısı Sonucunda Diş Hekimine Ne Zaman Gidilmelidir?

İltihaplı diş ağrısı sonrasında profesyonel tıbbi yardım alınması gereken zamanı belirlerken hastalarımızın diş ağrılarını ve ağrı kaynaklı belirtileri takip etmeleri gerekmektedir. 24 saatlik bir süre sonunda diş ağrıları eğer hala devam eder ise; bu durumda diş hekimlerimizi ziyaret etmeleri gerekmektedir. Vakit kaybetmeden diş hekimine başvurulması gereken ağır semptomlar ise aşağıdaki gibidir:

  • Yüksek ateş durumunda diş hekimlerimiz ziyaret edilmelidir.
  • Nefes darlığı, iltihaplı diş ağrısının tehlikeli belirtileri arasındadır.
  • Yutkunma güçlüğü çekilmesi durumunda vakit kaybetmeden diş hekimlerimize başvurulmalıdır.
  • Ağrının görüldüğü bölgede şişlik oluşabilmektedir.
  • Çiğneme fonksiyonu kullanılırken acı hissi oluşması halinde, diş hekimlerimize başvurulmalıdır.
  • Diş etlerinde anormal bir renk değişimi olan hastalarımızın acil bir şekilde diş hekimlerimize gelmeleri gerekmektedir.
  • Ağız içerisinde ani bir kötü tat hissedilmiş ise; irin kaynaklı olabileceği için vakit kaybedilmeden diş hekimlerimiz ziyaret edilmelidir.

Ağrıyan İltihaplı Diş Çekilir Mi?

İltihaplı dişin çekilme kararı verilirken öncelikle iltihaba bakılmaktadır. Dişin akut veya kronik iltihaplı olmasına bağlı olarak uygulanacak yöntem değişiklik göstermektedir. Enfeksiyona bakılarak öncelikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır. Diş hekimlerimizin ilaç tedavisi ile beklenen sonucu alamaması durumunda ise; dişin çekilmesi gerekmektedir. Kronik bir ağrı gözlenmiş ise; bu durumda ilaç tedavisine başvurmadan diş hekimlerimiz direkt olarak dişi çekebilmektedirler.

Genellikle iltihaplı dişe ilaç tedavisi uygulanmadan dişin çekilmemesi gerekmektedir. Bunun nedeni ise; kana enfeksiyon karışmasını önlemektir. Bu sebeple önce antibiyotik tedavisi uygulanmakta ve sonra diş çekilmektedir.

İltihaplı Dişin Çekilmesi Durumunda Ne Olur?

İltihaplı dişin çekilmesi halinde; enfeksiyon geçmişine bakılmaktadır ve çekim işleminin steril bir ortamda yapılması gerekmektedir. Akut haldeki iltihaplı dişin çekilmesi halinde enfeksiyonun kana karışması riski ile karşı karşıya kalındığı için hastalarımızda grip gibi rahatsızlıklarla kendisini gösterebilmektedir. Kronik iltihaplı diş ağrıları sonucunda dişin çekilmesi ile beraber bu tarz rahatsızlıklar görülmemektedir. Ancak diş hekimlerimizin uygun görmeleri durumunda; diş çekiminden sonra ilaç desteği verilmektedir.

İltihaplı Dişe Kanal Tedavisinin Uygulanmasında Bir Sakınca Var Mıdır?

İltihaplı dişe kanal tedavisi yapılması için öncelikle antibiyotik tedavisine başlanması gerekmektedir. İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir sorusuna cevap vermek gerekir ise; antibiyotik tedavisi ile ağrı hafifletilebilmektedir. Çünkü iltihaplı bölgenin uyuşması kolay olmamaktadır. Kronik iltihap sonucunda ise; kanal tedavisinin yapılmaması gerekmektedir.

İltihaplı Diş Ağrısı İçin Tuzlu Su

Tuzlu su ile iltihaplı diş ağrısını azaltmak için yarım çay kaşığı tuz ile bir bardak ılık suyun karıştırılması gerekmektedir. Tuzun suyun içerisinde iyice çözünmesini bekledikten sonra karışım ile gargara yapılmalıdır. Gün içerisinde 2 kere yapılması yeterlidir. Tuzlu su doğal bir dezenfektan olduğu için diş etlerinden kaynaklanan iltihapların geçmesine yardımcı olmaktadır.

Soğuk Kompres İle İltihaplı Diş Ağrısını Geçirmek

Diş ağrısını azaltmak için soğuk kompres uygulaması, travma sebebi ile ağrıyan dişlerde etkili olmaktadır. Ağrının olduğu bölgeye dışarıdan soğuk kompres yapılmalıdır. 20 dakika süre ile buz uyguladıktan sonra ara verilmeli ve sonra aynı işlem tekrarlanmalıdır.

İltihaplı Diş Ağrısı İçin Hidrojen Peroksit İle Gargara

Hidrojen peroksitle diş ağrısını azaltabilmek için öncelikle hidrojen peroksitin sulandırılması gerekmektedir. İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı olan hidrojen peroksit karışımını hazırlamak için bir bardak su için bir damla hidrojen peroksit yeterli olmaktadır. Ardından karışım ile hastalarımızın ağızlarını çalkalamaları ve yutmadan tükürmeleri gerekmektedir. İltihabın hafiflemesine oldukça yardımcı olan bu uygulamayı sadece diş hekimlerimizin tavsiye ettikleri dönemlerde yapmalıdırlar.

Ağzınızda şiddetli bir ağrı var ve bunun suçlusunun dişlerinizde veya diş etlerinizdeki bakteri enfeksiyonu olan diş apsesi olabileceğini düşünüyorsunuz. Apseli diş için diş hekimiyle olan randevunuzu beklerken rahatsızlığınızı hafifletmeye yarayacak evde yapılabilecek doğal bir tedavi yöntemi var mı?

Ağrıyı hafifletmek için birkaç seçeneğiniz bulunuyor, fakat doğal yöntemler sorunun kökenine inmeyecektir ve bunların apseyi tedavi etme ihtimali bulunmamaktadır. Bunun yerine doğal çözümleri geçici önlem olarak düşünebilirsiniz. Kısa vadede bunlar işinize yarayacaktır, fakat diş hekimini ziyaret etme ihtiyacınızı gidermeyecektir.

Diş Apsesi Ağrısı Evde Nasl Geçer?

Apseli dişle başa çıkmak için önerilen doğal yöntemlerle ilgili tavsiyelerle daha önce karşılaşmışsınızdır. Her seçeneğin kendine özgü avantajı olsa da bazılarının birkaç riski veya muhtemel dezavantajları bulunmaktadır. Apseli dişiniz şiddetli ağrıya neden oluyorsa ve diş hekiminiz sizi görmeden önce beklemeniz gerekiyorsa bu çözümlerin ne kadar işe yaradığını ve risklerinin neler olduğunu bilmeniz, kendiniz için en iyi seçeneği bulmanıza yardımcı olabilir.

  1. Karanfil yağı. Karanfil yağındaki etken madde olan öjenol, yardımcı olabilecek anestezik ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Diş apsesi olan bölgeye uygulanan az miktardaki karanfil yağı, geçici olarak bölgeyi uyuşturup ağrıyı hafifletebilir. Ancak karanfil yağının bazı dezavantajları da vardır. Karanfil yağı güçlü bir kokuya sahip olabilir ve yanlışlıkla ağzınızın diğer bölümlerine yayılabilir. Buna ek olarak, yanlışlıkla bol miktarda karanfil yağını içinize çekerseniz acil servis bölümünü ziyaret etmeniz gerekebilir diye de ekliyor National Institutes of Health. Bol miktarda solunması sığ nefes, boğaz yanması, hızlı kalp atışı ve baş dönmesi gibi çeşitli semptomlara yol açabilir.
  2. Tuzlu su ile çalkalama. National Institutes of Health’e göre ağzı ılık tuzlu su ile durulamak, iltihaplı bölgeden bakterileri temizlemeye yardımcı olur ve ağrı çeken kişiyi rahatlatır. Ancak apseniz olduğunda tuzlu suyun tek başına enfeksiyonu temizlemek için yeterli olmayacağını unutmayın.
  3. Nane çayı poşeti. Bazı insanlar ıslak, soğumuş nane çayı poşetini apseli dişin üzerine koymanın ağrıyı hafifletmeye yardımcı olacağını iddia ediyor. Soğuk çay poşetini apsenin üzerine koymak canınızı yakmayacaktır, fakat büyük ihtimalle faydası da olmayacaktır. National Center for Complementary and Integrative Health, nane çayı poşetinin herhangi bir durumda faydalı olduğunu söylemek için yeterli kanıt olmadığını belirtiyor. Çay poşetinin verdiği serinlik ağrıyı biraz hafifletebilir. Elinizin altında bir nane çayı poşeti varsa bu doğal yöntemi deneyebilirsiniz. Ancak apsenizi iyileştirmesi için buna güvenmeniz doğru olmayacaktır.
  4. Alkol kullanmayın. Popüler ama etkisiz bir diğer ev tedavisi de pamuğa alkol dökerek apseli bölgeye bastırmaktır. Alkol ağrıyı geçici olarak uyuştururken enfeksiyonu temizlemeyecektir. Rahatlama geçici olacaktır ve bu yöntem diş ağrısı olan çocuklar için elbette önerilmez. National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, alkolün ağrıyı azaltmasına rağmen, uyuşturmak için fazla miktarda alkole ihtiyaç olduğundan, bir ağrı kesici olarak kullanılmasının oldukça tehlikeli olduğunu da belirtiyor. En iyisi bu doğal çözümü es geçmek.

Diş apsesini tedavi etmek için doğal çözümleri denemenin yanı sıra insanlar ibuprofen veya parasetamol gibi reçetesiz ağrı kesici ilaçlara da sıklıkla başvurur. Ağrı kesici ilaçlar sıkıntınızı gidermeye yardımcı olsa da bu da geçici bir önlemdir. Enfeksiyonun kaynağını gidermek ve dişi veya diş etini iyileştirmek için diş hekiminizi ziyaret etmeniz gerekir.

Diş Hekimi Apseyi Nasıl Tedavi Eder?

American Dental Association, diş hekiminizin apseyi iyileştirmek için çeşitli tedavi yöntemleri kullanabileceğini söylüyor. Bazı durumlarda hekiminiz, bakterileri öldürmek için antibiyotik tedavisi verebilir. Dişinizi kurtarmak için diş hekiminiz ayrıca birikintiyi, iltihabı ve bakteriyi uzaklaştırmak için dişin etrafındaki bölgeyi de temizleyebilir veya dişin pulpasında kayda değer hasar oluşmuşsa kök kanal tedavisi de gerçekleştirebilir.

Her ne kadar doğal yöntemler biraz rahatlama sağlasa da diş hekimiyle olan randevunuzu ertelemeyin. Tedaviyi ne kadar erken planlarsanız, ağrınız da o kadar erken geçecek ve iyileşmeniz de o kadar önce başlayacaktır.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir?

Diş iltihabına ne iyi gelir? Sorusu dişlerinde veya diş etlerinde sorun bulunan herkesin merak ettiği sorulardandır. Apsenin giderilmesi için kişinin mutlaka bir diş hekimine görünmesi gerekir. Fakat evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem, hafif diş ağrılarına iyi gelebilir.

Peki, diş iltihabına ne iyi gelir? Diş iltihabı, temelde dişlerde veya diş etlerinde sorun olduğunu işaret eder. Bu yüzden öncelikle yapılması gereken şey, ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmasıdır. İltihap sonucunda ise dişte oluşan ağrı ve sızının giderilmesi için uygulanabilecek doğal yöntemleri bu yazımızda derledik.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir? İltihap Nasıl Geçer?

Dişlerde iltihaplanma, insanlar arasında sık görülen diş rahatsızlıklarından bir tanesidir. İltihaplanma farklı sebeplerden dolayı oluşabilmektedir. Bu sebepler önemli bir diş veya diş eti probleminin belirtileri olabildiği gibi günlük diş bakımının yapılmamasından da kaynaklı olabilir. Yaşadığınız diş iltihabı probleminin kalıcı olarak tedavi edilmesi gerekir. Bunun için de mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekir. Fakat bazı hafif iltihaplanma durumlarında uygulayabileceğiniz ve diş iltihabına iyi gelebilen yöntemlerde mevcuttur.

Gerekli ağız bakımının düzenli yapılmadığı ve hafif iltihaplanma yaşanan durumlarda dişlerinizi günde en az iki defa fırçalamak iltihaplanmanın giderilmesinde etkili olabilir. Bunun haricinde günde en az iki defa diş ipi ile dişleri temizlemek, ağız bakım gargarası kullanmak ve iltihaba iyi gelebilecek bazı özel baharatlı diş macunlarından kullanmak diş iltihabına iyi gelebilecek yöntemlerdendir.

Diş İltihabına Ne İyi Gelir? İltihap Nasıl Geçer?

Diş İltihabı Nasıl Oluşur?

Diş etinde meydana gelen iltihap genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı oluşan rahatsızlıklardır. Bakteriyel enfeksiyonlara bağlı oluşan iltihaplanmaların sebebi de gün içerisinde tüketilen besin artıklarının dişlerde birikmesidir. Diş aralarında biriken bakteriler temizlenmediği zaman burada çoğalıp iltihaplanmaya sebep olabilir. Bu yüzden dişlerde iltihap oluşmasının temel sebebi ağız bakım ve hijyeninin aksatılmasıdır. Bunun yanında yetersiz beslenme, genetik yatkınlık ve geçirilen bazı hastalıklar da dişlerde iltihaplanmaya sebep olabilmektedir.

Hijyen kaynaklı diş iltihaplanmaları genellikle birkaç gün içerisinde geçebilmektedir. Bu sürecin hızlanması için dişlere ekstra özen gösterilebilir. Bu tür iltihaplanmalar küçük çaplı iltihaplanmalardır ve geçmesi uzun zaman almaz. Fakat bazı durumlarda iltihaplanma çok daha geniş bir alanda görülebilir. Bu tip derin iltihaplanmalar daha yoğun acılara sebep olabilir ve altında farklı sağlık sorunları görülebilir. Bu tip iltihaplanmalar gerekli tedavi uygulanmadığı sürece kalıcı olarak iyileşmeyebilen iltihaplanmalardır. Bu durumda en kısa sürede bir diş hekimine görünmelisiniz.

Diş İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Diş iltihaplarının farklı sebeplerden kaynaklanabildiğine yukarıda değinmiştik. İltihaplanmanın sebebi hijyen kaynaklı ve küçük çaplı ise genellikle bir belirti göstermeden meydana gelirler. Buna karşın kişiye fazla acı hissettirmez ve kısa sürede geçer. Fakat farklı bir sorundan kaynaklı ve geniş çaplı iltihaplanmalar meydana gelmeden önce birtakım belirtiler gösterebilmektedir. Bu tip diş iltihaplanmalarında en sık görülen belirtiler şunlardır;

  • Ağız ve çenede meydana gelen ağrı
  • Dişlerde ve diş etlerinde hassasiyet
  • Beslenme esnasında oluşan ağrı
  • Diş etlerinde kanama oluşması
  • Diş etlerinde kızarıklık veya şişlik oluşması
  • Ağız kokusu
  • Baş ağrısı
  • Diş etlerinde çekilme
Diş İltihabı Nasıl Oluşur?
Diş İltihabı Belirtileri Nelerdir?

Diş İltihabına İyi Gelen Doğal Yöntemler

Hafif düzeydeki diş iltihaplanmaları genellikle bakteriyel enfeksiyonlara bağlı oluşur. Bu dönemde kullanılan bazı anti bakteriyel bitki ve yöntemler diş iltihaplanmasına iyi gelebilmektedir. Diş iltihaplanmasına iyi gelen doğal yöntemleri sizin için derledik.

Tuz, içeriğinde bol miktarda mineral bulunan bir maddedir. En önemli özelliği suyu tutabilmesi ve kurutabilmesidir. Dişlerde oluşan iltihaplanma da bir çeşit su birikimi olduğu için tuz iltihabına giderilmesinde etkili olabilir. Bunun için bir bardak ılık suyu içerisine bir tatlı kaşığı tuz atın. Tuzu suda eriterek ağzınızda gargara yapın. Günde 2 – 3 defa bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Sarımsak, doğadaki güçlü anti bakteriyel bitkilerden bir tanesidir. Bu özelliği ile diş ağrılarına ve diş iltihaplanmalarına da iyi gelebilmektedir. Diş iltihabının giderilebilmesi için birkaç sarımsağı biraz tuzla birlikte dövüp iltihaplanan bölgeye koyun. Birkaç dakika sarımsağı tuttuktan sonra çıkartıp bu işlemi birkaç defa tekrarlayın.

Ağız ve diş sağlığı için oldukça faydalı bitkilerden biri de nanedir. Nane, bakteri önleyici özelliği ile diş eti çürümelerine engel olduğu gibi diş etinde oluşan problemlerin giderilmesinde de etkilidir. Diş iltihabının oluştuğu durumda bir bitkisel çay demleme yöntemiyle 250 ml suya iki tatlı kaşığı kuru nane atıp demlenmesini bekleyin. Çayı süzdükten sonra içebilirsiniz.

Elma sirkesi içeriğindeki faydalı bakteriler sayesinde anti iltihap özelliğine sahiptir. Enfeksiyonlu bölgenin temizlenmesinde etkili olabilmektedir. Elma sirkesini direkt olarak ağzınızda gargara yapıp yutmadan dışarı atabilirsiniz. Ya da elma sirkesini biraz suyla karıştırıp gargara yapabilirsiniz. Bu işlemi günde birkaç defa düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Diş İltihabına İyi Gelen Doğal Yöntemler

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir: İltihaplı diş ağrıya yol açabilmektedir ve müdahale edilmediği takdirde diş kaybına sebep olabilir. Bu nedenle, kesin tedavi için mümkün olan en kısa sürede bir diş doktoruna görünmek gerekir. Diş doktoru, gerekli değerlendirmeleri yaparak iltihabın altında yatan sebepleri ve iltihabı ortadan kaldıracak tedaviyi uygular.

Doktora hemen gidilemeyen durumlarda ağrılar günlük hayata devam etmeyi zorlaştıracak boyutta olabilmektedir. Bu nedenle de ağrınızı hafifletecek, geçici de olsa günlük hayatınızı sürdürmenize yardımcı olacak bazı yöntemleri evde uygulayabilirsiniz.

İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir Bitkisel

İltihaplı diş ağrısına ne iyi gelir bitkisel: İltihaplı diş ağrısı için evde ağrı kesici gibi sentetik yöntemler kullanmak istemeyen kişiler bitkisel yöntemleri tercih etmektedir. Bitkisel ürünlerin sağladığı faydalar iltihaplı diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olduğu gibi, iltihabın hızlı bir şekilde ilerlemesinin de önüne geçebilir.

Sarımsak pek çok kişinin bildiği gibi doğal antibiyotik özelliğine sahip bir bitkidir. Sarımsağı ezip ağrılı dişe uygulayarak bakterilerin çoğalmasını engelleyebilirsiniz.

Zerdeçal antienflamatuar ve antiseptik özelliklere sahiptir. Bu sayede diş iltihabının sebep olduğu ağrının azaltılmasında etkilidir. Zerdeçalı suya karıştırıp gargara yaparak ya da doğrudan iltihaplı dişe uygulayarak kullanabilirsiniz.

Karanfil ise diş ağrılarına karşı en etkili bitkisel ürünler arasında yer almaktadır. Karanfilin uyuşturucu etkisi ağrıların ciddi oranda azaltılmasını sağlayabilir. Karanfili birkaç dakika çiğneyerek etki etmesini sağlayabilirsiniz. Çiğnemenin yanı sıra, bir pamuk kullanarak iltihaplı dişe karanfil yağı sürmek de benzer bir rahatlatıcı etki yaratacaktır.

Ağrının geçmemesi durumunda kesin çözüm alabilmek için mutlaka bir doktora gitmek gerekir.

İltihaplı 20lik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

İltihaplı 20lik diş ağrısına ne iyi gelir: 20lik dişler genellikle 17-21 yaşları arasında çıkan büyük azı dişleridir. Bu dişler çıkarken şiddetli ağrılara yol açabilmektedir. 20lik dişlerin yamuk çıkması, diş etine gömülü kalması, çıkarken diğer dişlerin yapısını bozması iltihaplanma da dahil olmak üzere birçok soruna yol açabilir ve bu da ağrının dayanılmaz boyutlara ulaşmasına neden olabilir. 20lik dişin çekilip çekilmeyeceği diş hekimleri tarafından gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra kararlaştırılır.

Diğer diş ağrılarında olduğu gibi evde ağrının hafifletilmesi için soğuk uygulamaları, gargaralar, sarımsak, karanfil gibi bitkisel uygulamalar yapmak gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Bunların yanı sıra, reçetesiz ağrı kesicilere de başvurulabilir.

İltihaplı Çürük Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Dişin çürümesi ağrıya sebep olan ve tedavi edilmediği takdirde diş kaybına yol açabilecek durumdur. Çürük dişin iltihaplanması ise ağrıyı arttırmakla kalmayıp diş kaybı ihtimalini de arttırmaktadır.

Bu durumda yapılması gereken en önemli şey ağız ve diş bakımını düzenli ve eksiksiz şekilde yerine getirmektir. Dişleri düzenli fırçalayarak ağızdaki bakteri oluşumunun önüne geçilmeli ve sadece diş fırçalamak ile de kalmayıp, diş ipi ile dişler iyice temizlenmelidir.

Ağız bakımına ek olarak, bakterileri yok etmeye yardımcı olacak gargaralar yapılabilir. Tuz, sirke ya da karbonatı ılık su ile karıştırarak gargara yapmak hem ağrıyı daha çekilebilir hale getirecektir hem de ağzınızı ve dişlerinizi temiz tutmaya yardımcı olacaktır.

Dişinizin çürümesi ve iltihaplanması durumunda hiç beklemeden diş doktoruna gitmek çok önemlidir. Diş doktoru iltihabın temizlenmesi için ilaç verebileceği gibi çürüğü de temizleyecek ve gerekli tedavileri uygulayacaktır.

Gebelikte İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hamilelikte diş ağrısı iyice çekilmez bir hal alabilmektedir. Bu nedenle, hamilelik düşünenlerin, gebelik öncesinde diş bakım ve kontrolü yaptırması tavsiye edilir. Bu sayede, ağız ve diş sağlığı korunarak hamilelik sürecinde herhangi bir sorun yaşama ihtimalinin önüne geçilir. Ancak, alınan önlemlere rağmen zaman zaman diş iltihaplanması gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Hamilelikte diş iltihaplanmasından kaynaklanan ağrılar için ilaç kullanmak tehlikeli olabilmektedir. Kadın doğum uzmanınıza danışmadan hiçbir ilaç kullanmamanız gerekmektedir. Ayrıca, diş tedavileri de özellikle hamileliğin erken dönemlerinde riskli olabilir. Bu nedenle, hamilelik süresince yaşanan diş ağrıları için birçok kişi doğal yöntemleri tercih etmektedir.

Evde hazırlayabileceğiniz gargaralar, düzenli olarak diş fırçalamak, karanfil, zerdeçal, sarımsak gibi bitkisel ürünler kullanmak iltihaba ve iltihaptan kaynaklı diş ağrısına iyi gelebilir.

İltihaplı Diş Eti Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş eti iltihabı, özellikle ağız ve diş bakımının aksatıldığı durumlarda, plak oluşumu sebebiyle ortaya çıkabilmektedir. Diş etinin iltihaplanması ağrıya sebep olmaktadır. Bu nedenle de diş eti iltihabına en iyi gelen etken ağız ve diş bakımına dikkat etmektir.

Diş eti iltihabından kaynaklı ağrılar için evde zerdeçal, aloe vera, karanfil gibi bitkiler kullanabilirsiniz. Bu bitkiler hem iltihaba hem de ağrılara iyi gelmektedir. Bunların yanı sıra, tuzlu su ile gargara da hem ağrıyan bölgenin rahatlamasını hem de bakterilerin temizlenmesini sağlar. Evde uyguladığınız yöntemler sonucunda ağrı hala devam ediyorsa bir doktora başvurmak gerekir.

Daha detaylı bilgi almak için Ümraniye Santral, Dudullu veya Esenevler ağız ve diş sağlığı merkezlerimize başvurabilir aynı zamanda dilerseniz diş ağrısına ne iyi gelir sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır