gazozlu kurabiye tarifi / GAZOZLU POĞAÇA | Bomba Yemek Tarifleri

Gazozlu Kurabiye Tarifi

gazozlu kurabiye tarifi

Gazozlu Kek Tarifi

Ellerimizi bula&#;t&#;rmadan, az malzemeyle yapabilece&#;imiz ve çok fazla beceri gerektirmeyen kek, ço&#;umuzun mutfak maceras&#;n&#;n ba&#;lang&#;c&#;ndaki ilk denemedir herhalde. Y&#;llar içinde iyice geli&#;tirdi&#;imiz kek yap&#;m&#;nda asla azla yetinmez, sürekli de&#;i&#;ik bir &#;eyler yapmak için u&#;ra&#;&#;r&#;z. Çay saatlerinin vazgeçilmez ikraml&#;&#;&#; kek, bu kez de gazozla i&#;birli&#;i yap&#;p damaklar&#;m&#;z&#; &#;enlendiriyor. Asl&#;nda oldukça eski bir tarif gazozlu kek. Giysi modas&#;nda oldu&#;u gibi, mutfakta da belli zaman aral&#;klar&#;nda eski tarifler yeniden gün yüzüne ç&#;k&#;yor i&#;te böyle. Nostaljik lezzetler zaman zaman tarif defterlerinden f&#;rlay&#;veriyor ve yeniden moda oluyor.

Malzeme Listesi

4 adet yumurta
1,5 su barda&#;&#; toz &#;eker
1 çay barda&#;&#; s&#;v&#;ya&#;
1 &#;i&#;e gazoz
1 limon kabu&#;u rendesi
1 paket kabartma tozu
2 su barda&#;&#; un

( Ki&#;ilik - 40 dakika)

Haz&#;rlan&#;&#;&#;

Ad&#;m 1

Yumurtalar&#; ve toz &#;ekeri bir kar&#;&#;t&#;rma kab&#;na al&#;n, bembeyaz olana kadar yakla&#;&#;k 5 dakika, iyice ç&#;rp&#;n.

Ad&#;m 2

Gazoz, s&#;v&#;ya&#;, un, kabartma tozu, limon kabu&#;u rendesini de ekleyin ve ç&#;rpmaya devam edin. Ya&#;lanm&#;&#; kek kal&#;b&#;na bu kar&#;&#;&#;m&#; dökün. derece f&#;r&#;nda yakla&#;&#;k dakika üzeri k&#;zarana kadar pi&#;irin.

Ad&#;m 3

Kürdan testiyle pi&#;ti&#;inden emin oldu&#;unuz keki f&#;r&#;ndan ç&#;kar&#;n. Il&#;nana kadar oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda bekletti&#;iniz keki, bir servis taba&#;&#;na ters çevirip ç&#;kar&#;n. Dilerseniz üzerini hindistan cevizi ya da pudra &#;ekeriyle süsleyebilirsiniz.

Püf Noktas&#;

Tüm malzemelerin oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda olmas&#; -e&#;er tarifte aksi belirtilmiyorsa- tüm hamur i&#;lerinde oldu&#;u gibi kek için de öfunduszeue.info i&#;lerinde kullanaca&#;&#;n&#;z unu eleyerek daha iyi sonuç al&#;rs&#;n&#;funduszeue.infou kek pi&#;ti&#;i gün tüketilmeli. Bekledikçe suyunu kaybeder ve gazozun &#;ekeri yo&#;unla&#;&#;r, kek k&#;vam&#;n&#; funduszeue.info kal&#;b&#;ndan parçalamadan ç&#;karmak için, kal&#;b&#;n içinde, oda s&#;cakl&#;&#;&#;nda &#;l&#;nmas&#;n&#; bekleyin. Çok fazla so&#;umas&#;n&#; da funduszeue.info pi&#;irirken ilk 20 dakika f&#;r&#;n&#;n kapa&#;&#;n&#; açmamal&#;s&#;n&#;z yoksa kekiniz söfunduszeue.infozin pi&#;ip pi&#;medi&#;ini anlamak için, ortas&#;na bir kürdan bat&#;r&#;n. ürdan kuru ç&#;k&#;yorsa, kek pi&#;mi&#; anlam&#;na gelir.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ


bu harika poğaçaları değerli arkadaşım; eşi hemşehrim olunca hemde hamarat gelinimiz cafe pepeladan aldıfunduszeue.infoine tekrar teşekkür ederim.
şimdiye dek yediğim poğaçaların en iyisi olarak benim baştacım oldu.
pofuduk ve ağızda eriyen vede bayatlamayan bu lezzetten sonra sanırım bundan başka poğaça tarifi tanımam ..
ben mayayı tam paket olarak kullandım.
siz tarifin orjinali vede hamarat gelinimizin süper lezzetlerini görmek için tıklayın
eee
kolalı kek..
gazozlu poğaça..
bakalım hayırlısı:))

GAZOZLU POĞAÇA:
Malzemeler:1 su bardağı oda ısısında sade gazoz çamlıca marka vb.


yarım su bardağı su


gr tereyağı oda ısısında


1 paket yaşmaya(42 gr)

1 çorba kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz-aldığı kadar un


İçine: peynir maydanoz karışımı vb.


Üzerine:yumurta sarısı-çörek otu


Yapılışı:Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış derecede pişfunduszeue.info Olsun

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası