vuran ayakkabı yarası nasıl geçer / Yanlış Ayakkabı Tercihi Ayak Sağlığından Ediyor! | Anadolu Sağlık Merkezi

Vuran Ayakkabı Yarası Nasıl Geçer

vuran ayakkabı yarası nasıl geçer

Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaraları iyileştirmek i&#;in ne yapmalı?

Günlük hayatta, yeni alınan ve kalıbı sert ayakkabılar ciddi ayak sağlığı problemlerine neden olabiliyor. Tüm bedenin ağırlığını taşıyan ayaklar için ayak dostu ayakkabıların tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehmet Coşkun Acay, "Hava akımı bulunan, plastik materyal içermeyen, dar ve sert olmayan ayakkabılar tercih edilmeli. Özellikle ayağa baskı yapan ve ayak yapısına uymayan ayakkabılardan uzak durulmalı. Ayak yapısına zarar verecek etmenlere ayrıca dikkat edilmeli, hijyenik olmayan şartlar, çalışılan ortam ve tercih edilen ayakkabılar ayak sağlığına uygun olmalı. Ayrıca, aynı ayakkabı üst üste giyilmemeli, giyilecekse de bu ayakkabılar havalandırılmalı, aşırı nem ve terleme varsa kurutulmalı" önerilerinde bulundu.

Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaraları iyileştirmek için ne yapmalı

Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaralar için ne yapmalı?

Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaralara gerekli müdahalenin yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Uzm. Dr. Mehmet Coşkun Acay, şu tavsiyelerde bulundu:

"Oluşabilecek ciddi sorunları önlemek için ilk olarak ayakkabının vurduğu yerde oluşan yara ılık su ile yıkanmalı. Yaranın olduğu bölge kurulandıktan sonra cilt losyonları ile bölgeye pansuman yapılmalı. Eğer kişi dışarıdaysa ve tekrar ayakkabı giymesi gerekiyorsa kapalı pansuman yöntemini uygulaması gerekiyor. Yaranın daha da zarar görmemesi ve ciddi bir boyut kazanmaması için rahat ve yumuşak ayakkabılar tercih edilmeli."

Ayakkabı vurması sonrasında oluşan yara nasıl hızlı iyileşir? Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir?

Ayakkabı vurması sonrasında oluşan yara nasıl hızlı iyileşir? Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir?

Sıkı ve dar kalıplara sahip topuklu ayakkabılar başta olmak üzere en rahatlar kategorisinde yer alan spor ayakkabılar bile ayak yapınıza uygun olmadığı taktirde ayağa vurabilir. Gün boyu hem yaşam kalitenizi etkileyen hem de acı veren ayakkabı vurması nasıl hızlı iyileşir sizler için açıklıyoruz.

Severek aldığınız ayakkabılar bazen ayaklarınızı sıkabilir. Ayaklarınızı vururken de belirli yaralar oluşmaya başlar. Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir: ayakta oluşan yaralar ve bu yaralar sonucunda su toplanması sonucunda aranılan çözüm önerilerinden ileri gelir. En rahat spor ayakkabılar bile, özellikle dar kalıplara sahip yüksek topuklu ayakkabılar, ayaklarınıza vurabilir. 

Koltukaltı deodorantı Yeni aldığınız bir ayakkabıyı giymeden önce ayağınıza deodorant sıkarsanız ayakkabı ayağınızın etrafında rahatça hareket eder ve su toplamasını önler.

Pişik kremi Çinko oksit içeren pişik kremlerinin enfeksiyona iyi geldiği ve yara olan yumuşak dokuyu kurutarak çabuk iyileşmesini sağladığı bilgisi yaygındır. Yara olan bölgeye az miktarda uygulayarak deneyebilirsiniz.

Deride su toplaması nasıl geçer? Su toplamasına ne iyi gelir?İLİŞKİLİ HABERDeride su toplaması nasıl geçer? Su toplamasına ne iyi gelir?

Ayakkabı vurması sonucu yaralar nasıl geçer diye soruyorsanız önerilen bazı yöntemler şunlardır;

  • Aloe vera
  • Çay ağacı ürünleri
  • Deodorant
  • Diş macunu
  • Elma sirkesi
  • Pişik kremi
  • Siyah çay
  • Yumurta
  • Şeklinde sıralanabilir. 

"Oluşabilecek ciddi sorunları önlemek için ilk olarak ayakkabının vurduğu yerde oluşan yara ılık su ile yıkanmalı. Yaranın olduğu bölge kurulandıktan sonra cilt losyonları ile bölgeye pansuman yapılmalı. Eğer kişi dışarıdaysa ve tekrar ayakkabı giymesi gerekiyorsa kapalı pansuman yöntemini uygulaması gerekiyor. Yaranın daha da zarar görmemesi ve ciddi bir boyut kazanmaması için rahat ve yumuşak ayakkabılar tercih edilmeli."

Hindistan cevizi: Hindistan cevizi yağının veanti-inflamatuar özelliği, ayakkabının vurduğu bölgeyi hızlı bir şekilde tedavi etmesini sağlayacak doğal bir merhemdir.

Bir çay kaşığı kafur ile bir miktar hindistan cevizi yağını karıştırın. Günde iki kez etkilenen cilt üzerine hafifçe karışımı uygulayın.

Aloe Vera: Aloe vera bitkisinin yaprağını kestikten sonra çıkan jel, yanma hissini ve ağrıyı hafifletir, cildi nemlendirir. Tahriş olan bölgenin çabuk iyileşmesini sağlarken aynı zamanda enfeksiyonu önler.

Elma sirkesi: Ayakkabı vurması sonucu su toplayan bölgeye pamuk yardımıyla uyguladığınızda, yaranın hızlı şekilde iyileşmesini sağlayacaktır. Acı hissi vereceğinden kabarcığın etrafına yavaş yavaş uygulayabilirsiniz.

Acnemix Jel ne işe yarar? Acnemix Jel nasıl kullanılır? Acnemix Jel fiyatı

İLİŞKİLİ HABER

Acnemix Jel ne işe yarar? Acnemix Jel nasıl kullanılır? Acnemix Jel fiyatı Alyans nasıl seçilir? en güzel alyans modelleri ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Alyans nasıl seçilir? en güzel alyans modelleri ve fiyatları

Yanlış Ayakkabı Tercihi Ayak Sağlığından Ediyor!

Günlük hayatta yeni alınan ve kalıbı sert olduğu için ayak dokusuna zarar veren ayakkabılar ciddi ayak sağlığı problemlerini de beraberinde getirebiliyor. Görünüşüne aldanılarak satın alınan ve ayak yapısına hiç uygun olmayan ayakkabıların dokuya zarar vererek kişinin dayanılmaz acı ve ağrılar çekmesine neden olabildiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Coşkun Acay, “Yanlış tercihler ve estetik kaygılar sonucunda alınan ayakkabılar ayak dokusuna zarar veriyor, bu zararların önlemi alınmaz ve gerekli bakım yapılmazsa enfeksiyon riskini arttırarak ciddi deri hastalıklarına sebep olabiliyor” dedi. Dr. Acay, oluşan bu yaraların tedavisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ayakkabı vurmasıyla oluşan yaralara gerekli müdahale yapılmağı takdirde ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor. İlk olarak ayakkabının vurduğu yerde oluşan yara ılık su ile yıkanmalı. Yaranın olduğu bölge kurulandıktan sonra yarayı temizleme ve mikropları öldürme gücüne sahip cilt losyonları ile bölgeye pansuman yapılmalı.

Kişi eğer dışarıdaysa ve tekrar ayakkabı giyilmesi gerekiyorsa kapalı pansuman yöntemi ile yaranın enfeksiyon kapmaması için kapatılması gerekiyor. Bakımı yapıldığı ve darbe oluşturmayacak ayakkabılar tercih edildiği takdirde kişide diyabet ve dolaşım sorunu yoksa yaralar 7 ile 10 gün arasında iyileşir. Bu süre zarfında iyileşmezse ciddi sağlık problemlerinin habercisi olabilir. Bu durumlarda dermatoloji, plastik cerrahi ve ortopedi hekimleri ile görüşülmeli.

Dar ve sert ayakkabılardan uzak durulmalı

Oluşan yaralar sonrasında ayak dokusundaki zararı artıracak ayakkabılardan uzak durulması gerekiyor. Yaranın daha da zarar görmemesi ve ciddi bir boyut kazanmaması için dar ve sert ayakkabılardan uzak durulmalı. Özellikle ayağa baskı yapan ve ayak yapısına uymayan ayakkabılar tercih edilmemeli. Enfeksiyon riskini artıran etmenlere ayrıca dikkat edilmeli, hijyenik olmayan şartlar, çalışılan ortam ve tercih edilen ayakkabılar ayak sağlığına uygun olmalı.

Ayak dostu ayakkabılar tercih edilmeli

Günlük hayatta sıkça kullanılan ayakkabıların seçiminin ayak sağlığında önemli bir yeri var. Hava akımına müsaade eden, sentetik ve terleten materyalleri az içeren, dar olmayan, ayak yapısı ile uyumlu, yumuşak ayakkabılar tercih edilmeli. Aynı ayakkabı üst üste giyilmemeli, giyilecekse bu ayakkabılar havalandırılmalı, aşırı nem ve terleme varsa kurutulmalı.

En şık kıyafetlerinizi bir çift yeni ayakkabıyla kombinlerken acaba ayağımı vurur mu endişesi taşıyorsanız, yalnız değilsiniz. Hevesle alınan yeni ayakkabılar henüz ilk kullanımda parmak uçları, tarak bölümü ve arka ayak bileğine baskı yaparak tahriş edebiliyor. Tahammülü zor acılara ve yara izlerine neden olan ayakkabı vurmasına ne iyi gelir diye merak ediyorsanız, doğal çözüm yöntemleri ve önleyici tedbirleri bu yazıda bulabilirsiniz.

acıtan ayakkabı

Ayakkabı Vurmasına Çözüm için En Etkili 10 Doğal Yöntem

Yorucu bir günün ardından ayakkabılarınızı çıkardıktan sonra kısa bir rahatlama yaşayabilirsiniz. Peki, ya sonrası? Her geçen dakika artan ayak sızılarını hafifletmek için bir şeyler yapmanız gerekebilir.  

Ayakkabı vurmasına ne iyi gelir diyorsanız, en etkili 10 yöntem şu şekilde:

  • Aloe Vera: İyileştirici, yatıştırıcı ve iltihap önleyici özellikleriyle çeşitli cilt sorunlarına çözüm olarak kullanılan aloe vera aynı zamanda kaşıntıları önleyerek serinletici bir etki yaratıyor. Ayağınızın etkilenen bölgelerine aloe vera jeli sürdükten sonra cildiniz tarafından emilmesini bekleyin. Ayakkabı vurması izi nasıl geçer diye merak ediyorsanız, aloe vera bakımını düzenli olarak gerçekleştirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Patates: Antioksidanlar açısından zengin olan patates sebzesi iltihap önleyici özellikler de taşıyor. Ayakkabı vurmasını rahatlatmak için harika etkiler yaratan patates uygulaması için kalın dilimler halinde kestikten sonra topuk ve bilek bölümlerinde dakika bekletmeyi deneyebilirsiniz. Alternatif olarak, patatesin suyunu çıkararak pamuklu çubuk yardımıyla tahriş olan bölgelere uygulayabilirsiniz. Ayrıca patates suyu, nane yağı ve zerdeçal tozundan oluşan bir karışım hazırlayarak daha hızlı sonuçlar elde edebilirsiniz. 
  • Hindistancevizi Yağı: Bitkisel yağ uygulamaları cilt sorunları tedavisinde binlerce yıldır kullanılıyor. Ayakkabı vurması çözüm yöntemlerinin başında gelen Hindistan cevizi yağı uygulaması de ağrı ve tahrişi gidermek için faydalı özellikler sunuyor. Pamuklu çubuğa bir miktar yağ ekledikten sonra ayaklarınıza sürerek hızlı bir rahatlama elde edebilirsiniz. 
  • Vazelin: Ayaklarınızdaki hassas cilt yapısını korumak için çantanızda her zaman bir kutu vazelin bulundurmanızda fayda var. Tahrişi rahatlatmak için ayağınızı iyice yıkadıktan sonra yaralı bölgeye bol miktarda vazelin sürün. Emilmesi için yeterince bekledikten sonra ayakkabınızı rahatlıkla giyebilirsiniz. Eğer kabarcık ve şişme gibi belirtiler varsa vazelin sürdükten sonra ayaklarınızı bir gece boyunca dinlendirin.
  • Buz: En pratik ev çözümlerinden biri olan buz kompresi ayakkabı vurmasına çözüm için de kullanılıyor. Bir restoranda veya otelde olsanız dahi bir miktar buz edinerek ağrılı bölgeyi uyuşturabilir, kaşıntı ve yanma hissini rahatlatabilirsiniz. Buz uygulaması su toplaması ve şişme belirtilerini de yatıştırmaya yardımcı oluyor. 
  • Limon: Ev temizliğinden cilt problemlerine kadar mucizevi etkiler sunan limonlar, doğal antiseptik özelliği sayesinde kaşıntıları azaltmaya yardımcı oluyor. Ayrıca ayakkabı vurmasından kaynaklanan yara izi olasılığını da azaltıyor. Pamuklu bir çubuk kullanarak etkilenen bölgeye limon suyu uygulayın, kurumasını bekleyin ve ılık suyla durulayın. Sonuçları görmek için bu uygulamayı yaklaşık bir hafta boyunca günde iki kez yapmanızda fayda var.
  • Bal: Cilt problemlerini çözmede binlerce yıllık bir şöhrete sahip olan bal, ayakkabı vurması için faydalı etkiler gösteriyor. Yorucu bir günün ardından ayaklarınızdaki ağrı ve tahrişi yatıştırmak için zarar gören bölgelere ham ve organik bal sürerek anında rahatlama sağlayabilirsiniz. Bal uygulaması yaptıktan sonra evden çıkmayacağınızdan emin olmalısınız; çünkü toz parçacıklarını çektiği için ağrıları daha da azdırabilir.
  • Diş Macunu: Hemen her evde bulunan diş macunlarının mentol, hidrojen peroksit ve karbonat gibi bileşenleri iyileştirici etkiler gösteriyor. Ayakkabı vurmasına çözüm için tahriş olan bölgeye jel bazlı olmayan beyaz diş macunu sürebilirsiniz. Daha hızlı sonuçlar almak için yaklaşık 30 dakika boyunca bekleterek ılık suyla yıkayabilirsiniz.
  • Talk Pudrası: Ayakkabılar bazı durumlarda aşırı terlemeye neden olarak tahammül edilmesi zor acılar yaşatıyor. Bu durumda ayaklarınızı kuru ve serin tutmak için bir tutam talk pudrası kullanabilirsiniz. Talk pudrası aynı zamanda yanma ve karıncalanma hissini de azaltmaya yardımcı oluyor.
  • Tereyağı: Tereyağı iyi bir nemlendirici olmasının dışında kaşıntı, yanma ve ayakkabı vurmasından kaynaklanan ağrıların giderilmesine de yardımcı oluyor. Bir yemek kaşığı tereyağını erittikten sonra etkilenen bölgeye kalın bir katman şeklinde sürün ve dakika bekletip yıkayın. Daha hızlı sonuç almak için bu uygulamayı günde kez tekrarlayabilirsiniz.
ayakkabı vurması

Ayakkabı Vurmasını Önlemek için 10 İpucu

Önlem almanın çözüm aramaktan daha kolay olduğunu defalarca kez duymuş olabilirsiniz. Ayakkabı vurmasına ne yapılır diye kara kara düşünmek yerine, aşağıdaki önleyici yöntemleri uygulayarak adımlarınızı daha konforlu bir şekilde atabilirsiniz.

Ayakkabı vurması nasıl önlenir diye merak edenler için 10 pratik ipucu:

  1. Her şeyden önce yeni bir ayakkabı satın almadan önce mutlaka deneyin. Tabii bu durum online alışveriş yapmanıza engel değil, çünkü birçok marka ayakkabı boyutlarını belirten tablolar kullanıyor.
  2. Ayakkabınızın kenarına veya ayağınıza yara bandı yapıştırarak doğrudan sürtünmeyi engelleyebilir ve tahriş oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Aynı şekilde ayakkabı vurması için bant seçeneklerini de değerlendirebilirsiniz.
  3. Ayakkabılarınız yeniyse ve tam oturmadıysa, kalın bir çift çorap veya cildinizle uyumlu ayak sağlığı ve tabanlık ürünlerini kullanabilirsiniz. Ayakkabı vurması önleyici olarak işlev gören silikon topukluk ürünleri çatlama ve ağrılara karşı da rahatlatıcı etki gösteriyor.
  4. Yeni ayakkabılarınızı giymeden önce arka arkaya üç gece boyunca Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı sürerek sert bölgelerin yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  5. Dar ayakkabıların kalıbını genişletmek ve dolayısıyla tahrişin önüne geçmek için kilitli bir poşete su doldurup ayakkabıya yerleştirin. Ardından buzdolabında dondurarak kalıbı genişletebilir ve ayakkabılarınızı daha rahat bir şekilde giyebilirsiniz.
  6. Ayakkabının sıkı ve kenarlarının sert olduğunu hissettiğiniz bölümlerine bal mumu sürerek nemlendirici ve kayganlaştırıcı bir etki elde edebilirsiniz. Bal mumu uygulaması ayakkabı ve cilt arasındaki sürtünmeyi azaltarak vurmaların önüne geçiyor.
  7. Özellikle kadınlar uzun süre boyunca topuklu ayakkabı giydiğinde tahrişler kaçınılmaz hale geliyor. Bu durumu önlemek için ayak bileğinin arkasına yerleştirilen ve ayakkabı tabanına benzer koruyucu pedler işe yarayabilir. 
  8. Su toplamaya yatkın bir ayak parmağı anatomisine sahipseniz, mükemmel bir buluş olan parmak koruyucuları deneyebilirsiniz. U şekline sahip burun koruyucu ürünler hafif yumuşak bir yastıklamayla ayakkabı vurması ve su toplaması için en etkili yöntemlerin başında geliyor. 
  9. Koşu ve yürüyüş için geliştirilen spor ayakkabıları tercih etmeden önce ayak parmaklarınızı sıkıştırmayan ürünlere yönelmenizde fayda var. Koşu sırasında ayaklarınıza hareket payı bırakmak için gerçek numaranızdan biraz daha büyük veya buçuklu numaraları tercih edebilirsiniz.
  10. Son olarak ayakkabı seçiminde konforun estetik özelliklerden daha önemli olduğunu unutmamalısınız.

Çoğu zaman çorap giymenin bile çare olmadığı ayakkabı tahrişleri için en etkili çözüm yöntemlerini sizin için listeledik. Evdeki basit malzemelerle uygulayabileceğiniz hızlı ve pratik çözüm yöntemleri işe yaramıyorsa ve yara, kabarcık, şişlik ve su toplaması gibi uzun süreli belirtiler gözlemliyorsanız, en kısa sürede bir doktora başvurmanızda fayda var. 

Önceki YazıDuvar Boyası Nasıl Seçilir?Sonraki YazıTekvando (Taekwondo) Kuralları ve Hareketleri Nelerdir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası