saç boyası lekesi nasıl çıkarılır / Eldeki Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkarılır

saç boyası lekesi nasıl çıkarılır

Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar?

Saç boyası lekesi, kadınların en çok mustarip olduğu konulardan biridir. Saç boyama işlemi sırasında ve boyama sonrasında bulaşan saç boyası lekeleri nasıl çıkarılır? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz birkaç malzeme ile boya lekelerini kolaylıkla çıkarmanız mümkün. Saç boyası lekelerinden kurtulmanın yolları hakkında tüm detaylar yazının devamında!

Saç Boyası Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Kıyafetinize bulaşan saç boyasını iz bırakmadan çıkartmak için hızlı bir şekilde müdahale etmeniz gerekir. Kurumuş saç boyası kıyafetten nasıl çıkar? Sorusunun yanıtı ise aslında oldukça basittir. Boyalı giysinizi, sirke ve çamaşır deterjanı karıştırarak hazırladığınız bir kap suyun içine bastırın. Lekeli giysinizi bu suyun içerisinde 3 &#; 4 saat kadar bekletin ve sonra çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Saç boyası eğer beyaz kıyafetinize bulaştıysa, beyaz sabun ile de boya lekesini çıkarabilirsiniz.

sac-boyasi-lekesi

Saç Boyası Lekesi

Mobilyadan Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar?

Halı, koltuk gibi eşyalarınızda saç boyası lekesi kaldıysa en hızlı şekilde lekeyi temiz bir bez ile hemen almalısınız. Lekeyi bulaşık deterjanı ile silerek kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Deterjanla temizlediğiniz halde leke çıkmıyorsa, beyaz sabunla silmeyi de deneyebilirsiniz. Son olarak durulama işlemi için temiz bir bezle deterjan ve sabun kalıntısından arındırmalısınız. Saç boyası lekelerinden kurtulmanın diğer yolları ise yazının devamında!

Lake mobilyadan saç boyası lekesi nasıl çıkar? Diye düşünüyorsanız, saç boyası lekesi en etkili yol olan asetonla temizleyebilirsiniz. Çıkmayan boya lekelerini asetonlu pamukla çıkarabilirsiniz. Fakat cilalı ve parlak mobilyalarınıza aseton zarar verebilir. Bu sebeple lekeli bölgede uygulamadan önce eşyanın görünmeyen bir kısmında denemelisiniz.

sac-boyasi-lekesi

Saç Boyası Yüzden Nasıl Çıkar?

Saç boyası içinde barındırdığı oksidan sayesinde hızla aktive olur ve dakika içinde cilde ve saça nüfus eder. Bu nedenle boya cilt yüzeyinde fazla bekletilmeden hemen temizlenmelidir. Peki, yüzdeki saç boyası nasıl çıkarılır?

Yüzdeki saç boyasını çıkartmak için makyaj pamuğuna zeytinyağı damlatılır ve boya lekesi olan yere dairesel hareketlerle masaj yapılarak leke çıkartılır. Leke çıkarıldıktan sonra yüzünüzden zeytinyağını arındırmayı unutmayın. Boyalardan hızlı bir şekilde kurtulmak için cildinizi nemli tutmanız oldukça önemlidir.

Zeytinyağının yanı sıra makyaj temizleme suyu, makyaj temizleme jeli ve yüz kremi kullanarak da aynı uygulamayı yaparak cildinizdeki saç boyası lekesi görünümünden kurtulabilirsiniz.

Koyu ve kızıl tonlardaki renklere sahip saç boyaları, boyandığında ilk birkaç gün saç diplerinde kötü ve doğal olmayan bir görüntü bırakabilir. Boyama işleminden 24 saat sonra tekrar saçlarınızı yıkayın ve yıkama esnasında mutlaka saç kremi kullanarak bu görünümü yumuşatmalısınız.

sac-boyasi-lekesi

Ele Bulaşan Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Cilde bulaşan saç lekelerinden kurtulmanın birçok yolu bulunur. Eğer saç boyama sırasında ve sonrasında cildinize boya bulaşmışsa hızlı bir şekilde kurtulmak için cildinizi nemli tutmanız oldukça önemlidir. Zeytinyağı, makyaj temizleme ürünleri, el ve yüz kremlerini kullanarak saç boyası lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

İlginizi çekecek diğer yazı: Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Tweetle

Boya lekesisaç boyası lekesi

Saç Boyasının Bıraktığı Leke Nasıl Çıkarılır?

_31Saçlarınızı boyarken evinizin çeşitli yerlerinde boya lekesi olmuş olabilir. Saçınızı boyarken cildinizde oluşan lekeleri çıkarmak için bir kabın içine bir miktar zeytinyağı koyun. Makyaj temizleme mendilini zeytinyağına batırdıktan sonra cildinizden saç boyası olan yeri boya lekesi çıkana kadar zeytinyağlı pamukla silin.

Cildinizde saç boyası olan yer fazla ise, saç boyası kurumadan önce hemen üzerine saç spreyi sıkın. Saç spreyi boyanın gücüne kırarak cildinize yapışmanızı önleyecektir. Saç boyasını çıkarmak için kullanılan yöntemlerden biri de bebek yağı ile boya lekelerini temizlemektir. Bebek yağı ile sıvı makyaj temizleyicilerden herhangi birini eşit miktarda karıştırın. Hazırladığınız karışıma bir bez batırarak saç boyası lekelerini temizleyebilirsiniz.

Saç boyasını çıkarmak için, cildiniz alerjiye kadar hassas değilse, aseton kullanabilirsiniz. Asetona batırdığınız temizleyici mendil ile boya lekelerini silin. Ancak bu işlemden sonra cildinizi hemen soğuk su ile yıkayın. Bu işlemden sonra cildinize nemlendirici krem sürebilirsiniz.

Saç Boyası Lekesi Nasıl Çıkar, lekelerde uygulayacağınız ilk adım, lekeli kumaşı veya giysiyi hemen içine beyaz sirke ve çamaşır deterjanı eklediğiniz ılık suya bastırmak olacaktır. Saç boyası lekesinin tamamen çıkmasını istiyorsanız, bir kovanın içine 2 çorba kaşığı çamaşır deterjanı ve bir bardak sirke koyun. Hazırladığınız suya lekeli kıyafeti koyun. Bir müddet bu suyun içinde beklettikten sonra lekeli kıyafeti makineye atıp yıkayabilirsiniz.

Yazar:Ensar Türkoğlu

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır