kgm enerji iletişim / TEK ELEKTRIK - KGM ENERJI - İstanbul,Üsküdar - Firmadan ®

Kgm Enerji Iletişim

kgm enerji iletişim

AYDINLATMA METNİ VE GİZLİLİK POLİTİKASI

AYDINLATMA METNİ VE GİZLİLİK POLİTİKASI

KGM Enerji Tic. Ltd. Şti. (Birlikte sonra "KGM Enerji" olarak anılacaktır.) kullanıcıların (“Kullanıcı(lar)”) isteğine bağlı olarak web sitesi (“Web Sitesi”) üzerinden elde ettiği kişisel verileri toplarken ve kullanırken tercih ettiği veri koruması prensipleri işbu Gizlilik Politikası’nda düzenlenmektedir.  KGM Enerji olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve güvenliğine azami özen göstermekteyiz. Bu kapsamda, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) hakkında kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında Veri Sorumlusu olarak sizleri en şeffaf şekilde aydınlatmak ve bilgilendirmek isteriz.

Kişisel Veriler

KGM Enerji, Web Sitesi üzerinde, Kullanıcıların Web Sitesi’ne erişimi ve yapacakları işlemlere bağlı olarak Kullanıcı’nın; kimlik bilgisi, Internet Protokol(IP) bilgisi, iletişim bilgisi dâhil olmak üzere, Web Sitesi’ne sunulan hizmetlerin ifası için gerekli olabilecek ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili tüm mevzuat uyarınca kişisel veri sayılan diğer bilgileri toplayabilecektir. Kullanıcı, kendi açık rızasıyla KGM Enerji ile paylaşabileceği verilerin işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen kapsamda, belirtilen amaçlarla işlenmesine onay vermektedir.

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 3. ve 7. maddesi uyarınca, geri döndürülemeyecek şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu Gizlilik Politikası hükümleri ile bağlı olmaksızın gerçekleştirecektir.

Kişisel Veri Kullanım Amacı

Söz konusu kişisel veriler KGM Enerji raporlama ve iş geliştirme faaliyetleri kapsamında işlenebilecek, Kullanıcı’nın kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler yapma, veri tabanı oluşturma ve pazar analizi amacıyla kullanılabilecektir. Kullanıcı’nın ayrıca onay vermesi halinde söz konusu bilgiler KGM Enerji ve işbirliğinde olduğu kişiler tarafından doğrudan pazarlama yapmak amacıyla işlenebilecek, saklanabilecek, üçüncü kişilere iletilebilecek ve söz konusu bilgiler üzerinden çeşitli uygulama, ürün ve hizmetlerin tanıtımı, bakım ve destek faaliyetlerine ilişkin bildirimlerde bulunma amacıyla Kullanıcı ile iletişime geçilebilecektir.

KGM Enerji ayrıca, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileri Kullanıcı’nın ayrıca rızasını almaksızın işleyebilecek ve üçüncü kişilerle paylaşabilecektir. Söz konusu durumlar şu şekildedir:

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,
  • Kullanıcı ile KGM Enerji arasında herhangi bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması şartıyla, kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilebilmesi için zorunlu olması,
  • Kullanıcı’nın kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Kullanıcı’nın temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek şartıyla, KGM Enerji’nin meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Kişisel Verilerin Saklama Süresi

KGM Enerji, Kullanıcı tarafından sağlanan kişisel verileri, sunduğu hizmetlerin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla, hizmetlerin sağlandığı süre boyunca saklayacaktır.

Buna ek olarak, KGM Enerji, Kullanıcı ile arasında doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

Veri Güvenliği Tedbirleri

KGM Enerji, mevzuatta belirlenen veya işbu Gizlilik Politikası’nda ifade edilen şartlarda:

  • Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini,
  • Kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve
  • Kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı, gerekli denetimleri yaptırmayı taahhüt eder.

KGM Enerji elde ettiği kişisel verileri işbu Gizlilik Politikası ve ilgili yasal mevzuata aykırı olarak başkasına açıklamayacak ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır.

Web Sitesi üzerinde başka sitelere ve uygulamalara link verilmesi halinde, KGM Enerji sitelerin ve uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik bünyesinde herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

KGM Enerji kişisel verilerin yukarıdaki şartlar çerçevesinde kullanılması sonucu meydana gelebilecek zararlardan dolayı sorumluluk kabul etmez.

Gizlilik Politikası Değişikliği

Web Sitesi’nde sunulan hizmetlerden yararlananlar bütün bu şartları okumuş ve kabul etmiş sayılırlar. KGM Enerji, Gizlilik Politikası hükümlerini önceden haber vermeksizin değiştirme hakkına sahiptir. Güncel Gizlilik Politikası, Kullanıcı’ya herhangi bir yöntemle sunulduğu tarihte yürürlüğe girecektir.

Kişisel Verilerin Paylaşımı

KGM Enerji, Kullanıcılar’a ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanarak elde ettiği yeni verileri Web Sitesi kapsamında Kullanıcı’ya sunulan hizmetlerin ifası amacıyla hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilere, söz konusu hizmetlerin temini amacıyla sınırlı olmak üzere aktarabilecektir. Bu kapsamda KGM Enerji Kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi, (iyileştirilmesi ve kişiselleştirilmesi gibi), kullanıcı’nın veri güvenliğini sağlamak, Web Sitesi veya KGM Enerji hizmetlerine ilişkin hataların giderilmesi ve işbu Gizlilik Politikası’nda veya Kullanıcı’nın ayrıca bilgisine sunulan gizlilik metinlerinde yer alan amaçlardan herhangi birisini gerçekleştirebilmek için Kullanıcı verilerini dış kaynak hizmet sağlayıcıları, barındırma hizmet sağlayıcıları, hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri gibi üçüncü kişiler ile paylaşabilecektir.

Kullanıcı, yukarıda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak kaydı ile bahsi geçen üçüncü tarafların Kullanıcı’nın kişisel verilerini dünyanın herhangi bir yerinde bulunan sunucularında saklayabileceğini, bu hususa peşinen muvafakat ettiğini kabul eder.

Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, KGM Enerji tarafından işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla kullanılmak üzere her türlü yazılı, sözlü, elektronik ortamlardan otomatik olan ya da olmayan yöntemlerle toplanabilmektedir. Kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları ile işbu Gizlilik Politikası’nda belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kullanıcı’nın Hakları

Kullanıcı, veri sahibi sıfatıyla KGM Enerji’ye başvurarak kendisine ait verilerle ilgili:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Mevzuat çerçevesinde düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme,

haklarına sahiptir.

Kullanıcı, KGM Enerji’ye kendisi tarafından sağlanmış olan, işbu Gizlilik Politikası’na konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal güncelleyeceğini taahhüt eder.

Kullanıcı, güncel bilgileri sağlamamış ise KGM Enerji’nin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Kullanıcı, herhangi bir kişisel verisinin KGM Enerji tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde KGM Enerji’nin kendisine taahhüt ettiği hizmetlerden tam olarak faydalanamayabileceğini, bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını kabul ve beyan eder.

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi ilgili KGM Enerji şirketine ait internet sayfasında yer alan iletişim kanalları aracılığı ile iletmeniz akabinde, talebiniz 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Veri Sahibi tarafından iletilen taleplerde, veri sahibinin adı, soyadı, başvuru yazılı ise imzası, TC kimlik numarası ya da yabancı ise uyruğu, pasaport numarası veya varsa kimlik numarası, tebligata esas yerleşim yeri veya iş adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numarası ve talep konusu bulunması zorunludur. Taleplere ilişkin olarak yazılı şekilde yanıt verilecek olması halinde on sayfaya kadar ücret alınmayacak olup, KGM Enerjinin on sayfanın üzerindeki yanıtlar için mevzuatın öngördüğü ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır. Başvuruya verilecek yanıtın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise KGM Enerji, talepte bulunan Veri Sahibi’nden kayıt ortamının maliyeti tutarında ücret talep edebilir.

KGM ENERJİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ ATAŞEHİR / İSTANBUL

FÄ°RMA DETAYI

KuruluÅŸ Tarihi: 03.12.2010

İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adresi, Telefon Numarası, Web Sitesi
E-posta Adresi

AdresiİÇERENKÖY MAHALLESİ ÇAYIRYOLU CADDESİ ÖZCE İŞ MERKEZİ NO:3 KAT:3
Posta Kodu:34752
Semt AdıİÇERENKÖY
İlçesiATAŞEHİR
Ä°liÄ°STANBUL
ÃœlkesiTÃœRKÄ°YE
Telefon Numarası:0212 278 72 63
Faks Numarası:
E-posta Adresi:
Web Sitesi:

KGM ENERJİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, 03.12.2010 tarihinde bir Limited Şirket olarak kurulmuş olup İstanbul Ticaret Odası'na bağlı olarak faliyet göstermektedir. Firma Enerji Meslek Grubu Ana Kategorisinde, Elektrik Enerjisinin Dağıtımı (Üretim Kaynağından Veya İletim Sisteminden Son Kullanıcıya İletim Sistemiyle Taşınan Elektrik Enerjisi Dağıtım Sisteminin İşletilmesi) Nace Kodu Sektöründe yer almaktadır.

Meslek Grubu
(Komitesi):
(63) ENERJÄ°

TÜM İLÇELER

ATAŞEHİR

NACE

Nace Kodu
(Sektörü):
(35.13.01) ELEKTRİK ENERJİ DAĞITIMI

TÜM İLÇELER

ATAŞEHİR

Elektrik piyasasına ilişkin igili mevzuata uygun olarak elektrşk enerjisi ve/veya kapasitenin toptan satışı ve doğrultusunda serbest tüketicilere satışı faaliyetleri ile iştigal eder
Bu sayfada yer alan bilgilerin doğruluğu resmi kaynaklarla karşılaştırılıp en güncel ve en güvenilir veriler sunulmaya çalışılmaktadır. Bu sayfada firmanız hakkında daha detaylı bir tanıtım bilgisi yer almasını istiyorsanız iletişim linkini kullanarak bizimle irtibata geçebilirsiniz.
Ticaret Odası:İSTANBUL TİCARET ODASI
Firma Rehberleri:İSTANBUL FÄ°RMA REHBERÄ°

ATAŞEHİR İLÇESİ FİRMA REHBERİ

İÇERENKÖY SEMTİ FİRMA REHBERİ

İÇERENKÖY MAHALLESİ FİRMA LİSTESİ

Ä°l Plaka No:34
Ä°l Telefon Kodu:0212 (Avrupa) 0216 (Asya)
Bu sayfada firma adres ve telefon bilgileri yer alan KGM ENERJİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ isimli firmanın, firma sahibi ya da yetkilisi iseniz ve firma rehberimizde yer alan firma bilgilerinin yanlış veya eksik olduğunu düşünüyorsanız firma bilgilerini güncelleyebilmemiz için iletişim linkini kullanarak lütfen bize bildiriniz.


İLETİŞİM LİNKİ




TÄ°CARET ODALARI MESLEK KOMÄ°TELERÄ° VE NACE KODLARI


Adana, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Mersin, İstanbul Firmaları, İzmir, Kocaeli, İstanbul Firma Rehberi, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Trabzon, Şanlıurfa, Karaman, Bartın, Yalova, Karabük, Çorlu, Lüleburgaz, Bandırma, Çerkezköy, Alanya, Fethiye, Bodrum



İndirimli Elektrik Şirketi Tek Elektrik

Tek Elektrik Tarifeleri ve Ücretleri

KGM Enerji Ticaret Ltd. Şti. Aralık 2013 tarihinden itibaren 20 yıl süreli olacak şekilde EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından tedarik lisansını alarak hizmet vermeye başlamıştır.

Tek Elektrik Hakkında

  • Tek Elektrik, KGM Enerji’nin Türkiye genel distribütörü ve Kusto Group’un Türkiye’de yer alan enerji alanında hizmet veren üyesidir. Aynı zamanda elektrik dağıtımında da TEK markasıyla yer almaktadır. Kusto Group Singapur merkezli global bir holding olarak enerji üretim ve dağıtımı, madencilik, gayrimenkul geliştirme, yapı malzemeleri ve tarım alanları gibi birçok alanda çalışmalarını göstermektedir.
  • KGM Enerji Tek Elektrik bünyesinde yer alıp 2014 yılı içerisinde Türkiye distribütörlüğünü hizmetlerine dahil etmiş olup enerji sektöründe de mevcut ve yeni bayilerine yeni bir açılım imkanı sağlamaktadır. 2016 yılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu verilerine bakıldığında 9 milyon üzerinde yer alan serbest tüketicilere veserbest tüketici adayı olan tüketicilere diğer elektrik tedarikçileri gibi Tek Elektrik de hizmet vermektedir.
  • Tek Elektrik, sektördeki çalışmalarını çevre ve toplum bilinciyle harmanlaması sonucunda Türkiye’ye değer katmayı hedeflemektedir. Tüketicileri, avantajlı ve tasarruflu kullanıcıya özel tarifeleriyle indirimli elektrik ile buluşturmayı hedeflemekte olup, enerji sektörüne yenilikçi bakış açısıyla fark yaratan bir firma olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

Tek Elektrik Faturası Tarifeleri Nelerdir? (Haziran 2023)

Tek Enerji, serbest tüketici sınıfındaki elektrik abonelerine perakende elektrik satışı yapar. Elektrik tüketimi yıllık 1000kWh ve üzeri olan aboneler serbest tüketicidir. Tek elektrik tarifeleri, abonelerin aylık ödediği faturaya veya yıllık toplam tüketimine göre değişiklik gösterir.

Elektrik tarifeleri karşılaştırma listesinden karşılaştırma yaparak fatura tutarına en uygun tarifeye geçiş yapılabilir.

Tek Elektrik Kime Aittir?

TEK Elektrik, Singapur merkezli bir şirket olan Kusto Grup'a aittir.

Tek Elektrik Nerededir?

Tek Elektrik'in merkezi İstanbul’dadır.

  • Tek Elektrik Adres: Merdivenköy Mah. Dikyol Sok. B Blok No:2 K:7 D:63 Kadıköy/İstanbul.
  • Telefon: 0850 22 22 835

Tek Elektrik Ne Zaman Kurulmuştur?

KGM Enerji Ticaret Ltd. Şti. Aralık 2013 tarihinden itibaren 20 yıl süreli olacak şekilde EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) tarafından tedarik lisansını alarak hizmet vermeye başlamıştır.

Tek Elektrik Güvence Bedeli Ne Kadardır?

Tek Elektrik güvence bedeli olarak 2 fatura teminat istemektedir. Güvence bedeli, abonelik sonlandırıldığında tüketiciye iade edilir.

Tek Elektrik ile Serbest Tüketici Avantajından Faydalanabilir miyim?

Serbest tüketici yönetmelikleri gereği 2023 yılı için 1000kWh ve üzeri elektrik tüketen aboneler Tek Elektrik'e geçiş yapabilir. Serbest tüketici olmakiçin herhangi bir başvuruya gerek yoktur, EPDK’nin belirlediği yıllık elektrik tüketim limitini geçen her abone serbest tüketici sınıfına dahil olur.

Tek Elektrik'e geçiş yapan her serbest tüketici, avantajlı fiyatlardan elektrik kullanır ve çeşitli fırsatlardan yararlanabilir.

Tek Elektrik Hangi Bölgelerde Elektrik Tedarik Eder?

Tek Elektrik tüm Türkiye’ye elektrik tedarik eder. Türkiye’nin neresinde olursa olsun her serbest tüketici Tek Elektrik'e geçiş yapabilir.

Tek Elektrik Abonelik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Serbest tüketici yönetmelikleri gereği 2023 yılı için 1000kWh ve üzeri elektrik tüketen aboneler Tek Elektrik'e geçiş yapabilir.

 

Tek Elektrik abonelik başvurusu yapabilmek için gerekli koşullar şunlardır:

  • Elektrik abonesi olmak gereklidir.
  • Görevli elektrik tedarikçisindeki abonelik sınıfı serbest tüketici olmalıdır.

Tek Elektrik'e elektrik abonelik başvurusu yapmak için serbest tüketici olmak yeterlidir.

Tek Elektrik Faturası E-posta veya Telefon ile Alınabilir mi?

Tek Elektrik elektrik faturası e-posta veya telefon ile alınabilir. Fatura ve önemli bilgilendirmeler Tek abonelerine, e-posta ve sms ile iletilir. Bunun için herhangi bir talep oluşturmaya gerek yoktur.

Tek Elektrik Faturası SMS İptali Nasıl Yapılır?

Tek elektrik faturası SMS iptali Tek Enerjinin çağrı merkezinden yapılır. Tek Elektrik faturası SMS iptali için Tek Elektrik çağrı merkezi aranabilir veya Tek Elektrik web sitesindeki online işlemler bölümünden giriş yaparak SMS iptal talebi iletilebilir.

Tek Elektrik Hakkında Kurumsal Bilgi ve Merak Edilenler Nelerdir?

Tek Elektrik, KGM Enerji’nin Türkiye genel distribütörü ve Kusto Group’un Türkiye’de yer alan enerji alanında hizmet veren üyesidir. Aynı zamanda elektrik dağıtımında da TEK markasıyla yer almaktadır. Kusto Group Singapur merkezli global bir holding olarak enerji üretim ve dağıtımı, madencilik, gayrimenkul geliştirme, yapı malzemeleri ve tarım alanları gibi birçok alanda çalışmalarını göstermektedir.

Tek Enerji Elektrik Tedarikçisi CEO'su Kimdir?

1976 Kazakistan doğumlu Yerkin Tatishev’in şahsi yatırımı, Tek Elektrik'in (KGM Enerji) ana hissedarıdır.

Tek Elektrik Sosyal Medya Hesapları Nedir?

Tek Elektrik'in sosyal medya hesapları aşağıda belirtilmektedir:

  • Linkedin: /company/Tek-elektri̇k
  • İnstagram: @Tekelektrik
  • Facebook: /Tekelektrik
  • Twitter: @Tekelektrik

Tek Elektrik İletişim Numarası Nedir?

Tek Enerji iletişim numarası 0850 22 22 835'tir.

Tek Elektrik'e Benzer ve Rakip Diğer Elektrik Tedarikçileri Hangileridir?

Tek Elektrik'e benzer ve rakip diğer elektrik tedarikçileri aşağıda listelenmiştir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası