bitlis nereye bağlı / BİTLİS - TDV İslâm Ansiklopedisi

Bitlis Nereye Bağlı

bitlis nereye bağlı

kaynağı değiştir]

Nüfus[değiştir
Bitlis Nerede

Bitlis Nerede? Bitlis Türkiye’nin doğusunda bulunan Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Bitlis ilinin nüfusu yaklaşık olarak bindir. Bitlis ilinde toplamda 6 ilçe bulunmaktadır. Bunlar Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan ilçeleridir. Bitlis iline komşu iller; Kuzey ve kuzeydoğusunda Ağrı ili, doğusunda Van ili, güneyde Siirt ili, batıda Batman ili ve kuzeybatıda Muş ilidir. Aynı zamanda Bitlis ilinin Van Gölü’ne doğudan kıyısı bulunmaktadır. İlçenin yüzölçümü yaklaşık olarak kilometrekaredir. Bitlis İli harita konumu olarak 37° 58&#; ve 39° 01&#; Kuzey ve 41° 30&#; ve 43° 11&#;  Doğu koordinatları arasında yer almaktadır. Bitlisin ortalama deniz seviyesine göre yükseltisi metredir.

Bitlis Nerede? Bitlis Haritası

bitlis nerede

Bitlis’e Nasıl Gidilir?

Bitlis’te ulaşım en kullanışlı ve rahat olarak tercih edilebilecek toplu taşıma alternatifinde otobüs yer almaktadır. Bitlis merkeze kentin pek çok farklı bölgesinden farklı ulaşım alternatifleri ile erişim sağlanabilmektedir. Bitlis merkeze ayrıca, özel araç kullanarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Pek çok farklı noktada minibüs hatları da kullanılabilmektedir.

Bitlis Nerede, Bitlis Yol Tarifi, Bitlis’e rota oluşturmak için tıklayınız…

Bitlis Nerede? Karayolu ile Bitlis’e Ulaşım

Karayolu ile Ahlat ilçesinden E Otoyolu üzerinden yaklaşık 53 dakikada Bitlis ilçesine ulaşılabilmektedir. Farklı olarak D Otoyolu üzerinden yaklaşık 1 saatte Bitlis’e ulaşabilirsiniz. Tatvan’dan ise Bitlis Tatvan Yolunu kullanarak yaklaşık 26 dakikada ulaşım sağlanmaktadır. Güroymak İlçesinden D Otoyolu üzerinden yaklaşık 35 dakikada Bitlis’e ulaşım sağlanmaktadır. Aynı şekilde Hizan ilçesinden Bitlis Hizan Yolunu kullanarak yaklaşık 55 dakikada Bitlis’e ulaşım sağlanmaktadır.

Toplu Taşıma ile Bitlis’e Ulaşım

Bitlis ilinde şehir içi ulaşımlarda genellikle halk otobüsleri ve minibüsler kullanılmaktadır. Bitlis’te yaşayanlar genellikle otobüs hatlarını daha aktif kullanmaktadır. Kentte bulunan taksilerde şehir içi ulaşımda bir diğer alternatif olarak tercih edilebilir.

Bitlis kentinde gün boyu halk otobüsleri hizmet etmektedir. Günün her saati belirli aralıklarla halk otobüsleri kullanılabilir. Bitlis Merkez’den otobüsler gün boyu farklı ilçe ve mahallere hareket etmektedir. Bitlis Merkez’den Bitlis İlçesine halk otobüsleri ve minibüsler kullanarak farklı aktarma araçları ile rahatlıkla ulaşılabilir.

Tatvan ilçesinin Bitlis ilçesine sınırı bulunmaktadır. Tatvan ilçesinden halk otobüsleri kullanılarak gün içinde rahatlıkla ve kısa sürede Bitlis’e ulaşılabilir. Yine aynı şekilde Güroymak ilçesinden farklı otobüs ve minibüs hatları ile Bitlis’e ulaşmak mümkündür.

Kentin farklı noktalarından Bitlis’e kolaylıkla ulaşım sağlanmaktadır. Bitlis ilçe merkezinden Van Gölü’ne de hem özel araç hem de halk otobüsleri ile rahatça ulaşabilirsiniz.


Bitlis İlinden Havalimanı’na Ulaşım

Aracınız ile Bitlis Muş Yolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 5 dakikada Muş Sultan Alparslan Havalimanı’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Farklı alternatif olarak D otoyolu üzerinden yaklaşık olarak 1 saat 10 dakikada erişim sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde aracınız ile D Otoyolunu kullanarak 2 saat 10 dakikada Van Ferit Melen Havalimanı’na ulaşılabilir.

Bitlis Nereye Bağlı? Bitlis Hangi Bölgemizdedir?

Bitlis İli Doğu Anadolu Bölgesinde yer almaktadır. Bitlis farklı kültürel ve geleneksel ögeleri yansıtan bir yerdir. Bitlis İlinin tarihi oldukça eski dönemlere dayanmaktadır. Bitlis ilinde Ekim ayının ilk haftasında geleneksel olarak Ceviz Festivali etkinlikleri düzenlenmektedir. Etnik yapının fazla olduğu Bitlis’te kültürel ve geleneksel zenginlikler ön plana çıkmaktadır. İlde yaklaşık 30 bin ceviz ağacı bulunmaktadır. Yıllık fidan üretimim 10 bin adet olarak belirtilmiştir. Bitlis ceviz üretimi ile dünya sıralamalarında yer almaktadır.  

bitlis nereye bağlı

Bitlis Nerede? Bitlis Hangi Bölgemizdedir?

Türkiye’nin doğusundan Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Bitlis kenti, kuzeyde Muş ve Ağrı, batıda Batman, doğuda Siirt ve güneyde de Van illeriyle komşudur. Topoğrafik yapısı eğimlidir ve genellikle dağlarla kaplıdır. Bitlis İstanbul arası kilometre, Bitlis Ankara arası kilometre, Bitlis Muş arası 85 kilometre ve Bitlis Ağrı arası kilometredir.

Bitlis Gezilecek Yerler

Bitlis kentinde sizler için önerdiğimiz bazı gezilecek yerleri aşağıda listeledik. Dilerseniz Bitlis gezilecek yerler yazımıza da aşağıda verilen linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

funduszeue.info Krater Gölü

funduszeue.info Dağı

funduszeue.info Gölü

4.Süphan Dağı

funduszeue.infoır Gölü

funduszeue.info Gölü (Sodalı Göl)

funduszeue.infovaz Sahili

funduszeue.info Gölü

funduszeue.info Kalesi

Bitlis Çarşı

Ahlat Selçuklu Mezarlığı

Çifte Kümbetler

Usta Şagirt Kümbeti

Ahlat Müzesi

Bitlis Etnografya Müzesi

El Aman Hanı

İhlasiye Medresesi

Bitlis Ulu Cami

Gökmeydan Cami

Şerefiye Cami ve Külliyesi

Emir Bayındır Kümbeti ve Emir Bayındır Cami

Emir Ali Kümbeti

Adilcevaz Tuğrul Bey ( Zal Paşa Camii)

Şeyh Hasan Camii

Kureyşi Camii

Sultaniye Camii

Abdurrahman Gazi Türbesi

Ahlat Sahil Kalesi

Ahlat İskender Paşa Camii

Emir Bayındır Köprüsü

Adilcevaz Sahil Kalesi

Narlıdere (Kasrik Köprüsü)

Şeyh Babo (Üryan Baba) Türbesi

Küfrevi Türbesi

Başhan Hanı

Hatuniye (Hazo) Hanı

Papşin (Hüsrev Paşa) Hanı

Kef Kalesi

Tatvan (Nemrut) Kayak Merkezi

Rahva Kayak Merkezi

Serinbayır (Ahlat ) Kayak Merkezi

Çifkaya Kayak Merkezi

Bitlis Kaplıcaları

Tatvan Alışveriş Merkezi

Ahlat Alışveriş Merkezi

Bitlis gezilecek yerler yazımızı okumak için tıklayınız.

kaynağı değiştir]

Not: yılında Güroymak ilçesinin kurulması ile nüfus azalmıştır.

Yerel yönetim[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası