paşabahçe seramik fırın kabı / Fırın Kabı Fiyatları ve Çeşitleri - seafoodplus.info

Paşabahçe Seramik Fırın Kabı

paşabahçe seramik fırın kabı

Paşabahçe Mate Seramik Fırın Kabı ESERA

Paşabahçe Mate Seramik Fırın Kabı

Satıcı :

Koleksiyona Ekle

  • Bu ürün tarafından gönderilecektir.
  • En : 20 cm Boy : 31 cm Yükseklik : 6 cm Renk/Desen : Gri Gıdaya temas eden üründür Ürünün Menşei : Çin Halk Cumhuriyeti

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Paşabahçe Mate Seramik Fırın Kabı

  • En : 20 cm Boy : 31 cm Yükseklik : 6 cm Renk/Desen : Gri Gıdaya temas eden üründür Ürünün Menşei : Çin Halk Cumhuriyeti

Ürün Özellikleri

Fırın Kabı

Fırın Kabı Fiyatları

Fırın kabı fiyatları ürünün yapıldığı maddeye, ölçülere, kullanım amacına ve kalitesine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu değişken etkenler arasında en belirleyici olan ise fırın kabının yapıldığı malzemedir. Bu malzemeler cam, metal, seramik, silikon veya döküm olabilir. En yüksek fiyata sahip olan fırın kabından en düşüğe göre sıralandığında döküm, bakır, metal, porselen, granit, seramik, silikon ve cam gelir. Fırın kabı modelleri farklılığı da fiyatları değiştirecek bir diğer unsurdur. Ferforjeli fırın kapları, fırın güveç kabı, fırın tabağı ve fırın kasesi gibi farklı modeller arasında fiyat farkı olacaktır. 

Fırın Kabı Çeşitleri

Günümüzde birçok fırın kabı çeşidi bulunur. Bunlar farklı ihtiyaçlar ve kullanım alanları gibi değişken faktörler etrafında çeşitlenmiştir. Fırın kaplarındaki bu farklılığı sağlayan en büyük faktör ise fırın kabının üretildiği malzemedir. Hammaddeye bağlı olarak fırın kaplarının kullanım şekli ve yeri değişebilir. Aynı zamanda yapılacak yemeğin türü de bir diğer önemli belirleyici unsurdur. Buna örnek olarak etli güveç yemeğinin pişme süresi uzun ve ağır olmalıdır. Bu noktada buna uygun ağır ateşte pişecek ve ısıyı uzun süre bünyesinde hapsedecek bir fırın kabı tercih edilmelidir. Bu fırın kapları çeşitleri ise döküm veya seramik fırın kapları olabilir.

  • Cam:Cam fırın kabı üretimi ve kullanımı açısından oldukça sağlıklı bir fırın kabı türüdür. Bu fırın kabı çeşitleri içerisinde en çok kullanılan ve tercih edilen model ise ‘borcam’ adı verilen fırın kabıdır. Bu cam borik asit kullanılarak yapılan, sıcaklık ve ısı değişimlerine dirençli bir fırın kabıdır. Cam fırın kaplarının birçok farklı ölçüde ve şekilde seçenekleri vardır. Bu seçenekler arasında dikdörtgen, kare ve oval fırın kapları bulunmaktadır. Cam fırın kaplarının kapaklı modelleri de mevcuttur. Böylelikle hem pişirirken ısıyı ve buharı içeride tutar hem de saklarken oldukça kullanışlı olur. Turta, kek veya revani gibi tatlılar için uygun derinlik ve ölçüye sahip camdan fırın kapları da vardır. Aynı zamanda sunumlar için ferforjeli cam fırın kapları ve renkli camdan fırın kapları modelleri de bulmak mümkündür.
  • Metal:Metal fırın kabı çoğunlukla kısa sürede ve yüksek ısıda pişirilecek et, balık, tavuk veya kök sebzelerin olduğu yemekler için tercih edilir. Metal fırın kapları hem evlerde hem de endüstriyel yemek alanında oldukça sık kullanılır. Bu kaplar çoğunlukla paslanmaz çelik ve karbon çelikten üretilir. Paslanmaz çelik ve karbon çelik fırın kapları çoğunlukla restoran ve büyük mutfaklarda kullanılsa da son dönemlerde evde ve barbekülerde sıklıkla kullanılır hâle gelmiştir. Metal fırın kaplarının farklı derinliklere sahip modelleri vardır. Genellikle normal bir fırın tepsisinden daha derindir. Bunun nedeni ise büyük parça etleri ve yemekleri pişirmek içindir. Metal fırın tepsilerinin dikdörtgen ve kare olan şekilleri mevcuttur. Aynı zamanda birçok metal fırın kabı içerisinde ızgaralık ile birlikte gelir.
  • Seramik:Seramik fırın kabı dayanıklı ve üzerindeki parlak katman sayesinde kolay leke tutmaması açısından oldukça iyi bir seçenektir. Seramik kaplar cam fırın kaplarına oranla daha yavaş ısınır. Ağır pişmesi gereken ve istenen yemekler seramik fırın kaplarında pişirilebilir. Seramik fırın kabı çeşitleri içerisinde creme brule kapları, sufle kapları, seramik kek kalıbı, kapaklı seramik fırın kabı ve seramik tepsi bulunur.
  • Porselen:Porselen fırın kabı seramik fırın kabına özellikleri bakımından oldukça benzer. Porselen fırın kapları da seramik fırın kapları gibi yavaş ve ağır pişmesi gereken yemekler için tercih edilir. Porselen diğer fırın kaplarına kıyasla oldukça dayanıklıdır. Fırın kabı porselen çeşitleri arasında ise dikdörtgen, kare, oval ve yuvarlak fırın kapları vardır. Bunların yanı sıra tart, sufle ve güveç olarak birçok farklı çeşidi de mevcuttur.
  • Silikon:Silikon fırın kapları çoğunlukla kek gibi yiyeceklerin yapımında tercih edilir. Silikonun yapışmaz, leke tutmaz, ısıya dayanıklı ve esnek yapısı sayesinde hem kolay temizlenir hem de uzun süreli bir kullanım deneyimi sunar. Dayanıklı bir silikondan üretilen bu fırın kaplarının şekilli kalıplar, turta kabı ve silikon tepsi olarak seçenekleri mevcuttur. Bu seçenekler içerisinde dikdörtgen, kare, oval ve yuvarlak şekildeki kapların yanında desenli ve şekilli kaplar da bulunur. 
  • Döküm:Döküm fırın kabı yavaş ısınıp kazandığı ısıyı uzun süreler boyunca tutabilen bir yapıya sahiptir. Bu fırın kaplarının aynı zamanda demir döküm fırın kapları olarak da geçer.  Döküm ağır pişmesi gereken yiyecekler için kullanılır. Bu yiyecekler genellikle et ve et ürünleridir. Döküm fırın kapları çeşitleri arasında ızgara döküm fırın kabı, güveç, oval, yuvarlak ve dikdörtgen fırın kapları vardır. Demir döküm fırın kaplarının üzeri granit ve seramik kaplı iki diğer çeşidi de bulunur. Bunun nedeni ise fırın kabının kolay temizlenir hâle getirilmesidir.
  • Granit:Granit fırın kapları birçok pişirme yüzeyine oranla daha sağlıklı ve avantajlı bir seçenek oluşturur. Teflonun uzun süreli kullanımda verdiği zarar fark edildikten sonra alternatif olarak granit oldukça talep görmeye başlamıştır. Tıpkı teflon gibi kolay leke tutmaması, kolay temizlenmesi ve hafif olması sebebiyle tercih edilir. Granit fırın kapları modelleri içerisinde dikdörtgen fırın kabı, yuvarlak fırın tepsisi ve döküm üzeri granit kaplama fırın kabı vardır.
  • Bakır:Bakır fırın kapları hemen ısınır ve tüm ısıyı eşit bir şekilde her yere dağıtır. Bu fırın kaplarında tamamen bakır kullanılmaz. Bakır ile birlikte birkaç farklı madde kullanılır. Bu maddeler ise seramik, alüminyum, titanyum, paslanmaz çelik ve dökme demirdir. Bakır fırın kapları kısa sürede pişmesi gereken yiyecekler için tercih edilir. Bu tür kaplar çoğunlukla restoranlarda veya yemek tutkunları tarafından kullanılır. Lazanya, güveç ve sebze yemekleri gibi yemeklerin pişmesinde oldukça iyi bir performans gösterir. 

Fırın Kabı Özellikleri

Fırın kabı özellikleri birkaç farklı etkene bağlı olarak sıralanabilir. Fırın kaplarının çoğu santigrat dereceye kadar dayanabilir. Bazı fırın kapları ise bu ısı seviyesinden daha fazlasına karşı da dayanıklıdır. Buna örnek olarak demir döküm, porselen ve bakır verilebilir. Fırın kaplarının en önemli özelliği fırın içindeki sıcaklığı fırı kabı içerisinde olabildiğince hapsedip yemeklerin pişmesinde efektif bir performans sağlamasıdır. Uzun süre boyunca yüksek sıcaklığa maruz kaldığından dolayı ısıya dayanıklı olmak zorundadır. Bununla birlikte bakımının kolay ve sürdürülebilir olması da gerekir. 

Fırın Kabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fırın kabı alırken dikkat edilmesi gereken unsurlar fırın kabının türü, ısı tutma seviyesi ve kullanım amacıdır. Fırın kabının türü hangi maddeden yapıldığı ile ilgili bir bilgi verir ve bu da genellikle ne kadar ısı ile başa çıkabileceğini gösterir. Bu konuda birçok materyal yakın derecede dayanıklılığa sahiptir. İçlerinde her açıdan en dayanıklı olan ise paslanmaz çelikten yapılan fırın kaplarıdır. Fırın kabı seçiminde hangi yemek ve amaç için kullanılacağını bilmek ise kişiyi en uygun fırın kabını bulmasını sağlayabileceği gibi birkaç farklı fırın kabı almaktan kurtarabilir. Bu nedenle birçok kişi dikdörtgen şeklindeki fırın kaplarını tercih eder. Bu kaplar genellikle her türlü malzemeyi içine alabilecek rahatlıkta tasarlanmıştır. Bu konuda tek istisna ise pasta ve tatlı gibi ürünler için kullanılacak fırın kapları olabilir. Çünkü bu alanda oldukça çeşitli ve amacına uygun üretilmiş fırın kapları vardır.

Fırına Hangi Kaplar Girer?

Fırına giren kaplar arasında seramik, porselen, cam, metal, döküm, bakır, silikon ve granit olan kaplar vardır. Fakat bu malzemeden yapılan her kap giremez. Bu malzemelerin hepsinin ısıya karşı dayanıklı hale getirilmiş ve belirli işlemler sonucunda onaylanmış olması gerekir. Fırına girmesi uygun olan kapların üzerinde her zaman bilgilendirici bir sembol veya yazı bulunur. Bu gösterge ise genellikle bir fırın sembolü ile gösterilir. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir