ehliyet yenilenmezse ne olur / Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Ehliyet Yenilenmezse Ne Olur

ehliyet yenilenmezse ne olur

Ehliyet Yenileme Ücreti ve Gerekli Belgeler

ehliyet yenileme

Karayolları Trafik Kanunu gereğince ehliyet yenileme son tarihi 31 Aralık olarak belirlenmiştir. Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık olduğu için hâlâ eski tip sürücü belgesine sahipsen bu tarihe kadar ehliyetini yenilemelisin. 

Sürücü belgesi yenilemesi nasıl yapılır? sorusunu adım adım cevaplamaya başlayalım. 

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır?  

Gel, “Süresi biten ehliyet nasıl yenilenir?” sorusuna cevap verelim. Ehliyet yenileme başvurusu yapmak ve ehliyetini yenilemek için atman gereken ilk adım; “Sürücü olur” sağlık raporu almaktır. Ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinden online olarak ya da ALO hattını arayarak yeni sürücü belgesi için randevu alabilirsin.

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler

Nüfus müdürlüğü üzerinden ehliyet randevunu aldın. Şimdi, yapman gereken işlem ise başvuruda senden istenecek ehliyet yenileme belgelerini hazırlamak. Ehliyet yenilemede gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde toplayarak başvuru esnasında teslim etmelisin. Bu açıdan ehliyet yenileme belgeleri nelerdir sorusuna yanıt vermek başvuru yapmadan önce belgeleri toparlama aşamasında sana yardımcı olacaktır.

Sürücü belgesi yenileme için başvuru yapmadan önce sağlık raporu almak ya da fotoğraf çektirmek gibi gereklilikleri başvuru randevusundan önce tamamlaman gerekir. Şimdi madde madde ehliyet yenileme belgelerini sıralayalım.  

Ehliyet yenileme için gerekli evraklar:

Yeni ehliyet için gerekli belgeleri şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Gerekli harçların ödendiğine dair belge: Ehliyet yenileme ücretini ödediğine dair belgedir
  • Sağlık Raporu: Başvurudan önce aldığın “Sürücü olur” sağlık raporunu, nüfus müdürlüğüne giderken yanına almalısın.
  • Nüfus Cüzdanı veya Pasaport: Ehliyet yenileme başvurusunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimlik kartına, süresi dolmamış pasaporta veya resmi iş kimliğine ihtiyacın olacaktır.
  • Adli Sicil Belgesi: Ehliyet yenileme başvurusu yaparken yanına alman gereken evraklardan biri olan adli sicil belgesini e-Devlet üzerinden temin edebilirsin.
  • 1 Adet Biyometrik Fotoğraf: Ehliyetini yenilemek isteyen kişiye ait olan biyometrik fotoğrafın son 6 aydan eski olmaması önemlidir.
  • Kan Grubu Kartı: Ehliyetini yenileyen kişi eğer kan grubunu bilmiyorsa kan grubunu belirten sağlık kurumu raporunu da başvuruda yanında getirmesi gerekmektedir.

Ehliyet Yenileme Ücreti

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?” sorusu ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin merak ettiği bir konudur. Eğer eski tip ehliyete sahipse ve ehliyetini yenilemek istiyorsan ehliyet yenileme harcı ödemesi olarak toplam 15 TL yatırman gerekir. Ehliyet değiştirme ücreti olarak ifade edilen bu tutar, 13 TL değerindeki kâğıt bedeli ve 2 TL değerindeki Polis Vakfı hizmet bedelinden oluşur. Ehliyet alma şartları hakkında da bilgi alabilirsin.

Yeni tip ehliyete sahipsen ve ehliyetinin süresi dolduysa ödemen gereken tutar değişir. Sürücü belgesi yenileme harcı + vakıf bedeli  TL’dir. 

Peki, ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme harç ücretini, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı ile anlaşmalı bankaların şubelerinden, ATM kanalları veya internet bankacılığı üzerinden ödeyebilirsin.

Geçici Sürücü Belgesini Alın

Geçici sürücü belgesi nereden alınır? Bu soruya şu şekilde yanıt verebiliriz: Ehliyet yenileme işlemlerini tamamladıktan sonra ehliyet yenileme başvurun yetkili birimler tarafından onaylanırsa 15 gün geçerli olan geçici ehliyet belgesini e-Devlet Geçici Sürücü Belgesi Sorgulama sayfasından çıktı olarak kolayca alabilirsin. Peki, geçici sürücü belgesi ile trafiğe çıkılır mı? Ehliyetin sana ulaşana kadar geçici sürücü belgesi ile trafiğe çıkmaya devam edebilirsin. Kayıp ehliyet yenileme adımlarına da bakabilirsin.

Yeni ehliyetin teslim süresinin uzaması durumunda, sürücünün talebi ile geçici sürücü belgesinin süresi uzatılabilir veya yeni bir belge oluşturulabilir.

Sürücü belgenin kaybolması veya çalınması durumunda yapılacak işlemler için bilgi edinmek istersen de “Ehliyetin Çalınması veya Kaybolması Durumda Yapılması Gerekenler” başlıklı yazımıza göz atabilirsin. Arabanı güvence altına almak için kasko yaptırmak gerektiğini unutma!

Yeni ehliyetin kullanım süresine dikkat! Cezalı duruma düşmeyin…

Yeni sistem ehliyetlerde B sınıfı için 10 yıl, C, D, E sınıfı ehliyetler için ise 5 yıl kullanım süresi bulunuyor. Kullanım süresi biten yeni ehliyetlerin cezalı duruma düşmemesi için değiştirilmesi gerekiyor. Yeni ehliyetin değişimi için lira harç, sağlık raporu ile İlçe Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapılabiliyor. Aksi halde özellikle trafik denetimlerinde yapılan uygulamalarda yeni ehliyetinin kullanım süresi bittiği tespit edilen sürücülere, değişim olmadığı için lira idari para cezası uygulanıyor.  

 EHLİYET NASIL YENİLENİR?

Ehliyet yenilemek için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden internet sitesi veya telefon ile alınıyor. Ancak ehliyet yenileme işlemi için bazı belge ve evrakların önceden hazırlanarak randevu saatinde götürülmesi gerekiyor. Ehliyet ücretinin de randevu zamanından önce yatırılması şartı var. Ehliyet yenilme ücreti her yıl değişiklik gösteriyor. yılında ehliyet yenileme işlemi için gerekli belgeler, başvuru ücreti, son tarih ve randevu sistemi ile ilgili detayları içeriğimizden öğrenebilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık ’ye kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için yılı bitmeden yapılması gerekiyor. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO hattından alınıyor. Gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabiliyor.

EHLİYET YENİLEME RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi. Bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabilir. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacak. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi funduszeue.info üzerinden veya ALO hattından alınabilir.

 EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

 Ehliyet yenileme son başvuru tarihi 'dir. Belirtilen tarihe kadar eski ehliyet kullanılabilir.

  Ehliyet yenileme evrakları nelerdir?

- Kimlik Belgesi

- Sürücü Sağlık Raporu

- Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

- 1 adet biyometrik fotoğraf

- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

- Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

- Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir.

- Eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2 TL'dir.

- Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: +45TL'dir.

- 01/01/ tarihinden sonra yeni tip ehliyet almamış kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti öderler.

- Yeni tip ehliyetler 01/01/ tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alanların ehliyeti yeni tip ehliyettir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında TL Harç+Değerli Kağıt ve Vakıf Payını öderler.

Ehliyet yenileme ücreti hangi bankalara yatırılır?

 Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.

- Akbank

- Aktif Bank

- ING Bank

- Şekerbank

- Türkiye Vakıflar Bankası

- Kuveyt Türk Katılım Bankası

- Albaraka Türk Katılım Bankası

- T.C. Ziraat Bankası

- Türk Ekonomi Bankası

- Garanti Bankası

- Denizbank

- PTT Bank

ESKİ EHLİYET GEÇERLİLİK SÜRESİ NEDİR?

İçişler Bakanlığı 1 Ocak tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen sürenin 31 Aralık 'ye kadar uzatıldığını açıklamıştı. Buna göre eski tip ehliyetler yılına kadar kullanılabilecek. Söz konusu tarihten itibaren geçerli sayılmayacak.

 EHLİYET DEĞİŞTİRME İÇİN NEREYE BAŞVURMALI?

 Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer randevularda boşluk bulamıyorsanız müsait bir nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca randevular hem internetten hem de Alo nüfus müdürlüğü destek hattından da gerçekleştirebilirsiniz.

#olan, önce, daha, bir, ilçe, son, Türkiye, Sağlık

Ehliyet Yenileme Eski S&#;r&#;c&#; Belgesi Yenileme Son Tarihi, Gerekli Belgeler ve Değiştirme &#;creti

Haberin Devamı

Ehliyet Yenileme Evrakları Nelerdir?

  • Kimlik Belgesi
  • Sürücü Sağlık Raporu
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca Edevlet üzerinden temin edilebilir.)

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir.

Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: + TL'dir. Toplamda TL'ye denk gelmektedir. 

01/01/ tarihinden sonra yeni tip ehliyet almamış kişiler ehliyet yenileme, kayıp, zayi, çalıntı durumlarında 15 TL yenileme ücreti öderler.

Yeni tip ehliyetler 01/01/ tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanmıştır. Bu tarihten sonra ehliyet alanların ehliyeti yeni tip ehliyettir. Yeni tip ehliyet alanlar daha sonra ehliyet yenileme, kayıp, zayi ve çalıntı durumlarında TL Harç+Değerli Kağıt ve Vakıf Payını öderler.

Ehliyet Yenileme Eski Sürücü Belgesi Yenileme Son Tarihi, Gerekli Belgeler ve Değiştirme Ücreti

Ehliyet Yenileme Ücreti Nereye Yatırılır?

Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.

Haberin Devamı
  • Akbank
  • Aktif Bank
  • ING Bank
  • Şekerbank
  • Türkiye Vakıflar Bankası
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası
  • Albaraka Türk Katılım Bankası
  • T.C. Ziraat Bankası
  • Türk Ekonomi Bankası
  • Garanti Bankası
  • Denizbank
  • PTT Bank

Eski Ehliyet Geçerlilik Süresi

İçişler Bakanlığı 1 Ocak tarihinden önce düzenlenmiş olan eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için verilen sürenin 31 Aralık 'ye kadar uzatıldığını açıklamıştı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ve dünyada etkili olan salgın nedeniyle vatandaşların yeni tip sürücü belgeleri için müracaat edemedikleri için nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması amacıyla 1 Ocak 'dan önce düzenlenen eski tip sürücü belgelerini değiştirme süresinin 31 Aralık 'den itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığı belirtildi.

Söz konusu tarihten itibaren geçerli sayılmayacak.

Ehliyet Yenileme Cezası

Kanuni süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor.

Bu belgeler ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanunu'nun 39/3 maddesi gereği 'Geçerlilik süresi dolan sürücü belgesi ile araç kullanmak' fiilinden idari para cezası uygulanacak.

Ehliyet Yenileme İçin Nereye Başvurmalı?

Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer randevularda boşluk bulamıyorsanız müsait bir nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca randevular hem internetten hem de Alo nüfus müdürlüğü destek hattından da gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Sürücü Belgeleri Kaç Günde Gelir?

Yeni sürücü belgeleri hemen verilmiyor. Yeni çipli ehliyetlerin basımı Ankara'da yapılıp başvuru esnasında beyan edilen adrese PTT kargo aracılığıyla gönderilmektedir. Bir kişi başvuru yaptıktan sonra ortalama bir hafta içerisinde ehliyetini beyan ettiği adresten alabiliyor. Bu işlem için gerek nüfus müdürlüğünde işlem yaparken gerek teslim anında herhangi bir ücret ödenmemektedir.

Geçici Sürücü Belgesi Veriliyor Mu?

Sürücü belgesi kişiye ulaşana kadar geçici olarak kullanılabilen geçici ehliye belgesi talep etmeniz halinde Nüfus müdürlüğü tarafından verilir. Geçici belgenin geçerlilik süresi ise 15 gündür. Ortalama 1 hafta içesinde sürücü belgenizin adresinize elden teslim edildiğini üste yazmıştık. Ola ki bu süre uzadı geçici ehliyet belgenizi tekrardan nüfüs müdürlüğüne başvuru yaparak uzatabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Geçici ehliyet belgesi ile aracınızı kullanabilirsiniz fakat resmi işlemlerde kullanılması noktasında kurumlar bazında sorunlar ortaya çıkabilir. Eğer araç kullanacaksanız geçici sürücü belgesini almayı unutmayınız.

Ehliyet Yenileme İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücü adaylarının, sağlık raporu alması zorunlu bir hale gelmiştir. Ehliyeti değiştirmek isteyen kişiler; aile sağlığı merkezlerinden, üniversitelere ve bakanlıklara bağlı sağlık tesislerinden, özel hastanelerden, özel polikliniklerden, tıp merkezlerinden ve özel muayenehanelerden sağlık raporu alabilirler.

Yeni Ehliyetlerin Özellikleri Nelerdir?

Yeni sürücü belgesi, lazer baskı ile üretilmiştir. Fotoğraflar üzerinde kopyalama risklerine karşı özel bir hologram bulunur. Fotoğrafın arka kısmında ayrı bir güvenlik tasarımı yer almıştır.

Evlilik Sonrası Ehliyet Yenileme - Evlendikten Sonra Ehliyet Yenilemek Gerekiyor Mu, Değiştirmezsek Cezası Var Mı?

Evlilik merasimi öncesi ve sonrasında çiftlerin aklını kurcalayan bazı hususlar vardır. Evlilik sonrasında çiftlerin yenilemesi gerektiği belli başlı belgeler de bunların arasındadır. Bununla beraber evlilik sonrası ehliyet yenileme, kimlik yenileme işleminden sonra yapılmalı mı gibi sorular söz konusudur. Evlilik sonrası soyadı değişikliği nedeniyle ehliyet yenileme nasıl yapılır sorusu önem kazanacaktır. Aynı şekilde ehliyet yenileme ücreti de çiftlerin merak ettiği konular arasında yer almıştır. Özellikle kadının soyadı değişikliği yapması durumunda bu gibi değişiklikleri yapmalı mı veya ne zaman yapmalı gibi sorular da önem kazanmıştır. Evlendikten sonra ehliyet yenilemek gerekiyor mu, değiştirmezsek ne olur? Evlilik sonrası ehliyet yenileme başlıklı yazımızda merak edilen cevaplara yer verdik.

Evlendikten Sonra Ehliyet Değiştirmek Gerekiyor Mu?

Yeni evli çiftler, evlendikten sonra ehliyet değiştirmek gerekiyor mu sorusuna cevap aramıştır. Bu sorunun yanı sıra evli çiftler ehliyeti değiştirmezsek ne olur gibi kafa kurcalayan sorulara da cevap aramıştır. Kimlik değişiminde olduğu gibi evlenen kadınların soyadlarını değiştirmesi durumunda sürücü belgelerini de değiştirmesi resmi olarak yapılmalıdır. Bu tür işlemler ise nüfus müdürlüklerinde yapılmaktadır.

Ehliyet Ücretleri İçin Tıklayınız

Evlendikten Sonra Ehliyet Yenilemek İçin Gerekli Belgeler Nedir?

Evlenen çiftler evlilik sonrasında bazı belgelere de ihtiyaç duyacaktır. Özellikle soyadı değişikliği durumlarında ehliyet yenilemek önemlidir. Evlendikten sonra ehliyet yenilemek için gerekli belgeler nelerdir sorusuna cevap arayan kişiler, bununla ilgili internette araştırma yapmıştır. Nüfus dairesi müdürlüklerinde yapılan bu işlemde bazı belgelere de ihtiyaç duyulur. Bu belgeler ise; mevcut kimlik, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf, kâğıt bedelinin ödendiğini gösteren banka dekontu şeklinde sayılabilir.

Evlendikten Sonra Ehliyet Yenileme Ücreti

Evlilik sonrasında, soyadı değişikliği nedeniyle ehliyet yenileme nasıl yapılır sorusunun yanı sıra çoğu kullanıcı evlendikten sonra ehliyet yenileme ücretini de araştırmıştır. Bunun için öncelikle mevcut güncellenmiş kimliğinizi ve diğer belgeleri yanınızda götürmeniz gerekecektir. Nüfus daire müdürlüğüne istenen belgelerle birlikte giden kişiler, burada işlemi kısa sürede tamamlayabilir. Ehliyet yenileme ücreti ise eski tip, yani yılı öncesi sürücü belgeleri için fiyat 15 TL'dir. Yeni tip yılı sonrası sürücü belgeleri yenileme ücreti ise TL'dir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası