bir ülkeyi tanımak istiyorsanız insanların nasıl öldüğüne bakın / o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın - ekşi sözlük

Bir Ülkeyi Tanımak Istiyorsanız Insanların Nasıl Öldüğüne Bakın

bir ülkeyi tanımak istiyorsanız insanların nasıl öldüğüne bakın

TMMOB Başkanı Emin Koramaz: &#;Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğünü bakın’ derler. Bizim ülkemizde insanlar, evine üç kuruş ekmek parası götürebilmek için yerin yedi kat dibinde ölüyorlar. İnsanlar, yetkililerin sorumsuzluğu, patronların açgözlülüğü nedeniyle ölüyorlar.

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz, Bartın&#;da Türkiye Taş Kömürü (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü&#;ne bağlı madende 41 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciaya ilişkin &#;Madenlerin bu biçimde çalıştırılmasına izin verenler bu cinayetin sorumlusudur. Ve elbette madenleri vahşi bir sömürü ve rant kaynağı olarak kullanan siyasi iktidar bu cinayetin sorumlusudur” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da daha önce yaşanan maden facialarını anımsatarak “Üzgün ve öfkeliyiz. Çünkü Madencilerin kaderi haline getirilmeye çalışılan ölümlerin önlenebilir olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre, Koramaz, &#;Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğünü bakın’ derler. Tanıyın işte. Bizim ülkemizde insanlar, evine üç kuruş ekmek parası götürebilmek için yerin yedi kat dibinde ölüyorlar. Bizim ülkemizde insanlar işyerlerinin güvensizliği, yetkililerin sorumsuzluğu, patronların açgözlülüğü nedeniyle ölüyorlar.&#; değerlendirmesini yaptı. Koramaz şunları kaydetti:

&#;Bunu adı düpedüz cinayettir, faili de iktidardır&#;

Bizim ülkemizde insanlar siyasi iktidarın rant hırsı nedeniyle, insan hayatını umursamazlığı nedeniyle ölüyorlar. Bizim ülkemizde insanlar kanunlar işletilmediği için, sorumlular cezalandırılmadığı için ölüyorlar. ‘Kaza’ diyorlar, ‘fıtrat’ diyorlar. Tüm bu sözler yaşanan faciaların arkasındaki sorumluları gizlemek için söyleniyor. Gerekli önlemleri almadan, denetim yapmadan, güvenli koşulları oluşturmadan madencileri yerin yüzlerce metre altına gönderirseniz buna kaza diyemezsiniz. Bunun adı düpedüz cinayettir. Her cinayette olduğu gibi bunun da mutlaka faili vardır. Madenci kardeşlerimizi göz göre göre ölüme yollayanlar bu cinayetin sorumlusudur.

Erdoğan: Kader planına inanıyoruz, bunlar her zaman olacak

Amasra&#;ya giden Erdoğan, 41 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetiyle ilgili &#;Biz kader planına inanıyoruz. Bunlar her zaman olacaktır, bunu da bilmemiz lazım” dedi.

Gazete Karınca&#;dan Esra Tokat&#;a konuşan Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ise madenciliğin işleyişine dair sorunları şöyle anlattı:

HABER MERKEZİ

Etiketler:akp ve iş cinayetleriamasra madenTMMOB

Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın demiş, Albert Camus

Yayınlanma: 09 Şubat

Sen mesela, hacı emmi.

Sakalını sıvazlaya sıvazlaya “bunlar dinini bilen çocuklar, vatana millete hayırlı olurlar” diyordun&#; Nasıl gidiyor sence vatan millet işleri bugünlerde? Sen değil miydin, bunlara körü körüne inanıp, hayran hayran bakan? Hiç gözünü kaçırma şimdi, biraz da bu fotoğrafa bak.

Sen, Hatçanım abla.

İftar çadırında, senin paranla sana avanta çorba ısmarlayanlara neredeyse bi hatim indirmediğin kalmıştı. Sen değil miydin, adeta büyülenmiş gibi bunların iki dudağının arasına bakan? Suratını hiç başka tarafa çevirme şimdi, biraz da bu fotoğrafa bak.

Veya sen, esnaf İrfan bey&#;

Kahvede başının etini yiyordun herkesin, eczaneden nasıl bedavaya ilaç aldığını anlata anlata bitiremiyordun, bin tane reyin olsa binini de bunlara vereceğini filan söylüyordun. Sağlığın nasıl şimdi? Memleketi iki tane aspirine satmış gibi hissediyor musun kendini? Sen değil miydin, iki paket avanta makarnaya, avanta kömüre bakan? Sana söylüyorum, duymazdan gelme şimdi, biraz da bu fotoğrafa bak.

Laylaylom Merve.

Son on senedir yaşanmayan kepazelik kalmadı, yaşanmayan trajedi kalmadı ama, sen değil miydin, sanki bunlar senin memleketinde yaşanmıyormuş gibi, hiç oralı olmayan, “ne var yani şekerim, gayet güzel yönetiyorlar” diyerek, şıkıdım şıkıdım dalgasına bakan? E şimdi biraz da bu fotoğrafa senin memleketinde yaşanmıyormuş gibi bak.

Sen, yalaka işadamı Sermet.

İhale kapmak için el etek öperken, sen değil miydin, çalıyorlar ama çalışıyorlar diyerek, sadece kendi çıkarına bakan? Şimdi bir saniyeni de biz çalacağız ama, bu fotoğrafa da bakmaya çalış biraz.

Ve sen, sanatçı müsveddesi Tülay.

Gerçek sanatçılar halkın yanında mücadele ederken, sen değil miydin saraylarda objektiflere poz verip, ağzın kulaklarında sırıta sırıta bakan? Her zaman böyle sanatsal fotoğraf göremezsin, buna da bak biraz.

Görenleri tenzih ederim&#;

Üniversite mezunu işsizlerimiz siyanür içerek ailece canına kıyarken, tesettür sosyetesi kırk günlük bebeğe tek taş pırlanta taktığında, insanlarımız Elazığ'da bu çağda kerpiç evlerin enkazında hayatını kaybederken, Kızılay eliyle tee New York'ta gökdelen diktiklerinde, gariban çocukları Suriye'de beşer beşer şehit düşerken, bedelli'yle sıyıran siyasetçi çocukları Singapurlarda gemicikler aldığında, Bahçesaray'da çığ altında can pazarı yaşanırken, utanmadan ekranı ikiye böldüklerinde, asrın liderimizin toki mitingini canlı yayınladıklarında&#;

Çocuğuna pantolon alamayan babalar kendini asarken, çocuklarım aç diye haykıran babalar kendini yakarken, sen değil misin, trene bakar gibi bakan?

Bu fotoğrafa da yine öyle bön bön bak biraz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası