kos gezilecek yerler / Kos Gezi Rehberi | Gezimanya

Kos Gezilecek Yerler

kos gezilecek yerler

Kos Adası Gezi Rehberi

İstanköy olarak da bilinen Yunanistan’ın Kos Adası her yıl kolay bir şekilde yurtdışı tatili yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Çok kısa sürede uçaksız bir şekilde ulaşabileceğiniz adada masmavi bir deniz ve pek çok tarihi mekan sizi bekliyor. 

Bodrum ve Turgutreis arasında kalan bir bölgede bulunuyor. Feribot ve katamaran ile ulaşabileceğiniz adada keyifli bir tatil geçirmek mümkün.

Kos Adası Nerede?

Kos, 12 adalardan bir tanesi. Türkiye’ye yakın mesafede bulunan adalardan biri olan adaya ulaşmak oldukça kolay. 

Konum olarak Bodrum ve Turgutreis beldeleri arasında bulunan adanın Türkiye’ye olan uzaklığı 14 kilometre. Yüzerek bile kolayca ulaşılabilen bu ada komşu ülke topraklarında kaldığı için pasaport ile giriş yapmak gerekiyor. 

Kos’a Vizesiz Giriş Mümkün Mü?

Ada, Yunanistan’a girişte kullanabileceğiniz Schengen Vizesi ile ziyaretçi kabul ediyor. Yunanistan konsolosluğu üzerinden başvurabileceğiniz bu vizeyi üç aylık alabilirsiniz. Üç ay boyunca sadece Kos değil tüm diğer Yunan adalarına da giriş yapma imkanınız var.

Kos’a vizesiz girmek mümkün değil. Ancak, yaz aylarında feribot ile seyahat eden kişilerin kapıda vize ile adaya girmesine izin veriliyor. Belli bir ücret karşılığında temin edebileceğiniz bu vize sadece tek bir ada için geçerli ve adadan ayrıldığınız an kullanım dışı kalıyor. 

Kapıda alabileceğiniz vize ile standart Schengen Vizesi’nin ücreti neredeyse aynı. Bu nedenle standart turist vizesi almak çok daha ekonomik oluyor. 

Kos’a Nasıl Gidilir?

Kos’a gitmek için birden fazla yöntem var. Bunlardan en yaygın kullanılanı feribot seferleri. Feribotlar Bodrum ve Turgutreis’ten hareket ediyor.

Bodrum’dan hareket eden feribot yaklaşık bir saatte adaya ulaşıyor. Turgutreis adaya daha yakın bir konumda olduğu için yaklaşık dakikada adaya ulaşmak mümkün.

Eğer vaktiniz kısıtlıysa biraz daha pahalı olan katamaranları da tercih edebilirsiniz. Yine Bodrum ve Turgutreis limanlarından kalkan katamaranlar yaklaşık 20 dakika gibi kısa bir sürede adaya ulaşmakta. Bilet fiyatları feribota göre daha fazla olsa da arada çok bir fark bulunmuyor. 

Kos’a uçakla ulaşmak mümkün değil. Ancak, eğer Yunanistan ana karasında bulunuyorsanız Atina’dan kalkan feribotlarla da gidebilirsiniz. 

Özellikle yaz aylarında fazlasıyla popüler. Sadece Türkiye’den değil başka ülkelerden gelen turistler de bu adayı ziyaret ediyor. Gümrük kapısında kimi zaman bir saate ulaşan sıralar ile karşılaşmak mümkün. Bu nedenle seyahat programınızı buna uygun şekilde hazırlamanızda fayda var. 

Kos Adası’nda Gezilecek Yerler

Kos, tarih boyunca çok kez el değiştirmiş bir ada. Bu nedenle farklı medeniyetlerden çok sayıda eser ile karşılaşmak mümkün.

Hipokrat Ağacı

Kos’un en önemli simgelerinden biri olarak kabul edilen Hipokrat Ağacı adada en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Yaygın inanışa göre milattan önce beşinci yüzyılda Hipokrat tarafından dikildiği düşünülen ağacın altında, Hipokrat’ın öğrencilerinin ders aldığı söyleniyor.

Ağaç görülmeye değer bir yer olsa da aslında söylendiği gibi tarihi bir özelliği bulunmuyor. Yapılan testler sonucunda sadece yıllık olduğu öğrenilen ağacın Hipokrat ile herhangi bir bağı da yok.

Neratzia Kalesi

Kos’ta bulunan Aziz John Şövalyeleri’nin karargahı olan Neratzia Kalesi’nin bir diğer adı da Şövalyeler Kalesi olarak biliniyor. Bu kale Yüzyıla uzanan bir tarihe sahip. 

İçinde pek çok eserin bulunduğu bu kalede adanın tarihi hakkında önemli bilgiler edinebilirsiniz. Depremler ve diğer afetlerle hasar almış olsa da kalede restorasyon ve onarım çalışmaları devam ediyor. 

Kale uzunca bir süre şövalyeler tarafından kullanılmış. Osmanlı’dan korunmak için inşa edilen kaleyi yaklaşık bir saatte tamamen gezmek mümkün.

Gazi Hasan Paşa Cami

yıl gibi bir süre boyunca Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altında bulunan Kos’ta, hemen Hipokrat Ağacı yanında görebileceğiniz Gazi Hasan Paşa Cami görülmesi gereken eserlerden bir tanesi. 

Üç katlı bir mimariye sahip olan camiye ziyaretler kapalı. Minaresi hasar almış olsa da hala ayakta olan cami yılında inşa edilmiş. Camiyi gezmeye izin verilmiyor olsa da dış cephesini fotoğraflamak mümkün.

Defterdar Cami

Kos Cami olarak da bilinen Defterdar Cami adada bulunan en önemli Osmanlı eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Adanın meydanında yer alan bu caminin, yılında Defterdar İbrahim Efendi tarafından yaptırıldığı bilinmekte.

Cami bugün kullanılmaz halde. İçinin ziyaret edilmesi izin verilmiyor. yılında yaşanan şiddetli depremde hasar alarak minaresi yıkılan cami fazlasıyla zarar görmüş. Bu tarihe kadar ibadete açık olan iki camiden biri olan Defterdar Cami bugün restorasyon çalışmaları için hazırlanıyor.

Eleftherias Meydanı

Kos adasının merkezi olarak bilinen bu meydan Hipokrat Ağacı’nın hemen yan tarafında yer alıyor. Adada görülmesi gereken pek çok yer bu meydan etrafında bulunmakta. 

Eski yapılar ile çevrelenmiş olan meydan Kos’un kalbi niteliğinde. Çevresinde pek çok restoran ve kafe hizmet veriyor. Hediyelik almak isterseniz veya Yunan lezzetlerini tatmayı planlıyorsanız bu meydan çevresinde pek çok işletme bulabilirsiniz.

Meydana giderken fotoğraf makinenizi yanınızda götürmeyi unutmayın. Taş binalar ve otantik sokaklar ilginizi cezbedebilir.

Kos Arkeoloji Müzesi

Yine Eleftherias Meydanı içinde yer alan müze adanın tarihini yakından görebileceğiniz pek çok eseri barındırıyor. Adadan ve çevresinde yer alan batıklardan çıkan tüm eserler bu müzede sergilenmekte. 

Müze içerisinde farklı tarihi dönemlere ait eserler mevcut. Girişi ücretli olan müzeye en az iki saat ayırmanız tavsiye ediliyor. Müzede Osmanlı dönemine ait eserler de sergilenmekte.

Asklepion

Kos Arkeoloji Müzesi’nde çıkarılan pek çok eserin bulunduğu Asklepion arkeoloji alanı merkeze yaklaşık olarak dört kilometre mesafede bulunuyor. Toplu taşımayla veya araç kiralayarak bu alana ulaşmak mümkün.

Asklepion hastalıkların tedavi edildiği bir merkez olarak kullanılmış. Şifacıların kullandığı bu merkezde pek çok tapınak da mevcut.

Bu antik yapı, özellikle tarih konusunda meraklı olan kişiler tarafından mutlaka ziyaret edilmeli. Tapınak kalıntıları, sütunlar ve diğer eserler ile fazlasıyla ilgi çeken tapınak, görülmesi gereken yerlerden birkaçı.

Kos Market Hall

Akdeniz’in ve özellikle Kos’un ada atmosferini yaşamak istiyorsanız Kos Market Hall görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Kapalı bir pazar alanı olarak tasarlanan bu merkezde yöresel ürünleri temin edebilirsiniz.

Baharatlardan hediyelik eşyalara, meyve ve sebzeye kadar farklı ürünleri bulabileceğiniz pazarı yolunuz düşerse gezmenizi tavsiye ederiz. Kos Adası’nın domatesi ve incirinin meşhur olduğunu unutmayın. 

Kos’a Hangi Mevsim Gidilir?

Sonbahar ve yaz aylarında görülmesi gereken bir yer. Sıcak havadan hoşlanmıyorsanız Sonbahar mevsiminin başlangıcında adayı ziyaret edebilirsiniz. Eğer yaz aylarında giderseniz birbirinden güzel plajlarda denize girmek de mümkün.

Kış ayları fırtına ve yağışlar nedeniyle pek tercih edilmiyor. Buna ek olarak, turizm sezonu haricinde kimi zaman kapıda vize uygulaması kaldırılabiliyor. Gitmeden önce kontrol etmeniz ve uygulamanın devam ettiğini doğrulamanızda fayda var.

Kos Kaç Günde Gezilir?

Kos adası çok büyük bir yer değil. Eğer plajlara gidip denize girmeyi planlamıyorsanız günübirlik olarak ziyaret etmeniz adanın çoğunu görmeniz için yeterli olacaktır. 

Adayı araç kiralayarak veya toplu taşıma ile gezebilirsiniz. Görülmesi gereken her yere otobüslerle yolculuk yapılabiliyor.

Kos Adası'nda Gezilecek Yerler: Ege Takım Adalarının Kalbi Kos Adası Nerede?

Haberler

Seyahat

Kos Adası'nda Gezilecek Yerler: Ege Takım Adalarının Kalbi Kos Adası Nerede?

Kos Adası, Türkçe adıyla İstanköy olarak da bilinir. Öyle ki Ege Denizi'nin en güzel adalarından biridir. Kos adası, tarihi ve doğa harikaları ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Adanın bir diğer önemli özelliği de bir zamanlar birçok ünlü düşünür ve şaire ev sahipliği yapmış olmasıdır. Bunların en ünlüsü ressam Apelles'tir. Yaptığı resimlerle adanın unutulmaz isimleri arasında yerini almıştır. Doktor Hipokrat da bu adada yaşayan diğer önemli kişilerden biridir. Kos Adası, turistik yerleri ve konaklama tesisleri ile bir turizm merkezi olarak da bilinir. Öte yandan imparatorluklara açık olan bu adanın tarihi oldukça eskidir. Peki Kos Adası nerededir, nasıl gidilir? Kos Adası'na gitmek için nasıl vize alınır?

İşte, Kos Adası gezilecek yerler

Kos Adası'nın Tarihi

Kos Adası

Kos Adası Seyahati İçin Nasıl Vize Alınır?

Kos Adası

Kos Adası'na Nasıl Gidilir?

Kos Adası

Kos Adası Seyahatinde Neler Yapılır?

Kos Adası Seyahatinde Neler Yapılır?

Kos Adası Gezilecek Yerler

Kos Adası

1. Hipokrat Ağacı

Hipokrat Ağacı

2. Neratzia Kalesi

Neratzia Kalesi

3. Asklepion Antik Şehri

Asklepion Antik Şehri

4. Platani Köyü

4. Platani Köyü

Osmanlı Camileri

Osmanlı Camileri

7. Arkeoloji Müzesi

Arkeoloji Müzesi

8. Casa Romana (Roma Evi)

Casa Romana ( Roma Evi )

Plajlar

Plajlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Halkidiki Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Kos Adası Tekne Turu Gezisi

Bu eşsiz adaya üç-dört günlüğüne geldiyseniz bir gününüzü tekne turuna ayırıp birbirinden güzel adaları görme şansı bulabilirsiniz. Liman bölgesinden her gün ’da hareket eden tekneler çoğunlukla Kalimnos, Plati Adası ve Pserimos Adası’na tur düzenliyor. Tur ücreti ise kişi başı 25 euro. Öğle yemeği de fiyata dahil. Maviliklere açıldıktan sonraki ilk durağımız cam gibi deniziyle adeta büyülendiğimiz Plati Adası. Burada yaklaşık bir saatlik yüzme molası ile birlikte yemek servisi başlıyor. Su öyle berrak ki deniz gözlüğüne ihtiyaç duymadan balıkların peşinden yüzüyorsunuz.

İkinci durağımız ise süngerleri ile meşhur olan Kalimnos Adası. Geçmişte süngerciliğin merkezi konumunda bulunan adadaki mağazaların birçoğunda hala sünger satışı yapılıyor. Oldukça sakin ve huzurlu bir ada olan Kalimnos Adası deniz kenarındaki tavernaları, restoranları ve kafeleriyle Akdeniz’in sıcaklığını fazlasıyla hissedebileceğiniz bir yer. Kalimnos Adası’na Bodrum’dan her gün düzenlenen feribot seferleriyle ulaşım sağlayabileceğinizi de hatırlatmak isterim.

Mavi turumuzun son durağı ise keçi adası olarak da bilinen Pserimos Adası. Geniş bir sahili bulunan Pserimos Adası diğer iki adaya göre daha kalabalıktı. Burada da bol bol yüzüp güneşlendikten sonra artık Kos&#;a dönüş yoluna geçmenin zamanı gelmişti. Saat civarında adaya vardığımızda harika bir gün geçirmenin mutluluğu ile doluydum. Sizin de yolunuz bu güzel Yunan adasına düşerse tekne turu ile maviliklere açılmanızı tavsiye ederim.

Kos Adası&#;nda Ne Yenir?

Taptaze deniz ürünleri ve damak çatlatan mezeleri ile Yunan mutfağı her daim özel bir yere sahip. Siz de bu yaz rotanızı Kos Adası’na çevirerek hem birbirinden güzel yerleri keşfetmeye hem mideye hitap eden lezzetleri denemeye ne dersiniz? Kos merkezden araç kiralayarak adayı çok daha rahat gezebileceğinizi unutmayın.

Bildiğiniz üzere Yunan mutfağı ağırlıklı olarak deniz ürünlerinden oluşuyor. Gerek hazırlanış, gerek sunum bakımından Yunanlar bu konuda fazlasıyla iyiler. Izgara, salata ve meze ürünleri de iştah kabartacak cinsten. Kos Adası’ndaki deniz ürünleri restoranlarının büyük bir kısmı Averof Caddesi’nde bulunuyor. En popüleri ise hiç şüphesiz Nick the Fisherman. Vedat Milor’un da övgüyle bahsettiği restoranda yemek yiyebilmek için günler öncesinden rezervasyon yaptırmanız şfunduszeue.infot salatası, karidesi ve deniz tarağı mide şöleni yaşatacak kadar lezzetli.

Averof Caddesi’nde tercih edebileceğiniz diğer bir balık restoranı ise Caravelle. Sahibi Türk olduğu için anlaşma konusunda hiç zorluk yaşamadığımız mekanın hem porsiyonları çok büyük hem de yemekleri hayli lezzetli. Yunan ezgileri eşliğinde deniz kenarında unutulmaz bir yemek deneyimi yaşayacağınız mekanın ev yapımı beyaz şaraplarını tatmanızı tavsiye ederim. Tercihinizi tavernadan yana kullanmak isterseniz yat limanının karşısında yer alan Mesogios Taverna’yı listenize ekleyebilirsiniz. Ana yemek öncesi lezzetli bir Yunan salatası sipariş verebilir, caciki ve yaprak sarması ile damağınızı şenlendirebilirsiniz. Barbouni, Sardelles ve Ali Restaurant Kos’ta deniz ürünleri ziyafeti yaşayabileceğiniz diğer mekanlar arasında.

Öğle saatlerinde acıkan karnınızı hızlıca doyurmak isterseniz Yunan döneri olarak da bilinen gyros’u deneyebilirsiniz. Domuz veya tavuk etinden hazırlanan gyros hem uygun fiyatlı hem de oldukça lezzetli bir seçenek. Türk kahvesinin daha hafif içimlisi olarak bilinen Greek Coffee kahve severlerin imdadına yetişirken sıcak havada içinizi ferahlatmak isterseniz tercihinizi frappe’den yana kullanabilirsiniz.

Limanın karşısında yer alan Vie Cafe Bar ve Limani Cafe Bar keyifle vakit geçirebileceğiniz Kos mekanları arasında yer alıyor. Kos’a gelmişken seyrine doyulmaz gün batımı manzarası izlemek için Oromedon Restaurant’ı tercih edebilir, gece eğlenmek için rotanızı barlar sokağına çevirebilirsiniz. Hepinize şimdiden bol eğlenceli bir seyahat diliyorum!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası