127 saat gerçek / ARON LEE RALSTON (127 SAAT) | DOĞAYA KAÇIŞ

127 Saat Gerçek

127 saat gerçek

kaynağı değiştir]

Ralston kaza sonrasında birçok kez medyada boy gösterdi.[12] 21 Temmuz 2003 günü The Late Show with David Letterman'a katıldı;[13] 6 Ekim 2005'te ise İrlanda'da The Late Late Show programına konuktu.

Ralston'un hikâyesi 10 Eylül 2004'te, "Desperate Days in Blue John Canyon" (Blue John Kanyonu'nda Çaresiz Günler) adıyla Dateline NBC'nin iki saatlik bölümünde anlatıldı.[14] Ralston iki kez The Today Show, birer kez Good Morning America ve The Tonight Show with Jay Leno yapımlarına konuk oldu.[12] Bunların yanında The Ellen DeGeneres Show'a, Bill Hemmer'in sunduğu CNN yapımı American Morning'e, James Franco ile birlikte Minute to Win It'e, Anderson Cooper 360°'a, CNN Saturday Morning'e ve Deborah Norville'in sunduğu CBS Evening News'e çıktı.[12]

Ralston 2003 yılında GQ tarafından Yılın Adamı, Vanity Fair tarafından ise Yılın Kişisi seçildi.[12] Ralston ABD yapımı Minute To Win It'te yarışmacı oldu; yarışmadan 125.000 $ kazandı.[15] Yarışmanın o bölümü NBC'de 23 Nisan 2011 tarihinde yayınlandı.

Simpsonların 30 Ekim 2011'de yayınlanan "Treehouse of Horror XXII" adlı bölümünde, Homer Ralston'un kazasına benzer bir durumda sıkışıp telefonuyla yardım istediğinde, telefonun diğer tarafındaki isim Ralston tarafından seslendirildi.[16]

Ralston'un otobiyografisi Between a Rock and a Hard Place, 7 Eylül 2004'te Atria Books etiketiyle yayımlandı.

127 Saat[değiştir

Aron Ralston

Aron Ralston

  • Küresel olarak hızla aşılan olağanüstü insan kabiliyeti.
  • Utah'da tırmanırken bir kaya parçası düştü ve elini sıkıştığında yaklaşık beş gün mahsur kaldı - '127 Saat' filminin konusu.
  • Bir ölüm kalım durumu ile hayatta kalmak için kendi kolunu kesmeye zorlandı.

Aron Ralston'ın olağanüstü insan draması tüm dünyada manşetlere taşındı. Dikkat çekici hikayesi yeniden dikkatleri üzerine çekiyor ve muhteşem film 127 Hours'da çekiliyor. Tecrübeli bir dağcı ve hevesli bir dış mekan adamı olan Ralston, 800 kiloluk bir kaya gevşediğinde, sağ elini ezip onu kanyon duvarına sabitlediğinde uzaktaki Utah kanyonundan tek başına aşağı iniyordu. Susuz kalan ve kaçma ümidi olmayan yaklaşık beş günün ardından Ralston bir ölüm kalım kararı verdi. Kolunu dirseğin altından keserek, kanyondan 65 metrelik bir uçurumun dışına çıkarak ve kurtarıcılarını bulmak için yedi mil yürüyüş yaparak hayatı seçti.

Mezarımdan çıkıp tekrar hayatıma girdim. - Aron Ralston

Ralston, hayatını değiştiren deneyimini, Slumdog Millionaire'ın Akademi Ödüllü yönetmeni Danny Boyle tarafından beyaz perdeye uyarlanan, New York Times'ın en çok satan anıları 'Between a Rock and a Hard Place'de belgeledi. Filmde James Franco başrolde Ralston rolünde ve performansı ve film birçok ödüle aday gösterildi.

Bir olarak ilham verici hoparlör, Aron Ralston unutulmaz hikayesiyle izleyicileri harekete geçiriyor. Sıradan bir adam sınırlarını zorladı, Ralston olağanüstü insan kapasitesini gösteriyor. Sizi cesaret, azim ve insan ruhunun kaçınılmaz sonuca meydan okuyacağı perçinli bir yolculuğa çıkarıyor.

"Kayalarınız kutsamalarınız olsun. Onları kucaklayabilir misin? Ve kendi içinde olağanüstü olanı bulabilir misin? " - Aron Ralston

kaynağı değiştir]

Aron Ralston 26 Nisan 2003 tarihinde, Utah'ın Wayne County bölgesinin doğusunda, Canyonlands Ulusal Parkı'ndaki Horseshoe Kanyonu'nun hemen güneyindeki Blue John Kanyonu'ndan geçiş yapmaktaydı. Aşağı inerken bastığı büyük kaya yerinden oynadı; Ralston'un sağ eli ve kolunun ön bölümü ezildi ve kaya ile kanyon duvarı arasında kaldı.[5] Kanyona geleceğinden kimseye bahsetmeyen Amerikalıyı, bu sebeple kimse de arayamayacaktı.

Ölümü düşünen dağcı, bir yandan kolunu kurtarmaya çalışırken, yanında kalan suyu (yaklaşık 350 ml) azar azar kullanarak beş gün geçirdi. Kolunu kurtarma çabaları 360 kg'lık kaya karşısında faydasız olmuştu. Üç gün boyunca kayayı kaldırmaya ve bir şekilde kırmaya çalışan Ralston, susuzluk ve ruh halinin etkisiyle, sıkışan kolunu ön bölümden kesmek üzere hazırladı. Turnike ile denemeler yapan Ralston, ilk gün sadece küçük kesikler oluşturabildi. Dördüncü günde kolunu kemikten kesmesi gerektiğini fakat elindeki aletlerin buna yetmeyeceğini fark etti.

Beşinci günde suyu tükenen Ralston, kanyon duvarına adını, doğum tarihini ve tahmini ölüm tarihini kazıdı; ailesine son sözlerini videoya kaydetti. Geceden sağ çıkacağını düşünmüyordu. Bir sonraki günün sabahına da uyanınca, kemiği kırabileceği düşüncesi yeniden oluştu. Bunu da başaran Amerikalı, iki inçlik kör bıçağa sahip çakısıyla yaklaşık bir saatte kolunu kesti. Ralston çakının üreticisi hakkında, Leatherman olmadığı dışında, bilgi vermedi; durumu "15 dolarlık bir lamba ve yanında bedava bir çakı aldığınızda ne alabiliyorsanız o" şeklinde anlatmıştı.[6]

Ralston sıkıştığı yerden kurtulsa da, hala arabasına gidebilmesi gerekiyordu. Düştüğü yerden tırmanarak çıktıktan sonra, yaklaşık 20 metrelik dik yamaçtan aşağı tek eliyle inmeyi başardı. Ardından da kanyonu güneş altında yürümeye başladı. Arabasından 13 km kadar uzaktaydı. Yürüyüşü sırasında Eric ve Monique Meijer çifti ile oğulları Andy'e rastladı. Hollandalı aile Raltson'a su verdi ve yetkilileri durumdan haberdar etti. Ralston kan kaybından öleceğini düşündüyse de, ailesinin kayıp bildirimiyle aramalara yeni başlamış kurtarma ekipleri, helikopterle gelerek, kolunu kesişinden altı saat sonra onu kurtardı.

Kaza sonrası[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası