butik kahve dükkanı açma maliyeti / Cafe Açmak İstiyorum Diyenlere Yılında ALTIN TAVSİYELER ! – Dükkan Açmak

Butik Kahve Dükkanı Açma Maliyeti

butik kahve dükkanı açma maliyeti

Yaklaşık 10 masa için bir kafe açmak için gerekli malzemelerin maliyetini hesaplayarak açacağınız kafe için ne kadar harcayacağınızı net bir şekilde görebilirsiniz. 10 masalı Cafe için gerekli malzemeler, masa, sandalye, duvar kağıtları, masa üstü malzemeleri, mutfak için gerekli malzemeler, dekoratif ışıklar ve süslemeler, dükkan kirası gibi birçok ürünün maliyetini hesaplayarak bu işe girmelisiniz.

Sıfırdan bir kafe açmanın maliyeti, gerekli malzemeler, gerekli belgeler, kafe giderleri gibi konsept bir kafe açmanız gerekecek bir çok bilgiyi sizler için hazırladık. Hayalinizdeki kafe ne kadar kazanıyor? Yaklaşık 10 Masalık Bir Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? Gelin birlikte inceleyelim.

Sıfırdan Cafe Açmak İçin Yapılması Gerekenler

Kafe açmak isteyenlerin ilk düşünmesi gereken iş yerinin konumu olmalıdır. Mekanı ne kadar doğru açarsanız kazancınız o yönde o kadar fazla olacaktır. Kafe denilince aklınıza bir çok fikir geldiğine eminim.

Aklınıza birçok dekorasyon fikri gelir, birçok tasarım ve renk gözünüzde canlanır. Bilmeniz gereken bir şey var ki, bir kafe açmanın maliyeti sandığınız kadar düşük olmayacak. Bu şekilde bir iş kurmak için büyük miktarda sermayeye ihtiyacınız var. Yeterli sermayeniz yoksa KOSGEB aracılığıyla da kredi alabilirsiniz.

Seçeneğinizi kafe yönünde bir işletme açmak için kullandıysanız, doğru seçimi yaptınız. Günümüzün en popüler mesleği olarak insanlar kafeleri tercih ediyor. Özellikle kış mevsimi koşullarında en çok tercih edilen mekanlar arasında kafeler yer almaktadır. Aşıkların ailelerinden ve akrabalarından saklandıkları yer, ergenliğe yeni girmiş kız ve erkek çocukların kendilerini büyümüş hissedecekleri, eşlerin hoş sohbet ve vakit geçirebilecekleri, akraba veya arkadaş günleri düzenlenir.

Bu nedenle tasarlayacağınız cafenin konseptini ve dekorasyonunu tüm segmentlere uygun olarak tasarlamalısınız. Sıfırdan bir kafe açmanın maliyeti, açacağınız kafenin konumuna ve konseptine göre değişmektedir. TL’ye kafe açabileceğiniz gibi TL’ye de kafe açabilirsiniz.

Bu miktar, bulunduğunuz yer ve konseptin yanı sıra kullanacağınız ekipmanların kalitesi ve sayısına göre değişiklik gösterecektir. Sıfırdan bir kafe açmanın maliyetini hesaplayan girişimciler, sermaye durumlarına göre işletmelerini açabilir veya KOSGEB desteğinden de yararlanabilirler.

Cafe Açmak İstiyorum Ama Sermayem Yok!

Kafe işletmesi kurmak için belli bir sermayeye ihtiyaç vardır. Birikmiş sermaye olmadan bu işe girmek mümkün değildir. Kafe işletmesi açmak için bankalara başvurabilir ve kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.

Sermayesiz olarak bu işe giren girişimcilerimiz, kafe maliyet hesabından, başlangıçta ne kadar kredi çekmeleri gerektiği konusunda fikir edinebilirler. KOSGEB’in kafe destekleri hakkında bilginiz var mı? KOSGEB iş destek başvurusu doğru nace kodu ile yapılabilmektedir.

Yasal İşlemler

Kafe açmak için gerekli evrak ve belgeler vardır. İş kurmanın ilk adımı yasal işlemler ve belgelerle uğraşmak olmalıdır. Belediyeden işletme ruhsatı ve vergi dairesinden vergi levhası almadan dükkan açmayın. Aksi takdirde işletmenizi açamazsınız. Lisanssız kullanmanızı tavsiye etmeyiz. Yaptığınız harcama, yatırdığınız sermaye boşa gidiyor.

Yasal İşlemlerPin

Cafe Konsepti Belirleyin

İlk düşünülmesi gereken konsept kafe açmaktır. Öncelikle açacağınız kafeye kimlerin hitap edeceğini belirlemeniz gerekiyor. Gençler için aktif bir kafe mi yoksa orta yaşlı insanlar ve aileler için klasik bir kafe mi tercih edeceğinize karar vermelisiniz. Ya da işinizi daha da büyüterek her iki yaş grubu için de bir kafe konsepti oluşturabilirsiniz.

Bunun için en uygun yeri en doğru şekilde belirlemelisiniz. Kafe konseptini belirlerken hangi yaş aralığına hitap edeceğinizi belirledikten sonra kullanacağınız masa, sandalye, koltuk, minder, yastık, goblen, tavan deseni gibi birçok alanda araştırma yapmalısınız. Ardından etnik, klasik veya modern gibi bir kafe oluşturmak istediğiniz alanı planlayabilir, hatta bir iç mimarın desteğiyle özgün bir kafeye sahip olabilirsiniz.

Konsept BelirleyinPin

Cafe Mekanını Seçin

Bir mağaza açmak için sıfırdan kurmayı veya var olan ancak şu anda kapalı olan bir kafeyi devralmayı seçebilirsiniz. Sıfırdan başlamak için bölgenizdeki en işlek yerdeki ve insan trafiğinin en yoğun olduğu yerlerdeki dükkanı seçmelisiniz. Kafanızda tasarladığınız cafe konseptine uygun bir mağaza seçmelisiniz.

Gençler için hazırlanan kafeler biraz daha renkli olmalı ve ürün çeşitliliği olarak otantik ürünler tercih edilmeli, müzik seçenekleri yaşa göre tasarlanmalıdır. Orta yaşlı ve aileler için biraz daha klasik olabilir. Bir kafeyi devralıyorsanız, konumunu iyice kontrol etmeli ve kapanma nedenlerini tam olarak araştırmadan transfer işlemine başlamayın.

Mekan SeçimiPin

Cafenizin Dekorasyonuna Karar Verin

Konsepti belirlediniz ve mağazayı seçtiniz. İçeride yapacağınız tasarım ve dekorasyona sıra geldi. Kafe dekorasyonunuzu konsepte uygun olarak düzenlemelisiniz. Zemin rengi, duvar rengi, masa düzeni, masa ve sandalye renkleri, menü renkleri, tabak ve cam renkleri gibi birçok malzemeyi uyumlu bir şekilde tasarlamalısınız. .

Tabak, çay ve kahve fincanlarına kendi ambleminizi ve mağaza isminizi yazdırabilirsiniz. Sosyal medyada yediğiniz ve içtiğinizi paylaşmak günümüzde moda olduğu için markanızın tanıtımına ve reklam olmasına yardımcı olabilir. 🙂 Örnek kafe dekorasyon modellerini inceleyebilirsiniz.

 Dükkan DekorasyonuPin

Kaliteli Bir Menü Hazırlayın

İşletmenizde müşterilerinize sunacağınız ürün çeşitleri ve fiyatlarından oluşan bir menü yapmalısınız. Oluşturacağınız menü, dikkat etmeniz gereken her ürünün fiyatına sahip olmalıdır. Müşterilerin sizden fiyat istemesini önlemek için bu gerekli bir kuraldır. Çünkü insanlar fiyat sormaktan her zaman çekinirler ve işyeriniz hakkında hoş bir izlenime sahip olmazlar. Menü renklerini ve amblemleri dekorasyonda kullandığınız renklere göre seçmelisiniz.

Kaliteli Bir Menü HazırlayınPin

Cafe için gerekli malzemeler Nelerdir?

Dükkan ne yazık ki sadece dekorasyonla bitmiyor. Üretim ve gelen ürünlerin depolanması için birçok malzemeye ihtiyaç duyulmaktadır.

10 Masalık Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler listesi ise tablo halinde şu şekilde olacaktır.

Soğuk dolabıDondurucuFritözFırınGrill plateTost MakinesiWaffle Makinesi
Sosis MakinesiMikserBulaşık makinesiBardaklarTabaklarTencerelerTavalar
SosluklarKetçap-Mayonez KaplarıFincanlarÇatal-Bıçak takımlarıEkmek sepetleriÇay makinesiBlender
Kahve makinesiBuz makinesiİzolasyonlu buz konteynerİçki karıştırıcılarShakerBuz kovasıTepsi
PeçeteliklerMasaya koymak için menülerMasa numaralarıMasalarSandalyelerMasalara koymak için FlierAdisyon ve Faturalar

Konsept cafe açmak için girişimlerin ilk etapta ihtiyaç duyacağı malzeme listesi şu şekildedir:

Cafe Mutfağı için gerekli malzemeler:Dondurucu, tencere, mikser, tost makinesi, kahve ve çay makineleri, fırın, tava, blender, buz makinesi, waffle makinesi, sosis makinesi, ızgara, derin dondurucular, fritözler, soğuk içecekler ve bozulabilir yiyecekleri saklamak için bulaşık makinesi.

Peçetelik, masa numaraları, aksesuarlar, tuz-biber ve ketçap-mayonez kabı, menü.

Cafe fatura işlemleri için gerekenler: Yazar kasa, POS cihazı, adisyon ve faturalar.

Cafede Müşterilere sunum yapmak için gerekli olanlar: Tabak, bardak, çatal, kaşık, bıçak.

Cafe Masa, sandalye, teşhir dolabı, mevsimine göre dondurma dolabı, içecek dolabı, kasa masası malzemelerine ihtiyaç vardır.

Kurulum MalzemeleriPin

Reklam, Tabela ve Afiş Tanıtımı

İster sıfırdan dükkanınızı açın, ister devralın, mutlaka açıp reklam vermelisiniz. Dükkanın isim, resim ve iletişim bilgilerinin yer aldığı afişler yapıp vatandaşlara dağıtmalısınız. Açılışta kampanyalar düzenlemeli ve kendinize mevcut bir müşteri kitlesi oluşturmaya çalışmalısınız.

İsminizi tanıtacak renkleri seçmeli, mağazanızın iç dekorasyonunu ve tabelasını uyumlu hale getirmelisiniz. Aynı kurumsal firmalarda olduğu gibi işinizi büyüterek başka bir cafe girişiminde aynı renkleri ve aynı tasarımı kullanmalısınız.

Çalışma Arkadaşları Seçin

İşinizi en iyi şekilde yürütmek için finansal duruma da dikkat etmeniz gerekiyor. Bütçenize göre kaç kişiyi istihdam edebileceğinize karar vermelisiniz. Mutfak, garsonluk veya kasiyer için çalışacak personele ihtiyacınız olacak. Bunların dışında maddi durumunuz yeterli olacaksa maddi durumla ilgilenecek bilgili bir kişiyi işe alabilirsiniz.

Çalışanlarınızı eğitmeli veya deneyimli personel tercih etmelisiniz. Mutfak personeli müşteri memnuniyetinde en etkili roldür. Hem yemeklerin hem de yemeklerin en önemli kısmı mutfak bölümüdür. Tabii garsonların ve kasiyerlerin güler yüzlü ve hoşgörülü olması da önemli. İnsanlarla iletişim kurabilecek kişileri seçmelisiniz.

Uygun Tedarikçiler Belirleyin

Bu iş için gerekli ürünleri tedarikçiler ve distribütörler aracılığıyla temin etmeniz gerekecektir. Kaliteli ürün seçimini uygun fiyata gerçekleştirebilmeniz için bu toptancılar ve tedarikçilerle iyi ilişkiler içinde olmanız halinde toplu ürün alımlarında size indirimler verebilirler.

Uygun TedarikçilerPin

Daimi Müşteriler Kazanın

Kafeye gelebilecek mükerrer müşteriler kazanın. Müşterilerin kendilerini rahat hissetmeleri için sürekli sizi tercih etmeleri için; Samimi ve samimi olmaya özen gösterin. Müşterilerin kafeyi mümkün olduğunca kucaklamasını sağlayın.

10 Masalık Cafenin Maliyeti Net Karı

10 masa ile kurulan bir kafenin maliyeti normal bir kafenin maliyetinden daha az olacaktır. Kafe büyüdükçe maliyet artacaktır. Ancak küçük bir dükkan seçiminde hem kira açısından hem de iç dekorasyon açısından maliyette bir azalma olacaktır. 10 masalık bir kafe kurmak için gerekli malzemeleri ve maliyetleri şu şekilde sıralayabiliriz;

10 masa için; masaların her birini TL‘den hesap edersek toplamda eder.

Sandalye; Her masaya dört tane sandalye konulduğunu var sayarsak 10 masa için toplamda 40 tane sandalye gereklidir. Sandalyelerin modellerine göre değişeceğini hesap ederek bir tanesini TL olarak düşündüğümüzde 40 tane sandalye yapmaktadır.

Bütün bunlar için tahminen size diğer eşyaları da hesaba katarsak m2‘lik bir dükkan yeterli olacaktır. Bunun kirası da aşağı yukarı TL olsa dükkan maliyetinin diğer malzemeleri hariç masa sandalye ve dükkan kirasını katarak maliyeti bin TL‘yi bulacaktır.

Cafe açmak ne kadara mal olur? araştırması yapan pek çok girişimci, farklı sermaye tutarları ile yola çıkmaktadır. Cafe açma maliyeti TL olabileceği gibi TL’de olabilir.

İlk etapta seçeceğiniz ve kullanacağınız ürünlerin kalitesi cafe açma maliyetini etkileyecektir. Zamanla kafenizi büyütmek isteyeceksiniz ve işe masa sayısını artırarak ve menünüzü zenginleştirerek başlayacaksınız. Kafenize olan ilgi her geçen gün artacağından bünyenizde hizmet verecek personele de ihtiyacınız olacaktır. Kafeniz büyüdükçe giderleriniz artacak ve geliriniz de artacaktır.

10 Masalık Cafenin MaliyetiPin

Cafe Giderleri (Aylık ve Yıllık)

Hayalinizdeki kafenin aylık ve yıllık giderleri olacak. İşte cafe gider listesi;

  • Her ay ödeyeceğiniz Katma Değer Vergisi ödemeleri
  • 3 ayda bir ödeyeceğiniz geçici vergi ödemeleri
  • Yılda bir ödemeniz gereken gelir vergisi ödemeleri
  • Bilgilendirme formu için yapılan ödeme
  • Bağ-kur’a prim ödemeleri (her ay)
  • 3 ayda bir ödeyeceğiniz stopaj ödemeleri
  • Yılda bir defa ödeyeceğiniz defter tasdik ödemeleri
  • Her ay ödemeniz gereken Sosyal Güvenlik Kurum ödemeleri
  • Yılda bir defa ödemeniz gereken fatura tasdik ücreti ödemesi
  • Her ay ödeyeceğiniz muhasebeci ücreti

Cafe Açmak İçin Nereye Başvurulur? Yeni Başvuru Makamı

Cafenin Sağlayacağı Aylık Kazançlar

Bir kafeden daha fazla kazanmak için mekanı ve mekanı doğru seçmeli ve insanlara karşı doğru tutuma sahip olmalısınız. İlk dönemde yeni tanınan bir işletme olduğunuz için kazancınız istediğiniz gibi gitmeyebilir. Yatırım yaptığınız sermayeyi, çalışma performansınıza ve gelecekte piyasada tutunabilme kabiliyetinize göre geri kazanabilirsiniz.

Bir kafenin aylık kazancını kesin olarak söyleyemeyiz. Operasyona ve popülariteye göre artabilir veya azalabilir. Aylık gelir ve kâr oranınız, çalışanların maaşları, yemek ve sigortaları dikkate alınarak belirlenecektir.

10 masa ve 40 sandalye ile açabileceğiniz kafenin maliyeti verdiğimiz bilgilerdeki gibidir ve masa ve sandalye fiyatlarındaki fazlalık veya azalışlara göre maliyetler değişiklik gösterebilir.

Cafe, cafeterya, kahvehane, çay salonu, kafeterya, çay ocağı, kahve salonu veya kafe açmak istiyorum, cafe nasıl açılır diyenler için dükkan açmak web sitesi olarak faydalı bilgiler vermeye çalışacağız. Daha doğrusu, internet ortamında, neden bahsettiği belli olmayan üç beş sitenin cafe açma konusunda yazmış oldukları saçma sapan yazılar sonrasında, kullanıcılarımızı doğru bilinçlendirmek adına, bu makaleyi yazmaya karar verdik. Şimdi birlikte cafe nasıl açılır? nereden başlamak gerekir, birlikte inceleyelim.

Kafe Açmak Karlı Bir İş Midir?

Zamanının büyük bölümünü cafede geçiren veya yaşadığı kentteki cafelerden memnun kalmayan gençlerde oluşan bir duygudur &#;cafe açmak istiyorum&#; duygusu. Zannedildiği gibi, çay kahve satarak, yanında da tost satışı yaparak, cafe açılmaz ve yürütülmez. Cafe açmak için öncelikle iyi bir iş planı, belirli miktarda sermaye, işyeri açma belgesi ve en önemlisi azim ve kararlılık gerekir. Cafelerin bir çoğu sabah gibi açılır ve gece 24&#; e kadar hizmet verdiğinden, başında durmak gerekir, eleman çalıştırmak gerekir, öyle herkesin yapacağı iş değildir cafe açmak.

cafe-açmak-karlı-mıdır

Kâr oranına gelince, mahalle arasında, kervan geçmeyen bir yerde cafe açıp, mahallenin gençlerine hizmet vermeyi düşünüyor iseniz, cafe açmak yerine, kahvehane açmayı düşünmenizi tavsiye ederim. Çünkü cafe dediğiniz de, bay, bayan çocuk, aile, yabancı, turist, üniversiteli, memur, öğrenci vb. tüm insanların rahatlıkla oturup çay, kahve içebilecekleri, sohbet edebilecekleri, özellikle ailece geldiklerinde, hiç kimse rahatsız etmeden rahatça oturabilecekleri nezih bir ortam hayal edilmektedir. Tabi ülkemizde çoğu cafe için, bunu söylemek oldukça zor bir iştir.

Tüm bunlara rağmen ülkemizde cafe adı ile hizmet veren tüm cafelerin aylık net kârı en az TL. civarındadır. Tabi bu kâr oranı, personel maaşları, tüm giderler çıktıktan sonra kalan paradır. Yani cafelerin ciroları, aylık net  ve brüt kazançları daha fazladır. Şunu unutmayın ki, aylık 3 bin liradan az para kazanan hiçbir cafe sahibi, sabahın sekizinden gecenin on ikisine kadar cafede oturmaz. Cafe açmak istiyorum diyenlere söyleyebileceğimiz bir cafenin ortalama aylık net kâr oranı TL. civarındadır. Kosgeb Cafe İş Planını (Onaylanan) görmek için tıklayınız.

Cafe Nasıl Açılır?

Cafe açmak için öncelikle dükkan tutulur. Belediye ve vergi dairesine giderek hazırlanması gereken evraklar hakkında ayrıntılı bilgiler alınır. Daha sonra gerekli evraklar hazırlanmasını müteakiben, vergi dairesine işyeri açılış bildiriminde bulunulur. Vergi dairesine açılış bildirimi yapıldıktan sonra, Belediye Başkanlığına vergi levhası ile başvuruda funduszeue.info  bulunulur ve gerekli belge ve evraklar teslim edilir. Hafta sonu çalışma ruhsatı, reklam ruhsatı gibi başvurular tamamlanır. Daha sonra, ilgili esnaf odasına veya ticaret odasına başvuruda bulunulur. Esnaf odasına kayıt esnasında, işyeri açma belgesi (ustalık belgesi) istenir. Ancak ticaret odasına yapılan başvurularda ustalık belgesi veya işyeri açma belgesi istenmez. Ancak Ticaret odasının vergileri esnaf odasına göre daha fazladır. İşyeri açmak için ustalık belgesi isimli yazımızdan, ustalık belgesinin nasıl alınacağını öğrenebilirsiniz.  Tekrar belirtmek isteriz ki, cafe açmak istiyorum diyenler için en güzel yöntem, bağlı bulunduğunuz belediye başkanlığını ve vergi dairesini ziyaret ederek, hazırlamanız gereken evraklar hakkında güncel bir döküman almanız durumunda, belediyeler arasında farklılıklar gösterebileceğinizden, sıkıntı yaşamazsınız.

Konsept Cafe Nasıl Açılır?

Açacağınız cafede işletmenize ve sizin hayallerinize uygun olacak şekilde bir konsept belirlemelisiniz. Belirleyeceğiniz konsept sizin müşteri kitlenizi oluşturacaktır. Örneğin; 80&#;ler 90&#;lar tarzında bir cafe açacaksanız genellik ile nostalji görüntü seven kişiler gelecektir. Cafe bar açacaksanız eğer akşamları iş çıkışlarında eğlenmek isteyen kesim size gelecektir. İşletmenizin konsepti bu yüzden çok önemlidir. Farklı konseptler oluşturarak her kesime hitap etmek sizin elinizdedir.

Sıfırdan Cafe Açma Maliyeti Ne Kadar?

Sıfırdan cafe açmak istiyorsanız öncelikle konsepte karar vermelisiniz. İşyeri konseptine göre maliyette değişiklik olacaktır. Küçük butik bir kafe açmak istiyorsanız eğer maliyeti her zaman diğer konsept cafelere göre daha düşük olacaktır. İlk etapta büyük bir işletme ile işe başlayacaksanız ortalama olarak bin TL kadar bir sermayenizin olması gerekmektedir. İşletmenin içerisine alacağınız masa sandalyeler, mutfak için gerekli olacak ekipmanlar, ödeme işlemleri için yazar kasa pos cihazları, garson ve aşçılara verilecek olan sermayenin de hali hazırda olması gerekiyor. Cafenizi açtığınızda herkes tarafından öncelikle tercih edilme durumunuzun olup olmayacağını da düşünerek sizleri ortalama ay idare edecek bir sermayenizin de olması sizin için avantajlı olacaktır.

cafe-nasıl-açılır

Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Cafe açarken dikkat etmeniz gereken malzemeler 3 gruba ayrılmaktadır. Mutfak grubu masa üstü grupları ve diğer gerekli eşyaların yer aldığı gruplar.

  • Masa üstü için; Peçetelik, masa üstü süsleri, numaratörler, tuzluk, karabiberlik, ketçap mayonez kapları,
  • Kasa için; Yazar kasa, pos cihazları, slip kağıtları.
  • Mutfak için; Fritöz, Dondurucu, soğuk içecek ve bozulabilecek tarzda yiyeceklerin saklanılması için soğuk dolabı, tencere, mikser, tost makinesi, kahve ve çay makineleri, fırın, tava, blender, buz makinesi, waffle makinesi, sosis makinesi, ızgara, bulaşık makinesi.

Projesi Nasıl Hazırlanır?

Geri dönmek gerekirse, dükkan tutmadan önce iyi bir iş planı yapmak gerektiğinden de, bahsetmiştik. Cafe açmadan önce iyi bir iş planı yaparsanız, ileride zarar etmenize, ve zarar ederek iflasa sürüklenmenize önlem almış olursunuz. Cafe açmak istiyorum diyenler nasıl iş planı hazırlamalı, iş planında neler olmalı şimdi bunları inceleyelim.

Acele Etmeyin

Cafe açmak isteyenlerin her şeyden önce planlamaları gereken konu müşteri potansiyelidir. Cafenizi açtığınız yeri yaya olarak günlük kaç müşterinin ziyaret ettiğini ve bu müşterilerin kaç tanesinin işyerinizi, cafenizi ziyaret edeceğini hesaplamak zorundasınız. bin lira yatırım yaptığınız bir cafeyi günlük 20 kişi ziyaret ederse, buyrun cenaze namazına. Cafenin bulunduğu yer mahalle arası mı, elit kesim mi, kim gelir, kim gider, ne yer, ne içer, fiyatlar yüksek olursa müşteri gelir mi, orta kesime mi hitap edeceksiniz, bu hesaplamaların masaya yatırılıp, ayrı ayrı incelenmesi ve iş planına dahil edilmesi hayati öncelik taşımaktadır. Cafe açmadan iş planınızın ilk konusu müşteri potansiyeli olmalıdır.

Rakiplerinizi İnceleyin Müşteri Potansiyelini Analiz Edin

Ben cafe açmak istiyorum diyen tüm arkadaşlara, öncelikle bir veya iki günlerini İstanbul veya Ankara&#; da meşhur olan cafeleri, cafeteryaları, çay salonlarını, aile çay ocaklarını gezmeleri için ayırmalarını tavsiye ediyorum. Hayalinizde hiç kimsenin düşünemeyeceği tarzda bir cafe açma fikri olabilir ama, bence gidin gezin ve görün. El elden üstündür deyiminin ne için söylendiğini anlayacaksınız. Tüm cafeleri ziyaret edin. Müşteriler ne yiyor, ne içiyor, nasıl dizayn edilmiş, kaç bölümü var, girişi çıkışı nasıl, garsonların kıyafetinden, ışıklandırmaya, müzik sisteminden, masa örtülerine kadar her şeyi inceleyin. Özellikle cafenizi açacağınız semtte bulunan cafeteryaları inceleyin. Rakiplerinizin müşteri durumlarını, cafe dizaynlarını, hangi kitleye hitap ettiklerini tespit edin. Rakip cafeyi tercih eden müşterinin sizin cafenizi tercih etmesi için, nasıl bir sebep bulacağınızı değerlendirin.

Cafe Bayiliği Veren Firmalar İle Görüşün

Cafenize, iyi bir isim vererek, piyasada yer edinme arayışı içine gireceğinize, bayilik veren cafeler ile anlaşarak, cafenizi açtığınız gibi para kazanmaya başlayabilirsiniz. Tanınmış markalardan, bayilik alırsanız, müşterileriniz size değil, sadece marka nedeniyle cafenizi ziyaret edecektir. Tabi cafe bayiliği almanın eksilerinden bahsetmek gerekirse, dükkan dizaynını istediğiniz şekilde yapamazsınız, firmaya bağımlı kalırsınız. Tabi cafe bayiliği hayal ettiğiniz miktarda kazandırıyor ise, teferruat ile uğraşmanın anlamı da yok.

Cafe Nasıl Dizayn Edilir?

Bayilik almaktan vazgeçtiyseniz veya bayilik aldığınız firma cafenin iç dizaynını size bırakmış ise, dizayn konusunda seçici davranmak zorundasınız. Eğer cafe için 10 bin lira civarında yatırım yaparak, yıl sonra devretmeyi düşünüyor iseniz, internetten en ucuz masa ve sandalye takımlarını bularak cafenize satın alabilirsiniz. Ancak, ben cafe açmak istiyorum ve bu cafeyi Allah izin verirse, 10 yıl çalıştıracağım diyorsanız eğer, müşterilerinizin sizi tercih etmesi için, kaliteli masa ve sandalyeler alarak, dükkan dizaynını olabildiğince iyi yapmak zorundasınız. Kusura bakmayın ama, paspal bir cafeyi kimse tercih etmez. Özellikle de, yakın mesafede rakipleri olan bir cafenin tercih edilebilmesi için, mutlaka bir albenisi olması gereklidir. Bu sebeple, cafe dizaynı konusunda, eğer fikriniz yok ise, bir uzman desteği almanızı tavsiye ederiz. Bu işleri yapanlar var. İş yerinize gelip size sermayenize göre, en doğru seçimi yapmanıza yardımcı olacaklardır.

Kafeterya açmak için sermayeniz yoksa işyeri açma kredisi kullanabilirsiniz

Cafe Açmak İçin Kredi ve Finansman Sağlanması

İş yeri açmak için, birçok kullanıcı KOSGEB kredisi almayı hedefliyor. Cafe açmak için kosgeb kredisi nasıl alınır gibi bir makale okuduğunuzu tahmin ediyorum. Makalede size, KOSGEB&#; e başvurun, kredinizi hemen alın, tıklayın, parayı hemen çekin dendiğini tahmin ediyorum. Arkadaşlar, KOSGEB kredisi alarak cafe açmak sandığınız kadar kolay değil. KOSGEB iş kurmak isteyen genç girişimcilere yılında da destek olmaya devam ediyor. Ancak bu krediyi almak için, çok uğraşmanız gerekiyor. Öyle üç beş tane kağıt doldurarak bu iş olmuyor. Cafe açmak için KOSGEB kredisi çekmek istiyor iseniz, hiç paranız yok ise, bu işe bulaşmanızı tavsiye etmem. KOSGEB&#; den 50 bin lira hibe kredi alabilseniz dahi, elinizde dükkanı açabilmeniz için bir miktar para bulunması şarttır. Çünkü KOSGEB kredisi, cafe açılışı yapıldıktan sonra giderlerinize fatura karşılığında ödenen bir desteklemedir. Diğer sitelerde okuduğunuz gibi, sıfırdan işyeri açmak için hiç kimseye kredi verilmez. Eğer KOSGEB kredisi alarak cafe açmak istiyor iseniz, size adımları anlatacağım.

KOSGEB

  • İş-Kur Müdürlüklerinden birine gidip, KOSGEB kurslarını öğrenin. İş-Kur&#; a kurs kaydı yaptırın.
  • Kurs kaydı sonrasında, KOSGEB kursuna katılın. 36 saatlik kurs sonunda size iş planının nasıl yapılacağı anlatılacak ve sertifika verilecektir.
  • Sertifika ile iş planı hazırlayın. İş planını kursta anlatıldığı şekilde KOSGEB&#; e sunun. Kabul etmezler ise, düzeltip tekrar sunun. Kabul ettirene kadar deneyin.
  • İş planınız kabul edilir ise, harcamalarınızı faturalandırın ve KOSGEB&#; e sunun. Faturalarınız karşılığında ödemeniz gecikme olmaksızın yatırılacaktır.

KOSGEB Ödemeleri ve Cafenin Ödeme Öncesi Açılması

Eğer yukarıda ki tüm işlemlerin üstesinden gelerek, iş planınızı KOSGEB&#; e kabul ettirirseniz, cafe açmak için KOSGEB kredisi alabilirsiniz. Yine belirtmek isterim ki, İş planınızı kabul ettirseniz dahi, dükkanın açılış ve malzeme alımına dair giderlerin kosgeb desteğinden önce tarafınızdan ödenmesi şarttır. Bu giderleri ödemeden, işyeriniz açamaz ve kosgeb&#; den cafe açmak için kredi alamazsınız. Eğer açılış giderleri ödemek için paranız yok ise, tek çareniz hizmet veya mal aldığınız tedarikçi firmalar ile anlaşarak, fatura karşılığında ödemelerin KOSGEB desteği sonrasında yapılmasıdır. Tabi kosgeb desteğinin verilip verilmeyeceği de, bu aşamada belli olmadığından, firmaların kabul etmeleri de oldukça zordur. Tabi bu sizin yeteneğinize bağlıdır.

Bankalar

Eğer ticari kredi kullanmak istiyorum diyorsanız, yeni açacağınız bir cafe için ticari kredi kullanamazsınız. Ancak bankaya ipotek gösterebileceğiniz üzerinize veya cafe ortaklarının üzerine kayıtlı gayrimenkuller var ise, ozaman ticari kobi kredilerinden yararlanabilirsiniz. Bunun haricinde, bankalara bireysel ihtiyaç kredisi yapan tüm Türk Vatandaşları gibi sizde; cafe açmak istiyorum finansmana ihtiyacım var diyerek bankaya kredi başvurusu yapabilirsiniz. Cafe açmak için kredi veren bankalar ise; Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbankası, İş bankası, Akbank, TEB, QNB Finansbank, Denizbank, Odeabank, HSBS, INGBank olarak sıralanabilir. Bu bankaların tümü  kredi vermektedir. Yeterki kredi notunuz da veya sicilinizde problem bulunmasın.

bankalar

Esnaf Kefalet Kredisi

Esnaflara 30 bin lira faizsiz kredi veriliyor. Ak parti hükumetinin seçim vaatlerinden olan bu uygulama sayesinde, esnaf kefalet kooperatifine daha önce ödeyemediği borcu olmayan, kredi kullanmayan, yine aynı kooperatife üye olan 2 kişiyi kefil gösterebilecek kişilere Devlet destekli 30 bin lira faizsiz kredi verilmektedir.

Devreden Cafeleri Araştırın

İnternet ortamında, devredilen cafeleri, cafeteryaları, toptan cafe malzemeleri satan kişileri araştırın. Sahibinden sitesinde bu alanda yüzlerce devredilen cafeterya bulabilirsiniz. Düzgün kaliteli ürünler satan ve kapanan bir cafeterya bulmanız durumunda, cafe giderlerini büyük oranda düşürebilirsiniz.

Son Sözler ve Tavsiyeler

  • Bir tuşa tıklayarak KOSGEB kredisi alamazsınız, her siteye inanmayın.
  • Cafe açmak için iyi bir iş planı yapın, kağıda dökün, her ayrıntıyı yazın.
  • Cebinizde beş kuruş yok iken bu işe girmeyin, KOSGEB kredisi ödendiğinde siz çoktan batmış olabilirsiniz. Mutlaka bir miktar birikim yapın.
  • Cafenize konuşması ve ikili ilişkileri düzgün çalışma arkadaşları alın. Suratsız garson sevilmez.
    Kötü günler için geriye bir miktar para bırakın.
  • Ruhsat, sigorta, fatura vb. evrakları tam ve eksiksiz olarak yapın. Resmi makamlarla sorun yaşamayın.
  • Cafenizde sigara içenler için bir bölüm oluşturun. Eğer mümkünse, aile için de bir bölüm oluşturun ve bu bölüme herkesi almayın.

Hayırlı müşteriler ve hayırlı kazançlar dileğiyle..

Kafe açmak karlı bir iş mi? Bir kafe açmanın maliyeti nedir? Hayalinizdeki kafenin dekorasyonuna ve konseptine uygun olarak açacağınız bir kafenin açılışı sandığınız kadar kolay değil. Bu işe başlarken bilmeniz gereken birçok faktör var. Sıfırdan bir kafe açmanın maliyeti, ruhsat fiyatı, dükkanın maliyeti, kafe giderleri, kafe dekorasyon maliyeti gibi birçok şeyi hesaplamanız ve bu şekilde çalışmaya başlamanız gerekiyor. O zaman bir kafe açmak için istediğini yapmalısın.

Nargile cafe açmak, pastane tarzı pastane tarzı kafeterya, oyun odası cafe ve konsept cafe gibi birçok seçenekten hangisini istediğinize karar vermelisiniz. Konsepte karar verenler, cafe açmak için gerekli malzeme ve fiyatlar nelerdir, aylık giderleri ne kadar, dekorasyon maliyeti ile cafe kar marjı nasıl hesaplanır, cafe ne kadar tasarruf eder? Sizler için hazırladığımız cafe açmak için bilgi alabilir ve adımları inceleyebilirsiniz.

Cafe Açmak İstiyorum Diyenler Ne Yapmalı?

Kafe işletmeciliğinde kalabilmek için izlemeniz gereken bazı adımlar var. Kafe açmak karlı bir iş mi? Karar vermeden önce mağaza açmanın tüm detaylarını gözden geçirmeniz gerekiyor. İşte kafe açmak isteyenler için tüm ipuçları!

Uygun Sermayeyi Bulmak: İster küçük ister büyük olsun bir kafenin maliyeti her zaman yüksektir. Sahip olduğunuz sermayeniz varsa bu işe yatırım yapmak için bilgili kişilerden fikir almalısınız. Sermayeniz yoksa bankalara başvurarak kredi çekebilirsiniz. Unutmayın, kafenin maliyeti düşündüğünüz kadar düşük olmayacak.

Bir iş Planı Oluşturmak: Açacağınız kafeyi kafanızda belirlemeli ve atacağınız her adımı hesaplamalısınız. Açacağınız dükkanın büyüklüğünü, insanlara sunacağınız ürünün türünü, mali durumunu, sağlayacağı geliri, insanlara sağlayabileceğiniz hizmeti, yapacağınız reklam ve kampanyaları tek tek göz önünde bulundurmalısınız. Kafenin adı, tabela seçenekleri, oluşturacağınız menünün renkleri, dükkanın iç renkleri ve dekorasyon öğeleri.

Seçilecek Mekanlar: İyi bir kâr elde etmeyi, işinize zarar vermeyi ve yatırdığınız sermayeyi geri kazanmayı hedefliyorsanız, mağazanızı en iyi şekilde seçmelisiniz. İnsan trafiğinin çok olduğu bölgelerde kafe açmanız gerekiyor. Köşelerde ve uzak yerlerde kafe açarsanız kimse varlığınızdan haberdar olmayabilir ve kazancınız düşebilir. Eskiden kafesi olan bir yer satın almak size olumlu sonuçlar verebilir. İnsanlar bunun farkında olduğu için müşteri kazanmak daha kolay olabilir. Maliyet açısından zaten var olan bir şey üzerinde çalışmak her zaman daha düşüktür.

Yasal İşlemler: Bu işin bir de hukuki boyutu var. Açacağınız dükkan için belediye, vergi dairesi ve esnaf odalarından temin etmeniz gereken belgeler bulunmaktadır. Kendiniz için bir muhasebeci seçebilir ve diğer gerekli evrak bilgilerini oradan isteyebilirsiniz.

Tabela ve Dekorasyonlar: Mağaza düzenini tamamen hayal gücünüze ve zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Hayalinizdeki mağaza için renk uyumuna ve tabelalara dikkat etmelisiniz. Mağaza iç dekorasyonunda duvar renkleri, masalar, sandalyeler, hatta tabaklar ve bardaklar birbirini tamamlayıcı olmalıdır. Oluşturacağınız cafe konseptine göre renk uyumunu kendi kafanızda yapabilirsiniz. Transfer işlemlerinde bu biraz farklı olabilir. Mevcut bir kafeyi devralırsanız herhangi bir değişiklik yapmadığınız sürece aynı şekilde devam edeceksiniz.

Reklamlar ve Açılışlar: Kafenizi açtığınızda mutlaka bir açılış yapmalı ve adınızı duyurmalısınız. İnsanları varlığınızdan haberdar etmelisiniz. Açılışınızı ilginç bir poster hazırlayarak duyurmalısınız. Açılış gününe özel kampanyalar yapabilir, müşteri toplayabilirsiniz.

MenüOluşturma: Kafe konseptine karar verdiyseniz geriye sadece menüler kalıyor. İnsanlar ürün gamı ​​hakkında bilgi vermek yerine hep menü yapmayı severler. Çünkü sürekli bir şeyin fiyatını sormak, insanları belaya sokar. Menüdeki tüm ürün çeşitlerini ve fiyatlarını yapmalısınız. Menünüzü mağaza renklerine ve isimlerine göre tasarlayabilirsiniz.

Ürün Tedariği: İnsanlara sunacağınız ürünler için bir tedarikçi bulmalısınız. Tedarikçiler ve distribütörler ile iyi ilişkiler kurmalısınız. Ürün tedariğinde yüksek kaliteyi uygun fiyata aramalısınız.

Çalışan Eğitimi: Mutfakta, tezgahta, garson veya barista olarak personel kiralamalı ve çalışma koşullarını anlatarak eğitim vermelisiniz. Mutfak personeline insanlara hitap edecek yemekleri en güzel şekilde hazırlatın. Tezgahta, kasiyerde veya garson olarak çalışan kişilerin insanlarla nasıl iletişim kuracakları hakkında bilgi edinmesine izin verin.

Müşteri Yönelik Çalışmalar Yapın: İlk açılışta sabit ve çok sayıda müşteriniz olmayacaktır. Kendi mevcut müşteri tabanınızı oluşturacaksınız. Sabır bu yönde çok önemlidir. Öğrencilere ve gençlere yönelik kampanyalar yaparak insanların ilgisini çekebilirsiniz. Rakiplerinizin bu tür programlarını takip etmeli ve ileride olmak istiyorsanız her zaman merdiveni bir adım daha hızlı çıkmalısınız.

Araştırmacı Olun: Rakiplerinizin ne tür kampanyalar yaptığını ve insanlara yönelik nasıl çalıştıklarını araştırın. İşinizi geliştirmek için sürekli araştırma yapın. Daha fazla ürün eklemek için ne gerekiyorsa yapın. Başarıyı garantilemek için her zaman gözlerinizi ve kulaklarınızı açık tutun. Bir girişimcinin kafe açmak, kafe sahibi olmak için sahip olması gereken özellikler sandığınız kadar kolay olmayacaktır. Çünkü kafe açan ve bu işte ilerlemeyi hedefleyen birçok girişimci var. Rakip sayınız çok olduğu için iş yerinde attığınız her adıma dikkat etmelisiniz.

İşte yapmanız gerekenler:

  • Her şeyden önce, iyi bir girişimci olup olmadığınızı kendinizi test etmelisiniz.
  • İnsanlara ve çalışanlara karşı sabırlı ve iyi niyetli olmalısınız.
  • Bu işe girmeden önce açacağınız kafenin ne hakkında olduğunu belirlemeli ve hakkında bilgi almalısınız.
  • Örneğin; Nargile üzerine bir kafe açarsanız, nargilenin nasıl kurulduğunu bilmelisiniz. Çünkü başlangıçta çalışanlarınıza bu işi öğretecek sizden başka kimse olmayacak. Belki de en baştan kendinizi ve işinizi bir araya getirene kadar personel bile alamayacaksınız.
  • Bir girişimcide bulunması gereken; öz güven, doğru zamanlama, dakik olma, işinde hırslı olma, açacağınız iş yeri hakkında her türlü bilgiye sahip olma, araştırmacı olma, sabırlı olma gibi özellikleri taşımanız gerekmektedir.
  • Zorluklara karşı hemen pes etmemelisiniz.
  • Her şeyin istediğiniz gibi gitmediği durumlarda bundan bıkmamalı ve işinize bakmalısınız.
  • Konunun mali boyutunu tam olarak bilmeli ve hesaplarınızı planlı bir şekilde yapmalısınız.
  • Bu işi bilen biriyle de çalışabilirsiniz. Gelen para ve harcamaların kontrolünü elinizden bırakmamalısınız.
  • Gerekirse saatlerce, gerekirse sabaha kadar işinizde kalmalı ve işleyişini takip etmelisiniz. En azından sen onu tutana ve işler yerine oturana kadar.
  • Tamamen planlı çalışmalısınız. “Ne olursa olsun sonunda ölüm yoktur” cümlesinden kurtulmalısın. Aksi takdirde, bu işe yatırdığınız sermayenizi boşa harcamış olursunuz.

Kafe açmak karlı bir iş mi? Araştırmamızda hemen açılabilecek kafe seçeneklerinden ve dekorasyon örneklerinden bahsedelim. O halde maliyeti hesaplayarak kafe açmanın karlı bir iş olup olmadığına karar verelim.

Açılabilecek Cafe Seçenekleri, Dekorasyon Örnekleri

Kafe açmak isteyenler için açabilecekleri kafe seçeneklerinden, dekorasyon örneklerinden, bulunması gereken konum ve konum bilgilerinden bahsedeceğiz. Sizlere vereceğimiz fikirler ile rakiplerinize karşı işinizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Açılabilecek kafe seçeneklerine ve dekorasyon örneklerine bakalım.

Küçük ve Sevimli Bir Mahalle Cafesi

  • Bu kafe seçeneği size fazla para kazandırmaz.
  • Çünkü genellikle sadece mahalle sakinleri mahalleler arasındaki kafeleri akşam oturması veya kahvaltı için tercih edebilir.
  • Ancak popüler bir kafe haline gelip daha fazla ürün çeşitliliği yapabilir ve kalitenizi asla unutulmayacak kadar yüksek tutabilirseniz bu işten gelir elde edebilirsiniz.

İnsanların Sürekli Olarak Kullandığı İşlek Caddelerde Bir Cafe Açmak

  • Ne yazık ki tamamen dikkate alınacağınız için popüler olacaksınız diye bir kural yok.
  • Bu kafenin işletilmesi için müşteri çekmelisiniz.
  • Rakiplerin çok olduğunu ve sizi onlardan farklı kılacak bir durum olması gerektiğini unutmayın.
  • Popüler bir sokak kafesi olursanız çok büyük miktarlarda para kazanabilirsiniz.

Nargile Üzerine Bir Cafe

  • Nargile özellikle gençler arasında oldukça popüler bir çeşittir.
  • Çünkü evde çay demlenebilir veya marketten kola alınıp içilebilir ama nargile her zaman yapılmaz.
  • Bu yüzden insanların görebileceği ve adınızı kolayca duyurabileceği bir yerde mağaza açmalı ve bu konuda tam olarak bilgilendirilmelisiniz.
  • Çünkü artık kafelerde diğer gıda sektörünün tarzında nargileler var.
  • Bir adım önde olmak için çok çalışmalısın.

Yiyecek ve İçecek Tarzında Cafeler

  • Bu tip kafeler sıklıkla tercih edilmektedir.
  • Çünkü insanlar hem yemek yiyebilecekleri hem de arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri bir yeri tercih ederler.
  • Genellikle öğrencilerin çok olduğu yerlerde çok kazanır.
  • Öğrenciler için farklı indirimler yapabilir, müşteri çekebilir ve fark yaratabilirsiniz.

Oyun Salonu Bulunan Cafeler

  • Bu tip kafeler aileler tarafından tercih edilebildiği için kazançları oldukça yüksek olacaktır.
  • Çünkü aileler genellikle çocuklarını orada bırakıp keyifli vakit geçirmek istedikleri yerleri tercih ederler.
  • Küçük çocuklar için top havuzları, küçük trenler veya daha büyük çocuklar için odalı bir dükkan sağlayarak Playstation salonu yapıp iki üç yerden para kazanabilecek ve yüksek gelirler elde edebileceksiniz.

Nostalji Cafe Açmak

  • Kafe açmak için yeterli bilgi ve donanıma sahip ancak henüz bir konsept belirlememiş girişimlere nostalji kafe konseptini sunabiliriz.
  • Her şeyi nostaljik bir şekilde tasarlayabilir veya nostalji cafe bayilikleri sunan firmaları araştırabilirsiniz.

Konsept Cafe Açmak

  • Görünüm, düzen ve stil anlamına gelen konsept ile iç mekanlarınızı dekore edebilir ve özgün bir düzen oluşturabilirsiniz.
  • Özellikle kafe açmak isteyenlerin konsept seçimi konusunda daha hassas olmaları gerekecektir.
  • Hangi kitleye hitap edeceğinize karar verdikten sonra konseptinizi belirlemeli ve kafenizi tasarlamalısınız.
  • Yenilikçi, modern, fonksiyonel, klasik, ikonik, rustik, etnik gibi birçok konsept seçeneği bulunuyor.
Cafe Açmak Kârlı Bir İş mi? Maliyet Hesaplaması Güncel!Pin
  • Konsept kafe açmak için; kırlentler, mandala desenli kırlentler, modern duvar halıları, makrome detaylı ürünler, işlemeli kırlentler, renkli ve canlı koltuklar, antika aksesuarlar, antika veya ikinci el ürünler, tavan süsleri, avizeler ve lambriler yardımcınız olacak.
  • İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz ekipmanlar ile kendi tarzınızı ve duruşunuzu yansıtabilirsiniz.

Üniversitede Cafe Açmak

  • İster küçük ister büyük bir şehirde üniversitede kafe açmak her zaman kazanır.
  • Çoğunun öğrenci olması ve civarda başka bir kafenin olmaması mekanınızı vazgeçilmez kılacaktır.
  • Dersten sonra arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen öğrencilerin çoğu, uzak yerleri tercih etmek yerine üniversitelere yakın kafeleri tercih ediyor.
  • Diğer mekanlara göre tasarımınızı ve dekorasyonunuzu daha çok kullanabilirsiniz.

Cafenizin dekorasyonu kadar ismi de önemli olacaktır. Kafenin adının konseptle uyumlu olması mekanınızın daha modern, şık ve anlamlı görünmesini sağlayacaktır. Örneğin nostaljik bir yer adının “Rock” olması beklenemez.

Bu nedenle cafe dekorasyonunuza ve konseptinize karar verirken aynı zaman daha önce hiç duyulmamış En Popüler Cafe İsimlerini de inceleyebilirsiniz.

Cafe Açma Maliyeti Ne Kadar?

Cafe açma maliyeti küçük işletmeler için TL, büyük işletmeler için TL civarında olacaktır. Evrak ve demirbaşlarla birlikte butik kafe açmanın ortalama maliyeti yılı için liraya ulaşırken, nargile cafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde bütçeniz lirayı geçebilir.

Kafe dekorasyonunun maliyetini hesaplamadan önce girişimcilerin açacakları mağaza için konsepte karar vermeleri gerekiyor. Her yaş grubuna hitap eden ve her kesimden ziyaretçi ağırlayan kafeler, her zaman tasarruf sağladığı için daha çok tercih ediliyor. Bu konsepte uygun olarak yapılacak dekorasyon çalışması dekorasyon maliyetinde en belirleyici unsurdur. Kullanılacak malzeme, araç, gereç ve ekipman maliyeti etkileyecektir.

Bu maliyet rakamları daha düşük olabilir veya konseptinize göre ciddi rakamlara ulaşabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu konu tamamen sizin konsept tercihinize göre değişecektir!

Cafe Açmak İçin Gerekli Malzemeler ve Fiyatları

Kafe açmak için gereken malzemeler ve fiyatlar cafe konseptinize göre değişiklik göstermektedir. Ne yazık ki, bir kafe sadece masa ve sandalyelerle kurulmaz. Gerekli malzeme ve kafe harcamaları da kime ve nasıl hizmet ettiğinize bağlı olarak değişecektir. Yani:

, dondurucu, fritöz, fırın, kahve makineleri, bulaşık makinesi, çay makineleri, tencere, bitki çayları ve filtre kahveler için french press, tost makinesi, ocak, buz makinesi, blender, mikser, sunum tabakları, fincanlar, tepsiler, çeşitli bardaklar, mevsimine göre dondurma satışı yapmak için dondurma dolabı, kola, ayran, meyve suyu gibi soğuk durması gereken içecekler için içecek dolapları, masa dizaynı için peçetelik, masa numarası, masa menüsü, sosluk, kasa için; POS cihazı, yazar kasa, adisyon faturası

çocuklara yönelik; kaydıraklı top havuzları, küçük raylı trenler, yerinde sabit hareket eden arabalar ve uçaklar gereklidir. Daha büyük yaş grupları için playstation salonunda; Playstation makineleri, LCD ekran televizyon, ses sistemleri, oyun konsolları, rahat koltuklar gibi ürünler gereklidir.

Yalnızca tek seçenek nargile veremeyeceğiniz için yine çay ve kahve makineleri, nargile için tütün, sipsi, nargile kömürü, marpuç, folyo, lüle, nargile tepsisi gereklidir.

Cafe açmak için gerekli malzemeler ve fiyatları ortalama olarak aşağıdaki gibidir:

  • Sandalye:  TL TL (adet başı)
  • Masa:  TL TL (adet)
  • Masa sandalye takımları:  TL TL
  • Çay Makinesi:  TL TL
  • Kahve Makinesi:  TL TL
  • Espresso kahve makinesi 
  • Buzdolabı:  TL TL
  • Dondurucu TL TL
  • Tost Makinesi:  TL TL
  • Bulaşık Makinesi:  TL TL
  • Fritöz:  TL TL
  • Fırın:  TL TL
  • Bir masa için masa üstü malzemeleri: TL TL
  • Bir masa için çatal, kaşık, bıçak, tabak setleri: 50 TL TL
  • Yazar kasa:  TL TL
  • Mutfak için gerekli ana malzemeler: TL TL
  • Kasa için masa: TL TL
  • Dekorasyon:  TL TL

Gerekli malzeme fiyatları ortalama olarak verilmiştir. Fiyatlar yaşadığınız bölgeye ve malzeme kalitesine göre değişiklik gösterebilir! En doğru fiyat bilgisi için satış noktalarını ziyaret edebilirsiniz.

Online satış mağazalarını ve daha az maliyetli olması adına 2. el cafe malzemeleri için TIKLAYINIZ!

Sıfırdan Cafe Açma Maliyeti Ne Kadar?

Sıfırdan bir kafe açmanın maliyeti tüm masrafları eklediğimizde TL ile TL arasında olacaktır. Kafe giderlerini de maliyet hesaplamasına dahil etmelisiniz. Ayrıca her bir dekorasyon çeşidi, dükkanın büyüklüğü ve küçüklüğü de maliyeti etkileyecektir.

Nargile cafe açma maliyetini listelediğimiz ürünlere nargile takımı, elektrikli ocak, sipsi ve folyo gibi ihtiyaç duyacağınız ekipmanların fiyatları eklendiğinde ortalama nargile cafe maliyetini hesaplayabilirsiniz. Hayalinizdeki cafe için yeterli sermayeniz yoksa cafe bayiliği veren firmalara başvurabilirsiniz.

Örneğin: Küçük bir dükkan tutarsanız dekorasyon için alacağınız masa, sandalye gibi ürünlerin sayısı büyük mekanlara göre daha az olacaktır. Aynı zamanda küçük alanın kirası daha düşük olacağından maliyet oranınız minimuma inecektir.

Bir mağaza açmanın maliyetinin düşündüğünüz kadar ucuz olmadığını bilmelisiniz. Fiyatlar seçtiğiniz ürünlerin kalitesine, boyutuna ve çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Tedarikçi ve toptancılardan en kaliteli ve en düşük maliyetli ürünleri seçerseniz kafe açma maliyetiniz bir nebze azalacaktır.

Örneğin: Bayramefendi Osmanlı Kahvecisi adından söz ettiren ve sürekli müşteri yoğunluğu olan bir firmadır. Bayilik alarak Osmanlı ailesine katılabilirsiniz. Bu kapsamda sitemizdeki Bayilik Sağlayıcılar kategorisinden diğer Cafe bayilerini inceleyebilirsiniz.

Cafe Kar Marjı Nedir?

Cafe kar marjı için ortalama olarak bir oran söyleyecek olursak, küçük çaplı bir cafenin aylık geliri TL ile TL aralığında, büyük çaplı kafenin ise TL ile TL aralığında olacaktır.

Kafenin karlılığını hesapladığımızda dükkanınız size % ile % aralığında bir kazanç sağlayacaktır. Açtığınız kafenin konum bilgisi, konsepti, dekorasyonu, seçtiğiniz müzik, hitap edeceğiniz veya olacağınız kitle ve hangi ürünlerde daha başarılı olduğunuz, kâr oranınızı belirleyen unsurlar arasındadır. Bir girişimci ve işletmeci olarak bu noktalara dikkat edecek ve attığınız her adımda kâr oranınızı artıracaksınız.

Ne kadar kar ve kazanç elde edeceğiniz aslında sizin elinizde! Özünde, kafeye ne kadar sermaye yatırıldığından ziyade kafenin çalışma sürecidir. En az maliyetle kurulan kafeler birkaç yıl içinde kendini geliştirebilir ve öngörülemeyen cirolara sahip olabilir.

Bir kafe açmadan önce, tasarımın zaman zaman değiştirilmesi gerektiği bilinmelidir. İstikrarlı ve sıradan olmak her zaman müşteri kaybetmek demektir. Örneğin altı ayda bir konsept, tasarım veya boya renginde yapılacak küçük değişiklikler müşterilerinizi dinamik tutacak ve kafenizin kalitesini artıracaktır.

Kafenizi ne kadar geliştirir ve büyütürseniz, daha fazla kazanç elde etme şansınız o kadar artar. Menülerinizde ne kadar zenginlik ve kalite yaparsanız, cafenizi alt sözleşmeli olarak satın almak isteyen işletme sahipleri o kadar fazla olacaktır. Kafe açmak karlı mı? Böyle düşünenler için düşünmeden evet diyebiliriz. Yaptığınız yatırımın neredeyse 5 katını satarak kafenizin satışından da kazanç sağlayabilirsiniz.

Küçük ve Büyük Çaplı Bir Cafe Ne Kadar Kazandırır?

Konuma, kaliteye ve metre kareye göre bir cafenin ortalama olarak kazandıracağı fiyatı söyleyecek olursak yıllık olarak aralığındadır. Cafenizi açtıktan sonra ilk günden kar elde etmeyi beklememelisiniz.

Az ya da çok büyük bir sermaye ile kuracağınız kafenin birkaç yıl daha faaliyet göstermesi gerekecektir. Yatırım yaptığınız sermayeye kafenin aylık giderleri de eklendiğinde ilk günlerde kar marjı beklenmemelidir.

Uzun vadeli olabilmek için kafenize müşteri çekmek ve memnuniyet sağlamak gerekir. Her müşteriyle ayrı ayrı ilgilenmeli ve tekrar gelmelerini sağlamalısınız. Müşteri oranınızı belirleyen birçok faktör olabilir.

Örneğin: kafenizin bulunduğu il, ilçe, mahalle en büyük etkendir. Nüfusun yoğun olduğu kavşak noktaları her zaman daha fazla kişi tarafından tercih edilecektir.

Eğer başlangıç için sermayesiz yok ise KOSGEB desteği için başvuru yapabilirsiniz.

Kafenin aylık giderlerini hesaplamadan önce aylık ve yıllık kazanç ve kar oranlarının belirlenmesi gerekecektir. Kullanılan ürünün kalitesi ve oranı, vergi miktarı, çalışan sayısı aylık ve yıllık harcamalarınızı belirleyecektir. Bu oranlar her kafe için farklı olacağından net bir rakam vermek doğru olmaz.

Cafe Açmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Cafe açmak karlı mı, giderleri ne kadar, aylık ne kadar kazandırır? bilgi alıp cafe açmaya karar verdiğinizde başvuru için bazı evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Peki belgeleri hazırladığınızda Cafe açmak için nereye başvurulur? biliyor musunuz?

Belgelerin bir kısmı bulunduğunuz yerdeki belediye kurumlarına, bir kısmı da esnaf ve kefalet odalarına teslim edilmelidir. Ayrıca kafe açmak için vergi dairelerinden vergi levhanızı almanız gerekiyor. Şimdi gelelim kafe açmak için gerekli belgelere..

Kafe açmak için gerekli belgeler şunlardır:

Dükkan Ruhsatı İçin:

  • Tuttuğunuz dükkanı sıfır olarak değil de devir aldıysanız devir dilekçesi,
  • İki tane yapının kullanılabilir olduğunu gösteren izin belgesi fotokopisi
  • İki tane tapu fotokopisi
  • İki tane vesikalık fotoğraf
  • Tuttuğunuz dükkan kiralık ise kira sözleşmesi
  • Hangi odaya kayıtlı iseniz bunu gösteren kayıt belgesi
  • Ticaret veya esnaf ve sanatkar sicil tasdiknamesi
  • İtfaiyeden alınmış bir rapor
  • Halk eğitimden kurs ile alınması gereken hijyen belgesi
  • Gerçek olmayan tüzel kişiler için imza sirküleri fotokopisi
  • Tapuda konut olarak görülen yerler için katta yaşayanların oy birliğini gösteren dilekçe
  • Çalıştıracağınız elemanların kimlik bilgileri, adli sicil kayıtları ve sağlık raporları
  • Tapuda iş yeri olarak görülen yerler için kat maliklerinin oy çokluğunu gösteren dilekçe

Vergi Süreci ve Vergi Levhası İçin:  

  • Tuttuğunuz dükkan kira ise kira sözleşmesi
  • İşe başlayan şahsın imza sirküleri
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Bilgileri doldurulmuş işe başlama formu
  • Vergi dairelerinde doldurulacak olan bildiri formu

Bulunduğunuz belediyelerde istenecek belge veya belgeler farklılık gösterebileceği gibi, kafe ruhsat bedeli oranı da farklılık gösterebilir. Başvuru yapacağınız belediyelerden ruhsat fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Cafe Açma Maliyeti &#; Cafe Açmaya Nereden Başlanır?

İÇİNDEKİLER

Cafe açma maliyeti- Cafe açmaya nereden başlanır, karlı bir iş mi diye merak ediyor olabilirsiniz. Cafe açmak herkesin aklına gelen iş fikirlerinin başında yer alıyor. Kar marjı açısından değerlendirildiği zaman karlı bir iştir. Ancak açabilmeniz için gerekli prosedürlerin tamamını yerine getirmeniz de gerekiyor.

  • Kafe açma maliyeti ise açacağınız kafenin lokasyonuna ve türüne göre çok değişkendir. Ancak minimum TL sermayeye ihtiyacınız olacağını söyleyebiliriz.

Öncelikle nasıl bir kafe açmak istediğinize ve bütçenize odaklanın.

Ardından ise gerekli izinleri almak üzere belediyeye başvurup, verginizi de açın. Daha sonra ise kafenin dekorasyonu ve içeriğine göre alışverişlerinizi yapmaya başlayarak devam edin

Sıfırdan cafe açma maliyeti nasıl bir kafe açmak istediğinizle doğrudan ilişkilidir. Bir kafede olması gereken temel şeyler masa, sandalye, dekorasyon ürünleri, kahve ve diğer içecek makineleri, bulaşık makinesi ve benzeri ürünlerdir.

  • Kalem kalem bu ürünleri listeleyerek ne kadar bütçeye ihtiyacınız olacağını bulabilirsiniz. Ancak en az TL sermaye ile girişebileceğinizi belirtmek gerekiyor.

Cafe açmak için nereye başvurulur sorusu sıklıkla merak ediliyor. Öncelikle açmak isteğiniz kafenin konseptini, lokasyonunu belirleyin. Ardından gerekli izinler ve resmi prosedürler için üç farklı resmi kuruma gitmeniz gerekiyor. Bunlar;

  • Cafenin yer alacağı ilçe belediyesi
  • Cafenin yer alacağı ilçe vergi dairesi
  • Bağlı olunacak esnaf odası

Belediye’ye giderek gerekli izin ve ruhsat işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor. Bir yandan da vergi dairesine giderek vergi mükellefi olmak için açılış vermeniz gerekir. Son adımda ise kafe işletmenlerinin bağlı olacağı esnaf odası kaydınızı tamamlamanız yeterli olacaktır

Cafe açmak için gereken malzemeler nelerdir cafenizin konseptine ve ürün gamına göre değişiyor. Ancak genel bir liste oluşturmak gerekirse de;

  • Kahve makineleri
  • Soğuk içecek yapma makinesi (buz kırma vs.)
  • Masa ve sandalyeler
  • Çatal bıçak takımları
  • Fincan ve bardak takımları
  • Tabak ve diğer servis takımları
  • Amerikan servisler
  • Klima ve bulaşık makinesi

Gerekli en temel ürünler bu şekildedir. Nitekim kafeyi açtıktan sonra ihtiyaç duyacağınız daha pek çok ufak tefek eşyaların da çıkabileceğini unutmamalısınız.

Cafe konsept seçimi nasıl yapılır sorusunun cevabı tamamen sizin tercihiniz bağlıdır. Kafe açarken sadece içecek türü sunmaya karar verebilirsiniz.

  • Ya da hem sıcak soğuk içecekler hem de kahvaltı ve aperatif yiyecekler de sunabilirsiniz. Sunacağınız ürün türlerine göre kafanızda bir konsept belirleyerek harekete geçmeniz gerekiyor.

Cafe menü seçimi nasıl yapılır sorusunu kafe açmak isteyen herkes merak ediyor. Öncelikle kafanızda belirlediğiniz kafe konseptini düşünün.

  • Bunun akabinde hangi ürünlere yer vermek istediğinizi netleştirin. Ardından kafenizin dekorasyon konseptine uygun olacak bir menü tasarımı için hizmet alabilirsiniz.
  • Bunun için ajanslar hizmet vermektedir.

Cafe açmak için ustalık belgesi gerekir mi sorusu girişimcilerin merak konusu olarak dikkat çekiyor. Eğer bir cafe açmak istiyorsanız mesleki ustalık belgenizin olması gerekiyor.

  • İşletme açılışından sonra bağlı olduğunuz Esnaf ve Sanatkarlar Odası sizden ustalık belgesi ibraz etmenizi isteyebilir.

Butik cafe açma maliyeti tercih edeceğiniz ürünlere göre değişiyor. Ancak butik cafeler küçük çaplı olduğu için ortalama TL ile TL’lik bir sermaye ile açabilirsiniz. Dilerseniz uygun fiyatlı ürünler bularak bu rakamı daha da aşağıya çekmeniz mümkündür.

Cafe ruhsatı için gerekli belgeler ilçe belediyeleri tarafından talep ediliyor. Başvuru yapmanız halinde zaten size bu belgelerin listesi veriliyor. Yine de istenen belgeleri merak edenler için aktaralım;

  • İkametgah belgeniz
  • İmza beyannameniz
  • İşe başlama tutanağına dair belge
  • Nüfus cüzdan sureti
  • İşletme satın alındıysa tapu kiralandıysa kira kontratı belgesi
  • Başvuru dilekçesi hazırlama

Talep edilen belgeler farklılık gösterebilir. Bu nedenle vereceğiniz kuruma danışarak belgeleri hazırlamanızı tavsiye ediyoruz.

Butik cafe açmak için gerekli belgeler standart kafe açmak için istenen belgeler ile birebir aynıdır.

  • Bu belgeler İkametgah belgeniz, İmza beyannameniz, İşe başlama tutanağına dair belge, Nüfus cüzdan sureti, İşletme satın alındıysa tapu kiralandıysa kira kontratı belgesi ve Başvuru dilekçesi hazırlama

şeklinde sıralanabilir.

Cafe vergisi ne kadar sorusuna %18 KDV ve şirketinizin türüne göre gelir vergisi ödemeniz gerekiyor. Bir kafe işletirken verdiğiniz tüm hizmetler için %18 oranında KDV ödemeniz gerekiyor. Bu tutarda ürün çeşidine göre herhangi bir değişiklik söz konusu değildir.

Bu gönderiyi derecelendirmek için tıklayın!

[Toplam: 0 Ortalama: 0]

Post Views

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası