sevgi kurabiyesi tarifi / Sevgililer Günü için sevgi dolu tarifler

Sevgi Kurabiyesi Tarifi

sevgi kurabiyesi tarifi

Sevgililer Günü Kurabiyesi
Sevgililer Günü Kurabiyesi
Sevgililer Günü Kurabiyesi

Sevgililer Günü Kurabiyesi

Malzemeler

400 gr. Un

100 gr. Toz Fındık

2 Yumurta Beyazı

250 gr. Margarin

150 gr. Pudra Şekeri

1 Çay Kaşığı Tarçın

Hazırlanışı

Toz halindeki tüm malzemeler tezgaha havuz şeklinde açılır. Ortasına yumurta akı ve oda sıcaklığındaki margarin konularak hamur yoğurulur. Merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında hamur açılır. Değişik şekilde kalıplarla hamur kesilir ve yağlanmış olan tepsiye dizilir. 160-180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Renkli şeker hamurlarıyla değişik şekillerde süslenir. Afiyet olsun.

Tarif: Kafkas

Süt helvası
Süt helvası
Süt helvası

Süt Helva

Malzemeler (4 kişilik)

50 gr Margarin

25 gr Tereyağı

1 Adet Yumurta

Yarım Su Bardağı Un

250 gr Toz Şeker

750 gr Süt

1 Paket Vanilya

25 gr Çam Fıstığı

Hazırlanışı: Margarin bir tencerede eritilip, fıstık un ile birlikte 15dk kısık ateşte kavrulur. Başka bir tencerede süt ve şeker kaynatılır. Kavrulan una süt yavaş yavaş yedirilir. Tereyağı ilave edilir. Başka bir kapta vanilya ve yumurta yarım çay bardağı su ile çırpılır ve ilave edilir. İyice çırpıldıktan sonra tepsiye dökülüp fırında üstü kızarana kadar bekletilir. Nefis helva servisi hazır. Servis sıcak ve tarçınlı tavsiye edilir.

Afiyet olsun.

Tarif: Rumeli Mutfağı

Merhabalar Sevgili Dostlar,

Sevgi neydi? Sevgi #unkurabiyesi idi :) Şaka bir yana un kurabiyesine özellikle tereyağlı un kurabiyesiyle aşk yaşadığım doğrudur. Benimki çocukluktan bu yana devam eden bir sevgi. Bloğumdaki tarifi her fırsatta yaparım.

Bu sefer günün anlamına uygun bir renk ve lezzet katmaya karar verdim. Evde kırmızı meyve reçelim vardı. Pişince rengi ve şekli harika oldu. Mutfağa girip sadece kendiniz için bile hazırlayabilirsiniz.

Bolca ❤️ bırakmayı ve beğenmeyi, beni yani @mutfaksirlari ni takip etmeyi unutmayın. Tarifimi denediğinizde bana fotoğraf atarsanız hikayemde paylaşmayı çok isterim 📸

Sevgiler…

Reçelli Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağı (125 gr)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik buğday nişastası (60gr)
  • Üçte bir su bardağı pudra şekeri (50 gr)
  • 1,5 su bardağı un (150 gr)
  • Ortası için reçel

Reçelli Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kabına alın. Üstüne mısır nişastası ve pudra şekerini ilave ederek hafifçe yoğurun.
  2. Unu ekleyin ve hamur toparlanmaya başlayıncaya kadar yoğurun.
  3. Toparlanan hamuru mutfak tezgahına alın ve 2-3 dakika yoğurun.
  4. Hazırladığınız hamuru rulo yapın keski yardımıyla 12 parçaya bölün ve elinizde yuvarlayın.
  5. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve ortasına parmağınızla hafice bastırarak kalp şekli verin.
  6. Ortasına çay kaşığı yardımıyla kırmızı meyveli bir reçel koyun.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 13 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler tamamen soğuyaunca servis yapın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası