dizel araç triger değişimi / Triger Zinciri Değişimi için Otopratik'ten Randevu Alın!

Dizel Araç Triger Değişimi

dizel araç triger değişimi

Triger Zinciri Değişimi ve Fiyatları

Triger kay&#;&#;&#; ile ayn&#; i&#;leve sahip olan ancak ondan daha sa&#;lam bir parçad&#;r. Son y&#;llarda pek çok otomobilde triger kay&#;&#;&#; yerine zincir kullan&#;lmaktad&#;r. Özellikle de kay&#;&#;&#;n kopmadan önce bir belirti vermemesi nedeniyle zincir daha fazla tercih edilir olmu&#;tur. Zira, triger zinciri y&#;prand&#;&#;&#;nda &#;&#;ng&#;rdamaya benzer bir sesle uyar&#; verir. Periyodik bak&#;m esnas&#;nda da zincirdeki durum gözlenebilir. Söz konusu parça, kullan&#;m &#;ekli ya da süresi nedeniyle zamanla a&#;&#;nabilir. A&#;&#;nma sonucunda metal sesi ve ileri seviyede &#;&#;ng&#;rdama sesi ile kendini belli eder. Oto check-up ve periyodik bak&#;mlar&#;nda mutlaka gözden geçirilen bir parçad&#;r.

Triger zinciri nedir?

Krank mili ve eksantrik milini birbirine ba&#;layan parçad&#;r. Triger seti de&#;i&#;imi ile e&#; zamanl&#; olarak kontrol edilen bu parça, arac&#;n güvenli sürü&#; sunabilmesi için çok önemlidir. Zincir de&#;i&#;iminde tüm zincirlerin birlikte de&#;i&#;tirilmesi önerilir. Bir k&#;sm&#; de&#;i&#;tirilmesi bir k&#;sm&#;n&#;n eski olmas&#; önerilmez.

Triger zinciri de&#;i&#;imi fiyatlar&#; nas&#;l?

Triger de&#;i&#;im süresi, üretici firma taraf&#;ndan belirtilir. Bu süreye önem vermek gerekir. Triger kay&#;&#;&#; de&#;i&#;im süresi ise kullan&#;ma ba&#;l&#; olmakla birlikte ortalama 5 y&#;ld&#;r. Triger zincirinin ömrü genellikle kay&#;&#;a göre çok daha uzundur. Ancak o da k&#;r&#;labilir ya da metal oksitlenmesi olabilir. Triger zincir de&#;i&#;imi için size en yak&#;n Otopratik servisine u&#;rayabilirsiniz. En yak&#;n Otopratik servisini bulmak için monash.pw üzerinden bayi bul butonuna t&#;klayabilirsiniz. Sabanc&#; güvencesiyle hizmet sunan ma&#;azalarda uzman bir ekipten güvenle hizmet alman&#;n keyfini sürebilirsiniz.

Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?

Triger kayışı, bir tevzi kapağının altında ve motorun önündedir. Bu nedenle ilk etapta gözle görünmez. Motorun içinde inanılmaz kuvvetlere maruz kalan triger kayışı belirli bir süre ve kilometre kullanımında değişmesi gerekir.

Asla yapmamanız gereken şey, değiştirmeden önce triger kayışının kopmasını beklemektir. Böyle bir durum size çok ciddi tamir masrafları oluşturur.


Triger Kayışı Nedir?

Triger kayışı; motorun kamını ve krank milini senkronize bir şekilde döndüren ve her bir silindirin uygun zamanda ateşlemesini sağlayan dâhili bir motor bileşenidir. Triger kayışının ömrünü uzatmak için, içinde naylon takviyeli kordonlar bulunan yüksek kaliteli kauçuktan üretilir.

Triger kayışı, devirdaim ve gergi rulmanı bir bütün olarak triger setini oluşturur.




Triger kayışının ömrü ne kadardır?

Aslında triger kayışının tam olarak ne zaman değiştirmeniz gerektiğine dair kesin bir bilgi yoktur. Bu nedenle üreticiler triger kayışı ömrü 5 ile 7 yıl olarak belirtirler.

Triger kayışının ömrü, periyodik bakımların zamanında yapılması, trafik yol durumu ve kullanıcı alışkanlıkları ile de doğrudan ilgili olduğunu hatırlatmak isteriz.




Triger Kayışı Kaç Km’ de Değişir?

Otomotiv üreticilerinin triger kayışını kaç kilometrede ne zaman değiştirmeniz gerektiğine dair önceden belirlenmiş bir önerisi vardır. Triger kayışının kullanım kilometresi km ile km arasında değişir.

Aracınızdaki Triger kayışının kullanım kilometresini öğrenmek için
Pratik Araba ekibini arayabilirsiniz.

İkinci el bir araç almışsanız ve triger kayışının değişim durumunu bilmiyorsanız, hiç riske girmeyin ve değiştirin. Araç üzerindeki triger kayışının kontrolü, sağlıklı sonuç vermez





Triger Kayışı Değişim Fiyatı Nedir?

Triger kayışını değiştirme maliyeti, aracın marka ve modeline bağlı olarak malzeme ve işçilik dâhil TL - TL arasında değişir.


Çoğu oto, araç sahipleri triger kayışı değişimi esnasında devirdaim pompasınındeğişmesini istemez. Ancak bu yanlıştır. Çünkü devirdaim pompasındaki boşluklar yada su kaçakları bazen gözle görülmeyebilir. Bu nedenle triger kayışını değiştirirken devirdaim pompasını değiştirmeniz ileride ortaya çıkabilecek sıkıntıları bertaraf eder.



" PratikAraba, yılından günümüze uzanan bilgi ve tecrübesiyle aracınızın triger kayışı ve seti değişiminde garantili hizmet verir. "




Aracımda Triger Kayışı Var mı?

Araçların tümünde triger kayışı yoktur. Bunun yerine aynı amaç doğrultusunda zincir sitemiyle de çalışan araçlar vardır.

Renault DCI motorlu araçlarında triger kayışlıdır. Volkswagen Passat, Jetta - Audi A3, A4 - Skoda Octavia dizel motorlu araçlarda triger kayışı kullanmaktadır.

Renault motoru kullanan Mercedes marka araçlarında dizel motorlarında triger seti bulunur.


multijet motorlu Fiat marka araçlar ve CDTI motorlu Opel marka araçlar zamanlama ayarında zincir seti kullanmaktadır. Kia ve Hyundai markaları da model üstü dizel motorlu araçlarında zincir setini tercih etmektedir. Ford markası ise TDCI motorlarında ise triger kayışını ve zincir setini aynı anda kullanır.



“Triger kayışının değişim zamanı ve maliyetini
PratikAraba' dan öğrenebilirsiniz.”




Triger Kayışında Hangi Marka Daha İyi?

Triger kayışı seçiminde birçok değişik marka ile karşılaşırsınız. Otomobil ve ticari araç markaları, triger kayışı gibi bazı yedek parçaları kendi fabrikalarından üretmez. Bu yerine dışarıdan alım yaparak temin ederler. Triger kayışı imal eden bazı büyük imalatçılar ürünlerini hem araç üreticilerine verirler hemde yedek parça piyasasına sunarlar.

Triger kayışı seçiminde, kayışının “OEM” numarası olmasına dikkat etmelisiniz. OEM"original equipment manufacturer" kelimelerinin baş harflerinden oluşur. Türkçe anlamı "orijinal ekipman üreticisi" demektir.

Piyasada en çok tercih edilen triger kayışı markaları: Gates, Dayco, Bosch, Opar, Mais, İna, SKF



PratikAraba TSE - A kalite binek ve hafif ticari araç servis yetki belgesi- kalite standartlarına sahip yapısı, 'den günümüze uzanan tecrübesi, ustalık ve usta yetiştirici belgelerine sahip ekibiyle aracınızın bakım ve onarımında garantili ve güvenilir hizmet verir.





Oto Bakım Fiyatları için tıklayın.
Oto Ekspertiz Nasıl Yapılır?
Yıpranmış triger kayışı nasıl anlaşılır? Triger Kayışı koparsa ne olur?

Triger Kayışı Veya Zinciri Ne Zaman Değişir?

Araç içerisinde en sık kullanılan teknik terim ve teknik parçalardan biri triger kayışı olarak bilinmektedir. Bu otomotiv parçası, aslında mekanik işlemin önemli kısımlarından biri olarak kabul edilir. Sürekli bir şekilde araç hareket ettikçe çalışma gösteren bu parça belirli bir süre sonrasında aşınabileceği için triger kayışı değişimi işlemi ihtiyacı ortaya çıkar.

Triger Kayışı Nedir?

Triger kayışı için değişimin ne zaman yapılacağı ve nasıl yapılacağı öncesinde aslında net olarak bu parçanın tanımının yapılması gerekir. Bu önemli parça; motor içerisinde bulunan kam ve krank milinin birbirine eş değer bir şekilde dönüş gerçekleştirmesi ve motor silindirlerinin her birinin doğru zamanda ateşlenmesi açısından motor içerisindeki dahili bileşenlerden birisidir. Bu kayış sayesinde motor devridaim ve gergi rulmanı ile birleşerek triger seti elde edilir.

 

Triger Seti Ne Kadar Süre Kullanılır?

Triger seti bahsedildiği şekilde içerisinde kayış, devridaim rulmanı ve gergi rulmanı gibi bir üçlü sayesinde elde edilir. Bu üçlü içerisinde özellikle kayış en fazla yıpranan ve genellikle ısıya bağlı olarak ömrü tükenen bir parçadır. Ancak yine de triger kayışı ömrü birkaç ay ya da senelik bir süreç değil çoğu zaman üreticilere bağlı olarak 4 veya 5 yıl şeklinde ifade edilmektedir.

Aslında bugün profesyoneller tarafından belirtildiği üzere triger kayışı değişimi için net bir tarih belirlemek mümkün değildir. Ama ortalama yılda bir değişimin gerçekleştirilmesi, periyodik bakımlar ve inceleme sonrasında karar verilerek sağlanabilir. Daha çok aracın kullanıldığı bölge, trafiğin durumu, araç kullanıcısının yaklaşımı ve kullanım alışkanlıkları gibi birçok nokta triger kayışı ömrü üzerinde etki oluşturmaktadır.

 

Triger Kayışı Ömrü Kaç Kilometrede Tamamlanır?

Triger kayışı ömrü için belirli bir zaman aralığından bahsetmek yerine aslında daha çok kaç kilometrelik bir kullanım sonrasında değişim yapılmasından bahsetmek doğru olur. Çünkü aracın kalitesi, modeli, aracın kullanıldığı yolun durumu, kullanıcının ne kadar profesyonel veya aracı hor kullandığı gibi birçok faktöre bağlı olarak bu süreç değişebilir. Ancak yine profesyonel kişiler ve otomotiv üreticileri açısından bakıldığında göz önünde bulundurulan triger kayışı kullanım kilometresi bin kilometre arasında görülmektedir.

Özellikle ikinci el bir araç satın alınması durumunda aracın kaç kilometre yapmış olduğu ve ne kadar yorulmuş olduğu göz önünde bulundurularak, triger kayışı kontrolü gerçekleştirilebilir. Temel olarak çok yeni ve temiz bir ikinci el araç satın alınmadığında, hiç risk alınmadan kayış değişimi gerçekleştirilmesi daha sağlıklı bir sonuç oluşturabilir.

 

Triger Kayışı Değişim Fiyatları Ne Kadardır?

İster size ait bir arabada ister satın aldığınız ikinci el bir arabada uzman kontrolü sonrasında veya kullanıcı tecrübesi ile birlikte triger kayışı değiştirme işlemi uygulamak isteyebilirsiniz. Bu değişim işleminde sadece kayışı değiştirme veya tamamen set değiştirme gibi iki farklı işlem gerçekleştirilebilir. Bu noktada kayış veya set değiştirme işlemlerinde fiyatlar farklılık gösterebilir.

Genellikle araçlarda set değişim ihtiyacı çok nadiren ortaya çıkar ve set içerisinde en fazla hasar görmüş değişmesi gereken parça triger kayışı olmaktadır. Kayışın değiştirilmesi noktasında da öncelikle aracın marka ve modeli önemli bir faktör oluşturmaktadır. Tabi bununla birlikte uygulanan işlemdeki işçilik ve servis ücretleri de göz önünde bulundurulursa, rakamlar çok daha net bir şekilde belirlenebilir.

Triger kayışı değiştirme işlemleri sırasında çok önemli ayrıntılardan birisi kayış değişimi ile birlikte devridaim pompasının değiştirilmesi noktasıdır. Birçok kişi bu değişimin yapılmasına yanaşmasa da devridaim pompası içerisinde boşluklar oluşması veya su kaçakları yaşanması gibi noktalar kayış değişimi sonrasında yine farklı sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olabilir.

 

Araba Motor Kayışı (Triger Zinciri) Neden Kopar?

Arabalarda motor triger kayışı veya zinciri kopmasının en büyük nedeni uzun yıllar boyunca kullanılmış olması ve aşınmasıdır. Genellikle motor kayışı koptuğunda motordaki Krank mili, eksantrik mili ve supaplar gibi birçok önemli parçaya da zarar verebilir. Bu yüzden ikinci el araç alanlar sıvı bakımına ek olarak risk almamak için triger setini de değiştirirler.

 

Motor Kayışı Koparsa Ne Olur? Triger Kayışı veya Zinciri Kopması

Motor triger kayışı uzunca yıllar kolay kolay kopmaz . Aracın hor kullanılması değişim sürecini azaltır ancak ne kadar temiz kullanılırsa kullanılsın özellikle ağır bakımda değiştirilmesi gereklidir. Eğer değişim yapılmadıysa ve koptuysa araç çalışmaz çalışır çünkü motorun içindeki dişli parçaları döndüren mekanızma bu parçaya bağlıdır. Bisiklet zinciri gibi düşünebilirsiniz. Pedal hareketlerini tekerleğe bu parça aktarır ve koparda çalışmaz.

 

Triger Kayışı veya Zincirinin Koptuğu Nasıl Anlaşılır?

Triger Kayışı veya triger zincirinin koptuğu eğer bazı markalarda gözle görülür şekilde anlaşılır. Bu parça koptuğunda araç gaz yemez ve çekici ile götürülmesi gerekir. 

 

Araçta Triger Kayışı Kontrolü Nasıl Yapılır?

Her araçta mutlak bir şekilde triger kayışı bulunduğu düşünülebilir. Fakat özellikle günümüzün yeni nesil araçları göz önünde bulunduğunda bazı araçlarda bu kayış yer almamaktadır. Çünkü bazı araç modellerinde kullanım ve sistematik amaca bağlı olarak kayış yerine triger zinciri kullanımı tercih edilmiştir. Bu durumda zincir sisteminin yer alması ile birlikte değişim ve kullanım ömrü ihtiyaçları çok daha farklı olabilir.

 

Sizde bu tür maliyetlere para harcamamak için uzun dönem araç kiralama hizmeti alabilirsiniz.

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır