incir kaşıntısına ne iyi gelir / İncir Sütü Nedir ve Neye İyi Gelir? İncir Sütünün Faydaları ve Zararları Neler?

Incir Kaşıntısına Ne Iyi Gelir

incir kaşıntısına ne iyi gelir

İncir egzaması nedir?

Ham incir veya incir yapraklarının sütü ile temas eden bazı kişilerin derisinde görülen incir dermatitinin (egzaması) görülme sıklığı bahar ve yaz aylarında artıyor. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr.Özlem Ekiz, "İncir egzaması, deri bulgusu olarak vücudun açık olan yerlerinde ve özellikle de incir ağacı dalları veya incir meyvesi veya sütü ile temas eden bölgelerde ilk önce sızlama, güneş yanığı hissi, ağrı ve daha sonra da kaşıntı hissi ortaya çıkar" diyerek, bahçeye veya açık alanlara giderken daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi ve herhangi bir deri lezyonu ortaya çıkması halinde en yakın dermatoloji uzmanına başvurulması gerektiğini belirtti.

LİMON VE KEREVİZ DE AYNI ETKİYİ GÖSTEREBİLİR

İncir dermatitinin genellikle bahar ve yaz aylarının gelmesi ile görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Doç. Dr. Ekiz, incir dermatitinin ham incir veya incir yapraklarının sütü ile temas eden kişilerin derisinde, güneş ışığındaki UVA’nın etkisiyle, furokumarin adlı ışığa duyarlı bir maddenin neden olduğu fototoksik reaksiyona (fitofotodermatit) verilen isim olduğunu söyledi. Ekiz, “Genellikle bahar ve yaz aylarının gelmesiyle görülme sıklığı artar. Sadece incir ile değil, fotoaktif kumarin içeren başka bazı başka bitkiler (limon, kereviz, yaban havucu) ile de benzer semptomlar ortaya çıkabilir” diye konuştu.

DERİDE SIVI DOLU KABARCIKLAR OLUŞUR

İncir dermatitinin nasıl oluştuğuna da değinen Ekiz, “Deri bulgusu olarak vücudun açık olan yerlerinde ve özellikle de incir ağacı dalları veya incir meyvesi veya sütü ile temas eden bölgelerde ilk önce sızlama, güneş yanığı hissi, ağrı ve daha sonra da kaşıntı hissi ortaya çıkar. Sonra da deri lezyonları görülür. Deri lezyonu olarak eritem (kızarıklık), ödem (şişlik), veziküller ve büller dediğimiz içi sıvı dolu kabarcıklar ortaya çıkabilir. Tuhaf çizgiler, yapay şekiller; özellikle kollar, bacaklar ve yüz bölgesi gibi vücudun açık olan yerlerinde sık görülür. Tanı konulmasında hastanın öyküsü (bahçede güneş altında çalışmak, incir veya değişik ot teması) ve tipik deri lezyonlarının varlığı genellikle yeterlidir” şeklinde konuştu.

&#x;ncir egzamas&#x; nedir? - 1

DOĞRU TANI İLE KISA SÜREDE İYİLEŞMEK MÜMKÜN

İncir dermatitinin doğru tanı ve uygun tedavilerle kısa sürede lezyonlarının gerilediğini, fakat iyileşen yerlerde uzun süre devam edebilen hafif bir koyu renk değişikliği kalabildiğini söyleyen Ekiz, tedavi yöntemlerini şöyle anlattı:

“Tedavide ıslak pansumanlar, topikal (cilde sürülen) veya sistemik glukokortikoidler, antihistaminik tarzı ilaçlar kullanılır. Her yıl ilkbaharda, yaz ve sonbaharın başında incire bağlı birçok fitofotodermatit vakaları görülür. Bu vakalar bazen yanlış tanı alabilir ve tedavileri gecikebilir. Bu nedenle hastalar incirin fitofotodermatit yapabileceği konusunda bilinçlendirilmeli, bahçeye veya açık alanlara giderken daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalı, herhangi bir deri lezyonu ortaya çıkması halinde en yakın dermatoloji uzmanına başvurmaları söylenmelidir.”

İncir Alerji Yaparmı, İncir Alerjisi Neden Olur, Nasıl Geçer?

İncir; kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ve sodyum mineralleri ile A vitamini, D vitamini, C vitamini, B12 ve B16 vitaminlerinden oluşan vitamin ve mineral deposu harika bir meyvedir. İncirin geçmişi M.Ö yılına kadar uzanır. Bu kadar faydalı bir meyve maalesef bazı kişilerde alerjiye neden olabilmektedir. İncir alerjisi taze veya kuru incir yedikten sonra meydana gelebileceği gibi, incir ağaçlarının polenini teneffüs etmekle yahut incire dokunmakla da alerjik reaksiyon görülebilir.

İncir alerjisi incirde bulunan bir proteini bağışıklık sistemimizin yanlışlıkla düşman olarak algılaması ve onunla savaşmasıyla ortaya çıkar.

Bağışıklık sistemimizin bu mücadelesi sonucunda kişide incir alerjisi belirtileri baş gösterir.

İncir alerjisi belirtileri

  1. Hapşırma
  2. Öksürme
  3. Boğaz ağrısı
  4. Burun tıkanıklığı
  5. Baş ağrısı
  6. Eller, ayaklar veya yüz şişmesi
  7. Kaşıntı
  8. Deri döküntüleri
  9. Kurdeşen
  10. Karın krampları
  11. Gaz
  12. Karın ağrısı
  13. Astım ve anafilaksi

İncir alerjisi nasıl teşhis ettirilir?

İncir alerjinizin olduğundan şüpheleniyorsanız, üniversite hastanelerinin veya özel hastanelerin alerji bölümüne başvurup alerji testi yaptırabilirsiniz. Deri prick ve kan testiyle incire alerjiniz teşhis edilebilir.

İncir alerjisi tedavisi

* İncirden ve incir içeren her türlü besinden uzak durun.

* İncir belirtilerinin geçmesi için doktor antihistaminik, burun spreyi ve dekonjestan reçete edebilir.

* İncir alerjik reaksiyonu sonucu anaflaktik şok ortaya çıkarsa doktorunuz epinefrin enjeksiyon uygulayabilir.

İncir Kabızlık Yaparmı? Uzman Doktor Cevaplıyor Tıklayınız

Şeftali Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

İncir İshal Veya Gaz Yaparmı Ve Bebeklere Ne Zaman Verilir? Tıklayınız

Muz Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

Domates Alerjisi Belirtileri, Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

Çekirdek Alerjisi - Belirtileri, Teşhisi Ve Tedavisi Tıklayınız

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası