bitlis kaza son dakika / Bitlis'te feci kaza! 2 ölü, 2 yaralı! - İhlas Haber Ajansı

Bitlis Kaza Son Dakika

bitlis kaza son dakika

Anasayfa

Bitlis’te otomobil dereye uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Bitlis'in Mutki ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin dereye uçması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi ağır yaralandı.

TİGRİS HABER - Kaza, saat sıralarında Mutki ilçesine bağlı Açıkalan köyü mevkisinde meydana geldi. Sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen Tofaş marka otomobil, bilinmeyen bir sebepten dolayı sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Meydana gelen trafik kazasında araç sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan B.G. (15) ve A.G. (13) ağır yaralandı. Dereye uçan araçtaki yaralılar sağlık ve kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak tedavileri yapılmak üzere Tatvan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT

Son Dakika Bitlis Haberleri

  • Bitlis'te hayvan yüklü tır devrildi: 1 ölü, 1 yaralıBitlis'te hayvan yüklü tır devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

    Bitlis-Baykan Karayolu üzerindeki Buzlupınar mevkiinde meydana gelen kazada, hayvan yüklü tır devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de yaralandı. Tırın dorsesinde bulunan hayvanların bir kısmı telef oldu.

  • Bitlis'te Küçükbaş Hayvan Yüklü Tır Devrildi: 1 Ölü, 1 YaralıBitlis'te Küçükbaş Hayvan Yüklü Tır Devrildi: 1 Ölü, 1 Yaralı

    Bitlis-Diyarbakır kara yolunun Buzlupınar mevkisinde küçükbaş hayvan yüklü tırın devrilmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Olay yerine AFAD, Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada çok sayıda hayvan da telef oldu. AFAD ekiplerinin diğer hayvanları çıkarmasının ardından tır, çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

  • Bitlis'te TIR kazası: Sürücü hayatını kaybetti, kurbanlık koyun öldüBitlis'te TIR kazası: Sürücü hayatını kaybetti, kurbanlık koyun öldü

    Bitlis'in Buzlupınar mevkinde meydana gelen TIR kazasında sürücü hayatını kaybetti ve taşınan kurbanlık koyundan 'si öldü. Kazanın ardından sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • DünDün Ahlat'ta fırtına sonrası dev hortumAhlat'ta fırtına sonrası dev hortum

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde fırtına sonrası oluşan dev hortum, akşam saatlerinde cep telefonu kamerasına yansıdı. Alakır köyünde meydana gelen olayda, köylüler tarafından kaydedilen görüntülerde hortumun metrelerce yükseklikte olduğu görüldü. dakika süren hortum korkuya neden oldu.

  • Haz Ahlat'ta fırtına sonrası dev hortum cep telefonu kamerasına yansıdıAhlat'ta fırtına sonrası dev hortum cep telefonu kamerasına yansıdı

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde fırtına sonrası oluşan ve metrelerce yükseklikte aniden ortaya çıkan hortum, Alakır Köyü'nde korkulu anlara neden oldu. Köylüler tarafından cep telefonuna kaydedilen görüntülerde hortumun yüksekliği net bir şekilde görüldü. Hortumun dakika sürmesiyle birlikte fırtınanın dinmesiyle dağıldığı belirtildi.

  • Haz Bitlis'te öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldıBitlis'te öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı

    Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Yunus Ensari Ortaokulu öğrencisi Yusuf Arda Akyürek, LGS kapsamında tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı. Akyürek, öğrenci arasında tek olarak tam puan alan öğrenci oldu. Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, Akyürek'i başarısından dolayı tebrik etti. Akyürek, başarısında emeği geçen ailesine, öğretmenlerine ve okul müdürüne teşekkür etti. Başarısını 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 8. sınıf arkadaşlarına hediye ettiğini söyledi.

  • Haz Ahlat'ta Şehitler Anısına İlkokul Öğrencileri Arasında Futbol Turnuvası DüzenlendiAhlat'ta Şehitler Anısına İlkokul Öğrencileri Arasında Futbol Turnuvası Düzenlendi

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Ahlat Kaymakamlığı proje birimi tarafından hazırlanan 'Anılarınız Yaşayacak' projesi kapsamında düzenlenen futbol turnuvasına 6 ilkokul takımı katıldı. Fatih İlkokulu birinci, Yunus Ensari İlkokulu ikinci, Bayındır İlkokulu ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Batuhan Bingöl ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ahlat Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mürsel Ardıç, turnuvada emeği geçen herkese teşekkür etti.

  • Haz Bitlis'te Yeni Otogar ve Millet Bahçesi Yapımı Devam EdiyorBitlis'te Yeni Otogar ve Millet Bahçesi Yapımı Devam Ediyor

    Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis-Tatvan Şehirlerarası Otobüs Terminali ve millet bahçesi yapımı hakkında incelemelerde bulundu. Otogarın ekim ayına kadar hizmete sunulacağını belirten Tanğlay, 18 peron, 16 ofis, kafeteryalar, mescit, restoran ve etkinlik alanları bulunacağını söyledi. Millet bahçesi ise yürüyüş yolları, oyun parkı, futbol ve basketbol sahaları, etkinlik ve oturma alanları ile gençlik merkezi içerecek. Birinci etabı ağustosta, diğer etabı ise ekim veya kasımda hizmete açılacak.

  • Haz Bitlis'te 2 Bin Öğrenci Üniversiteden Mezun OlduBitlis'te 2 Bin Öğrenci Üniversiteden Mezun Oldu

    Bitlis Eren Üniversitesi, 2 Bin öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi. Törene Bitlis Valisi Oktay Çağatay, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Emniyet Müdürü Celal Özcan, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Eren Holding Temsilcisi Metin Kazaz, kurum amirleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Mezuniyet töreninde konuşan Elmastaş, üniversitenin 16 yıllık bir geçmişi olduğunu ve öğrenci sayısının hızla arttığını belirtti. Vali Çağatay ise pandemi ve depremler nedeniyle üniversitelerdeki eğitimin istenilen seviyede olmadığını ifade etti.

  • Haz Bitlis Eren Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni DüzenlendiBitlis Eren Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

    Bitlis Eren Üniversitesi, eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Törene Bitlis Valisi, üniversite rektörü, Cumhuriyet Başsavcısı, Emniyet Müdürü, Bitlis Belediye Başkanı, Eren Holding Temsilcisi, kurum amirleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Törende Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretim üyesi ve öğrencilerin fotoğrafları yer aldı. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler anı belgelerini aldı.

  • Haz Bitlis Eren Üniversitesi'nde 2 bin öğrenci mezun olduBitlis Eren Üniversitesi'nde 2 bin öğrenci mezun oldu

    Bitlis Eren Üniversitesi'nde 2 bin öğrencinin mezuniyeti için tören düzenlendi. Törende, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden akademisyen ve öğrencilerin fotoğraflarıyla kortej yürüyüşü yapıldı. Bitlis Valisi Oktay Çağatay, üniversitelerin akademik anlamda istenilen eğitimleri yüz yüze sergileyemediğini söyledi. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise geleceğin teminatı gençleri mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

  • Haz 25 Basın Meslek Örgütü, Gazeteci Sinan Aygül'ün Saldırısını Kınadı25 Basın Meslek Örgütü, Gazeteci Sinan Aygül'ün Saldırısını Kınadı

    Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı gazeteci Sinan Aygül'ün saldırıya uğramasına ilişkin 25 basın meslek örgütü, yazılı bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada, tutuklamalar memnuniyetle karşılanırken, yetkililerin kapsamlı bir soruşturma yürütmesi ve tüm sorumluların hesap vermesi istendi. Aygül, daha önce de eleştirel haberciliği nedeniyle hedef gösterilmiş, ölüm tehditleri almış ve hukuk yoluyla tacize maruz kalmıştı.

  • Haz Nemrut'a giden piknikçilere ayı uyarısıNemrut'a giden piknikçilere ayı uyarısı

    Bitlis Eren Üniversitesi'nde görev yapan doğa gözlemcisi Cihan Önen, Nemrut Krater Gölü'ne giden piknikçilere ayılar konusunda uyarıda bulundu. Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan boz ayıların kış uykusundan uyanmasıyla birlikte mangal ve çöp kokusu nedeniyle daha fazla insanlara görünür hale geldiğini belirten Önen, vatandaşların ayılarla oynamalarının son derece tehlikeli olduğunu söyledi. Ayıların doğal ortamlarında insanlarla bir arada olmasının tehlike oluşturabileceğine dikkat çekti.

  • Haz Bitlis'te Otomobil Kazası: 4'ü Çocuk 8 Kişi YaralandıBitlis'te Otomobil Kazası: 4'ü Çocuk 8 Kişi Yaralandı

    Bitlis-Diyarbakır yolu üzerindeki Sanayi Sitesi yakınında meydana gelen kazada, 2 otomobil çarpıştı. Kazada, 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

  • Haz Bitlis'te Otomobil Kazası: 4'ü Çocuk 8 Kişi YaralandıBitlis'te Otomobil Kazası: 4'ü Çocuk 8 Kişi Yaralandı

    Bitlis'in il merkezinde iki otomobilin çarpışması sonucu 4'ü çocuk 8 kişi yaralandı. Kaza yerine Acil Sağlık, AFAD ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Haz Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül'den Tatvan Belediyesi'ne tepkiBitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül'den Tatvan Belediyesi'ne tepki

    Bitlis'te Tatvan Belediye Başkanı'nın korumaları tarafından saldırıya uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi'nin bazı taşınmaz malların satışında usulsüzlüklere ilişkin 5 Haziran'da Twitter hesabından yaptığı paylaşımı alıntılayarak bugün bir açıklama yaptı. Aygül, yaptığı paylaşımda söz konusu ihalenin bugün iptal edildiğini kaydetti.

  • Haz Saldırıya Uğrayan Gazeteci Sinan Aygül: 'Tatvan Belediyesi Söz Konusu İhaleyi İptal Etti'Saldırıya Uğrayan Gazeteci Sinan Aygül: "Tatvan Belediyesi Söz Konusu İhaleyi İptal Etti"

    Bitlis’te Tatvan Belediye Başkanı’nın korumaları tarafından saldırıya uğrayan Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Aygül, saldırıya uğramasına neden olan ihalenin bugün iptal edildiğini belirterek, "Bahsettiğimiz taşınmazın ihalesi yapılmıştı ve satılmıştı, bir firma bunu almıştı. Bugün, tek taraflı bir şekilde belediye kararıyla bu ihale iptal edildi. Bu, tam olarak şunu gösteriyor aslında; ben bu şartları eleştiriyordum, böyle olmaması gerektiğini söylüyordum, ama ısrarla bu ihale yapılmıştı. Mademki doğruysa o halde neden iptal etiniz diye sormak gerekiyor kendilerine. Buradan alabileceğimiz tek cevap da şudur; demek ki yaptığımız haberler ve ortaya atılan iddialar ve savunduğumuz şeyler doğruymuş" dedi.

  • Haz Bitlis'te İnşaatta Toprak Kayması: 2 YaralıBitlis'te İnşaatta Toprak Kayması: 2 Yaralı

    Bitlis merkezde bir inşaatta meydana toprak kaymasında 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler tarafından yaralılar hastaneye kaldırıldı. İnşaat alanında inceleme yapılacağı bildirildi.

  • Haz Bitlis'te İnşaat Kazası: 2 İşçi YaralandıBitlis'te İnşaat Kazası: 2 İşçi Yaralandı

    Bitlis'te bir binanın inşaatında meydana gelen toprak kayması sonucu yıkılan tahta kalıpların altında kalan 2 işçi yaralandı. Olay yerine sevk edilen ekiplerin yardımıyla yaralılar hastaneye kaldırıldı.

  • Haz Bitlis'te inşaatta toprak kayması: 2 yaralıBitlis'te inşaatta toprak kayması: 2 yaralı

    Bitlis merkezde bulunan bir inşaatta meydana gelen toprak kayması sonucu Oktay Ballıoğlu ve Enes Mişıh adlı inşaat işçileri yaralandı. İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri ile vatandaşların desteğiyle yaralılar Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerinde inceleme yapan zabıta ve itfaiye ekipleri, polis ekipleri de önlem aldı. İnşaat alanında detaylı inceleme yapılacağı bildirildi.

  • Haz Kılıçdaroğlu, darp edilen gazeteci Sinan Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiKılıçdaroğlu, darp edilen gazeteci Sinan Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti

    Bitlis'te yolsuzluk ve arazi satışları haberleri yapan gazeteci Sinan Aygül, saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aygül'ü arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti ve hukuki desteğe hazır olduğunu söyledi.

  • Haz CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan darbedilen gazeteci Aygül'e geçmiş olsun telefonuCHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan darbedilen gazeteci Aygül'e geçmiş olsun telefonu

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bitlis'in Tatvan ilçesinde darbedilen gazeteci Sinan Aygül'e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

  • Haz Kılıçdaroğlu, darbedilen gazeteci ile görüştüKılıçdaroğlu, darbedilen gazeteci ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bitlis'te darbedilen gazeteci Sinan Aygül ile telefonda görüştü.

  • Haz Jandarma'dan engelsiz yaşam merkezine 'Babalar Günü' ziyaretiJandarma'dan engelsiz yaşam merkezine 'Babalar Günü' ziyareti

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personelleri yaşlı ve engelli babaların gününü kutladı.

  • Haz BİGACEM Başkanı Aygül'e saldırıya ilişkin 1'i polis 2 kişi gözaltına alındıBİGACEM Başkanı Aygül'e saldırıya ilişkin 1'i polis 2 kişi gözaltına alındı

    Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül, uğradığı saldırı sonucu yaralandı.

  • Haz Tatvan'da gazeteciye saldırı: Polis memuru ve belediye çalışanı gözaltına alındıTatvan'da gazeteciye saldırı: Polis memuru ve belediye çalışanı gözaltına alındı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül'ün darbedildiği kavgayla ilgili polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı gözaltına alındı. Olayın şahıslar arasında yaşanan tasvip etmedikleri bir tartışmadan kaynaklandığı belirtilirken, belediye personeli de açığa alındı. Gözaltına alınan polis memuru E.K. de görevden uzaklaştırıldı.

  • Haz Tatvan Belediye Başkanı Geylani, yerel gazeteciye yapılan saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladıTatvan Belediye Başkanı Geylani, yerel gazeteciye yapılan saldırıyla ilgisi olmadığını açıkladı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde yerel gazeteci Sinan Aygül'ün, belediye çalışanı Y.B. tarafından dakikalarca yumrukla darbedilmesi ve araya girmek isteyen vatandaş ve esnafın da polis memuru E.K. tarafından silah gösterilip, itilerek engellenmesine ilişkin Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Geylani, olayla ilgisi olmadığını belirterek, belediye personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve gazeteci Aygül'e geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Başkan yardımcılarını Aygül'ü hastanede ziyaret etmek için yönlendirdiğini ve olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Haz Tatvan'da gazeteciye saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldıTatvan'da gazeteciye saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı

    Bitlis Valiliği, Tatvan ilçesinde gazeteci Sinan Aygül'ün darbedildiği kavgayla ilgili bir polis memuru ile Tatvan Belediyesi çalışanı hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Polis memuru görevden uzaklaştırıldı ve soruşturma titizlikle yürütülecek.

  • Haz Bitlis Balı Londra'da Altın Bal Ödülü AldıBitlis Balı Londra'da Altın Bal Ödülü Aldı

    Bitlisli arıcı Serdar Ersan'ın ürettiği bal, Londra'da düzenlenen Uluslararası Bal Yarışması'nda 'Altın Bal' ödülüne layık görüldü. Bitlis balı, yüksek rakımlı ve zengin bitki örtüsüne sahip yaylalarda doğal olarak üretiliyor. Bitlis'te arıcılık ve bal üretimi çok eskilere dayanıyor ve Bitlis balı, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından büyük bir şöhrete sahip.

  • Haz Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Ahlat Temsilciliği açıldıTatvan Ticaret ve Sanayi Odası Ahlat Temsilciliği açıldı

    Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Ahlat Temsilciliği hizmete açıldı. Açılış törenine Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Tatvan TSO Başkanı Bilal Adabağ ve diğer davetliler katıldı. Tatvan TSO Başkanı Bilal Adabağ, Avrupa standartlarında temsilcilik açmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti ve temsilcilik ofisinin haftanın beş günü açık olacağını belirtti. Ayrıca Adilcevaz'daki üyelerin de buradan hizmet alabileceği vurgulandı.

  • Haz Deprem Bölgesinde Görev Yapan Ekiplere Teşekkür Belgeleri VerildiDeprem Bölgesinde Görev Yapan Ekiplere Teşekkür Belgeleri Verildi

    Bitlis'ten, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde görevlendirilen arama kurtarma ekiplerine teşekkür belgesi verildi. Belge töreninde konuşan AFAD İl Müdürü Erdal Tunçtan, deprem bölgesinde görev yapan ekiplere teşekkür ederek, birlikte çalıştıkları süre boyunca onlarca insanın hayatını kurtardıklarını belirtti. Vali Oktay Çağatay'ın hazırlattığı belgeler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerden oluşan ekiplere takdim edildi.

  • Haz Bitlis Balı Dünya Birincisi OlduBitlis Balı Dünya Birincisi Oldu

    Bitlis balı, Londra Uluslararası Bal Yarışmaları'nda bütün testleri başarı ile geçerek 'Altın Bal' ödülü ile dünya birinciliği elde etti. Yaklaşık ülkeden arıcının katıldığı değerlendirmede, Bitlis balının dünya birincisi seçilmesi, kentteki arıcılara büyük mutluluk yaşattı. Ürettiği balları laboratuvarlardaki testlerden başarıyla geçen ve jüri üyelerinin verdiği puanlarla Londra Uluslararası Bal Yarışmasında birincilik elde eden Bitlisli balcı Serdar Nevzat Ersan, ödülünü ise ilerleyen günlerde alacak.

  • Haz Vangölü Aktivistleri Derneği, okulda 15 bin öğrenciye çevre eğitimi verdiVangölü Aktivistleri Derneği, okulda 15 bin öğrenciye çevre eğitimi verdi

    Van Gölü'nün gelecek nesillere daha temiz bırakılması için çalışma yürüten Vangölü Aktivistleri Derneği, Van ve Bitlis'teki okulda yaklaşık 15 bin öğrenciye çevre temizliği konusunda eğitim verdi. Dernek üyeleri, Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı kapsamında öğrencilere çevre bilincini, hayvan ve doğa sevgisini aşılamaya çalıştı. Dernek Kurucu Başkanı Erdoğan Özel, Van Gölü'nün gelecek kuşaklara daha temiz ve mavi kalması için çalıştıklarını belirterek, okullardaki eğitimlerle farkındalık oluşturduklarını ve Van Gölü'nün korunması için tedbir aldıklarını söyledi.

  • Haz Sütey Yaylası ve Süphan Dağı bahar çiçekleriyle renkleniyorSütey Yaylası ve Süphan Dağı bahar çiçekleriyle renkleniyor

    Bitlis'in Ahlat ve Adilcevaz ilçeleri sınırları içinde bulunan Sütey Yaylası'nın karlı Süphan Dağı ile bütünleşen manzarası doğa gezginlerini ve doğa fotoğrafçılarını cezbediyor. Yüksek rakımından dolayı bahar mevsiminin geç geldiği yaylada, rengarenk bahar çiçekleri açıyor. Zengin bir bitki örtüsüne sahip olan ve içinde bulundurduğu Cil Gölü ile birlikte birçok kuş türüne de ev sahipliği yapan Sütey Yaylası, özellikle doğa fotoğrafçılarının akınına uğruyor.

  • Haz Bitlis'te Alkollü Sürücü Aracında Bomba Olduğunu İddia EttiBitlis'te Alkollü Sürücü Aracında Bomba Olduğunu İddia Etti

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde alkollü sürücü ekipleri alarma geçirdi. Aracında bomba olduğunu öne sürün sürücü nedeniyle ekipler yolu kapatıp arama yaptı. Araçta bomba olmadığı tespit edilirken sürücü gözaltına alındı.

  • Haz Tatvan'da alkollü sürücü ekipleri alarma geçirdi: Yol kapatıldı, uzun kuyruklar oluştuTatvan'da alkollü sürücü ekipleri alarma geçirdi: Yol kapatıldı, uzun kuyruklar oluştu

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde yol uygulamasına takılan alkollü bir sürücü ekipleri alarma geçirdi. Sürücü, aracında bomba olduğunu öne sürdü ve yol trafiğe kapatıldı. Yapılan arama sonucunda araçta bomba olmadığı tespit edilirken, sürücünün yüksek promil alkollü olduğu belirlendi. Alkollü sürücü işlem yapılmak üzere gözaltına alınırken, trafiğe kapatılan yol yeniden açıldı.

  • Haz Bitlis'te Hacı Adayları UğurlandıBitlis'te Hacı Adayları Uğurlandı

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Bitlis'in Tatvan ilçesinde uğurlama programı düzenlendi. Tatvan Müftüsü Zahit Demirel, 23 hacı adayını kutsal topraklara uğurladıklarını söyledi. Hacı adayları dualarla uğurlandı.

  • Haz Tatvan'da Kadınlar Tarafından Yürütülen Çiçeklendirme ÇalışmalarıTatvan'da Kadınlar Tarafından Yürütülen Çiçeklendirme Çalışmaları

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Tatvan Belediyesi tarafından yürütülen çiçeklendirme çalışmaları kadın işçiler tarafından gerçekleştiriliyor. Kent estetiğini ön plana çıkarmak ve vatandaşların daha ferah bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki refüjlerde mevsimlik çiçek ekimiyle devam ediyor. Peyzaj yetkilisi Azad Çağan, kadın işçilerin yoğunlukta olduğunu belirterek, şehrin güzelleştirilmesinde emek veren kadınlarla birlikte çalıştıklarını söyledi.

  • Haz Bitlis'te Bin Öğrenci Karne Heyecanı YaşadıBitlis'te Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

    Bitlis'te eğitim öğretim yılını tamamlayan bin öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi. Çocuklar Gülsün Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından oluşturulan kütüphanenin açılışı da yapıldı. Açılışta Bitlisli şehitlerin isimlerinin verildiği kütüphaneye gelen öğrenciler, şehitlerin rütbelerini, isimlerini ve şehit oldukları yerleri söyledi. Vali Oktay Çağatay, Bitlis Şehitler Kütüphanesi'nin açılışını yaptıktan sonra öğrencilere karnelerini dağıttı ve üniversite sınavına girecek olanlara başarı dileğinde bulundu.

  • Haz Tatvan'da Hacı Adayları İçin Uğurlama Programı DüzenlendiTatvan'da Hacı Adayları İçin Uğurlama Programı Düzenlendi

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi. Kurada isimleri çıkan hacı adayları için Tatvan İbadullah Camii'nde uğurlama programı düzenlendi. Programda bilgilendirmeler yapıp hacı adaylarına gül takdiminde bulunan Tatvan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, yaptığı konuşmanın ardından hacı adaylarını uğurladı. Uğurlama programına Müftü Demirel'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Haz Süphan Dağı'na Yerli ve Yabancı Dağcılardan Yoğun İlgiSüphan Dağı'na Yerli ve Yabancı Dağcılardan Yoğun İlgi

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesi sınırlarında bulunan rakımlı Süphan Dağı'na yerli ve yabancı dağcıların tırmanışı devam ediyor. İran'dan gelen 4 kişinin de aralarında bulunduğu 15 dağcı, zirveye tırmanarak Türk bayrağı ve 'Van Gölü kirlenmesin mavi kalsın' pankartı açtılar. Bazid Dağcılık Kulübü Başkanı Cuma Saltık, yerli ve yabancı dağcıların Süphan Dağı'na meraklı olduklarını ve ayda ortalama ondan fazla tırmanış gerçekleştirdiklerini belirtti.

  • Haz Bitlis'ten ilk hac kafilesi dualarla uğurlandıBitlis'ten ilk hac kafilesi dualarla uğurlandı

    Bitlis Müftülüğü bahçesinde düzenlenen uğurlama töreniyle kişilik ilk hac kafilesi kutsal topraklara uğurlandı. İl Müftüsü Mehmet Faysal Geylani, hacı adaylarının zorlu bir sefere çıktığını belirterek ibadetlerinin kabul olmasını diledi. Hava şartları nedeniyle program Hacı Mehmet Şirin Camisi'nde devam etti.

  • Haz Adilcevaz'da Hacı Adayları Kutsal Topraklara UğurlandıAdilcevaz'da Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen organizasyonla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi. Şerefiye Camii'nde gerçekleştirilen programda İlçe Müftüsü Erkan Karaca, 40 hacı adayının isimlerinin yıllardır yazıldığını belirterek, gururla kutsal topraklara uğurlandıklarını söyledi. Kaymakam İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve çok sayıda vatandaş da programa katıldı.

  • Haz Bitlis'te Hacı Adayları İçin Uğurlama Programı DüzenlendiBitlis'te Hacı Adayları İçin Uğurlama Programı Düzenlendi

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi. Kurada isimleri çıkan hacı adayları için Şerefiye Camii'nde uğurlama programı düzenlendi. Programa Kaymakam İsmail Demir, Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  • Haz Boz ayı ağaç dalındaki ekmeği böyle kaptıBoz ayı ağaç dalındaki ekmeği böyle kaptı

    Bitlis'te bulunan Nemrut Krater Gölü'nde yaşayan boz ayının bir hayvan sever tarafından ağacın dalına bırakılan ekmeği kapması cep telefonu kamerasına yansıdı. Hayvan sever Asım Araboğa, yanına götürdüğü ekmekleri Nemrut Krater Gölü'ndeki ormanlık alanda yaşayan ayıların beslenmesi için ağaç dallarına bıraktı. Ayı, ağaç dalına uzanarak bırakılan ekmeği alıp ormanın içine doğru gitti.

  • Haz Bitlis'te Boz Ayılar Nemrut Krater Gölü'nde Yaşamlarını SürdürüyorBitlis'te Boz Ayılar Nemrut Krater Gölü'nde Yaşamlarını Sürdürüyor

    Bitlis'in Nemrut Krater Gölü'nde yaşayan boz ayı, hayvansever Asım Araboğa tarafından ağacın dalına bırakılan ekmeği kaparken cep telefonu kamerasına yansıdı. Araboğa, Nemrut Dağı'nda yaşayan ayıların beslenmesine yardımcı olmak için yanında yiyecekler götürüyor. Nemrut Krater Gölü, zengin florası ve doğal güzellikleriyle birçok canlıya ev sahipliği yapıyor.

  • Haz Bitlis Kitap Fuarı SonuçlandıBitlis Kitap Fuarı Sonuçlandı

    BETAV tarafından düzenlenen Bitlis Kitap Fuarı, 50 yazar, gazeteci, akademisyen ve sanatçının katılımıyla gerçekleşti. Fuarda söyleşiler, imza günleri, konserler, çocuk tiyatrosu ve açık hava sineması etkinlikleri düzenlendi. Bitlis'in tarihi, tarımı, balcılığı ve iklimi de konuşuldu. Fuar, Grup Arafane konseriyle sona erdi. Tenör Aykut Yılmaz ve piyanist Şenay Yılmaz Tarihi İhlasiye Medresesi'nde verdiği konserde dinleyicileri arya ve napoliten ile buluşturdu. Çocuk resim atölyesi, çocuk tiyatroları ve çocuk drama etkinlikleri binlerce Bitlisli çocukla buluştu.

  • Haz Tatvan'da Öğretmenler Arası Voleybol ve Futbol Turnuvaları TamamlandıTatvan'da Öğretmenler Arası Voleybol ve Futbol Turnuvaları Tamamlandı

    Bitlis'in Tatvan ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmenler arası voleybol ve futbol turnuvaları sona erdi. 29 takımın katıldığı futbol turnuvasında şampiyonluğu Hüseyin Çelik Anadolu Lisesi kazanırken, voleybol turnuvasında şampiyonluğu Selahaddin Eyyubi Ortaokulu elde etti. Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, final müsabakalarını izleyerek dereceye giren takımlara kupalarını takdim etti ve turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

  • Haz Bitlis'te Demircilik Yapan Usta, İstiridye Mantarı ÜretiyorBitlis'te Demircilik Yapan Usta, İstiridye Mantarı Üretiyor

    Bitlis'te 40 yıldır demirci ustalığı yapan Hasan Şirvan, iş yerinin çatı katında oluşturduğu 30 metrekarelik alanda hobi olarak istiridye mantarı üretiyor. Şirvan, her üretimde yaklaşık ile kilo arasında ürün alıyor ve ilerleyen zamanlarda ticaretini yapmayı planlıyor.

  • Haz Demirci ustası hobi olarak istiridye mantarı üretiyorDemirci ustası hobi olarak istiridye mantarı üretiyor

    Bitlis'te 40 yıldır demirci ustalığı yapan Hasan Şirvan, iş yerinin çatı katında oluşturduğu 30 metrekarelik alanda hobi olarak istiridye mantarı üretiyor. Kendi imkanıyla kurduğu iklimlendirme, havalandırma ve nemlendirici sistemlerle 3 aylık sürede kilo istiridye mantarı yetiştirdiğini ifade eden Şirvan, ilerleyen zamanlarda Bitlis Tarım ve Orman Müdürlüğünün destek vermesi durumunda bu işin ticaretini yapabileceğini söyledi.

  • Bitlis ilinin merkezi olan şehirdir. Merkez ilçeye bağlı 3 bucak vardır. Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Bitlis'i, güneyden Siirt, batıdan Muş, kuzeyden Ağrı illeri ve doğudan Van Gölü çevreler. Bitlis, Kaleleri ve İslam eserleriyle önemli bir ildir.

    yüzyılda çevresindeki Tatvan, Ahlat, Muş, Bulanık ve Hınıs nahiyeleri kendisine bağlı olan bir Osmanlı Vilayeti iken daha sonraları Muş Sancağına bağlı bir kaza olarak yüzyılın ortalarına kadar gelmiştir. 'da Siirt, Muş, Genç, Bitlis merkez sancaklarının bağlı olduğu 4 sancak, 19 kaza, 8 nahiye ve köyden oluşan bir vilayet olan Bitlis yılında yeni bir düzenlemeyle ikinci sınıf vilayet olmuş, 'da Muş vilayetine bağlı bir kaza haline getirilmiştir. 6 yıl ilçe olarak yönetilen Bitlis, 25 Aralık tarih ve sayılı Kanunla tekrar il haline getirilmiştir. 4 Ocak tarihinde yürürlüğe giren bu kanunla Bitlis, Mutki, Ahlat, Hizan ve Kotum ilçelerinden müteşekkil Bitlis Vilayeti kurulmuştur. Bu kanundan kısa bir süre sonra ilçe merkezi Kotum'dan Tatvan'a nakledilmiştir. Ahlat'a bağlı bir bucak merkezi olan Adilcevaz ilçe haline getirilmiş, 1 Mart yılında son idari şeklini almış iken, tarihinde sayılı kanunla Güroymak Bucağının da ilçe haline gelmesiyle ilimiz bugünkü idari yapısına kavuşmuştur.

    İl Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki ve Tatvan olmak üzere 6 ilçesi vardır.

    Bitlis merkez ilçe ve bağlı ilçelerinde birer belediye teşkilatı, il merkezine bağlı Yolalan, Adilcevaz ilçesine bağlı Aydınlar, Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla, Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı ve Günkırı, Hizan ilçesine bağlı Kolludere ile Mutki ilçesine bağlı Kavakbaşı ve Koyunlu beldelerinde birer belediye teşkilatı olmak üzere toplam 15 yerleşim merkezinde belediye teşkilatı bulunmaktadır.

    Yüzölçümü: Bitlis İlinin genel olarak yüzölçümü km2 dir. Bu rakama Bitlis İli sınırları içerisinde kalan Van Gölünün km2' lik kısmı da dahil edildiği takdirde toplam olarak İlin yüzölçümü km2 olmaktadır.

    Nüfus: yılı genel nüfus sayımına göre nüfusa sahip olan Bitlis İlimiz; 6 İlçe ( Adilcevaz, Ahlat, Güroymak, Hizan, Mutki, Tatvan ), 8 Belde, Köy ve Mezra' dan oluşur.

    seafoodplus.info

    BİTLİS İSMİNİN KAYNAĞI

    Gerek Makdis'i gerekse Şerefname'nin yazarı tarihçi Sultan Şerefeddin biri Romanlılar ülkesine diğeri de Farslar'a ait yazdıkları kitaplarda, Büyük İskender için iki boynuzlu İskender diye söz ederler. Çünkü İskender'in alnında boynuz şeklinde iki et parçası vardı. Başka bir açıklamada da, her 32 yıla karn deniyor. Yıldızlarda her 32 yılda bir döndükleri için ve de Alexander (İskender) 32 yıldan fazla yaşadığı için kendisine iki karnlı adam da denmektedir. İki Karnlı Bey ( Alexander ) bu bölgeleri zapt edip Dicle kıyısına eriştiğinde, bu ırmağın berrak suyundan içer, suyun sağlığa yararlı olduğuna kanaat getirir. Oradan Diyarbakır'a gelir. Sonrada Batman kıyısından giderek Kefender Kalesi'ne varır. Fakat Bitlis'ten çıkan sudan içer içmez gözleri ışıkla dolar. Kefender'den Bitlis'e vardığında nehrin iki yatağa ayrıldığını görür. Bunun üzerine önce Avih vadisinden akan sudan içer suyun pek yararlı olmadığını anlar. Fakat Bitlis Kalesi'nin doğusundaki kaynaklardan içince, hemen orada sakin bir uykuya dalar. Bu kaynağın suyundan yedi gün boyunca içer. Kendisinde hiçbir hastalığın kalmadığını görünce hizmetçisi Bidlis'i yanına çağırır, "benim sadık hizmetçim eğer Chasulchas olmak istiyorsan, hazinemden keselerle yeteri kadar altın al ve hemen şuraya bir kale kur. ( Bir kese altın ) Çapakçur' dan döndüğümde bitmiş olsun. Öyle bir kale olmalı ki alınması güç olsun. Bu kaleyi ben bile kuşatsam, almakta zorluk çekeyim."

    Bu emri alan Bidlis, tüm ünlü yapı ustalarını, fen bilimcileri, fizikçileri, mühendisleri kalenin yapım işleriyle görevlendirir. Bidlis, kalenin yapım işi bittikten sonra kaleye taşınır. Çapakçur'un alınışından dönen Alexander, kaleyi kuşatır. Fakat bir türlü kaleyi alamaz. "Hey, seni dinsiz adam. Bana karşımı gelmek istiyorsun?" der. Sonrada kaleye her taraftan saldırı emri verir. Yığınla asker gece gündüz kaleye saldırır. Fakat nafile, sonuç değişmez. Büyük İskender, kaleye kapanmış olan Bidlis'in karşısında çaresiz düşer. Bidlis'e şunları söyler.

    "İşlediğin tüm bu suçlara rağmen seni bağışlıyorum. Çık dışarı." Alexander'in gönderdiği elçileri Bidlis tersyüz eder. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, eski efendisinin ordusunu mancıklarla taşa tutar. Demir oklar yağdırır Alexander'in ordusuna, ordudan çok insan ölür. Savaş bu şekilde 40 gün sürer.

    gün kalenin kayalıklarındaki bir mağaradan eşek arıları bir bulut gibi dışarı çıkarlar. Her bir arı neredeyse bir serçe kadardır. Askerler ve hayvanlar, arılardan kaçmaya başlarlar. Arılar, Alexander'in burun ve kulaklarını sokarak neredeyse öldürürler. Oda çareyi kaçmakta görür. Bu olay Alexander'i oldukça yorar. Muş ovasına doğru geri çekilir.

    İşte tam bu sırada Bidlis, kaleden ayrılarak içinde mücevher olan bir kutu , kalenin anahtarı ve diğer armağanlarla Alexander'a gider. Hediyeleri atının ayakları altına bırakan Bidlis yeri öper. Sonra da hediye kutusunu kendisine sunar. Alexander " Hey, sen kahır olası adam. Neden bunca askerimi öldürdün?" Bidlis hemen yanıt verir; " Efendim, alınması güç bir kale inşa etmemi siz buyurdunuz. Ben de emriniz üzere yaptırdım. Öyle bir kale olmalı ki, Büyük Alexander bile almakta güçlük çeksin." Alexander, Bidlis'i kalenin Valiliğine atar. Bu nedenle kale, Bidlis adını alır. Alexander'in emri ile yaptığı için Fransızlar'ın tarih kitaplarında burası Alexander'in payı tahtı olarak adlandırılmıştır.

    BİTLİSİN NEYİ MEŞHUR

    Bitlis'te Beşminare Hikayesi:

    Rus işgali sırasında Bitlis, bir harabe şehir görüntüsü alır. Düşmanın çekilmesinden sonra savaş esnasında Bitlis' ten kaçan bir baba ve oğul, Bitlis'e dönmek üzere yola çıkarak şehre hakim konumdaki Dideban Dağı eteğine varırlar. Baba, şehirde canlı kalıp kalmadığını öğrenmek için oğlunu şehre gönderir. Bir süre sonra oğul geri döner ve uzaktan babasına şöyle seslenir : " Şehirde yaşama dair hiçbir iz yok; sadece beş tane minare ayakta kalmış." Bunu duyan baba yıkılır ,diz çöker ve şöyle bir ağıt yakarak oğlunu yanına çağırır.

    "Bitlis'te beş minare, beri gel oğlan beri gel.

    Yüreğim dolu yare, beri gel oğlan beri gel."

    Bu ağıt zamanla türkü ve manilere konu olarak günümüze kadar gelir.

    Bitlis Kalesi:

    Bitlis Kalesi Şehir merkezinde sert bir kaya bloğu üzerindedir. Şimdiye kadar bilimsel bir araştırmaya yönelik herhangi bir çalışma yapılmadığı için, içinde barındırdığı tüm esrarıyla ve bütün görkemiyle ayakta durmaktadır.

    Yazılı kaynaklarda; M.Ö. tarihinde Büyük İskender'in komutanlarından Leys Bedlis tarafından yaptırıldığı, çevresinin metre, yüksekliğinin 56 metre ve sur kalınlığının 7 metre olduğu, üstünde muhteşem bir han sarayı ile ev, 1 han, 1 cami, ayrıca aşağı kalede ise, iki başı demir kapılı bir çarşı, bir bedesten ve birkaç yüz evin bulunduğu belirtilmektedir.

    Günümüzde sadece kale mevcut olup, zaman zaman yapılan onarımlarla muhteşem görünümünü korumuştur.

    Bitlis Tütünü:Dünyaca ünlü Virjinya tütününe denk kalitede olan Bitlis tütünü ile ilimizdeki sigara fabrikalarında; filtreli filtresiz Bitlis, Tekel, Best, Kansas, Samsun ve Maltepe sigaraları üretilmektedir. Ayrıca, sarma tütün yöre insanının vazgeçemediği içeceğidir.

    Bitlis Balı:Bitlis, Türkiye' de en çok bal üreten iller arasındadır. Coğrafi konumu itibariyle dağlık ve yayla olması, temiz tabiatı ve çok çeşitli kır çiçekleriyle Bitlis ve yöresi, arıcılık için çok müsait bir konumdadır. Altın sarısı, saf, katkısız Bitlis balı; besleyici, yiyene şifa dağıtan nitelikte olup, misafirlere en güzel ikram, dostlara en güzel Bitlis armağanıdır.

    Büryan Kebabı:Anadolu'nun bazı yerlerinde yapılan tandır kebabından çok farklı bir şekilde yapılan büryan için "Hevur" denilen erkek keçi eti tercih edilir, bulunmadığı taktirde erkek koyun eti kullanılır, kebap ağzı kapalı tandır içinde ateş değmeden kendi buharında pişirilir. Büryanın sıcağı makbuldür. Bunu temin için büryancı uzun müddet sıcaklığını muhafaza eden tandıra soğuyan gövdeleri tandıra indirir ve servis için tandırdan sıcak gövdeleri çıkarır.Büryanla beraber garnitür olarak yaygın bir şekilde yaş üzüm tercih edilir. Evlerde böyle bir kebap olanağı olmadığından, sadece büryancılardan temin edilir. Etteki besleyici maddelerin kaybolmamasından dolayı besin değeri oldukça yüksek ve oldukça lezzetli bir yemek türüdür.

    Bitlisin Tarihi Evleri:Genellikle yüksek bir duvarın sokaktan ayırdığı, dışa kapalı fakat o ölçüde içe doğru özgür ve özgün bir mimari anlayışı yansıtan Bitlis evleri ; düzgün kesme taştan, üzeri düz toprak damlı olarak inşa edilmişlerdir. Dıştan donuk bir mimari özelliği gösteren yapıların taç kapılı girişleri, sanki gerçek gizemin evlerin içinde olduğunu gösterir. Bitlis evleri,bu kapılardan içeri girildiğinde taç döşemeli avlular ve çeşitli meyve ağaçlarının süslediği bahçeleriyle insana açılan ferah bir dünyanın kapıları gibidir.

    Adilcevaz Cevizi:Bitlis yöresinde yetişen kaliteli ceviz çeşitleri içinde önemli bir yeri olan, tanelerinin büyüklüğü ve doyumsuz lezzeti ile Adilcevaz Cevizi, ünü ülkeye yayılmış, uğruna her yıl hasat mevsiminde şenlikler düzenlenen bir yiyeceğimizdir.
    Devamı
    SON DAKİKA

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir