seyrek kahvaltı yerleri / Demode Kahvaltı (@demode_kahvalti) • Instagram photos and videos

Seyrek Kahvaltı Yerleri

seyrek kahvaltı yerleri

Milyonlarca otel arasından en iyi fırsatları keşfedin

Sadece basit bir tıklama ile monash.pw, monash.pw, Expedia gibi en iyi siteler ve daha fazlası üzerinde yer alan milyonlarca seçenek arasında arama yapmanıza yardımcı oluyoruz.

Airbnb Seyrekmonash.pw Seyrekmonash.pw Seyrek

Ve daha fazlası

* Gösterilen gecelik ücret ileriki bir seyahat tarihine göre hesaplanmış olabilir. Tam tutarı görüntülemek için giriş ve çıkış tarihlerinize göre aramanızı daraltın.

Tüm teklifleri görün

&#;zmir’de Günayd&#;n Demenin En Lezzetli 21 Yolu

Birlikte, &#;zmir’in körfez manzaras&#; ve enfes kordon esintisi e&#;li&#;inde bu masals&#; &#;ehri damakta iz b&#;rakan bir kahvalt&#; ile selamlaya ne dersiniz? &#;zmir kahvalt&#; yerleri, bu yaz&#;da sizler için en kaliteli seçenekleriyle bir araya getirildi!

&#;zmir En &#;yi Kahvalt&#; Yerleri

  • Alsancak Dostlar F&#;r&#;n&#;
  • Nirvana Kahvalt&#; Salonu – Çiçekliköy
  • Kumrucu &#;evki
  • Üniversite 2 Unlu Mamulleri
  • Filozof Kahvalt&#;
  • Ay&#;a Bo&#;nak Börekçisi
  • Kaymakç&#; Yo&#;urtçu Hasan
  • Çelebi Unlu Mamuller
  • Moresi Eskiköy – Girit Mutfa&#;&#;
  • Tuzu Biberi Kahvalt&#; Evi
  • Zeynel Ergin Gevrek F&#;r&#;n&#;
  • 80’ler Kahvalt&#;
  • Aktu&#; Köy Kahvalt&#;s&#; – Çiçekliköy
  • Mori Kahvalt&#;
  • Denizalt&#; Cafe & Restaurant
  • Tereci Mavi&#;ehir Kahvalt&#; Salonu
  • Proof Breakfast Brunch
  • Emirgan Süti&#;
  • Asmal&#; Kahvalt&#; Evi
  • Kahvalt&#; Üstad&#;
  • La’dude Art Cafe
izmir kahvalt&#; mekanlar&#;

Ege’nin incisi &#;zmir, ülkemizin gerek do&#;al gerekse kültürel güzellikleri bak&#;m&#;ndan en zengin &#;ehirlerinden birisi olarak bilinir. Benzersiz denizi ve göz al&#;c&#; plajlar&#; ile hem yaz tatillerinde hem de büyük &#;ehir özelli&#;i ile tüm mevsimlerde turistler taraf&#;ndan s&#;kça tercih edilen bölgelerinden &#;zmir, neredeyse her kö&#;esinde yer alan tarihi dokular&#; ile gezginleri büyülemeyi ba&#;ar&#;r. Tüm bu özelliklerinin yan&#;nda zengin ve sa&#;l&#;kl&#; mutfa&#;&#; ile dikkat çeken &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; bak&#;m&#;ndan da ziyaretçilerini mutlu eder.

En iyilerin aras&#;ndan derledi&#;imiz i&#;tah kabartan leziz menüleriyle &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; &#;ehre damga vuran tavsiyeleri bu listede, &#;zmir’de günayd&#;n demeye haz&#;r m&#;s&#;n&#;z?

izmirde nerede kahvalt&#; yap&#;l&#;r

&#;zmir’in En &#;yi 21 Kahvalt&#; Mekan&#;

1) Alsancak Dostlar F&#;r&#;n&#;

&#;zmir’de kahvalt&#; deyince akla gelen ilk yiyecek olan boyoz, yine &#;zmir’in en köklü f&#;r&#;nlar&#;ndan olan Alsancak Dostlar F&#;r&#;n&#;’nda yenir elbette. Enginarl&#;, patl&#;canl&#;, peynirli, çikolatal&#; ve zeytinli gibi birbirinden farkl&#; boyoz çe&#;itlerini her daim taze olarak misafirlerine sunan bu f&#;r&#;n, &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; listelerinde en ba&#;ta gelmeyi ba&#;ar&#;r. Online sipari&#; de verebilirsiniz.

Adres: K&#;br&#;s &#;ehitleri Caddesi No Alsancak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 92 02 – 92 02

Web: monash.pw

2) Nirvana Kahvalt&#; Salonu – Çiçekliköy

&#;zmir’de kahvalt&#; denildi&#;inde gidilmesi gereken yerlerden biri olan Çiçekliköy kahvalt&#; salonlar&#; ile birçok &#;zmirli’nin pazar sabah&#; u&#;rak bölgesi olur. Do&#;al güzellikleri ile nam salm&#;&#; olan bölgede, çimenlik alan&#; ve temiz havas&#; ile gezginleri büyüleyen bu kahvalt&#; salonu, taze ve organik kahvalt&#;l&#;k ürünleri ile bilinir. &#;ehrin gürültüsünden ve karma&#;as&#;ndan s&#;k&#;lan herkesi a&#;&#;rlamay&#; hedefleyen Nirvana Kahvalt&#; Salonu, ba&#;ar&#;l&#; sunumlar&#; ve doyurucu menüsü ile ziyaretçilerini mutlu etmeyi ba&#;ar&#;r. &#;zmir Çiçekliköy kahvalt&#; mekanlar&#;, tavsiye aç&#;s&#;ndan birçok ki&#;inin önerdi&#;i bölgelerden birisi olarak görülür.

Adres: Çiçekli Mahallesi, Çaml&#;k Cd. No, Bornova/&#;zmir

3) Kumrucu &#;evki

&#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; Alsancak civar&#;nda genellikle klasik kahvalt&#;dansa daha h&#;zl&#; tüketilebilir sokak lezzetlerini içerir ve kumru da bunlardan biridir. Kahvalt&#;s&#;n&#; daha sa&#;lam yapmay&#; tercih edenlerin u&#;rak noktas&#; olan Kumrucu &#;evki, konum olarak &#;zmir’in kalbi Alsancak’ta bulunur. Yöresel lezzetleri tatmak isteyenler için birebir olan bu restoran, özel kumru ekme&#;i aras&#;nda ka&#;ar peyniri ve domatesi kömürde pi&#;irerek sunarken, dileyenlere sucuk, salam, sosis ve tur&#;u gibi malzemeler de ekler.

Adres: Ali Çetinkaya Bulvar&#; No:2/B Alsancak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 90 65

4) Üniversite 2 Unlu Mamulleri

&#;zmir’in ö&#;renci merkezi olarak gösterilen Bornova ilçesi, ülkemizin köklü ve kaliteli devlet okullar&#;ndan birisi olan Ege Üniversitesi’ne ev sahipli&#;i yapar. Buras&#; konumu itibar&#;yla kendine has bir popülasyona sahip. Ö&#;renci ve genç kesime yönelik mekanlara sahip bu bölge, h&#;zl&#; kahvalt&#;lar&#;yla da nam salar. Malum derse yeti&#;mek laz&#;m… Uzun y&#;llard&#;r bölgeye hizmet veren Üniversite 2 Unlu Mamulleri,akl&#;n&#;z&#;n alabilece&#;i her çe&#;it po&#;aça ve simit gibi tatl&#; & tuzlu pastane ürünleri ile bilinir. &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; Bornova– Küçükpark semtinde nerelerdir, özellikle fiyatlar&#; uygun bir yer ar&#;yorum diyorsan&#;z Üniversite 2 Unlu Mamulleri’ne yolunuzun dü&#;mesini tavsiye ederiz.

Adres: Sokak No:1 Küçükpark/Bornova, &#;zmir

&#;leti&#;im: 94 31

5) Filozof Kahvalt&#;

&#;zmir kahvalt&#; duraklar&#;nda yeni favorimiz Filozof Bostanl&#;! &#;&#;k ve orijinal tasar&#;ma sahip bir mekanda ev yap&#;m&#; tad&#;nda reçeller, Ege mutfa&#;&#;na yak&#;&#;&#;r taze zeytin ve peynir çe&#;itleri ve bir kahvalt&#;dan bekleyebilece&#;iniz pek çok çe&#;it alternatifle t&#;ka basa doymadan ayr&#;lmayaca&#;&#;n&#;z bir i&#;letme. Dikkat etmeniz gereken bir hususu hemen not edelim, mekana ne kadar erken gelebilirseniz o kadar iyi zira ö&#;len saatlerine do&#;ru kalabal&#;kla&#;abiliyor.

Adres: Bostanl&#; Mahallesi Sokak No: Kar&#;&#;yaka, &#;zmir

&#;leti&#;im:  59 20

6) Ay&#;a Bo&#;nak Börekçisi

Konak kahvalt&#; yerleri aras&#;nda böre&#;iyle me&#;hur bir yer Ay&#;a Bo&#;nak Börekçisi! &#;zmir’in bir di&#;er e&#;siz bölgesi olan Kemeralt&#;’nda yer alan bu restoran, hem Türk hem de Bo&#;nak mutfa&#;&#;n&#;n birle&#;ti&#;i yer olarak görülür. Benzersiz lezzetlerde ve çe&#;itlerde böreklerin sunuldu&#;u bu mekanda, kendine özgü dekoru bir di&#;er dikkat çeken nokta olarak gösterilir. Kahvalt&#; sonras&#; trileçe tatl&#;s&#; da tercih edilen restoran, turistlerin u&#;rak bölgesi olmay&#; ba&#;ar&#;r.

Adres: Anafartalar Caddesi Abac&#;o&#;lu Pasaj&#; Kemeralt&#;/Konak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 15 25

7) Kaymakç&#; Yo&#;urtçu Hasan

&#;ehrin bir di&#;er e&#;siz yemek kültürüne sahip &#;zmir kahvalt&#; mekan&#; olan bu restoran, kahvalt&#;s&#; ile nam salmay&#; ba&#;ar&#;r. Özellikle ball&#; yo&#;urdu dillere destan olan restoran, dileyenlere organik peynir, domates ve kavurmal&#; yumurtal&#; kahvalt&#; da sunar. Özel bal&#; ve yo&#;urdu ile güne dinç ba&#;lamak isteyenlere benzersiz bir lezzet sunan bu mekana mutlaka u&#;ramal&#;s&#;n&#;z. Ball&#; yo&#;urt, kaymakl&#; tereya&#;l&#; bal ve kavurmal&#; yumurta dama&#;&#;n&#;zda &#;enlik etkisi yaratacak.

Adres: Anafartalar Caddesi No Kemeralt&#;/Konak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 00 97

8) Çelebi Unlu Mamuller

&#;zmir’in son dönemde en me&#;hur tatl&#;lar&#;ndan olan orijinal bombay&#; üreten ve ziyaretçilerine e&#;siz bir deneyim ya&#;atan Çelebi Unlu Mamulleri, bu özel yiyece&#;in yan&#; s&#;ra kahvalt&#;l&#;k ürünleri ile de ön plana ç&#;kmay&#; ba&#;ar&#;r. Özellikle sabahlar&#; ufak bir kahvalt&#; sonras&#; enerji patlamas&#; ya&#;amak isteyenlerin u&#;rak mekan&#; olan f&#;r&#;n, yüksek kalorili bir yiyecek olan bombay&#; her daim taze olarak sevenlerine sunmay&#; ba&#;ar&#;r.

Adres: Alsancak Mahallesi K&#;br&#;s &#;ehitleri Caddesi No: /A Alsancak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 33 01

Tarif için: &#;zmir Bombas&#; Tarifi Videolu Anlat&#;m&#; ve Detaylar&#;yla

9) Moresi Eskiköy – Girit Mutfa&#;&#;

&#;zmir’de manzaral&#; kahvalt&#; yerleri ara&#;t&#;rmas&#; yap&#;yorsan&#;z Moresi sizin için güzel bir durak olacakt&#;r. Deniz kenar&#; kahvalt&#; mekanlar&#; aras&#;nda öne ç&#;kan Moresi kahvalt&#;ya deniz havas&#;n&#;n e&#;lik etmesini isteyenler için harika bir seçim!

Gerek konumu itibar&#;yla kordon havas&#;n&#; bar&#;nd&#;rmas&#;, gerekse lezzetli ürünleri ile misafirini mutlu etmesi ile ön plana ç&#;kan bu mekan, &#;ehrin en gözde &#;zmir kahvalt&#; yerleri aras&#;nda gösterilir. Vejetaryen menüsüne de sahip olan restoran, her damak tad&#;na hitap eder. Enfes kordon manzaras&#;na kar&#;&#; kendinizi &#;&#;martabilece&#;iniz kahvalt&#;s&#;nda sahanda tulum eritme, börek, pi&#;i ve omlet çe&#;itleri, do&#;al reçeller ve nazik hizmet sizleri bekliyor olacak, denemeye de&#;er!

Adres: Atatürk Cad. No: /1 Sok. Alsancak, Kordon, &#;zmir

&#;leti&#;im: 26 46

10) Tuzu Biberi Kahvalt&#; Evi

Serpme kahvalt&#; ne demek &#;öyle hakk&#;yla görmeye ve tatlara doymaya haz&#;r m&#;s&#;n&#;z? Bir di&#;er ünlü &#;zmir serpme kahvalt&#; mekanlar&#;ndan birisi olan bu restoran, Bostanl&#; ve Alsancak semtinin sakin, nezih ve gürültüden uzak havas&#; sebebiyle tercih edilen mekanlardan birisi olmay&#; ba&#;ar&#;r. Uzun y&#;llard&#;r hizmet veren bu mekan, tutturdu&#;u kaliteli hizmet standartlar&#; sayesinde her daim popüler mekanlardan birisi olarak görülür. &#;zmir’de serpme kahvalt&#; denilince akla gelen Tuzu Biberi, Alsancak ve Kar&#;&#;yaka &#;ubeleriyle hizmetinizde!

Adres: Bostanl&#; Mahallesi, /1 Sok No/C, Kar&#;&#;yaka, &#;zmir

&#;leti&#;im: 08 08

11) Zeynel Ergin Gevrek F&#;r&#;n&#;

&#;zmir’de gevre&#;e gevrek denir! Peki, bir sorun bakal&#;m neden? Esas&#;nda simit ve gevrek bamba&#;ka iki lezzet, buras&#; kesin. &#;&#;te me&#;hur &#;zmir gevre&#;inin lay&#;&#;&#;yla pi&#;irildi&#;i bir f&#;r&#;n var Alsancak’ta: Zeynel Ergin! F&#;r&#;ndan yeni ç&#;km&#;&#;, s&#;cac&#;k gevreklerinizi, kumrular&#;n&#;z&#; al&#;n ve do&#;ru Alsancak kordona do&#;ru ilerleyin. &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; Konak – Alsancak semti için ara&#;t&#;rma yap&#;yorsan&#;z en do&#;ru adreslerden birinin bu f&#;r&#;n oldu&#;una emin olabilirsiniz.

Adres: Alsancak Mahallesi Sokak No:2 Konak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 40 04

12) 80’ler Kahvalt&#;

&#;zmir’in yeni gözdesi 80’ler Kahvalt&#;, sizi tam anlam&#;yla ev mutfa&#;&#; temizli&#;i ve lezzetiyle a&#;&#;rlayacak nostaljik bir mekan! Ke&#;ke bitmese diyebilece&#;iniz bir kahvalt&#; deneyimi için burada özellikle pi&#;i, menemen, peynir taba&#;&#;, taptaze ye&#;illikler, ev kayma&#;&#;, ev tereya&#;&#;, de&#;i&#;ik soslar, diledi&#;iniz çe&#;it reçellerden tadabilirsiniz. Sanat galerisini and&#;ran sala&#; bir Rum evinde bol bol foto&#;raf çekmeniz olas&#;! Kendi mutfa&#;&#;ndan daha temiz oldu&#;unu iddia eden mü&#;teriler bile var, laf aram&#;zda…

Adres: Alsancak Mahallesi Yüzba&#;&#; &#;erafettin Bey Sokak No: 52 Konak, &#;zmir

&#;leti&#;im: 61 68

13) Aktu&#; Köy Kahvalt&#;s&#; – Çiçekliköy

&#;zmir köy kahvalt&#; yerleri denince Çiçekliköy öne ç&#;kar. &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; Çiçekliköy civar&#;nda yo&#;unla&#;&#;r çünkü buras&#; günübirlik gezilerin popüler yerlerinden biridir. &#;zmir Bornova Çiçekliköy’de özellikle bahar aylar&#;nda uzun uzun pazar kahvalt&#;s&#; yapmak bir gelenektir.

Birçok alternatifiniz bulundu&#;u Çiçekliköy kahvalt&#; mekanlar&#; aras&#;nda tercih edebilece&#;iniz bir di&#;er seçenek ise Aktu&#; Köy Kahvalt&#;s&#;. &#;zmir’in favori lezzetleri listesinde yerini alan bu kahvalt&#;c&#;da dal&#;ndan toplad&#;&#;&#;n&#;z meyvelerin suyunu s&#;k&#;p hemen o an içebilirsiniz! Aile i&#;letmesinin samimiyetini yans&#;tan bu mekanda el açmas&#; börekler, ev yap&#;m&#; reçel çe&#;itleri – özellikle portakal-, meyveli bal taba&#;&#;, peynir çe&#;itleri hepsi organik!

Adres: Çiçekliköy Akasya Sokak No: 23 Bornova, &#;zmir

&#;leti&#;im: 91 38

14) Mori Kahvalt&#;

y&#;l&#;nda aç&#;lan Mori Kahvalt&#; &#;zmir’de Bostanl&#; ve Alaçat&#;’da keyifle hizmet veriyor. Mekan inovatif olmaya özen gösteriyor ve sürekli kendini yeniliyor. Özellikle Girit mutfa&#;&#; ilginizi çekiyorsa leziz tatlarla midenizi &#;enlendirebilirsiniz. Menüde farkl&#; peynir, zeytin, reçel türleri öne ç&#;k&#;yor. Portakall&#; fesle&#;enli tereya&#;&#;, çifte kavrulmu&#; çökelek, köz patl&#;canl&#; kahvalt&#;l&#;k sos, incir pekmezli ha&#;ha&#;, ball&#; tarç&#;nl&#; yo&#;urt ba&#;ka yerde bulamayaca&#;&#;n&#;z kahvalt&#;l&#;klar aras&#;nda yer al&#;yor.

Adres: Nebil Susup Sk. No/A, Bostanl&#;/Kar&#;&#;yaka/&#;zmir

Club Baba Köyiçi, Sk. No: 8 D:1, , Alaçat&#;/Çe&#;me/&#;ZM&#;R

&#;leti&#;im: () 92 98 / 0 93 65

15) Denizalt&#; Cafe & Restaurant

&#;zmir’in sakin ve huzurlu havas&#;n&#; koruyan &#;irin sahil kasabalar&#;ndan Urla’ya do&#;ru yola ç&#;k&#;yoruz! &#;zmir kahvalt&#; mekanlar&#; Urla ilçesinde tabii ki bölgenin huzur veren enerjisiyle sar&#;p sarmalan&#;r… Çe&#;me otoyolunu kullanarak yapaca&#;&#;n&#;z körfez manzaral&#; konforlu bir yolculuk sonras&#; buraya ula&#;t&#;&#;&#;n&#;zda ilk rotan&#;z Denizalt&#;!

Günün her saati leziz yemekleri tadabilece&#;iniz Denizalt&#;, serpme kahvalt&#;s&#;yla da çok popüler. Denize s&#;f&#;r, bir hayli &#;zmir havas&#; içeren bu mekana daha sonra tekrar u&#;ray&#;p bal&#;k ve deniz mahsullerinden tatmak isteyebilirsiniz. Kahvalt&#; sonras&#; gelen mini tatl&#; taba&#;&#; da oldukça kibar bir ikram.

Adres: &#;skele Mahallesi &#;skele Caddesi No Urla, &#;zmir

&#;leti&#;im: 24 92

16) Tereci Mavi&#;ehir Kahvalt&#; Salonu

Tereci G&#;da Ltd. &#;ti. ile ’da g&#;da sektörüne giren Tereci ailesi toptan pazarlamadan, bakkala oradan da yöresel büyük marketlere uzanan bir serüvene sahip ve günümüzde kahvalt&#; salonu ile özel ürünlerini misafirlerine sunuyor. Tereci Kahvalt&#; Salonu’nda yerel üreticilerin do&#;al ürünleriyle kahvalt&#; sofralar&#; &#;enleniyor! Endüstriyel ürünlerden uzak ev yap&#;m&#; bir kahvalt&#; deneyimi ya&#;amak için Tereci’yi tercih edebilirsiniz.

Adres: Ata&#;ehir, Caher Dudayev Blv No:9/A-B, Çi&#;li/&#;zmir

&#;leti&#;im: 77 88

17) Proof Breakfast Brunch

Yeni nesil kahvalt&#; restoran&#; olarak kendini tan&#;mlayan Proof Sal&#; günleri d&#;&#;&#;nda her gün aras&#;nda hizmet veriyor ve rezervasyon ile çal&#;&#;m&#;yor. Ekmek üstü tatlar&#;, Alman ve &#;ngiliz usulü kahvalt&#; çe&#;itleri, vegan tarifleri, kruvasan ve pankekleri ile Proof Türk usulü kahvalt&#;n&#;n ötesine geçmek isteyenler için farkl&#; alternatifler sunuyor. Mekanda Türk usulü kahvalt&#; yok mu peki diye endi&#;elenmeyin o da dolu dolu sizi bekliyor.

Adres: Bostanl&#;, &#;ehitler Blv no/D, Kar&#;&#;yaka/&#;zmir

&#;leti&#;im: 44 02

18) Emirgan Süti&#; Folkart Towers

&#;zmir’in merkezi konumlar&#;ndan birinde yer alan Folkart Towers’ta Emirgan Süti&#; kahvalt&#;s&#; sizleri bekliyor…  Seçkin menüsü ve özel malzemeleriyle fark yaratan Emirgan Süti&#;, kahvalt&#;s&#;yla &#;zmirliler için tercih edilen mekanlar aras&#;nda. &#;zmir’de nerede kahvalt&#; yap&#;l&#;r, sabah saatlerinde sakin ve keyifli nerede vakit geçirilir merak ediyorsan&#;z bu mekan&#; incelemelisiniz.

Adres: Adalet Folkart Towers, /4. Sk. No:1/A, Bayrakl&#;/&#;zmir

&#;leti&#;im: 09 80

19) Asmal&#; Kahvalt&#; Evi

&#;zmir Bornova Çiçekliköy kahvalt&#; mekanlar&#; arayanlar için ideal seçimlerden biri de Asmal&#; Kahvalt&#; Evi’dir. Özellikle pazar günü brunch ve uzun kahvalt&#; keyiflerinizde tercih edebilece&#;iniz Asmal&#;, me&#;hur Çiçekliköy kahvalt&#; duraklar&#;n&#;n en popülerleri aras&#;nda yer al&#;r. Siz de, &#;zmir’de güne dingin bir ortamda doyurucu bir kahvalt&#;yla merhaba demek isterseniz Asmal&#; Kahvalt&#; Evi’ni listenize ekleyebilirsiniz.

Adres: Yakaköy, D, Bornova/&#;zmir

&#;leti&#;im: 54 42

20) Kahvalt&#; Üstad&#;

&#;zmir’de serpme kahvalt&#; yapmak m&#; istiyorsunuz? Renkli bir atmosferde dolu dolu bir kahvalt&#; yapmaya haz&#;rsan&#;z buyrun Kahvalt&#; Üstad&#;’na! Serpme kahvalt&#;yla hem bütçenizi bir nebze koruyabilir hem de lezzete doyman&#;n tad&#;n&#; ç&#;karabilirsiniz. Sokak hayvanlar&#; sevgisiyle de be&#;eni toplayan mekan pozitif enerjisiyle misafirlerini oldukça memnun eden kahvalt&#;c&#;lar aras&#;nda yer al&#;yor.

Adres: &#;ehitler Bulvar&#; No/C Bostanl&#;/&#;zmir

&#;leti&#;im:

21) La’dude Art Cafe

S&#;&#;ac&#;k’ta nerede kahvalt&#; yap&#;l&#;r diye dü&#;ünenleri La’dude Art Cafe memnuniyetle a&#;&#;rl&#;yor. S&#;&#;ac&#;k’ta keyifle ya&#;amay&#; seven ev sahiplerinin sofras&#;na konuk oldu&#;unuzda kendinizi samimi bir atmosferde hissedeceksiniz… Denizin mis kokusuyla harmanl&#; S&#;&#;ac&#;k’&#;n dingin enerjisinde kahvalt&#; yapman&#;n tad&#; bir ba&#;kad&#;r.

Adres: S&#;&#;ac&#;k, Sk. No:3, Seferihisar/&#;zmir

&#;leti&#;im: 89 80

S&#;ralama geli&#;igüzel verilmi&#;tir; de&#;er te&#;kil etmez.

&#;zmir ve Me&#;hur Sokak Lezzetleri

Boyoz

&#;zmir denilince me&#;hur Konak Saat Kulesi sonras&#; akla gelen ilk kelime olan boyoz, gerek lezzeti gerekse yap&#;m&#; bak&#;m&#;ndan, benzersiz özellikler gösterir. Tarihi tahmin edilenin çok daha gerisinde olan bu yiyece&#;in &#;zmir’e gelmesi, seneleri olarak anlat&#;l&#;r.

Aslen Yahudi ailelerinin geleneklerinde yer alan boyoz, zamanla bölge kültüründe önemli yer bulur. Latin Amerika ülkelerinde de rastlanan bu yiyecek türü, genellikle börek ile kar&#;&#;t&#;r&#;lsa da, asl&#;nda daha ç&#;t&#;r bir k&#;vama sahiptir. &#;ncecik yufkalar&#;n kat kat konumland&#;r&#;ld&#;&#;&#; bu börek türünü tüketirken, dökmemek neredeyse mümkün olmaz. Köklü tarihi nedeniyle birçok farkl&#; çe&#;idine rastlanabilen boyoz, &#;spanakl&#;, peynirli, zeytinli, Ege otlu ve hatta tahinli, çikolatal&#; gibi farkl&#; dolgularla üretilebilir. F&#;r&#;nlanm&#;&#; yumurta ile servis edilir.

Gevrek

Bir di&#;er &#;zmir yerel kültür ö&#;esi olan gevrek, genellikle simit ile kar&#;&#;t&#;r&#;lsa da, farkl&#; malzemeler ile üretilir. Kökeni y&#;l önce K&#;r&#;m’dan &#;zmir’e göçen Tatarlara dayanan bu yiyecek çe&#;idi, günümüzde o dönemde üretilen gevreklere k&#;yasla daha büyük boyutlarda ve farkl&#; malzemeler ile sunulur.

Simit ile kar&#;&#;t&#;r&#;lan bu yiyecek çe&#;idinin asl&#;nda fark&#;, yap&#;m a&#;amas&#;nda ortaya ç&#;kar. Simit üretilirken üzerine pekmez dökülüp, susamlan&#;p, f&#;r&#;nlan&#;r. Ancak gevrek hamur haldeyken öncelikle k&#;zg&#;n pekmez dolu bir kaba bat&#;r&#;l&#;r ve k&#;sa süreli&#;ine k&#;zart&#;l&#;r, sonras&#;nda susamlan&#;p f&#;r&#;nlanan bu yiyecek, simite göre daha ç&#;t&#;r bir form kazan&#;r.

Ham madde ve görüntü olarak benzerli&#;e sahip bu iki yiyecek, yap&#;m a&#;amas&#;nda birbirlerinden bir hayli ayr&#;l&#;r.

Kumru

Yörenin bir di&#;er ana ö&#;ün yiyece&#;i olan kumru, kendisine has ekme&#;i ile normal sandviçlerden ayr&#;l&#;r. Üzeri susaml&#; ve yap&#; olarak sert bir ekme&#;e sahip bu yiyecek, içerisinde birçok farkl&#; malzeme bar&#;nd&#;r&#;r.

So&#;uk halde içerisinde; tulum peyniri, domates ve biber bar&#;nd&#;ran kumru, s&#;cak halinde ise ka&#;ar peyniri, salam, sucuk gibi malzemeler ile kömürde pi&#;irilir. Kömürde pi&#;irilen özelli&#;i ile özellikle &#;zmir’in Çe&#;me ilçesinde neredeyse uluslararas&#; ün kazanan yiyecek, Aral&#;k tarihinde tescilli &#;ehir simgelerinden birisi haline gelmeyi ba&#;ar&#;r.

Urla’da Ne Yenir? Kahvalt&#;, Yeme & &#;çme Rehberi – En &#;yi 11 Mekan

Çe&#;me’de Nerede Ne Yenir? Unutulmaz Bir Tatil &#;çin 7 Süper Mekan

&#;zmir’de Ne Yenir? &#;zmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Alaçat&#;’da Nerede Yemek Yenir? En &#;yi 11 Restoran – Gezilecek Yerler

Ka&#;’ta Nerede Ne Yenir? En Me&#;hur 10 Lezzet Dura&#;&#; – Gezilecek Yerler

SEYREK - HOBİ PARK


İzmir çevresinde gezilecek yerleri keşfetmeye devam. Uzun zamandır aklımda olan fakat Armi Bey'le
bir türlü fırsat bulamadığım Seyrek Hobi Park'tayız bu hafta.

Kahvaltısının güzelliğini arkadaşlarımdan sıkça duymama rağmen Bostanlıdaki Kaptan dan bir türlü vazgeçemediğimden sanırım buranın keşfi sonraya kaldı.


Bu hafta baktık kış gelmeden son güzel havalar, kendimizi dışarıya attık.

Aliağa'dan Seyrek'e otobandan ulaşmak çok kolay oldu, Aliağa tarafından gelenler için daha köyün içine girmeden hemen sol tarafta bulunuyor mekan.


Peki ne mi var burada, havanın az biraz serin olmasından mütevellit dışarıda pek insan oturmasa da, minik gölün etrafındaki masalar ne kadar keyifli olduğunu belli ediyor.


m2 içinde; minik tavşanlar, çocuklar için oyun alanları, paintball için alan, düğün yapmak için mekan, ızgarasından kahvaltısına çeşitleri bulunan bir restoranı mevcut.

Fakat adının hobi park olmasının asıl sebebi, arka tarafta bulunan bahçeli ve organik tarım yapılan keyifli, minik evlerin bulunması.


Hoş, hiç boş yokmuş ama bunları ayda TL verip ( fiyatı) kiralayabiliyorsunuz, minik evinizde keyif çayı içip, toprağınızla ilgilenebiliyor, mis gibi sebzeleri bahçenizden kendi ellerinizle toplayabiliyorsunuz.


Sanırım İzmir civarında böyle bir işletme pek bulunmuyor.

Biz de mis gibi havada etrafı dolaştık, evimizin minik çocuğu olan ben salıncakta sallandım, bol bol resim çekildik. Ardından karnımız zil çalmaya başladı.


Armi'yi üşütmemek için içerideki şömine başına oturduk güzelce, pirzola yemek için tam da yeri. Yanına da paçanga böreği oh mis.

Fakat uzunca bir bekleyişten sonra soframıza pirzola yerine kuzu şiş gelince sevgilimle ikimiz şok geçirdik.

Garsonun açıklaması da şuydu; pirzola hazır değilmiş, aşçı bana söyledi ama ben size iletmeyi unuttum, o yüzden şiş getirdim.

Yani biraz şaşırdığımız doğrudur, çünkü zaten restoran bomboş, hatta tesis bile boş, etrafta onlarca garson var ve aşçının söylediğini bize iletmeyi unutuyorlar, ilginç

Neyse dedik kimse keyfimizi bozamaz.

Bu arada masaya gelen sıcacık ekmekleri görünce hemen tereyağı da sipariş ediyoruz, paçanga börekleri de gayet leziz.

Şiş de lezzetli olunca pirzola aklımızdan çıkıveriyor hemen :)

Oğlum ilk defa ateşi bu kadar yakından gördüğü için mest olmuş gibi izliyor. Ortam gayet sıcak, keyifli bir yer. Sanırım akşam yemeğine çok misafir geliyor ki masalar şimdiden hazırlanmaya başladı.





Her şey harika ama beni rahatsız eden bir durum var, çok fazla kara sinek var ve sanırım ilaç yemiş olacaklar ki, biz yemek yerken sürekli can çekişme vızıltıları duyuluyordu. Tabi bu birazcık iştahımızı da kaçırdı açıkçası.

Mesela garson masayı sildi bir baktım tabakta ölü sinek var, sürekli Armi'nin kafasına konuyorlar, etrafta ölüyorlar. İçimin kalkmasına yetti de arttı bile.

Bence bir restoranın en çok dikkat etmesi gereken şey, hijyen, yani müşteri sürekli masasında ölü sinek görmek istemez değil mi ama, bir de şu var burası böyleyse mutfak nasıldır kimbilir diye düşünmeden edemiyor insan.

Fakat yine de günahlarını almak istemiyorum, belki de hava serin olduğundan hepsi içeri kaçmıştır, mevsimsel bir şeydir bilemiyorum. Normal zamanda da gelip bakmak lazım yargılamadan önce.


Biz pirzola ve sinek olayı hariç çok beğendik, açık alanı çok fazla, eğer ki çocukluysanız değeri daha da artıyor, salıncakları, oyuncakları ile tam da onlara göre.



Restoranı ve yemek lezzeti de müthiş. Bahçede mangal keyfi de yapılabiliyormuş. Bunun yanında çeşitli aktiviteler de düzenlenebiliyormuş, insan langırtı, tırmanma duvarı, rodeo gibi. Ayrıca dilerseniz gölünde deniz bisikleti ile de gezebilmek mümkün.


Yeşil, içindeki gölü ile kesinlikle keşfedilmeye değer

Seyahatle kalın

Sevgiler

İlginizi çekebilecek diğer gezi yazıları

  1. Almanya / Heidelberg - Yeni !!
  2. Antik Zeytin Hotel - Bodrum
  3. BADEMLİ - DİKİLİ / FAME BEACH
  4. Bebek ile Tatil Nasıl Geçer ???
  5. Bodrum-Bitez-Turgutreis-Gümüşlük
  6. Dağmaran Kahvaltı Evi
  7. Denize girmek için en güzel plajlar
  8. Dünyanın en küçük ülkesi; VATİKAN
  9. EN GÜZEL PİKNİK ALANLARI
  10. ESKİ DATÇA VE SELİMİYE
  11. ESKİŞEHİR BALMUMU MÜZESİ
  12. Egenin akciğeri; URLA
  13. Eskişehir Gezi Rehberi / 2.Bölüm
  14. Eskişehir Gezi Rehberi/1.Bölüm
  15. Fethiye'de Neler Yapılır - 1.Bölüm
  16. Fethiye'de neler yapılır - 2.Bölüm
  17. GAZİANTEP GEZİ REHBERİ
  18. GAZİANTEP GEZİSİ - 1
  19. GAZİANTEP GEZİSİ - 2
  20. GAZİANTEP GEZİSİ - 3
  21. GAZİANTEP GEZİSİ - SON :(
  22. GAZİANTEP TEN NELER ALDIM
  23. GEZİMANYA SÖYLEŞİM
  24. GÖBEKLİTEPE - BALIKLI GÖL
  25. Günübirlik Gezilecek Yerler / 2.Bölüm
  26. Güzeller güzeli; Mordoğan-Karaburun
  27. Haydi tatile; KUMBURGAZ 'a
  28. KAHVALTI MEKANLARI - PART 3
  29. KAHVALTI MEKANLARI - PART 4
  30. KAPUTAŞ PLAJI VE KAŞ
  31. KARAGÖL GEZİSİ
  32. KAYRA BEACH / DİKİLİ
  33. Kirazlı Köyü / Hafta Sonu Kaçamağı
  34. Kozak ve Çam Fıstıkları
  35. Müthiş Bir Evlilik Yıldönümü !
  36. MİDİLLİ GEZİSİ - 1.BÖLÜM
  37. MİDİLLİ GEZİSİ - 2.BÖLÜM
  38. MİDİLLİ GEZİSİ - 3.BÖLÜM
  39. MİDİLLİ GEZİSİ - 4.BÖLÜM
  40. MİDİLLİ'DE YAZ - 1.Bölüm
  41. MİDİLLİ'DE YAZ - 2.Bölüm
  42. MİDİLLİ'DE YAZ - 3.Bölüm - Yeni !!
  43. MİDİLLİ'DE YAZ - 4.Bölüm - Yeni !!
  44. PALAMUT BÜKÜ / DATÇA
  45. Palamutbükü-Datça /
  46. Pamuklar içinde PAMUKKALE
  47. ROMA'yı Keşfetmeye Hazır Mısın?
  48. SAKLIKENT KANYONU
  49. Sevgili Günlük / Almanya'ya doğru - Yeni !!
  50. Sevgilimin Doğum Günü /
  51. Suların yuttuğu; HALFETİ
  52. Sutüven Şelalesi / Hasanboğuldu
  53. Taşlaşmış Şehrin laneti; POMPEI
  54. Teos Park-Sığacık/Seferihisar
  55. Türkiye'nin ilk otomobili;Devrim
  56. Urla'yı 7 geçe; ÖZBEK KÖYÜ
  57. Yalıkavak-Türkbükü-Yel Değirmeni
  58. Yunanistan Vizesi Hakkında Herşey
  59. YÖRÜK MÜZESİ / FETHİYE
  60. ZEUGMA (BELKIS) KÖYÜ
  61. ÇAMLIK LOKOMOTİF MÜZESİ
  62. Çanakkale'nin meşhur; Peynir Helvası
  63. ÖZLEM'İN DOĞUM GÜNÜ /
  64. Özel Araç ile Yurtdışına Çıkış
  65. İSKENDERİN MABEDİ; Mavi Dükkan
  66. İTALYA GEZİSİ - SİENA / Palio Yarışları
  67. İTALYA GEZİSİ / CENOVA
  68. İTALYA GEZİSİ / FLORANSA
  69. İTALYA GEZİSİ / MİLANO
  70. İTALYA GEZİSİ / PİSA KULESİ
  71. İTALYA GEZİSİ / San Gimignano - Orvieto
  72. İTALYA GEZİSİ / VENEDİK
  73. İZMİR E GELDİM DEMEK İÇİN
  74. İZMİR ENTERNASYONAL FUARI
  75. İtalya İçin Ayrıntılı Gezi Rehberi
  76. İtalya'nın serseri çocuğu; Napoli
  77. İzmir'in Meşhur Köyü; KOZBEYLİ
  78. İÇMELER / MARMARİS

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır