drene olmak nedir / Drenaj Nedir? Drenaj Uygulaması Nasıl Yapılır? | Baumerk

Drene Olmak Nedir

drene olmak nedir

Lenf Drenaj

Sağlık Mutluluk Demektir

Lenf drenaj, basınç yardımı ile vücuda bir tür masaj efekti oluşturan özel bir cihaz ile vücuttaki lenf ve venöz dolaşımının hızlandırılması tekniğine verilen addır. Bu teknik sayesinde kişinin damarlarında birikmiş olan sıvı drene edilir (dışarı atılır).

Lenf sistemi, tıpkı kardiyovasküler sistemde olduğu gibi sıvı taşınmasını sağlayan, vücudun bir drenaj sistemidir. Lenfatik sistem, prensip yapısı itibariyle lenfatik damarlar ve lenfatik dokulardan oluşmaktadır. Lenfatik dolaşım bedendeki ödemi toplayan, hücre ve dokulara besin taşıyan beyaz kan dolaşımıdır. Bu sistemin en önemli özelliklerinden biri vücuttaki ödem ve toksinlerin atılmasını ve dolaşım sisteminin düzenlenmesini sağlamasıdır.

Gün boyu ayakta kalan kişilerde veya sürekli masa başında oturarak çalışanlarda, çeşitli nedenlerle dolaşım bozuklukları oluşabilir. Bu bozukluk hem kan dolaşımını hem de lenf dolaşımını etkiler. Lenf dolaşımının bozulması sonucu pek çok hastalık meydana gelebilir.

Lenf Drenaj Nedir?

Lenf drenaj etkisi klinik olarak kanıtlanmış kişide olumsuz yan etkilere yol açmayan özel bir tekniktir. Lenf drenaj tedavisi sırasında lenfatik akım yönünde, farklı güçlerde basınçlar uygulanarak lenf dolaşımın hızlanması sağlanır. Böylece; ödem ve toksinlerin atılmasına, bacaklarda oluşan ağırlık ve ağrı hissinin azalmasına, dolaşım sisteminin düzenlenerek vücudun forma girmesine yardımcı olunur.

Uygulama en çok uzun saatler boyunca oturmak ya da ayakta kalmak zorunda olan kişilere tavsiye edilmektedir. Bunun nedeni vücudun uzun süre sabit konumda kalmasının lenf dolaşımının hızını düşürerek, görevini etkili bir şekilde yerine getirememesine sebep olmasıdır.

Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Kişi, lenf drenaj uygulaması sırasında bu işlem için özel olarak geliştirilmiş olan bir cihaza bağlanır. Tüm vücuda uygulanabilen lenf drenaj, basınç ile masaj yapar. Bu masajın etkisi ile kişinin lenf dolaşımı hızlanmış olur. 

Uygulama kişiden kişiye değişmekle birlikte genel olarak gün ara ile doktorunuzun belirlediği sayıda tekrarlanır. Uygulama süresi ortalama 30 dakika kadar sürmektedir.

Lenf Drenaj Faydaları Nelerdir?

Lenf sisteminin vücuttaki görevleri;

  • Hücreleri ve dokuları, mikroplardan ve yabancı maddelerden arındırmak,
  • Dokular ile kan sıvısının arasındaki yoğunluk ve elektrolit dengelerinin kurulmasını sağlamak,
  • Protein kaybı durumunda bunları yeniden dolaşıma kazandırmak,
  • Vücudun savunma sistemine yardımcı olarak enfeksiyonlara ve hemen her türlü hastalığa karşı vücudu korumak,
  • Sindirim sonrası bağırsaklar tarafından emilmiş vitamin ve yağ asitlerinin dolaşıma kazandırılmasını sağlamak, şeklindedir.

Lenf sisteminde; lenf düğümleri, lenf sıvısı ve lenf damarları yer almaktadır. Lenf drenaj işleminde asıl hedef alınan nokta, lenf dolaşımının hızlı olması ve bu sistemin görevlerini rahatça yerine getirebilmesine yardımcı olmaktır.

Lenf drenaj uygulamasının sağladığı faydalardan bazıları şu şekilde belirtilebilir:

  • Gevşemiş kas dokusu ve vücut sarkıklarının toparlanması
  • Varis, venöz yetmezlik ve ödem (su toplanması) sorunlarının giderilmesi
  • Kilo problemleri
  • Selülit sorununa yol açan dokuların arasındaki kümeler halindeki yağların, lenf dolaşımına katılması ve bölgelerin dümdüz bir görünüm alması
  • Hücrelere bol miktarda besin ve oksijen aktarımını arttırması (kan dolaşımının hızlanmasından ileri gelir)
  • Cildin güzelleşmesini ve sıkılaşmasını sağlaması
  • Vücuttaki birikmiş toksik maddelerin atılımını kolaylaştırması (detoks etkisi)
  • Kişiye soğuk lipoliz işlemi yapıldıysa parçalanmış yağların atılımının desteklenmesi
  • Lenf akımının düzenlenmesi ve hızlanması
  • Lenf sisteminin en önemli özelliklerinden olan vücuttaki ödem ve toksinlerin atılması ve dolaşım sisteminin düzenlenmesi

Drenaj

Drenaj ya da akaçlama, herhangi bir yerdeki suyun doğal veya yapay yollarla uzaklaştırılmasına yönelik yapılan çalışmalardır. İnşaat, madencilik ve tarım sektöründe uygulamaları mevcuttur.

İnşaat sektöründe[değiştir kaynağı değiştir]

- Kum/çakıl - Geotekstil sargılı - French Drain (kum/çakıl + Geotekstil) - Hidroluis drenaj sistemi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası