florürsüz soda / Sade Afyonkarahisar Maden Suyu

Florürsüz Soda

florürsüz soda

Maden Suyu Nedir, Nasıl Oluşur?

Maden suyu muhtevasındaki mineraller belirli bir tat verecek kadar çözünmüş ve gaz içeren sıvı madde olarak tanımlanabilir. Maden sularının, yer altında bir oluşum hâlini alması uzun yıllar almıştır. Onlarca yıl yağmur yeryüzüne düşmüş; toprak, kum ve çamur tabakalarını geçmiştir. Başarılı bir filtre görevi gören bu tabakalar sudaki yabancı maddeleri temizlemiş, ona çözünmüş mineraller ve eser elementler eklemiştir. Yağmurun yeryüzüne değmesinden yüz belki de daha uzun yıllar süren bu süreç sonucunda maden suları yer altında teşekkül etmiştir.

Maden suları genellikle sıcak su kaynağıyla aynı fay grubu üzerinde veya jeotermal alanın çevresinde aynı kırık sistemi içinde yer almaktadır. Sıcak suların hemen yakınında oluşan maden suları daha fazla karbondioksit içermekle beraber sıcak sularla benzer bir kimyasal bileşim göstermektedir.

“Maden suyu” terimi, bugün tüketim için ambalajlanan ve pazarlanan, yer altı kaynaklarından elde edilen değişik türlerdeki sular için kullanılmaktadır. Maden suyu, doğal olarak veya sonradan eklenen çeşitli mineral ve gazları içeren bir içme suyudur. Doğal maden suları normal içme suyundan yapı ve kaynağı bakımından ayrılabilir. Doğal maden suları mikrobiyolojik açıdan sıhhi sulardır ve yer altından kaynaklanıp doğal olarak veya sondajlanmak suretiyle membaından yeryüzüne çıkar.

Maden suyu, bileşim özellikleriyle diğerlerinden ayrılan özel bir yer altı su formudur. Ayrılma kriterleri arasında; mineral içeriğinden fazla olması, artmış karbondioksit miktarı, artmış kaynak sıcaklığı, iyot, sülfür, florür, radon, demir gibi eser elementler bakımından zengin olması sayılabilir. Ana bileşenlerden katyonlar; sodyum, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve anyonlar; klorür, sülfat ve bikarbonattır. Miktar ve oranlar geçtikleri kaya katmanlarının izin verdiği kadardır.

İnsan Vücudu ve Elementler

Normal bir insan vücudu beş ana elementin (karbon, hidrojen, oksijen, azot, ve fosfor) organik bileşikleri ile kalsiyum, sodyum, potasyum, magnezyum, kükürt ve klor gibi tali elementleri içeren sert doku ve elektrolitler ihtiva eder.

Bu elementlerin dışında kalan elementlere eser elementler denir. Eser elementlerin insan vücudu için en gereklileri şunlardır: Fe (demir), Zn (çinko), Cu (bakır), Co (kobalt), I (iyot), F (flor), Mn (manganez), Se (selenyum), Cr (krom), Mo (molibden), Si (silisyum), Sn (kalay), V (vanadyum), Ni (nikel).

Eser elementler vücut için aşağıdaki işlev ve yararlara sahiptir:

  • Enzim bileşeni görevi görürler.
  • Enzim aktifleyicisi işlevindedir.
  • Canlı bünyede kimyasal tepkimelerin denetimini sağlar.
  • Metabolizma desteği verir.
  • Sağlıklı doku yapımına katkı sağlar.
  • Savunma sistemine destek olur.
  • Hormon ve vitamin yapıtaşı işlevi görür.
  • Büyüme ve gelişme desteği verir.

Maden Suyu ve Soda

Soda, mideyi rahatlatan ve sindirim sistemine iyi gelen gazlı bir içecektir. Maden suyu olarak da bilinen sodanın aslında farkları vardır. Doğal maden suyu denilen gazlı içecek içeriğinde doğal mineraller barındırır. Soda içeriğinde ise minerallere yer verilmez. İşlev ve içim olarak ikisi arasında bir fark bulunmaz. Soda markaları her aromaya sahip farklı çeşitler üreterek müşterinin beğenisine sunar. Müşterilerin sevdikleri arasında yer alan şeftalili, üzümlü ve çilekli soda aromaları gereği taze ve serin bir his bırakır. Her geçen gün markalar farklı aromalar üretir. Bu aromalar günlük hayatta müşterilerin sevdikleri meyvelerden ya da aromalardan yapılır. Maden suyu markaları da diğer ürünler gibi farklı aromalara sahip çeşitleri üretir. İçimi kolay olan limonlu maden suyu yemek sırasında ya da yemek sonrasında mideyi rahatlatması ve ferahlık vermesi için tercih edilir. Farklı markalara ait bu ürünlerin tamamı tekli, 6’lı ya da 12’li olarak satılır. Sade olan aromasız çeşitler genellikle içerisine küçük bir limon konularak servis edilir. Bu sayede hem yemek sonrası tansiyon hem de midenin asit dengesi korunmuş olur. Yoğun miktarda asitli olduğu için mideyi rahatlatma özelliği bulunur. Midede herhangi bir ağırlık ya da şişkinlik yapmayan şeker içermeyen maden suyu çeşitleri bu yüzden müşteriler tarafından çokça tercih edilir. İstediğiniz aromaya sahip içecekleri Trendyol’dan satın alabilirsiniz.

Farklı Aromaya Sahip Soda Çeşitleri ile İçecek Tarifleri

Farklı Aromaya Sahip Soda Çeşitleri ile İçecek Tarifleri

Sıcakların en büyük kurtarıcılarından birisi de serin serin içilen maden sularıdır. Soda çeşitleri ile yapılabilecek olan farklı içecek tarifleri ile siz de yaz sıcaklarını kolayca atlatabilirsiniz. Bu tarifler için meyveli maden suyu yerine sade olanları kullanmak daha lezzetli sonuçlar doğurur. Soğuk içeceklere ihtiyaç duyulan yaz sıcaklarında hayat kurtaracak tariflerden birisi zencefil ile yapılır. Vişneli, zencefilli, çilekli, narlı maden suyu çeşitlerinden bir tanesini kullanarak bu taze tarifi yapmak mümkündür. Herhangi bir aromayı kullanarak ve içerisine eser miktarda taze zencefil ile buz ekleyerek içeceği hazırlayabilirsiniz. Zencefili daha önceden kavurmak lezzetini daha yoğun almaya yardımcı olur. 1 litre maden suyu kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarifi tekli olan küçük şişelerle de yapabilirsiniz. 6’lı soda içeriğindeki 6 sodayı kullanarak aile boyu bir içecek hazırlamak mümkündür. Yaz aylarının başka bir kurtarıcısı da şekersiz soda ve limon olur. Bir buzlu bardağa eklenecek olan sade maden suyu üzerine yarım çay bardağı sıkılmış limon suyu ve birkaç tutam fesleğen, yazın vazgeçilmez tariflerinden birisi haline gelir. Limon ve sodanın birbirini dengeleme özelliği müşteriler tarafından fazlaca sevilir. Limonlu çeşitler içeriğinde şeker bulundurduğu için rahatlatmak yerine ferahlatması sebebiyle tercih edilir. Şekersiz maden suyu üzerine sıkılan ya da atılan bir parça limon ise tazeliğin yanında mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir. Çörçil adı verilen tarif ise her sodaseverin yapması gereken bir tariftir. Bir sade maden suyu soda içerisine konulacak limon suyu ve bir miktar tuz ile yemek sonrası mideyi rahatlatmak mümkündür. Sodalı su bir sodadan daha çok asitli su olarak bilinir. Suyun içerisinde karbondioksit çözdürülür. İçerisine aroma eklendiği zaman ise gazoz adını alır. Farklı markalardan satın alınabilecek olan maden suları içerisindeki mineraller sayesinde diş gelişimine katkı sağlar. Ayrıca vücuttaki yağı metabolize eden bu ürünler kan basıncını dengeleyerek tansiyonu da stabil tutmaya yardımcı olur. Sindirimi kolaylaştıran bu ürünler bakımından günde 1 ya da 2 kez tüketmek sağlıklı bir kullanımdır. Minerale ihtiyacı olan vücutlar ise eksikliği maden suyu yardımı ile giderir.

Birbirinden Farklı Seçeneklerle Mineralli Maden Suyu Çeşitleri

Birbirinden Farklı Seçeneklerle Mineralli Maden Suyu Çeşitleri

Mineralli maden suyu ürünleri arasında farklı aromalar bulunur. Ürünlerin yalnızca sade değil limon, vişne, karpuz, üzüm gibi farklı ve taze aroma çeşitliliği vardır. Şeftalili, üzümlü, çilekli soda çeşitleri müşteriler tarafından çok sevilerek tüketilir. Soda fiyatları yüksek miktarlarda aldığınızda daha avantajlı olur. 6’lı, 20’li, 24’lü maden suyu çeşitleri toplu halde satıldığı için daha uygun fiyatlarla müşteriyle buluşur. Farklı aromaların yanı sıra farklı mineral içeriğine sahip maden suyu çeşitleri de vardır. Mineralli maden suyu içeriğinde silikat, magnezyum gibi vücut için faydalı mineraller içerir. Silikalı maden suyu vücuttaki alüminyum seviyesini düşürerek hafızanın güçlenmesine yardımcı olur. Sağlıklı bir insan vücudu minerale ihtiyaç duyar. Bu yüzden mineral bakımından zengin olan sade soda maden suyu çeşitleri müşteriler tarafından yoğun bir şekilde tüketilir. Yemek sonrası midede olan şişkinliğin giderilmesi amacıyla içilen bu ürünlerin etkisi bilinenden de fazladır. Yaz ayları geldiğinde sıvı atımı daha fazlalaştığı için bu içecekler mineral ve su dengesinin korunmasını sağlar. İçerisindeki minerallerin yardımı ile safra kesesinin düzgün çalışmasına yardımcı olur. Ayrıca şekersiz olan çeşitler mineral fazlalığı sebebiyle kaslara da iyi gelir. Yemek sonrası kan basıncını kontrol altına alır. Yani yükselen tansiyonu dengelemek için kullanılabilir. Asıl olarak hazımsızlık problemlerinde kullanılan bu ürün bireyin su ihtiyacını da gidermesine yardımcı olur. Direkt olarak zayıflama üzerinde etkisi bulunmasa bile yağ yakımı için kullanılabilecek bir basamaktır. Metabolizmayı hızlandırarak sindirime destek olduğu için yağ yakımını da kolaylaştırır. Çok fazla tüketmeden siz de bu ürünleri buzdolabınıza ekleyerek sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz. Birbirinden farklı ve taze tarif ile içimi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Farklı markalara ait farklı aromalardaki çeşitleri Trendyol üzerinden kolayca satın alabilirsiniz.

Avantajlı ve İndirimli Seçenekler ile Maden Suyu Fiyat Seçenekleri

Avantajlı ve İndirimli Seçenekler ile Maden Suyu Fiyat Seçenekleri

Magnezyum vücutta bulunması gereken ve kemiklerin düzgün bir şekilde işlemesine yardımcı olan mineraldir. Özellikle sporcu kimliğine sahip olan bireyler antrenman sırasında magnezyuma fazlaca ihtiyaç duyar. Bu minerali almanın en kolay yollarından birisi ise magnezyumlu maden suyu çeşitleridir. İçeriğindeki zengin magnezyum içeriği sayesinde kaybedilen sıvı ve elektrolit dengesi sağlanır. Ayrıca spordan sonra içilen maden sodası sayesinde yaşanabilecek potansiyel kas krampları da önlenir. Magnezyumca zengin olan farklı markalara ait ürünleri tercih ederek siz de kaslarınızda oluşabilecek olan problemleri en aza indirgeyebilirsiniz. Florür ise dişlerde bulunan ve dişlere iyi gelen bir mineraldir. Bu minerali içeren sodalar olduğu gibi florürsüz maden suyu çeşitleri de vardır. Hangisinin seçileceğine karar vermek tamamen müşterinin elindedir. Her ürünü olduğu gibi bu tür ürünleri de fazla tüketmek zararlıdır. Bu yüzden ideal olan haftada litrelik maden suyu tüketimidir. Her gün bir adet içilen mineralli su sayesinde vücudunuzdaki değişimleri hissetmeniz mümkündür. Sıcak aylar için iyi gelecek olan tarifleri daha öncesinde yaparak buzdolabında saklayabilirsiniz. Böylece ihtiyacınız olduğunda kolayca buzdolabından ulaşarak sıcakları bastırabilirsiniz. Müşterilerin daha sık tercih ettiği çeşitler ise şekerli yani aromalı olanlardır. Farklı markalara ait farklı aromaları deneyerek sevdiğiniz ve damak zevkinize uyan sodaları bulabilirsiniz. Narlı ve vişneli olanlar müşterilerin sıklıkla satın aldığı aromalar arasında yer alır. Daha taze ve ferahlık için limonlu ve elmalı çeşitler tercih edilir. İçeriğinde C vitamini ve mineral bulunduran sodalar ise müşterilerin bu tür ürünleri daha fazla tercih etmesini sağlar. Sade olanları tek başına içmek yerine içerisine birkaç bitki ve sebze, meyve atarak daha keyifli bir hale getirebilirsiniz. Tüm farklı aromalı ürünleri uygun maden suyu fiyat seçenekleri ile Trendyol’dan satın alabilirsiniz.

SIK SORULAN SORULAR

  • Maden Suyu Nedir?

    Yer kabuğunun &#;eşitli derinliklerinde, uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan, en az mg/l &#;&#;z&#;nm&#;ş mineraller ve/veya eser elementler bulunduran, doğal yapısında karbondioksit i&#;eren, yery&#;z&#;ne kendiliğinden&#;ıkan veya teknik usuller ile &#;ıkartılan sıcak veya soğuk yeraltı sularına ise geleneksel adıyla maden suyu denilmektedir.

  • Maden Suyu İle Soda Arasında Ne Fark Vardır?

    Maden Suyu, i&#;erdiği t&#;m mineraller ile birlikte yeraltındaki &#;atlaklardan yol bularak yery&#;z&#;ne &#;ıkar ve tamamen “doğaldır”. Soda ise su ve sudan yapılan i&#;eceklere &#;retim esnasında karbondioksit gazı basılmasıyla elde edilen ve mineral i&#;ermeyen sulardır.

  • Maden Suyu Son Kullanma Tarihinden Sonra Bozulur Mu?

    Sade maden suyu kapağı a&#;ılmaz ise kesinlikle bozulmaz. &#;r&#;nlere son kullanma tarihi konulmasının tek nedeni, dolumdan sonra belirli bir s&#;re ge&#;tiği zaman sadece kapak ve ambalajdan dışarıya karbondioksit gazı ka&#;ması ve azalmasıdır.

  • Maden Suyu 'Asitli' Midir?

    Halk arasında “asitli” denilen i&#;eceklerde aslında kastedilen, i&#;eceğin i&#;indeki “karbondioksit” gazıdır. Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde ge&#;ici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu i&#;in i&#;imi kolaylaştırmaktadır. Gazlı i&#;ecek &#;retiminde &#;ok &#;zel proseslerle &#;retilen ve % 99,99 saflıkta gıda &#;retimi i&#;in &#;zel karbondioksit gazı kullanılır.

  • G&#;nde Ne Kadar Maden Suyu T&#;ketebiliriz?

    Doğal suların i&#;erdiği zengin mineraller v&#;cudumuzda vitaminlerin fonksiyonlarına yardımcı olurlar. İ&#;erdiği zengin kalsiyum ve flor&#;r gibi mineraller nedeniyle &#;zellikle &#;ocuklar, bayanlar ve yaşlıların daha fazla maden suyu i&#;meleri gerekir. Uzmanlar g&#;nde en az 2 litre civarında su ve maden suyu gibi “yararlı sıvı” t&#;ketilmesini &#;neriyor. Vucudun mineral ihtiyacına g&#;re t&#;ketimi ayarlanabilir.

  • Hamilelikte Maden Suyu İ&#;ilir Mi?

    Hamilelik, beslenmeye &#;zellikle dikkat edilmesi gereken bir d&#;nem. İnsan v&#;cudu bebeği besleyebilmek ve gelişmesini sağlamak i&#;in normalden daha fazla gıda, sıvı, mineraller ve vitaminlere ihtiya&#; duyar. Bu katkıyı doğal yoldan sağlayabilmek i&#;in, hamilelikte d&#;zenli olarak maden suyu t&#;ketimi tavsiye edilir.

  • &#;ocukların Maden Suyu İ&#;mesi Zararlı Mıdır?

    Maden suyunun bilinen hi&#;bir zararı olmayıp, aksine v&#;cudumuza sayısız yararları vardır. B&#;y&#;me &#;ağındaki &#;ocuklar kalsiyum, demir, &#;inko, flor&#;r gibi minerallere yetişkinlerden daha fazla ihtiya&#; duyarlar. Bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu bolca s&#;t ve doğal suları t&#;ketmeleridir. Maden suyunun i&#;erdiği kalsiyum kemik yapısının, flor&#;r ise ağız ve diş sağlığının gelişmesi i&#;in son derece yararlıdır.

  • Şişelenmiş Bir Su Hangi Koşullarda Saklanmalıdır?

    Sular serin ortamlarda, g&#;neş ışığından uzak ve kuru ortamlarda saklanmalıdır. Etrafında suya ve ambalaj maddesine etki edecek kokulu maddeler bulundurulmamalıdır.

  • Maden Suyundaki Tuz Oranı Y&#;ksek Midir?

    S&#;ylendiği gibi y&#;ksek değseafoodplus.info maden suyundan ortalama(1 şişe=ml) mg arasında değişen sodyum alınmaktadır. 1 şişe maden suyunda g&#;nl&#;k sodyum limitinin %0,,45 oranına karşılık gelmektedir. &#;alışmada g&#;r&#;ld&#;ğ&#; gibi halk arasında bilinen aksine maden suyunda sodyum oranı diğer bir&#;ok gıda &#;r&#;nlerine g&#;re daha k&#;&#;&#;kt&#;r.( adet zeytin=mg, kibrit kutusu kaşar peynir= mg)

  • C Plus

    Kınık Maden Suları'nın hikayesi Murat Arıç'ın yılında Uludağ'ın eteklerinde doğal bir maden suyu kaynağını keşfetmesiyle başlamıştır. Sağlık ve serinlik sunan bu kaynağın şişelenmesi fikri ile Kınık Maden Suları, ilk olarak eczanelerde şifalı su olarak satışa sunulmuştur. Böylece Türkiye'nin en köklü içecek markalarından birinin temelleri atılmıştır.

    M. Rauf Arıç'ın yönetime geçmesiyle beraber, makineleşme ve tesisleşme sürecini tamamlayan Kınık Maden Suları, bir dünya markası olma yolculuğuna başlamıştır.

    M. Rauf Arıç'ın yılında vefatı sonrası yönetimi eşi Bilgi Arıç ve ailenin 3. nesli olan evlatları Berna Arıç Çokusuğlu, Didem Arıç Kurdoğlu, Ceyhun Arıç devralmıştır. Yönetim kurulunun genç, dinamik bakış açısı ve profesyonel yaklaşımları sayesinde Kınık Maden Suları Türkiye'deki bir çok ilki gerçekleştirmiş ve büyük başarılara imza atmıştır.

    Kınık Maden Suları A.Ş. Türkiye ve Dünya'nın bir çok yerinde ürünlerini tüketicilerle buluşturmaya devam etmektedir.

    DAHA FAZLA

    DAHA FAZLA

    nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir