cübbeli ahmet hoca ezan duası / Çok Faziletli Tek Satır Ezan Duası - Cübbeli Ahmet Hoca'dan Dua ve Zikirler

Cübbeli Ahmet Hoca Ezan Duası

cübbeli ahmet hoca ezan duası

Ezan Okunurken Hangi Dua Edilir? Ezan Duası Okunuşu ve Meali

Haberin Devamı

Öneri:
Ayetel Kürsi


Ezan Okunurken Hangi Dua Edilir?

Sad İbn Ebi Vakkas (ra) tarafından rivayet edilen bir hadiste ise Muhammed (sav)’in: “Eşhedü en lâ ilâhe illâ’llâhü vahdehû lâ şerîke leh ve enne Muhammeden abduhû ve Rasûlüh. Radîytü billâhi Rabben ve bi Muhammed’in Rasûlen ve bi’l-İslâm’i dînen” duasının edilmesinin günahların bağışlanmasına vesile olacağını buyurduğunu bildirmiştir.

Ezan Duası Okunuşu:

(Eşhedü en lâ ilâhe illâ’llâhü vahdehû lâ şerîke leh ve enne Muhammeden abduhû ve Rasûlüh. Radîytü billâhi Rabben ve bi Muhammed’in Rasûlen ve bi’l-İslâm’i dînen.)

Ezan Duası Meali:

“Allah’tan başka hiçbir ilâh olmadığına, O’nun tek olup, hiçbir ortağı bulunmadığına, Muhammed’in de O’nun kulu ve Elçisi olduğuna tanıklık ederim. Ben, Rab olarak Allah’ı, Peygamber olarak Muhammed (a.s)’i ve din olarak da İslâm’ı seçtim.”

Ezan Okunduktan Sonra Okunacak Dualar

Ezan okunmasının ardından vesile duasının okunması gerektiğini ve okuyan kişinin kıyamet gününde Resullullah (sav) şefaatinin Allah’ın izni ile helal olacağını Cabir (ra) bildirmiştir. Ezandan sonra: “Allah’ım. Ey bu eksiksiz olan çağrının, kılınacak namazın Rabbi olan Allah’ım. Muhammed’e fazileti ve vesileyi ver. Onu kendisine söz verdiğin övülmüş makama yükselt. Şüphe yoktur ki sen sözünden dönmezsin” duası okunur.

Haberin Devamı

Ezan Duası Türkçe:

“Allâhümme Rabbe hâzihi’d-da’veti’t-tâmmeh ve’s-salâti’l-kâimeh, âti Muhammeden el-vesîlete ve’l-fazîlete (ve’d-derecete’r-rafîah). Veb’ashü makâmen mahmûdeni’llezî va’adteh (İnneke lâtuhlifü’l-mîâd.)”

Ezan Duası Anlamı:

“Allah’ım! Ey şu eksiksiz çağrının ve kılınacak namazın Rabbi olan Allah’ım! Muhammed’e vesîleyi ve fazîleti (ve yüksek dereceyi) ver! Onu kendine söz vermiş olduğun övülmüş makama yükselt (Şüphesiz sen verdiğin sözden dönmezsin).”

Cübbeli Ahmet Hoca Dualarım Kitabı

Lacivert renktedir.
Cübbeli Ahmet Hoca - Dualarım
Sayfa Sayısı:
Cilt Durumu: Ciltli
Muhterem kardeşlerim!
Son Duâmız, Alemlerin Rabbi olan Allâh-u Teâla'ya Hamdetmektir
Dini Eserler
Vaazlarımızı takip eden cemaatlerimizce bilindiği gibi, sohbetlerimiz esnasında sırası geldiğinde bazı duaların faziletlerini açıkladığımız zaman, sohbet bitiminde bir çok kimselerin etrafımızı sararak: "Bu duayı bana yazar mısın?" demeleri üzerine, bazen bir kaçına özel olarak, bazen de çoğaltıp dağıtarak onların bu isteklerine karşılık vermeğe çalıştımsa da, bunun yeterli olmadığını ve daha bir çok mühim dualardan kardeşlerimizin istifâde edemediğini düşünerek, bu hususta bir kitap hazırlamayı ve böylece daha önceden onlara vermiş olduğum sözü yerine getirmeyi münâsip gördüm ve Rabbimin izniyle bu işe başladım.
Evvelce bu hususta bir çok kitap yazılmışsa da, bir çoğu kaynakları belirtilmeksizin hazırlandığından ilmî kabul edilmemekte, bir kısmı da çok kısa olduğundan, yeterli olmamaktadır.
Cübbeli Ahmet Hoca Kitapları
Bu âciz kardeşiniz, elinizdeki bu kitabında Efendimiz (Sallallâhu aleyhi ve sellem)' in, yatağından kalktığı andan, tekrar yatacağı âna kadar, neler okuduğunu ve değişik konularda büyüklerden rivayet edilen muhtelif duaları, kaynaklarını açıklayarak zikretmeye çalışmıştır. Allahu Teâlâ cümlemize okuduklarımızla amel etmeyi nasib eylesin. ve Acirc;mîn
Ahmed Mahmud ÜNLÜ (Cübbeli Ahmet Hoca)
İçindekiler

Dualarım kitabı, Cübbeli Ahmet Hoca Dualarım Kitabı, Cübbeli Ahmet Hoca, Dualar ve Zikirler, Her Derdi İyileştiren Bir Dua, Sevapları Kat Kat Olan Salavat, Salavat-ı Şerife, Her Uzuv İçin Şifa Ayetleri, Çörekotu, Şifa Duaları, İlaveli Yeni Baskı, Tashisli, Ahmet Mahmut Ünlü, Dua, Lalegül Neşriyat, Kitabevi, Kitap Takipçileri, Kitap, Yeni Kitabı, Çok Satan Kitabı

Made in Türkiye

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası