yeşil kurutan nasıl yapılır / Yabani otları doğal bir şekilde ortadan kaldırma

Yeşil Kurutan Nasıl Yapılır

yeşil kurutan nasıl yapılır

DEĞERLİ OKUYUCUMUZ; BU ESER E-KİTAP OLARAK HAZIRLANMIŞTIR.  SADECE EĞİTİM İÇERİKLİ E-KİTAP GÖNDERİLİR, İLAÇ GÖNDERİLMEZ. İLAÇ ZANNEDEREK SATIN ALMAYINIZ. İLAÇ SATIŞI TARIM BAKANLIĞINCA İNTERNETTE YASAKTIR. HER HAKKI SAKLIDIR.  ESER ZİRAAT MÜHENDİSİ VOLKAN TEMİZ' E AİTTİR  İZİNSİZ KOPYALANAMAZ VE ÇOĞALTILAMAZ, TELİF HAKKI İÇEREN MATERYALDİR, ALINTI YAPILAMAZ.  KURALLARA UYMAYANLAR HUKUKİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ VE MESULİYETLERİ ÜZERLERİNE ALMIŞ VE KABUL ETMİŞ OLURLAR.  PDF MULTİMEDYA E-KİTAP EĞİTİM SETİ OLARAK GÖNDERİLEN BU ESER HAKKINDA HİÇ BİR KİMSE HAK İDDAA EDEMEZ.  BU ESER EĞİTİM AMAÇLI HAZIRLANMIŞTIR.  TARAFINIZA ÜCRETSİZ KARGO İLE SMS MESAJ VERİ TABANINDA GÖNDERİLECEKTİR. GELEN SMS KISA MESAJ İÇERİĞİNDE BULUNAN LİNK ÜZERİNDEN E-KİTAP İÇERİĞİNİZE HIZLI ERİŞİM SAĞLAYABİLİRSİNİZ. BU ESERİN TÜM HAKLARININ SAHİBİ ZİRAAT MÜHENDİSİ ÜNVANLI VOLKAN TEMİZ'DİR.  ESER SAHİBİNİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU VİDEO EĞİTİMLERİ VE YAZILI BİLİMSEL MAKALE VE   METNİ KÖTÜ DURUMA DÜŞÜRECEK VE KOPYALAMA, SAHTE EVRAK DÜZENLEME, KAÇAK BASKI YAPMA, KOPYALAYIP KORSAN BASKI YAPMA V.B. PAYLAŞMA İŞİ YAPANLAR KONUSUNDA MADDİ VE MANEVİ YÜKSEK MEBLAĞ TUTARINDA TAZMİNAT DAVASI AÇMA HAKKI TAMAMEN  ZİRAAT MÜHENDİSİ VOLKAN TEMİZ'E AİTTİR.   KURALLARA UYMAYANLAR TESPİT EDİLDİĞİNDE ADALET BAKANLIĞININ İLGİLİ KURUMUNA İLGİLİ KANUN HÜKMÜNCE (SANAT ESERLERİNİN KORUNMASI VE TELİF HAKKI MADDESİ) GEREĞİNCE BAŞVURU YAPILACAKTIR.  SUÇU İŞLEYEN KİŞİ VEYA KİŞİLERİN CEZA ALMALARI SAĞLANACAKTIR.  BİLGİLERİNİZE ÖNEMLE ARZ OLUNUR. Copyright Volkan Ziraat Mühendislik Danışmanlık Eğitim İLÇ. Hİfunduszeue.infoTİC.

Bitkilerde İlaçlama Nasıl Yapılır?

Bitkilerde aynı insanlar gibi hastalanabilir, ve hatta ölebilir. 

Bu nedenle bakımlarına gerekli özeni mutlaka göstermek gerekir. İlaçlama bu bakımın en önemli parçalarından biridir. Peki ilaçlama yaparken nelere dikkat etmeli ve hangi adımları izlemelisiniz?

Bu soruların cevaplarını sizler için derledik!

İlaçlama Yapmadan Önce Kendinizi Koruyun

Bahçemizin ilaçlamasını yaparken su ve nem geçirmeyen kıyafetler giymemiz çok önemlidir. Mutlaka şapka, gözlük ve eldiven kullanmalıyız. Zirai ilaçların kutularına temas ettiğimizde bile zehrin vücudumuza geçebileceğini unutmamalıyız.

Her Saat İlaçlama Yapılmaz

İlaçlamanın yapılacağı zaman, mümkünse sabah ve akşam saatlerinde olmalıdır. Gündüz ve sıcak saatler, ilaçlama için uygun saatler değildir. Bu arada rüzgara da dikkat etmek zorundayız. İlaçlama yaparken karşıdan esen rüzgar, ilacı doğrudan bizim üzerimize getirecektir. Dolayısıyla rüzgarı arkamıza alarak ilaçlama yapmamız daha uygun olacaktır.

Hayvanları Güven Altına Alın

Bu tarz zirai ilaçları aynı zamanda arılara, kuşlara ve balıklara da zararlıdır. Ayrıca evcil hayvanlar ile ağıl ve ahır hayvanlarında ise ölümcül etkisi vardır. İlgili ilacın panzehiri kutusunun üzerinde yazar. Herhangi bir zehirlenme ile karşı karşıya kalındığında ilacın kutusunu da doktora götürmemiz gerekir. 

İlaçlama Nasıl Yapılır?

Yaptığımız zirai mücadelenin etkili olabilmesi için hangi hastalığa, hangi zararlıya, hangi büyüklükteki bahçeye, meyvelik, sebzelik yada buğday arpa gibi tahıl yada sanayi ürünleri gibi tarımsal ürünlerin durumuna ve konuma göre alet ve edevat seçmemiz gerekir. İlaçlama işlemini, sıvı ile karıştırılmış zirai mücadele ilaçlarının bitkilerin üzerine sıkılması sureti ile gerçekleştiriyoruz. İlacın, bitkinin tüm organlarına tamamen gelmesi önemlidir. Hangi yöntemi kullanırsak kullanalım unutulmaması gereken nokta bu ilaçların çok ağır zehirler olduğu ve amatörler tarafından kullanılmasının çok da uygun olmadığıdır.

İlaçlamayı Ne Zaman Yapmalıyız?

Zirai mücadele genellikle hastalık ve zararlıların faaliyetlerini göstermeye başladığı ilkbahar, yaz ve sonbahar ayları boyunca yapılır. İlaçlama, bitkinin türüne göre değişmekle beraber süreklilik arz eden bir mücadele türüdür. İlaçlamanın zamanlaması da çok önemlidir. Gün içerisinde öğlen saatlerinde ilaçlama yapılmamalıdır. Çok rüzgarlı havalarda ilaçlama yapılmamalıdır. Yağmur öncesi ve sonrasında ilaçlama yapılmamalıdır.

Neden Yağmurlu Havalarda İlaçlama Yapılmaz?

Çünkü yağmur suları ile ilaç toprağa karışacaktır ve gereksiz yere toprağımızı da zehirleyecektir. Zirai mücadele ilaçları çok ağır kimyasal zehirler içerirler. Dolayısıyla eğer çok büyük zorunluluk altında değil isek ilaçlama yapmayı iki kere düşünmeliyiz. Organik ilaçların çözebileceği yada kültürel önlemlerle halledebileceğimiz hiçbirşey için bu ağır zehirleri kullanmamalıyız. Unutmayın ki bu zehirler bitkiler üzerinde kalmaktadır. Yemek olayı sayesinde de kendi vücudumuza geçmekte, başta kanser olmak üzere bir çok genetik hastalıklara maruz kalmamıza, ayrıca Dünyamızı, havamızı, suyumuzu, toprağımızı kısacası her şeyimizi kirlettiğini unutmamalıyız.  

Bitki İlaçlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Zirai ilaçlar sistemik etkili ilaçlar olduğu için bunlara dokunulunması yada solunulması durumunda insanlara büyük zarar verebilir. Dolayısıyla bu ilaçlara temas ederken başta göz, ağız, burun ve el olmak üzere mutlaka koruyucu önlemler almak gerekmektedir. İlaçların vücudumuza temas etmemesi için eldiven, gözlük, şapka, maske hatta mümkünse koruyucu kıyafet giymeliyiz. İlacı hazırlarken ilacın deri ile teması engellemek için eldiven takmamız şarttır.
Eğer elle bir temas gerçekleşmişse, sabunlu su ile birçok kez ellerimizi yıkamalı, göze temas edilmişse de yoğun su ile temizlemeliyiz. İlacın solunum yollarına girmesi ve zehirlenme ile karşı karşıya kalması halinde, zehirlenmeye tabi olan kişi derhal açık havaya çıkarılmalı, mümkünse ılık tuzlu su içerilmek suretiyle kusturulmalı ve ilacın panzehiri kutusunda yazdığı için hızlıca ilacın kutusu ile birlikte hastaneye ulaştırılmalıdır. Zirai mücadele ilaçları tüm sıcak kanlı canlılar için öldürücü etkiye sahiptir.


Bitki İlaçlarken Hangi Malzemeler Kullanılır?

İlaçlama yaparken değişik malzemeler kullanılmaktadır. En çok ilaçlı sıvıyı püskürten pülverizatör ve bunların birkaç boy küçüğü olan atomizörler kullanılmaktadır. Bunlar el tipi olabileceği gibi bahçenin büyüklüğüne göre sırt yada motorlu tipleri de vardır. Sıvı ilaçlar, prospektüslerinde yazan oranlarda karıştırılmak suretiyle pülverizatör’ler sayesinde bitkilere püskürtülerek kullanılır. Toz ilaçları da yine toz ilaç atan özel malzemelerle atmak lazım. Zirai mücadelede kültürel önlemlerde kullanılan malzemelerde büyük önem arz etmektedir. En çok kullanılanlara örnek olarak budama makasları, havalandırma tırmıkları ve çimler için havalandırma delikleri açan malzemeleri söyleyebiliriz.

Ürünlerimizden ilaçlama pompalarını ve makinalarını sayfalarımızda görebilirsiniz. 

Bahçemdeki Bitkileri Nasıl İlaçlamalıyım?

Zirai mücadele de ilaçlama yaparken genel bir ilke vardır. “Kısmi ilaçlama olmaz”. Çünkü siz bitkinin belli bir bölgesini ilaçladığınızda o bölgede yer alan zararlılar hemen başka bir bitkiye geçiş yapacaklardır. Dolayısıyla kısmi ilaçlama hiçbir tesiri olmayan bir ilaçlamadır. Sonuç olarak ilaçlama yaparken tüm bahçemize ilaçlama yapmamız lazım. Tabi bu arada sizin tek başınıza ilaçlama yapmanız da yetmeyecektir. Komşunuzunda ilaçlama yapması lazım. Çünkü belli bir süreden sonra komşunuzdaki zararlılar sizin bahçenize gelecektir. Zirai mücadele topyekün yapılması gereken bir mücadeledir. Bölgesel ve bitkiye özel tesirli ilaçlama çok da tesirli olmayacaktır.

Neye Karşı İlaçlama Yapıyorsunuz?

Bahçemizde ilaçlama yaparken neye karşı ilaçlama yapacağımızı bilmemiz gerekiyor. Öncelikle teşhisi iyi belirlememiz lazım. Eğer bu zararlı böcek ise insektisit adı verdiğimiz genel böcek ilaçları kullanılır. Eğer bir hastalığa karşı mücadele ediyor isek o zamanda hastalığın ne olduğunu çok iyi analiz etmemiz, bilmemiz gerekmektedir. Burada yapılacak şey hastalıklı bitkinin dalından örnekler alarak, bulunduğumuz yerdeki Tarım İl Müdürlüklerine veya Zirai Mücadele Müdürlüklerine teşhis için götürmemiz lazım. Oradaki uzmanlar bitkinizin hastalığını teşhis edecek ve size doğru ilacı verecektir.  

Evdeki Bitkilerimizi Nasıl İlaçlamalıyız?

Evdeki bitkilerimizi ilaçlamak için en önde gelen malzeme genelde hepimizin evinde bulunan “arap sabunudur”. Bir litre su bulunan şişenin içerisine bir yemek kaşığı arap sabunu katın ve çalkalayın. Etkili olması için birkaç damla sıvı yağ’da (zeytinyağı yada ayçiçek yağı) ekleyebilirsiniz. Özellikle güllerin üzerinde olan yeşil bitler için çok tesirli bir ilaçtır. Böceklerin dokularının ph’ı asitiktir ve 5,5 değerindedir. Arap sabunu kireç baz niteliği taşır. Dolayısıyla kireç, asite kovucu etki yapar.

Diyelimki bu ilacımız yeteri kadar tesirli olmadı. O zaman ikinci tesirli kozumuza geçmeliyiz. “Acı biber”. Böcekler acıyı sevmezler. Yine bir litrelik şişenizin içerisine bir avuç kadar kırmızı acı biber koyun. Bir süre bekletttiğinizde biberin acısı suya geçicek ve artık bözekleri kaçırıcı bir ilaç haline gelecektir.

Bunlarda tesir etmediği ise son çare olarak nikotin suyunu ilaç olarak kullanabilirsiniz. Birkaç tane kırıp suyun içerisine atacağınız sigara, bir gün bekledikten sonra o suyu zehir haline getirecektir. Bu da böcekler için ölümcül ve kaçırıcı bir ilaç haline gelecektir.

İlaçlama yaparken size yardımcı olacak olan ilaçlama makinaları hakkında bilgi almak için tıklayın!

Bizden ve birbirinden zengin içeriklerimizden haberdar olmanız için sizi Facebook sayfamıza davet ediyoruz.       

Balkon ve bahçelerde kendiliğinden çıkıp büyüyen yabani otların büyük kısmı gıda ya da şifa verici tıbbi bitkiler olarak değerlendirilebilse de bahçecilik yapan çoğu insan bu otlardan kurtulmanın yollarını arıyor. Bu otlardan bazıları derin kökleri ve hızlı büyüyüp yayılan yapısı ile özellikle sebze ve meyve yetiştirilen topraklarda, yetiştirilen fidelerin topraktan yeterince besin almasını engelleyebiliyor. Yabani otlardan toprağınızı ve bitkilerinizi zehirli kimyasallara bulamadan kurtulma yöntemlerini derledik.

TIKLAYIN: Küçük bahçelerin tasarımı için uygulanacak 7 altın kural

Yabani otlardan kurtulmanın en etkili ve sağlıklı yolu otları kökleriyle birlikte yolup güneşte kurumaya bıraktıktan sonra komposta karıştırmaktır ancak bu yöntem bazı durumlarda çok fazla zaman ve emek gerektirebilir. Ot yolmaya zaman ve enerjiniz olmadığı durumlarda kimyasal ot kurutucularına yönelmektense aşağıdaki doğal yöntemleri deneyebilirsiniz.

Not: Aşağıda listelenen ot kurutucuların ev yapımı olması bu yöntemlerin toprağa zarar vermeyeceği anlamına gelmez. Bu reçeteler yabani otlara verdiği zararı, aşırı derecede maruz kalınması ya da yanlış kullanılması durumunda  yetiştirdiğiniz bitkilere ya da insanlara da verebilir.

#1 Haşlayın
Ev yapımı ot yok edicilerinin en zahmetsizi kaynar sudur. İnsana ve doğaya zararı da bulunmaz. Kaynattığınız suyu yabani otların yaprak ve gövdelerinin üzerine doğrudan dökün. Kaynar su kaldırım taşları ya da beton zemin çatlakları arasında çıkan otları temizlemek, ya da otları temizledikten sonra ekim yapmak istediğiniz daha geniş alanlarda kullanmak için etkili bir silahtır. Uzun dönemde toprağa negatif hiçbir etkisi yoktur. Korumak istediğiniz bitkilere döktüğünüzde onları da yok edeceğinden sadece kurtulmak istediğiniz bitkilerde kullanmaya dikkat etmelisiniz.

#2 Yakın
Ot yakmak yaygın olarak kullanılan bir yöntem olsa da, bu yöntemi yangın tehlikesine karşı çok dikkatli kullanmak gerekir. Yapı marketlerde satılan minik alev makinelerinden edinerek ateşi yalnızca yok etmek istediğiniz otların yapraklarına uygulayabilirsiniz. Kurumuş dal ve yapraklar çok çabuk alev aldığından bu yöntem rüzgâr yönü ve hızı da hesaba katılarak bir uzman tarafından yapılmalıdır.

#3 Tuzlayın
Sodyum klorür yani yemek tuzu uzun yıllardır kullanılan bir ot kurutucudur. Savaş dönemlerinde düşman toprağında bitki yetişmemesi için tarlaların tuzlandığı bilinmektedir. 8 ölçü suyun içerisinde 1 ölçü tuzu çözerek (daha sert bir kurutucu içim 3 ölçü su ve 1 ölçü tuz kullanabilirsiniz) karışımı spreyli bir şişeye koyup yok etmek istediğiniz otların yapraklarına spreyle uygulayabilirsiniz, yabani otların kuruması için birkaç uygulama gerekebilir . Tuzlu suyu toprağa karıştırmamaya dikkat edin. Özellikle bitki yataklarında tuzun toprağa karışması, yataktaki diğer bitkilerin de zarar görmesine sebep olabilir.

#4 Sirke ile müdahale
Evin hemen her alanında temizlikte güvenle kullanabileceğiniz beyaz sirkeyi yabani ot bertarafında da kullanabilirsiniz. Beyaz sirkeyi yok etmek istediğiniz ot yapraklarına sprey ile püskürterek birkaç tekrarda bu otların kurumasını sağlayabilirsiniz. Sirkenin toprağa ve diğer bitkilere temas etmemesine özen gösterin.

#5 Tuz ve sirke karışımı
4 litre sirkeye bir fincan kaya tuzu ve sofra tuzu karışımı ekleyerek etkili bir yabani ot öldürücü elde edebilirsiniz. Daha güçlü bir reçete için karışıma bitkisel sıvı sabun ve limon ya da karanfil yağı da koyabilirsiniz.

#6 Boraks
Ev yapımı çamaşır deterjanlarında kullanılan boraks da yabani ot mücadelesinde etkili bir yöntem olarak kullanılabilir. 10 litre suya gram boraks ekleyip karıştırarak kurtulmak istediğiniz otların yapraklarına spreyle püskürtebilirsiniz. Karışımın toprağa, diğer bitkilere ve doğrudan cilde temasından kaçının.

SONROUND 48 SL

Banketler, Su ve Drenaj kanallarıBanket ve üstü yabancı otlara (-) ml/da Yabancı otların aktif büyüme devresindeKara, Demir yolu kenarları, Havaalanları, Fabrika bahçeleri, Tarihi alanlar, Tarla kenarlarıÇalımsı ve Odunsu Bitkilere karşı () ml/da Yabancı otların aktif büyüme devresindeTurunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarTilkikuyruğu(Alopecurus myosuroides)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKırmızı köklü tilkikuyruğu(Amaranthus retroflexus)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYeşil horozibiği(Amaranthus viridis)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKısır yabaniyulaf(Avena sterilis)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKısır brom (Bromus sterilis) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarSirken(Chenopodium urbicum)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarBambul otu(Chrozophora tinctoria)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarBenekli darıcan (Echinochloa colonum) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarDarıcan(Echinochloa crus-galli)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarTurna gagası (Geranium dissectum) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarBallıbaba(Lamium amplexicaule)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarEbegümeci (Malva parviflora) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYabani yonca (Medicago spp.) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYer fesleğeni (Mercurialis annua) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKuş yemi (Phalaris spp.) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarSemizotu(Portulaca oleracea)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarTarla düğün çiçeği(Ranunculus arvensis)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKanarya otu(Senecio vulgaris)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYeşil kirpidarı (Setaria viridis) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYabani hardal(Sinapis arvensis)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYabani fiğ (Vicia spp.) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKuş otu(Phalaris spp.)
ml/da ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarZincir pıtrağı (Xanthium spinosum) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarDomuz pıtrağı(Xanthium strumarium)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarTarla sarmaşığı (Convolvulus arvensis) ml/da Yabancı otların genç ve olarak aktif büyüdüğü çiçeklenme öncesi devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarTopalak (Cyperus spp.) ml/da Yabancı otların genç ve olarak aktif büyüdüğü çiçeklenme öncesi devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKöpekdişi ayrığı (Cynodon dactylon ) ml/da Yabancı otların genç ve olarak aktif büyüdüğü çiçeklenme öncesi devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarKanyaş (Sorghum halepense) ml/da Yabancı otların genç ve olarak aktif büyüdüğü çiçeklenme öncesi devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarHoroz ibiği(Amaranthus spp)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarYabani havuç (Daucus carota) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarPelin (Artemisia vulgaris) ml/da Yabancı otların genç ve olarak aktif büyüdüğü çiçeklenme öncesi devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarBüyük ısırgan otu (Urtica dioica) ml/da Yabancı otların genç ve olarak aktif büyüdüğü çiçeklenme öncesi devrede uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarMısır hardalı (Ochthodium aegyptiacum) ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)Turunçgiller, Bağ, Fındık, Meyve Bahçeleri, Kültür Bitkisi Yetişmeyen AlanlarBallıbaba(Lamium amplexicaule)
ml/da Yabancı otların genç ve aktif olarak büyüdüğü devre uygulanır. (Pamuk ekimi için hazırlanmış tarlalarda ekim öncesi, ekim esnasında ya da ekim sonrasında kullanılabilir. Ancak uygulama mutlak surette çıkış öncesi yapılmış olmalıdır)

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası