duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl yapılır / Duvar kağıdı tutkalı nasıl düzgün seyreltilir? | seafoodplus.info

Duvar Kağıdı Yapıştırıcısı Nasıl Yapılır

duvar kağıdı yapıştırıcısı nasıl yapılır

Duvar kağıdı tutkalı nasıl hesaplanır. Ne kadar duvar kağıdı yapıştırıcısına ihtiyacınız olduğunu nasıl hesaplayabilirsiniz? Dokunmamış metre duvar kağıdı seçimi

1 m2 başına duvar kağıdı tutkalı tüketimi, genellikle satın alınan bileşimin ambalajında ​​belirtilir, ancak uygulama, bu tüketimin her zaman doğru olmadığını ve çalışma sırasında, kural olarak, tutkalın en uygunsuz anda tükendiğini göstermektedir.

Onarım için planlanan alanların duvar kağıdının tamamlanmasından sonra, atılması gereken büyük miktarda talep edilmemiş yapışkan bileşimin kaldığı durumlar da nadir değildir.

Yapıştırıcı tüketiminin kullanılan malzemelere bağımlılığı


Duvar kağıdı ne kadar ağır olursa, o kadar fazla yapıştırıcıya ihtiyacınız olacaktır.

Bir odanın duvar kağıdını kaplamak için gereken yapıştırıcıyı hesaplamak için öncelikle çalışma sırasında kullanılacak duvar kağıdının türüne karar vermeli ve duvar kağıdı ile kaplanması gereken alanı belirlemelisiniz. Bunun için aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır:

  1. Duvar kağıdının planlandığı yüzeyi dikkatlice hazırlamak gerekir.
  2. Sıva ile kaplı duvar dikkatlice macunlanmalı ve astarlanmalıdır, çünkü bu işlemler olmadan gözenekli tabana emileceği için yeterli yapıştırıcı olmayacaktır. bu tür inşaat işleri için gerekli malzeme miktarını hızlı bir şekilde hesaplamaya yardımcı olacaktır.
  3. Duvar kağıdının türünü dikkate almak gerekir, çünkü onlar için tutkal tüketimi farklı olabilir. Bu nedenle, örneğin, malzemenin kendisine hangi yapıştırıcı uygulandığında, tüketim bir olacaktır ve dokumasız duvar kağıdı için, duvar kağıdının yapıştırıldığı tabana yapıştırıcı uygulandığında tüketim olacaktır. tamamen farklı ol.
  4. Yapıştırılacak yüzeyin alanını belirlerken, pencere ve kapı açıklıklarının alanını bundan çıkarmayı unutmamak gerekir.

Her duvar kağıdı türü için özel bir yapıştırıcı kullanmalısınız.

Farklı malzemelerin yapıştırıcısını emme yeteneği ve yapıştırıcının eşit olmayan kuruma hızı, yapıştırıcı bileşiminin tüketim oranlarında büyük bir yayılmaya katkıda bulunur, bununla birlikte hesaplanmasının, aşağıdaki açıklamalara değil, pratik deneyime dayanması tavsiye edilir. paket.

Ekonomik tutkal tüketimi açısından duvar kağıdı için en karlı seçenek, düz ve pürüzsüz bir taban üzerinde çalışmaktır.

Duvar kağıdı için yapışkan bileşimin tüketiminin hesaplanması


Tutkal seyreltme, kesinlikle tutkal paketindeki talimatlara göre gerçekleştirilir.

Yapıştırma sürecinde kullanılan malzemelerin teknik özellikleri ve nitelikleri ve duvarların kendileriyle ilgili ilk verileri inceledikten sonra, doğrudan hesaplamaya geçebilirsiniz. Bunu yapmak için aşağıdaki yönergeleri izleyin:

  • ilk olarak, odanın duvarlarının alanı hesaplanır. Örneğin, odanın uzunluğu 6 m, genişliği 3 m ve yüksekliği 2,5 m'dir Uzun duvarın alanını 6 x = 15 m2 hesaplıyoruz, sonra alanını belirliyoruz. kısa duvar 3 x 2,5 = 7,5 m2. Sonuçları toplayıp iki ile çarpıyoruz: (15 + 7,5) x 2 = 45 m2. Kapı ve pencerelerin alanı bu değerden çıkarılır. Örneğin, pencere alanı 1,2 x1,5 \ud 1,8 m2 ve kapı 2,1x1,1 \ud 2,31 m2, (1,8 + 2,31) \ud 40,89 m2'dir. Yaklaşık 41 m2'ye eşit bir alan elde ediyoruz;
  • toplam alanı 41 m2 olan duvarlara yapıştırmak için gereklidir, örneğin duvar kağıdı genişliği 0,53 m ve uzunluğu 10,5 m'dir 41 / (0,53 x10,5) \ud 7,37 rulo;
  • ayrıca, paket üzerindeki talimatları kullanarak, belirli bir miktarda duvar kağıdını yapıştırmak için gereken yapıştırıcı miktarını belirleriz. Örneğin, gram ağırlığındaki bir tutkal paketi genellikle bunun ruloluk bir çıkartma için yeterli olduğu yazılır;
  • buna göre, söz konusu durumda, odayı duvar kağıdı yapmak için bir paket yapıştırıcı yeterli olacaktır.

Dokumasız ve vinil duvar kağıtları için ne kadar tutkal gerektiğini hesaplarken, gerçek genişlikleri dikkate alınmalıdır. Kuru yapışkan bileşimi su ile seyreltirken, paket üzerinde belirtilen talimatların gerekliliklerini takip etmek gerekir. Duvar kağıdı yapıştırıcısının nasıl düzgün şekilde hazırlanacağı hakkında daha fazla bilgi için şu videoya bakın:

Açık bir duvar kağıdı yapıştırıcısı paketi bile uzun süre saklanamaz, bu nedenle yapıştırıcı hesaplamalarının en doğru şekilde yapılması gerekir.

Her durumda, yapıştırıcı satın almadan önce, işten sonra kullanılmayan yapıştırıcı bileşimini iade etme olasılığı konusunda mağazada anlaşmalısınız.

Tutkal tüketiminin markasına ve duvar kağıdı tipine bağımlılığı


Geleneksel duvar kağıdı macunu, nişasta veya metilselülozdan yapılır.

Bugün inşaat piyasasında, bu duvar kağıtlarının yapıştırılabileceği yüzeyler dikkate alınarak, çok çeşitli duvar kağıdı türleri için tasarlanmış çok çeşitli yapışkan bileşimler bulunmaktadır.

Adına bağlı olarak tutkal tüketimi, duvar kağıdı türleri ve tablodan da belirlenebilir:

İsimAğırlıkduvar kağıdı türüKareSu tüketimi
Her türlü kağıt duvar kağıdı için yapıştırıcı grKağıt5 rulo5 litre
Vinil duvar kağıdı için yapıştırıcı grVinil rulo4 litre
Cleo ultra grcam elyafı
dokunmamış
Vinil
özel duvar kağıdı
Dolgu malzemesi
m2
m2
m2
m2
55 m2
litre
5 litre
5 litre
5 litre
6,5 litre
akıllı grHafif vinil duvar kağıdı
Ağır vinil duvar kağıdı
rulo
m2
rulo
m2
7,5 litre

6 litre


Kağıt duvar kağıdını yapıştırmak için, baz olarak nişasta veya ikame metilselülozun kullanıldığı sıradan duvar kağıdı tutkalı kullanılır. Diğer tüm duvar kağıtları, tüketimi her bir özel durum için ayrı ayrı belirlenen özel yapıştırıcıya yapıştırılır. Tutkal nasıl seçilir, bu videoya bakın:

Vinil, dokuma olmayan ve kumaş duvar kağıtları, %50'ye kadar yüksek miktarda PVC ve PVA emülsiyonu içermesi gereken yapıştırıcıya yapıştırılır. Aynı yapıştırıcı cam duvar çıkartmaları için de kullanılıyor.

Ayrıca, düşük sıcaklıklı, yüksek nemli odalarda, cereyan varlığında ve diğer olası zor koşullarda duvar kağıdını yapıştırmak için özel yapıştırıcıya ihtiyaç duyulacaktır. Bu duvar kağıtları için 1 m2 başına tutkal tüketimi de ayrı ayrı belirlenir.

Duvar kağıdı yapıştırıcısının ne kadar gerekli olduğunu hesaplamada zorluk yoktur. “ProMASTER” gibi profesyonel yapıştırıcıların ambalaj üzerinde tüketimle ilgili özel işaretleri vardır, ancak bu tür bilgiler mevcut değilse, bir uzmanın yardımı olmadan, sadece birkaç dakika harcayarak gerekli yapıştırıcı miktarını hesaplayabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan:

  • duvarların yüksekliğini ve uzunluğunu ölçün ve ardından yapıştırma alanını belirleyin;
  • bu rakamları kullanarak, yapıştırmaya tabi olmayan alanı hesaplayın - pencereler, kapılar ve diğer engeller;
  • duvarların ek işlenmesini ve astarlamayı dikkate alın.

Ambalaj bazen, tüm tutkal miktarının yeterli olduğu toplam metrekare sayısını gösterir. Bu bilgilere ve yapıştırma için toplam alana sahip olarak, basit aritmetik hesaplamalar kullanılarak, 1 m2 başına yaklaşık duvar kağıdı tutkalı tüketimi hesaplanır.

  • Tüm bu hesaplamalar, odanın çevresinin hesaplanmasıyla başlar.. En kolay çıkış yolu, uzunluk ve genişliği toplayıp 2 ile çarpmaktır. Örneğin, oda 3x4m doğru şekildeyse, toplam çevre 14m² olacaktır.
  • Her şeyin sizin için geometrik olarak basit olması ve doğru şeklin olması iyidir.. Çoğu dairede, mutlaka çeşitli nişler veya çıkıntılar vardır. Bu durumda, çok tembel olmamak ve kendi ellerinizle, bir mezura ile yerde ölçmek daha iyidir.
  • Yapıştırılan toplam alandan pencere ve kapıların çıkarılmasının gerekli olup olmadığı konusunda uzmanların görüşleri farklıdır.. Teoride, elbette, çıkarılmalıdır, yüksek sınıf profesyoneller tam da bunu yapar. Ancak uygun deneyime sahip değilseniz, her şeyi bir arada bırakmak daha iyidir. Bu tolerans, her türlü bükülme ve alttan kesmeye gidebilir.
  • Mobilyaların arkasındaki duvarları yapıştırmanın gerekli olup olmadığı sorusu, sahiplerinin vicdanında kalır.. Bize göre, iyi, kaliteli bir kulaklığın sahibiyseniz ve değiştirmenizin bir anlamı yoksa, arkasına duvar kağıdı yapıştırmamalısınız. Bu durumda, ölçüm yaparken mobilya tarafından kapatılan duvarın dikkate alınmasına gerek yoktur.


  • Hazır desenli tuvaller için “uyum” gibi bir değer dikkate alınmalıdır.. Rapport, tuval üzerindeki desenin tekrarlandığı adımdır. Çoğu üretici bu değeri doğrudan pasaportta belirtir. Deseni düzgün bir şekilde birleştirmek için, tuvalin yüksekliğine uyum boyutunun eklenmesi gerekir.
  • Tuvalin yüksekliği, tavanların yüksekliğine göre belirlenir.. Bu değere uyum değeri eklenir, ayrıca uzmanlar kırpma için bir tolerans bırakılmasını tavsiye eder, cm aralığındadır.
  • Şeritleri sayarken, rulonun genişliğinden başlamalısınız.. Şu anda pazara iki standart boyut hakim, bunlar 1m ve 53 cm'seafoodplus.info üzerindeki talimatlar tüm bu verileri içermelidir. Odanın toplam çevresi şeridin genişliğine bölünmelidir, elde edilen değer bir tamsayı değerine yuvarlanır. Örneğin, zaten bildiğimiz bir odanın çevresi 14m'dir, bu 14m'yi 53 cm'lik bir rulo genişliğine böleriz ve yuvarladıktan sonra 27 şerit elde ederiz.
  • Tavan yüksekliğini, tekrarı ve kırpma payını rulonun uzunluğuna bölerek bir rulodan kaç şerit çıkacağını hesaplayabilirsiniz.. Ve bu durumda, yuvarlama ters yönde, daha küçük bir değere olmalıdır.


  • Tüm bu hesaplamaları yaptıktan sonra uzmanlar stokta 1 ekstra rulo satın almanızı tavsiye ediyor.. Uygun deneyime sahip değilseniz, kendi ellerinizle yapıştırırken, 1 - 2 şeridin bozulma olasılığı yüksektir. Ayrıca, kaplama kirlenirse veya hasar görürse, bu stok gelecekte kullanışlı olabilir.


  • Sıvı duvar kağıdı, sıvayı biraz anımsatan bir üst kattır. Kütle, tutkal, selüloz lifleri ve özel katkı maddeleri temelinde üretilir. Ticaret ağına kuru halde girer ve kullanımdan hemen önce hazırlanır.
  • Bu kaplama, kullanılarak, belki manuel olarak uygulanır. spatula ve rulo veya özel bir püskürtücü kullanarak makine ile. Üreticiler ortalama olarak 4 - 5 m² duvar için 1 kg kuru karışımın yeterli olduğuna söz veriyor. Ancak hesaplama yaparken bu değerden başlamaya değmez.
  • İdeal duvarlar için önerilen uygulama kalınlığı 1,5 - 2,5 mm arasında değişmektedir. Ancak bu tür duvarlar nadirdir. Ayrıca profesyonellik çok önemli. Bunu ilk kez yapıyorsanız maksimum 3 m² için 1 kg kuru karışım sizin için yeterli olacaktır. Ancak cesaretiniz kırılmasın, kural olarak saat içinde elinizi dolduracaksınız.
  • En iyisi püskürtücü kullanmaktır. İyi bir tabanca ile bir amatör bile sakin ve verimli çalışabilir. Duvara bir çözelti uygularken, spreyin kalınlığını basitçe kontrol etmek temeldir ve bu seçenekle, aynı kilogram kuru karışımın tüketimi 5 - 7 m²'ye çıkar.


  • Profesyonellik seviyeniz ne olursa olsun, uzmanlar kuru bir bileşim satın alırken en az g'lık bir stok yapmak için tavsiyede bulunur. Püskürtme sırasında plansız harcamalara gidebilir veya daha sonra parça parça onarımlar için kullanışlı olabilir.

Dokunmamış duvar kağıdını yapıştırmak için modern evrensel kompozisyonları kullanabilirsiniz, ancak her birinin hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Bu nedenle, tutkal satın almadan önce, çeşitli tutkal türlerinin özelliklerini dikkate almaya değer. Belirli bir duvar kağıdı türü için tasarlanmış duvar kağıdı tutkalı kullanmak en iyisidir.

Dokunmamış duvar kağıdı için tutkal çeşitleri

Duvar kağıdı tutkalının renksiz olması gerektiğini belirtmekte fayda var, çünkü boyalar malzeme üzerinde görünebilir ve kaplama malzemesinin görünümünü seafoodplus.infoamış duvar kağıdı için tutkal tüketimi kağıttan daha az olacağından, pahalı bileşimler seçebilirsiniz.

Yaygın formülasyonlar şunları içerir:

  1. Metylan Tela. Bu tür kompozisyonlar, dokunmamış duvar kağıdı için yaratılmıştır ve en popüler olanlarıdır.
  2. KLEO. Bu yapıştırıcılar da popülerdir ve birkaç çeşidi vardır.
  3. Quelyd. Bu yapıştırıcı, istenirse malzemenin duvardan hasar görmesi veya odanın dekorasyonunu değiştirmeniz gereken bir durumda kolayca çıkarılabilmesi bakımından farklıdır.
  4. An. Bu tür yapıştırıcı, her türlü dokunmamış duvar kağıdını yapıştırmak için kullanılır, bu nedenle hangi ürünler için en uygun olduğu söylenemez.

Sunulan kompozisyonların özelliklerini göz önünde bulundurarak, belirli bir durumda hangi ürünlerin satın alınması gerektiğini belirleyebilirsiniz.

Metylan Tela

Bu yapıştırıcı, tarif edilen kaplama malzemesinin çeşitli türleri için uygun olduğu için evrensel olarak adlandırılabilir. Standart bileşen "metilselüloz"a ek olarak, bileşime yapıştırıcının yapışmasını artıran polimer elementler eklenir. Bu sayede kaplama malzemesini çeşitli yüzeylere yapıştırmak mümkündür:

  • kireç ve beton yüzeyler;
  • alçıpan;
  • mantar.

Duvarları süslerken, çatlakları ve yüzey düzensizliklerini dikkatlice onarmanız gerektiğini hatırlamakta fayda var. Bu yerlerde kabarcıklar oluşabileceğinden damlalardan kurtulmak gerekir. Duvarların yüzeyindeki yağ lekelerini çıkarmaya da özen göstermeye değer.

Çözeltinin hazırlanması sırasında paket üzerinde belirtilen talimatlara kesinlikle uyulmalıdır.

KLEO

Bu isim altındaki kompozisyonlar, ağır dokunmamış duvar kağıdı ile çalışmak için çok uygundur. Çalışmaya başlamadan önce standart yüzey hazırlığı yapılmalıdır. Genellikle profesyoneller böyle bir yapıştırıcı kullanmayı tercih eder. Bunun nedeni, yapıştırıldıktan sonra tuvalin yüzeye güvenli bir şekilde sabitlenmesi ve olumsuz koşullar altında bile soyulmamasıdır.

Bu tür bileşimlerin avantajları:

  • düşük maliyetli;
  • karıştırma sırasında topaklar oluşmaz;
  • pişirme 5 dakika içinde gerçekleşir;
  • yüzeye uygulanması kolay;
  • mantarın ortaya çıkmasını önleyen bileşenler içerir;
  • hazırlandıktan sonra 10 gün saklanabilir.

Tutkal Quelyd

Bu yapıştırıcının temeli olarak modifiye nişastanın kullanıldığını belirtmekte fayda var, bu nedenle yapışma açısından diğer popüler formülasyonlardan daha kötü. Bu yapıştırıcının avantajı, mantar önleyici bileşenlere sahip olmasıdır. Bu yapıştırıcıyı uygulamadan önce malzeme tabakalarını güvenli bir şekilde sabitlemek için duvarların yüzeyini dikkatlice hazırlamak gerekir. Yüzey hazırlama adımlarının seçimi, mevcut kaplama tipine bağlıdır:

  • duvar boyanmışsa, sıva ile işlemden geçirilmesi ve ardından sabunlu suyla yıkanması gerekir;
  • duvarlarda eski bir kaplama malzemesi varsa, onu dikkatlice çıkarmalı ve ardından yüzeyi astarlamalısınız;
  • duvar alçıpan veya ahşapla kaplanmışsa, 2 kat halinde astarlamanız gerekir.

Tüm adımlar dikkatli bir şekilde gerçekleştirilirse, dokumasız duvar kağıdının tarif edilen yapıştırıcı ile yapıştırılmasında herhangi bir sorun olmamalıdır. Yapıştırıcının ayırt edici bir özelliği kayma kabiliyetidir. Bu sayede tuvalleri duvara bastırdıktan sonra yerleştirmek oldukça kolaydır.

kil anı

Bu tür kompozisyonlar, pratik olarak daha popüler karışımlardan farklı değildir ve tuvalleri duvara yeterince sıkıca tutar. Ancak malzemenin yüzeye iyi sabitlenmesi için çalışmadan önce dikkatlice hazırlanması gerekir.

Tutkal iyi kayar, böylece tuvaller oldukça kolay bir şekilde birleştirilir. Bileşim, yüzeyi mantar ve küf görünümünden koruyan bileşenler içerir. Tutkal 15 dakikada hazırlanır ve kapalı bir kapta bir hafta saklanabilir.

Hangi yapıştırıcının satın alınacağının daha karlı olduğunu bulmak için, odaların dekorasyonunda kullanılan karışımın miktarını öğrenmelisiniz.

Tutkal tüketimi

Dokunmamış duvar kağıdını yapıştırmak için daha az miktarda yapıştırıcıya ihtiyacınız olmasına rağmen, tüketilen kompozisyon miktarını etkileyen birçok faktörü dikkate almaya değer. Birçok yapıştırıcı paketinde, satın alınan toz miktarının 7, 15 veya 30 rulo bitirme malzemesini yapıştırmak için kullanılabileceği yazılıdır. Ancak satın alma sırasında sadece bu rakama dayanmamalısınız. Bunun nedeni, üreticinin duvarların durumu, kanvasın genişliği ve bir rulodaki uzunluk hakkında sessiz olmasıdır.

Bu nedenle tutkal tüketimi, pakette gösterilen rakamdan önemli ölçüde farklı olabilir. Buna rağmen, tüketimini etkileyen birkaç faktörü göz önünde bulundurursak, yaklaşık tutkal miktarını hesaplamak oldukça kolaydır.

Genellikle tutkal, yaklaşık 25 metre yüzey için yeterli olan gramlık paketler halinde satılır. Ancak bu, yalnızca duvarlar tamamen düzse ve yapıştırmaya hazırsa geçerlidir. Tüketimdeki artış aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

  1. Sıvalı duvarlar. Yapıştırmadan önce yüzeyi hazırlamak ve astarlamak gerekir.
  2. Kaba duvarlar. Yüzeydeki düzensizlikler ne kadar fazla olursa, tutkal tüketimi o kadar fazla olur.
  3. Hafif kaplama malzemeleri. Ağır olanlar hafif olanlara göre daha az yapıştırıcı emer, bu nedenle bu faktör dikkate alınmalıdır.

Bu verilere dayanarak, tavan yüksekliği 2 buçuk metre olan yaklaşık 12 metre alana sahip bir oda, yaklaşık gram tutkal gerektirecektir. Tutkal tüketimini doğru bir şekilde hesaplamak için küçük bir odaya yapıştırabilir ve ardından bir yapıştırıcı satın alabilirsiniz. Yapılan hesaplamalara dayanarak, hangi bileşimin satın alınmasının daha karlı olduğunu anlamak mümkün olacaktır.

Tutkal nasıl seçilir

Dokumasız duvar kağıdına uygun birçok yapıştırıcı vardır. Polimer içeren en yaygın kullanılan karışımlar. Bu, duvarı mantar ve küf görünümünden korumanıza izin verir. Ayrıca, yapıştırıcı ağır ağlara dayanabilir.

Tüm kompozisyonlar evrensel ve özel olarak ayrılmıştır. Birincisi her tür duvar kağıdı için tasarlanmış, özel olanlar ise vinil kaplı ürünler için kullanılıyor. Ayrıca ambalajın üzerinde, yapıştırıcının hafif veya ağır duvar kağıdı için tasarlandığını görebilirsiniz.

Bir yapıştırıcı seçerken, aşağıdaki özelliklere dayanmalısınız:

  • duvar kağıdı malzemesi ve ağırlıkları;
  • iç hava nemi ve sıcaklığı;
  • bitirme malzemesinin sabitleneceği yüzey malzemesi.

Vinil için, bu tür kaplama malzemeleri için tasarlanmış özel bir yapıştırıcı satın almanız gerekir. Evrensel kompozisyonlar kullanırsanız, duvar kağıdının altında kabarcıklar oluşabilir. Evrensel yapıştırıcı kullanılıyorsa, daha konsantre bir çözeltiyi seyreltmeye değer.

Bir yapıştırıcı seçerken, üreticinin tavsiyelerine dikkat etmelisiniz, ambalaj, seçilen bileşimin hangi yüzeyler için uygun olduğu hakkında bilgi içermelidir. Vinil duvar kağıdı için, kağıt kaplama malzemeleri için tasarlanmış ucuz karışımları kullanmamanız gerektiğini belirtmekte fayda seafoodplus.infoıştırıcıdan tasarruf ederseniz, onarımdan bir süre sonra, tuvaller kenarlarından soyulmaya başlayabilir.

Hangi yapıştırıcının daha iyi olduğunu bulmak için pakette belirtilen bileşim hakkındaki bilgileri okuyun. Çoğu durumda, pişirme süresi ve karışımın hangi tür duvar kağıtları için uygun olduğunu öğrenmek için kullanılabilir.

Temiz bir kovaya soğuk su dökün, su miktarı için aşağıdaki tablomuza bakın. Suyu hızlıca karıştırmaya başlayın ve aynı zamanda paketin içindekileri dökün. dakika bekleyin ve ardından ikinci kez karıştırın. Tutkal hazır.

Tablo: farklı duvar kağıdı türleri için 1 m2 başına duvar kağıdı tutkalı tüketimi

Duvar kağıdı tutkalı çeşitleri, özellikleri ve özellikleri

Duvar kağıdı yapıştırması nasıl seçilir

Duvar kağıdı tutkalı seçerken, onlar için etikette yazılı olan duvar kağıdının kendisiyle ilgili bilgilerden hareket etmek gerekir. 1m2 başına duvar kağıdı tutkalı tüketimi her zaman ambalajın üzerinde yazılıdır (fotoğrafa bakın). tablomuza başvurabilirsiniz.

Duvar kağıdı tutkalı üretiminde çeşitli yapıştırıcı türleri vardır, bunlar:

  • kağıt bazlı duvar kağıdı için yapışkan bileşim: hafif tek katmanlı, dubleks (kabartmalı ve pürüzsüz), oluklu, tavan, yıkanabilir; ağır duvar kağıdı (kaba elyaf), yapısal, köpük duvar kağıdı.
  • Yapıştırıcı ve vinil duvar kağıdı. Vinil ve dokunmamış duvar kağıdı yapıştırıcısının bir parçası olarak, ana bileşenlere (nişasta ve mantar önleyici katkı maddeleri) metilselüloz eklenir (dokuma olmayan duvar kağıdının ne kadar kurur olduğunu öğrenin);
  • Farklı duvar kağıdı türleri için tasarlanmış evrensel tutkal. Evrensel yapıştırıcı, modifiye nişasta ve mantar oluşumunu önleyen bileşenlere dayanmaktadır.
  • Özel amaçlı yapıştırıcılara ek olarak, evrensel bir yapıştırıcı da mevcuttur. Bu yapıştırıcı her türlü duvar kağıdı için kullanılabilir. Modifiye nişasta esterleri ve mantar önleyici maddeler içerir.

Duvar kağıdı macunu neyden yapılmıştır?

Duvar kağıdı en sıradan kağıt ise ve oda kuru ise, nişasta özü (metilselüloz) ve% 'e kadar az miktarda antiseptik içeren en basit yapıştırıcı uygundur. Ancak, diğer tüm duvar kağıdı türleri ve odadaki artan nem, daha özel yapıştırıcı türleri gerektirir.

Ayrıca, örneğin sürekli rutubet ve cereyan bulunan soğuk odalarda duvar kağıdının zor koşullarda yapıştırılması durumunda özel yapıştırıcı türleri gerekecektir. Geniş alanlara yapıştırmak ve tavan altında karmaşık işler yapmak gerekirse, özel duvar kağıdı tutkalı çeşitlerine de ihtiyaç duyulabilir. Vinil, dokuma olmayan, kumaş veya metalize duvar kağıtları, %50'ye kadar daha yüksek PVC ve PVA emülsiyonları içeriği gerektirir. Böyle bir yapıştırıcının ambalajı, bu yapıştırıcının cam elyafı için kullanıldığını gösterebilir.

Yapıştırıcının duvar kağıdı tipine ve yapıştırılacak yüzeye uygunluğu

Duvar kağıdı yapıştırıcısının bileşimindeki PVA emülsiyonu ne kadar fazlaysa, bu yapıştırıcı o kadar hızlı ve daha iyi çalışacaktır. Ağır vinil veya kumaş duvar kağıtları ve ayrıca tavandaki yapıştırma alanları, yüksek düzeyde yapışma gerektiğinden bu yapıştırıcı ile en iyi şekilde yapıştırılır. Aynı şey yüzey için de geçerli. Örneğin, doğrudan betona yapıştırırken, yüksek PVA içeriğine sahip bir yapıştırıcıya ihtiyaç vardır.

Ek olarak, duvarlar ve tavan kontrplak, sunta veya levhalardan yapılmışsa, miktarı ve bileşimi pakette belirtilmesi gereken yüksek miktarda antiseptik içeren yapıştırıcıya ihtiyacınız vardır. Aynısı yüksek nemli odalar için de geçerlidir.

Optimum tutkal tüketimi

Yapıştırıcı tüketimi, yapıştırılan yüzeyin ıslanma derecesine bağlıdır. Ahşap duvarlara veya suntalara yapıştırmanız gerekiyorsa, yapıştırıcı malzemenin üst tabakasına hızla nüfuz edeceği ve duvar kağıdı hemen yapışacağı için yapıştırıcı tüketimi minimum olacaktır. Ancak yüzey örneğin taşı, betonu, sıvayı emmiyorsa veya pürüzsüz ve pürüzlü değilse, yapıştırıcı tüketimi artar. Duvar kağıdına daha fazla konulması gerekiyor, yapıştırmadan önce duvarların aynı yapıştırıcı ile astarlanması gerekebilir.

Bu nedenle, paket üzerinde belirtilen tutkal tüketimi çok şartlıdır. Tutkalı paket üzerinde belirtildiği gibi hesaplayın ve %10 ekleyin. Suda çözülmesi gereken kuru bir karışım kullanırsanız, stokta az miktarda ekstra yapıştırıcı olacağından kötü bir şey olmaz.

Yüzey kaprisli ve pürüzlüyse veya tavana duvar kağıdı yapıştırıyorsanız, bu stok macuna daha kalın bir kıvam vermek için kullanılacaktır, bu da işi büyük ölçüde kolaylaştıracak ve duvar kağıdının ilk kez uzanmasını sağlayacaktır. Yapıştırma alanı ne kadar büyük olursa, yapıştırıcı satın almak o kadar karlı olur.

Ancak! Tutkal, raf ömrüne sahip olduğundan ve kuru bir karışım bile açık bir pakette uzun süre saklanamayacağından gelecekte kullanılmak üzere satın alınmamalıdır. Bu nedenle, yaklaşan yapıştırma için karışımın bariz tüketimi çok daha azsa, uzak gelecek için büyük bir paket satın almaya değmez.

En doğru duvar kağıdı macunu hazır, sıvıdır. Yüzeye daha iyi uygulanır, daha eşit bir şekilde uzanır ve içinde topaklar yoktur. Sıvı duvar kağıdı yapıştırıcısının tek dezavantajı, açık bir kabın uzun süreli depolanmasının istenmemesi ve fiyatıdır. Ancak, pahalı ağır duvar kağıtlarınız varsa ve bunları yüksek nemli bir odada beton veya macun üzerine yapıştıracaksanız, tercihen "cam elyafı için" etiketli, iyi, hazır bir sıvı yapıştırıcıya ihtiyacınız vardır.

Neden sıkı tutunun?

Birçok kişi, sıkıca yapıştırılmış duvar kağıdının çok iyi bir sonuç olduğunu düşünüyorsa, bu her zaman doğru değildir. yıl sonra, herhangi bir duvar kağıdının değiştirilmesi gerekir, bu nedenle duvar kağıdı aynı yıl boyunca sıkıca uzandığında, soyulmadığında veya soyulmadığında, ancak bir sonraki onarım sırasında kolayca çıkarıldığında gerçekten iyi bir sonuç olur.

bilmek önemlidir"Universal" markasının duvar kağıdı tutkalı uygulama teknolojisi ve tüketimi, uygulandığı duvar kağıdına bağlı olarak farklılık gösterecektir. Bileşenlerinden bağımsız olarak tüm yapıştırıcılar, ekli talimatlara ve duvar kağıdı rulolarının sayısına tam olarak uygun olarak suyla seyreltilir (tabloya bakın). Duvar kağıdını kendi elinizle nasıl yapıştırırsınız, makalemizi okuyun.

Video: duvar kağıdı tutkalı seçimi

Onarımlara başlamadan önce, her mal sahibi 1m2 başına duvar kağıdı tüketimini tam olarak bilmek ister. Bir hizmet olarak şimdi popüler olan çevrimiçi duvar kağıdı tüketim hesaplayıcısı, karşılaştırma için kullanışlı ve kullanışlıdır, ancak tembel ve zenginler için icat edilmiştir.

En iyi programlar bile planlanırsa doğru veri vermez. Mobilyaların arkasına yapıştırmanız gerekip gerekmediğini, nişlerde ne kadar tolerans göstermeniz gerektiğini, pencereli kapıları hesaba katmanız gerekip gerekmediğini ve son olarak ne kadar ve ne tür bir yapıştırıcı almanız gerektiğini söylemeyecektir.

Buradan, sonuç, her şeyi kendi elinizle yapmanın çok daha ekonomik olduğunu gösteriyor. Aslında, hesaplamaların yapıldığı talimat temel basittir.

Tabii ki, çevrimiçi sistemin sayma hızıyla karşılaştırıldığında, buna 15 dakika kadar daha fazla zaman ayırmanız gerekecek. Ancak bu tür zaman maliyetleri, özellikle malzemenin fiyatı ciddiyse, maliyet tasarruflarıyla dengelenmekten daha fazladır.

Rulo malzeme sayımı

  • Tüm bu hesaplamalar, odanın çevresinin hesaplanmasıyla başlar.. En kolay çıkış yolu, uzunluk ve genişliği toplayıp 2 ile çarpmaktır. Örneğin, oda 3x4m doğru şekildeyse, toplam çevre 14m² olacaktır.
  • Her şeyin sizin için geometrik olarak basit olması ve doğru şeklin olması iyidir.. Çoğu dairede, mutlaka çeşitli nişler veya çıkıntılar vardır. Bu durumda, çok tembel olmamak ve kendi ellerinizle, bir mezura ile yerde ölçmek daha iyidir.
  • Yapıştırılan toplam alandan pencere ve kapıların çıkarılmasının gerekli olup olmadığı konusunda uzmanların görüşleri farklıdır.. Teoride, elbette, çıkarılmalıdır, yüksek sınıf profesyoneller tam da bunu yapar. Ancak uygun deneyime sahip değilseniz, her şeyi bir arada bırakmak daha iyidir. Bu tolerans, her türlü bükülme ve alttan kesmeye gidebilir.
  • Mobilyaların arkasındaki duvarları yapıştırmanın gerekli olup olmadığı sorusu, sahiplerinin vicdanında kalır.. Bize göre, iyi, kaliteli bir kulaklığın sahibiyseniz ve değiştirmenizin bir anlamı yoksa, arkasına duvar kağıdı yapıştırmamalısınız. Bu durumda, ölçüm yaparken mobilya tarafından kapatılan duvarın dikkate alınmasına gerek yoktur.

İpucu: Mobilyanın arkasındaki duvarın duvar kağıdı ile yapıştırılmaması durumunda, küf veya mantar oluşmaması için iyice astarlanmalıdır. En uygun fiyatlı seçenek, yüzeyi duvar kağıdı macunu ile kaplamaktır.

  • Hazır desenli tuvaller için “uyum” gibi bir değer dikkate alınmalıdır.. Rapport, tuval üzerindeki desenin tekrarlandığı adımdır. Çoğu üretici bu değeri doğrudan pasaportta belirtir. Deseni düzgün bir şekilde birleştirmek için, tuvalin yüksekliğine uyum boyutunun eklenmesi gerekir.
  • Tuvalin yüksekliği, tavanların yüksekliğine göre belirlenir.. Bu değere uyum değeri eklenir, ayrıca uzmanlar kırpma için bir tolerans bırakılmasını tavsiye eder, cm aralığındadır.
  • Şeritleri sayarken, rulonun genişliğinden başlamalısınız.. Şu anda pazara iki standart boyut hakim, bunlar 1m ve 53 cm'seafoodplus.info üzerindeki talimatlar tüm bu verileri içermelidir. Odanın toplam çevresi şeridin genişliğine bölünmelidir, elde edilen değer bir tamsayı değerine yuvarlanır. Örneğin, zaten bildiğimiz bir odanın çevresi 14m'dir, bu 14m'yi 53 cm'lik bir rulo genişliğine böleriz ve yuvarladıktan sonra 27 şerit elde ederiz.
  • Tavan yüksekliğini, tekrarı ve kırpma payını rulonun uzunluğuna bölerek bir rulodan kaç şerit çıkacağını hesaplayabilirsiniz. Ve bu durumda, yuvarlama ters yönde, daha küçük bir değere olmalıdır.

Önemli: Tavan için duvar kağıdı miktarı biraz farklı hesaplanır. Tavanın toplam karesi 1,2'ye eşit bir faktörle çarpılmalıdır. 1m2 başına duvar kağıdı tüketim oranını alacaksınız. Bu değeri rulolara çevirmek için web genişliğine bölünmelidir.

  • Tüm bu hesaplamaları yaptıktan sonra uzmanlar stokta 1 ekstra rulo satın almanızı tavsiye ediyor.. Uygun deneyime sahip değilseniz, kendi ellerinizle yapıştırırken, 1 - 2 şeridin bozulma olasılığı yüksektir. Ayrıca, kaplama kirlenirse veya hasar görürse, bu stok gelecekte kullanışlı olabilir.

Sıvı duvar kağıdı hakkında birkaç kelime

  • Sıvı duvar kağıdı, sıvayı biraz anımsatan bir üst kattır. Kütle, tutkal, selüloz lifleri ve özel katkı maddeleri temelinde üretilir. Ticaret ağına kuru halde girer ve kullanımdan hemen önce hazırlanır.
  • Bu kaplama, manuel olarak veya makine ile özel bir püskürtücü kullanılarak uygulanır. Üreticiler ortalama olarak 4 - 5 m² duvar için 1 kg kuru karışımın yeterli olduğuna söz veriyor. Ancak hesaplama yaparken bu değerden başlamaya değmez.
  • İdeal duvarlar için önerilen uygulama kalınlığı 1,5 - 2,5 mm arasında değişmektedir. Ancak bu tür duvarlar nadirdir. Ayrıca profesyonellik çok önemli. Bunu ilk kez yapıyorsanız maksimum 3 m² için 1 kg kuru karışım sizin için yeterli olacaktır. Ancak cesaretiniz kırılmasın, kural olarak saat içinde elinizi dolduracaksınız.
  • En iyisi püskürtücü kullanmaktır. İyi bir tabanca ile bir amatör bile sakin ve verimli çalışabilir. Duvara bir çözelti uygularken, spreyin kalınlığını basitçe kontrol etmek temeldir ve bu seçenekle, aynı kilogram kuru karışımın tüketimi 5 - 7 m²'ye çıkar.

İpucu: İlk önce duvara özel bir astar uygularsanız, kompozisyon çok daha az gidecek, küçük gözenekleri kapatacak ve sıvı duvar kağıdı tüketimini azaltacaktır.

  • Profesyonellik seviyeniz ne olursa olsun, uzmanlar kuru bir bileşim satın alırken en az g'lık bir stok yapmak için tavsiyede bulunur. Püskürtme sırasında plansız harcamalara gidebilir veya daha sonra parça parça onarımlar için kullanışlı olabilir.

Tutkal tüketimi

  • Duvar kağıdı sayısını nasıl hesaplayacağımızı bulduk, duvar kağıdı için tutkal tüketimini hesaplamak için küçük bir an kaldı. Kural olarak, tüm üreticiler bu değeri ambalaj üzerinde belirtir. Ancak, hafifçe söylemek gerekirse, biraz fazla tahmin edildiğinden, bu verilere tamamen güvenmemelisiniz.
  • Uygulamada, kesinlikle talimatlara göre hareket ederseniz, yapıştırma kalitesi beklentilerinizi karşılamayabilir. Bu nedenle, kompozisyonu sırasıyla biraz daha kalın yapmanızı tavsiye ederiz, 1m2 için duvar kağıdı tutkalı tüketimi artacaktır. Ortalama olarak, pasaport verileriyle karşılaştırıldığında, fazla harcama yaklaşık %10 olacaktır.
  • Hafif, ince tuvaller için bu değer 1 m² başına yaklaşık 15 - 20 gr kuru tutkal olacaktır.
  • Ağır vinil veya tela, 1m² başına yaklaşık 45 - 50g çekecektir.
  • 1m² başına 5 - 10g daha eklemeniz gerekir.
  • Duvar kağıdıyla karşılaştırıldığında, yapıştırıcının fiyatı nispeten düşüktür, bu nedenle daha sonra satın almaktansa küçük bir marjla almak daha iyidir.

Bu makaledeki video, tutkal karıştırma ilkesini göstermektedir.

Çözüm

Birkaç santimetre veya grama kadar % doğrulukla, hiçbir uzman gerekli malzeme miktarını hesaplayamaz. Bu nedenle, ne kadar denerseniz deneyin, verilerin ortalaması alınacaktır, çünkü aynı oda için farklı duvar kağıdı türleri farklı şekilde tüketilir. Tek soru, ne kadar yakın oldukları.

Bu makaledeki video, bir odayı duvar kağıdı yapma teknolojisini göstermektedir.

  • MOBİLYA TÜM KATEGORİLER
    • MOBİLYA MOBİLYA
          Çok Satanlar
        • BAHÇE VE BALKON BAHÇE VE BALKON
              Çok Satanlar
            • Kamp Spor ve OutdoorKamp MalzemeleriÇadırlar, Kamp Sandalyesi, Uyku Tulumu, Sinek Kovucular, Çadır Matı, Kamp Masası
              Tümünü GörSpor AletleriPilates, Yoga ve Jimnastik, Ağırlık ve Halter Ürünleri, Fitness ve Kardiyo ÜrünleriValiz ve Bavul, Bisiklet ve Bisiklet AkseuarlarıBisiklet, Bisiklet AksesuarlarıKamp Mutfak MalzemeleriTermal Çanta, Matara, Kamp Yemek Pişirme Seti, Kamp Buzluk ve Soğutucu Ürünler, Kamp Tavası, Kamp Ocağı
              Tümünü GörAydınlatma Ekipmanları
              Tümünü GörEl Feneri, Işıldak, Kafa Lambası
            • Bahçe MakineleriTırpan, Çit Budama Makinesi, Hidrofor, Yaprak Toplama Makinesi, Motorlu TestereElektrikli Testereler, Benzinli Testereler, Testere Zincirleri ve YağlarıÇim Biçme Makinesi
              Tümünü GörBenzinli Çim Biçme Makinesi, Elektrikli Çim Biçme Makinesi, Kenar Kesme Makinesi, Çim Biçme Yedek Parça
            • Evcil Hayvan ÜrünleriKedi MalzemeleriKedi Maması, Kedi Kumları, Kedi Mama ve Su Kabı, Kedi Evi, Kedi Yatağı, Kedi Oyuncakları
              Tümünü GörKöpek MalzemeleriKöpek Yatağı, Köpek Oyuncakları, Köpek Mama ve Su Kabı, Köpek Güvenlik, Köpek Hijyen ve Bakım Ürünleri, Köpek Maması
              Tümünü GörKuş MalzemeleriKuş Kafesleri ve Aksesuarları, Kuş Yemi
          • ISITMA VE SOĞUTMA ISITMA VE SOĞUTMA
            • BANYO BANYO
                  Çok Satanlar
              • MUTFAK MUTFAK
                    Çok Satanlar

            nest...

            batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir