sınavda kopya çekmenin cezası / Kopya çekene 7 yıl hapis cezası - Dünya Haberleri

Sınavda Kopya Çekmenin Cezası

sınavda kopya çekmenin cezası


ÖSYM sınavlarında kopya çekenlere hapis cezası
YGS, LYS, SBS, KPSS adayları dikkat!

Yargı kararı olmadan artık sınav kağıdını görmek mümkün olmayacak. ÖSYM'nin yaptığı tüm sınavlar için adaylar artık, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde başvurarak soru ve yanıt kağıtlarını göremeyecek.

Hürriyet'in haberine göre, ÖSYM sınavlarında kopya çekenler de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklar.

Dün akşam TBMM'ye sunulan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 6. Maddesi bu haliyle kabul edilirse memur adayları ile lise ve üniversite öğrenci adayları başta olmak üzere ÖSYM'nin sınavlarına girenler artık sınav kağıtlarını göremeyecekler.

İŞTE O MADDE:

Gelen itirazlardan bunalan ÖSYM'nin isteğiyle eklenen hüküm şöyle:

"9/10/ tarihli ve sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 2. Maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir: "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar bu Kanun kapsamı dışındadır."

Tasarı ile ayrıca geçici olarak ÖSYM başkanlığının ihtiyaç duyduğu işlerde üniversite öğrencileri ile master ve doktora öğrencilerinin kısmi zamanlı olarak çalıştırılabilmesi olanağı getiriliyor. Bu işler nedeniyle kişilerin yurt hakları ile kredi ve burs haklarının kesilmeyeceği hükme bağlanıyor.

KOPYA ÇEKEN DE CEZA ALACAK

Tasarının 6. Maddesi d fıkrası ile sadece kopya çektirilmesine imkan sağlayan kişi değil; bireysel veya toplu olarak kopya çeken kişilerin de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması hükmü getiriliyor.

Online sınavda kopya çekme cezası nedir?" height="" src="funduszeue.info" width="">

ONLİNE SINAVDA KOPYA ÇEKME CEZASI NEDİR?

Öğrencilerin sınav sorularını ve/veya cevaplarını kopyalaması, dağıtması, paylaşması, çoğaltması, ya da yayınlaması

Sınava bir başkasının sokması

Web tarayıcısının özelliklerini sınav güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde değiştirmesi

Haberin Devamı

Sınav verilerini değiştirmek için teşebbüste bulunması yasaktır. 

Online sınavda kopya çeken öğrenciler her okulun kendi kurallarına göre cezalandırılır. Örneğin ÖSYM sınavında kopya çekenler 2 yıl ÖSYM sınavlarına giremez. Okullar da uzaklaştırma cezası ve ya belirli bir süre sınavlara almayabilir.

Öte yandan başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, kopya çeken ve çektirilmesine imkan sağlayan kişilere resmi belgede sahtecilik suçundan iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilebilmektedir.

Online sınavda yapılmaması gerekenler   Online sınavda kopya çekme cezası nedir?

Sınavda web tarayıcınızın “Yenile” butonunu (F5) kullanmayınız.

Web tarayıcınızı kapatmayınız.

Web tarayıcınızda kullanılan kısayol tuşlarını sınav süresince kullanmayınız.

Web tarayıcınızın “Geri” butonuna kullanmayınız.

İnternet sağlayıcı cihazınızın gücünü kesmeyiniz ya da kapatmayınız.

Online sınavda yapılmaması gerekenler </p>
            <span class=nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası